En çok beğenilmeme alan YouTube videoları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste en çok beğenilmeme alan YouTube videolarını göstermektedir. Listedeki 40 videonun istatistikleri, YouTube sayfalarından alınmıştır.[1] YouTube, 2010 tarihinde videolara beğeni ve beğenilmeme butonları ekledi ve sitenin büyük değişikliklerinden ve özelliklerinden biri haline geldi. Diğer sitelerin beş üzerinden yıldız verme sistemini kullanmayıp böyle bir sistem kullanmaya karar verdiler.[2] Site tasarımcıları, sitenin önceki dizaynının yıldızlı sisteme göre uygun olduğunu belirtti ve bu yüzden tasarım bir kez daha değişti.[3]

Justin Bieber'ın "Baby" adlı şarkısının video klibi, 2011'de YouTube'da 1.17 beğenilmeme almıştı. Rebecca Black'in "Friday" adlı şarkısı aynı yıl Mart ayında 1.20 beğenilmeme sayısında "Baby"'yi geçti.[4] "Friday" video klibi, 2011 yılının Haziran ayında üç milyon beğenilmeme aldığı için kaldırıldı. Video klip kaldırıldıktan sonra geriye "Baby" kaldı ve 2013'te Guinness Dünya Rekorları'na En Beğenilmeyen Video olarak girdi.[5] Altı milyon beğenilmeme alan Bieber'ın videosu YouTube'da 2018 yılına kadar listedeki ilk sırasını korumuştur.[6]

YouTube beğenilmeme sayıları ve listedeki isimler sürekli değişti. Rick Perry'nin "Strong" adlı video reklamı, "Friday"'i geçerek viral video oldu. Perry'nin reklamı Eylül 2011'de yeniden yüklenen Black'in videosunu geçti. 250 bin beğenilmeme aldı.[7] 2015 yılında beğenilmeme butonu, Vietnamlı hackerlar tarafından o ülkede proxy ayarlarından kaldırıldı.[8] YouTube'daki video kliplerin beğenilmeme sayıları yüksek sayılara çıkarken 2016 filmi Ghostbusters, YouTube üzerinde 1 milyon beğenilmeme rakamı ile en beğenilmeyen film fragmanı oldu.[9] Bazı yorumcular bunun filmin puanına etki edeceğini de düşündü.[6] Fragman beğenilmeme sayısının yanında ayrıca YouTube'da en beğenilmeyen video oyunu fragmanı Call of Duty: Infinite Warfare oldu ve 3 milyonun üzerinde beğenilmeme aldı.[10][11] Yayımlanmasından itibaren iki hafta içinde YouTube'un ikinci en beğenilmeyen videosu oldu.[12]

Videolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste, YouTube'daki en çok beğenilmeme alan 40 videoyu gösterir.

 Video klip olmadığını gösterir
Most disliked videos on YouTube[13]
Sıra Video adı Yükleyen / sanatçı Beğenilmeme (milyon) Beğenilmeme yüzdesi Yüklenme tarihi Notlar
1. "YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind"[14] YouTube Spotlight 10.42 82,58% Aralık 6, 2018 [upper-alpha 1]
2. "Baby"[15] Justin Bieber ile Ludacris 9.91 48,72% 19 Şubat 2010 [upper-alpha 2]
3. "It's Everyday Bro"[16] Jake Paul ile Team 10 4.07 60,46% 30 Mayıs 2017
4. "Call of Duty: Infinite Warfare Reveal Trailer"[17] Call of Duty 3.79 86,42% 2 Mayıs 2016
5. "Can this video get 1 million dislikes?"[18] PewDiePie 3.76 94,02% Aralık 24, 2016 [upper-alpha 3]
6. "Despacito"[19] Luis Fonsi ile Daddy Yankee 3.69 10,63% 12 Ocak 2017 [upper-alpha 4]
7. "Friday"[20] Rebecca Black 3.38 78,86% Eylül 16, 2011
8. "How It Is (Wap Bap …)"[21] BibisBeautyPalace 2.91 85,82% 5 Mayıs 2017 [upper-alpha 5]
9. "Cortando o Botão do YouTube"[25] Aruan Felix 2.52 75,00% Aralık 22, 2015 [upper-alpha 6]
10. "Maşa ile Koca Ayı: Recipe for Disaster"[26] Get Movies 2.27 35,48% 31 Ocak 2012 [upper-alpha 7]
11. "So Sorry."[27] Logan Paul 2.24 56,97% 2 Ocak 2018 [upper-alpha 8]
12. "Gangnam Style"[28] Psy 2.12 12,33% Temmuz 15, 2012
13. "Sweatshirt"[29] Jacob Sartorius 2.08 74,29% Haziran 7, 2016
14. "YouTube Rewind: The Shape of 2017"[30] YouTube Spotlight 2.01 34,16% Aralık 6, 2017
15. "Johny Johny Yes Papa"[31] LooLoo Kids 1.81 37,23% Ekim 8, 2016
16. "Pokemon Go Song"[32] Mishovy šílenosti 1.73 66,83% Temmuz 16, 2016
17. "Baby Shark Dance"[33] Pinkfong Kids' Songs & Stories 1.69 27,49% Haziran 17, 2016
18. "Anaconda"[34] Nicki Minaj 1.53 27,57% Ağustos 19, 2014
19. "Wrecking Ball"[35] Miley Cyrus 1.50 24,35% Eylül 9, 2013
20. "How Many Dislikes Can This Video Get?"[36] RiceGum 1.43 94,44% Ağustos 6, 2017
21. "Sorry"[37] Justin Bieber 1.41 11,38% Ekim 22, 2015
22. "We Can't Stop"[38] Miley Cyrus 1.35 28,09% Haziran 19, 2013
23. "Gucci Gang"[39] Lil Pump 1.29 13,90% Ekim 23, 2017
24. "Daniela Mercury convoca mulheres contra Bolsonaro"[40] Dilma Resistente 1.26 98,13% Eylül 23, 2018 [upper-alpha 9]
25. "Dame Tu Cosita"[42] El Chombo ile Cutty Ranks 1.26 22,00% 5 Nisan 2018
26. "Look What You Made Me Do"[43] Taylor Swift 1.23 13,21% Ağustos 27, 2017
27. "Wheels On The Bus"[44] LittleBabyBum 1.21 42,63% Ağustos 9, 2014
28. "Frick Da Police"[45] RiceGum 1.21 52,41% Ekim 10, 2017
29. "Huge Eggs Surprise Toys Challenge"[46] Ryan ToysReview 1.15 35,45% 13 Nisan 2016
30. "Me Solta"[47] Nego do Borel 1.13 38,55% Temmuz 9, 2018
31. "Johny Johny Yes Papa"[48] CVS 3D Rhymes 1.13 36,90% 25 Ocak 2017
32. "Ghostbusters – Official Trailer"[49] Sony Pictures Entertainment 1.11 78,38% 3 Mart 2016
33. "Swish Swish"[50] Katy Perry ile Nicki Minaj 1.08 20,66% Ağustos 24, 2017
34. "Bath Song"[51] Cocomelon Nursery Rhymes 1.05 35,83% 2 Mayıs 2018
35. "Shape of You"[52] Ed Sheeran 1.05 5,38% 30 Ocak 2017
36. "Surprise Eggs Nursery Rhymes"[53] ChuChu TV 1.02 39,93% Eylül 21, 2015
37. "Getting Started with YouTube Heroes"[54] YouTube Help 1.01 96,92% Eylül 20, 2016 [upper-alpha 10]
38. "Boyfriend"[55] Justin Bieber 0.99 19,43% 3 Mayıs 2012
39. "Dark Horse"[56] Katy Perry ile Juicy J 0.98 10,91% 20 Şubat 2014
40. "Axel F"[57] Crazy Frog 0.98 15,70% Haziran 16, 2009
41. "What Do You Mean?"[58] Justin Bieber 0.98 11,72% Ağustos 30, 2015
42. "The Gummy Bear Song"[59] Gummibär 0.96 24,73% Ekim 9, 2007
43. "Stupid Hoe"[60] Nicki Minaj 0.95 56,74% 20 Ocak 2012
44. "Rap Devil"[61] Machine Gun Kelly 0.95 33,09% Eylül 3, 2018
45. "Everyday Saturday (Remix)"[62] ApoRed 0.95 72,71% 23 Nisan 2016
46. "Can this video get same likes and dislikes?"[63] PewDiePie 0.95 50,00% 24 Mart 2017
47. "My Response to Content Cop (Diss Track)"[64] RiceGum 0.93 65,17% Ekim 7, 2017
48. "Johny Johny Yes Papa"[65] ChuChu TV 0.91 38,75% Kasım 14, 2014
49. "ДИСС НА ЛИЗЗКУ #РукаЛицо"[66] Edward Ateva 0.91 88,68% Haziran 24, 2017 [upper-alpha 11]
50. "LO QUE REALMENTE PASO CON JUAN DE DIOS PANTOJA (CON PRUEBAS) Kenia Os"[67] Kenia Os 0.90 69,81% 7 Kasım 2018
13 Aralık
2018 itibarıyla

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ MyTop100Videos (March 21, 2013). "Most Disliked YouTube Videos". YouTube. 29 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 28, 2016. 
  2. ^ Lowensohn, Josh (March 31, 2010). "YouTube's big redesign goes live to everyone". CNET. CBS Interactive. 27 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: May 9, 2016. 
  3. ^ Siegler, M. G. (September 22, 2009). "YouTube Comes To a 5-Star Realization: Its Ratings Are Useless". TechCrunch. AOL Inc. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: May 9, 2016. 
  4. ^ Skarda, Erin (March 30, 2011). "Rebecca Black Passes Justin Bieber as Most 'Disliked' on YouTube". Time. Time Inc. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ Glenday, Craig, (Ed.) (2013). Guinness World Records 2013. Random House. s. 304. ISBN 9780345547118. 
  6. ^ a b Staff writer (May 3, 2016). "Ghostbusters trailer 'most disliked' on YouTube". BBC News. 17 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ Barthel, Mike (December 9, 2011). "Why Do People Want Rick Perry to Be More 'Disliked' Than Rebecca Black?". The Village Voice. 2 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ Russon, Mary-Ann (September 7, 2015). "Hackers spamming YouTube videos with dislikes using hijacked Vietnamese IP addresses". International Business Times. IBT Media. 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ Dickey, Josh (April 29, 2016). "Ghostbusters is the most disliked movie trailer in YouTube history". Mashable. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ Tassi, Paul (May 5, 2016). "The 'Call Of Duty: Infinite Warfare' Trailer Is YouTube's Most Disliked Gaming Video Ever". Forbes. 10 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ Lillah, Sarmad (27 June 2016). "Call of Duty: Infinite Warfare's 3M YouTube Dislikes Didn't Change Anything in the Game, Says Activision | SegmentNext". Erişim tarihi: 30 June 2016. 
  12. ^ Koch, Cameron (June 29, 2016). "The 'Call Of Duty: Infinite Warfare' Trailer Is Officially The Second-Most Disliked YouTube Video". Tech Times. Erişim tarihi: June 6, 2016. 
  13. ^ "All Time Most Disliked YouTube Videos". dbase.tube. Ağustos 27, 2019. 13 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. 
  14. ^ "YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind". YouTube. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 7, 2018. 
  15. ^ "Justin Bieber – Baby ft. Ludacris". YouTube. July 10, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  16. ^ "Jake Paul – It's Everyday Bro (Song) feat. Team 10 (Official Music Video)". YouTube. June 29, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  17. ^ "Official Call of Duty®: Infinite Warfare Reveal Trailer". YouTube. July 8, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  18. ^ "Can this video get 1 million dislikes?". YouTube. January 21, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  19. ^ "Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee". YouTube. July 11, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  20. ^ "Friday – Rebecca Black – Official Music Video". YouTube. July 9, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  21. ^ "Bibi H – How it is ( wap bap ... ) [Official Video]". YouTube. 5 Mayıs 2017. July 11, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  22. ^ "Youtube-Star Bibi: Hat sie den unbeliebtesten Song aller Zeiten gemacht? (German)". stern.de (Almanca). 5 Mayıs 2017. 9 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2017. 
  23. ^ Heine, Nicolas. "Musikvideo » Bibi H – How It Is (Wap Bap) (German)". Dance-Charts.de (Almanca). June 6, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2017. 
  24. ^ "Noisey Staff". "BibisBeautyPalace versetzt Popmusik den Todesstoß und das Internet sendet Flüche aus". Noisey (Almanca). 6 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2017. 
  25. ^ "CORTANDO O BOTÃO DO YOUTUBE". YouTube. March 20, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  26. ^ "Masha and The Bear - Recipe for disaster (Episode 17)". YouTube. Aralık 15, 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  27. ^ "So Sorry". 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: January 3, 2018. 
  28. ^ "PSY – GANGNAM STYLE(강남스타일) M/V". YouTube. July 26, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  29. ^ "Jacob Sartorius – Sweatshirt (Official Music Video)". YouTube. July 5, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  30. ^ "YouTube Rewind: The Shape of 2017 | #YouTubeRewind". 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: April 13, 2018. 
  31. ^ "Johny Johny Yes Papa - THE BEST Song for Children". 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2018. 
  32. ^ "POKEMON GO SONG!!! by MISHA (FOR KIDS) [ORIGINAL]". YouTube. June 4, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: January 6, 2018. 
  33. ^ "Baby Shark Dance | Sing and Dance! | Animal Songs | PINKFONG Songs for Children". 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: March 24, 2018. 
  34. ^ "Nicki Minaj – Anaconda". YouTube. April 27, 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  35. ^ "Miley Cyrus – Wrecking Ball". YouTube. April 26, 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: January 6, 2017. 
  36. ^ PewDiePie. "How Many Dislikes Can This Video Get?". 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: Ağustos 7, 2017. 
  37. ^ "Justin Bieber – Sorry (PURPOSE : The Movement)". YouTube. July 11, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  38. ^ "Miley Cyrus – We Can't Stop". YouTube. July 10, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  39. ^ "Lil Pump - "Gucci Gang" (Official Music Video)". 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: January 6, 2018. 
  40. ^ "Daniela Mercury convoca mulheres contra Bolsonaro". YouTube. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Eylül 26, 2018. 
  41. ^ "Vídeos da campanha #EleNão recebem enxurrada de 'não gostei'". Correiodo Estado (Portekizce). 26 Eylül 2018. 
  42. ^ "El Chombo - Dame Tu Cosita feat. Cutty Ranks (Official Video) [Ultra Music]". YouTube. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 2, 2018. 
  43. ^ "Taylor Swift – Look What You Made Me Do". YouTube. Eylül 4, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: Eylül 4, 2017. 
  44. ^ "Wheels On The Bus | Plus Lots More Nursery Rhymes | 54 Minutes Compilation from LittleBabyBum!". YouTube. Kasım 19, 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  45. ^ "RiceGum – Frick Da Police (Official Music Video)". YouTube. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: October 13, 2017. 
  46. ^ "Huge Eggs Surprise Toys Challenge Inflatable water slide Disney Cars Toys Paw Patrol Spiderman". YouTube. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2018. 
  47. ^ "Nego do Borel - Me Solta (kondzilla.com)". YouTube. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 24, 2018. 
  48. ^ "Johny Johny Yes Papa Nursery Rhyme | Part 3 – 3D Animation Rhymes & Songs for Children". YouTube. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 15, 2017. 
  49. ^ "GHOSTBUSTERS – Official Trailer (HD)". YouTube. July 10, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  50. ^ KatyPerryVEVO (August 24, 2017), Katy Perry – Swish Swish (Official) ft. Nicki Minaj, erişim tarihi: September 8, 2017 
  51. ^ "Bath Song | Cocomelon (ABCkidTV) Nursery Rhymes & Kids Songs". YouTube. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2018. 
  52. ^ "Ed Sheeran – Shape of You [Official Video]". 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 8, 2017. 
  53. ^ "Surprise Eggs Nursery Rhymes | Old MacDonald Had A Farm | Learn Colours & Farm Animals | ChuChu TV". 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 8, 2017. 
  54. ^ "Getting Started with YouTube Heroes". YouTube. June 21, 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  55. ^ "Justin Bieber – Boyfriend". YouTube. June 24, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  56. ^ "Katy Perry – Dark Horse (Official) ft. Juicy J". YouTube. June 22, 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  57. ^ Wernquist, Erik (June 16, 2009). "Crazy Frog - Axel F". 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 8, 2017. 
  58. ^ Bieber, Justin (Ağustos 30, 2015). "Justin Bieber - What Do You Mean?". July 10, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  59. ^ "The Gummy Bear Song - Long English Version". Gummibär. October 9, 2007. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2018. 
  60. ^ Minaj, Nicki (January 20, 2012). "Nicki Minaj - Stupid Hoe (Explicit)". June 12, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  61. ^ Machine Gun Kelly (Eylül 3, 2018). "Machine Gun Kelly "Rap Devil" (Eminem Diss) (WSHH Exclusive - Official Music Video)". WorldStarHipHop. 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: October 9, 2018. 
  62. ^ ApoRed (April 23, 2016). "ApoRed - Everyday Saturday (remix)". 14 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  63. ^ PewDiePie (March 24, 2017). "Can this video get same likes and dislikes?". July 5, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  64. ^ RiceGum (October 7, 2017). "My Response to Content Cop (Diss Track)". 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: October 10, 2017. 
  65. ^ "Johny Johny Yes Papa and Many More Videos | Popular Nursery Rhymes Collection by ChuChu TV". ChuChu TV. Kasım 14, 2014. July 17, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: July 30, 2017. 
  66. ^ "Эдвард Атева- ДИСС НА ЛИЗЗКУ #РукаЛицо". YouTube. Ağustos 22, 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: Ağustos 22, 2017. 
  67. ^ Os, Kenia (Kasım 7, 2018). "LO QUE REALMENTE PASO CON JUAN DE DIOS PANTOJA (CON PRUEBAS) Kenia Os". 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 


Kaynak hatası: <ref> "upper-alpha" adında grup ana etiketi bulunuyor, ancak <references group="upper-alpha"/> etiketinin karşılığı bulunamadı ya da kapatma </ref> eksik. (Bkz: Kaynak gösterme)