Big Show

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Big Show (güreşçi) sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara
Big Show
Big Show April 2014.jpg
Big Show (2014)
Doğum Paul Donald Wight
8 Şubat 1972 (1972-02-08) (44 yaşında)
Amerika Birleşik Devletleri Aiken, Güney Karolina
İkâmet Tampa, Florida
Diğer ad(lar)ı The Giant
The Big Nasty Bastard
Paul Wight
Meslek Profesyonel güreşçi
Etkin yıllar 1995–günümüz
Dönem Ekim 1995 (debut)
Boy 2,13 m (6 ft 12 in)
Kilo 178 kg (390 lb)
Evlilik(ler) Melissa Piavis (1997-2002)
Bess Katramados (2002-günümüz)
Çocuk(lar) 3

Paul Donald Wight (d. 8 Şubat, 1972), Amerikan profesyonel güreşçi. Daha çok bilinen adıyla Big Show, WWE ile sözleşmesi bulunmaktadır.

Wight, 7 kez Dünya Şampiyonu olmuştur. 2 kez Dünya Ağırsıklet Şampiyonu, WCW Dünya Ağırsıklet Şampiyonu, WWF/E Şampiyonu ve ECW Dünya Şampiyonu olmuştur. Kendisi bu 4 farklı şampiyonluğa sahip olan tek güreşçidir. Wight ayrıca, bir kez WWE Kıtalararası Şampiyonluğu, bir kez WWE Birleşik Devletler Şampiyonluğu ve iki kez WWE Hardcore Şampiyonluk kemerlerini kazanmıştır. Wight, 11-kez Dünya takım şampiyonu olmuştur, WWE'de Dünya Takım Şampiyonluğunu 5 kez, (2 kez The Undertaker, ve bir kez Kane, Chris Jericho ve The Miz ile.) WWE Takım Şampiyonluğunu üç kez (Jericho, Miz ve Kane ile bir kez), ve WCW Dünya Takım Şampiyonluğunu üç kez (Lex Luger, Sting ve Scott Hall ile bir kez.) kazanmıştır

Şimdilerde Team Cena vs Team Authority maçında Team Cena takımında bulunup ancak Survivor Series'deki maçta Ryback ve Erick Rowan elenir geriye Dolph Ziggler, Big Show ve John Cena kalır. Dolph Ziggler yerde herkes Big Show ve John Cena'nın Team Authority takımına saldıracağını zanneder ama Big Show, John Cena'ya KO Punch çeker ve gidip Triple H'nin elini sıkar ve heel olup The Authority üyesi olur.

The Authority Takımı 2016'da Dağılır ve The Waytt Family Roman Regins, Dean Ambrose ve Chris Jericho'ya Saldırır ve Big Show Onları Kurtarır ve Face Turn Yapar. Big Show Bir Kaç Aydır Ortalıkda Görünmedi. 5 Aralık 2016'da Yapılan Raw Şovunda Kevin Owens göründü ve Big Show'u Çağırdı ve Seth Rollins'le Kapışır ve Big Show Kevin Owens'a Chokeslam Yaptı ve Bilerek Ring'den Ayrıldı ve Seth Rollins yenmiş oldu.

Filmografi

Yıl Başlık Röl Notlar
1996 Reggie's Prayer Mr. Portola
1996 Babam Söz Verdi Huge Santa
1998 McCinsey's Island Little Snow Flake
1998 Sucu Captain Insano
2006 Little Hercules in 3-D Marduk
2010 MacGruber Brick Hughes
2010 Koca Adam Walter Krunk
2015 Vendetta Victor Abbott
2016 Countdown Big Show Oyuncu
2017 The Jetsons & WWE: Robo-WrestleMania! Kendisi Ses

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]