Infernal Affairs

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Infernal Affairs , Andrew Lau ve Alan Mak'ın birlikte yönettiği 2002 Hong Kong yapımı aksiyon gerilim filmi.[1] Mak ve Felix Chong tarafından ortaklaşa yazılan filmin başrollerinde Andy Lau, Tony Leung, Anthony Wong, Eric Tsang, Sammi Cheng ve Kelly Chen var . Film, bir Triad'a sızan bir polis memurunu ve aynı çete için gizlice çalışan başka bir memurunu anlatır. Film, Infernal Affairs serisinin ilkidir ve onu Infernal Affairs II ve Infernal Affairs III takip eder.

Film, 76. Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film dalında Hong Kong adına gösterildi ancak aday olamadı. Miramax Films, Amerika Birleşik Devletleri dağıtım haklarını satın aldı ve 2004'te ABD'de sınırlı bir şekilde sinemalarda gösterildi. Martin Scorsese filmi 2006'da En İyi Film ve En İyi Uyarlama Senaryo Akademi Ödülü'nü kazanan The Departed olarak yeniden çekti. 2017 yılında filmin bir Hint versiyonu da planlandı.[2]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Infernal Affairs (İngilizce), 21 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 15 Ekim 2021 
  2. ^ "Warner, Azure Partner for India Remake of 'Infernal Affairs'". 25 Eylül 2017. 28 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]