Flashdance (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Flashdance
Flashdance
YönetmenAdrian Lyne
YapımcıJerry Bruckheimer
SenaristTom Hedley
OyuncularJennifer Beals
Michael Nouri
MüzikÇeşitli
Görüntü yönetmeniDonald Peterman
Yapım yılı1983, ABD
Süre95 dakika
Dilİngilizce

Flashdance, 1983 ABD yapımı drama, müzikal ve romantik film.

Tom Hedley tarafından yazılmış, Adrian Lyne tarafından yönetilmiştir. Başrollerini Jennifer Beals ve Michael Nouri paylaşmaktadır.

Film Alexandra Owens'ın hikâyesini anlatmaktadır. Alex Owens geceleri Pittsburgh, Pensilvanya'da bir barda dansçı olarak, gündüzleri ise bir inşaat firmasında kaynakçı olarak çalışmaktadır. Alex Owens'in en büyük hayali önde gelen bir dans okuluna kabul edilebilmektir.

Filmin en büyük özelliği klasik dans filmlerinin aksine seçmelere ağırlık vermemesidir. Alex Owens'ın arkadaşlarının yaşadığı sıkıntılar filmde detaylı bir şekilde ele alınmıştır.

Sinemaseverlerce film 1980'lerin Hollywood klasikleri arasında kabul edilmektedir. Film tüm dünyada büyük ses getirmiş ve dönemin moda giysisi olan tozlukları, ayağın altına kadar geçirme akımı bu filmden sonra başlamıştır. Film, Türkiye sinemalarında da gösterime girmiştir.

Filmin müzikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin müzikleri de çok beğeni toplamıştır. Irene Cara'nın seslendirdiği Flashdance...What a Feeling Bilboardlarda haftalarca bir numarada kalmıştır. Flashdance...What a Feeling parçası En İyi Şarkı dalında Oscar Ödülü almıştır.