Kullanıcı mesaj:MHIRM/Arşiv5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba BSRF, bu aralar bir madde üzerinde yoğunlaşmamışsın gördüğüm kadarıyla. Bu sayede bir istek yapabileceğimi düşündüm. Eğer vaktin varsa ARTPOP maddesini buraya da çevirebilir misin acaba? Pek vaktini almaz bence kısa bir madde sayılır hatta. Bana ağır geldi çeviremedim aklıma sen geldin :D - Seyit mesaj 18:39, 27 Mart 2014 (UTC)

Merhaba Seyit. Yoktun bir süredir hoş geldin :) Şu aralar pek boş zamanım olmuyor. En son Beyoncé maddesini çeviriyordum. O da yarım kaldı şimdilik. Ama uygun olursam söylediğin maddeyi de çevirebilirim.--B.S.R.F. 💬 19:07, 27 Mart 2014 (UTC)

Merhaba Seyit :) Bir şey merak ettim. Samsun'daki 19 Mayıs ilçesi rakamla mı yazılıyor yoksa yazıyla mı? Çünkü belediye ve kaymakamlığın sitesinde rakamla yazılmış, Resmî Gazede'te[1] ve sınır tabelasında yazıyla yazılmış. Sen doğrusunu biliyorsundur diye düşündüm.--B.S.R.F. 💬 18:52, 2 Nisan 2014

Görsel düzenleyici[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. İngilizce Vikipedi'de bir süredir görsel düzenleyici kullanılmıyor. Türkçe Vikipedi'de de içerik düzenlemelerinde gördüğüm kadarıyla birçok kullanıcı eski sistemi kullanmaya devam ediyor çünkü görsel düzenleyicide çeşitli sorunlar var. Mesela bende tarayıcıyı aşırı yavaşlatıyor hiç kullanamadım bile, sadece kullanmaya çalışabildim. Orada kaldırılması hakkında bir bilgin var mı? Eğer olumsuz bir yanı görülüp kaldırıldıysa bende burada kaldırılması için köy çeşmesinde bir teklif sunmayı planlıyorum Zira bana kalırsa şu anki haliyle sayfada "kaynağı değiştir" gibi bir sözcük fazlalığının oluşmasından başka bir işe yaramıyor. Ha tabi diğer bilgisayarlarda nasıl çalıştığı hakkında bir bilgim yok. - Seyit mesaj 15:05, 7 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Orada kaldırıldığından haberim yok, nedenini de bilmiyorum dolayısıyla :) Tercihlerim sayfasındaki sayfa yazma alanı sekmesinde "Görsel Düzenleyici'yi devre dışı bırak" diye bir seçenek var. Kullanmıyorsan ona bir tik at :) Ben öyle yaptım.--RapsarEfendim? 15:22, 7 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Şablon sorunuyla ilgili olarak yazıyorum. Bir sanatçının oynadığı/görev aldığı filmin dolaşım şablonunda yer almaması gerekçesine anlam veremedim. Verdiğin örnek oyuncularla alakalı. Müzisyenler için alınmış bir karar var mı? Ayrıca bazı filmlerde sanatçılar filmin başrolünü oynuyor, o filmin soundtrack albümüñü hazırlıyor. Mesela Who's That Girl bunlardan biri. Bu filmin mesela, Madonna şablonunda yer almaması saçma olmaz mı? Müzisyenler için alınmış bir karar varsa uygulayalım. Madem H. Yener'de çıkarıyoruz Madonna'da da Gaga'da da tamamında film kısımlarını çıkaralım. Hayır bir tartışma başlatalım diyeceğim burayı çok güzel hallettik ya kesin onu da hallederiz, hemen sonuçlandırırız kesin... - Seyit mesaj 20:06, 15 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Oyuncu, müzisyen, sporcu gibi mesleklere ayırmadan, direkt ve net olarak herhangi bir kişi şablonunda yer aldığı filmlere yer vermiyoruz. O filmin bir parçası çünkü oyuncular. Onlarca şablon var bu şekilde bağlantı vermediğiniz.--RapsarEfendim? 07:45, 16 Nisan 2014 (UTC)

Çeviri Çalışması[kaynağı değiştir]

Selam SeyitA. Nasılsın? İyisindir umarım. Sana bir teklifim olacak. İngilizce Vikipedi'de SM olan William Hanna maddesini çevirmeye başladım. İngilizcem çok iyi olmadığından çok yavaş ilerliyorum. Yardım edersen kısa sürede bitirebileceğimize inanıyorum. Ne dersin? --SiLveRLeaD mesaj 18:32, 6 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba SiLveRLeaD, iyiyim sende iyisindir umarım :) Maddeyi inceledim, eğlenceli buldum keyifli bir çeviri olur, yardım etmek isterim. Benimde mükemmel bir İngilizcem yok çoğunlukla BSRF'den yardım aldığım oluyor :D Ama çevirebildiğim kadar çevireceğim bir aksilik çıkmazsa birkaç güne kadar. - Seyit mesaj 18:49, 6 Mayıs 2014 (UTC)
Kaynakların açıklamalarını Türkçe'ye çevirmeye gerek var mı? --SiLveRLeaD mesaj 14:23, 7 Mayıs 2014 (UTC)
Parametreleri çevirmek zorunlu değil İngilizce kalabilir. Ancak tarihler Türkçeye çevrilmeli. Örneğin~bir kaynakça şablonunda yer alan, |accessdate=August 18, 2008 kısmını |accessdate=18 Ağustos 2008 olarak değiştirmelisin. - Seyit mesaj 14:38, 7 Mayıs 2014 (UTC)
Kariyer başlangıcı bölümünün ikinci paragrafında çok zorlandım. Ortaokul ingilizcesi ile ancak bu kadar oluyor :D Sen çevirebilirsen sevinirim :) --SiLveRLeaD mesaj 18:35, 7 Mayıs 2014 (UTC)
Hatta şu an kalıt bölümünü ingilizce haliyle türkçe maddeye ekledim. Ben çevirebildiklerimi çevirsem sen arkamdan döktüklerimi toplasan olur mu? :) --SiLveRLeaD mesaj 18:41, 7 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba BSRF. Audio mixing ve Audio mixing (recorded music) maddelerini burada da başlatabilir misin acaba? Ses miksi veya ses miksajı olarak düşündüm başlığı. (Elimdeki Türkçe albümlerde direkt mix olarak yazmışlar, miks olarak yazanda var, miksaja hiç rastlamadım). Ama kararsız kaldığım için senden açmanı rica etmek istedim. - Seyit mesaj 04:44, 18 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba Seyit. İlk maddeyi Ses miksajı olarak açtım. İkinciyi de açacaktım ama sonradan giriş metinlerinin aynı olduğunu fark ettim. Zaten taslak madde kriterlerini karşılayacak uzunlukta açıyorum. Aynı metni içeren iki madde açmış olmamak için ikinciyi açmadım. Madde adına gelince miksaj kullanımı daha yaygın gibi ama emin değilim. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 07:07, 18 Mayıs 2014 (UTC)
Tekrar merhaba. Yine yüzsüzlüğüm tuttu madde açmanı isteyeceğim :D Lastikli söz, Vuruş (müzik) ve Riff (müzik) maddelerini açarsan müsait bir zamanında sevinirim. İlkinin adına karar veremedim çift anlamlı söz olarak mı açsam diye, diğerlerine de güzel bir tanımlama yapamadığım için açamadım. - Seyit mesaj 04:53, 1 Haziran 2014 (UTC)
Merhaba :) İlk iki maddeyi açtım. Ancak üçüncü isteğinin ayrı bir maddesi yokmuş. Başka bir maddede alt başlık olarak yer alıyor. O madde de çok teknik geldi bana. Başlığın Tükçe karşılığını bilmiyorum. Müzik bilgim de olmayınca pek bir şey anlamadım.--B.S.R.F. 💬 06:14, 1 Haziran 2014 (UTC)

Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Selam SeyitA. Şu ve benzeri taşıma işlemlerini yaptıktan sonra anlam ayrımı sayfası oluşturmak gerekiyor. Diğer türlü bu işlemin bir yararı kalmıyor çünkü. Mesela bağlantıdaki adın anlam ayrımı sayfasını oluşturdum. Fark ettiklerimi oluşturmaya çalışacağım, siz de yardımcı olabilir misiniz? Saygılar. --esc2003 (mesaj) 09:25, 24 Mayıs 2014 (UTC)

KM adayları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kaliteli madde olmak için aday gösterdiğiniz Hipnoz (albüm), Milyonlarca Kuştuk..., Melek (albüm), Elbette, Kraliçe (albüm) maddelere göre teşekkür ederim. Güzel iş. Ellerinize ve emeğinize sağlık. İyi vikiler. --►C e k l i 8 2 9 13:51, 29 Mayıs 2014 (UTC)

Samsun'da 2014 Türkiye yerel seçimleri[kaynağı değiştir]

Selam. Şöyle hatalı bir değişiklik yapmışsınız. Eskiden ben de sizin gibi yapıyordum. Neden hatalı olduğunu da söyleyeyim. Örneğin şu kaynağın yayıncısını sabah.com.tr'den Sabah (gazete) şekline çevirmişsiniz. Gazete ve haber portalları farklı ekipler tarafından yönetilir. Muhabir gelir bilgi verir, ajans gelir bilgi verir o bilgi koordinatörler tarafından birimlere iletilir her birimde de kendi çalışanları tarafından içerik eklenir. Sabah'ı bilmiyorum ama örneğin Milliyet kendi portalına Milliyet İnternet, gazetesine ise Milliyet gazete der. Kaldı ki kaynak şablonunun adı da web kaynağı, haber kaynağı değil. Web kaynaklarında internet sitesinin adresi yazılır. --cobija 08:38, 1 Haziran 2014 (UTC)

Selam, uyarı için teşekkürler. Bu durumu biliyorum ancak ben çalışanların farklı olmasının bir hata ortaya çıkaracağını düşünmediğim için böyle bir şey yaptım. Ne de olsa Milliyet internet sitesi de, Milliyet gazetesi de iki aynı marka için çabalamıyor mu? Hem Milliyet internet sitesinde çıkan haberler (tamamı olmasa da) Milliyet gazetesinde de yayımlanmıyor mu? Web kaynağında internet sitesi adı yazılıp yazılmaması da kullanıcıya bırakılmış bir durum. Neyse, isterseniz eski haline getirebilirim. - Seyit mesaj 08:46, 1 Haziran 2014 (UTC)

Temelde çalışanlar farklı. Ayrıca şirket de ayırmış birisine farklı birisine farklı isim vermiş. Şimdi neye dayanarak aynı haberleri yayınlıyorlar diye ikisi de aynı diyelim. Portalda çıkan haber için gazeteyi, gazetede çıkan haber için portalı mesul tutamazsınız. Dolayısıyla farklı birimler bunlar. Zaten haberlerin çoğu ajanslardan geliyor ve aynı haber birçok sitede yayınlanıyor. Bu durumda ne olacak? Sabah'ta çıkan haber Milliyet'te de yayınlanıyor. --cobija 08:54, 1 Haziran 2014 (UTC)

İsimlendirme[kaynağı değiştir]

Şu değişikliğinizin nedenini anlayamadım, yahut şunun, veya bunun. Aynı adı taşıyan başka sayfalar olmadığı halde madde adında anlam daraltma yoluna gitmemizin gerekli olmadığını düşünüyorum. Sizin kanaatiniz nedir ? Kolaylıklar. --Kemal K. 11:28, 1 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Bu değişiklikleri yapmamın nedeni aynı adla başka çalışmaların olması. Mesela Lift Off diye bir dizi var. Bugün bunların maddesi yok ancak yarın bir gün burada da açılabilir Vikipedi giderek genişliyor. Taşımalar bu yüzden. Mesela eskiden Euphoria maddesi Euphoria (Loreen şarkısı) maddesinin sayfasıydı. Ancak Euphoria adında o kadar çalışma var ki. Bu yüzden aynı adlarda çalışmalar olduğunu gördüğüm sayfaları taşıyorum. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 11:44, 1 Haziran 2014 (UTC)

Yapımcı-prodüktör[kaynağı değiştir]

Merhaba BSRF. Müzik alanında ikimizden başka düzenli katkı yapan neredeyse kimse yok. O yüzden sana yazıyorum yine. Şu yapımcı-prodüktör ayrımını yapalım diyorum. Türkçe'ye İngilizce producer prodüktör olarak geçmiş. Yapımcı ise şarkıcının çalıştığı şirketin başındaki kişi için deniyor. Elimde Türkçe albümler var, özellikle Hande Yener albümleri. Orada prodüktör ayrı, yapımcı ayrı tabirler olarak verilmiş. Buradan da birçok Türkçe albümün kartonetini inceleyebilirsin. Örneğin Hayrola? albümünün kartonetinde, prodüktör için TPA Production ve T-Ekspres, yapımcı için Cengiz Erdem, Deniz Erdem denmiş. Erdemler yapımcı şirket Avrupa Müzik'in sahipleri.[2] Aynı şekilde Kraliçe albümünde de Polat Yağcı'ya prodüktör ve yapımcı kredisi verilmiş. Bu iki şey aynı şeyi ifade etse neden böyle yazılsın? Bu yüzden müzik alanında yapımcı olarak belirtilen tüm şeylerin prodüktör olarak değiştirilmesi lazım. Görüldüğü gibi Türkçe'de yapımcı ve prodüktör ayrı şeyler olarak geçiyor. Albüm yapımcısı sayfası da albüm prodüktörü sayfası olmalı yani. Senin görüşlerin neler? Bir de bir ara single-tekli ikililiğini gidermek için bir çalışma yapalım mı? Maddelerde single diyoruz ancak bilgi kutusunun parametreleri tekli olarak geçiyor, kategorilerde de tekli kullanılıyor. Hatta single yerine tekli kullanımına bile dönebiliriz. Madem yaygın kullanımları örnek alacağız, o zaman gey değil gay demeliyiz öyle değil mi? - Seyit mesaj 14:30, 8 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Seyit. TDK'ye göre Fransızcadan dilimize giren prodüktör, yapımcı ile aynı anlamda kullanılıyor. Türkçe albümlerde neden böyle bir kullanıma gittiklerine mantıklı bir açıklama getiremiyorum. Yapımcı şirket demeyi neden seçmemişler? Yabancı sözcüğü kullanınca daha mı havalı oluyor acaba :) Sen de yukarıdaki mesajında yapımcı şirket ifadesini kullanmışsın mesela. Mantıklı olan da bu gibi. Albüm bilgi kutusunda da Türkçe albümler söz konusu olduğunda kartonette prodüktör olarak anılanları "şirket", yapımcı olarak anılanları da "yapımcı" parametresinin yanına yazıyoruz. Albüm yapımcısı sayfası albüm prodüktörü olmalı demişsin ama o madde kişiyi anlatıyor. Yani kartonette adı "yapımcı" olarak geçen kişileri. Kısacası ben prodüktör kullanımına sıcak bakmıyorum. Madde adlarında da yapımcı kullanılmakta. Yine de istersen köy çeşmesine taşıyıp başka kullanıcıların fikirlerini alabilirsin. Sonuçta "yapımcı" TDK'nin zorlayarak bulduğu bir terim değil. Belki de prodüktörden daha yaygın kullanılmakta. Gay konusunda ise TDK'ye baktım ve karşıma bir sonuç çıkmadı. Sanırım Türkçede sadece gey olarak kullanılmakta. Single-tekli konusunda bir planın varsa destek olmak isterim. Ama çok kapsamlı bir değişiklikse yine topluluğun onayı gerekebilir.--B.S.R.F. 💬 14:54, 8 Haziran 2014 (UTC)
TDK'nın tanımlaması yine işi karıştırıyor... Bahsettiğim kartonet şurada var mesela. Yapımcı şirket için ise "yapım" sözcüğü kullanılmış. Tek bir albümde yapımcı-prodüktör ayrımını görsem böyle bir şey demeyeceğim ama aldığım her albümde görüyorum. Eğer prodüktör ve yapımcıyı aynı tutarsak, örneğin Kraliçe maddesinde P. Yağcı'nın yanından prodüktör ifadesini kaldırmalıyım (kartonette böyle geçtiği halde), Hayrola? maddesinde ise dört ayrı kişi/kuruluşa yapımcı kredisini vermem icap ediyor. İşin içinden çıkamadım açıkçası valla bir çözüm önerirsen çok mutlu olacağım :D Albüm yapımcısı maddesi, kartonetlerde geçen prodüktörü tanımlıyor. Single konusunda aslen ben tekli kullanımından yanayım, bugün çoğu kişiye tekliyi öğreten muhtemelen vikipedide eskiden yaygın olan tekli kullanımıdır. Baya tartışma yapılmıştı ancak single'ı savunan bir kullanıcı vardı o şu an katkı yapmadığı için şu an tekli kullanalım desem belki de onay alır. Single sorun çıkarıyor ya single'ı, single'ından falan kesme işareti rahatsız edici. Ne güzel teklisi teklisinden falan desek mükemmel olur. - Seyit mesaj 15:17, 8 Haziran 2014 (UTC)
Poll, Avrupa Müzik vs. için yapımcı şirket; şarkının yapımına katkı sağlayan kişiler için de yapımcı dersek sorun kalmıyor. Şirket patronunun albüm maddelerinde işi yok bence. Eğer yapım sürecine katılıyorsa o ayrı ama sadece iş adamıysa maddede adını geçirmeye gerek yok. Kraliçe maddesinde "Polat Yağcı – prodüktör, yapımcı" denmiş mesela. Maddeyi okuyan biri bunu anlayamaz. Oyuncu, aktör demek gibi garip. Sonuçta sözcük anlamları aynı bunların. Single konusunda senin de belirttiğin gibi kesme işareti kullanılması bir dezavantaj bence. Ama tekli de işte pek yaygın değil. Ben ilk başlarda tekliyi kullanıyordum sonra o bahsettiğin kullanıcının yaptıklarının ardından single'a geçtim. Ben iki türlü de uyum sağlarım. Dediğim gibi kapsamlı bir değişiklik planlıyorsan fikir birliği ara, yok küçük çaplı bir değişiklik düşünüyorsan hemen başla ben de yardım ederim.--B.S.R.F. 💬 15:50, 8 Haziran 2014 (UTC)

Burada görüşünüzü belirtmek ister misiniz? --akinranbu (mesaj) 14:37, 10 Haziran 2014 (UTC)

Secretprojectrevolution[kaynağı değiştir]

Selam Kullanıcı:SeyitA, şu sayfada yanlış yazmışsındır diye büyük harfle yazdım madde başlığı da büyük olduğundan; İngilizce sayfasında da küçük harfle yazılıyormuş fakat çoğu film büyük harfle yazılıyor. Çok şaşırtıcı bir durum. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 14:33, 12 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Seyit. Madde başlığı neden küçük olmuyor denedim ama ben de çözemedim.--B.S.R.F. 💬 16:49, 12 Haziran 2014 (UTC)
Secretprojectrevolution sayfasının sorununu bende çözemedim. Bir de tekli kategorilerinin taşınması için bir tartışma başlattım yorum belirtirsen sevinirim. [3] - Seyit mesaj 06:23, 13 Haziran 2014 (UTC)
Ben sonradan sorunu buldum ama çok teknik olduğu için bir şey yapmadım. Sorun film bilgi kutusundan kaynaklanıyormuş. Onu çıkarıp önizleme yapınca başlık küçük oluyor. İzleme listemden görmüştüm zaten single tartışmasını katılırım birazdan :) --B.S.R.F. 💬 06:28, 13 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 14:55, 12 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Sözcüğün yalın adlandırması konusunda haklısınız, ancak ulamlarda sıkça karşılaştığımız ve kesme imi içeren ekli kullanımlar konusunda topluluk kararı almak yerinde olacaktır. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:30, 12 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar. Do What U Want sayfasının "Yazım ve gelişim" kısmındaki konuşmayı İngilizce'den çevirebilir misin? KM adayı göstermeyi planlıyorum da. - Seyit mesaj 20:26, 13 Haziran 2014 (UTC)

Aynı şekilde, Rockstar 101 maddesinde de beste kısmının son iki cümlesinde takıldım. Oraya da bakarsan sevinirim. - Seyit mesaj 17:57, 14 Haziran 2014 (UTC)
Merhaba. İlkini hallettim de ikincisinden ben de pek bir anlam çıkaramadım açıkçası. Deyimler oldukça fazla, o kadar hâkim değilim. Superyetkin yardımcı olabilir.--RapsarEfendim? 19:33, 14 Haziran 2014 (UTC)
Teşekkürler, olmadı BSRF'ye mesaj atarım ama ondan da sürekli yardım istiyorum utanır oldum artık :D İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 19:38, 14 Haziran 2014 (UTC)

Adaylık sayfasındaki iltifatların için çok teşekkürler Seyit :) Ama bir süre başka biyografi maddesi çevireceğimi sanmıyorum. Çok zaman alıyor özellikle de kırmızı maddeler :) Sen Katy Perry maddesini daha önce çevirip aday göstermiştin diye hatırlıyorum. Kısa bir çalışmayla İngilizce Vikipedi'deki seviyeye getirebilirsin bence. Bu arada Beyoncé maddesini kısa sürede okuduğun ve yaptığın değişiklikler için de teşekkür ediyorum. İki nokta kafama takıldı sadece. "Beyoncé ayrıca performansıyla Altın Küre'ye aday gösterildiği Rüya Kızlar (2006) ile Pembe Panter (2006) ve Obsessed (2009) filmlerindeki başrolü ile oyunculuğa adım attı." cümlesinde ile bağlacını kaldırınca sanki üç filmde de Altın Küre'ye aday gösterilmiş gibi oluyor. İkincisi de İngilizce decade sözcüğünü ben onyıl olarak çevirmiştim. Aslında TDK'nin sözlüklerinde böyle bir sözcüğe rastlamadım ama ben yüzyılın bitişik yazılmasından yola çıkmıştım. Sence ayrı mı yazılmalı?--B.S.R.F. 💬 16:40, 16 Haziran 2014 (UTC)

Rica ederim. Evet amatör zamanlarımda aday göstermiştim Katy Perry'yi ama şu an çeviremeyeceğimi düşünüyorum. İnceledim oradaki maddeyi sanatı başlığında zorlanırım muhtemelen. Onun için ben basit şarkı çevirilerine devam :D Bağlacı iki tane ile var diye kaldırmıştım ama düşüncesizce olmuş. Şu tarz bir şey mi yapsak: "Ayrıca Beyoncé, performansıyla Altın Küre'ye aday gösterildiği Rüya Kızlar (2006) filmiyle oyunculuğa adım attı, Pembe Panter (2006) ve Obsessed (2009) filmlerinde de başrol oynadı." On yıl ise bence ayrı yazılmalı, yüzyıl kalıplaşmış artık yapabilecek bir şey yok. On yıl birleşik yazılınca göze garip geliyor, yüzyıl da ayrı yazılınca. - Sanırım göz aşinalığıma göre karar veren bir insanım :D - Hani bin yıl desek mesela o da ayrı yazılmalı bence. - Seyit mesaj 17:12, 16 Haziran 2014 (UTC)
Senin dediğin de olabilir ama bu üç film arasında ilk Pembe Panter'de rol almış. Yani Rüya Kızlar'la oyunculuğa adım attı dersek yanlış olur gibi. Belki cümlenin ilk hâlindeki ikinci ile bağlacını önündeki sözcüğe bitiştirebiliriz. Yani "başrolü ile" yerine "başrolüyle" demek istiyorum. TDK Güncel Türkçe Sözlük'te binyıl da bitişik yazılmış. Ben de tam karar verememekle birlikte yüzyıl ve binyıla göre mantık yürütmüştüm.--B.S.R.F. 💬 17:32, 16 Haziran 2014 (UTC)
Hmm o zaman benim dediğim gibi olmaz eski haline çevirdim dediğin gibi yaparak. Binyıl'ı artık birleşik yazıyorum öyleyse :D Ya ben mantığı anladım sanırım. Yüzyıl, asır için bir Türkçe karşılık. Binyıl ise milenyum için bir karşılık. Ama on yıl bir şeye karşılık değil. İngilizce'de decade demişler mesela ama bizde gelişmemiş buna bir karşılık. O yüzden sözlüğe de dahil edilmemiş bence. Yüzyıl ve binyılın ayrı bir kullanımı ortaya çıkarılmış demek ki. Hem on yılı bitişik yazarsak yirmi yıl otuz yıl falan bunları da bitişik yazmak gerekir. Bence TDK sözlüğe almadığı için ayrı yazmalıyız. - Seyit mesaj 18:02, 16 Haziran 2014 (UTC)
Neyse olmazsa adaylık sayfasına yorum yazanlara da danışırız. Çok oyaladım seni kusura bakma :) --B.S.R.F. 💬 18:17, 16 Haziran 2014 (UTC)
Ne demek lafı bile olmaz tüm gün boş boş dolanmaktan başka bir şey yapmıyorum zaten :D İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 18:38, 16 Haziran 2014 (UTC)
Şimdi aklıma geldi hemen yazayım dedim. Seviyorsan Confessions on a Dance Floor albümünün maddesiyle ilgilen bence -Ben aşırı severim ve anladığım kadarıyla da müzik zevkimiz benziyor-. Büyük kısmını halletmiştim geçenlerde ama motomot çevirdiğim eleştiriler kısmı yüzünden ve birkaç konuşmayı çeviremediğim için aday gösterememiştim. Tamamlayıp aday göster istersen, kısa yoldan bir KM daha yapılmış olur hem. Aynı şey Celebration (Madonna albümü) maddesi için de geçerli. - Seyit mesaj 13:03, 17 Haziran 2014 (UTC)
Şu an üzerinde çalıştığım 2 madde var. Onları bitirince ya da bitirmeden de olabilir bu iki maddedeki eksikliklerle ilgilenirim. Ama sen aday göster senin emeğin çok daha fazla. Bana bir şey kalmamış :) --B.S.R.F. 💬 13:11, 17 Haziran 2014 (UTC)

Bugün gaza geldim ve Katy Perry'yi bitirdim :D Zor olmadı ama kırmızılar beni öldürecek galiba. Bir tek ilk yılları kısmının ilk paragrafında ve müzikal tarz kısmındaki konuşmada takıldım. Onlar da seni bekliyor :) - Seyit mesaj 17:37, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Eline sağlık çok hızlısın cidden :) Eksik yerleri çevirdim. Umarım olmuştur. Kırmızıları gidermek bazen yorucu olabiliyor şimdiden kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 19:57, 1 Temmuz 2014 (UTC)
Merhaba yine. İngilizcedeki Authority Control şablonunu buraya da geçirmeyi düşünüyorum malum biyografi sayfalarının hemen hemen hepsinde var. Ancak güzel uygun bir karşılık bulamadım "kurum verileri" diye açmayı düşünüyorum. Bir önerin var mı? - Seyit mesaj 10:45, 7 Temmuz 2014 (UTC)
Merhaba Seyit. O Şablonun tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum. Bana anlatırsan isim önermeye çalışırım. Bu arada Confessions on a Dancefloor'daki eksik bölümü çevirdim. Aday göster bir ara :) --B.S.R.F. 💬 11:08, 7 Temmuz 2014 (UTC)
Sen daha iyi anlarsın :) COADF'i fark ettim çok teşekkürler ancak girişteki "Musically, the album is structured like a DJ's set. The songs are sequenced and blended together so that they are played continuously without any gaps." cümlesi, gelişim başlığındaki ikinci konuşma, müzik ve sözler bölümündeki konuşmalar eksik. Sanırım İngilizceye ikinci bir de konuşma paragrafı eklemişler. O yüzden henüz gösteremedim yoksa can atıyorum. COADF, Medúlla, BTW falan benim başucu albümlerim :D Zaten Katy Perry baydı kaç gündür...... - Seyit mesaj 11:28, 7 Temmuz 2014 (UTC)
Sayfanın girişini okudum ve Almancasına da baktım. Buradan yola çıkarak "standart veri" adını öneriyorum. Yine de bizim belirlediğimiz ad biraz uydurma olacak gibi. COADF albümünün diğer eksikliklerini de tamamlarım en kısa zamanda. Hepsinin maddedeki yerini tespit ettim yalnız yukarıda saydığın eksikliklerden "Sanırım İngilizceye ikinci bir de konuşma paragrafı eklemişler. " dediğin yeri anlamadım. Müzik ve sözler bölümündeki konuşmayı mı kastettin?--B.S.R.F. 💬 16:38, 7 Temmuz 2014 (UTC)
O zaman ben bir köy çeşmesinde de sorayım belki bilen çıkar uygun bir karşılık. Aynen, müzik ve sözler bölümünde iki konuşma paragrafı varmış ben bir taneydi diye hatırlıyordum. Yanlış da hatırlıyor olabilirim. Neyse şu an iki paragraf var :D - Seyit mesaj 07:16, 8 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba, eskiden bayağı büyük katkılar yapmışsın müzik alanında. Hatta senin maddeleri geliştirdiğim oldu çok kez. Acaba tekrar aramıza dönmen mümkün müdür? - Seyit mesaj 08:33, 19 Haziran 2014 (UTC)

Açıkçası birilerinin beni hatırlaması çok hoşuma gitti, teşekkür ederim. Vikipedi'de epey zaman geçirdim ve bu sırada çok şey öğrendim. Daha da önemlisi pek çok değerli insanla tanıştım. Ama fark ettim ki Vikipedi'nin güzel yanları kadar kusurları da var. Bense bütün bunlara karşı savaşmakta yetersiz kaldım. Tek başıma bir bilgi veritabanı yapmayı beceremediğim gibi Vikipedi'nin uygulamaları ve tutumu beni pek çok kez itti. Önüne gelenin maddeleri vandalize etmesi, bunların uzun süreler boyunca fark edilmeden yanlış bilgi vermeye devam etmesi, saçma sapan nedenler yüzünden sevdiğim insanların hesaplarının engellenmesi vs beni oldukça etkilemiş olacak ki, yaptığım katkıları değersiz ve amaçsız görmeye başladım. Bunun dışında yeterli zaman bulamadığım için katkılarım da epey seyreldi kendiliğinden. Aslında dönmeyi çok isterim ama şöyle bir hatırlayınca isteğimi kaçıran şeyleri tekrar hatırlıyorum. Yine de bir gün tekrar aktif olarak katkılarıma dönecek olursam bunda büyük bir katkınız olacaktır. Teşekkür ederim. Kolay gelsin. --♪♫Berkay0652|ileti 23:54, 19 Haziran 2014 (UTC)
Evet eskiden olup da küsüp giden kullanıcılar çok fazla. Bu üzücü. Müzik maddelerinde iki kişi çalışıyoruz gibi bir şey şu an :) Eskiden birçok kişi varmış, ben gelmeden. Sen bunlardan en çok gözüme çarpan oldun, Gaga ve Madonna'yla ilgili birçok katkı yaptığın için öyle oldu sanırım :) Türkçe Vikipedi aslında oldukça kişisel. Bu biraz da ilgisizlikten kaynaklı. Mesela Hande Yener maddesindeki her şey baştan sona benim cümlelerim. Sen geri dönersen de böyle olacaktır, ilgilendiğin maddeler muhtemelen baştan sona senin yazdığın maddeler olacaktır. Müzik maddelerini yazan kimse yok ve gerçekten senin gibi değerli kullanıcılara ihtiyaç var. Umarım yakın zamanda dönersin, en azından ben bekliyor olacağım. İyi günler. - Seyit mesaj 10:50, 20 Haziran 2014 (UTC)
Çok naziksin, teşekkür ederim. :) Kolay gelsin. --♪♫Berkay0652|ileti 11:15, 20 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 12:05, 28 Haziran 2014 (UTC)

Bekleyen değişiklikler kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu sayfa azda olsa yardımcı olabilir. Aynı zamanda Tercihler Görünüm bölümünde Monobook ayarını aktifleştirdiğinzde yeni sayfalar ve değişikler sorunsuz çalışıyor. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. İyi günler. Ömer Berkaymesaj 14:49, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba, ilginiz için teşekkürler. Monobook görünümünü sevmiyorum, vector daha hoş ve modern bana kalırsa. Çok da önemli bir ayrıntı değil benim için tercihlerden kapattım gitti. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 14:57, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba, şu sayfayı baştan sona yeniden yazdım müsait bir zamanında bir inceleme yapabilir misin? Malum benim için en önemli madde gibi bir şey :) - Seyit mesaj 21:22, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba. Çeviri yapmadıysan kontrol edeceğim pek bir şey yok gibi, sen daha bilgilisin :) Şu an birçok iş var, ille de oku dersen araya sıkıştırabilirim :)--RapsarEfendim? 00:40, 2 Temmuz 2014 (UTC)
Hahaha çeviri değil tabiki :D Kaliteli madde olduğu için gereksiz bir ayrıntı eklemişsem çıkarabilirim diye düşündüm, ondan yazdım. Çok da önemli değil. - Seyit mesaj 07:46, 2 Temmuz 2014 (UTC)

Authority control[kaynağı değiştir]

Terimin Türkçede yerleşmiş bir karşılığı olup olmadığı konusunda ben de emin değilim. Bu durumda, şablonu özgün adla açmak pek yanlış olmayacaktır. --Superyetkinileti 15:40, 2 Temmuz 2014 (UTC)

Katy Perry sayfasındaki düzenlemeler için çok teşekkürler, yanlışlarım beni güldürdü :D Bir veda mesajı yazmak istedim. Bugüne kadar bana yardımcı olduğun yüzlerce konu için de teşekkür ediyorum. Gerçekten adını ve kim olduğunu bilmeden sevdiğim biri oldun. Sen belki de benim adımı tamamıyla biliyorsundur. Sistem beni YGS-LYS'ye çalışmaya zorluyor ve ağustostan itibaren dershanem başlıyor. Muhtemelen tamamen programlara uyan biri olmayacağım ama bu, yılın okul-dersane-ev arasında geçeceği gerçeğini değiştirmeyecek :D Az kalan zamanda da başladığım dizileri bitirmek ve biraz gezmeyi planlıyorum mesela Queer as Folk dizisine daha yeni başladım epey geç kalmış bir şekilde :D Bu yüzden buraya eskisi gibi uğrayamayacağım, Hande Yener'le ilgili şeyler için arada geldiğim olabilir, belki bilirsin son albümü yeni çıktı. Değerli katkılarını telefonumdan daima takip edeceğim ama, yer imleri kısmımda şu sayfa var bile :) COADF maddesinin yanı sıra Loud, Addicted to You ve Celebration benim bitiremediğim sayfalar. Eğer ilgini çekerse bunları bitirip kaliteli madde adayı gösterebilirsin. Ve lütfen kullanıcı sayfandaki yıldızlar arasına da ekle. COADF gerçekten beni mutlu eder :) İçinde I Love New York, Hung Up, Future Lovers gibi aşık olduğum Madonna şarkıları var. Kendine iyi bak, inşallah buraya bir yıl sonra hedeflerim gerçekleşmiş bir şekilde dönebilirim. Umarım gerçek hayatın çok güzel ilerler, iyi çalışmalar. - Seyit mesaj 18:38, 17 Temmuz 2014 (UTC)

Rica ederim Seyit. Ben de seni sevdim tanımamama rağmen. Önündeki zor dönemden başarıyla çıkmanı dilerim. Hangi bölümü istiyorsun bilmiyorum ama ileride sana sağlayacağı iş imkanlarını düşünerek tercih yap. Duyduğuma göre üniversite mezunu gençlerde işsizlik %30 civarıymış. Arada uğra ama buraya az da olsa katkılarınla yaşadığını belli et :) COADF çevirisini tamamladığım zaman aday göstermeyeceğim o senin hakkın, madem ekledin beni yer imlerine takipte kal her an bitirebilirim :) Sen de kendine iyi bak. Umarım minimum sıkılmayla atlatırsın bu süreci.--B.S.R.F. 💬 19:19, 17 Temmuz 2014 (UTC)
Sağol öneriler için :) Karışık bir süreç ve kişisel kafa karışıklıkları da eklenince mükemmel oluyor. Twitter hesabımdan yaşadığımı belli edeceğim :) Siteyi kullanıyorsan ve istersen oradan da iletişime geçebiliriz. - Seyit mesaj 20:07, 17 Temmuz 2014 (UTC)
Twitter vb. siteleri kullanmıyorum. Buradan takip ederim artık seni. Bu arada COADF bitti :) --B.S.R.F. 💬 09:04, 18 Temmuz 2014 (UTC)
Kullanmayanlara hayran olmuşumdur her zaman. Kırmızıları giderip aday göstermeye çalışacağım hemen. - Seyit mesaj 15:58, 18 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba :) Bir ay oldu hâlâ tam anlamıyla bırakamadım... Şey diyecektim, Hard Candy'nin KM adaylığının olumsuz kapanması -gerekçe ilgisizlik galiba- çok kötü olmuş tekrar aday gösterirsen iyi olur bence. Hak ediyor çünkü. - Seyit mesaj 22:07, 18 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba Seyit. Bırakma zaten :) Kapatan kişi hâlâ SİS olduğunu iddia ediyor ama daha önce SİS'lerin 1 yıllık sürelerle seçildiği söylenmişti. Yani kapanmaması gerekirdi ama üzerinde çok durmuyorum. Biraz zaman geçsin tekrar aday göstereceğim.--B.S.R.F. 💬 05:44, 19 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba Seyit; Optik sayfasında bir düzen bozukluğu var sebebini anlayamadım bir de sen bakar mısın? Bende görünüm böyle --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 08:32, 22 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba, yaptım galiba. Bende düzeldi. - Seyit mesaj 08:37, 22 Temmuz 2014 (UTC)
Sorunu çözdüm ref eksikmiş. Üzgünüm seni işinden alıkoydum. Yarım saattir eksik ref i arıyorum :) --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 08:36, 22 Temmuz 2014 (UTC)
Tamam şuan sorun yok. Çok teşekkürler. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 08:38, 22 Temmuz 2014 (UTC)

Türkçe karşılıklar[kaynağı değiştir]

Merhaba Seyit. Albümlere, şarkılara, turnelere vs. Türkçe karşılık eklemenin pek doğru olduğunu düşünmüyorum. Resmî bir çevirisi/kullanımı olmadığı için aykırı duruyor. Çeviri farklılıkları nedeniyle anlaşmazlıklara da yol açabilir diye düşünüyorum. Sonuçta bunlar özel isim. Arctic Monkeys (Kutup Maymunları), No Doubt (Şüphesiz), Sex Pistols (Sex Tabancaları) mı diyeceğiz? Kulağa saçma geliyor.--B.S.R.F. 💬 09:24, 25 Temmuz 2014 (UTC)

Bilmem, belki okuyanlar Türkçe karşılığına bakmak ister diye düşündüm. Bana fark etmez, kaldırabilirsin. - Seyit mesaj 09:29, 25 Temmuz 2014 (UTC)
Kaldırıyorum öyleyse. Bir başka örnek de SM olan Lost maddesinin girişinde (Kayıp) yazmıyor. Ya da ne bileyim True Blood (Doğru Kan) denmiyor. Bir de ilk mesajımda dediğim durum ARTPOP çevirisine Pop Sanatı yazmanla gerçekleşti :) --B.S.R.F. 💬 09:37, 25 Temmuz 2014 (UTC)
Tamamdır, ben de eklediklerimden kaldırayım. Evet pop sanatı komik olmuş düşününce. - Seyit mesaj 14:31, 25 Temmuz 2014 (UTC)
 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 10:15, 27 Temmuz 2014 (UTC)

Sıla (şarkıcı)[kaynağı değiştir]

Merhabalar Sayın SeyitA, Sıla sayfasında benim onayladığım son değişikliği siz geri almışsınız. Değişiklik özetinde yazdığınız gibide bir sonraki cümlede yazıyor ama Vikipedi standartlarında sizinde bildiğiniz gibi Kişinin ismi doğum tarihi ve doğduğu yer parantez içinde yazılmakta. Bu nedenle sonraki cümledeki Acıpayam, Denizli'de doğdu ibaresini kaldırarak standarta göre düzenlmenin daha doğru olduğunu düşünmekteyim. Saygı ve Selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 15:30, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Merhaba. Böyle bir zorunluluk yok bildiğim kadarıyla. Varsa da gösterirseniz sevinirim öğrenmiş olurum. Doğum tarihi standart ancak doğduğu yer değişken olabiliyor girişin akışına göre. Burada da sonrasında geçtiği için parantez içine yazmadım. Yıldızlı maddeler olan Hande Yener, Lady Gaga ve Madonna'ya bakabilirsiniz. Ayrıca Beyoncé, Katy Perry ve Kylie Minogue sayfalarına da bakabilirsiniz. Yazılmayan nice yer var. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 15:41, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Tekrardan merhabalar Sayın SeyitA, Sizin bana gönderdiğiniz maddelere karşılık bende size binlerce madde yollayabilirim ama gerek yok. Türkçe Wikipedia'da onbinlerce biyografi maddesi bu şekilde yazılmış durumda. Bununla ilgili bir yönerge varmı bilmiyorum ama böyle olmaması içinde bir sebep yok, maddenin o şekilde yazılmasında da bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Ama illa benim standartım olsun diyorsanızda buna benim söyleyecek bişeyim olmaz. Ama ben genel kabul edilen standartlarda olması taraftarıyım. Saygı ve selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:51, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 06:23, 10 Ağustos 2014 (UTC)

[4] Why you reverted me? Category is a redirect to other category. --Kolega2357 (mesaj) 11:07, 6 Eylül 2014 (UTC)

Bir Ermeni olarak, sizin yaptiginiz yorumlar Ermeni Soykirim tartisma sayfasinda beni cok etkiledi. Yaptigin cabalar icin tesekurler. Keske turkcem iyi olsaydi ve katilabilseydim tartismaya ve senin fikrini destekliyebilseydim iyice ama bi turlu olmiyor. Saygilarimla, Gezicanavari (mesaj) 19:50, 10 Eylül 2014 (UTC)

Rica ederim. Türkçenizin gayet iyi olduğunu gözlemledim. Ben de bir Türküm ancak buraya milliyetimle değil konuştuğum dil ile katkı yapıyorum. Amacım herhangi bir milleti yüceltmek değil. Ermeni Soykırımı'nın var olduğuna da inanmıyorum. Ancak kabul edenler de etmeyenler de olayları "Ermeni Soykırımı" diye anıyor. Bunu anlatmaya çalıştım orada da. Pek başarılı olamadım ama galiba :) İyi günler. - Seyit mesaj 20:16, 10 Eylül 2014 (UTC)
Inanmadigin icin uzuldum. Her neyse, iyi calismalar. Gezicanavari (mesaj) 20:54, 10 Eylül 2014 (UTC)
Siz inandığınız için ben üzülmedim :) Herkesin görüşleri farklı olabilir ve bu beni ilgilendirmez. Her iki tarafında kaynaklarını inceleyerek kendi görüşümü oluşturdum. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 20:59, 10 Eylül 2014 (UTC)
  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 19:51, 3 Ekim 2014 (UTC)

Oy kullanımı[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Bir istirhamda bulunucaktım. Seçkin madde adaylığına gösterdiğim şu maddeye göz atıp oy kullanıp yada yorum yapmak istermisiniz ? İyi vikiler. Gençfenerbahçeli98 15:08, 19 Ekim 2014 (UTC)

Sizi özledik SeyitA![kaynağı değiştir]

SeyitA, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:29, 19 Aralık 2014 (UTC)

Çok teşekkür ediyorum beni hatırladığın için :) Bu yıl son sınıfım ve hiç bilgisayara oturmuyorum sürekli derslerle ilgilenmek durumundayım. Umarım yazın dönebilirim, iyi çalışmalar. - Seyit mesaj 13:27, 22 Aralık 2014 (UTC)

Seni anlıyorum benim de sınavlarımbaşladı benim de bırakmam lazım :) Derslerinde başarılar. --Mavrikantmsj 13:33, 22 Aralık 2014 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

Merhaba Seyit. İzleme listemde adını görünce sevindim resmen :) Umarım iyisindir ve çalışmaların istediğin doğrultuda sürüyordur. Bir an önce şu sınavı atlat da dön aramıza :)

B.S.R.F. 💬 12:57, 9 Ocak 2015 (UTC)

VikiProje: Murat Boz[kaynağı değiştir]

Merhaba SeyitA. 2012 yılından beri aktif olmayan Vikiproje:Murat Boz projesine hiç katılım olmadığını, Murat Boz portalının silindiğini ve projenin ana hedefinin Murat Boz maddesini geliştirmek olduğunu görüyorum. Sizce böyle bir hedef için tartışma sayfası yeterli değil midir? Saygılar. Ԙobserve 23:35, 25 Şubat 2015 (UTC)

Merhaba. Vikipedi'de ilk zamanlarım sayılabilecek bir dönemde oluşturmuştum orayı. Gerekli görülürse silinebilir. - Seyit mesaj 00:05, 26 Şubat 2015 (UTC)

Siyasi mana yüklenen bir ad için tartışılacak bir şey yok demek pek sorumluca gelmiyor. Bu konuyla ilgili önceden yapılan tartışmalara zaman ayıran kullanıcılar bunu nazik bulmayabilir. İyi akşamlar. --esc2003 (mesaj) 17:03, 7 Mart 2015 (UTC)

Selam. Nasıl bir siyasi mana? Türkçe kuralları açık. Türkçede "ka" diye bir harf yok. Tartışmaları okudum ancak yanlış yaklaşımlar var. CE-HA-PE diyen var PE-KE-KE, PE-KA-KA diyen var. O zaman CEHEPE yerine CEHAPE diyelim. Bunun sonu gelmez. Burada yaygın kullanım esas olmamalı diye düşünüyorum. Tartışmaya açık bir konu değil ama yine de geçmişteki konuşmaları ve isteğinizi göz önüne alarak tartışma sayfasına gideceğim. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 17:12, 7 Mart 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, SeyitA
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:13, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Pardon, D&R sayfasındaki değişiklikleri neden geri aldınız? Ekstra bilgiler mevcuttu.

Şablon değişikliği[kaynağı değiştir]

Selam Seyit :) Şu ve şu şablonları da düzenler misin? Yıldızlar madde başlığıyla aynı hizaya gelebilse çok daha iyi olacak aslında. Şu anda yıldızlar harflere göre çizginin biraz daha yukarısında kalıyor. Bu arada konuyla ilgisi yok ama Hande Yener geçen yıl Eyvah Düşüyorum'a katılmış. Bugün gördüm ben de. Bilmiyor olma olasılığın düşük ama söyleyeyim dedim :) Belki bir yerde belirtmek istersin.--B.S.R.F. 💬 21:17, 28 Mart 2015 (UTC)

Selam BSRF :) Şablonları değiştirdim. Mevcut halinde de çizgiyle çakışıktı zaten. Sorunu bir teknisyen anlayacaktır muhtemelen. Programı biliyordum ama aklımdan çıkmış eklemek. Hatırlattığın için çok teşekkür ediyorum. İyi geceler. - Seyit mesaj 22:00, 28 Mart 2015 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

Merhaba SeyitA.Sizden bir şey isteyeceğim.İngilizce biliyorsanız bana yardımda bulunabilir misiniz?Vikipedistler birbirlerinde yardımda bulunurlar.Bende size yardım edebilirim her konuda.Eğer cevabınız evet ise çok memnun olurum.Size iyi vikiler.

vikipedisssttt (mesaj) 13:55, 13 Nisan 2015 (UTC)

Selam Seyit :) Geçen yaz KM adayı gösterdiğin maddelere gelen pek çok yoruma yanıt vermediğini gördüm. Biliyorum bu yıl çok yoğunsun ama adaylıklar 1 yılını doldurmak üzere ve ben kapatmasam bile bu şekilde devam ederse maalesef Ahzaryamed olumsuz sonuçlandırabilir. Kaynak arşivlşeme, nota Türkçeleştirme, birkaç teknik terimin maddesinin açılması gibi çok zaman almayacak talepler var. Haber vereyim dedim. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 20:58, 18 Nisan 2015 (UTC)

Farkındayım ancak hevesim kaçtı birçoğuna karşı. Artık sadece okumaktan zevk aldığım maddelere el atıyorum. Mesela bu ara bu şarkı dilimde sürekli o yüzden bugün Sertab Erener'i yazasım geldi. Yine de hatırlatma için teşekkürler. İlgilenmeye çalışacağım. Hatta bugün Katy Perry maddesini güncelledim KM adayı diye. - Seyit mesaj 21:03, 18 Nisan 2015 (UTC)
Benim de artık KM/SM hazırlamak gelmiyor içimden ve uzunca bir ara verdim ama daha önce yaptıklarının takipçisi ol bence. Bu arada Katy Perry İngilizce Vikipedi'de SM olmuş. Onu çok az bir uğraşla bizde de aynı seviyeye getirebilirsin istersen.--B.S.R.F. 💬 21:09, 18 Nisan 2015 (UTC)
Aynı gibi bir şey zaten. Kırmızıları var işte. Muhtemelen elimi ayağımı çekerim yazdan sonra burdan :) Baya ilgisizlik var. - Seyit mesaj 21:13, 18 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba Seyit, KM adayı olan Beren Saat maddesi için bir inceleme yapmıştın. Söylediklerini dikkate alarak gerekli değişiklikleri yaptım ancak bayağı zaman geçti. Sanırım unuttun. Müsait olduğun bir zamanda ilginebilirsen sevinirim :) --Görkem7 mesaj 16:01, 24 Nisan 2015 (UTC)

Erdoğan'ın mezun old. okul[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu değişikliği İngilizce Vikiye bakarak yapmışsın sanırım. Eğitim kısmını incelersen, farklı kaynakları kullanarak nereden mezun olduğunu ve nereden diploma aldığını falan hep yazdıydım.--RapsarEfendim? 09:31, 10 Mayıs 2015 (UTC)

AntalyasporummCemre[kaynağı değiştir]

Ben burada yeniyim ve hiç bir şey bilmiyorum.Bana yardım edermisin?

AntalyasporummCemre (mesaj) 19:00, 11 Mayıs 2015 (UTC)

Eurovision 2014[kaynağı değiştir]

Merhaba. 2014 Eurovision maddesi İngilizce Vikipedi'de kaliteli madde. Ben düzenleyip aday gösterecektim bir ara ancak vaktim yok, ufak düzenlemelerle oradakiyle aynı seviyeye getirip aday gösterirseniz bir kaliteli madde daha kazanmış oluruz. Ayrıca bizdeki 2012-2013 Eurovision maddelerine bakarak ortak kullanımlar geliştirebilirsiniz. Mesela girişlerin falan aynı olması gerekir :) İyi çalışmalar. Eurovision'la ilgili katkılarınızı ilgiyle takip ediyorum. - Seyit mesaj 17:59, 27 Mayıs 2015 (UTC)

Merhaba Seyit. Şu an 2015 Eurovision ile ilgileniyorum ve büyük ihtimalle ilk onu aday göstereceğim. Diğer senelere gelirsek özellikle 2012 ve 2013 güzel yıllardı onlarla ilgilenebilirim çünkü eklenecek bir çok şey daha var. Ama 2010 ve 2009 daha önemli gibi. İyi vikiler. --Ömer Berkaymesaj 18:35, 27 Mayıs 2015 (UTC)
2012 ve 13 zaten kaliteli madde. Ufak düzeltmelerle güncellenmeleri gerek, eksiklikleri yok. 2015'i aday göstermek için İngilizce'yi bekle derim. - Seyit mesaj 18:41, 27 Mayıs 2015 (UTC)
Seçkin madde olabilirler diye düşündüm. Yanlış bilmiyorsam Kaliteli madde olduktan sonra seçkin madde olarak aday da gösterilebiliyor. Aynı zamanda hiç İngilizce vikipediyi bekleyemem tüm çalışmalarımı bitirip aday göstermek en iyisi. Sanırsam onlar çok geç aday gösteriyor. Zaten 2015 hakkında fazla bir şey kalmadı. Haziran gibi olur diye düşünüyorum. --Ömer Berkaymesaj 18:47, 27 Mayıs 2015 (UTC)
Çok geç aday göstermiyorlar da, kaynakları tamamlamaya falan çalışıyorlar. Sayfanın stabil hâle gelmesi gerekiyor hem. Malum tüm kaynaklar İngilizce, bu yüzden bekle demiştim. Neyse, Sertab Erener'i bitirdikten sonra 2014'le ben ilgileneyim en iyisi yakın zamanda. Tekrar iyi çalışmalar. - Seyit mesaj 19:14, 27 Mayıs 2015 (UTC)

Hangi yetkililer Türkiye'nin katılacağını söylemiş acaba bunların kaynaklarını göstermeniz mümkün mü? esctoday gibi eurovision siteleri Türkiye katılmayı "planlıyor" diye nitelemiş. Diğer ülkelerin kanalları ise direkt açıklama yapmış. Keyfi bir kararda değil. Esctoday sitesine bakın sadece 11 ülke katılımını onaylamış ve Türkiye yok. Bu listede duran birkaç ülkenin zaten çıkması gerekiyor. Özellikle Ukrayna. Bu konuda görüş belirtin ve ona göre karar verelim. --Ömer Berkaymesaj 16:10, 5 Haziran 2015 (UTC)

Sinirlenmeye gerek yok :) TRT Genel Müdürü Şenol Göka, "EBU'nun yönetiminden memnun değildik. Kaynaklar doğru kullanılmalı. İtalya gibi Romanya gibi ülkelerin de benzer eleştirileri var. Bulgaristan da çekilmeyi tartıştı. Talepler yerine getirilecek ve katılacağız" demiş.[5] Yeterli bir açıklama bence. Ve eğer Türkiye kaldırılacaksa, harita yenilenmeli. iyi çalışmalar. - Seyit mesaj 16:16, 5 Haziran 2015 (UTC)
Evet böyle bir açıklama yapmış ama resmiyete kavuşmamış yani biz varız şöyle böyle olcak dememiş. Daha sonra ne kadar güvenilir kaynak olmasada twitter'dan "tahmini" cevaplar vermiş. Kaldırmakta ayrı bir iş eklemekte ayrı bir iş. Biz bu az sayımızla yoğun bir tartışmada başlatamıyoruz. Neyse çok sıkıcı bir şey. İngilizceyi biraz takip edeyim. --Ömer Berkaymesaj 16:25, 5 Haziran 2015 (UTC)

Sevgili Seyit, sınavlarında başarılar dilerim. Umarım bu son aşamayı da en iyi şekilde atlatırsın. Allah zihin açıklığı versin.--B.S.R.F. 💬 16:38, 12 Haziran 2015 (UTC)

Hatırlaman beni çok mutlu etti. Çoooooooooooooook teşekkür ediyorum :) - Seyit mesaj 16:41, 12 Haziran 2015 (UTC)

Eski temponla döndün sanırım :) Sınavlarının iyi geçtiğini umuyorum. Uygun olduğunda geçen yaz aday gösterdiğin maddelere (1, 2, 3, 4) bir göz atar mısın? Bazı tespitler yapılmış, yanıt vermen istenmiş. Üzerinden uzun zaman geçti, eksikler giderilirse adaylıkları sonuçlandıracağım.--B.S.R.F. 💬 06:25, 22 Haziran 2015 (UTC)

Maalesef eski tempoma dönemiyorum :( Arada uğramaya devam edeceğim yine... Sınavlar güzeldi, şimdi tercih işleri vs. bir sürü işim daha var. Maddelerle ilgilenmeye çalışacağım, ama söz veremeyeceğim. - Seyit mesaj 06:45, 22 Haziran 2015 (UTC)

Madde yardımı[kaynağı değiştir]

Selam Seyit. İlgi alanına giren maddeler varsa şu maddedeki kırmızı bağlantılardan açabilirsin, belirtmek istedim yani :)--RapsarEfendim? 18:50, 25 Haziran 2015 (UTC)

Ooooo kırmızıdan gözükmüyor :D Yardım etmeye çalışacağım. - Seyit mesaj 19:00, 25 Haziran 2015 (UTC)

Gazete ve web portalı farkı[kaynağı değiştir]

Bugün aldığın herhangi bir gazetenin künyesine bak, sonra bir de internet sitesine gir ve oradaki künyeye bak. Yayın yönetmenleri farklıdır, yayın politikası farklıdır, çalışanları farklıdır lakin ikisi de aynı genel yayın yönetmenine bağlıdır. Dolayısıyla ikisi farklı şeydir. Fark basılı ya da çevrimiçi olması değil. Aynı şey örneğin NTV Spor için de geçerli. NTV Spor adı taşıyan radyo, televizyon kanalları ve internet sitesinin yayın yönetmenleri farklı ve dolayısıyla politikaları farklıdır. Öyle olmasa NTV Spor Radyo ve NTVSpor.net için ayrı madde açılmaz alt başlık olurlardı bunlar. Aynı ismi taşımaları aynı şey olduğu anlamına gelmez, aynı grup çatısı altındadır sadece. Bunlar fark yaratan detaylar. --cobija 12:27, 28 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba Cobija. Bir yıl önce de bunu konuşmuşuz. Tek bir şey söyleyeceğim, linkini verdiğimiz gazetelerin dış bağlantılar kısmında resmi site olarak neresi veriliyor? :) Madem öyle, her gazetenin sitesi için bir sayfa açmak gerekir. Web'te yayımlanan pek çok haber gazete de çıkıyor. Bu da link vermenin yanlış olmadığını gösteriyor... İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 17:58, 28 Haziran 2015 (UTC)

Tamam mıyız?[kaynağı değiştir]

Benden önce davranmışsınız. Teşekkürler. Turgut46 19:51, 20 Temmuz 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
TEMİZLE ETRAFI TEMİZLE Unclebraum (mesaj) 15:34, 22 Temmuz 2015 (UTC)

KM adaylığı hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Team (şarkı) maddesinin adaylığı için 1 Eylül son demişler, ben yorumlara dayanarak bazı ufak değişiklikler yaptım. Eğer ki katılmadığınız bir şey varsa lütfen geri alınız; Farklar. Adaylık sayfasında da şunları yazdım. ----anerka'ya söyleyin 12:12, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Kaynaklandırma ile ilgili[kaynağı değiştir]

Maddelerin mülkiyetini size hatırlatmak ve bir fazla kaynağın maddeye ne gibi bir zarar getirdiğini öğrenmek isterim! Eğer bir kaynak var ise üstte bulunan cümleyede bu kaynak konabilir! Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:41, 8 Eylül 2015 (UTC)

Merhaba Fenerli. Maddeyi mülkiyetim altına almadım, maddeyi en fazla geliştiren benim diye böyle bir şeye girişemem zaten ve kaynağın maddeye de zararı yok. Ancak bildiğin gibi altta kaynaklı ifadelerden özetlere yer veriyoruz giriş kısmında. Bu yüzden girişte zorunlu olmadıkça kaynak kullanılmıyor. Bu yüzden kaldırdım. Girdiğin kaynaktaki haberi gözden geçirmiştim birkaç gün önce. Buna dair kaynak zaten maddede mevcut ve ilgili kaynak bu. Yani aynı şeye dair iki kaynak kullanmaya gerek yok :) Ama illa da maddede bu kaynak da olacak dersen alt başlıklardaki ilk yılları ve kariyer başlanıcı bölümüne eklemen daha doğru olacaktır. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 11:03, 8 Eylül 2015 (UTC)
Benim madde de bu kaynakta olsun gibi bir savım yok. Ama ilgili maddeyi koyduğum kısım kişi hakkında bir hayatının dönüm noktası olduğundan özet geçilen yere kaynak gösterilmesi daha uygun olur. Ben az önce okurken kaynağı görmediğim için oraya ilgili kaynağı ekledim. Benim gibi başkası okurkende aynı şekilde kaynaktan yararlanabilir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:14, 8 Eylül 2015 (UTC)

Demet Akalın sayfası düzeltilmesi[kaynağı değiştir]

Demet Akalın sayfasında Filmografisi ve diskografisi düzeltilsin ve Ödüller bölümü kalsın Murat9296 (mesaj) 22:45, 15 Eylül 2015 (UTC)

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili Vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 18:08, 3 Ekim 2014 (UTC)

Vikipedi:Etiketleme[kaynağı değiştir]

(Bu mesaj son 30 günde en çok katkı yapan ilk 50 devriyeye gönderilmiştir.)

Güvenilir kaynak[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın @SeyitA, bende verdiğim kaynağın bir tanesinin güvenilir olmadığının farkındayım fakat vikikaynakta da, x sitesinde de, y sitesinde de kanunun maddeleri aynıdır. Kanun bu şekilde çıkarılmıştır. Ben amacınızı gerçekten anlayamıyorum. Kanun bu şekildedir. Kanun her yerde aynı olmasına rağmen hala değiştirmeye çalışıyorsunuz ve elinizde herhangi bir kaynak yok. Bu işi değişiklik savaşına girmeden halledelim diye bir adım atıyorum, güzellikle halledelim. Ayrıca kanunun maddeleri şu şekilde;

  1. Sefer zamanında ordu, kolordu ve tümen komutanları ve bunların vekilleri ve bağımsız bölge komutanları, halk tarafından herhangi bir şekilde hükümet emirlerine, yurt savunmasına, mevcut düzene ve güvenlik işlerine karşı durum alan ve silahla saldıran ve direnenleri görürlerse hemen askeri kuvvetlerle karşı koyacaklardır, saldırı ve direnmeyi kökünden yok etmekle yetkili ve yükümlüdür.
  2. Ordu ve bağımsız kolordu ve tümen komutanları, askeri nedenlere dayanan, casusluk ve hainliklerini hissettikleri bölge halkını, tek tek veya toplu olarak memleketin diğer bölgelerine gönderilebilirler ve oralarda oturtabilirler.
  3. Bu kanun yayınlandığı tarihten itibaren geçerlidir.

İşte gördüğümüz gibi herhangi bir etnik toplum hedef alınmamış. Evet, doğrudur Ermeniler daha çok göç ettirilmiştir fakat kanunda Ermeni diye bir etnik toplumdan bahsedilmemiştir. --Kürşad Avan (mesaj) 13:53, 28 Şubat 2016 (UTC)

Kaynaklara Saygılı Olun[kaynağı değiştir]

Sayın SeyitA, çıkardığınız bilgiler çıkarım değil TTK arşivlerindendir. Ön yargılı davranmayın ve koyduğumuz kaynakları okuyun. Tartışma sayfasını kullanınız lütfen. Kaynaklı bilgiler hiçbir zaman tartışma konusu olmaz. Kaynak Britannica olunca Patrikhane olunca kaynak TTK olunca kaynak değil mi? İyi çalışmalar. Aynamahruti (mesaj) 14:52, 28 Şubat 2016 (UTC)

Kolay gelsin SeyitA. Şuradaki son mesajlar nedeniyle henüz yeni engellenen kuklacıları hatırlatmak isterim. Muhatap almamak, beslememek lazım. İyi çalışmalar. Vitruvian (mesaj) 23:36, 7 Mart 2016 (UTC)

İngilizceden çeviri[kaynağı değiştir]

Selam. İngilizceden çevirmiş olduğunuz Ermeni sürgünü ile ilgili taraflı içeriği geri aldım bilginize. --esc2003 (mesaj) 23:34, 8 Mart 2016 (UTC)

@Esc2003 Taraflı mı değil mi tartışması yaşamak istemiyorum lakin bir sorum olacak. Geri aldığınız içerikteki giriş kısmının son paragrafı ne gibi bir taraflılık içeriyor sizce. Tümden geri almak yerine taraflı ifadeleri yumuşatmak ya da taraflı olmayan ifadeleri silmeden manuel bir geri almak sizce de daha doğru değil mi? Ondan önceki paragraftaki Raphael Lemkin cümlesi (sadece cümlesi) keza aynı şekilde. Bu şekilde yapmış olduğunuz değişikliği tasvip etmiyorum, umarım siz de iki versiyonu karşılaştırıp ne demek istediğimi anlarsınız. İyi çalışmalar. --Kudyaz 23:48, 8 Mart 2016 (UTC)
@Kudelski. Malumunuz geri alma işlemi yapıldığı vakit yazılanlar temelli silinmiyor, biraz sakin. Gerekli kısımlar elbet maddeye yeniden eklenecek. --esc2003 (mesaj) 23:53, 8 Mart 2016 (UTC)
@Esc2003 Tüm değişikliği geri almak doğru bir davranış değil. Vaktimi ayırıp maddenin eski halinden daha iyi bir hale gelmesi için uğraştım ki eskisinden daha iyi oldu. Taraflı gördüğünüz ifadeleri lütfen değiştirin, hafifletin. Bunu destekliyorum. Ama tüm değişikliği geri almak... Bu yanlış ve hevesimi kırıyor. Çalışma sayfamda da madde üzerinde çeviri yapmaya devam ediyorum ve bunun yapılması çevirme hevesimi kırıyor. Ne yazık ki madde bir arpa boyu yol alamıyor, isim tartışması yüzünden. Yol aldırmaya çalışınca da katkılarımın tümden geri alınması doğru değil. Bu yüzden değişikliğinizi geri aldım. - Seyit mesaj 00:24, 9 Mart 2016 (UTC)
Maddenin İngilizce Vikipedi'de hangi kullanıcılar tarafından yazıldığını biliyoruz. Onların ağzıyla aynen Türkçe maddeye aktarım yapmışsınız. --esc2003 (mesaj) 00:28, 9 Mart 2016 (UTC)
@Esc2003 Evet olduğu gibi çevirdim çevirmedim demiyorum. Lütfen ayıklayın, hafifletin yanlış gördüğünüz cümleleri tartışmaya açın diyorum siz olduğu gibi geri alıyorsunuz. Her cümle mi taraflı? Tecrübeli bir kullanıcısınız yapmanız gereken de geri almamak. - Seyit mesaj 00:30, 9 Mart 2016 (UTC)
TBA'ya olan yaklaşımınızı görme fırsatı verdiğiniz için teşekkürler. Hiç kimse her cümle taraflıdır diye bir şey söylemedi. her cümleyi tartışıp mı ekleyeceğiz? demişsiniz garipsedim. --esc2003 (mesaj) 00:36, 9 Mart 2016 (UTC)
@Esc2003 İçeriğe değil kullanıcıya yorum yaptığınız için teşekkürler. Gayet açık ve net bir cümle kurdum başka tarafa çekmeye gerek yok ve TBA politikası hakkında yeterince bilgim var. Yani düzeltin diyorum, rica ediyorum, düzeltmiyorsunuz sonra TBA'ya böyle yaklaşıyorsunuz falan filan... Kullanıcıya tahrik ve pes ettirmeden başka bir şey değildir bu. Katkı, ekleme yok ancak eleştiri eleştiri sonra geri almalar falan... Herkes böyle yapıyor kusura bakılmasın ama. Ne diyeyim yani... Kötü bir şey söylemiyorum ortamı tartışmaya çekiyorsunuz. "İki görüşün anlatıldığı maddeyi teke indirmişsiniz." demişsiniz. Ne bileyim son iki paragrafı okumadınız galiba... Tekrar söylüyorum lütfen yeniden yapılandırın, düzeltin, burası olmamış, şöyle olmalı deyin. - Seyit mesaj 00:47, 9 Mart 2016 (UTC)
Ciddi olduğunuzu düşünemiyorum. Osmanlı hükümetinin Ermeni azınlığa karşı günümüzdeki Türkiye Cumhuriyeti'nin bir parçası olan kendi tarihi anayurtlarında uyguladığı sistematik katliam. gayet keskin bir tanım yapılmış. En son da "bütün bunlara rağmen Türkiye tanımıyor" denilmiş. Yani önceki sürümle arasında dağlar kadar fark var. Tekrar bir okuyun isterseniz. --esc2003 (mesaj) 00:54, 9 Mart 2016 (UTC)
Tamamdır, tartışma sayfasında belirtin lütfen güzel bir giriş yapalım birçok deneyimli kullanıcı katılsın. Karşı çıkmıyorum... "sistematik" taraflı diyorsanız çıkaralım. - Seyit mesaj 01:09, 9 Mart 2016 (UTC)
Müsaadenizle ben de ufak bir yorum yapayım. Herhangi bir maddenin içeriğindeki ciddiye alınır bir bölüm İngilizce çeviri ile yer değiştirildiği vakit şimdi olduğu gibi bununla ilgili eleştirel bir görüş belirtilirse, mutlaka tartışma sayfasında konuşulup görüşüldükten sonra bir düzen sağlanması, nötr bulunmayan kısımların ayıklanmasından sonra katkıların eklenmesi faydalı olur. O nedenle SeyitA'nın çeviri katkısının bu tartışma sonrası maddede değerlendirilmesi daha doğru olur diye düşünüyorum. Vitruvian (mesaj) 00:43, 9 Mart 2016 (UTC)

Teşekkür ve öneri[kaynağı değiştir]

Merhaba SeyitA. Öncelikle Ermeni Soykırımı sayfasına çeviriniz ve katkılarınız için teşekkürler. Lakin size bir öneri olarak söylemem gerekir ki bu tarz tartışmalı maddelere olan katkılar insanın enerjisini sömürüyor. Biri gelir Ermenilere bir şey olmadı, Türk Soykırımı oldu der, diğeri sayı 50.000 der, bi başkası bu sayfanın varlığı milli çıkarlarımıza aykırı falan der. :) Türlü türlü gerekçelerle geri almalar, değişiklik savaşları, tartışma sayfalarında bitmek bilmeyen tartışmalar, birinin gelip tüm değişikliklerinizi geri alması vs vs derken oldukça yorucu ve Vikipedi'den soğutucu bir noktaya itiyor kullanıcıları. Ki istediğiniz kadar şey yazın, çevirin ekleyin kimse beğenmeyecek, herkes bir şekilde taraflı bulacak. Bu o maddenin tabiatında var. İyisi mi siz bu kadar güzel çeviri yapabiliyorken başka maddelerle ilgilenin, seçkin maddeler çevirin. Boşuna kendinizi tartışmalarla yormayın. Bunu bir öneri olarak söylüyorum, tabii karar sizindir. İyi çalışmalar. --Kudyaz 00:15, 12 Mart 2016 (UTC)

Şu ve şu sayfalara bakınırsanız ne kadar yorucu olduğunu iyice göreceksiniz. --Kudyaz 00:18, 12 Mart 2016 (UTC)
@Kudelski Öneriniz için teşekkürler :) Geçmişte de bu maddeyle uğraştım, tartışma sayfasında görebilirsiniz. Bazen enerjim söndü gittim, şimdi ilgim oluştu tekrar katkı yapayım dedim. Gerçekten de bu maddeler fazlasıyla yoruluyor insanı. Ki mesela girişi çevirir çevirmez "İngilizceyi kimin yazdığını biliyoruz" gibi bir tepki aldım. Genellikle yaptığım seçkin madde/kaliteli madde oluşturmak mesela Ray of Light maddesini çevirmekteydim. Bilmiyorum şu an ilgim var, ilgim geçene kadar iyileştirmeye çalışacağım. Kolay gelsin :) - Seyit mesaj 00:25, 12 Mart 2016 (UTC)
Do not feed the troll. :) Maddelere odaklanalım, bir süre başka maddelere odaklanalım, kafamızı dağıtalım. Amacı belli yorumlara yanıt vermeyelim. Sevgiler. --Kudyaz 00:16, 21 Mart 2016 (UTC)

Divine sayfasındaki kişi şablonunda kullanılan fotoğrafı Türkçe Vikipedi'ye yükleyebilir misiniz? Donnadasher (mesaj) 21:01, 14 Mart 2016 (UTC)

Merhaba @Donnadasher. Fotoğrafı yüklemem için öncelikle sanatçıya ait sayfanın açılması gerekiyor. - Seyit mesaj 21:12, 14 Mart 2016 (UTC)

Sayfa Divine (şarkıcı) olarak oluşturuldu. Teşekkür ederim. Donnadasher (mesaj) 09:26, 15 Mart 2016 (UTC)

Başlıkta Pkk ile ilişkisi bölümünde tamamen kişilerin kendi sözlerine yer verdim herhangi bir çıkarım yorum hiçbir şey yok. Kafanıza göre silemezsiniz. Tarafsızlık ölçütlerini de dilediğinizce belirleyemezsiniz. Yaptığınız açıkça sansürdür. unknowledge (mesaj) 22:09, 20 Mart 2016 (UTC)

@Unknowledge Başlığa ben karar vermedim. Önceden tartışma sayfasında tartışılmıştı diye hatırlıyorum. Şimdi örnekler vereceğim cümlelerden:
  • "HDP eşbaşkanı Figen Yüksekdağ PKK ile yakınlığı bilinen PYD için "Sırtımızı PYD’ye yaslıyoruz" demişti" - Bu PYD'ye sırtını dayarsan PKK'ya dayarsın anlamına geliyor. "PKK ile yakınlığı bilinen PYD" yazmak doğru değil.
  • "Parti, 2014 Kobani eylemlerinde "Sokağa çıkın" çağrısı yapmış ve Kobani eylemlerinden sorumlu tutulmuştur. Kobani eylemleri sonucu 46 kişi ölmüştür" - PKK başlığında ne alaka? Ölen kişi sayısını yazmak bunlar HDP yüzünden öldü anlamını çıkartıyor.
  • "HDP milletvekili Tuğba Hezer PKK'nın Ankara'daki canlı bomba saldırısı sonrası canlı bombanın evine taziyeye gitmişti" Saldırıyı TAK üstlendi. PKK değil. Dan dun yazılmış. Yanlış bilgi diye geri alınca da "AAA SANSÜR" oldu. Lütfen girdiğiniz bilgilere dikkat ediniz, ezberden gitmeyiniz.
  • "HDP onursal başkanı Sebahat Tuncel BDP milletvekilliği sırasında sekiz askeri öldüren PKK'lı canlı bomba için anma etkinliğine katılmıştır." Bu BDP zamanındadır. HDP'nin PKK ile ilişkisi olduğu fikrini ifade etmek için kullanılamaz. Bu olay HDP'nin sayfasında değil BDP'nin sayfasında yer almalı.
  • "HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Suruç ve Ankara garı saldırılarından sonra "katil devlet" demiştir..." PKK ile ilişki ne alaka? Katil devlet diyen PKK'lı mı oluyor? Çıkarımdır bu.
Bunları belirterek değişikliğinizi son eklediğiniz cümleyi kaldırmaksızın tekrar geri alıyorum. Ayrıca "Tarafsızlığın şartlarını sen mi belirliyorsun?" gibi gereksiz ithamlara gerek yok. "Sen" falan ne oluyoruz mahalle kavgası mı yapıyoruz? Ha birde eklediğiniz kaynaklarda kaynak şablonları kullanmanız gerekiyor. Eğer değişikliğimden memnun olmazsanız konuyu tartışma sayfasına taşıyınız. Burada açıklama yaptım, orada devam ederiz. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 23:33, 20 Mart 2016 (UTC)
  • öncelikle üslubuna dikkat et.

1-İddaa edildiği şeklinde değiştirim kaynaklara bakabilirsin
2-bu senin yorumun
3-saldırıyı üstlenenin pkknın taşeron örgütü olduğu iddaa edildiğini yazdım
4-sebahat tuncel hdpnin onursal başkanıdır
5-pkk suruç saldırısını bahane ederek 7 aylık çatışma periyoduna girilmiştir.

ayrıca sen cemil bayıkın ifadesini ve diğer tutuklamaları hapis cezalarını kısacası beğenmediğin her şeyi sildin. bunun sansürden başka bir açıklaması yok. bir daha değiştirme lütfen Seyit unknowledge (mesaj) 00:07, 21 Mart 2016 (UTC)

@Unknowledge Üsluba dikkat diye ben demiştim ama neyse. Kibarlık eki getirmeden emir veren cümlelerle konuşmayınız. Açıkça çıkarım yapan ifadeler ekliyorsunuz ve buna izin verilmeyecek. Beğenmediğim/beğendiğim diye bir şey yok galiba siz böyle yapıyorsunuz. Sebahat Tuncel'in HDP'nin onursal başkanı olması BDP zamanında yaptığı bir şeyi buraya ekleyeceğiniz anlamına gelmiyor. "pkk suruç saldırısını bahane ederek" derken? Bunlar Türkiye hükümeti iddialarıdır ve o ağızla konuşuyorsunuz burası Türkiye hükümetlerine ya da devletine ait değil. Vikipedi'yi anlamanız için biraz daha politika okumanızı tavsiye ediyorum. - Seyit mesaj 00:12, 21 Mart 2016 (UTC)
  • burası pkk ağızından konuşulacak yer de değil pkk kampı hiç değil. Seyit

unknowledge (mesaj) 00:14, 21 Mart 2016 (UTC)

hmm. ya Türk hükümeti ya da PKK tarafı olmak zorundayım yani. Türk hükümeti ağzıyla yazılmış şeyleri düzeltince otomatik olarak diğer taraftan mı oluyorum? @Unknowledge - Seyit mesaj 00:16, 21 Mart 2016 (UTC)

ay nedir bu azerice var-yok meselesinden vikipedi'nin çektiği...[kaynağı değiştir]

Değişiklik özetlerini bu gibi yorumları yapmak için kullanmıyorduk değil mi? --esc2003 (mesaj) 12:03, 18 Nisan 2016 (UTC)

Yani size pek bir şey diyesim gelmiyor artık çünkü değişiklik yaparken kontrol bile etmiyorsunuz, biraz da üşengeçsiniz heralde. Değişiklik savaşı odaklısınız. Şimdi bakın bakalım maddeyi kim bozuyor? Lütfen iyice inceleyin. Geri aldığınız değişiklik sonrasında altta kaynak hatası oluşuyor ve bölümler birbirine giriyor bu bir. İkincisi taraflı şablonuna eklenen tarih kısmı gidiyor bu iki. "Bu konu tartisma sayfasında tartışılmış konuşulmuş bir konu idi. Tekrar?Kasıtlı olarak maddeyi bozuyorsunuz. Lütfen maddeyi sahiplenmeyi birakin?" bu saldırgan ifadelerinizden gına geldi. Kasıtlı olarak derken???? Farkındaysanız gayet tartışma sayfasına sadık bir şekilde değişiklik savaşına girmeksizin konuştum, cevap vermeye çalıştım, bu bu yanlış deyip sildiniz ve bir şey yapmadım... Resmen uyumlu bir kullanıcıyı uyumsuz hâle getirmeye çalışmaktır bu. Troll müsünüz acaba? Geride anlatılan kısım tekrar anlatıldığı için bir kısmı "BU KISIM ZATEN GERİDE ANLATILIYOR. LÜTFEN GÖRÜNÜR HÂLE GETİRMEYİNİZ." yazarak silmeksizin görünmez hâle getirdim. Buna bozmak değil düzeltmek denir. Lütfen değişikliklerinizi yaparken ne yaptığınızı kontrol ediniz, aksi hâlde bunun size üç günlük bir Vikipedi kullanıcısı izlenimi verdiğini belirtmek isterim. Ayrıca değişiklik özetlerini de tam ve anlayarak okuyunuz, böyle yapsanız değişiklik savaşına gerek kalmayacak. Kolay gelsin. Lütfen tekrar geri alma yapmayınız. -seyit. 22:17, 25 Nisan 2016 (UTC)

  • (öncelikle belirtmeliyim ki madde üzerinde biraz önceki değişikliğimi mobil üzerinden yapmaya çalışmıştım. Sanırım yazım eksikliklerinin gerekçesi anlaşılmıştır.)Yani benim de size pek bir şey diyesim gelmiyor. Aksine herşeyi ayrıntılı olarak kontrol etmekteyim. Değişiklik savaşını da aksine hiç sevmem. Özellikle politika gereği tartışırım sizinle daha önce yaptığımız gibi. Troll müsünüz sorusu , işi mecrasından farklı yöne çekmeye çalıştığınızın bir ibaresi olsa gerek? İçerikte mevcut olarak anlatılanları 'GERİDE' niye anlatmak istiyorsunuz bunu da anlamış değilim. Maddede yer alan, Taner Akçam'ın çok önemli görüşünü niçin görünmez hale sokuyorsunuz? Bunu açıklarsanız beni aydınlatmış olursunuz. Kullandığım 'Kasıtlı olarak' ifadem bununla ilgili idi. Çünkü bu kısım maddeyi bir nebze olsun tarafsızlaştırma yönünde katkı sağlıyor. Üstelik bunu da siz eklemiş olabilirsiniz daha önceden. Çünkü tarafımdan eklenen bir ifade de değil. Madde için özel ve önemli ifadeleri kafanıza göre görünmez hale getirmenin, düzenleme olduğu nerede yazıyor? Özetle:Madde üzerinden siyasi çıkarım sağlamaktan vazgeçmenizi size öneriyorum..--Eğitmenmsj 22:45, 25 Nisan 2016 (UTC)
Teşekkürler, çok fazla siyasi çıkarımım oluyor madde üzerinden. @Eğitmen -seyit. 22:50, 25 Nisan 2016 (UTC)
  • Ayrıca şuradaki merakınız devam ediyorsa o konuda da detaylı açıklama yapabilirim yeter ki siz isteyin..--Eğitmenmsj 23:00, 25 Nisan 2016 (UTC)
Tekrar teşekkür ediyorum, gerekli olmayan tartışma sayfası konuşmalarına vakit ayırmamalı diye düşünüyorum @Eğitmen. Katkılarla ilerlemek gerek, tabi arada hemen bir geri alma yapmışsınız galiba. Sizin katkılarınıza baktım da şimdi gerçekten bir geri alma aşkı gözlemledim :D -kötü niyetle söylediğimi düşünmeyin bu arada- Neyse, Muhammed maddesi kötü bir hâlde. İlginiz olduğunu görüyorum. muhammedmustafa.net gibi kötü kaynaklar mevcut, tartışma sayfalarında vakit kaybetmek yerine bunları değiştirebilirsiniz. İyi vikiler. -seyit. 00:05, 26 Nisan 2016 (UTC)

Sanırım bendeki gerçek aşkın sizin sandığınız gibi olmadığını ve gerçekte ne olduğunu şimdi anlayabilmişsinizdır. Buraya kadar hakkımdaki iddialarınıza cevap verdim çünkü burada kimin ne yaptığı ayan beyan ortaya çıkmalı. Bu doğrultuda ben de bazı açıklamalarda bulunacağım ama sizin yaptığınız gibi kişi üzerine değil, yaptıklarınız ve yapmanız gerekenler üzerine:

  1. şurada uzun uzadıya görüşülen, konuşulanlar olduğu gibi yazılı. Fazla detaya yeniden girmek istemiyorum.

William Ramsay isimli İskoç bir kimyagerin Ermenilerin yaşamlarıyla ilgili yazdığı iddiasıyla: " Onlar [Ermeniler ve Rumlar] köpek ve domuz gibi muamele görüyorlardı; temel özellikleri Hristiyan olmaktı, nefret edilmekti, eğer gölgeleri bir Türk'ü karanlıkta bıraktıysa eziyet çekmekti, bir Türk'ün ayaklarındaki çamuru sildiği paspas olmaktı. Yüzyıllar süren köleliğin, hakarete ve aşağılanmaya uğramanın kaçınılmaz sonucunu; ne malı, evi, canı, bedeni ne de ailesi direnirken uygulanan ve ölüm anlamına gelen şiddet -değişken, nedensiz şiddet- karşısında kutsal veya güvende olan bir Ermeni'nin kendisine ait hiçbir şeyinin bulunmadığı yüzyılları zihninizde canlandırın." şeklindeki ifadeleri maddeye eklemek ya da madde içeriğinde görünmez halde tutmaya çalışmakla şahsınızın çok özel ve bariz bir niyeti olduğu açık. Belki Ermeni ya da Rum asıllı olabilirsiniz. Saygı duyarım çünkü olmayanlara da siz saygı duyasınız diye. Fakat bahsettiğim davranışınıza saygı duymak ansiklopediye ihanettir. Bu anlamda burada yalnız olmadığınızı siz de biliyorsunuz. Benim tartışma konusunda sarf ettiğim zaman ve emek de zaten bu konudaki olumsuzluklarla ilgili mücadelemden kaynaklanıyor.

  1. Zaman zaman "tercüme yapıyorum" bahanesine sığınıp, ansiklopedide at koşturuyorsun bunu da görüyorum. Bu arada yaptığın tercüme (!) nin doğruluk ve kalitesine de girmek istemiyorum. Kaldı ki bu konuda tek söyleyeceğim: Vikipedinin atası English Vikipedia değildir. (Önceden de söylemiştim).
  2. Kullanıcı sayfanızdaki bayrak hangi ülkeyi/neyi temsil ediyorsa, ben de size o konuya yoğunlaşmanızı, araştırma yapmanızı, katkı sağlamanızı öneriyorum; "konu eğer katkılarla ilerlemekse".

Sanırım şimdi tam anlaşabildik sizinle:) Bu arada, keşke ben de size teşekkür edebilseydim. --Eğitmenmsj 09:28, 26 Nisan 2016 (UTC)

Başarılı bir kin kusma olmuş. Bu arada Ermeni/Rum olmak saygı duyulacak ya da duyulmayacak bir şey değildir, bilginize. Kalın puntoyla yazmazsanız sevinirim gözüme batıyor.-seyit. 17:27, 26 Nisan 2016 (UTC)

Twinkle'ı Küçük araçlar bölümünde bulamıyorum,Türkçe Vikipedi'den kaldırıldı mı? --YerelDahi (mesaj) 17:32, 26 Nisan 2016 (UTC)