İçeriğe atla

En çok abonesi olan YouTube kanalları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Amerikalı YouTuber ve iş insanı MrBeast, Haziran 2024 itibarı ile 279 milyon abonesiyle YouTube'da en çok abone olunan YouTube kanalıdır.[1]

Bu makalede, YouTube video platformu üzerinde en çok abonesi olan elli kanal listelenmiştir.[2] Kullanıcılara abone olma yetkisi Ekim 2005'te tanıtıldı[3] ve web sitesi Nisan 2006'da "En çok abone olunan üyelerin" listesini yayınlamaya başladı.[4] Listenin erken bir arşivi Mayıs 2006'ya kadar uzanmaktadır; bu sıralamada Smosh, üç binden az abone ile bir numaralı pozisyonu işgal etmekteydi.[5] YouTube üzerinde en çok aboneye sahip kanal MrBeast kanalıdır.

En çok abone olunan kanallar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm zamanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tablo, çeşitli kriterlere göre sıralanabilir bir biçimde YouTube'da en çok abone olan elli kanalı listeler; Ancak "YouTube tarafından otomatik olarak oluşturulan" (müzik, oyun, spor ve film gibi) ve içeriği aktarılmış kanallar (JustinBieberVEVO ve Rihannavevo gibi) listeye dahil edilmemiştir.[A] Nisan 2022 itibarıyla, listelenen 50 kanaldan 22'si ağırlıklı olarak İngilizce içerik üretirken, 16'sı ağırlıklı olarak Hintçe içerik üretmektedir.

Sıra Kanal Link Şirket
kanalı
Abone sayıları
(milyon)
Ana dil(ler) Kategori içeriği Ülke
2 T-Series Link 15 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 300 Hintçe[6][7] Müzik  Hindistan
1 MrBeast Link 22 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 273 İngilizce Eğlence  ABD
3 Cocomelon - Nursery Rhymes Link "Arşivlenmiş kopya". 27 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2022.  Evet 173 İngilizce Eğitici  ABD
4 SET India Link "Arşivlenmiş kopya". 21 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2022.  Evet 170 Hintçe[8] Eğlence  Hindistan
5 Kids Diana Show Link 27 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 120 İngilizce[9][10][11] Film  Ukrayna
6 Like Nastya Link 27 Şubat 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 114 İngilizce Eğlence  ABD
7 Vlad and Niki Link 8 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 114 İngilizce Eğlence  Rusya
8 PewDiePie Link 5 Ekim 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 111 İngilizce Eğlence  İsveç
9 Zee Music Company Link 22 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 105 Hintçe[12][13] Müzik  Hindistan
10 WWE Link 22 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 100 İngilizce Spor  ABD
11 Goldmines Link 17 Haziran 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 95.3 Hintçe Film  Hindistan
12 Blackpink Link 20 Mayıs 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 93.2 Korece Müzik  Güney Kore
13 ChuChu TV Nursery Rhymes & Kids Songs Link 24 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 90.6 Hintçe[14] Eğitici  Hindistan
14 Sony SAB Link 2 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 90.2 Hintçe Eğlence  Hindistan
15 5-Minute Crafts Link 1 Haziran 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 80.6 İngilizce Nasıl Yapılır  Kıbrıs Cumhuriyeti[a]
16 Pinkfong Baby Shark Kids' Stories & Songs Link 22 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 79.4 İngilizce Eğitici  Güney Kore
17 Zee TV Link 2 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 78.4 Hintçe Eğlence  Hindistan
18 BANGTANTV Link 22 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 77.6 Korece Müzik  Güney Kore
19 HYBE LABELS Link 4 Kasım 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 74.2 Korece Müzik  Güney Kore
20 Justin Bieber Link 27 Temmuz 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 72.7 İngilizce Müzik  Kanada
21 Colors TV Link 20 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 71.2 Hintçe Eğlence  Hindistan
22 Shemaroo Filmi Gaane Link 17 Haziran 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 67.8 Hintçe Müzik  Hindistan
23 Canal KondZilla Link 21 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 67 Portekizce Müzik  Brezilya
24 T-Series Bhakti Sagar Link 2 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 66.6 Hindi Müzik  Hindistan
25 Tips Official Link 14 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 64.4 Hintçe Müzik  Hindistan
26 El Reino Infantil Link 1 Kasım 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 63.2 İspanyolca Müzik  Arjantin
27 Aaj Tak Link 12 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 62.8 Hintçe Haberler  Hindistan
28 Wave Music Link 2 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 61.2 Bhojpuri Müzik  Hindistan
29 Movieclips Link 22 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 60.9 İngilizce Film  ABD
30 Infobells - Hindi Link 24 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 60.7 Hintçe Eğitici  Hindistan
31 Dude Perfect Link 22 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 60 İngilizce Spor  ABD
32 Sony Music India Link 14 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 59.5 Hintçe Müzik  Hindistan
33 EminemMusic Link 23 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 59.2 İngilizce Müzik  ABD
34 YRF Link 22 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 58.9 Hintçe Müzik  Hindistan
35 Taylor Swift Link 25 Şubat 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 57 İngilizce Müzik  ABD
36 Marshmello Link 3 Mart 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 56.9 İngilizce Müzik  ABD
37 LooLoo Kids - Nursery Rhymes and Children's Songs Link 27 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 56.2 İngilizce Müzik  Romanya
38 BillionSurpriseToys - English Kids Songs & Cartoon [1] 2 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 55.8 İngilizce Eğlence  ABD
39 Ed Sheeran Link 20 Ocak 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 54.3 İngilizce Müzik  Birleşik Krallık
40 Ariana Grande Link 27 Şubat 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 53.8 İngilizce Müzik  ABD
41 Toys and Colors
53.1 İngilizce Eğlence  ABD
42 A4 52.4 Belarusça Eğlence  Belarus
43 Shemaroo 52.4 Hintçe Eğlence  Hindistan
44 ARY Digital 51.8 Urduca Eğlence  Pakistan
45 Har Pal Geo 51.6 Urduca Eğlence  Pakistan
46 Get Movies Evet 49.9 Rusça Film  Rusya
47 ZAMZAM ELECTRONICS TRADING 49.7 Arapça  Birleşik Arap Emirlikleri
48 JuegaGerman Link 2 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 49.6 İspanyolca Müzik  Şili
49 SonyMusicIndiaVEVO Link 22 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Evet 49.5 Hintçe Müzik  Hindistan
50 Billie Eilish Link 27 Şubat 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 49.2 İngilizce Müzik  ABD
(22 Mart 2024 (2024-03-22) itibarıyla)
  1. ^ TheSoul Publishing is currently based in Cyprus; it was originally based in Russia and is still Russian-owned.[15]

Ülke ve bölgeye göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tabloda, sosyal medya analitiği web sitesi DBase'ye göre, her ülkede ve bölgede en az beş milyon aboneli en az bir kanalın yayınlandığı en çok abone olunan YouTube kanalı listelenmiştir. İçeriğinin aktarılması sonucu etkin bir şekilde kullanılmayan kanallar hariç tutulmuştur.

Ülke ve bölge En çok abone olunan kanal Abone
(milyon)
 ABD 5-Minute Crafts[16] 48
 Afganistan Bindaas Tv - Funny Comedy Stories 4.04
 Almanya Kurzgesagt - In a Nutshell[17] 7
 Amerikan Samoası DODO-G 1.07
 Andorra Boutchoo! 0.57
 Angola Reis do RompimentoTV 0.56
 Anguilla Tamil Digital 0.33
 Antigua ve Barbuda Windies Cricket 3.81
 Arjantin El Reino Infantil 62
 Arnavutluk Top Channel Albania 2.52
 Aruba Rani Vlog RBL 0.59
 Avustralya Bounce Patrol - Kids Songs 28.60
 Avusturya Red Bull[18] 14
 Azerbaycan Learn and Play 4.24
 Bahamalar ClassicSystems 0.25
 Bahreyn عمر فاروق Omar Farooq 6.95
 Bangladeş Jamuna TV 16.1
 Barbados Rihanna 42.6
 Belarus A4 50.1
 Belçika Celine Dept 21.1
 Belize 5. 10technology 0.10
 Benin Blue Diamond 0.34
 Bermuda B. Dylan Hollis 2.14
 Bhutan GnysBoy 0.11
 Birleşik Arap Emirlikleri Noor Stars[19] 10
 Birleşik Krallık Ed Sheeran[20] 36
 Bolivya Favio Apaza-MansOn 3.22
 Bosna-Hersek Omco 3.09
 Botsvana KAT MUZIC TV 0.18
 Brezilya Canal KondZilla[21] 66.8
 Brunei MEMES ZUEIROS 2.0 0.14
 Bulgaristan PlanetaOfficial 2.55
 Burkina Faso RTB - Radiodiffusion Télévision du Burkina 0.50
 Burundi Sat-B 0.23
 Cayman Adaları MuscleWiki 0.10
 Cezayir Oum Walid 12.4
 Çin 李子柒 Liziqi 18.1
 El Salvador Fernanfloo[22] 31
 Endonezya Atta Halilintar[23] 10
 Ermenistan Ազատություն 0.81
 Fas Saad Lamjarred | سعد لمجرد[24] 14.6
 Filipinler ABS-CBN Entertainment[25] 15
 Fransa David Guetta[26] 19
 Güney Kore Blackpink 92
 Hindistan T-Series[27] 201
 Hollanda Spinnin' Records[28] 24
 Kamerun HD NOLLYWOOD TV 0.54
 Kanada Justin Bieber 31.66
 Kolombiya toycantando[29] 10
 Irak ا الـريماس - Al-Remas 17.4
 İrlanda jacksepticeye[30] 21
 İspanya elrubiusOMG[31] 33
 İsveç PewDiePie[32] 110
  İsviçre FIFATV[33] 7
 İtalya Doc Tops[34] 6
 Japonya はじめしゃちょー(hajime)[35] 7
 Kanada VanossGaming[36] 24
 Meksika Badabun[37] 35
 Mısır MBC مصر[38] 5
 Norveç Alan Walker[39] 21
 Pakistan Coke Studio[40] 6
 Peru Drawblogs[41] 8
 Porto Riko Ozuna[42] 22
 Romanya Cat Music[43] 5
 Rusya Get Movies[44] 22
 Suudi Arabistan Rotana[45] 10
 Şili HolaSoyGerman.[46] 37
 Tayland WorkpointOfficial[47] 21
 Türkiye BETER BÖCÜK[48] 43.5
 Ukrayna SlivkiShow[49] 20.4
 Uruguay dosogas[50] 5
 Ürdün toyorbabytv[51] 6
 Venezuela LA DIVAZA[52] 8
 Vietnam Like Nastya VNM 17.9
 Yeni Zelanda Rainbow Learning[53] 5
 Yeşil Burun Adaları sunburn 0.01
6 Şubat 2019 itibarıyla

En çok abone olunan kanalların tarihsel gelişimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tabloda, Mayıs 2006'dan bu yana, web sitesinde en çok abone olunan on altı YouTube kanalı listelenmiştir.

  Eski kayıt
  Güncel kayıt
Kanal adı Erişim tarihi Unvan gün sayısı Kaynakça
Smosh[54] 17 Mayıs 2006 26 [5]
Judson Laipply[55] 12 Haziran 2006 21 [56][57]
Brookers[58] 3 Temmuz 2006 45 [59][60]
geriatric1927[61] 17 Ağustos 2006 31 [62]
lonelygirl15[63] 17 Eylül 2006 221 [64][65][66]
Smosh[54] 26 Nisan 2007 517 [67]
nigahiga[68] 24 Eylül 2008 12 [69]
Fяᴇᴅ[70] 6 Ekim 2008 318 [69]
nigahiga[68] 20 Ağustos 2009 677 [71][72]
Ray William Johnson[73] 28 Haziran 2011 564 [74][75]
Smosh[54] 12 Ocak 2013 215 [76][77]
PewDiePie[78] 15 Ağustos 2013 80 [79]
YouTube Spotlight[80] 2 Kasım 2013 36 [81]
PewDiePie[78] 8 Aralık 2013 4 [56]
YouTube Spotlight[80] 12 Aralık 2013 10 [82][83]
PewDiePie[78] 23 Aralık 2013 3828 [84][85]
26 Ocak 2019 itibarıyla

Zaman çizelgesi[değiştir | kaynağı değiştir]

En çok abone olunan YouTube kanallarının zaman çizelgesi (Mayıs 2006 - Ocak 2019)

YouTube SpotlightPewDiePieRay William JohnsonFred FigglehornRyan Higalonelygirl15Peter OakleyBrooke BrodackJudson LaipplySmosh

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

A. ^Bunlar, Justin Bieber ve Rihanna kanallarıyla karıştırılmamalıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Top 100 YouTubers sorted by Subscribers - Socialblade YouTube Stats | YouTube Statistics". socialblade.com. 14 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2022. 
  2. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; SocialBlade isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ "Official YouTube Blog – Tuesday, Ekim 25, 2005". Official YouTube Blog. Google. 25 Ekim 2005. 30 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2013. 
  4. ^ "Lots 'O New Stuff". Official YouTube Blog. Google. 30 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2019. 
  5. ^ a b "YouTube - Most Subscribed Members (This Month)". 17 Mayıs 2006. 17 Mayıs 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  6. ^ Stegner, Ben. "The Top 10 Most Popular YouTube Channels: Should You Subscribe?". MakeUseOf. 26 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2018. 
  7. ^ "T-Series Rules YouTube's Airwaves, but Bhushan Kumar Is Not Stopping Here". The Economic Times. Bennett, Coleman & Co. 26 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2018. 
  8. ^ Bhushan, Nyay (17 Eylül 2015). "BBC, Sony Television's India Unit Partner for New Channel". The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. 21 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2018. 
  9. ^ Dredge, Stuart (3 Şubat 2016). "Why Are YouTube Stars So Popular?". The Guardian. 3 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2018. 
  10. ^ Vargas, Jose Antonio. "Spanish Ads on English TV? An Experiment". The Washington Post. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2018. 
  11. ^ Greenwood, Chelsea. "10 Children Who Are Making Hundreds of Thousands of Dollars — and Possibly Millions — Through YouTube". Business Insider. 31 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2020. 
  12. ^ "eee Music Company – About". YouTube. Zee Entertainment Enterprises. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2018. 
  13. ^ Bhattacharya, Ananya (9 Kasım 2017). "The Nation Wants to Know: What Do Indians Watch on Facebook and YouTube?". Quartz India. 3 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2018. 
  14. ^ Shashidhar, Ajita. "Why Are Broadcasters Launching More Hindi GECs?". Business Today. Living Media. 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2020. 
  15. ^ Kaplan, Lisa (18 Aralık 2019). "The Biggest Social Media Operation You've Never Heard of Is Run Out of Cyprus by Russians". Lawfare. 8 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2019. 
  16. ^ "United States's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  17. ^ "Germany's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 27 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  18. ^ "Austria's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2018. 
  19. ^ "United Arab Emirates's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2018. 
  20. ^ "United Kingdom's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2018. 
  21. ^ "Brazil's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 6 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  22. ^ "El Salvador's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2018. 
  23. ^ "Indonesia's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 10 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  24. ^ "Morocco's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 10 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2018. 
  25. ^ "Philippines's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2019. 
  26. ^ "France's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2018. 
  27. ^ "India's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 26 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  28. ^ "Netherlands's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 15 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  29. ^ "Colombia's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2019. 
  30. ^ "Ireland's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2018. 
  31. ^ "Spain's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 3 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2019. 
  32. ^ "Sweden's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  33. ^ "Switzerland's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 12 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2018. 
  34. ^ "Italy's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 23 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  35. ^ "Japan's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 3 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  36. ^ "Canada's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 6 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2018. 
  37. ^ "Mexico's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 12 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  38. ^ "Egypt's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 29 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2018. 
  39. ^ "Norway's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 13 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  40. ^ "Pakistan's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 10 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  41. ^ "Peru's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 13 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2019. 
  42. ^ "Puerto Rico's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 6 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2019. 
  43. ^ "Romania's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 25 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2018. 
  44. ^ "Russia's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2019. 
  45. ^ "Saudi Arabia's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  46. ^ "Chile's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 3 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  47. ^ "Thailand's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 19 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2018. 
  48. ^ "Turkey's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2018. 
  49. ^ "Ukraine's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 3 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2018. 
  50. ^ "Uruguay's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 10 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  51. ^ "Jordan's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 10 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2018. 
  52. ^ "Venezuela's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 3 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2018. 
  53. ^ "New Zealand's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 15 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2018. 
  54. ^ a b c Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Smosh isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  55. ^ "Judson Laipply". YouTube. 7 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2016. 
  56. ^ a b Dryden, Liam (16 Mart 2017). "A Complete Timeline Of Every "Most Subscribed" YouTuber In History". We The Unicorns. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2017. 
  57. ^ Gutelle, Sam (15 Mart 2017). "The History Of YouTube's Most-Subscribed Channels Is A Fun Nostalgia Trip". tubefilter. 3 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2017. In the early days, anyone who made a big viral video could enter the top ten, with “Evolution of Dance” performer Judson Laipply even holding the top spot for a bit. 
  58. ^ "Brookers". YouTube. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2016. 
  59. ^ "Brooke BRODACK | EMC". www.entertainment-masterclass.tv. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  60. ^ "YouTube - Most Subscribed Channels". 3 Temmuz 2006. Archived from the original on 3 Temmuz 2006. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  61. ^ "geriatric1927". YouTube. 9 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2016. 
  62. ^ "The meteoric rise of geriatric1927" (İngilizce). 29 Ağustos 2006. 8 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  63. ^ "lonelygirl15". YouTube. 24 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2016. 
  64. ^ "YouTube Stars!: The Lonelygirl15 Story". 24 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  65. ^ Jr, Tom Zeller (17 Eylül 2006). "Lonelygirl15: Prank, Art or Both". The New York Times. ISSN 0362-4331. 21 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  66. ^ "The 100 Greatest Internet Memes of All Time12. Lonelygirl15". Complex. 18 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  67. ^ Heffernan, Virginia. "A Big Deal: The Run-Off on YouTube!!". 4 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  68. ^ a b "nigahiga". YouTube. 7 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  69. ^ a b BuckHollywood (6 Ekim 2008), Fred, Smosh or Nigahiga?!, 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 11 Eylül 2016 
  70. ^ "FRED". YouTube. 13 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2016. 
  71. ^ Parr, Ben. "DETHRONED: Fred No Longer #1 on YouTube". Mashable. 27 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  72. ^ William Hyde (21 Ağustos 2009), YouTube Winners & Losers! NigaHiga and Fred, 1 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 11 Eylül 2016 
  73. ^ "Ray William Johnson". YouTube. 19 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2016. 
  74. ^ Humphrey, Michael. "Ray William Johnson: =3 Adds Up To Most-Subscribed On YouTube". 4 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  75. ^ "Ray William Johnson Surpasses Nigahiga To Become The Most Subscribed YouTuber Of All Time". socialtimes.comölüurl=hayır. 2 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  76. ^ joshuajcohen (12 Ocak 2013). "Smosh Passes Ray William Johnson as #1 Most Subscribed YouTube Channel". Tubefilter. 14 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  77. ^ "SMOSH Becomes The #1 Most-Subscribed YouTube Channel - New Media Rockstars" (İngilizce). 12 Ocak 2013. 14 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  78. ^ a b c Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; PewDiePie isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  79. ^ joshuajcohen (16 Ağustos 2013). "It's Official: PewDiePie Becomes #1 Most Subscribed Channel On YouTube". Tubefilter. 23 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  80. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; YouTube isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  81. ^ joshuajcohen (4 Kasım 2013). "YouTube Is Now The Most Subscribed Channel On YouTube". Tubefilter. 5 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  82. ^ "PewDiePie - YouTube". 22 Aralık 2013. Archived from the original on 22 Aralık 2013. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  83. ^ "YouTube Spotlight - YouTube". 22 Aralık 2013. Archived from the original on 22 Aralık 2013. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  84. ^ "YouTube Statistics for PewDiePie (17 Aralık – 26 Aralık 2013 archive)". Social Blade. 5 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2018. 
  85. ^ "YouTube Statistics for YouTube (20 Aralık – 29 Aralık 2013 archive)". Social Blade. 16 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2018.