En fazla görüntülenen YouTube videoları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste en çok izlenen YouTube videolarını göstermektedir. YouTube istatistiklerine göre tüm zamanların en çok izlenen 31 videosu listelenmiştir. Listedeki veriler 8 Mart 2015 tarihine ait resmi rakamlara dayanmaktadır. Psy (Gangnam Style, Gentleman), Katy Perry (Roar, Dark Horse) ve Taylor Swift (Blank Space, Shake It Off) listede ilk 30 arasında en fazla video bulunduran şarkıcılardır. [1]

Videolar[değiştir | kaynağı değiştir]

24 Temmuz 2015 itibarıyla
Sıra Video ismi Yükleyen / sanatçı Görüntülenme sayısı Yüklenme tarihi Notlar
1. "Gangnam Style"[2] Psy 2.382.808.681 15 Temmuz, 2012 [B]
2. "Baby"[3] Justin Bieber ft. Ludacris 1,192,397,313 19 Şubat, 2010 [C]
3. "Blank Space"[4] Taylor Swift 1.050.033.099 10 Kasım, 2014 [E]
4. "Dark Horse"[5] Katy Perry ft. Juicy J 1.042.872.091 20 Şubat, 2014 [D]
5. "Roar"[6] Katy Perry 1.005.468.124 5 Eylül, 2013 [F]
6. "Bailando"[7] Enrique Iglesias ft. Descemer Bueno and Gente De Zona 969,747,310 11 Nisan, 2014
7. "Shake It Off"[8] Taylor Swift 947,211,751 18 Ağustos, 2014
8. "All About That Bass"[9] Meghan Trainor 944,095,715 11 Haziran, 2014
9. "Party Rock Anthem"[10] LMFAO ft. Lauren Bennett and GoonRock 908,694,040 8 Mart, 2011
10. "Love the Way You Lie"[11] Eminem ft. Rihanna 898,496,630 5 Ağustos, 2010
11. "Waka Waka (This Time for Africa)"[12] Shakira ft. Freshlyground 892,065,286 4 Haziran, 2010 [G]
12. "Counting Stars"[13] OneRepublic 875,055,013 31 Mayıs, 2013
13. "Uptown Funk"[14] Mark Ronson ft. Bruno Mars 870,867,500 18 Kasım, 2014
14. "Gentleman"[15] Psy 859,316,133 13 Nisan, 2013 [H]
15. "On the Floor"[16] Jennifer Lopez ft. Pitbull 847,007,821 3 Mart, 2011
16. "Charlie Bit My Finger – Again!"[17] HDCYT 825,430,566 22 Mayıs, 2007 [I]
17. "Chandelier"[18] Sia 824,389,915 6 Mayıs, 2014
18. "Wrecking Ball"[19] Miley Cyrus 785,337,670 9 Eylül, 2013
19. "Thrift Shop"[20] Macklemore & Ryan Lewis ft. Wanz 739,565,784 29 Ağustos, 2012
20. "Propuesta Indecente"[21] Romeo Santos 737,834,085 9 Eylül, 2013
21. "Wheels on the Bus"[22] LittleBabyBum 730,994,858 9 Ağustos, 2014
22. "See You Again"[23] Wiz Khalifa ft. Charlie Puth 716,988,486 6 Nisan, 2015
23. "The Lazy Song"[24] Bruno Mars 709,238,473 15 Nisan, 2011
24. "Masha and The Bear (Episode 17)"[25] Get Movies 706,758,742 31 Ocak, 2012
25. "Call Me Maybe"[26] Carly Rae Jepsen 704,424,813 1 Mart, 2012
26. "Happy"[27] Pharrell Williams 697,565,924 21 Kasım, 2013
27. "Danza Kuduro"[28] Don Omar ft. Lucenzo 697,080,968 11 Ağustos, 2010
28. "Let Her Go"[29] Passenger 687,632,136 25 Temmuz, 2012
29. "Rolling in the Deep"[30] Adele 679,217,916 30 Kasım, 2010
30. "Wake Me Up"[31] Avicii 676,077,080 29 Temmuz, 2013


A  Kasım 2012' de "Baby" videosunu geçti[32]
B  Temmuz 2010' da "Bad Romance" videosunu geçti[33]
C  Müziksiz viral video; Ekim 2010' da "Evolution of Dance" videosunu geçti[34]
D  Resmî 2010 FIFA Dünya Kupası şarkısı
E  Gentelman şarkısı bir günde en çok izlenen video olmuştur (38 milyon izleyici 14 Nisan 2013)[35]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Most Viewed Videos of All Time・(Over 100 million views)". https://www.youtube.com/playlist?list=PLirAqAtl_h2r5g8xGajEwdXd3x1sZh8hC. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2015. 
  2. ^ "PSY - GANGNAM STYLE (강남스타일) M/V". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  3. ^ "Justin Bieber - Baby ft. Ludacris". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=kffacxfA7G4. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  4. ^ "Taylor Swift - Blank Space". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=e-ORhEE9VVg. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  5. ^ "Katy Perry - Dark Horse (Official) ft. Juicy J". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=0KSOMA3QBU0. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  6. ^ "Katy Perry - Roar (Official)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=CevxZvSJLk8. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  7. ^ "Enrique Iglesias - Bailando (Español) ft. Descemer Bueno, Gente De Zona". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=NUsoVlDFqZg. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  8. ^ "Taylor Swift - Shake It Off". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=nfWlot6h_JM. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  9. ^ "Meghan Trainor - All About That Bass". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=7PCkvCPvDXk. Erişim tarihi: 25 Ocak, 2014. 
  10. ^ "LMFAO - Party Rock Anthem ft. Lauren Bennett, GoonRock". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=KQ6zr6kCPj8. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  11. ^ "Eminem - Love the Way You Lie ft. Rihanna". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=uelHwf8o7_U. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  12. ^ "Shakira - Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup™ Song)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=pRpeEdMmmQ0. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  13. ^ "OneRepublic - Counting Stars". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=hT_nvWreIhg. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  14. ^ "Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=OPf0YbXqDm0. Erişim tarihi: 14 Mayıs, 2015. 
  15. ^ "PSY - GENTLEMAN M/V". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=ASO_zypdnsQ. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  16. ^ "Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=t4H_Zoh7G5A. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  17. ^ "Charlie bit my finger - again !". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=_OBlgSz8sSM. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  18. ^ "Sia - Chandelier (Official Video)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=2vjPBrBU-TM. Erişim tarihi: 29 Aralık, 2014. 
  19. ^ "Miley Cyrus - Wrecking Ball". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=My2FRPA3Gf8. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  20. ^ "MACKLEMORE & RYAN LEWIS - THRIFT SHOP FEAT. WANZ (OFFICIAL VIDEO)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=QK8mJJJvaes. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  21. ^ "Romeo Santos - Propuesta Indecente". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=QFs3PIZb3js. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  22. ^ "Wheels On The Bus Compilation from LittleBabyBum!". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=HP-MbfHFUqs. Erişim tarihi: 15 Haziran, 2015. 
  23. ^ "Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video Furious 7 Soundtrack"]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=RgKAFK5djSk. Erişim tarihi: 6 Nisan, 2015. 
  24. ^ "Bruno Mars - The Lazy Song [OFFICIAL VIDEO"]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=fLexgOxsZu0. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  25. ^ "Маша и Медведь - Маша плюс каша (Серия 17) - Masha and The Bear (Episode 17)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=KYniUCGPGLs. 
  26. ^ "Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=fWNaR-rxAic. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  27. ^ "Pharrell Williams - Happy (Official Music Video)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  28. ^ "Don Omar - Danza Kuduro ft. Lucenzo". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=7zp1TbLFPp8. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  29. ^ "Passenger - Let Her Go". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=RBumgq5yVrA. Erişim tarihi: 19 Mayıs, 2014. 
  30. ^ "Adele - Rolling in the Deep". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw. Erişim tarihi: 6 Şubat, 2014. 
  31. ^ "Avicii - Wake Me Up (Official Video)". YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=IcrbM1l_BoI. Erişim tarihi: 6 Kasım, 2014. 
  32. ^ Kosner, Anthony Wing (24 November 2012). "PSY's Gangnam Style Tops Bieber's Baby To Become Most Viewed YouTube Video Ever". Forbes. http://www.forbes.com/sites/anthonykosner/2012/11/24/psys-gangam-style-tops-biebers-baby-to-become-most-viewed-youtube-video-ever/. Erişim tarihi: 8 November 2013. 
  33. ^ Kaufman, Gil (16 July 2010). "Justin Bieber Beats Lady Gaga In YouTube Video Popularity -- For Now ...". MTV. http://www.mtv.com/news/articles/1643829/justin-bieber-beats-lady-gaga-youtube-video-popularity.jhtml. Erişim tarihi: 17 January 2014. 
  34. ^ Chittenden, Maurice (1 November 2009). "Harry and Charlie Davies-Carr: Web Gets Taste for Biting Baby". The Times. http://technology.timesonline.co.uk/tol/news/tech_and_web/the_web/article6898146.ece. Erişim tarihi: 17 January 2014. 
  35. ^ "YouTube Trends Blog". http://youtube-trends.blogspot.be/2013/04/psys-gentleman-raises-bar.html. Erişim tarihi: April 22, 2013.