İçeriğe atla

Şu'ara Suresi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Kibele (mesaj | katkılar)
kaynaksız
SAİT71 (mesaj | katkılar)
k ++
20. satır: 20. satır:


== Konuları ==
== Konuları ==
Surede Tanrı'dan [[Rahman]] olarak bahsedilir. Ayrıca şairlerin kötülüğünden ve yalancı oluşlarından bahsedilmesinin yanında [[Musa]], [[Harun]], [[Firavun]] mücadelesi, [[İbrahim]], [[Nuh]], [[Hud]], [[Salih]], [[Lut]] ve [[Şuayb]] gibi [[peygamber]] kıssaları anlatılmaktadır. Paganların, Kur’an’ın [[vahiy]] dışı bir kaynağa dayalı olduğu iddialarına karşılık, onun bir vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, söz konusu kaynakların Kur’an üzerinde hiçbir etkisinin bulunamayacağı ifade edilmektedir.
Surede Tanrı'dan [[Rahmân]] olarak bahsedilir. Ayrıca şairlerin kötülüğünden ve yalancı oluşlarından bahsedilmesinin yanında [[Musa]], [[Harun]], [[Firavun]] mücadelesi, [[İbrahim]], [[Nuh]], [[Hûd]], [[Salih]], [[Lut]] ve [[Şuayb]] gibi [[peygamber]] kıssaları anlatılmaktadır. Paganların, Kur’an’ın [[vahiy]] dışı bir kaynağa dayalı olduğu iddialarına karşılık, onun bir vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, söz konusu kaynakların Kur’an üzerinde hiçbir etkisinin bulunamayacağı ifade edilmektedir.


{{Sure|[[Vakı'a Suresi]] | [[Neml Suresi]]}}
{{Sure|[[Vakı'a Suresi]] | [[Neml Suresi]]}}

Sayfanın 08.36, 21 Mart 2018 tarihindeki hâli

Şu'ara Suresi
سورة الشعراء
SınıfıMekki
İsmin anlamışairler
Sayısal bilgiler
Sure numarası26
Ayet sayısı227
Kelime sayısı1322
Harf sayısı5517

Şu'ara Suresi (Arapça: سورة الشعراء, Sūretu'ş Şuarā'a) Kur'an'ın 26. suresidir.

Mekke döneminde indirildiğine inanılan 227 ayetten oluşur. Sure, adını 224. ayette geçen ve şairler anlamına gelen “eş-Şu’ara” kelimesinden almıştır.

Konuları

Surede Tanrı'dan Rahmân olarak bahsedilir. Ayrıca şairlerin kötülüğünden ve yalancı oluşlarından bahsedilmesinin yanında Musa, Harun, Firavun mücadelesi, İbrahim, Nuh, Hûd, Salih, Lut ve Şuayb gibi peygamber kıssaları anlatılmaktadır. Paganların, Kur’an’ın vahiy dışı bir kaynağa dayalı olduğu iddialarına karşılık, onun bir vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, söz konusu kaynakların Kur’an üzerinde hiçbir etkisinin bulunamayacağı ifade edilmektedir.