En fazla görüntülenen YouTube videoları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste en çok izlenen YouTube videolarını göstermektedir. YouTube istatistiklerine göre tüm zamanların en çok izlenen 30 videosu listelenmiştir. Listedeki veriler 29 Ağustos 2015 tarihine ait resmi rakamlara dayanmaktadır. 1 milyardan fazla izlenmeye sahip 8 adet video bulunmaktadır. Psy (Gangnam Style, Gentleman), Katy Perry (Roar, Dark Horse) ve Taylor Swift (Blank Space, Shake It Off) listede ilk 30 arasında en fazla video bulunduran şarkıcılardır.[1]

Videolar[değiştir | kaynağı değiştir]

29 Ağustos 2015 itibarıyla
Sıra Video ismi Yükleyen / sanatçı Görüntülenme sayısı Yüklenme tarihi Notlar
1. "Gangnam Style"[2] Psy 2.405.562.372 15 Temmuz, 2012 [B]
2. "Baby"[3] Justin Bieber ft. Ludacris 1.206.640.685 19 Şubat, 2010 [C]
3. "Blank Space"[4] Taylor Swift 1.125.469.894 10 Kasım, 2014 [D]
4. "Dark Horse"[5] Katy Perry ft. Juicy J 1.084.669.634 20 Şubat, 2014 [E]
5. "Roar"[6] Katy Perry 1.047.075.350 5 Eylül, 2013 [F]
6. "Bailando"[7] Enrique Iglesias ft. Descemer Bueno ve Gente De Zona 1.025.098.584 11 Nisan, 2014 [G]
7. "Shake It Off"[8] Taylor Swift 1.018.603.100 18 Ağustos, 2014 [H]
8. "All About That Bass"[9] Meghan Trainor 1.002.111.011 11 Haziran, 2014 [I]
9. "Uptown Funk"[10] Mark Ronson ft. Bruno Mars 971.121.676 18 Kasım, 2014
10. "Party Rock Anthem"[11] LMFAO ft. Lauren Bennett ve GoonRock 930.110.312 8 Mart, 2011
11. "Love the Way You Lie"[12] Eminem ft. Rihanna 918.430.024 5 Ağustos, 2010
12. "Counting Stars"[13] OneRepublic 912,665,256 31 Mayıs, 2013
13. "Waka Waka (This Time for Africa)"[14] Shakira ft. Freshlyground 909,849,626 4 Haziran, 2010 [J]
14. "See You Again"[15] Wiz Khalifa ft. Charlie Puth 887,777,989 6 Nisan, 2015
15. "Gentleman"[16] Psy 870,355,771 13 Nisan, 2013 [K]
16. "Chandelier"[17] Sia 870,230,406 6 Mayıs, 2014
17. "On the Floor"[18] Jennifer Lopez ft. Pitbull 854,920,485 3 Mart, 2011
18. "Charlie bit my finger – again!"[19] HDCYT 827,182,510 22 Mayıs, 2007 [L]
19. "Wheels On The Bus"[20] LittleBabyBum 826,382,627 9 Ağustos, 2014
20. "Wrecking Ball"[21] Miley Cyrus 793,003,964 9 Eylül, 2013
21. "Masha and The Bear (Episode 17)"[22] Get Movies 767,247,587 31 Ocak, 2012
22. "Propuesta Indecente"[23] Romeo Santos 764,085,430 9 Eylül, 2013
23. "Thrift Shop"[24] Macklemore & Ryan Lewis ft. Wanz 755,529,985 29 Ağustos, 2012
24. "The Lazy Song"[25] Bruno Mars 729,171,982 15 Nisan, 2011
25. "Happy"[26] Pharrell Williams 716,822,695 21 Kasım, 2013
26. "Let Her Go"[27] Passenger 716,720,545 25 Temmuz, 2012
27. "Call Me Maybe"[28] Carly Rae Jepsen 716,446,175 1 Mart, 2012
28. "Danza Kuduro"[29] Don Omar ft. Lucenzo 707,981,012 11 Ağustos, 2010
29. "Wake Me Up"[30] Avicii ft. Aloe Blacc 698,280,572 29 Temmuz, 2013
30. "Sugar"[31] Maroon 5 694,786,035 14 Ocak, 2015

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

A  Kasım 2012' de "Baby" videosunu geçti[32]
B  Temmuz 2010' da "Bad Romance" videosunu geçti[33]
C  Müziksiz viral video; Ekim 2010' da "Evolution of Dance" videosunu geçti[34]
D  Resmî 2010 FIFA Dünya Kupası şarkısı
E  Gentelman şarkısı bir günde en çok izlenen video olmuştur (38 milyon izleyici 14 Nisan 2013)[35]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Most Viewed Videos of All Time・(Over 100 million views)". https://www.youtube.com/playlist?list=PLirAqAtl_h2r5g8xGajEwdXd3x1sZh8hC. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2015. 
  2. ^ "PSY - GANGNAM STYLE (강남스타일) M/V". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  3. ^ "Justin Bieber - Baby ft. Ludacris". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=kffacxfA7G4. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  4. ^ "Taylor Swift - Blank Space". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=e-ORhEE9VVg. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  5. ^ "Katy Perry - Dark Horse (Official) ft. Juicy J". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=0KSOMA3QBU0. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  6. ^ "Katy Perry - Roar (Official)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=CevxZvSJLk8. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  7. ^ "Enrique Iglesias - Bailando (Español) ft. Descemer Bueno, Gente De Zona". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=NUsoVlDFqZg. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  8. ^ "Taylor Swift - Shake It Off". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=nfWlot6h_JM. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  9. ^ "Meghan Trainor - All About That Bass". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=7PCkvCPvDXk. Erişim tarihi: 25 Ocak, 2014. 
  10. ^ "Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=OPf0YbXqDm0. Erişim tarihi: 14 Mayıs, 2015. 
  11. ^ "LMFAO - Party Rock Anthem ft. Lauren Bennett, GoonRock". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=KQ6zr6kCPj8. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  12. ^ "Eminem - Love the Way You Lie ft. Rihanna". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=uelHwf8o7_U. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  13. ^ "OneRepublic - Counting Stars". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=hT_nvWreIhg. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  14. ^ "Shakira - Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup™ Song)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=pRpeEdMmmQ0. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  15. ^ "Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video Furious 7 Soundtrack"]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=RgKAFK5djSk. Erişim tarihi: 6 Nisan, 2015. 
  16. ^ "PSY - GENTLEMAN M/V". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=ASO_zypdnsQ. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  17. ^ "Sia - Chandelier (Official Video)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=2vjPBrBU-TM. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  18. ^ "Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=t4H_Zoh7G5A. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  19. ^ "Charlie bit my finger - again !". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=_OBlgSz8sSM. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  20. ^ "Wheels On The Bus Compilation from LittleBabyBum!". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=HP-MbfHFUqs. Erişim tarihi: 15 Haziran, 2015. 
  21. ^ "Miley Cyrus - Wrecking Ball". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=My2FRPA3Gf8. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  22. ^ "Маша и Медведь - Маша плюс каша (Серия 17) - Masha and The Bear (Episode 17)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=KYniUCGPGLs. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  23. ^ "Romeo Santos - Propuesta Indecente". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=QFs3PIZb3js. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  24. ^ "MACKLEMORE & RYAN LEWIS - THRIFT SHOP FEAT. WANZ (OFFICIAL VIDEO)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=QK8mJJJvaes. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  25. ^ "Bruno Mars - The Lazy Song [OFFICIAL VIDEO"]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=fLexgOxsZu0. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  26. ^ "Pharrell Williams - Happy (Official Music Video)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  27. ^ "Passenger - Let Her Go". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=RBumgq5yVrA. Erişim tarihi: 19 Mayıs, 2014. 
  28. ^ "Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=fWNaR-rxAic. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  29. ^ "Don Omar - Danza Kuduro ft. Lucenzo". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=7zp1TbLFPp8. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  30. ^ "Avicii - Wake Me Up (Official Video)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=IcrbM1l_BoI. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  31. ^ "Maroon 5 - Sugar". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=09R8_2nJtjg. Erişim tarihi: 29 Ağustos, 2015. 
  32. ^ Kosner, Anthony Wing (24 November 2012). "PSY's Gangnam Style Tops Bieber's Baby To Become Most Viewed YouTube Video Ever". Forbes. http://www.forbes.com/sites/anthonykosner/2012/11/24/psys-gangam-style-tops-biebers-baby-to-become-most-viewed-youtube-video-ever/. Erişim tarihi: 8 November 2013. 
  33. ^ Kaufman, Gil (16 July 2010). "Justin Bieber Beats Lady Gaga In YouTube Video Popularity -- For Now ...". MTV. http://www.mtv.com/news/articles/1643829/justin-bieber-beats-lady-gaga-youtube-video-popularity.jhtml. Erişim tarihi: 17 January 2014. 
  34. ^ Chittenden, Maurice (1 November 2009). "Harry and Charlie Davies-Carr: Web Gets Taste for Biting Baby". The Times. http://technology.timesonline.co.uk/tol/news/tech_and_web/the_web/article6898146.ece. Erişim tarihi: 17 January 2014. 
  35. ^ "YouTube Trends Blog". http://youtube-trends.blogspot.be/2013/04/psys-gentleman-raises-bar.html. Erişim tarihi: April 22, 2013.