En çok izlenmeye sahip YouTube kanalları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Hindistan merkezli plak şirketi T-Series, 100 milyardan fazla görüntüleme ile (20 Şubat 2020 itibarıyla) YouTube'da en çok görüntülenen kanaldır.

Bu makalede, YouTube video platformu üzerinde en çok görüntülenen elli kanal listelenmektedir.[1][2][3] En çok görüntülenen YouTube kanalı, Bollywood müziği ile bilinen bir Hint plak şirketi olan T-Series'dir.[4][5][6] T-Series, 16 Şubat 2017'de en çok görüntülenen YouTube kanalı oldu ve 2020 Şubat itibarıyla 100 milyardan fazla görüntülemeye sahiptir. En çok izlenen 50 kanalın tümü 10 milyar görüntülemeyi aştı. On yedi kanal 20 milyar görüntülemeyi, dokuz kanal 30 milyar görüntülemeyi ve yalnızca üç kanal 40 milyar görüntülemeyi geçti.

En çok izlenen kanallar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Kanal adı Network İzlenme[1]

(milyar)
İçerik

kategorisi
Ülke Ana dil(ler)

1. T-Series[7] T-Series

101

Müzik  IND Hintçe
2. Cocomelon - Nursery Rhymes[8] Fullscreen 52 Eğitim  USA İngilizce
3. SET India[9] Sony Pictures Networks India 49 Diziler  IND Hintçe
4. Zee TV[10] Zee Entertainment Enterprises Limited 40 Eğlence
5. WWE[11] WWE 39 Spor  USA İngilizce
6. Ryan's World[12] N/A 36 Eğlence
7. ABS-CBN Entertainment[13] ABS–CBN 34 Eğlence  PHL Filipince
8. netd müzik[14] netd.com 33 Müzik  TUR Türkçe
9. Movieclips[15] Movieclips 32 Film  USA İngilizce
10. Canal KondZilla[16] ONErpm 28 Müzik  BRA Portekizce
11. El Reino Infantil [17] N/A 27 Müzik  ARG İspanyolca
12. Like Nastya Vlog[18] Yoola 26 Eğlence  RUS Rusça veİngilizce
13. PewDiePie[19] N/A 24 Oyun  Sweden İngilizce
14. Zee Müzik Company[20] Zee Eğlence Enterprises Limited 23 Müzik  IND Hintçe
15. WorkpointOfficial[21] Workpoint Entertainment Eğlence  THA Thai
16. SAB TV[22] Sony Pictures Networks India Eğlence  IND Hintçe
17. Маша и Медведь[23] LetsonCorp 22 Film  RUS Rusça
18. Get Movies[24] Eğlence
19. Little Baby Bum[25] N/A Eğitim  GBR İngilizce
20. Wave Müzik[26] HT Mobile 21 Müzik  IND Bhojpuri
21. ChuChu TV Nursery Rhymes & Kids Songs[27] ChuChu TV 20 Eğitim Hintçe
22. ✿ Kids Diana Show AIR[28] Eğlence  UKR İngilizce
23. JustinBieberVEVO[29] Vevo 19 Müzik  CAN
24. Ed Sheeran[30] N/A  GBR
25. TheEllenShow[31] WarnerMedia 18 Eğlence  USA
26. KatyPerryVEVO[32] Vevo Müzik
27. TaylorSwiftVEVO[33]
28. Super Simple Songs - Kids Songs[34] N/A 17 Eğitim  CAN
29. shakiraVEVO[35] Vevo Müzik  COL İngilizce veİspanyolca
30. GMM GRAMMY OFFICIAL[36] GMM Grammy  THA Thai
31. 5-Minute Crafts[37] Channel Frederator Howto  USA İngilizce
32. Colors Tv[38] N/A 16 Eğlence  IND Hintçe
33. BuzzFeedVideo[39] BuzzFeed People  USA İngilizce
34. one31[40] GMM Grammy Eğlence  THA Thai
35. DanTDM[41] StyleHaul Oyun  GBR İngilizce
36. Ch3Thailand[42] tv3th 15 Eğlence  THA Thai
37. Spinnin' Records[43] Spinnin' Records Müzik  NED İngilizce
38. Vlad and Nikita[44] N/A People  USA İngilizce
39. 1theK (원더케이)[45] Kakao M Eğlence  ROK Korece
40. SMTOWN[46] SM Entertainment Müzik
41. Badabun[47] N/A Eğlence  MEX İspanyolca
42. Shemaroo Filmi Gaane[48] Shemaroo Music[49] Müzik  IND Hintçe
43. YRF[50] N/A
44. WORLDSTARHIPHOP[51] 14  USA İngilizce
45. RihannaVEVO[52] Vevo  BAR
46. FunToys Collector Disney Toys Review[53] N/A Eğlence  USA
47. GMA Network[54]  PHL Filipince
48. GellyBear ToyPudding[55] Machinima  USA İngilizce
49. Maroon5VEVO[56] Vevo Müzik
50. toyoraljanahtv[57] N/A  JOR Arapça
Şubat 18, 2020 itibarıyla

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Top 50 YouTubers sorted by Most Viewed - Socialblade YouTube Stats". Social Blade. 13 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2019. 
  2. ^ "Top YouTube Channels: Most YouTube Video Views". StatSheep. 21 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2018. 
  3. ^ "The 30 YouTube Channels That Have Surpassed 10 Billion Lifetime Views". Tubefilter. 17 Ocak 2018. 
  4. ^ "The WWE Is At The Top Of Its Game In The U.S., Next Stop: The World". Fast Company. 6 Nisan 2018. 
  5. ^ "From pranksters to pop stars, these are the 10 biggest YouTube channels". Digital Trends. 9 Mart 2018. 
  6. ^ "PewDiePie is about to be dethroned as YouTube's biggest channel". Polygon. 30 Ağustos 2018. 26 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  7. ^ "T-Series". YouTube. 6 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2019. 
  8. ^ "Cocomelon - Nursery Rhymes". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  9. ^ "SET India". YouTube. 26 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2018. 
  10. ^ "Zee TV". YouTube. 10 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  11. ^ "WWE". YouTube. WWE. 21 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2018. 
  12. ^ "Ryan's World". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2019. 
  13. ^ "ABS–CBN Entertainment". YouTube. 18 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2018. 
  14. ^ "netd müzik". YouTube. 6 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2018. 
  15. ^ "Movieclips". YouTube. 24 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2018. 
  16. ^ "Canal KondZilla". YouTube. 10 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  17. ^ "El Reino Infantil". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  18. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  19. ^ "PewDiePie". YouTube. 27 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2019. 
  20. ^ "Zee Music Company". YouTube. 10 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  21. ^ "WorkpointOfficial". YouTube. 30 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  22. ^ "SAB TV". YouTube. 15 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2018. 
  23. ^ "Маша и Медведь". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  24. ^ "Get Movies". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2018. 
  25. ^ "Little Baby Bum". YouTube. 12 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2018. 
  26. ^ "Wave Music". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2018. 
  27. ^ "ChuChu TV Nursery Rhymes & Kids Songs". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  28. ^ "✿ Kids Diana Show – User Summary". Social Blade. 23 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2019. 
  29. ^ "JustinBieberVEVO". YouTube. Def Jam. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2019. 
  30. ^ "Ed Sheeren". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  31. ^ "TheEllenShow". YouTube. 10 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  32. ^ "KatyPerryVEVO". YouTube. 10 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  33. ^ "TaylorSwiftVEVO". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  34. ^ "Arşivlenmiş kopya". 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  35. ^ "ShakiraVEVO". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  36. ^ "GMM GRAMMY OFFICIAL". YouTube. 10 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  37. ^ "5-Minute Crafts". YouTube. 28 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  38. ^ "Colors Tv". YouTube. 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  39. ^ "BuzzFeedVideo". YouTube. 8 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  40. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  41. ^ "DanTDM". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  42. ^ "Ch3Thailand". YouTube. Erişim tarihi: 25 Kasım 2018. 
  43. ^ "Spinnin' Records". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  44. ^ "Vlad and Nikita". YouTube. FZE. 8 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2019. 
  45. ^ "1theK (원더케이)". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2018. 
  46. ^ "SMTOWN". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  47. ^ "Badabun". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2019. 
  48. ^ "Shemaroo Filmi Gaane". YouTube. Shemaroo Music. 6 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2019. 
  49. ^ "Filmi Gaane – User Summary". Social Blade. 23 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2019. 
  50. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  51. ^ "WORLDSTARHIPHOP". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2018. 
  52. ^ "RihannaVEVO". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  53. ^ "FunToys Collector Disney Toys Review". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  54. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  55. ^ "ToyPudding TV". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  56. ^ "Maroon5VEVO". YouTube. 25 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Eylül 2018. 
  57. ^ "toyoraljanahtv". YouTube. 25 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2019.