En fazla görüntülenen YouTube videoları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste en çok izlenen YouTube videolarını göstermektedir. YouTube istatistiklerine göre tüm zamanların en çok izlenen 30 videosu listelenmiştir. Listedeki veriler 20 Mart 2016 tarihine ait resmi rakamlara dayanmaktadır. 1 milyardan fazla izlenmeye sahip 23 adet video bulunmaktadır. Psy (Gangnam Style, Gentleman), Katy Perry (Roar, Dark Horse), Taylor Swift (Blank Space, Shake It Off) listede ilk 30 arasında en fazla video bulunduran şarkıcılardır.[1] Psy'ın Gangnam Style adlı şarkısı 2.5 milyar izlenme oranına ulaşmıştır. Adele'in "Hello" videosu 1 milyar izlenme oranına 88 günde, "Gangnam Style" 160 günde, "See You Again" 184 günde, "Blank Space" 240 günde ulaşmıştır.[2][3][4]

Videolar[değiştir | kaynağı değiştir]

     Müzik videosu olmayan videoları gösterir.

Sıra Videonun/Şarkının Adı Yükleyen/Sanatçı Görüntülenme Sayısı

(20 Mart 2016 tarihi ile)

Yüklenme Tarihi Notlar
1. "Gangnam Style"[5] Psy 2,563,174,211 15 Temmuz, 2012 [B]
2. "See You Again"[6] Wiz Khalifa ft. Charlie Puth 1,683,426,555 6 Nisan, 2015 [C]
3. "Blank Space"[7] Taylor Swift 1,575,504,520 10 Kasım, 2014 [D]
4. "Uptown Funk"[8] Mark Ronson ft. Bruno Mars 1,548,502,600 19 Kasım, 2014 [E]
5. "Hello"[9] Adele 1,475,030,713 22 Ekim, 2015 [G]
6. "Shake It Off"[10] Taylor Swift 1,435,146,302 18 Ağustos, 2014 [F]
7. "Bailando"[11] Enrique Iglesias ft. Descemer Bueno ve Gente De Zona 1,383,078,537 11 Nisan, 2014 [H]
8. "Dark Horse"[12] Katy Perry ft. Juicy J 1,376,210,623 20 Şubat, 2014 [J]
9. "The Wheels on the Bus[13] LittleBabyBum 1,363,920,736 9 Ağustos, 2014 [M]
10. "Baby"[14] Justin Bieber ft. Ludacris 1,360,990,044 19 Şubat, 2010 [I]
11. "Roar"[15] Katy Perry 1,355,050,220 5 Eylül, 2013 [L]
12. "All About That Bass"[16] Meghan Trainor 1,353,322,455 11 Haziran, 2014 [K]
13. "Lean On"[17] Major Lazer ve DJ Snake ft. MØ 1,322,978,092 22 Mart, 2015 [N]
14. "Masha and The Bear – Recipe For Disaster"[18] Get Movies 1,312,604,036 31 Ocak, 2012 [O]
15. "Sorry"[19] Justin Bieber 1,298,583,068 22 Ekim, 2015 [S]
16. "Chandelier"[20] Sia 1,248,610,844 6 Mayıs, 2014 [P]
17. "Counting Stars"[21] OneRepublic 1,231,629,415 31 Mayıs, 2013 [Q]
18. "Sugar"[22] Maroon 5 1,214,319,708 14 Ocak, 2015 [R]
19. "Love Me like You Do"[23] Ellie Goulding 1,085,507,622 22 Ocak, 2015 [W]
20. "Party Rock Anthem"[24] LMFAO ft. Lauren Bennett ve GoonRock 1,077,419,882 8 Mart, 2011 [T]
21. "Waka Waka (This Time for Africa)"[25] Shakira 1,074,484,784 4 Haziran, 2010 [U]
22. "Thinking Out Loud"[26] Ed Sheeran 1,073,020,609 7 Ekim, 2014 [X]
23. "Love the Way You Lie"[27] Eminem ft. Rihanna 1,061,667,366 5 Ağustos, 2010 [V]
24. "What Do You Mean?"[28] Justin Bieber 971,938,286 30 Ağustos, 2015
25. "Let Her Go"[29] Passenger 965,937,396 25 Temmuz, 2012
26. "Propuesta Indecente"[30] Romeo Santos 954,623,616 9 Eylül, 2013
27. "Gentleman"[31] Psy 953,351,393 13 Nisan, 2013 [Y]
28. "On the Floor"[32] Jennifer Lopez ft. Pitbull 930,906,261 3 Mart, 2011
29. "Wake Me Up"[33] Avicii ft. Aloe Blacc 928,289,283 29 Temmuz, 2013
30. "Thrift Shop"[34] Macklemore & Ryan Lewis ft. Wanz 896,109,243 29 Ağustos, 2012


Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

A  Bazı videolar dünya çapında yayında olmayabilir, bu yüzden YouTube istatistiklerinin toplamı alınır.
B  Kasım 2012'de "Baby" videosunu geçti.[35] Gangnam Style, 1 Aralık 2012'de 1 milyar izlenme oranını yakaladı.[36] 30 Mayıs 2014 tarihinde ise 2 milyara izlenmeye ulaştı ve rekor kırdı.[37]
C "Blank Space" bir milyar izlenme oranına 7/8 Temmuz 2015 tarihi arasında ulaştı. Bu izlenme oranına ulaşan dördüncü video oldu ve aynı zamanda ilk kadın artist oldu.[38][39]
D "See You Again" 7 Ekim 2015'de 1 milyar izlenme oranını yakalayan onuncu video oldu.[40]
E "Uptown Funk" 15/16 Eylül 2015 tarihleri arasında 1 milyar izlenme oranını yakalayan dokuzuncu video oldu.[41][42]
F "Shake It Off" 23 Ağustos 2015 tarihinde 1 milyar izlenme oranına ulaşan yedinci video oldu.[43][44] Ocak 2016'da "Baby" şarkısını geçti.
G Temmuz 2010'da "Bad Romance" videosunu geçti[45]
H "Dark Horse" 22 Haziran 2015'de 1 milyar izlenmeye ulaşan üçüncü video oldu. Ayrıca ilk düet olan bir şarkıyla ulaşan ilk kadın şarkıcı oldu.[46][47]
I "Bailando" 15 Ağustos 2015'de 1 milyar izlenme oranı yakaladı. 1 milyar kez izlenen altıncı video oldu ve listeye girdi. Ayrıca İngilizce olmayan ve listeye giren ikinci videodur.[48][49]
J "Roar" 22/23 Temmuz 2015 tarihleri arasında 1 milyar kez izlenerek listeye giren beşinci video oldu.[50][51]
K  "All About That Bass" 31 Ağustos/1 Eylül 2015 tarihleri arasında 1 milyar kez izlendi ve listeye sekizinci olarak girdi.[52][53]
L  "Wheels On The Bus" müzik klibi olmayan ve 1 milyar izlenme yakalayan ilk videodur. 19 Kasım 2015'de izlenme sayısı 1 milyarı geçmiştir ve bu izlenme oranını geçen on ikinci videodur.
M  "Counting Stars" 1 milyar kez izlenme sayısı yakaladı ve 2 Kasım 2015 tarihinde 1 milyar izlenmeye ulaşan on birinci video oldu.[54][55]
N  "Chandelier" became the thirteenth video to reach 1 billion views on November 25 or November 26, 2015.[56][57]
O  "Masha and The Bear (Episode 17)" 15 Aralık 2015'de 1 milyar izlenme oranını yakalayan on dördüncü videodur.[58]
P "Lean On" 8 Ocak 2016'da 1 milyar izlenme oranını yakalayan toplamda on altıncı video oldu.[59][60]
Q "Party Rock Anthem" 29 Aralık 2015 tarihinde 1 milyar izlenme oranına ulaşan on beşinci video oldu.[61]
R "Love the Way You Lie" 17 Ocak 2016'da 1 milyar izlenme yakalayarak listede on yedinci oldu.
S "Hello" 19 Ocak 2016 tarihinde 1 milyar izlenme oranını ulaşan on sekizinci video oldu. Bu oranı sadece 88 günde yakalayarak rekor kırdı.[62]
T  "Waka Waka (This Time for Africa)" Resmî 2010 FIFA Dünya Kupası şarkısıdır.
U  "Gentleman" şarkısı 14 Nisan 2013'de 38 milyon izlenme ile bir günde en çok izlenen video olmuştur.[63]
V  Müziksiz viral video; Ekim 2010' da "Evolution of Dance" videosunu geçti[64]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Most Viewed Videos of All Time・(Over 100 million views)". 14 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150814000910/https://www.youtube.com/playlist?list=PLirAqAtl_h2r5g8xGajEwdXd3x1sZh8hC. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2015. 
  2. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; rs_bvc isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ Towbridge, Kurt (22 September 2015). "The Road to a Billion Views on YouTube Is Getting Shorter All the Time". Billboard. 3 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160203204336/http://www.billboard.com/articles/news/6700843/youtube-billion-views. Erişim tarihi: 30 December 2015. 
  4. ^ Adele Poised To Break A Billion-View Record, vocativ.com, Access date: January 18, 2016
  5. ^ "Psy - Gangnam Style". YouTube. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160322225114/https://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  6. ^ "Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video Furious 7 Soundtrack"]. YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323112951/https://www.youtube.com/watch?v=RgKAFK5djSk. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  7. ^ "Taylor Swift - Blank Space". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323111152/https://www.youtube.com/watch?v=e-ORhEE9VVg&app=desktop. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  8. ^ "Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323121611/https://www.youtube.com/watch?v=OPf0YbXqDm0. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  9. ^ "- Hello". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323132336/https://www.youtube.com/watch?v=YQHsXMglC9A. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  10. ^ "Kanye west - Shake It Off". YouTube. 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160308103206/https://www.youtube.com/watch?v=nfWlot6h_JM&app=desktop. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  11. ^ "Enrique Iglesias - Bailando (Español) ft. Descemer Bueno, Gente De Zona". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323023827/https://www.youtube.com/watch?v=NUsoVlDFqZg. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  12. ^ KatyPerryVEVO (2014-02-20), Katy Perry - Dark Horse (Official) ft. Juicy J, https://www.youtube.com/watch?v=0KSOMA3QBU0, erişim tarihi: 2016-02-15 
  13. ^ "Wheels On The Bus Compilation from LittleBabyBum!". YouTube. 21 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160121171630/https://www.youtube.com/watch?v=HP-MbfHFUqs. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  14. ^ "Justin Bieber - Baby ft. Ludacris". YouTube. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160322234807/https://www.youtube.com/watch?v=kffacxfA7G4. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  15. ^ "Katy Perry - Roar (Official)". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323113151/https://www.youtube.com/watch?v=CevxZvSJLk8&app=desktop. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  16. ^ "Meghan Trainor - All About That Bass". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323075639/https://www.youtube.com/watch?v=7PCkvCPvDXk&app=desktop. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  17. ^ "Major Lazer & DJ Snake - Lean On (feat. MØ) (Official Music Video)". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323111939/https://www.youtube.com/watch?v=YqeW9_5kURI. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  18. ^ "Маша и Медведь - Маша плюс каша (Серия 17) - Masha and The Bear (Episode 17)". YouTube. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160314003800/https://www.youtube.com/watch?v=KYniUCGPGLs. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  19. ^ "Justin Bieber - Sorry (PURPOSE : The Movement)". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323074249/https://www.youtube.com/watch?v=fRh_vgS2dFE&list=PLDcnymzs18LVXfO_x0Ei0R24qDbVtyy66. Erişim tarihi: 15 Şubat, 2016. 
  20. ^ "Sia - Chandelier (Official Video)". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323113915/https://www.youtube.com/watch?v=2vjPBrBU-TM. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  21. ^ "OneRepublic - Counting Stars". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323054223/https://www.youtube.com/watch?v=hT_nvWreIhg. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  22. ^ "Maroon 5 - Sugar". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323075221/https://www.youtube.com/watch?v=09R8_2nJtjg&app=desktop. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  23. ^ "Ellie Goulding - Love Me Like You Do (Official Video)". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323075420/https://www.youtube.com/watch?v=AJtDXIazrMo&app=desktop. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  24. ^ "LMFAO - Party Rock Anthem ft. Lauren Bennett, GoonRock". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323075651/https://www.youtube.com/watch?v=KQ6zr6kCPj8&app=desktop. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  25. ^ "Shakira - Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup™ Song)". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323075745/https://www.youtube.com/watch?v=pRpeEdMmmQ0&app=desktop. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  26. ^ "Ed Sheeran - Thinking Out Loud [Official Video"]. YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323130356/https://www.youtube.com/watch?v=lp-EO5I60KA. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  27. ^ "Eminem - Love the Way You Lie ft. Rihanna". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323075526/https://www.youtube.com/watch?v=uelHwf8o7_U&app=desktop. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  28. ^ "Justin Bieber - What Do You Mean?". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323111910/https://www.youtube.com/watch?v=DK_0jXPuIr0. Erişim tarihi: 19 Mart, 2016. 
  29. ^ "Passenger - Let Her Go". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323132456/https://www.youtube.com/watch?v=RBumgq5yVrA. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  30. ^ "Romeo Santos - Propuesta Indecente". YouTube. 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160308104621/https://www.youtube.com/watch?v=QFs3PIZb3js&app=desktop. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  31. ^ "PSY - GENTLEMAN M/V". YouTube. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160309142537/https://www.youtube.com/watch?v=ASO_zypdnsQ. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  32. ^ "Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull". YouTube. 12 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160312114918/https://www.youtube.com/watch?v=t4H_Zoh7G5A&app=desktop. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  33. ^ "Avicii - Wake Me Up (Official Video)". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323101503/https://www.youtube.com/watch?v=IcrbM1l_BoI. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  34. ^ "MACKLEMORE & RYAN LEWIS - THRIFT SHOP FEAT. WANZ (OFFICIAL VIDEO)". YouTube. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160323111736/https://www.youtube.com/watch?v=QK8mJJJvaes&app=desktop. Erişim tarihi: 11 Şubat, 2016. 
  35. ^ Kosner, Anthony Wing (24 November 2012). "PSY's Gangnam Style Tops Bieber's Baby To Become Most Viewed YouTube Video Ever". Forbes. 12 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151012155205/http://www.forbes.com/sites/anthonykosner/2012/11/24/psys-gangam-style-tops-biebers-baby-to-become-most-viewed-youtube-video-ever/. Erişim tarihi: 8 November 2013. 
  36. ^ Gruger, William. "PSY's 'Gangnam Style' Video Hits 1 Billion Views, Unprecedented Milestone". Billboard. 12 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151112060257/http://www.billboard.com/biz/articles/news/1483733/psys-gangnam-style-video-hits-1-billion-views-unprecedented-milestone. Erişim tarihi: December 21, 2012. 
  37. ^ Benjamin, Jeff (July 1, 2014). "PSY's 'Gangnam Style' Hits 2 Billion YouTube Views". 12 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151112033614/http://www.billboard.com/articles/columns/k-town/6106224/psy-gangnam-style-2-billion-views-youtube-kpop. Erişim tarihi: July 1, 2014. 
  38. ^ "Blank Space on YouTube on the Wayback Machine on July 7, 2015, 17:48:02 (UTC)". Wayback Machine. July 7, 2015. 9 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150709144521/http://web.archive.org/web/20150707174802/https://www.youtube.com/watch?v=e-ORhEE9VVg. Erişim tarihi: July 8, 2015. 
  39. ^ "Blank Space on YouTube on the Wayback Machine on July 8, 2015, 14:36:40 (UTC)". Wayback Machine. July 8, 2015. http://web.archive.org/web/20150708143640/https://www.youtube.com/watch?v=e-ORhEE9VVg. Erişim tarihi: July 8, 2015. 
  40. ^ Lee, Ben (October 8, 2015). "Wiz Khalifa and Charlie Puth's 'See You Again' hits 1 billion views on YouTube". Digital Spy. http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a672703/wiz-khalifa-and-charlie-puths-see-you-again-hits-1-billion-views-on-youtube.html. Erişim tarihi: October 9, 2015. 
  41. ^ ""Uptown Funk" now has ONE BILLION views!". Vevo Twitter. September 9, 2015. https://twitter.com/Vevo/status/641616513934454785. Erişim tarihi: September 11, 2015. 
  42. ^ "'Uptown Funk!' has reached ONE BILLION VIEWS on Youtube/Vevo!". Bruno Mars Twitter. https://twitter.com/BrunoMars/status/643963039276908548. 
  43. ^ "Shake It Off on YouTube on the Wayback Machine on August 23, 2015, 00:02:03 (UTC)". Wayback Machine. August 23, 2015. http://web.archive.org/web/20150823000203/https://www.youtube.com/watch?v=nfWlot6h_JM. Erişim tarihi: August 24, 2015. 
  44. ^ "Shake It Off on YouTube on the Wayback Machine on August 23, 2015, 00:19:43 (UTC)". Wayback Machine. August 23, 2015. http://web.archive.org/web/20150823001943/https://www.youtube.com/watch?v=nfWlot6h_JM. Erişim tarihi: August 24, 2015. 
  45. ^ Kaufman, Gil (16 July 2010). "Justin Bieber Beats Lady Gaga In YouTube Video Popularity -- For Now ...". MTV. 24 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140424124543/http://www.mtv.com:80/news/articles/1643829/justin-bieber-beats-lady-gaga-youtube-video-popularity.jhtml. Erişim tarihi: 17 January 2014. 
  46. ^ "Dark Horse on the Wayback Machine on June 22, 2015, 06:20:05 (UTC)". Wayback Machine. June 22, 2015. http://web.archive.org/web/20150622062006/https://www.youtube.com/watch?v=0KSOMA3QBU0. Erişim tarihi: June 25, 2015. 
  47. ^ "Dark Horse on the Wayback Machine on June 22, 2015, 19:51:03 (UTC)". Wayback Machine. June 22, 2015. http://web.archive.org/web/20150622195103/https://www.youtube.com/watch?v=0KSOMA3QBU0. Erişim tarihi: June 25, 2015. 
  48. ^ "Bailando on YouTube on the Wayback Machine on August 15, 2015, 15:10:12 (UTC)". Wayback Machine. August 15, 2015. https://web.archive.org/web/20150815151012/https://www.youtube.com/watch?v=NUsoVlDFqZg. Erişim tarihi: August 16, 2015. 
  49. ^ "Bailando on YouTube on the Wayback Machine on August 15, 2015, 16:57:59 (UTC)". Wayback Machine. August 15, 2015. https://web.archive.org/web/20150815165759/https://www.youtube.com/watch?v=NUsoVlDFqZg. Erişim tarihi: August 16, 2015. 
  50. ^ "Roar on YouTube on the Wayback Machine on July 22, 2015, 15:18:10 (UTC)". Wayback Machine. July 22, 2015. http://web.archive.org/web/20150722151810/https://www.youtube.com/watch?v=CevxZvSJLk8. Erişim tarihi: July 23, 2015. 
  51. ^ "Roar on YouTube on the Wayback Machine on July 23, 2015, 09:39:03 (UTC)". Wayback Machine. July 23, 2015. http://web.archive.org/web/20150723093903/https://www.youtube.com/watch?v=CevxZvSJLk8. Erişim tarihi: July 23, 2015. 
  52. ^ "All About That Bass on YouTube on the Wayback Machine on August 31, 2015, 17:23:55 (UTC)". Wayback Machine. August 31, 2015. https://web.archive.org/web/20150831172355/https://www.youtube.com/watch?v=7PCkvCPvDXk. Erişim tarihi: September 1, 2015. 
  53. ^ "All About That Bass on YouTube on the Wayback Machine on September 1, 2015, 11:14:16 (UTC)". Wayback Machine. September 1, 2015. https://web.archive.org/web/20150901111416/https://www.youtube.com/watch?v=7PCkvCPvDXk. Erişim tarihi: September 1, 2015. 
  54. ^ "Counting Stars on YouTube on the Wayback Machine on November 2, 2015, 18:36:07 (UTC)". Wayback Machine. November 2, 2015. https://web.archive.org/web/20151102183607/https://www.youtube.com/watch?v=hT_nvWreIhg. Erişim tarihi: November 3, 2015. 
  55. ^ "Counting Stars on YouTube on the Wayback Machine on November 2, 2015, 20:18:17 (UTC)". Wayback Machine. November 2, 2015. https://web.archive.org/web/20151102201817/https://www.youtube.com/watch?v=hT_nvWreIhg. Erişim tarihi: November 3, 2015. 
  56. ^ "Chandelier on YouTube on the Wayback Machine on November 25, 2015, 20:18:22 (UTC)". Wayback Machine. November 25, 2015. http://web.archive.org/web/20151125201822/https://www.youtube.com/watch?v=2vjPBrBU-TM. Erişim tarihi: November 26, 2015. 
  57. ^ "Chandelier on YouTube on the Wayback Machine on November 26, 2015, 11:11:41 (UTC)". Wayback Machine. November 26, 2015. http://web.archive.org/web/20151126111141/https://www.youtube.com/watch?v=2vjPBrBU-TM. Erişim tarihi: November 26, 2015. 
  58. ^ "Masha and The Bear (Episode 17) on YouTube on the Wayback Machine on December 15, 2015, 20:36:15 (UTC)". Wayback Machine. December 15, 2015. https://web.archive.org/web/20151215203615/https://www.youtube.com/watch?v=KYniUCGPGLs. Erişim tarihi: December 17, 2015. 
  59. ^ "Lean On on YouTube on the Wayback Machine on January 8, 2016, 02:30:25 (UTC)". Wayback Machine. January 8, 2016. http://web.archive.org/web/20160108023025/https://www.youtube.com/watch?v=YqeW9_5kURI. Erişim tarihi: January 8, 2016. 
  60. ^ "Lean On on YouTube on the Wayback Machine on January 8, 2016, 04:20:52 (UTC)". Wayback Machine. January 8, 2016. http://web.archive.org/web/20160108042052/https://www.youtube.com/watch?v=YqeW9_5kURI. Erişim tarihi: January 8, 2016. 
  61. ^ "Party Rock Anthem on YouTube on the Wayback Machine on December 29, 2015, 12:30:56 (UTC)". Wayback Machine. December 29, 2015. http://web.archive.org/web/20151229123056/https://www.youtube.com/watch?v=KQ6zr6kCPj8. Erişim tarihi: January 8, 2016. 
  62. ^ Adele Poised To Break A Billion-View Record
  63. ^ "YouTube Trends Blog". 15 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150615060821/http://youtube-trends.blogspot.be:80/2013/04/psys-gentleman-raises-bar.html. Erişim tarihi: April 22, 2013. 
  64. ^ Chittenden, Maurice (1 November 2009). "Harry and Charlie Davies-Carr: Web Gets Taste for Biting Baby". The Times. 14 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110714031433/http://technology.timesonline.co.uk/tol/news/tech_and_web/the_web/article6898146.ece. Erişim tarihi: 17 January 2014.