Kullanıcı mesaj:Homonihilis/arşiv2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mesaj Arşivi
Ekim 2007 - Haziran 2008 | Temmuz 2008 - Aralık 2008 | Ocak 2009 - Şubat 2009

Bu bir arşiv sayfasıdır. Lütfen bu sayfayı değiştirmeyiniz. Mesajlarınızı Kullanıcı mesaj:Homonihilis sayfasına bırakabilirsiniz.


Yunan alfabesi[kaynağı değiştir]

Selam. Yunan alfabesi maddesinde sorun çıkacağına benziyor. Acilen Şablon:Yunan alfabesi listesi oluşturdum. Acele iş olduğu için iç bağlantıları bozuktur. Viki topluluğumuzda kimin Yunan alfabesini bilip bilmediğinden haberim olmadığı için maddenin geçmiş kaydına bakarak fikirlerinizi alayım dedim. Fenike alfabesini de eklesek mi? Takabeg ileti 19:40, 1 Temmuz 2008 (UTC)

  • Merhaba,
    Konuyla ilgili tek yapabileceğim büyük harfle yazılmış sözcükleri çat pat okumaya çalışmaktır. Onu da lisedeki matematik-fen derslerindeki değişken isimlerine borçluyum . Maalesef bildiğim bir konu değil yani. Keşke yardım edebilseydim. İyivikiler... homonihilis // ileti 19:47, 1 Temmuz 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Yeter ki sorun çıkmasın. Görüşürüz. Takabeg ileti 20:02, 1 Temmuz 2008 (UTC)

Yeni SM çalışması[kaynağı değiştir]

Hoşbulduk, kısa bir ara vermiştim. Beckett'ın son dönemindeki katılımı bu kez baştan sağlayabilir miyiz bilmem. Ama olursa çok daha hoş ve kısa sürede bitecek bir çalışma olabilir. Proje sayfasında görüşümü bildireceğim. Teşekkürler. --Yabancımsj 08:59, 2 Temmuz 2008 (UTC)

Yerdeniz ile ilgili bir madde oluşturdum, ancak sadece ilk iki kitabı okuduğum için henüz taslak niteliğinde. Geliştirmek üzere katkılarınızı bekliyor efenim :) --Aeyque 09:34, 2 Temmuz 2008 (UTC)


    • Haklısın, o ifadeyi nasıl kuracağımı bilemedim; ama kastetmek istediğim tam da senin "telif haklarını umursamama" dediğin şeydi. Resim ekleme sayfasında öyle yazılar vardı ki eklediğim resim kamu lisanslı olmazsa kesin silinecek gibi bir izlenime kapıldım. Ben de sitede herhangi bir telif hakkı yazısı yoksa ve siteye yüklenen bir bilgi/resim vs. herkes tarafınan kullanılabiliyorsa o zaman kamu lisanslı sayılır herhalde gibi bir çıkarsama yapmıştım :)

O yazıyı değiştirmeli miyim? Ne yapmalı ya da? --Aeyque 12:04, 2 Temmuz 2008 (UTC)

Vikilerarası geçmiş taşıma[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Açık konuşmak gerekirse Vikilerarası transferlerde geçmişin de taşınabileceğini bilmiyordum ^_^ Garip bir örnekmiş; ama sonuçta o örneği takip edersek yapılabileceğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte, başka Vikilerdeki maddelerin çevirilerinde bunu kullanmak bence çok yanlış olur. Bir başka Vikipedi'deki bir maddeyi buraya çevirdiğimiz zaman, o Vikipedi'deki maddenin içeriğini GÖBL ile lisanslandığı için kullanıyoruz; bir Vikipedi değil başka bir organizasyon altında olsak da böyle yapacaktık. Sonuçta kaynak gösterme eylemleri ve ihtiyacı aynıdır. Ek olarak geçmiş taşımanın bize veya maddeye katacağı bir artı da yok... ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 13:13, 2 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, Beşköy ve Beşköy, Köprübaşı maddelerinin geçmişlerini ikinci başlık altında birleştirebilir misiniz? İyivikiler... homonihilis // ileti 13:52, 2 Temmuz 2008 (UTC)

Merhabalar, madde geçmişlerinin birleştirilmesi konusunda tartışmasız uzmanımız Kibele. Ortalık karışmasın şimdi öğrenelim derken :) Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 13:56, 2 Temmuz 2008 (UTC)
Rosetta yıldızı
Tiyatro alanında yaptığı eşsiz katkılarla Samuel Beckett maddesindeki keyifli ve uyumlu çalışma arkadaşlığı için Homonihilis’e teşekkürler. Yabancımsj 05:32, 3 Temmuz 2008 (UTC)
  • Küçük not: "Keyifli" sözcüğünden pek hoşlanmam, hele de yerli yersiz kullanımı yaygınlaştığından bu yana. Ama yukarıda yerli yerince kullanıldığından emin olabilirsiniz. --Yabancımsj 05:32, 3 Temmuz 2008 (UTC)
  • Rica ederim. Ayrıca güzel sözleriniz için teşekkürler. Yeni iş birliği çalışmalarına... --Yabancımsj 06:02, 3 Temmuz 2008 (UTC)

Bekletmeli sil şabl.[kaynağı değiştir]

Güntekin Onay isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

Levent Abi ileti 06:25, 3 Temmuz 2008 (UTC)


  • Şablon otomatik, elbette haberdar olduğunuzu biliyorum sevgili homonihilis. O elimde olmayan bir uyarıydı. Yazmaktansa otomatik şablon daha kolay ve az zaman alıcı geldi. Sİlme işlemine gelince, sadece kısalık olsa neyse de bir de KD ölçütlerinin gerisinde kalıyor. Bu durumda işlemi uygulamaktan başka yapacak birşey yok. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 06:58, 3 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, asıl ben böyle doyurucu bir maddeyi hepimize kazandırdığınız için size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Ancak maddenin tek sorunu kaynak eksikliği değil, lütfen bunu gözden kaçırmayınız. Benim için maddenin yazım şekli ne yazıkki ansiklopedik değil; maddenin içindeki edebi inceleme yorumları, oylama sayfasında da belirttiğim gibi, beni yazılan maddeyi SM olması yönünde desteklemekten uzak tutmaktadır. Tiyatro portalına gelince, bu portal ile uğraşmayı ve üniversite zamanlarımda yapmış olduğum gibi tiyatro için zaman ayırmayı çok istiyor olsam da iş ve özel yaşamımdaki yoğunluktan ötürü bu aşamada bu konuyu sadece size bırakmak durumundayım. Ancak her türlü yardım gereksiniminizi çekinmeden iletiniz lütfen, fırsat buldukça ilgilenmeye çalışırım. Vikideki en önemli çalışmam olan İnak mimarisi maddesini bile bir türlü tam olarak bitirmeye zaman bulamayan biri olarak ne yazık ki günün sadece 24 saat olması ile sorun yaşamaktayım. Size çalışmalarınız da kolaylıklar dilerim. --Manco Capac 07:44, 3 Temmuz 2008 (UTC)

Değiştirmeler Hakkında[kaynağı değiştir]

Bazı değiştirmelerimde eksikleri düzelttim.Bazılarında yanlışları düzelttim.Ve neredeyse yarıdan çoğu silinmiş.Bi de milletin emeğine saygı gösterin diyorsunuz.Wikipedi böyleyse ben yokum.Ayrıca bu resimler hakkında bir yöneticiye sordum 2 gündür cevap yok. Ben sana bazı resimler versem bunların lisansını bulabilir misin?Alıntı yaptığım sitelerde lisanslar yazmıyor da :( Bu imzasız yazı Eros555 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, her seferinde size yük olmamak için Metal Militia'ya not bırakmıştım ama pası size verdi . Beşköy ve Beşköy, Köprübaşı maddelerinin geçmişlerini ikinci başlık altında birleştirebilir misiniz? İyivikiler... homonihilis // ileti 14:00, 2 Temmuz 2008 (UTC)

  • yük olmaz, her zaman pas alabiliriz, arada pas da atarız :) maddeler kavuştu. kolay gelsin. --kibelemesaj 17:00, 3 Temmuz 2008 (UTC)

Resimler Hakkında[kaynağı değiştir]

Sayın Homonihilis ben internetten bulduğum resimlerin lisansının nerede yazdığını nasıl öğreneceğim?Bazı resim linkleri versem bana lisanslarını bulabilir misiniz ?Bu imzasız yazı Eros555 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, Adımlar'daki son cümleyi yeni fark ettim de, hangi Aralık ve Ocak aylarından bahsedildiği belirtilmemiş. O cümleye bir de yıl eklemek gerekiyor sanırım. İyivikiler... homonihilis // ileti 16:20, 5 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, yılı ekledim. Kolay gelsin.--c3mâL 10:39, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Adil kullanım resmi[kaynağı değiştir]

Resim, VP:HS#Resim.2FMedya m. 4 "telif hakkı saklı olup, resmin uygun kullanıma gireceğine dair bir iddia veya delil yoksa, söz konusu resim hızlı sil ile silinebilir." cümlesi gereğince silindi ve kullanıcı bilgilendirildi. Bildirdiğiniz için teşekkürler. --Yabancımsj 11:38, 6 Temmuz 2008 (UTC)

İşlem tamam :) Teşekkürler. --Yabancımsj 11:58, 6 Temmuz 2008 (UTC)
Rica ederim. Kolay gelsin. --Yabancımsj 14:01, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Telif inceleme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Aslında Resim:4sivas4.jpg gibi görüntülere telif inceleme şablonu koymanıza gerek yok. Çünkü esas olarak telif inceleme, özgür lisansla etiketlenmiş resimlerin bu lisanslarının kaynaktaki lisansla uyumlu olup olmadığının incelenmesidir. Zira bu özellik Commons'tan alınmış ve oradaki resimler özgür lisanslı olduğundan, araştırılan da Commons'a uygunluk olmuş. Bu gibi resimlerin lisanslarının doğru olmadığı aşikâr. Etikette "for identification and critical commentary relating to the website in question" deniliyor. Resmin böyle bir amaçla kulanılamayacağı açık. Bence böyle durumlarda en iyisi yanlış etiketi çıkarıp lisanssız etiketi koymak ve yükleyen kullanıcıyı doğru lisansı koymaması halinde resmin 7 gün içinde silineceği konusunda uyarmak. (Hatta burada kaynak da doğru şekilde belirtilmediğinden "kaynaksız" etiketi de konulabilir aynı zamanda.) Çok uzattım, umarım başınızı şişirmemişimdir. resimlerle uğraştığınız için teşekkürler. --Yabancımsj 17:04, 6 Temmuz 2008 (UTC)

  • İyi denk gelmiş o zaman :) Ben bu resim için gerekli değişiklikleri yaptım. Kolay gelsin. --Yabancımsj 17:11, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba,

Ben Mıstık... Pardon bir daha silmem. Sen işine bak. O kategoriyi Microsoft Office Forms Server'a da koy, çünkü ben beceremedim de. Daha yeniyim yani. Sana da iyivikiler. Bu imzasız yazı MSTF BKCK (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Etmez miyim :)[kaynağı değiştir]

Daha önce "Wikipe Beer" dememiştim hiç, güzelmiş tadı. Çok teşekkürler. --Yabancımsj 12:04, 9 Temmuz 2008 (UTC)

ADil kullanım[kaynağı değiştir]

Yerinde haklı uyarınız sayasinde yeni bir şey daha öğrendim. Nazik tavrınız ve uyarınız için teşekkürler. --Manco Capac 08:21, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Uannis - Veda[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de bir buçuğuncu yılımı doldurdum. Bu süre içerisinde onlarca yeni insan danıdım. Bu kişilere Vikipedi'de olabildiğince yardım etmeye çalışırken, Vikipedi dışında da onlarla arkadaşlığımı ilerletmeye çalıştım. Zamanla öğrendim ki bu kişileirn çoğu benimle arkadaşlığını kendi çıkarları doğrultusunda adam toplamak için kurmuş. Bunca haksızlığa göğüs germeyi kendime borç bildim ve hep (kendimce) haklının yanında olmaya özen gösterdim. Zamanla Vikipedi kurallarına daha çok vakıf oldukça kuralcıların aslında kural bilmediklerini anladım. Vikipedi'de bulunma amacı tartışma ve insanları incitmek olan; ve bu gereksinimlerini sevdiklerinden karşılamak yerine umrunda olmayan bireylerden karşılamak olan bireyler gördüm. Bunca haksızlığa rağmen ben kişileri değil; amacımı düşündüm. Amacım insanlara güzel bir şeyler bırakmaktı. İleride sevdiklerime 'bunda benim de emeğim geçti' demek ve basılı bilgiliklerde bile geçen yanlışlıkları en aza indirmekti. Böylece ileride benim de okur olarak yararlanacağım güzel bir bilgilik yaratılmasında emeğim geçmiş olacaktı. Ancak bir çizgi vardı ki o çizginin aşılmasına daha fazlatahammül edemeyeceğim. Kendi yaşamımdan kıstığım süreyi buraya harcamakla hata ettiğimi düşünmeye başladım. Bunca emeğin karşılığı vandal damgası yemekse ben bu işte yokum. Böylece hem savaşacağım bir haksızlık kalmaz; hem de arkadaşlarımla, ailemle, sevgilimle vs. daha çok vakit geçirebileceğim. Ayrıca bu yıl ÖSS'ye gireceğim. Herkes benden en yüksek dereceleri bekliyor, onları düş kırıklığına uğratmak istemiyorum. Vikipedi'yi bırakıyorum. Benden geriye Uannis kullanıcı adı ve ona bağlı bilinen-bilinmeyen kuklalarla yapılmış tr, az, en, crh gibi birçok Vikipedi'de yapılmış 50.000i aşkın katkıyı bırakıyorum. Vikipedi'den kendimde bir şeyler bıakmak istemediğimden sizleri de MSN dizelgem, Facebook gibi yerlerden de siliyorum. Bana gerçekten değer veren ve Vikipedi dışında da görüşmek isteyen, zaten bana bir şekilde ulaşır. Alay konusu olmak pahasına size bu iletiyi atıyorum. Hoşçakalın...--88.232.95.13 19:45, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Kategorileme için teşekkürler, resimler gözden kaçmış. Vakit buldukça sileceğim. Kolay gelsin. --Yabancımsj 11:55, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Evet, hepsine sil etiketi koymaya hiç gerek yok. Doğru olanı yapmışsınız. Aslında resim etiketleme konusunda konuşulması gereken bazı şeyler de var. Bazen 7 gün bekletilmesi gereken resimlere hızlı sil etiketi konulduğu oluyor. Fırsatım olursa bununla ilgili bir başlık da ben açabilirim önümüzdeki günlerde :) Tekrar teşekkürler. --Yabancımsj 12:26, 11 Temmuz 2008 (UTC)
Yanıt, kesinlikle evet. Çünkü, "Resim, Vikipedi’de veya Wikimedia Commons'ta hâli hazırda bulunan bir resmin aynısı/kopyası ise, dosya formatı aynı, çözünürlüğü ise aynı veya daha düşükse, bu kopya silinir." (VP:HS#Resim.2FMedya m. 1) Ne şekilde olursa olsun buradaki resim Commons'taki resmin kopyasıysa, bu kural uygulanır. Bunlara sil etiketi koyabilirsiniz. Dikkatiniz için teşekkürler. --Yabancımsj 14:40, 11 Temmuz 2008 (UTC)

silme talebi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kullanıcı:Homonihilis/user.js sayfasının silinmesini istiyorum çünkü kullanmıyorum. Ama bunlara sil etiketi eklenemiyor. O yüzden sizden rica edeceğim. İyivikiler... homonihilis // ileti 21:06, 11 Temmuz 2008 (UTC)

  • tamamdır, istendiğinde gelir geri.. :) --kibelemesaj 21:08, 11 Temmuz 2008 (UTC)

:Resim:Step Up 2- The Streets.jpg[kaynağı değiştir]

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar =) MrXenoquatenmsj 10:02, 12 Temmuz 2008 (UTC)

İlgili madde şimdi çok karışacak.Silmeseydinizde link verseydiniz.Nasıl olurdu? --Yürekli 22:35, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Silinecekler.Çünkü ben onları Türkçeleştirmek bazılarını da düzenlemek için bilgisayara indirmiştim.Aynı resimler ama isimleri değişik.--Yürekli 22:47, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Değiştirmesine değiştiririm sorun değil ama resim altı notlarına dahi itibar etmeyen kullanıcı/okuyucularımız var.Bu sebeble ben Türkçeleştirme/düzenleme yapmıştım.Neyse sorun değil.--Yürekli 22:53, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Resim yükleme kılavuzu[kaynağı değiştir]

Merhaba Homonihilis, özellikle değişik telif etiketlerinden dolayı çok karmaşık olduğunu düşündüğüm ve bir çok yeni kullnıcınında Danışma masasında sürekli soru sormasından dolayı şöyle bir kılavuz hazırlamayı düşündüm ve işe koyuldum. Henüz bitmedi ancak senden rica etsem fırsat bulduğunda okuyup eksik ve yanlışları düzeltebilir misin? Teşekkürler. --Manco Capac 11:39, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Benim aklımda da görsel bir kılavuz var ancak ikisinin aynı anda olması daha faydalı olur gibi. Yazım işlemini bitirdikten sonra akış şemasına benzer bir grafik hazırlamayı düşünüyor idim. Ancak sizin yapmanız da açıkçası beni rahatlatır. :)) Ne de olsa uzun bir iş ve yardımsız olmayacak gibi. Kolay gelsin. --Manco Capac 12:28, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Ben bu yaptığımız mesajları Yardım:Resim yükleme sayfasına taşıyorum.Böylece ilgili herksein daha kolay haberleşmesi olası olacak ve derli toplu olacaktır. --Manco Capac 14:26, 16 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba. Cümlelere göz attım. Yoruma dayalı olanlar çıkarılabilir gibi geldi. Diğerlerineyse kıymak zor, ama araştırmalarınız sonuç vermediyse yapacak fazla bir şey yok gibi görünüyor. Gökhan da ilgilenmişti kaynaklandırmayla. İsterseniz onun da fikrini alalım, ama bence kaynağını bulamadığımız cümleleri orada tutmaya gerek yok. Aklımızda bulunsun, daha sonra bunlarla ilgili kaynağa rastlarsak, cümleleri maddeye yeniden ekleyelim. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 07:09, 17 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba ben de bu konuda biraz araştırma yaptım, şu anda yanında şablon bulunan cümleler ile ilgili kaynak bulamadım. Bu kaynaksız kısımlardan bazılarını silebiliriz ("Bu âlimane metinler zaman zaman sırf gösteriş olsun diye yazarın eğitim düzeyini gösterir gibidir" cümlesi kaynak olsa bile fazlasıyla yorum gibi duruyor, bunu silebiliriz). Beckett, hem uzayan formalitelerden kurtulmak amacıyla, hem de "tedbirli"yi cana yakın ve terbiyeli bulduğu için, saldırgan hakkındaki şikayetini geri aldı cümlesini de çıkarabiliriz, bu olaydan bahseden her yerde konu "Je ne sais pas, Monsieur. Je m'excuse." cevabı ile bitirilmiş, biz de aynı şekilde yapabiliriz. Bunun dışında DNA örnekleri kısmını belirttiğiniz gibi <!-- ...... --> içine alalım, eğer böyle bir şey varsa mutlaka kaynak bulunacaktır. Son dönem başlığı altında bulunan dramatik çalışmaları gibi verimli olmasa da kısmını da aynı şekilde gizleyebiliriz (aslında bu belli gibi bir şey niçin kaynak bulamadığımızı anlamadım). Hazır yeri gelmişken Beckett'ın niçin İngilizce yerine Fransızcayı seçtiğine dair bir komplo teorisi var. Söylentiye göre Beckett kelime oyunu yapabilmek için Fransızcayı seçmiş, örneğin Comment C'est İngilizce okunuşu commencer (başlamak) gibi. Eğer İngilizceyi ilk dil olarak seçseydi böyle bir oyun yapamazdı deniliyor. Belki kaynak araştırması yaparken görmüşsünüzdür. Neyse uzattım biraz, teşekkürler, kolay gelsin--Gökhan 17:35, 17 Temmuz 2008 (UTC)
Bilgi için teşekkürler, eklenmesinde fayda var diye düşünüyorum, iyi çalışmalar--Gökhan 17:49, 17 Temmuz 2008 (UTC)

Commons'a taşınan resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Resmi Commons'a taşıyan siz olduğunuza göre, çift kopya olduğu konusunda bir şüpheniz olmasa gerek. Bu durumda sil şablonu koymak daha iyi olur bence. Hem çift kopya olduğu sayfasında yazıyor, hem hizmetliler silmeden bunları zaten kontrol ediyor. Dolayısıyla bence telif inceleme şablonuna gerek yok. Teşekkürler. --Yabancımsj 21:18, 17 Temmuz 2008 (UTC)

Çift kopya resim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Tekrar inceledim ama, görebildiğim kadarıyla çift kopya resim değil. Yukarıdaki dosya yazısının kırmızı ya da mavi olarak görünmesini belirleyen şu: Siz Commons'ta yüklü bir resme vikiden bağlantı verdiğiniz anda resim buraya yüklenmiş oluyor, ama buradaki sayfası kırmızı görünüyor. Oysa o IP'nin yaptığı gibi sayfaya girip bir şeyler yazıp kaydettiğiniz anda, sayfa bağlantısı mavileşiyor. Olay bundan ibaret. Şimdi ben siliyorum desem, o sayfayı ancak G-2 yani deneme gerekçesiyle silebilirim. O zaman da görüntü zaten Commons görüntüsü olduğu için burada varolmaya devam eder; silinen yalnızca açıklama yazısı olur. Zaten resim Commons'taki bir resmin kopyası olsa, hem sayfada "Bu resim Commons'ta yüklüdür. Açılaması şuradadır" ibaresi çıkmaz, hem sayfanın alt kısmında "Bu resim şunun kopyasıdır" gibi bir ibare çıkar. Atladığım, gözden kaçırdığım bir şey varsa lütfen tekrar uyarın. Ama incelediğim kadarıyla resim çift kopya değil. --Yabancımsj 15:31, 18 Temmuz 2008 (UTC)

  • Yok silme sebebi değildi aslında mesele. Yani ortada çift resim yok. O sayfa öyle kalmasın derseniz silerim tabii, neden silmeyeyim Bu arada Samuel Amca'da mutlu sona yaklaştık gibi. Şampanyalar hazır mı? --Yabancımsj 19:19, 18 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silindi bile. Bu arada şampanyalar Samuel Amca'ya layıkmış! --Yabancımsj 19:25, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Taslak kriterleri[kaynağı değiştir]

Sayın homonihilis benim oluşturduğum maddeleri görmüşünüzdür.Kuzeybatı , Güneybatı falan.Ama Güneydoğu yu ben oluşturmadım ve o uzun zamandır orada duruyor ama ben yeni bir madde oluşturunca neden tepki veriyorsunuz anlamadım.Eğer öyleyse oradaki tüm yönleri silmek gerekir.Kuzey , güney , batı ara yönler hepsinin silinmesi gerekir.Tekrar incelenmesini talep ediyorum.Zaten bir ara yön hakkında ne yazılabilir ki!!! --Gezginler06 18:29, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba,
Değişiklik yapan son hizmetli olarak sizi buldum . Eidur Gudjohnsen'in bir süre koruma altına alınması düşünülebilir mi? Sayfa bugün onlarca değişiklik görmüş. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:43, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Merhabalar, haklısınız. Futbolcuyu biraz dinlendirelim :) --M. M. ileti 18:45, 18 Temmuz 2008 (UTC)
Hızınıza hayran kaldım. Teşekkürler... İyivikiler... homonihilis // ileti 18:46, 18 Temmuz 2008 (UTC)
Ben de siz gençlerin güzel katkılarını hayranlıkla izliyor, aleni ve sinsi vandalları da Viki semalarından uzak tutmaya çalışıyorum. Teşekkürler, sevgiler.. --M. M. ileti 18:50, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Resim uyarısı[kaynağı değiştir]

o resmi zaten ben hazırlamıştım benim resimlerim onlar hiçbir illegal tarafı yoktur... bilginize

--Bayhanugurcan 17:07, 19 Temmuz 2008 (UTC)

resmin yenisini ekledim (Resim: Maltepe Elginkan Vakfı Anadolu Lisesi.jpg)eskisini silebilirsiniz 25 temmuza kadar beklemeye gerek yok...Heralde gerekli lisanslar tamadır.

--Bayhanugurcan 17:32, 19 Temmuz 2008 (UTC)


  • Selamlar, Uygulamadan haberim yoktu, uyardığınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar, --Bahar (yine ben!) 14:16, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkürler.[kaynağı değiştir]

Mesaj sayfama yapılan işlemi geri aldığınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --neskafefincanındatürkkahvesi 19:09, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Selam Homonihilis. Kısacık İngilizce bir metin var. Çeivirseniz Katliam film sayfasında kullanacağım. Şu; "...This is one horror movie that delivers the goods -- and then some....It's done with such style and energy, such bursts of red-hot invention and anarchic, madly irreverent satire that sometimes it almost scorches you out of your seat..." --Lord Lєəthєrfəcє ileti 14:07, 22 Temmuz 2008 (UTC)


çoban der ki[kaynağı değiştir]

Her yazının arkasında kalbi, gururu ve duyguları incinebilir, etten kemikten bir insan vardır. Bunu asla unutma! Her yazının arkasında (o yazı iyi de kötü de olsa) bir insan vardır. Bu gerçeğe "evet öyledir.." demek, bu mantığı gerçekten hareketlerine yansıtmaktan tabii ki daha kolaydır. Ancak bunu devamlı hatırlamanın bir önemi vardır. Bunu sakın unutma! Bu imzasız yazı 88.243.2.167 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


çoban der ki2[kaynağı değiştir]

En doğru bildiğin şey en az doğruyu bildiğini bilmendir. Bu imzasız yazı 88.243.2.167 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Telif inceleme şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Bir konuyu size iletmek istiyorum. Telif incelem şablonunu subst olarak değil de direkt koyarsanız incelem neticesinde müdehale etmek yani şablonu uygun formata sokmak daha kolay olur. Teşekkürler --Manco Capac 06:30, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Telif ihlali hk..[kaynağı değiştir]

Merhaba. bir viki yazarı olarak son birkaç gündür tr.vikide yer almayan sinema filmlerini oluşturarak katkıda bulunuyorum. oluşturduğum filmlerin konuları kimisi tarafınızdan silinmiş, kimisi ise silinmemiş. ben bu telif ihlalini gerçekten anlamıyorum. ne telifi? neyin telifi? onca emek veriyorum. kimsenin bugüne kadar aklına gelmeyipte oluşturmadığı filmleri oluşturuyorum, katkı yapıyorum. engellenmeyi şahsen hakettiğimi düşünmüyorum. ben küfür yada benzeri şeyler yazmıyorum. Peki benim telif ihlali yapmadan bir film konusunu nasıl güzel bir şekilde yazabilirim? ve ayrıca tarafımdan oluşturulan filmlere siz Sinema afişi resmini ekleyebilirmisiniz veyahut ben nasıl lisanslı bir şekilde eklerim??,nerelerden nulup eklerim?? cvp verip yardımcı olursanız çok sevinirim... Kolay gelsin. Bu imzasız yazı Emresunay80 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tekrar merhaba. ayrıntılı bilgi verdiğiniz için teşekkürler. yalnız birşey sormak istiyorum. Ivan Dago karakterini ben oluşturmuş ve resim eklmemiştim. lisansını GÖBL yapmıştım ve resmin kaynağını belirtmek için açıklama kısmına (http://a.bebo.com/app-image/6494743100/i.idlestudios.com/img/q/u/08/04/20/drago.jpg) yazmıştım. bu resimde gördüğünü gibi silinecekler listesine kondu. bunu gibi David Carradinei ise yine ben oluşturup resim eklemiştim. eklediğim resme ilk önce silinecek kaydı verildi ama ardından aynı resmi lisansladılar. bu nasıl oldu öğreneblirmiyim..şimdiden teşekkürler. Bu imzasız yazı Emresunay80 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam Homonihilis. Bir çeviri vardı. Biraz uzun. Sizi sıkmak istemiyorum ama başka çeviren yok. Çevirirseniz Teksas Katliamı 2'de kullanılacak. Bel kemiği olacak. Çekim ile ilgili. Şu;

"Fact is Principal Photography was behind schedule with the Studios having too much to lose if any key personal got injured so as to avoid delay in filming, the Studios weren’t taking any chances, at all, so Everybody had a stunt double and they worked very, very hard. Studios made certain that stunts were not on my dance card nor were they going to be.

Dennis and I did film one or two Inserts for the duel and the remainder of the dueling was done by the Doubles. And they got beat up plenty by what they had to do. The “chainsaw in the abdomen” effect was pretty much just exactly like the old tried and true “arrow through the head”. The saw blade was “U” shaped in the middle to go around the waist, the ‘U’ shaped middle was attached to a harness to strap it on the body. Special shirt and coat constructed to fit around the saw’s blade perfectly went on over the rig. And slender steel cable running around the ‘U’ shaped part of the trick saw that was made of tubular steel, connecting the front and back “genuine looking chainsaw bars”.

The front and back bar ( the bar is the shiny blade looking part of the saw) of the saw were themselves were looped in a saw-chain so there was a front loop and a back loop of chainsaw chain circulating around individual front and back bars, connected in the middle by a piece of “U” shaped tubular steel, inside of which was a loop of Cable connecting the rotary action of the front and back loops of Chain. That cable synchronized the front and back loops of circulating chain, so the whole package in place looked just like a saw through the guts, churning and chewing poor little Bubba’s innards. The cable synchronized the “chain” on both parts of the saw blade, that you could see in front and back of Bubba’s body. It all ran by an electric motor and was a very well done piece of magician’s equipment." --Lord Lєəthєrfəcє ileti 17:17, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Kategori oluşturma hk[kaynağı değiştir]

merhaba Homonihilis. oluşturduğum Superman (film) serisi ve Police Academy (film) serilerine nasıl kategori yapabilirim. yada siz yapabilirmisiniz. Emresunay80 12:18, 24 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba,
Kullanıcı:Bloggum ile ilgili iki soru soracaktım.

  1. http://www.bloggum.com şeklinde bir web sitesi var. Dolayısıyla bu kullanıcı adı uygun değil sanırım?
  2. Bu kullanıcının kendi sayfasında bir adil kullanım resmi var: Resim:Http-bloggum1.jpg. Normalde mesaj bırakıp çıkarmasını istiyoruz ama kullanıcı 2 Nisan 2007'de girmiş en son. Resmi direkt çıkarabilir miyiz yoksa başkasının kullanıcı sayfasına müdahale mi etmiş oluruz?

İyivikiler... homonihilis // ileti 06:41, 25 Temmuz 2008 (UTC)

Merhabalar, evet, kullanıcının geçen sene iki günlük katkısı olmuş sonra da terketmiş Viki'yi. Adının sonunda .com (veya benzeri diğer uzantılar) olsaydı uygunsuz olurdu, ama bu haliyle bir problem yaratmıyor. İkinci konuda ise haklısınız, resim (c) etiketli, üstelik VP:AKP politikası gereği de sadece kendisinden bahsedilen sayfada kullanılabilir. Dolayısıyla kullanıcı sayfasından çıkartılabilir. Teşekkürler, kolay gelsin. --M. M. ileti 06:50, 25 Temmuz 2008 (UTC)

Mesaj sayfam[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Mesaj sayfamı geri getirdiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar... Not: Yanıt yazmanıza gerek yok. SD güzel katkılarınızı bekliyor!  Burak ileti 15:25, 25 Temmuz 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Uzun süre oldu haberleşmeyeli. Ama kabahat sizde! Arayı soğutmayalım demiştim , Bir ara bitirip, ana maddesine eklemek üzere; şuraya katkıda bulunur musunuz? Yardımcı olursanız sevinirim, çünkü tek başıma zamanım yetmiyor. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 21:18, 25 Temmuz 2008 (UTC)
  • Tamam teşekkürler, bir de <ref> bölümlerinin uygun içeriklerle değiştirilmesi gerekiyor. P.tesi'den sonra ben de madde üzerinde çalışmayı sürdüreceğim. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 21:33, 25 Temmuz 2008 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle danışma nezaketini gösterdiğiniz için teşekkür ederim ^_^
    1. Adil kullanım politikamız oldukça açık: Adil kullanım resimleri sadece maddelerde kullanılabilir. Madde alanı dışında kullanım, adil kullanım doktrini dışına çıkmaktadır. Asla şablonlarda (taslak ve dolaşım şablonları da dahil olmak üzere) veya kullanıcı sayfalarında kullanılmamalıdır.
    2. Yine de... İngilizce Vikipedi'deki durumu ve en:Wikipedia:Logos sayfasını da göz önünde bulunduralım. İlgili yönergede, kalın yazıyla şu ifade yazılı: logo usage conforms to Wikipedia's non-free content guidelines. Wikipedia'nın serbest olmayan içerik yönergesi (en:Wikipedia:Non-free content) ne diyor? Bakalım: #9 - "Restrictions on location. Non-free content is allowed only in articles (not disambiguation pages), and only in article namespace, subject to exemptions. (To prevent an image category from displaying thumbnails, add to it; images are linked, not inlined, from talk pages when they are a topic of discussion.)" Yani İngilizce Vikipedi'de de serbest olmayan içeriğin yani telif hakkı saklı içeriğin, ister logo olsun ister kitap kapağı, madde alan adı dışında, örneğin kullanıcı alan adında (yani kullanıcı sayfalarında) kullanılması yasaktır. Zaten en:WP:LOGO'da da aksi yönde bir şey denmediği gibi ana yönergeye bağlantı konup kalın yazıyla vurgu yapılmış, ana yönergede ise dediğim gibi bizdeki kuralın aynısı mevcut.
  • Yani evet; kullanıcı sayfalarında adil kullanım kapsamında hiçbir içerik kullanılamaz. Bu yasaktır. Görüldüğünde kaldırılır veya kaldırılması rica edilir. Aksi yöndeki hareket adil kullanım politikası ihlâlidir. Umarım yardımcı olabilmişimdir ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 21:49, 25 Temmuz 2008 (UTC)

merhaba, yukledigim resimlerde lisans/telif hakkı sorunu var diye mesaj atmıssınız. fakat resimleri aldıgım kaynak, kamu malı olarak ornek gosterilen bir internet sitesinden alınmıstır (flickr.com) bu sayfadaki resimlerin kullanıma acık oldugunu vikide okudum. yukledigim resimlerin silinecegini eklemişsiniz. buna cozum nedir? Çağrı Parlaktuna


  • demek istediginizi anladım, solediginiz sekilde birkac resmi degiştirdim. umarım suan bir sorun yoktur. Bu imzasız yazı Epiphis (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • aldıgım yerde bir hak talep edilmemişse bu kullanabilecegim anlamına gelmezmi, yoksa, aldıgım yerde "kullanılabilir" ibaresimi olmak zorunda?Çağrı Parlaktuna
Samuel Amca'nın şerefine...

Merhaba. Öncelikle resimler kaynaksız. Dolayısıyla bu nedenle etiketlenebilir. Ancak daha önemli bir nokta var ki, kaynak bilgisi düzeltilse dahi, sitede, "The contents of Pirelli's Web Site pages are Copyright 1995-2006 Pirelli & C. S.p.A.. All rights reserved. Part or all of the contents of Pirelli's Web Site pages cannot be copied, reproduced, transferred, uploaded, published or distributed in any way without Pirelli's prior written permission, except that Pirelli consents to you storing on your computer or printing copies of extracts from these pages for your personal use only." ibaresi var. (Legal Information kısmında) Hal böyleyken, bunlar ne özgür lisansla lisanslanabilir, ne adil kullanıma uyar. Şu anda silmeye vaktim yok, birazdan çıkacağım. Ancak böyle resimlere VP:HS R/M m. 4 gereğince sil etiketi koyabilirsiniz. Kullanıcıya da RYU ile birlikte bu bilgileri verebilirsiniz. (İzin konusuna gelince, telif hakkı sahibinden açıkça "şu özgür lisansı seçiyorum" diye e-posta gelmedikçe, "izin verdi" gibi ifadeler, hukuki açıdan hiçbir anlam ifade etmez.) Teşekkürler. --Yabancımsj 14:42, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Elinize sağlık, ben teşekkür ederim. Bu arada döndüğümde Samuel Amca'yı yıldızlanmış buldum, çok sevindim. Vakit erken demezseniz, lütfen bu kadehi onun şerefine kabul ederek için. --Yabancımsj 05:50, 29 Temmuz 2008 (UTC)
İşte budur! Bu arada Hamlet çalışması ne şekilde sürecek bir bilginiz var mı acaba? Çeviri henüz bitmemiş, bir de kırmızılar meselesi var. Sanki tam toparlanıp başlayamadık bu sefer. Sizin fikriniz nedir acaba, ne yapmalı? --Yabancımsj 06:00, 29 Temmuz 2008 (UTC)
İyi fikir, öyle yapalım. --Yabancımsj 06:12, 29 Temmuz 2008 (UTC)

Toyota Logosu[kaynağı değiştir]

Yaptığım hatadan dolayı özür diler,hatamı bildirdiğiniz için teşekkür ederim.E-92 07:05, 29 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba, Pirelli görselleriyle ilgili uyarınızı aldım ve dediğiniz gibi Mach isimli kullanıcıya başvurdum.Bu kişiden gönderilecek izinle ilgili bilgi aldıktan sonra Pirelli yetkilileri Wikipedia'ya gerekli mail'i atacak.Rica ederim resimleri silmeyiniz. Bu imzasız yazı Basak alemdag (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Peki teşekkür ederim size de iyivikiler:)--Basak alemdag 08:56, 29 Temmuz 2008 (UTC)

resimleri ben yüklemiyorum kaynakta ve diğer sürümde de belirtiğim gibi diğer dillerdeki resimleri sadece türkçeye upload ediyorum zaten ortak bir resim havuzunun olmaması saçma geliyor bana.--rodmank 15:38, 29 Temmuz 2008 (UTC)

  • Tamam hallettim sanırım. Uyardığınız için teşekkürler.--Martianmister 10:42, 30 Temmuz 2008 (UTC)

"Tarkan Tevetoğlu" başlığıyla ilgili[kaynağı değiştir]

İlgili sayfanın "Diskografi" bölümünü silmişsiniz. Nedenini de Adil Kullanım olarak belirtmişsiniz. Fakat ben tam olarak anlayamadım. Konuya açıklık getirirseniz sevinirim. --tufanzenger 11:52, 30 Temmuz 2008 (UTC)

  • Kısa sürede yaptığınız ayrıntılı açıklamanız için teşekkür ediyorum.--tufanzenger 16:56, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba. Epeydir birbirimizin katkılarını yakından takip ettiğimizden, küçük bir not düşmek istedim. Bazen resimlere telif-inceleme şablonu eklediğinizi görüyorum. Aslında bir süredir resimlerle ilgilenmekte olduğunuzdan, bence siz de projeye ve dolayısıyla inceleyiciler arasına katılabilirsiniz. (Yeni inceleyicilere duyulan ihtiyacı da düşünerek söylüyorum bunu.) Asıl önemli olan ilginizi çekmesi tabii, ama ben de bu konuda bildiklerinizin incelemeye başlamak için yeterli olduğunu not düşmüş olayım (zaten gerisi yapa yapa öğreniliyor), karar sizin. Emekleriniz için teşekkürler. --Yabancımsj 12:47, 30 Temmuz 2008 (UTC)

İlk geldiğim zamanlarda Wikipediada çok kullanılan bir cümle vardı, "bu yazının altına imzamı atarım" diye. Ben bu yazının altına imzamı atarım --Machiavelli' msj 12:53, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Ne yazı yazarmışım! Sorularınızı seve seve yanıtlarım, galiba bunu söylememe bile gerek yok. Ben de, özellikle projeye yeni katıldığımda Mach ve Noumenon'a sorarak öğrendim pek çok şeyi. Zira kuralları bilseniz de, uygulaması sırasında bazen kararsız kalabiliyosunuz. Onay meselesine gelince, ben Noumenon'dan gelen bir mesajla üye oldum, bildiğim kadarıyla Manco Capac ve Dsmurat tamamen kendi kararlarıyla eklediler isimlerini. Dolayısıyla bu açıdan bir prosedür zorunluğu yok. Commons'ta galiba bunun karşılığı olarak "trusted users" ifadesi kullanılıyordu, bu önce "güvenilir kullanıcı" olarak çevrilmiş; ancak diğer kullanıcıların güvenilir olmadığı anlamına gelebileceğinden, sonunda "inceleyici"de karar kılınmış. Onay almış inceleyici sözü de bu bağlamda kullanılmış olabilir. Topluluktan bir itiraz gelmedikten sonra, kendisini bu konuda yeterli gören her kullanıcı projeye katılabilmeli bana sorarsanız. Bu arada başlamadan önce genel bilgi vermesi açısından Nou'nun yazdığı şu mesajı okumanızı öneririm. Elimden geldiğince yardıma hazır olduğumu bir kez daha hatırlatır, kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 13:30, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Şimdi aklıma geldi, telif-inceleme şablonlarını (onay, red, vb.) monobookunuza eklemeniz işinizi kolaylaştırabilir. --Yabancımsj 13:56, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Hoş geldiniz! (Projeye çok inandığım ve zevkle çalıştığım için kendimi ev sahibi falan gibi hissetmeye başladım galiba. ) --Yabancımsj 14:11, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Resim:Unye 2008.JPG için lisans KM olarak girdim inşallah yanlış yere girmemişimdir. Henüz yeniyimde :D eğer doğruysa lisanssız ibaresini kaldırabilir misiniz? Ben bu kısma karışmak istemiyorum. --Salihsdemir 11:05, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkürler.[kaynağı değiştir]

İlginiz için teşekkür ederim, sanırım o test sayfasında bayağı bir pratik yapacağım.

İyi çalışmalar. Sentinels 13:00, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Düzenlemeler.[kaynağı değiştir]

Evet Levent bey de belirtmişti haklısınız, ancak benim hatam sanırım, genel anlamda tüm site dahilinde arama yapıp, çıkan tüm sonuçları hızlıca değiştirmeye çalışmamdan kaynaklandı; mümkünse eğer kullanıcıların yazışmaları dahilindeki düzenlemeleri geri alabilirseniz eğer sevinirim.

Kolay gelsin iyi çalışmalar. Sentinels 13:46, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Eskileri düzenledim.[kaynağı değiştir]

Mesajlarıma normal yoldan imza eklemeyi anlayıncaya kadar bir kaç imzamı kendim oluşturduğum doğru ancak sonradan yaptıklarım eski hatalı imzalı mesajlarımın düzenlemesiydi hatırlatma için teşekkürler. Sentinels 14:33, 1 Ağustos 2008 (UTC)

36 Fuji Dağı Manzarası[kaynağı değiştir]

Elinize sağlık. İlgili maddenin açılması ve zenginleştirilmesi seçkin resimleri seçmemizin esprisidir, bence. (Aslında seçkin seçilmeden önce bunu yapmam gerekirdi.) Teşekkür ederim. Takabeg ileti 01:48, 3 Ağustos 2008 (UTC)

  1. En kısa zamanda halledilecektir.
  2. Açıkçası Türkçede Mişima olsun Mishima olsun, Koişikawa olsun Koishikawa olsun yaygın kullanım yoktur. Yani genelde bu özel adlar kullanılmıyor:)) TDK'nın sitesi de Rusçanın transliterasyon örnekleri gibi açıklayıcı değildir. Bu Mişima adı Yukio Mishima ya da Yukio Mişima'nın soyadıyla aynı olduğu için Türkçe kitaplarına baktım. Dalgaların sesi kitabında Mishima, Bahar Karları Bereket Denizi kitabında Mişima, genelde Mişima daha yaygın gibi. Şahsen "Mişima (三島, Mishima)" olarak yazmayı tercih ediyorum. Kabul edilirse hemen düzenlenecektir.
  3. Bu meseleyi Kullanıcı:Docbaba da sormuştu. Benim bilgim yok. Kullanıcı:Tinuviel ve Kullanıcı:Mskyrider biliyor olabilirler.
  4. No. 1 gibi kontrol edilecek ve gerekirse düzenlenecektir.

P.S. Hiroshige'ninki de var. Hokusai'ninki Fugaku sanjyūrokkei. 36 Views of Mout Fuji (Hiroshige) Fuji sanjyūrokkei. Hokusai'ninki daha popülerdir. İkisinin de İngilizcesi aynıdır. Zaten Japonca anlamı da aynıdır. Takabeg ileti 01:48, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Tekrar selam. Bu sefer mesele Japonca değil Çince ve Çin karakteri. Bir kullanıcı Tonyukuk maddenin başlangıç kısmından Çin karkteri ve Çin'de aldığı diğer adını kaldırmaya çalışıyor. Önce köy çeşmesinde tarihi belgelerde öyle adının geçmediğini iddia etti bile!!! Bu çelişkili davranışının (bence Trollük) nedenini tam olarak anlayamıyorum açıkçası. Bir göz atarsanız sevineceğim. Takabeg ileti 02:28, 3 Ağustos 2008 (UTC)

  • merhaba Japonca karakterlerin görünmesi için tartışma sayfasına not bırakmıştım ama buraya tekrar yazayım: ???? işaretlerinin görünmesinin nedeni işletim sistemi klavye ayarlarında Japonca karakter setinin yüklenmemiş olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca tarayıcı ayarlarında da İnternet sitelerinin farklı dillerde görünmelerini sağlayan bir seçenek var. Internet Explorer'da Tools içinden Internet Options içinde General sekmesinde Apperance bölümünde Language kısmından Japoncayı eklerseniz çözülebilir. Olmazsa eğer Control Panel, Regional Settings'ten Keyboard kısmında da Japonca eklenebiliyor. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 07:50, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Uyarınız hakkında...[kaynağı değiştir]

Uyarınız için teşekkür ederim, hemen kategorileri yazıyorum... İyi çalışmalar... Atakan0652 20:34, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Rüştü Asyalı[kaynağı değiştir]

Selamlar, az önce Rüştü Asyalı maddesinden bu resmi çıkardığını farkettim. Neden olarak hatalı adil kullanım demişsin. Fotoğrafı yüklerkende belirttiğim gibi düşük çözünürlüklü ekran yakalama görüntüsüdür. Maalesef Rüştü Asyalı'ya ait elimde lisansız bir görüntü yok, bu nedenle maddeye en çok bilinen rolü olan Keloğlan filminden bir görüntü ekledim. Eğer senin için sakıncası yoksa cevabından sonra tekrar eklemeyi düşünüyorum. Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 22:31, 3 Ağustos 2008 (UTC)

  • Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim, Keloğlan filmlerinin eksik maddelerini tamamlayınca oraya eklerim artık. Şimdilik bana müsaade malum yarın (bugün) Pazartesi işgüç durumları. Sana kolay gelsin. Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 22:44, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Homonihilis. Ben korku filmlerini (Drakula serisi dahil) sevdiğim için sayfanın açıldığını görünce katkıda bulunayım dedim. İşlerinize köstek olduysam özür dilerim. Sayfa üzerinde çalışmalarınızı rahatca sürdürebilirsiniz. Değişiklik çakışmasın diye değişiklik yapmam. İyi akşamlar. Hayırlı çalışmalar.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 22:47, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Ne demek, ben size teşekkür ederim o güzel maddeler için. Takip ediyordum ama arada kaçırdıklarım olmuş, katkılarım sayfanıza bakarken farkettim. Hem farkındasınızdır, günün maddesi adayı bulmak bazen o kadar zor oluyor ki, böyle maddeler epey sevindiriyor insanı. Kendim bu aralar fazla vakit ayıramadığım için kıskansam da, içeriği zengin maddelerinizin devamının gelmesini dilerim. --Yabancımsj 08:48, 5 Ağustos 2008 (UTC)

  • Kararınıza sevindim. Evet, insanın açtığı maddenin kırmızılarını da zamanla gidermesi hoş oluyor; hem ilk madde açısından, hem yeni maddeler kazandırmış olmak açısından. Bu aynı zamanda SM çalışmalarının da güzel yönlerinden biri. Vakit bulduğumda bu tip çalışmalara biraz ağırlık vermek istiyorum. Yeni ana sayfa tasarımı da buna ihyiyaç duyuyor. Önce şu Abbas Abi'yi bir bitirebilsem de, vikimasamın üzeri biraz ferahlasa. (Bu da sayıklama gibi oldu biraz.) Neyse, iyi çalışmalar dilerim. --Yabancımsj 09:08, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. Elinize sağlık. Solvay Konferansı maddesindeki Resim:Solvay conference 1927.jpg birazcık büyütmemiz mümkün mü acaba? Takabeg ileti 08:55, 5 Ağustos 2008 (UTC)

  • Ben 250px'e düşürmüştüm. Şimdi 300px olmuş ve ilk resimle aynı ene sahip. Daha da büyütmek mi istiyorsunuz? Resmi daha da büyük yaparsak etrafındaki yazı dağılıyor ve dar ekranlarda madde pek hoş gözükmüyor. Şu anki 300px uygun gibi geldi bana. Ne dersiniz? İyivikiler... homonihilis // ileti 09:04, 5 Ağustos 2008 (UTC)
Bence 300 px yeterlidir. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 09:05, 5 Ağustos 2008 (UTC)

bir hata olmalı çünkü ben oraya o resimleri açtğım zamanki url leri koydum.Yani örnek www....com images3.jpg hata olmalı ama hata yoksa silinsin.sevgiler iyi çalışmalar--sevgilerimle...Selim Elmasmsj 15:20, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Tarihi fotoğraf[kaynağı değiştir]

Merhaba. Öncelikle bu resimlerde telif-inceleme şablonunun olmaması gerekirdi; zira incelememiz gereken, özgür lisans etiketi konulmuş resimler. Sorunuzu yanıtlayabilmek için tarihi fotoğraf şablonunu inceledim, en.wiki'ye de baktım. Düşüncem şu, bunlar "eşsiz tarihi fotoğraf" niteliğinde değil. Bence bu niteliğe sahip olması için resmin kayda değer bir tarihi anı ya da bir tarihi olayın sonuçlarını göstermesi, maddeyi iyi derecede betimlemesi, konusunu iyi bir şekilde anlatması gerekir. Yoksa dediğiniz gibi her fotoğrafı tarihi fotoğraf olarak etiketleyebilirdik. Dilerseniz başka kullanıcıların da fikrini alın. Ama benim düşüncem telif hakkı saklı olduğu ve adil kullanıma uygun olmadığından, bu fotoğrafların vikide kullanılamayacağı yönünde. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 05:19, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Dikkat ederseniz sayfada kullanılan etiketlerin başlıkları "Serbest medya etiketi örneği", "Serbest olmayan medya etiketi örneği" vb. Yalnızca özgür lisanslı resimlerin inceleneceği proje sayfasında yazmıyor olsa da, başlıklardan bu sonucu çıkarabiliriz. Zaten bu nedenle çeşitli kaynaklardan alınan resimler için "viki için yeterince özgür değil" vb. ifadeler kullanıyoruz. Vikiye uygun kabul ettiğimiz resimler, özgür lisanslı olanlar. Diğerlerinin kullanımıysa istisnai. Her şart altında kullanılması mümkün değil. Kısacası ben bu incelemenin vikide kayıtsız şartsız kullanılabilecek şekilde etiketlenmiş resimler açısından yapılması gerektiğini düşünüyorum. Zaten diğer türlü, vikideki tüm resimlerin incelenmesi gerekir. Bu arada, Mach'ten daha doyurucu bir yanıt alabilirsiniz, zira bana bu bilgiyi veren de oydu. (O molada olduğundan daha çabuk yanıt için Noumenon'a da sorabilirsiniz.) --Yabancımsj 06:08, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Drakula film sayfasındaki ayrıntılı konu kalmalı.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 18:24, 8 Ağustos 2008 (UTC)


  • Nasılsın arkadaşım? şuraya bir göz atıp, buradaki fotoğraflardan en az birini madde içinde hangi lisansla kullanabileceğimiz konusunda bir fikir belirtmen mümkün mü? Acelesi yok, müsait olunca.. Ne de olsa türünde ilk oyun, önem taşıyor, madde içinde tarif etmek yetmiyor.. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 10:42, 10 Ağustos 2008 (UTC)

evet 1 hafta aktif değildim.resimi çıkardığınız için teşekkürler. --İremucar 12:33, 10 Ağustos 2008 (UTC)

kaynak bilgilerini eklemeyi unuttugum resmin bilgilerini guncelledim. silme işlemi konmus, bir goz atarsaniz sevinirim.

[1]

Epiphis 16:50, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Tarihi fotoğraf ve MİT[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Yabancı ile mesajlaşmalarınızı okudum. Öncelikle MİT sadece özgür lisanslı resimleri incelemek için oluşturulmuştu. Commonstan uyarlanan bir projeydi. Commonsta sadece özgür lisanslı resimler yüklendiği için doğal olarak projede sadece özgür lisanslı resimlerle ilgili. Amaç bilerek ve ya bilmeyerek telif hakları saklı olmasına rağmen Vikipediye özgür lisanslı olarak yüklenmiş resimleri tespit etmekti. Adil kullanım resimlerine genişletilebilir tabi ancak ben şahsen bundan yana değilim, bununla birlikte MİT üyelerinin adil kullanım resimlerini de incelemesi, bilmesi, haşır neşir olması Vikipedimiz için gereklidir ancak proje çerçevesinde değil ( :) biraz karışık oldu ancak geçmiş olaylardan kaynaklı bir durum). Fazla vaktim olmadığı için sebeplerimi yazamıyorum ancak uzun dönemli bir tartışma ortamında fikirlerimi belirtebilirim. Tarihi resimlere gelince, bunlar kullanılan maddelere göre ele alınmalı. Uzaktan eğitimin tarihsel gelişimi maddesinde gösterdiğiniz resimlerde sadece televizyonun bulunduğu resimde sorun görüyorum. Diğeri ise sonuçta madde bir konunun tarihi ile ilgili ve 1940 larda oluşturulmuş ve artık günümüzde olmayan bir sistemin fotoğrafla gösterimi Bence kullanıldığı konu başlığını çok iyi betimliyor. Diğeri ise hala var olan bir sistem. Ayrıca aynı maddede 3. ve 4. evrede (eğer ileride bunlarda aynı lisansla kullanılacaksa) ayrıca en başta kullanılan resimler adil kullanım kriterleini karşılamıyor. 3. ve 4. evredekiler hala var olan sistemler ve fotoğrafları çekilebilir. En baştaki ise bir çizim yeniden yapılabilir. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 17:23, 10 Ağustos 2008 (UTC)

  • İlgi ve yardımın için teşekkür ederim, arasıra unutkanlık başgösteriyor.. İyi geceler. Levent Abi ileti 21:00, 10 Ağustos 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

"Şişede Bulunan Elyazması" için ellerine sağlık. Levent Abi ileti 19:55, 12 Ağustos 2008 (UTC)

  • Günaydın; hallettim. Özellikle anasayfada kural ihlali olmamalı değil mi? Kolay gelsin. Levent Abi ileti 05:57, 14 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Homonihilis sana bir kaç şey sormak istiyorum.

  • İnternetteki http://www.flickr.com adresindeki bütün resimler paylaşımı serbest resimler mi oluyor?
  • Eğer öyleyse Vikipedi'ye bunları yüklerken hangi lisansı kullanacağız.
  • Örneğin; şu resim. Kolay gelsin.

Bu imzasız yazı E-92 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hücre büyümesi/üremesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Cell growth maddesinin türkçesindeki son değişiklikleri siz yapmışsınız. Tartışma bölüme growth için üreme yerine büyüme kullanılması konusunda bir not bıraktım. Sizi de haberdar edeyim dedim. Görüşünüzü bekliyorum. Teşekkürler. Bu imzasız yazı Achelia assimilis (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun[kaynağı değiştir]

Gün Olur Asra Bedel (roman) ve Gün Olur Asra Bedel. (roman) farkları ne bunların? aynı değil mi? Bu imzasız yazı 88.235.13.152 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Sitedeki ifade şu lisansı çağrıştırsa da, bana çok açık gelmedi. Yani bu ifade, ticari dahil her türlü kullanıma açık mı ya da üzerinde oynama yapılabilir mi gibi soruların yanıtlarını vermekte bence yetersiz kalıyor. Yoksa dediğiniz gibi KM-Kişisel lisansı yanlış. Bu durumda da rahatlıkla kullanıcıyı uyarıp, resmi lisanssız diye etiketleyebiliriz. Ama doğru lisansın hangisi olması gerektiğinden ben de emin olamadım. Kullanım şartları daha açık olmalıydı, seçilen lisans açıkça belirtilmeliydi gibi geliyor. İsterseniz bu konulardan anlayan başka kullanıcılara da bir danışın. Teşekkürler. --Yabancımsj 17:13, 17 Ağustos 2008 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle bunun şaibeli bir durum olduğu kesin; bu sebeple bence oturtmamız gereken ilk şey şu: bir konuda telif durumu şaibeliyse, bir her daim şüpheleri kötü tarafa (yani telif hakkı tamamen saklı tarafına) yorarız. Bu bir nevi gelenekselleşmiş bir kural ve yanılmıyorsam İngilizce Vikipedi'deki bir politika sayfasında okumuştum; hangisi tam hatırlayamıyorum şimdi ^_^
  • O düstûrdan yola çıkarsak durum bence daha rahat anlaşılır: a) telif hakkı saklı, b) telif hakkı saklı olmasına rağmen kullanılabileceğine izin verilmiş ve c) fakat ticarî kullanım, materyalin türevlerinin üretilmesine dair hiçbir şey denmemiş. Ek olarak kaynak gösterme işi de biraz sorunlu. Telif hakkı saklı içeriklerin özel bir türü var (yanılmıyorsam şablonlarda yeşil copyright işaretini kullanıyorduk bu durumda): telif hakkı kamuya vb. bahşedilmemiş, kişiye bağlı fakat kullanımı kayıtsız şartsız serbest kılınan materyaller var. Buradaki durum bunu andırıyor mu? Bence, en baştaki düstûru da göz önünde bulundurursak, andırmıyor. Zira en önemlisi ticarî kullanıma hiç değinmemişler...
  • Belki sitenin iletişim bölümüyle irtibata geçilirse durum daha aydınlatılabilir ama şahsî kanaatim silinmesi yönünde olur. Eğer bir materyalin telif hakkının saklı olması riski varsa, o materyalin durum açıklığa kavuşuncaya kadar bile barındırmaması gerekir. Bazı Vikipedilerin bu konuda ne yazık ki çok daha hafif uygulamaları var fakat biz konu telif olunce Almanca Vikipedi'ye biraz daha yakınız; bu tip durumlarda genelde resimleri silmeyi, gerekirse sildikten sonra ilgili kurum/kişilerce irtibata geçmeyi tercih ediyoruz. İsterseniz siz bizzat irtibata geçip durumlarını sorabilirsiniz. Tabii bu arada bunlar benim kanaatim ve var olan uygulamalarımız; politikalarda bu tip durumlar genelde biraz muğlak ve bazı arkadaşlar da telif konularında bana ve bazı diğer arkadaşlara oranla daha yumuşak ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 19:50, 17 Ağustos 2008 (UTC)

Silme talebi[kaynağı değiştir]

Günaydın,
Eliniz değmişken Kullanıcı:Homonihilis ve Kullanıcı mesaj:Homonihilis sayfalarını da silebilir misiniz? İyivikiler... homonihilis // ileti 07:39, 18 Ağustos 2008 (UTC)

Günaydın, önceki adınızdan yenisine olan yönlendirmeler tamam da.. Şimdikini niye sildiriyorsunuz? Silinir silinmesine de, hayırdır? Bir yolculuk yoktur umarım..--M. M. ileti 07:44, 18 Ağustos 2008 (UTC)


Resmimimn kaynakları belirli.Commons dan alınma.Neden sil etiketi koyuyorsunuz?--sevgilerimle...Selim Elmasmsj 17:10, 18 Ağustos 2008 (UTC)

Yeniden düzenleme[kaynağı değiştir]

Merhaba mükerrer fotoğraf nedeniyle, etiket koyduğunuz maddeyi yeniden düzenledim ilgilenirseniz sevinirim.[2] Önceki açıklama ve yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Umarım şimdi olmuştur, iyi geceler. --Dafa 18:26, 19 Ağustos 2008 (UTC)

Sağolun bende ilginize teşekkür ederim. Resim tartışma:Derepazarı,panoromik.JPG sayfasında benimde bir açıklamam var. Sizede iyivikiler... --Dafa 07:55, 20 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Şu resim için: Queen_group.JPG - Normalde 2 boyutlu sanat eserlerinin teknik veya sanatsal değişiklikler içermeyen kopyaları (örneğin fotoğrafları, taramaları vs.) orijinal 2 boyutlu sanat eserinin lisansına tabiidir ve esere ek bir lisans yaratılamaz. Yani eğer bir kitap kapağını tarıyorsam burada yeni bir sanat eseri üretmiyorumdur, var olan sanat eserinin düz bir örneğini çıkartıyorumdur bu sebeple o tarama üzerinde hak/lisans iddia edemem, kitap kapağının orijinal lisansı neyse onu kullanmak zorundayımdır. Bu durumda, bir fotoğrafın fotoğrafı, eğer fotoğrafı çekilen fotoğraf telif hakkı saklı durumda ise, teliflidir ve Vikipedi'de kullanılamaz. Söz konusu resimdeki fotoğrafın telif haklarının saklı olduğu kanısındayım (100 yıldan daha eski olması mümkün değil, o fotoğraf çekildiğinde GFDL kavramı doğmamıştı bile...). Bu sebeple o fotoğrafın telif haklarının saklı olduğu sonucuna erişebiliriz. Bu arada tabii ki bu dediklerim 2 boyutlu eserler için geçerli; 3 boyutlu eserlerin fotoğrafları vb. resimleri genellikle ayrı bir lisansa sahiptir ve bu lisans da GFDL vb. özgür lisanslardan biri olabilir.
  • Şu resim için: Kymw2.jpg - Doğrudan uydu görüntüleri, uydunun bağlı olduğu kuruma göre farklı lisanslara sahiptir. Örneğin NASA tarafından üretilen görüntülerin çoğunluğu özgür kullanıma sahiptir, kamu malıdır. Bununla birlikte buradaki sorun şu: bu resim bir uydu görüntüsü değil. Bu resim bir yazılımdan alınmış bir ekran görüntüsü. Yazılımlardan alınan ekran görüntüleri de o yazılımların lisansına bağlıdır. Google kaynaklı ilgili yazılım ise telif hakkı saklı bir ürün; yani doğal olarak ekran görüntüsü ancak adil kullanım dahilinde şu lisans ile kullanılabilir: {{Ekran Görüntüsü-Yazılım}}
  • Umarım yardımcı olabilmişimdir ^_^ Aslında bu tip mesajlaşmaları bir köşede saklamak veya SSS'ye eklemek lazım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 09:15, 21 Ağustos 2008 (UTC)
  • Linki değiştirdim. Kolaylıklar dilerim. Levent Abi ileti 20:29, 21 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba, resmin kaynağını belli etmek için aldığım url'yi açıklama kısmına yazdım, uyardığınız için teşekkürler. umberto_gs Bu imzasız yazı Umberto gs (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Çift Resim konusu[kaynağı değiştir]

Sevgili Homonihilis, wafel resminde öncelik commons'ta mıdır? Bu durumda resimleri doğrudan commons'a yüklemek iş yoğunluğunu azaltacak. Öyle mi oluyor? Boşuna Vikipedi'ye resim yüklememek gerek. --foPen bana ileti gönder 06:10, 23 Ağustos 2008 (UTC)

Flickr resmi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Ben de şaşırdım doğrusu; Flickr'daki lisans doğru... büyük ihtimalle Flickr dışındaki bir kaynaktan alınmış resim, Flickr'a da o lisansla konmuş... neyse; sonuç olarak yüksek oranda şaibe varsa barındırmamız doğru olmaz ^_^ G9'dan sildim, bana attığınız mesaja da atıfta bulundum silme sebebinde. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 08:04, 23 Ağustos 2008 (UTC)

Kardeşim heralde keyfimden yapmadım baktımn ki kötü bende çok sevdiğim için düzenledim nesi suç bunun hem resimleride silmemişsiniz ee demek ki gerekli neden tartışma çıkarıosun ve ben telif hakkına uygun olmadığını nereden bileyim boşuj boşuna mesaj yazıosun ya madem öle neden silmedin?ben söliim çünkü gerekliydi sonra bna boş boş mesajlar atıosun...

--Aang97 10:04, 23 Ağustos 2008 (UTC)Aang97--Aang97 10:04, 23 Ağustos 2008 (UTC)

Kadayıf siparişi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Denemeler başarılı olduğuna göre bir porsiyon kadayıf alsam? Gün Olur Asra Bedel (roman) ve Gün Olur Asra Bedel. (roman) maddelerinin içerikleri birebir aynı. İkisinin de uzun bir geçmişi olduğu için yönlendirme yapmaktansa geçmişlerini birleştirmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Birinci başlık altında birleştirebilir misiniz? İyivikiler... homonihilis // ileti 11:43, 23 Ağustos 2008 (UTC)

Merhabalar, keşke başarılı olabilseydim :(.. Kadayıfın ancak tepsisini görebildim ben, asıl kaymağı ile birlikte götüren Yabancı, hemi de şahit bile var . Hem çiçeği burnunda hizmetlimiz Dsmurat da hayli yetkin bu konuda.. İsterseniz ona da sorabilirsiniz. Ben kırar dökerim şimdi, neme lazım, bulaşmiym.. Sevgiler, --M. M. ileti 11:53, 23 Ağustos 2008 (UTC)

Kadayıf siparişi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Hizmetliliğiniz hayırlı olsun. Dediler ki kadayıftan anlarmışsınız. O yüzden bir de sizden talep edeyim dedim. İyivikiler... homonihilis // ileti 11:59, 23 Ağustos 2008 (UTC)

  • Yok canım azıcık ucundan tattım ; ama bir şeyler denedim. İnşallah tarifi yanlış yapmamışımdır; yoksa kadayıfı değil, ayvayı yiyeceğim . Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 12:13, 23 Ağustos 2008 (UTC)
  • Madde geçmişindeki isim değişikliği kayıtlarına baktım (8 Mayıs 2007'deki). Her iki maddenin de geçmişi bir arada gözüküyor. Sanırım tarifte bir hata yok . Teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 12:19, 23 Ağustos 2008 (UTC)
  • Ohh, içim rahat etti şimdi; afiyet olsun . Sevgilerimle... --DsMuratileti 12:21, 23 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Homonihilis. Resim:İvme.svg'yi yükledim. SVG formatında. Diğerini silsek olur mu?--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 20:55, 23 Ağustos 2008 (UTC)

Tabi olur. İngilizcem fazla iyi olmadığı için commonsun lisanslarını fazal iyi bilmiyorum o yüzden yükleyemiyorum. İyi çalışmalar.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 21:07, 23 Ağustos 2008 (UTC)
Olur. Ayrıca commonsa Resim:Serbia in 15th century.png bu resmi yükledim. Sarı renkte bir kutucuk var. Kategori belirtmediğim için mi bölye? Resim yüklerken hangi kısımları atlamamalıyım? Örneğin lisans gibi.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 21:16, 23 Ağustos 2008 (UTC)
Tamam. Sağolun. Vakit önemli değil. İyi çalışmalar. Ayrıca İvme resmi bulunan sayfalara SVG formatlıyı yükleyeyim mi?--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 21:24, 23 Ağustos 2008 (UTC)

Halloldu, birazdan onu da yükleyeceğim. Kolaylıklar...--Xyz... 21:17, 23 Ağustos 2008 (UTC)

Çok teşekkürler. Bakın bunu ilk defa duyuyorum. Çok büyük kolaylık olacak. Hazır resimler konusu da açılmışken bir şey sormak istiyorum. Şu sayfadaki resmi türkçe Vikipedi'ye yükleyebilir miyim? Bunu yasaklayan bir durum var mı? Yükleyebilirsem nasıl? Kolaylıklar.--Xyz... 21:30, 23 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekküerler. Yalnız deneme sayfasında bir denemesini yaptım da bir şey göremedim. Sakın diğer vikilere kapalı olmasın--Xyz... 21:41, 23 Ağustos 2008 (UTC)

Song'un fotoğrafını kastetmiştim. Yanılmıyorsam bir süre önce Kullanıcı:Mach bu tür bir şey söylemişti. Yani bazı fotoğraflar yalnızca yüklendiği dilde kullanılıyor. Bunun tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum ama Türkçe vp'de kullanamamıştım. Rigober Song'un fotoğrafı için de aynı şeyin geçerli olabileceğini düşünüp sorayım dedim. Gerçi resmi yükledim ama umarım yanlış bir iş yapmamışımdır. Kolaylıklar.--Xyz... 20:35, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Doktor:

Bence sen bi doktora danış ben uslüpuma dikkat ediyorum zaten ben siteye katkıda bulunuyum resim ekliyim diom siz silmeye kalkıorsunuz.tamam belki olar olmayabilir ama sizde gösterin yani ben ilk resim ekleme yardıma baktım fakat göremedim yani eğer orada olsa bile biraz büyük belirtin ki resimi boşuna silmeyek


--Aang97 22:30, 23 Ağustos 2008 (UTC)Aang97

Sağolun. İyi çalışmalar.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 21:12, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Toplum Bilimi Kuramları[kaynağı değiştir]

Bu başlık adı altında bir maddenin çevirisini yapıyorum. Bu maddenin Toplum Bilimi kategorisi içinde bir alt kategori olması bence yararlı olacak. Bu nasıl gerçekleşebilir? Çünkü içerisinde pek çok kuramı barındırıyor. Örneğin; işlevselcilik, yapısal işlevselvilik, çatışmacı kuram vs. hep kendisinden bir üst kategori olan "Toplum Bilimi Kuramları" maddesine ihtiyaç duyuyor. Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla.--Ahzaryamed 22:14, 24 Ağustos 2008 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim, dediğinizi uygulayacağım umarım başarırım. Sevgiler.--Ahzaryamed 22:29, 24 Ağustos 2008 (UTC)

Öncelik Commons[kaynağı değiştir]

Detaylı açıklama için teşekkür ederim. Özet olarak öncelik commons'a yüklemek. Genel paylaşıma da daha uygun. Belki resimleri commonsa taşıma gibi bir haftanın projesi yapmak gerek. Kolayliklar dilerim.--foPen bana ileti gönder 05:53, 25 Ağustos 2008 (UTC)

İki yönlü uydu interneti'ndeki grafik hakkında.[kaynağı değiştir]

  • Bunun için sizden özür dilerim. Siteye bu aralar çok sık girmeye başladım kuralları v.s yavaş yavaş öğreneceğim bu arada o grafiği tamamen kendim çizip koysam bir problem olur mu? Teşekkürler, --Yiğit Bilginsavaşçı 14:05, 26 Ağustos 2008 (UTC)
  • Umarım kısa sürede bu problemleri çözeceğim, bu arada o resmi de silerseniz memnun olurum, teşekkürler. -- 17:13, 26 Ağustos 2008 (UTC)Yiğit Bilginsavaşçı
  • Evet bir şema tasarladım ve sayfaya ekledim, görüşmek üzere --Yiğit Bilginsavaşçı 15:33, 26 Ağustos 2008 (UTC)

fotoğraflar hakkında..[kaynağı değiştir]

özür dilerim vikipedia da yeni sayılırım. yüklemiş olduğum resimler tamamen bana aittir,yani bir telif sorunu olduğunu düşünmüyorum.Ne yapmam gerektiği konusunda daha açıklayıcı olabilirseniz sevinirim...iyi çalışmalar.. Bu imzasız yazı Nosferatu05 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teşekkürler...[kaynağı değiştir]

Yüklemiş olduğumk resim üzerinde belirttiğiniz gibi değişiklilk yaptım kontrol edebilirsiniz..uyarılarınız ve yardımlarınız için teşkkürler..iyi çalışmalar (nosferatu05) Bu imzasız yazı Nosferatu05 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Lisansı Oyun olarak belirttim. Yanlışsa söyleyin.

--ronnie 11:54, 27 Ağustos 2008 (UTC)

ismini değiştiren kullanıcı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Kullanıcı:Tf-2000 sayfasına bir bakabilir misiniz? Kullanıcı ismini değiştirmeye çalışmış, asıl kullanıcı sayfası yeni isme yönlendirilmiş. Geri alamadım, karşıma çıkan ilk hizmetli olarak size yazayım dedim. İyivikiler... homonihilis // ileti 15:46, 27 Ağustos 2008 (UTC)

Kibele halletmis. Gosterdigin icin tesekkurler! Citrat 23:29, 28 Ağustos 2008 (UTC)

Günün resmi[kaynağı değiştir]

İlginiz için teşekkürler, oldukça zor oldu ama anlamadan düzelttim bir şekilde. Korunmuş versiyonları oluşturmak sorunlu bir iş, teşekkür eder kolaylıklar dilerim. Cat msj 09:34, 29 Ağustos 2008 (UTC)

Ömrünüze Bereket[kaynağı değiştir]

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Sizede iyi vikiler %) --Kullanıcı:Cgrturka

Merhaba, resim kaynak bilgisinde mutlaka bir internet adresi mi gösterilmelidir. Mesela hokkabaz afiş resmi benim çok önceden bilgisayarımda kayıtlı olan bir resim ve o yüzden kaynak olarak ismimi gösterdim. Pek çok resimde de o şekildedir (kendi çektiklerim hariç). Bilgilendirirseniz sevinirm. --CRea80 22:33, 29 Ağustos 2008 (UTC)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Arkadaşlar halletmiş.Sağlamcıileti 09:32, 30 Ağustos 2008 (UTC)

Resim yükleme hk[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bir kaç şey öğrenmek istiyorum. 1.si Mesela Donnie Yen için upload.wikimedia.com dan resmini kopyalayıp GÖBL lisansı verdim. Bu yaptığım telif içeriği olarak doğrumudur?? 2.si mesela bir katkı yaptım. örneğin Michael Clarke Duncan. bu kişinin resmi wikimedia commons'da yok ama ingilizce wikipedia'da var. oradaki lisanslı aynı resmi nasıl türkçe wikiye yükleyebilirim?? 3.sü 50 yi aşkın film katkısı yaptım. sinema afişlerini nasıl yükleyebilirim??? bunları öğrenebilirsem çok katkım olacak. yardımınızı bekliyorum. İyi çalışmalar... Bu imzasız yazı Emresunay80 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

fenerbahçe portalındaki iki resimin neden çıkarıldığını sorabilir miyim?eğer hatam varsa özür dilerim.

imzayı unuttum--İremucar 14:00, 30 Ağustos 2008 (UTC)

resim kaynak[kaynağı değiştir]

Tamamdır, teşekkürler kolay gelsin.--CRea80 16:57, 30 Ağustos 2008 (UTC)

Resim yükleme[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba, bahsettiğiniz film afişi lisansı işin poster-film lisansını göremedim, bulamadım. ve ayrıca evet michael clarke duncan'ın ingilizce wiki'de resmi yokmuş ama mesela Yuen Biao var. bunun aynı resmini türkçe wiki'ye nasıl lisanslı temiz bir şekilde yüklerim? çünkü bakıyorum kullanıcılar ingilizce wikideki aynı resmi türkçe wikiye yüklüyorlar. bu konulardada yardımcı olurmusunuz...teşekkürler. Bu imzasız yazı Emresunay80 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Resmim durmadan silinecek mi?Resim:Keceliler.JPG Lisans etiketini nereye koymam gerek söylerseniz sevinirim... Yoksa her tarafa Lisans etiketi mi yapıştırmam mı gerekiyor???Kullanıcı:Kecelioglu

Kısa madde?[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Size bir soru soracaktım. Şablon:CcTLD içinde yer alan maddelerin büyük çoğunluğu bence taslak kriterini sağlamıyor. .kg Kırgızistan için internet ülke kodu üst seviye alan adıdır. benzeri tek cümlelik maddeler. VP:HS#Maddeler 1. kural gereği silinmeleri gerekiyor. Ama sil şablonu koymadım çünkü bu maddeler nedereyse 3 yıldır mevcutlar ve kimse silmeye kalkışmamış şimdiye kadar. Bunları VP:SAMlamak da anlamsız geliyor. Ne dersiniz? İyivikiler... homonihilis // ileti 09:15, 1 Eylül 2008 (UTC)

Merhabalar, aslında haklısınız. Tek cümlelik maddelerin normal olarak VP:HS madde 1'den silinmesi gerekir. Ama maddeleri daha fazla zenginleştirmek de mümkün değil aslında. Bir ikisinin en.wiki deki karşılıklarına da baktım, onlar da öyle kısa, sadece bir bilgi kutusu eklenmiş. Silmek sorun değil, ama kalmalarında da pek bir mahsur göremiyorum. En azından ansiklopedik bilgi değerleri var. Kişisel görüşüm bu yönde, dilerseniz başka kullanıcıların da fikirlerini alabilirsiniz. Teşekkürler, kolay gelsin. --M. M. ileti 09:33, 1 Eylül 2008 (UTC)
Aslında ben de birkaç ingilizce maddeye baktım, gördüklerim buradakilerden çok daha iyi durumdaydı (örn. en:.ge, en:.nl, en:.mx). Yani buradaki maddeler de geliştirilebilirler. Diğer taraftan, ansiklopedik olsalar bile, birer cümlelik onlarca madde açmak yerine, o tek cümleleri biraraya toplayan bir liste yapmak daha anlamlı bence. İyivikiler... homonihilis // ileti 10:46, 1 Eylül 2008 (UTC)
O daha iyi fikir evet; ama böyle bir madde zaten var. O halde en iyisi tüm kısa maddeleri silmek. Gene de önce köy çeşmesi gib bir yerde topluluğun görüşü alınmalı derim. İyivikiler.. --M. M. ileti 11:13, 1 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba,
Şu konuya bakabilir misiniz? Bu kullanıcı onlarca futbolcu maddesini değiştirdi ve uyarılmasına rağmen durmuyor. İyivikiler... homonihilis // ileti 06:56, 2 Eylül 2008 (UTC)

  • tamamdır, teşekkürler.. --kibelemesaj 06:57, 2 Eylül 2008 (UTC)

Bende tam şablonu düzeltiyor idim[kaynağı değiştir]

Ben de tam şablon üzerinde çalışıp şurdaki hale getiriyordum. Senin işin bitsin de bir de ban bakayım olur mu? --Manco Capac 12:51, 2 Eylül 2008 (UTC)

Neyse sanbırım olay olmuş ben de kullanımı ekledim. Artık kullanabiliriz sanırım. Ne dersin? Bu arada merhaba demeyi unutmuşum kusuruma bakma olur mu? --Manco Capac 12:57, 2 Eylül 2008 (UTC)

anında o mesajı yok edip yok saymak yerine iki bilinmiyenli denklemi çözüp acaba bir Türkçe vikipedide neden bir adam çıkıpta aycanın hayırlı ramazanlar dileğine karşılık vermediğini düşünüp yorumlasan daha çok yakışmazmıydı sana? Bu imzasız yazı 78.162.13.140 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Cevap? Bu imzasız yazı 78.162.13.140 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Resim:Départements de France Türkçe.jpg[kaynağı değiştir]

Uyarınız için teşekkür ederim. Bağlantıyı ekledim ama olmuştur umarım. İyi çalışmalar Atakan0652 18:23, 2 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba,
Şurada imzanız eksik kaldı sanırım. İyivikiler... homonihilis // ileti 19:07, 2 Eylül 2008 (UTC)

Dört yerine beş tilde koymuşum :) Khutuckmsj 19:48, 2 Eylül 2008 (UTC)

"Gigli"de ben üzerinde biraz oynayabilirsem ve eklemeler yapsam silinmesi önlenir mi??? Atakan0652 20:54, 2 Eylül 2008 (UTC)

tartışma sayfasına biraz bişiler yazdım durumla ilgili.. Çalışmalar devam ettikçe oradan da duruma göz atabiliriz. İyi çalışmalar. --Azizkayihan 08:11, 3 Eylül 2008 (UTC)

nouva500 resminin telif hakkı saklı değildir.Fiat ın sitesinden alınan bir resim.Başka siteden ama o site fiat tan almış gözüküyor--SE Mesaj 12:07, 3 Eylül 2008 (UTC)

Hızlı silme[kaynağı değiştir]

Haklısınız önce ben de öyle düşündüm ama maalesef sonra geçmişine baktım 2 aydır burdaymış kızcağız. hem böylece yeni kullanıcılar da gerekçeyi öğrenmiş olurlar diye düşündüm. --Manco Capac 13:29, 3 Eylül 2008 (UTC)

Boş bir anınızda tekrar Janet Jackson'a bakıp eleştiride bulunur musunuz? Saatlerdir uğraşıyorum ama hala olup olmadığını bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar. Atakan0652 15:02, 3 Eylül 2008 (UTC)

Haklısınız yanlışlık yaptım.Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.İyivikiler--SE Mesaj 16:10, 3 Eylül 2008 (UTC)

SAK hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, şablonu kendi insiyatifim ile kullanmaya başladım. Dolayısıyla durum tam netleşmeden havuzun içine atladım. Kendimi tutamadım çünkü o kadar çok yanlış AK kullanımı varki! Neyse sorularınızda haklısınız. Ben bu soruların yanıtlarını topluluk olarak vermek gerek diye düşünüyorum. Ben incelemeyi değil sadece işaretlemeyi yapmaya başlarım sonra zamanla olay netleşince incelemeyi de yapıp şablonları kaldırırız diye düşünmüştüm. Ancak siz incelediğinize ve AK'ye de hakim olduğunuzua göre şablonu kaldırmanızda bir sakınca olamaz zaten. Lütfen aceleciliğimi maruz görün. --Manco Capac 08:59, 4 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba, monobooklarınızı beğendiğim için kopyaladım. Haberiniz olsun. Elinize sağlık. Armut piş ağzıma düş oldu ama artık hoş görün. --Manco Capac 13:15, 4 Eylül 2008 (UTC)

Hizmetli adaylığı[kaynağı değiştir]

Size sormadan sizi Vikipedi:Hizmetli başvurusu/Homonihilis sayfasından da göreceğiniz gibi aday olarak gösterdim. Umarım kabul edersiniz. Saygılarımla. --Manco Capac 10:42, 5 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba, adaylığı kabul ettikten sonra {{Vikipedi:Hizmetli başvurusu/Homonihilis}} yi VP:HB sayfasına kaydetmeyi unutmayınız lütfen. Başarılar dilerim. --Manco Capac 12:22, 5 Eylül 2008 (UTC)
  • Merhaba. Vikiye gir(e)meyeli epey olmuştu. Oylamanıza yetiştiğime sevindim. Adaylığınızı sizin eklemediğinizi görünce VP:HB'ye ben ekledim. Hem oylamada, hem genel olarak her şeyin sizin için yolunda gitmesi dileğiyle, kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 12:53, 5 Eylül 2008 (UTC)
  • Ne yazık ki, bir süre daha buralarda olamayacağım. İnsan uzak kalınca gerçekten özlüyormuş. Ama işlerimi yoluna koyup geri dönmem, en azından bir kaç hafta daha alacak gibi görünüyor. Geldiğimde yeni iş birliği çalışmalarında buluşmak dileğiyle. --Yabancımsj 13:11, 5 Eylül 2008 (UTC)

Yine ben Sanırım çok yoğun olduğunuzda cevap veremiyorsunuz. Ama boş bir zaman bulduğunuzda Vikipedi:Seçkin madde adayları/Janet Jackson‎'taki tartışmaya bir kez daha katılabilir misiniz? Bu sefer gerçekten çok uğraşıldı üstünde. İyi çalışmalar. --Atakan0652 17:31, 5 Eylül 2008 (UTC)


Peki, teşekkür ederim. Ancak "içiçe geçmiş bağlantılar" derken ne demek istediğinizi anlamadım? İyi çalışmalar --Atakan0652 17:58, 5 Eylül 2008 (UTC)


Ama benim kafam karıştı. Bende o bölüm şöyle görünüyor. Sanırım tarayıcıdan tarayıcıya değişiyor. Peki ben bunu nasıl düzeltebilirim? :S --Atakan0652 18:14, 5 Eylül 2008 (UTC)
Ben en iyisi sizin gösterdiğiniz resimdeki kaynakları bağlantı içine almayı deneyeyim. Sadece o altını çizdikleriniz taşıyor değil mi? Başka yoktur umarım. --Atakan0652 18:21, 5 Eylül 2008 (UTC)


  • Bir şeyler denedim. Son bir ricam olacak, acaba tekrar kontrol edebilir misiniz? Yani taşan bağlantı var mı şu an? --Atakan0652 18:31, 5 Eylül 2008 (UTC)


Yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Bu arada commons'u da düzenledim. Umarım başka sorun çıkmaz. İyi çalışmalar. --Atakan0652 19:32, 5 Eylül 2008 (UTC)

birleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba, Büyük Saray Mozaikleri Müzesi ve İstanbul Mozaik Müzesi maddelerini birinci başlık altında birleştirebilir misiniz? Maddeyi geliştireceğim ama çalışmaya devam etmeden çift madde durumunu ortadan kaldırmak daha sağlıklı olacak. İyivikiler... homonihilis // ileti 13:49, 6 Eylül 2008 (UTC)

  • sağlıklı madde hazır. kolay gelsin. :) --kibelemesaj 13:56, 6 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba,
Buralardaysanız bu konuya bakabilir misiniz? İyivikiler... homonihilis // ileti 14:51, 8 Eylül 2008 (UTC)

Telif hakkı saklı görüntülerin SVG formatında barındırılması[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Vikipedi tartışma:Adil kullanım politikası'ndaki son tartışmaya göz atabilir misiniz? Asıl tartışma Grafik Lab'ında çıkmıştı, oradan buraya taşıdım daha uygun olur diye ^_^ Arzu ederseniz Grafik Lab'ının sayfasına göz atarak sorunun kökenini orada da görebilirsiniz... Sonuçta yıllardır İngilizce Vikipedi'de de tartışılan, telif hakkı saklı çizimlerin SVG kopyaları barındırılmalı mı barındırılmamalı mı sorunu. Tartışmanın temelinde SVG formatındaki çizimin istenilen çözünürlükte sunulabilir olması ve bunun adil kullanım politikasıyla (telif hakkı saklı içerikler sadece düşük çözünürlükte kullanılabilir) çakışıp çakışmadığı yatıyor. Sizin de resimlerle ve telif haklarıyla ilgili olduğunuzu bildiğim için bilgilendirmek/duyurmak istedim ^_^ Yorumda bulunursanız iyi olur. SVG hakkında daha fazla bilgi için en:SVG ve en:Wikipedia:SVG Help sayfalarına başvurabilirsiniz. Grafik Lab'ındaki tartışmadan ziyade bu genel sorunda bir karara varmamız çok önemli; İngilizce Vikipedi'de yıllardır sürüncemede kaldı bu sorun (hâlâ da öyle!)... bizde öyle olmamasını dilerim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 19:52, 8 Eylül 2008 (UTC)
  • Bana yolladığı e-postanın aynısını OTRS'ye yollamasını belirtmiştim, gelmiş olması lazım? Yoksa yeniden iletişim kuracağım. Levent Abi ileti 20:10, 10 Eylül 2008 (UTC)
    • Merhaba; eğer işaretlenmesi gerekiyorsa işaretleyelim; ya da gerekiyorsa, ne Manco Capac ne de sen üzülmeyin :), yazı gelene kadar resmi kaldıralım. Çünkü ben bu izin yazısını isteyeli çok oldu daha yeni geldi.. OTRS'ye gelmesi de uzun sürebilir. Bu gece e-posta yazıp, otrs için aynı yazıyı göndermesini istedim. Levent Abi ileti 17:59, 11 Eylül 2008 (UTC)
  • Merhaba, Wild at Heart maddesiyle aynı isimde başka bir madde vardı? Hoşcakalın...Vikipedist 20:29, 10 Eylül 2008 (UTC)
Anlaşıldı...Kolay gelsin...Vikipedist 20:31, 10 Eylül 2008 (UTC)

Kara kutular[kaynağı değiştir]

Valla ben de şu anda mesaj yazıyordum ve kara kutuları nasıl çözdüğünüzü soracaktım. Ben Inkscape kullanıyorum. Siz hangi programı kullandınız? İşin kötüsü Inkscape'te bakılınca kara kutu yok. Ancak Vikipedi'ye yükleyince ortaya çıkıyor, o yüzden de benim için sorunu çözmek çok zordu. ---Vikiyazar 21:30, 11 Eylül 2008 (UTC)

  • Ayrıntılı açıklamanız için teşekkürler. İşin kötü tarafı ben Internet Explorer kullanıyorum. IE içinde SVG dosyaları Adobe SVG Viever tarafından görüntüleniyor. Adobe SVG Viever'dan bakılınca dosya tamamen normal gözüküyor. ---Vikiyazar 19:04, 12 Eylül 2008 (UTC)

Resim yükleme uyarısı almışım ne yapmam gerektiğini sorabilir miyim? Eklediğim resimler kendi çekimlerimdir lisans bilgisi olarak nereye ne yazmalıyım? Bu imzasız yazı Cbukowski91 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hâlâ mı umut yok? --♪♫Atakan0652|mesaj 19:01, 13 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba, anlıyorum. Peki oyunuz hiç olumlu olmayacak mı? --♪♫Atakan0652|mesaj 20:02, 13 Eylül 2008 (UTC)
Yani kusurları olabilir mi bir seçkin maddenin? --♪♫Atakan0652|mesaj 20:10, 13 Eylül 2008 (UTC)

Eserlerin telif hakkı saklı biçimde başka yerlerde yayımlanması[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Burada durum biraz çetrefilli... zira sonucu belirleyen nokta şu: kişinin resmini yayımlattığı kurum/kuruluş/yayıncı/yayın kişinin eserini kendi telif hakkı kapsamına alıyor mu almıyor mu? Birçok site katılımcıların kendilerine kattığı içerikleri kendi lisansları altına alıyorlar. Bunun bir benzeri Vikipedi'de de mevcut; kendi eserlerimizi siteye eklediğimiz anda eserlerimiz GÖBL oluyor; burada kaldığı sürece de GÖBL kapsamında kalıyor. Kenthaber büyük ihtimalle bu resmi kendi sitesinde kendi telif hakları içine alarak yayımlıyor. Bizim aynı resmi farklı bir lisansla yayımlamamız bu açıdan sorunlu - bunu ancak orijinal kullanımda da lisans GÖBL ise yapmamız mümkün. Daha önce ek$i sözlükteki girdilerini Vikipedi'ye aktarmak isteyen çeşitli kullanıcılar olmuştu ve buna izin vermemiştik zira ek$i kullanıcılarının sözlüğüne girdiği içerikleri kendi telif hakkı altına alan ve bu içeriklerin yayımlama vs. haklarını elinde bulunduran kurum. Kenthaber de bu söz konusu mu? Bilemiyorum. Ama telif konularında her daim kötüyü varsaymak daha tercih edilendir. Bu sebeple benim şahsî kanaatim olumsuz yönde (Kenthaber'in telif haklarında hak sahibi/söz sahibi olduğu yönünde) olur. Belki kullanıcıyla ve Kenthaber ile iletişime geçilerek ek bilgi ve sonuç elde edilebilir ama çoğu site/kurum telif hakları hususunda pek uzman değil ve yanlış bilgiler/kanılar verebiliyorlar... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 00:06, 14 Eylül 2008 (UTC)


Resimlerin Telif Hakları Hakkında[kaynağı değiştir]

Lütfen resimlerin yüklemnesi ile ilgili olarak step by step olarak detay verin. Çünkü diğer ülkelerin wikipedia larından yayımlanana resimleri eklediğimde telif hakkı yok deniyor. Lütfen yardımcı olun. Yoksa artık resim eklemiyeceğim.

Teşekkürşer, iyi çalışmalar -Patirer 14:40, 14 Eylül 2008 (UTC)

Navbox sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba kısaca sizinde Navbox|ların görüntülenmesinde bir sorun yaşayıp yaşamadığınızı soracaktım.--nanomsj 19:11, 14 Eylül 2008 (UTC)

Teşekkür ederim--nanomsj 19:36, 14 Eylül 2008 (UTC)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Saygılar.Sağlamcıileti 18:34, 15 Eylül 2008 (UTC)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Saygılar.Sağlamcıileti 18:34, 15 Eylül 2008 (UTC)

Merhabalar.Yörük maddesine yörüklerin soy kütüğünü eklemek istiyorum. Bir nevi soy ağacı şeklinde dallandırılmış biçimde bir tablo yapabilmek mümkün mü? Buna ilişkin bir örnek biliyor musunuz, ona uyarlayarak yapayım.Yardımınızı esirgemezseniz sevinirim.Saygılarımla.--Ahzaryamed 20:54, 15 Eylül 2008 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim,harika olacak. Size de iyivikilemeler.--Ahzaryamed 21:06, 15 Eylül 2008 (UTC)

RESIM HAKKINDA[kaynağı değiştir]

Yüklediğim resimlerin telif hakları olmadığını düşündüğüm ve kaynak belirtiğim için yüklüyordum, sebebsiz yere ve üstelik silineceğini bildiğim resimleri neden yüklim ve bunları için bu kadar vakit harcayayım. Üstelik yurt dışındaki wikipedia ları inceledim. Defalarca resim yükleme konusunda destek istemem rahmen, tüm yardım taleplerim sadece bir link verilecek sayfalarca ve resmi dille yazılmış anlamakta sıkıntı çektiğim yazı gönderildi. Lütfen rica ediyorum, sade ve yalın bir şekilde, nasıl resim yüklediğinizi yazınız. Background u son derece dolu ve çok tecrübeli biriyim. Wikipedia da bir tane bile gecersiz atmasyaon gereksiz bilglere yer vermediğim gibi gördüğüm tüm yalnışları düzeltiyorum. İsterseniz detaylı CV göndereyim. Lütfen gereksiz ve saçma sapan, tutarsız bilgiler ekleyenlerle beni karıştırmayın. Teşekkür ederim. Saygılarımla

Patirer 11:47, 16 Eylül 2008 (UTC)

RESIM KONUSU[kaynağı değiştir]

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Patirer 16:38, 16 Eylül 2008 (UTC)

Başka sayfalara bağlantısı olmayan sayfalar da silinmesi gereken alakasız başlıklar var. Muhakkak dikkatinizi çekmiştir ama çekmediyse de bir bakın derim. ya da onlar bilginiz dahilinde mi öyle duruyor. örn: Niğde üniversitesi,... birkaç tane daha var. Kolay gelsin Ayla Karadağ 11:44, 16 Eylül 2008 (UTC)

Bende biraz sabırsızım galiba...

teşekkür ediyorum... Kolay gelsin. Ayla Karadağ 12:23, 16 Eylül 2008 (UTC)

Mesajı okudum, fotoğrafla ilgili ne yapmam gerekiyor şu anda? Bundan sonra yüklediklerim için ne yapacağımı anladım ama yüklediğime ne yapabilirim? ??? Ayla Karadağ 14:24, 16 Eylül 2008 (UTC)

Foto: İtalo Calvino[kaynağı değiştir]

Evet anladığım kadarıyla silinecek maalesef, çünkü o yolladığınız bağlantıyı okudum ama maalesef benim kısıtlı teknoloji yeteneğim üstesinden gelemedi. Anlaşılan bu fotoğraf ekleme olayının üstesinden gelemeyeceğim, bu konuda nasıl yardım alabilirim? Fotoğraf taleblerimi kime ve nasıl bildirebilirim? Yardımcı olabilir misiniz? Eğer olabilirseniz "Cesare Pavese nin de fottoğrafı yok" dersem fazla şey mi istemiş olurum? Ayla Karadağ 18:31, 16 Eylül 2008 (UTC)

((( üzülerek anlıyorum. İyi geceler, kolay gelsin Ayla Karadağ 18:46, 16 Eylül 2008 (UTC)

Teşekkürler. Sizden bir ricam olacak. Acaba, Sol taraftaki tabloları nasıl hazırlıyoruz? Bu imzasız yazı Wwtlf (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sol taraftaki tablolareı nasıl yapıyoruz! Özür dilerim resimler konusunda daha dikkatli olmaya çalışacağım Bu imzasız yazı Wwtlf (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bobrekustu bezleri maddesindeki goruntu[kaynağı değiştir]

Iyi gunler, Isteginiz uzerine resmin ingilizce vikipedi'deki baglantisini ekledim. Umarim bu noktadan sonra bir sorun yaratmaz. Tesekkurler, Saygilarimla --Nonewmail 20:22, 16 Eylül 2008 (UTC)


  • Merhaba.. Bir özür borçluyum sanıyorum.. 20:33, 11 Eylül 2008 (UTC) kayıtlı mesajınız gözümden kaçmış! Aynı olayı bir de iki gün önce Manco Capac'ın mesajında yaşamışım. Yoksa yanıtsız bırakmak gibi bir düşüncem söz konusu bile olamaz. İlgili resme belirtttiğiniz notu hemen ekliyorum. HAzır konu açılmışken belirtmem gerekiyor: Daha önce de değindiğim gibi, sanatçıdan yanıtlar oldukça geç geliyor, bu bekleme sürecinde resim lisans konusuyla ilgi odağı olursa, telif ihlalinde bulunmuş olmak durumuna düşmek istemem. Sorumluluk kabul etmiyorum :) Bu arada iki gün kadar erken olacak ama şimdiden kutlar, başarılar dilerim. Levent Abi ileti 20:24, 17 Eylül 2008 (UTC)


Merhaba,.. Flickr.com sitesinden resim yüklerken hansi Lisan referans göstermeyliyim. biraz önce yüklediğim resim uygun mudur. linki http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:Tugay_Kerimoglu.jpg. Teşekkür ederim. Saygilarimla --Patirer 18:22, 18 Eylül 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Yeni göreviniz sebebiyle sizi tebrik eder, başarılar ve bol sabırlar dilerim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 15:39, 19 Eylül 2008 (UTC)
  • Tebrik ederim. Her konuda kapim acitir. Kolay gelsin, Citrat 16:24, 19 Eylül 2008 (UTC)
  • Görevinizde başarılar dilerim. 78.162.21.245 16:25, 19 Eylül 2008 (UTC)
  • Tebrik ediyor, bol sabırlar diliyorum.. --M. M. ileti 18:06, 19 Eylül 2008 (UTC)
  • kolaylıklar diliyorum. --kibelemesaj 18:36, 19 Eylül 2008 (UTC)
  • Yeni fonksiyonlarınızı güle güle kullanın. Tebrikler...  Brk ileti 18:48, 19 Eylül 2008 (UTC)
  • Başarılar ve bol sabırlar dilerim.--Eldarion 20:58, 19 Eylül 2008 (UTC)
  • Kolay gelsin ve bol sabırlar :).--Machiavelli' msj 21:00, 19 Eylül 2008 (UTC)
  • Yeni görevinizde başarılar diliyorum, kolaylıklar... e.c. 21:50, 20 Eylül 2008 (UTC)

Yeni Görevinde Başarılar:-)--SE Mesaj 04:22, 20 Eylül 2008 (UTC)]]

  • Sevgili homonihilis, yeni görevinizin güçlüklerini aşacağınıza inanıyorum. Kolaylıklar ve bol sabır dilerim. imza: buraları özleyen ve siz aktif kullanıcıları kıskanan bir "yabancı". --88.250.94.163 13:33, 20 Eylül 2008 (UTC)
  • Tebrik ederim. Görevinizde başarılar dilerim.--Zentukmesaj 12:04, 21 Eylül 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • E-postanızı kontrol ediyor musunuz? ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 01:54, 21 Eylül 2008 (UTC)

Selam, tebrik eder başarılar dilerim. Umarım sabır taşınız hep yanınızda olur. Kolay gelsin. --Manco Capac 07:29, 22 Eylül 2008 (UTC)

  • Her ne kadar aleyhte oy vermiş olsamda oylamalar sonucu hizmetli seçilmişsiniz, hayırlı olsun. Umarım yeni görevinizde başarılı olursunuz. Saygı ve sevgilerimle. Boramesaj gönder 07:42, 22 Eylül 2008 (UTC)
  • Olsun olsun kulaklarım da çınlasın. Amaç iyi olunca çınlamalar vız gelir tırıs gider doğrusu. --Manco Capac 06:53, 23 Eylül 2008 (UTC)

Başınızı çok ağrıttığımın farkındayım, ancak sorun şu ki, bu tartışmada bir sonuca varılabilmesi için karşı oy verenlerin isteği yerine getirilmek zorunda. Gösterdiğiniz gerekçeleri düzenledim, artık madde ingilizce'deki ile hemen hemen aynı uzunlukta. Umarım bu sefer olur. İyi çalışmalar. Saygılar. --♪♫Atakan0652|mesaj 16:16, 22 Eylül 2008 (UTC)

Sayın Homonihilis;

Sizi yeni görevinizden ötürü kutluyorum. Okulların açılşı ile gelen yoğunluğumdan dolayı adaylığınızı fakedmeyişimin üzüntüsü içindeyim. Size olumlu oyumu sunmaktan onur duyacaktım. Kısmet olmadı. Çok svindim. Bu görevi en iyi şekilde yapacağınızdan emin olarak çalışmalarınızda başarılar diler; sabır, metanet ve hoşgörü ile kalın derim. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.Kapçak 18:50, 23 Eylül 2008 (UTC)

kİŞİSEL RESİM[kaynağı değiştir]

Arkadaşım benim profilimdeki silemezsin çünkü telifsiz ve kullanımı serbest !! Bu imzasız yazı Durkin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

islamiyet.gen.tr'de telif hakkı diye birşey söz konusu değildir, genelşikle sitenin alt taraflarında copyrighted ibaresi olurdu ama bundan o işaret olmaması sebebiyle GÖBL olarak belittim, Durkin

Bayramınız kutlu olsun. Hep beraber nice güzel bayramlara. --♪♫Atakan0652 15:00, 29 Eylül 2008 (UTC)

RESİM YÜKLEME UYARISI![kaynağı değiştir]

Mübarek Ramazan Bayramınız kutlu olsun. Hep beraber nice güzel bayramlara...--Tevfik1958 19:16, 29 Eylül 2008 (UTC)

Ramazan bayramınız kutlu olsun. Mutlu bayramlar. --Kemal K.ileti 07:15, 30 Eylül 2008 (UTC)

Silinecek film afişi hk[kaynağı değiştir]

Merhaba. Birde size yazayım dedim. Katkı yapıp sinema afişi eklediğim Süper Ajan K9 için silme etiketi vermişsiniz. Fakat tıpkı Fikret Bey filminin afişinde olduğu gibi lisans verdim. Yani Fikret bey sinema afişinin alındığı internet sitesi aynı. Üstelik film-poster lisansıda verdim. O filmdeki lisanslı afişle benim eklediğim afişin arasında bu kadar belirgin ne hata var ki silinecek? Lütfen bilgilendirirmisiniz. Gerçekten böyle olunca bu işten soğuyasım geliyor. Emeğimede yazık. Daha ne yapmam gerekşyor benim? Bu imzasız yazı Navy emre (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

resim ve telif hakkı[kaynağı değiştir]

Homonihilis, ben resmi aldığım yeri yazdım. "en.wikipedia.org" sitesinden. Çeviri yaptığım için sorun yok. Oradaki resmi buraya aktardım. Hatta kaynak bölümüne nereden aldığımı da yazdım. Onlar kabul ettiyse tr.wikipedia da kabul eder. Saygılar, ihsanjr. Bu imzasız yazı İhsanjr (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Âdil Kullanım Mes'elesi[kaynağı değiştir]

Selâmün aleyküm.Ben size bir şeyi soracaktım.Bu "âdil kullanım" kurallarında sizce de bir saçmalık yok mu ? Yâni düşününüz; şablon:anarşit'te, şablon:sosyalist'te, şablon:kemalist'te sorun yok.Onlar kendi im ve alemlerini kullanabiliyorlar.Ancak sosyal demokrasinin yegâne alemi olan "gül" kullanılamıyor.Gerekçe, "siyâsî ya da temsilî ideolôji...Bence çok saçma.Yok eger kurallar varsa herkes için geçerli olmalı.O yüzden ya Kemalist, sosyalist, anarşistlerin simgeleri de kaldırılsın.Ya da hepsi serbest bırakılsın.Umarım mantıklı izâhatta bulunursunuz.Yoksa sıradan açıklamalarla yetinmeyeceğim ona göre :):):) Kullanıcı:Oxoşkva do Oropa Şeni

Pekâlâ müteşekkilem, anladığıma göre mevzu bahis şablon için resmi yüklemem gerekecek.Eh yükleriz.Yanına da açıklamasını yaparız.Marmara Üniv. şablonu için kesinlikle simgesi(okulun amblemi) yasak mı ?Kullanıcı:Oxoşkva do Oropa Şeni
İlgilendiğiniz için sağolun.Diğer adminleri tanıdığımdan hareketle en yüce gönüllüsü sizsiniz :) [3] şu resimi kullanamaz mıyız ? ingilizce vikipedide kullanılıyor.Türkçesi için bir mâzûr olmasa gerek ? Bir de istirhâmım kullanıcı sayfasında kutucuk içinde yazı nasıl yazabiliriz ?Kullanıcı:Oxoşkva do Oropa Şeni

Merhaba Homonihilis, öncelikle hizmetli adaylığınız kabul edilmiş tebrik ederim. Sizden bir şey isteceğim Vikipedi ile alakalı değil bana yardım edebilirsiniz diye düşündüm! Tek kişiyle oynanan ve kısa bir tiyatro oyunu lazım bana! Bu türden bildiğiniz bir oyun var mı acaba? Kitap adı ya da oyunu inderebileceğim bir url söyleyebilirseniz çok sevinirim. Tiyatro dersimiz var, başım darda anlayacağınız!--c3mâL 11:43, 9 Ekim 2008 (UTC)

  • Evet kendim oynamak zorundayım! (nasıl becereksem artık?) OK, ilgilendiğiniz için teşekkürler. Kolay gelsin.--c3mâL 08:51, 10 Ekim 2008 (UTC)
  • Evet yeni gördüm, mail gelmiş ama süzgece takılmış. Çok teşekkürler, mailinizi okumaya başliiim!--c3mâL 11:03, 10 Ekim 2008 (UTC)
  • Tekrar merhaba :) Size bir cevap yazdım. Süzgece takılır falan bakmayı unutmayın! --c3mâL 11:11, 10 Ekim 2008 (UTC)

Bir merhaba bir kolay gelsin[kaynağı değiştir]

Selam nasıl gidiyor? --Manco Capac 11:49, 10 Ekim 2008 (UTC)

  • Evet uzun süredir bir kısım vaktimi projeyi tercüme ederek değerlendiriyorum. Bence harika bir olay özellikle görme kusurlu arkadaşlar için bulunmaz fırsat olacak ve bence Vikipedinin popülerliğini arttıracak bir proje. Eğer çeviride yardım ederseniz daha hızlı gündeme getirebiliriz. Sonuçta kimse katılmasa bile ben kendim hafta da bir maddeyi seslendiresem bile yeterli olur. hiç yoktan iyidir, öyle değil mi? --Manco Capac 11:56, 10 Ekim 2008 (UTC)

Neden Aziz Duran içeriğiyle ilgili değşiklik yaptınız?[kaynağı değiştir]

Aziz Duran başlığı altındaki içerikle ilgili değişiklik yapıp özgeçmişi silmiş bulunmaktasınız. Hiç bir Vikipedi kuralına, telif haklarına aykırı veya üçüncü şahıslara yönelik hakaret, iftira veya küçük düşürücü ifade kullanılmamasına karşın müdahale edilmiştir.Söz konusu başlık altındaki bilgiler tamamen doğru olup bilgilendirme amaçlıdır. Yine de kusurumuz varsa bildirmenizi istirham eder iyi çalışmalar dilerim. Bu imzasız yazı 78.179.136.175 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

Eklediğim Mafia II ile ilgili herhangi bir kısıtlama veya paylaşıma kapalılık söz konusu değildir. Resim oyunun web sitesnde paylaşıma açık olarak paylaşılmıştır. Resim sayfasına o şekilde bir açıklama girdim. Açıklama yetersizse mesaj yardımıyla belirtebilirsiniz. İyi wikiler ... Bu imzasız yazı Durkin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Mafya 2 adlı resim[kaynağı değiştir]

şu an resim istenilen kriterlere sahip mi? Gerekli değişiklikleri yapmış bulunmaktayım. Durkin 19:39, 12 Ekim 2008 (UTC)

Tebriz Resmi[kaynağı değiştir]

Resim:Tabriz-uni.jpg
İngilizce wikipedia'dan alıntı yaptım. Yani lisans ingilizce wikipediaya ait. Saygılarımla. --VatooVatoo 19:53, 12 Ekim 2008 (UTC)

İngilizce wikipedia'dan alınan eserler için uygun telif lisans türü bulamadım. Resmi türkçe wikipediadan kaldırabilirsiniz. --VatooVatoo 06:16, 13 Ekim 2008 (UTC)

Big Bang ve Tanri[kaynağı değiştir]

Telif hakki icin gerekli izin Istanbul yayinevi tarafindan alinmistir. Izne dair ileti de info-tr@wikimedia.org adresine gonderilmistir. Bunun disinda yerine getirilmesi gereken bir prosedur varsa yapilabilir. Aksi halde makaleleri kaldirmadan once tartisma sayfasina bakmayi unutmayiniz Bu imzasız yazı Havucici (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Homonihilis Kardeşim merhaba![kaynağı değiştir]

nasıl resim yükleyebilirim? Ben ne zaman senin gibi Autoconfirmed user yada Administrator olabilirim? Cevabını bekliyorum. Selamlar

Doç.Dr. Murat KARA Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı KARS Tel.: (474) 242 6801 #1145 muratkara44@gmail.com http://site.mynet.com/muratkara44 Bu imzasız yazı MuratKara Hekimhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Dostum, ikidir hızına yetişemiyorum; seni "ayın en hızlı engelleyicisi" seçmek lazım:) Şaka bir yana hem uğradığın ilk saldırıda geçmiş olsun diyeyim hem de Cenan Akın sayfasında resmin görünüp görünmediğini bir sorayım, bende madde içinde çıkmıyor. Yerinde küçük bi çarpı işareti var.. Levent Abi ileti 19:30, 14 Ekim 2008 (UTC)

Düzeltmeler için teşekkürler. Hizmetliliğe de ısınmışsınız gördüğüm kadarıyla. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 13:43, 16 Ekim 2008 (UTC)

Evet, hizmetli olunca maddeler ister istemez ikinci planda kalıyor. Yine de bunalınca madde yazmaya kaçmak gerek galiba. En azından ben öyle dengelemeye çalışıyorum. --Yabancımsj 14:01, 16 Ekim 2008 (UTC)
Mümkünse e-postanıza bakabilir misiniz? --Yabancımsj 14:08, 16 Ekim 2008 (UTC)

Kaynak belirttim.İnternet sitesini falan düzelttim yani.Lütfen silinmesin. --Yusuf 1907 14:27, 16 Ekim 2008 (UTC)

Kaynağıda belirttim.Nasıl resim yüklenir sayfasına bakarsanız kayanağa koyduğum site vikipedinin önerdiği bir site.Kamu Malı olduğunu garanti veriyor.Oyüzden delikliçınar.jpg ve Denizli Ulu Cami.jpg'yi silemessiniz.--Yusuf 1907 14:27, 16 Ekim 2008 (UTC)

Alpha Prime için eklediğim resim, İngilizce Wikipedia'dan alınmıştır. Kullanıcı:Reichberg

Adil kullanım ne demek tam olarak? İzinler kısmına açıklama ekledim, bu mudur? Zaten İngilzice sürümünde varolan ve yasal olan bir resmi siliyorum demek ve mesajalr atmak yerine onun hangi formatta doğru olarak eklenebilecğeini açıklasanız daha iyi olmaz mı? Daha kısa sürerdi.Kullanıcı:Reichberg

Mevcut anlatımlar çok uzun. Kaç kişi bu açıklamaları sonuna kadar okuyordur bilemiyorum. Picasso örneği daha iyi oldu. İlgili resmin şablonuna göre yeniden düzenledim. Ama şunu da itiraf edeyim ki eklediğime pişman oldum. Burada yardımcı olmaktan ziyade direk silmek, ortadan kaldırmak gibi bir yöntem uygulanıp yeni kullanıcıların da burada yatıp kalkan kullanıcılar kadar çok şeyi bir anda bilmesi bekleniyor. Belki de bu yüzden madde sayısı çok artmıyor. Ben çok uzun bir süredir sırf bu sebepten girmiyordum, şimdi de hevesim kırıldı açıkcası.Kullanıcı:Reichberg

Resim:Efimov.jpg[kaynağı değiştir]

merhabalar, yakın zamanda hayata veda eden sanatçı Efimov'un maddesi Türkçede yoktu, bu konudaki eksiğimizi giderebilmeye çalıştım. Ancak resmi konusunda başarısız oldum anlaşılan. Kendisine ait resim İngilizce Wikipedia'da olduğu için buradan aldım. Seçtiğim şablon "Tarihi Fotoğraf" idi. Resmin madde sayfasında kalabilmesi için öneriniz var mı acaba?Ertly 12:54, 17 Ekim 2008 (UTC)
Tekrar bakabilir misiniz acaba eksik var mı?Ertly 13:12, 17 Ekim 2008 (UTC)

Ulu caminin Kaynağını düzelttim ama lisansını değiştiremedim.Bilgi verir misin?--Yusuf 1907 15:44, 17 Ekim 2008 (UTC)

Resim:Die Zeit.png resmindeki adil kullanım sorununu çözdüm. İsterseniz bakınız. Runningfridgesrule 15:48, 17 Ekim 2008 (UTC)

Tamam, hallettim şimdi. Runningfridgesrule 10:31, 18 Ekim 2008 (UTC)

slm bana uyarı gelmiş ama ben telif haklı hiç bişey eklemedim neden uyarı aldığımıda anlamadım eğer anlatırsanız sevinirim teş ederim sağolun Bu imzasız yazı Kalbim nefretim (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Resim yükleme[kaynağı değiştir]

Merhaba bana sizi önerdiler. Epey bilgiliymişsiniz. Ben yeni kullanıcı adı aldım. Acaba wikimedia commons'a nasıl internet sitesinden resim yükleyebilirim çünkü oradanda türkçe vikiye resim yükleyeceğim yani bir nevi aracı olarak kullanacağım. Birde internet sitesinden herhangi bir film posterini yükleyeceğim mesela. Fakat 1 Ekim tarihinde kural değişmiş. Lisansına film-poster afişi koyulduğu halde silme kayıdı veriliyormuş. Bu sorunu nasıl halledebiliriz. Hangi kaynaklardan yapabiliriz bilginiz var mı? Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar... Bu imzasız yazı Gruppenführer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Lisanslı Resim Yükleme[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba. İlk öncelikle cevabınıza ilginize teşekkür ederim. Resim yüklemek için bana verdiğiniz cevapta önerilen kamu malına bırakılmış örnek site flickr.com var. Bu siteye baktığımda anasayfasında copyright 2008 yazısı var. O zaman bu telifli olmuyormu? Kamu malına bırakılmış değil. Her hakkı saklı bir site. İstediğim tüm çeşit resimlerde bu sitede. Madem önerilmiş bir site. Ozaman uygun lisans verip vikiye yükleyip katkıda bulunabilirmiyim? yada her yüklemek istediğim resme KM lisansı versem olurmu? Kafam karıştı. O yüzden yüklemeden danışayım dedim. Aslında istesemde yükleyemiyorum çünkü dosya yükle seçeneği sistemimde yok. Yeni üye oldum diyemi anlamadım. Dosya yükle yetkisi bana ne zaman verilecek acaba? Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu imzasız yazı Gruppenführer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Resim:DTCF Tiyatro HOCALAR.JPG lisans problemi[kaynağı değiştir]

Merhaba, DTCF Tiyaatro Hocalar.JPG fotografını ben çektim. Lisans etiketlemeyi yapmamışım sanırım. Nasıl yapabilirim, yardım eder misiniz? Bu imzasız yazı Assis (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Resim:DTCF Tiyatro HOCALAR.JPG lisans problemi[kaynağı değiştir]

Bilgilendirme icin tesekkur ederim. Ayni fotografi bir kez daha yukledim ve GÖBL-Kişisel lisansini isaretledim. Eskisini silmeli miyim? --Assis 10:13, 19 Ekim 2008 (UTC) Lisans islemini tamamladim, yardiminiz icin tesekkur ederim. --Assis 10:29, 19 Ekim 2008 (UTC)


Elimden geldiğince[kaynağı değiştir]

beni çeşitli resimler konusunda uyarmışsınız.anladığım kadarıyla(anladığım kadarıyla diyorum çünkü daha 11 yaşındayım)tamamlamaya çalıştım.eğer olmamış ise resimleri silebilirsiniz.----degazor18mesaj 14:40, 20 Ekim 2008 (UTC)

Haklısınız. Geri alıyorum.--İnfoCan 20:02, 20 Ekim 2008 (UTC)

Bruno Ganz resim yüklemesi[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar. Sizin lisanslı resim yükleme için bana yol gösterdiğiniz search.creativecommons.org sitesinde aynen dediğiniz gibi resimin sağ alt köşesinde some right reserved yazısından yola çıkarak resmi yükledim. Yinede içime sanki kurt düştü. Danışmak istedim Doğru yapmışmıyım ve doğru lisansıda vermişmiyim. Umarım doğrudur. Öyle ise eğer hep bu kaynaktan vikiye katkılarım olacaktır. Eğer lisansı yanlış vermişsem resim tarafınızdan silinmeden benim düzeltme yetkim yada sizin düzeltmeniz olabilirmi? Saygılarımla Bu imzasız yazı Gruppenführer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Flickr Bruno ganz[kaynağı değiştir]

Resim tıklandığı zaman resmin açılacağı şekilde bir linki kaynak olarak göstermelisiniz demişsiniz çok haklısınız fakat çok ilginçtir ki resmi açtığımda yukarıdaki adres çubunğunda sadece http://search.creativecommons.org/# yazıyor. bende farkettim ama rsmi yükledim. Dilerseniz sizde bakabilirsiniz. Resmi dediğiniz gibi flikr'dan aldım. bunun için bana önerdiğiniz gibi [4] sitesinden girdim. anahtar kelimeye bruno ganz yazıp soldaki 2 kurucuğu işaretledim. flickr seçeneğindende tıklama yaptım. Lakin dediğim gibi sadece üstteki aders şubuğunda kaynak olarak search.creativecommons.org/# yazıyor. Eksik birşey yok. Siz bir bakabilirmisiz rica etsem. Zaten başka bir anahtar kelimede yazsam hep aynı kaynak adı yazıyor. Gruppenführer 22:43, 20 Ekim 2008 (UTC)

Bruno ganz-2[kaynağı değiştir]

Bu arada yaptığım uğraşlar sonucu kaynak olarak [5] olarak kaynağı değiştirdim. Kaynak olarak direkt bu yazıldığında resim direkt çıkabiliyor. Sanırım oldu. Geriye lisansı incelemeniz kalıyor. Gruppenführer 22:48, 20 Ekim 2008 (UTC)

Bilgi için teşekkürler[kaynağı değiştir]

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. --Hakanp 10:55, 21 Ekim 2008 (UTC)



yani bana şunu mu demek istiyorsunuz:

Dosyayı yükleme yapmadan,direk ismini yazarakda sayfaya kaydedebilirsin.

doğru anlamışım? Bu imzasız yazı Degazor18 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ben muhtemel bir kukla buldum. Gördüğüm kadarıyla Kullanıcı:NaChO, Kullanıcı:Btunga'yı kukla olarak kullanıyor. Bkz: benim mesaj sayfam ve NaChO'nun mesaj sayfası. Runningfridgesrule 22:46, 21 Ekim 2008 (UTC)

Oguzhannibal - Karaknight[kaynağı değiştir]

Eski kullanıcı adımın Karaknight olduğunu doğru. Beni engellemişsiniz. Gerekçe olarak da eski adımın 4 gün süre ile engellenmiş olması. Fakat bunun nedeni şudur; Riddler, Penguen, Joker gibi maddelere wikipediadan resim yüklemiştim. Bu resimlerin telif hakkının yanlış olduğunu belirten mesajı çok sonra aldım. Bunun için de engellendim. Sonra da IP adresim ile bir kaç tane değişiklik yaptım. Bunu takiben kullanıcı adını hatırlamadığım birinden mesaj aldım -mesaj, kullanıcı adıma gelmediği için bir daha okuyamadım- ,mesajda üye olabileceğim yazıyordu. Ben de affedildiğimi düşünerek yeni bir isim ile üye oldum. Telif hakkı meselesine gelince. Filmlerin konusunu 10-11 sitede daha gördüğüm için vikipediye kopyaladım. Tabi ki bir daha yapmayacağım. Ama önemli olan mesele affedilip affedilmeyeceğim. 19:45, 22 Ekim 2008 Bu imzasız yazı 88.253.95.191 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Jim Carrey resmi[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar. Jim Carrey'e resim eklemek için flickr sitesinden (Resim:Jim carrey.jpg) resmini türkçe vikiye lisanslı yükledim ama jim carrey'nin kendi sayfasına henüz yüklemedim çünkü resimdede gördüğünüz gibi başka kişilerde var. Zaten aynı resim ingilizce viki'dede mevcut ama tabii sadece kendisi ve yakından görünümü. Peki bu resmi nasıl ortalayıp kendisini gösterecek şekilde (Aynı ing.vikideki gibi) yapabilirim. Bilginiz var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Gruppenführer 18:29, 22 Ekim 2008 (UTC)

Eddie Murphy[kaynağı değiştir]

Merhaba. Eddie Murphy'e resim ekledim. Baktım ki bugüne kadar böyle dünya çapında ünlü bir yıldızın resmi yok. Flickr'dan kaynağını belirterek resmini yükledim ama ikilemde kaldım Lisansı doğru seçmişmiyim bilmiyorum. Umarım vikipedi aleyhine bir hatam yoktur. Çünkü çekine çekine yükledim. Ayrıca Jim carrey için resim yüklemiştim ama kendi sayfasına henüz eklemedim. Bunun için size soru sormuştum. Bir incelerseniz çok sevinirim. Gruppenführer 12:52, 23 Ekim 2008 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:471px-Dreigroschenoper.JPG Bu adil kullanım resmi gerekçesiz olduğu için silinmeye adaydır! etileti koymuşsunuz Ben bunu burdan aldım: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Dreigroschenoper.JPG ne etiketi koymam gerekiyor ya da Türkiye'de yasalar mı farklı?--Kızıl Şaman 09:39, 24 Ekim 2008 (UTC)

Kusura bakma, katkılarını inceledim tarih olarak hata görmüşüm,msj dan sonra katkı yaptığını gördüğüm hatasına düştüm..--Kızıl Şaman 10:40, 25 Ekim 2008 (UTC)

  • Orada mısın? Özürümü kabul ettin mi?Bu konuda üzgünüm dedim?--Kızıl Şaman 23:34, 25 Ekim 2008 (UTC)

Yeni hesap açabilir miyim? --Oguzhannibal veya Karaknight 13:52, 24 Ekim 2008 Bu imzasız yazı 88.253.91.159 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar.Nasılsınız diye sormak için uğramıştım.eee...nasılsınız?işler zor mu?kimi görevleri bana da devredebilirsiniz.o kadar cahil olduğumu zannetmiyorum.bu arada gerçek adınızı ve yaşınızı öğrenebilir miyim?bu şekilde birbirimizi daha iyi tanırız.Benim adım Furkan.12 yaşındayım.İzmir'de yaşıyorum.sizin bilgilerinizi de almak beni çok mutlu eder.

saygılarımla,iyi vikiler. Bu imzasız yazı Degazor18 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Lisanslı film afişi[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar. Richard Gere'nin başrolde oynadığı The Flock filmine katkı yapacağım. Henüz oluşturulmamış. Ülkemizde Günahkarlar olarak geçiyor. (Resim:Gunahkarlar filminin afişi.jpg) şeklinde gerekli internet sitesinden resmi türkçe vikiye yükledim ama henüz filme katkı yapmadım. Yapmadan sizden onay alayım dedim. Uygun lisans verdiğimi düşünüyorum. Kaynak olarakta http://www.sinematiyatro.net/sinema/2590/gunahkarlar-the-flock olarak yazdım. Direkt bu çıkıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim Gruppenführer 20:02, 24 Ekim 2008 (UTC)

Süper Ajan K9 film Posteri[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bana öğrettiğiniz gibi film posteri katkısı yaparken adil kullanım gerekçesi belirtmem gerektiğini bildirmiştiniz. Bende bundan yola çıkarak Süper Ajan K9 filmine Flickr sitesinden film posterini ekledim. Lisansını ve kaynağını belirttim ve ayrıca adil kullanım gerekçesinide belirttim. Sanırım silinmemesi için hiç bir sorun yoktur. Eğer sorun yoksa bundan böyle daha çok katkı yapmayı istiyorum. Lütfen inceleyebilirisiniz. Saygılarımla. Gruppenführer 12:32, 25 Ekim 2008 (UTC)



tugay battal mı[kaynağı değiştir]

tugay battal adında bir konu var.silinmesini istiyorum.çok saçma düşünceler içeriyor.

iyi vikiler,kolay gelsin. Bu imzasız yazı Degazor18 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Lîsans Konusu[kaynağı değiştir]

Ya benim anlamadığım bir şey var.İntwernet adreslerini de eklediğimiz hâlde neden eklediğimiz dosyalar siliniyor.Arnavutlar ve diğer azınlıklarla ilgili yüklemek istediğim resimler var.Ancak yükleyemiyorum bin bir türlü engel koyuyorsunuz maşallah.Lisansı serbest resim nasıl oluyor ? Ethnologue ileti

Varan:1, Homonihilis ‘ e karşı yaptığım hata, konu izahı ve özür..[kaynağı değiştir]

  • Değerli vikipedist “Homonihilis” yanlışlıkla size gönderdiğim mesaj’dan dolayı sizi çok üzdüğümü benim mesaj sayfama bıraktığınız mesajınızdan anlamış bulunuyorum. Eğer inanırsanız, ben o gün sabaha kadar üzüntümden uyuyamadım. Sizden çok özür diliyorum.

Size karşı yaptığım o talihsiz yanlışlığı ancak aşağıda bir kronoloji takip ederek izah edebilirim. Bu durum karşısında beni anlayıp affedeceğinize inanıyorum.

Kullanıcı “Deniz bilge” rumuzlu wikipedisin yazılarına ve vikipediye katkı yapmak üzere ben de “Tartışma:Kürtler” sayfasına “İsrail'deki Kürt Nüfusu” başlıklı bir yazı yayınladım. Yazı kayıtları aşağıdadır.

  • 00:39, 22 Ekim 2008 Btunga (Mesaj | Katkılar) K (7.048 bayt) (Yeni başlık: İsrail' deki Kürt Nüfusu) (Geri al)

Ancak yazdığım yazıyı wikipedist “Runningfridgesrule” rumuzlu kişi anında kaldırdı. Bunun üzerine ben o şahsa hemen mesaj yazdım ve mesaj bilgisi aşağıdadır.

  • 01:07, 22 Ekim 2008 Btunga (Mesaj | Katkılar) K (21.088 bayt) (Yeni başlık: alınıma sebebinin hemen izahını rica) (Geri al)

Bu arada tanımadığım, bilmediğim “NaChO” rumuzlu kullanıcı yazımın alınmasını haklı olarak engelledi. Bu durum karşısında ben de sesiz kalmadım ve vikipedi katkılarımıza verdiği cesaret ve teşvik nedeniyle kendisine teşekkür mesajı gönderdim. Derken wikipediye bir madde düştü, aşağıdadır.

  • 01:46, 22 Ekim 2008 (geçmiş) (fark) Kullanıcı mesaj:Homonihilis ‎ (Yeni başlık: Kukla)

Bu durum karşısında “Homonihilis” rumuzuna kınama mesajı gönderdim. Ancak konuyu biraz daha inceleyince gördüm ki meğer “Kukla” mesajını “Runningfridgesrule” rumuzlu wikipedist göndermiş. mesaj bilgisi aşağıdadır:

  • 01:46, 22 Ekim 2008 Runningfridgesrule (Mesaj | Katkılar) (16.792 bayt) (Yeni başlık: Kukla) (Geri al)
  • Size gönderdiğim o mesajı hemen bu wikipediste gönderdim ancak size gönderdiğim mesaj için çok üzüldüm, bu mesajı geri alma yetkimin de olmamasından dolayı o an kendime kahrettim. “Runningfridgesrule” e gönderilen yazı ise kaldırıldı size gönderdiğim mesaj ise kaldırılmadan, öylece kaldı.

Sabah kalktım ve size’e özür mesajı göndermek üzere siteye girdiğimde 48 saat yasaklı olduğumu gördüm, ve diğer yöneticileri tanımamama rağmen herhangi birisine ulaşmaya çalıştımsa da maalesef başaramadım çünkü ulaşımıma da engel kaydı konmuştu, engelleyene de ulaşamadım. Bu bakımdan ben maalesef iyi bir “İletişimci” değilim. Engel bilgileri aşağıdadır.

  • 09:07 (Engelleme kayıtları) . . Levent Abi (Mesaj | Katkılar) "Btunga (Mesaj | Katkılar)" engellendi. Detaylar: (hesap yaratımı engellendi). Süre: 48 saat Sebep: (#10-Topluluğun sabrını zorlama: VP:KSY
  • İşte sayın “Homonihilis” konunun gelişimi böyledir . Bu bakımdan sizi üzdüğüm, kırdığım için lütfen bağışlayınız.. bu konu içerisinde adı geçen diyer vikipedistlere de yaptıkları “kural ihlalleri” kendilerine, tarafımdan izah edilecektir. Bana yapılan bu haksızlığın belgesi, bilgisi, sizin mesaj sayfanıza gönderilmiş olan ” 31” nci sıradaki mesaj ile benim sayfamdaki mesajdır. Yeri gelmişken küçük bir ek yapmak isterim. Ben kişilerin kuklası olacak çağımı, geçirmiş bulmaktayım. Ayrıca “Kukla” terimi iki türlü anlam ayırımı olan bir terimdir. İşte bana atıfta bulunulan “kukla” terimi hangisidir Wikipedi’nin Kuralları arasında yer alan “kukla” ‘ yı mı içermektedir, eğer böyleyse, bu konu araştırılarak böyle bir kural sıfatı takılabilir ve yön işaretiyle de mesaj bilgilerine yön verilebilirdi ve bu durumda da kimsenin bir söz söylemeye hakkı olmazdı. Ancak bu ”kukla” terimi halk arsında ononim olarak kullanılan “birinin yamağı, birilerinin elinde oynatılan, kötü gözle bakılan, şahsiyetsiz kişi, v.b..” anlamını taşıyan “kukla” terimi ise ki, öyle gözüküyor çünkü bu terimi yazan “Runningfridgesrule” tarafından kuralına göre araştırılmadan ispatlanmamış bana atfedilen bir terimdir. İşte sizi ve beni üzen olaylar bu kötü içerikli mesaj sonunda oluşmuştur, bunun sonucunda da siz üzüldünüz, ben yasaklandım ve bütün yazılarım, gönderdiğim mesaj’lar da ortadan kaldırıldı, ancak asıl suçlu olan “kişisel saldırıyı yapan” kişiye hiçbir yaptırım getirilmediği gibi o bana atfedilen çirkin söz ve mesajı sizin sayfanızda birileri tarafından “GÜZEL” ce muhafaza edilip, himaye gördüğü tartışmasız apaçık bir belgedir. Ben o şahsiyetsizlikte olan bir insan olmadığım gibi, google arama motorunun index’lediği sayfalara (vikipedi de kullandığım rumuz ve isim olan) btunga Erdal Yılmaz, Erdal Yılmaz, gibi yazılarak bakıldığında benim ne düzeyde bir şahsiyet olduğum apaçık anlaşılacaktır..Ben açık ve dümdüz bir insanım, en az da 25 yıllık idari yöneticiliğim mevcuttur. Ayrıca sizlerin emekleriyle oluşan “wikipedi”’ nin ansiklopedi geçici içeriğinin en az 10 bölümünde adım geçmektedir…Yukarıdaki nedenlerden dolayı sizden yeniden özür diliyorum Sayın “Homonihilis” beni affetmeniz umuduyla….saygılar “btunga” Erdal Yılmaz -25.10.2008-Erdal Yılmaz 16:07, 25 Ekim 2008 (UTC)

Burada bana hakaret edildiğini düüşnmekteyim. Gereğini yaparsanız (bir hizmetli olarak) sevinirim.--Gökçє Yörük mesaj 09:29, 26 Ekim 2008 (UTC)

Donnie Yen Lisanslı resmi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Donnie Yen'e ingilizce viki'den aynı resmi ekledim ve aynı Lisansı verdim. Kaynağınıda gösterdim. Bunda da adil kullanım gerekçesi belirtmek gerekiyormu? gerekiyorsa eğer örnek verebilirmisiniz. Saygılarımla Gruppenführer 14:59, 26 Ekim 2008 (UTC)

Resim:HOCALAR83.JPG[kaynağı değiştir]

Merhabalar, bu resimle ilgili bir e-mail ulşmadı. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 14:41, 27 Ekim 2008 (UTC)

  • Düzeltiler için teşekkürler.Levent Abi ileti 09:48, 28 Ekim 2008 (UTC)

Kendi Yapıtlarım[kaynağı değiştir]

Kendi yapımım olan resimleri göstermek istedim.İnşallah beğenirsin.Şunlar;

Yakında bunlardan çok daha üretip vikipediye katkıda bulunmak istiyorum.Vikipedi de ismim kalıcı olsun değil mi?-- Yusuf 1907ileti 13:41, 28 Ekim 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Rica etsem Vikipedi tartışma:Kayda değerlik (tiyatro oyunu) sayfasında yorum yapabilir misiniz? Tiyatro hakkında güzel katılımlarınız da olduğu ve sayfanın geçmişinde de katkınızın olduğunu göz önünde bulundurarak fikrinizin o tartışma açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. O tartışmayı en kısa zamanda karara bağlayıp kuralı yürürlüğe geçirmemiz cidden çok iyi olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:04, 29 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba,ben size resimlerimi göstermiştim.Yusuf 1907 yapım diye.Sizde wikipedia commons'a yükleyin demiştiniz.Oraya resimlerimi nasıl yükleyebilirim.Yardım edermisiniz.-- Yusuf 1907ileti 14:45, 31 Ekim 2008 (UTC)


Teşekkürler--Selim Baba ileti 07:04, 2 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba. Bir kayıtlı kullanıcı olarak sayfa taşıma yetkim varmış. Bunu tama anlamadım. Bu nasıl oluyor yada bir örnek verebilirmisiniz. Ve bir de Yavuz Karakaş'a katkı yaptım. Kendi özel internet sitesinde fotoğrafıda var onu eklemek istiyorum ama tabii telif hakkı var. Lisansını Promosyona yönelik resimler (Ünlüler, sanatçılar) olarak versem olurmu acaba. Eğer olmaz ise halen hayatta olan bir ünlü için hangi geçerli lisansı vermem gerekir. Gruppenführer 20:19, 2 Kasım 2008 (UTC)

Yavuz Karakaş[kaynağı değiştir]

Bir de unutmadan şunu söyliyeyim; diyelim ki Yavuz Karakaş'a doğru lisanslı resim eklerken adil kullanım gerekçesini nasıl yapabilirim? Bana bunun için örnek gösterebilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla Gruppenführer 20:39, 2 Kasım 2008 (UTC)

Vikipedistlik[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar. İlköncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben birşey sormak istiyorum. Acaba nasıl Vikipedist olabilirim. Şartları nelerdir? Şartlar oluşunca otomatik mi oluyorum. Ve artı yetkilerimiz ne oluyor? Yani yaptığım katkıdan sonra kullanıcı ismim olan Gruppenführer'e tıklandığında bomboş, hiç birşey yazmıyor. Bende kendimi tanıtmak istiyorum, kendim ile ilgili bilgiler yazmak istiyorum. Yada Vikipedist demek sizi gibi Hizmetli mi demek oluyor aynı zamanda. Bunun içinde beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. Gruppenführer 21:06, 2 Kasım 2008 (UTC)

resim konusu.[kaynağı değiştir]

merhabalar. şimdi şöyle bir şey var. resmi arkadaşım çekti ve blogunda yayınladı ve ben de ondan izin istedim o da onayladı. lisans konusunda ise kendi blogunda yayınladığı için açıkçası ne yazabileceğimi tam kestiremedim. "kendi çektiğim bir resmi tüm haklarından vazgeçerek çoklu ortama sunmak istiyorum" anlamına gelen lisans türü sanırım en uygunu. açıkçası bana yardımcı olursanız sevinirim. :) --Triancula ileti 23:22, 2 Kasım 2008 (UTC)

Sık uğrayamadığımın ve katkılarımın epey azaldığının farkındasınızdır. Buna rağmen yaptığınız jest için teşekkürler. Umarım iyisinizdir. Kolay gelsin. --Yabancımsj 11:50, 3 Kasım 2008 (UTC)

Ben de iyiyim, teşekkürler. Eskisi kadar sık olmasa da "dolu maddeler" yazmaya fırsat bulabilirim umarım yakında. Sizin de dolu ve güzel tablo maddeleri açtığınızı görüyorum bu aralar. Bu vesileyle onlar için de teşekkürler, elinize sağlık. --Yabancımsj 12:04, 3 Kasım 2008 (UTC)
Ne iyi oldu söylediğiniz, Fermi paradoksunu çevirdiğinizin farkında değildim. Fırsatım olursa 1-2 kırmızı çevirmeye çalışırım ben de. SM projeleri benim de aklımda. Samuel Beckett gibi bir işbirliği projesi yürütebilsek keşke. Vikipediye katkıda bulunmanın keyfi biraz da imece çalışmaya dayanıyor bence. Daha fazla vakit ayırabildiğimde bunun için kapıları çalmaya başlayabilirim yine tek tek. --Yabancımsj 12:20, 3 Kasım 2008 (UTC)
SM'lerin etrafındaki maddeler konusunda size katılıyorum elbette. SM çalışmasının güzel yanı hem tamamlanmış bir madde ortaya çıkarmak, hem ona bağlı epeyce madde açmak. Siz Poe'da bu işi önceden yapmaya başlamıştınız, onu da bir proje haline getirebiliriz. Uygun olduğum zaman tekrar konuşup kararlaştıralım o halde neler yapabileceğimizi. --Yabancımsj 12:53, 3 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Günün maddesi önerileriniz için minik bir armağan. Cat msj 00:02, 4 Kasım 2008 (UTC)

Tartışma:1972 - 1973 Tiyatro Sezonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın homonihilis
Sizinle aynı görüşteyim. Tartışma:1972 - 1973 Tiyatro Sezonunda Sahnelenen Oyunlar sayfasına bakabilir misiniz? İyi çalışmalar.--docbaba 08:29, 4 Kasım 2008 (UTC)Docbaba mesaj

Hizmetli olmak[kaynağı değiştir]

Merhaba, Nasılsınız? Birşey öğrenmek istiyorum. Sizin gibi hizmetli olabilmek için ne gibi temel şartlar gerekir? Ben olabilirmiyim mesela? Birde bende kayıtlı bir vikipedist olarak hatalı yazılar yazan, telif izni olmayan resimler yada benzeri şeyler ekleyen anonim kullanıcılara veyahut diğer vikipedistlere mesaj atıp uyarabilirmiyim, buna hakkım varmıdır? Yada bu sadece hizmetlilere ve denetçilere mahsus birşey mi. Bu konulardada beni bilgilerndirebilirseniz sevinirim. Saygılarımla Gruppenführer 16:36, 4 Kasım 2008 (UTC)

  • Demek resim "thumb'landı" eskilerin deyimiyle; "ilahi" Hmonihilis, güldürdün gece gece.. Levent Abi ileti 20:19, 4 Kasım 2008 (UTC)

şaka yaptığımı kim söyledi ki. resimle ilgili yardımcı olamam.teyit edemiyorsanız silin.Bu imzasız yazı Qarapapaq (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bana oy kullanamazsınız dediniz ama kullana bilirim.Dediğin yere baktım en az 150 değişiklik yapmam ve 2 aydır Üye olmam gerekiyormuş.Benim mesaj sayfama bakın bi.İlk mesajımın tarihine 26 Eylül 2008 tarihinde yollanmış.Bugün 7 Kasım 2008.Yani 2 aydır zaten üyeyim.Ayrıca ben 381 tane dğişiklik yapmış durumdayım.Yani bütün şartlara uyuyor.Lütfen o sildiğiniz oyları geri kooyuun.--Yusuf 1907ileti 13:57, 7 Kasım 2008 (UTC)

Mesaj sayfaları karıştı kusura bakmayın :)--Eldarion 14:07, 7 Kasım 2008 (UTC)
[6] Kolay gelsin :)--Eldarion 14:12, 7 Kasım 2008 (UTC)

Ben azınlıklar, diller ve özerk devletler/bayrakları konusunda resim yüklemek istiyorum.Ancak yükleyemiyorum.Merak ettiğim şey şu ki nasıl yükleyecğim ve yüklemem için ne yapmam gerekiyor acaba ? Yardımcı olursanır müteşekkir kalırım.Ethnologue_Philologue ileti

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

Eliniz değmişken bir de şu seçkin madde incelemesi'ni ekleseniz diyecektim. İyi çalışmalar... --Kemal K.ileti 18:40, 8 Kasım 2008 (UTC)

[1] kriter yerine getirildiğine göre sanırım artık bir sorun kalmadı. ;)--Triancula ileti 20:30, 8 Kasım 2008 (UTC)

Bilim Maddesi[kaynağı değiştir]

Bilim Maddesi için seçkin madde incelemesi açılmış; ancak tartışma yapılmadan oylamaya geçilmiş. Bu duruma bir göz atmanızı rica ediyorum. Teşekkürler ve iyi çalışmalar! --Eyalvac 21:03, 8 Kasım 2008 (UTC)

İşbirliği[kaynağı değiştir]

Bu işbirliği aslında vikiproje MHB'nin aylık işbirliği idi. Şimdi ise haftalık işbirliği imiş gibi duruyor bunu ben de bilemiyorum açıkçası. Bu soruyu bir de Kullanıcı:İnfoCan'a sorun isterseniz.. Belki yardımcı olabilir.İyi akşamlar --Merube 89 22:04, 8 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba;

Neden sürekli üniversite logosu eklediğimde silinmeye aday gösteriliyo?

Ne yapmam gerekiyo silinmemesi için anlayamadım. Adil kullanım gerekçesini nasıl düzenliyebilirim?

bilgilendirirseniz sevinirim.

teşekkürler. Bu imzasız yazı Angelixeus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yarıda kalmış filmler[kaynağı değiştir]

Merhaba, şu The Crow (film) ile Johnny English filmini ne yapıp edip bir türlü düzeltemedim. Nerede hata yaptığımıda çözemedim. Siz yardımcı olabilirmisiniz. Saygılarımla Gruppenführer 10:48, 9 Kasım 2008 (UTC)

şimdi bakabilir misiniz?Ertly 09:34, 10 Kasım 2008 (UTC)

The Crow Filmi[kaynağı değiştir]

Merhaba The Crow ile katkıda bulunduğum ve sizinde yardım ettiğiniz The Crow (film)'i aynıdır. The Crow filminin silinmesi gerekirmi? Yada hangisi silinmelidir.Siz yapabilirmisiniz. Ve üstelik The Rock ile Dwayne Johnson'ın da aynı olduğunu tespit ettim. Bunların akıbeti ne olabilir? Saygılarımla Gruppenführer 09:46, 10 Kasım 2008 (UTC)

  • daha önceden 349494 kez resim yüklemiştim ama sanırım yeni bir değişiklik olmuş. gerekçeyi o şablonda nereye yazacağımı söylerseniz sevinirim çünkü bu gerekçeli yüklemeyle ilk defa karşılaştım, ingilizce wikipedia'daki gibi şablon içinde olsa elbette ben de direk yazardım, şablonu sanırım güncellemek gerek ki böylece benim gibi bu yeni olaydan bilgisi olmayanların da hata yapma olasılıkları düşsün, öyle değil mi? --Triancula ileti 15:46, 10 Kasım 2008 (UTC)
  • verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. kusura bakmayın haberim yoktu böyle bir değişiklikten. gerekli düzenlemeleri yaptım. --Triancula ileti 21:40, 10 Kasım 2008 (UTC)

Resim:598px-Britis Museum Crystal Skull08.jpg resmini wikipedia commons'ta bulmuştum. Nasıl yükleyeceğimi bilmiyordum. Resmi silebilirsiniz. Sonradan Wikipedia commons'taki sürümünü yükledim. Resim:Britis Museum Crystal Skull08.jpg adı ile yüklü. Öbür resmi sildiğiniz zaman beni haberdar ederseniz sevinirim. --Bay Quin-Gon 15:58, 10 Kasım 2008

  • Gerek kalmadı.

Madde istatistiklerine nasıl ulaşabilirim acaba? --Bay Quin-Gon 15:58, 10 Kasım 2008

  • Merhabalar. Üye olmayan bir kullanıcının engellenme ihtimali var mıdır? Hakkımda çeşitli ithamlarda bulunan üye olmayan bir kullanıcı var da. --Eyalvac 15:41, 11 Kasım 2008 (UTC)
  • 88.234.43.233 IP nosu bu olan kişi KKTC maddesinin resmen içine etmiş. --Eyalvac 15:44, 11 Kasım 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Quintasordo.svg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 19:51, 11 Kasım 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Aubrey Beardsley - Edgar Poe 2.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 19:51, 11 Kasım 2008 (UTC)

Siz mesajı yollarken geldi bile! Umarım beğenirsiniz. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 10:05, 12 Kasım 2008 (UTC)

Ben de vakit darlığından ilk paragrafı çevirebildim ancak. Gerisini daha sonra getirebiliriz. Bu ara açtığım maddelere hep daha sonra dönmem gerecek zaten. Yine çakışmışız desenize :) --Yabancımsj 10:09, 12 Kasım 2008 (UTC)

İş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Vikipedi:İş birliği projesi/Kasım 2008'de verilen karara ilişkin oylamayı Vikipedi:İş birliği/Gelecek hafta veya aylar için proje önerileri ve oylamalar sayfasında göremedim. Bu konu genel iş birliği projesi olarak oylanmamış galiba ama sizin bu değişikliğinizle Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji kapsamından çıkıp genel iş birliği haline gelmiş. Bu iş birliği projesinin de diğer adaylarla birlikte oylanması gerekmez miydi? İyivikiler... homonihilis // ileti 22:11, 8 Kasım 2008 (UTC)

  • Öncelikle mesajınıza çok geç yanıt verebildim kusura bakmayın bu yüzden. Bu aralar oldukça yoğunum ve yukarıda yaptığım karışıklık da bunun göstergesi sanırım. Aslına bakarsanız burada İnfocan'ın bana attığı şablondan yola çıkarak "haftanın iş birliği" projesinde bu konunun seçildiğini düşünmüştüm, aylık olan bir proje içinde bütün başlıkları genel bir anlam ifade eden "iş birliği projesi" olarak değiştirdim. Bunun bir nedeni de, iş birliği projelerimizin artık "haftalık" değil de "aylık" olarak yapılmasıydı. Sonuç olarak işler biraz karışmış olmakla birlikte yapılan bir proje var ortada (gerçi 2 kişi katkı yapıyor sayemde ama olsun :) uygun bir vakit bulursam yeni bir işbirliği projesini uygulamaya koyabilirim, ancak şu aralar bu oldukça zor benim için, bu yüzden vakit bulabilen herhangi bir hizmetlimizin (ilgileniyorsanız sizin :) yapmasını ümit edelim bu işi. Dikkatiniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler. Kolay gelsin. Cat msj 10:35, 12 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhaba, öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Ancak, viki sayfalarında soldaki kısayollardaki iş birliği projesi hala vikiprojenin sayfasına yönleniyor. Bu ne zaman düzelir acaba?--Merube 89 15:58, 12 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba. Nasıl Kaliteli Madde Adayları sayfasına aday eklerim? Yanıtınızı bekliyorum. İyi Vikilemeler... --Maniaqq 18:43, 12 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkür ediyorum. Ama bir sorum daha olacak. Sizce Agnes Szavay maddesi kriterleri sağlıyor mu? --Maniaqq 18:48, 12 Kasım 2008 (UTC)

Uyarınızı dikkate alıyor ve teşekkür ediyorum. --Eyalvac 19:33, 12 Kasım 2008 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Vikipediye günde birkaç dakikamı ayırabilecek kadar vaktim var ve buraya yararlı olmaya çalışıyorum. Bir daha böyle bir işaretleme işlemine girişirsen söylediklerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler.--Zemlya Kruglıy 11:37, 13 Kasım 2008 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:Battlefield_Vietnam_Coverart.png adresindeki resim için uyarmışsınız. ben bu resmi vikinin ingilizce sürümünden aldım.O nedenle telif sorunu olacağını sanmıyordum.Şimdi ne yapmam gerekyiğini bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim. Bu imzasız yazı Betatron (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teşekkürler yardımın için.. ilgili resmi düzeltiyorum.--Betatron 17:04, 13 Kasım 2008 (UTC)

Yorgunluk için..[kaynağı değiştir]

İçin içmeyin ben de yine de vereyim dedim. Bunca yorgunluğun üzerine iyi gider. :) (Manco Capac'tan aldığım bu emaneti aynen iletiyorum, bana biraz ağır geldi :) Levent Abi ileti 21:35, 13 Kasım 2008 (UTC)


teşekkür ederim--Uğur58 08:41, 14 Kasım 2008 (UTC)


Vikipedi:İş birliği[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Vikipedi:İş birliği oylama sayfasında çift maddelerin birleştirilmesi önerisi şimdilik en fazla sayıda oy almış. Acaba Kasım ayı için bu projeyi başlatsak mı? --Pinar 08:56, 14 Kasım 2008 (UTC)

O vakit projeyi başlatıyorum. Geçmiş birleştirme tekniğini Kibele'nin açıklamasını okumama rağmen bir türlü kavrayamamıştım ama tekrar bulup proje sayfasına bir not düşebilirim. --Pinar 09:07, 14 Kasım 2008 (UTC)
Elinize sağlık. Projeye katılımda bulunmak isteyenlerin kafası karışmaması için kapsamlı açıklamanıza ihtiyaç duyulacağını düşüyorum. Kolay gelsin. --Pinar 09:59, 14 Kasım 2008 (UTC)

İlk yüklediğimde Thriller (albüm) maddesindeki albüm resminin açıklamasına bakıp öyle yaptım. Şimdi de Katliam (film) maddesindeki resmin açıklamasına baktım. İnşallah olmuştur. Olmamışsa nasıl düzeltebilirim? --Bay Quin-Gon 13:22, 14 Kasım 2008

Resmin şimdiki hali uygun mu?

Teşşekkür[kaynağı değiştir]

Yardımınız için teşekkürler.


Öncelikle merhabalar sayın homonihilis bey... Benim kullanıcı sayfamdaki kullanıcı ktularımı babil şekline koyamıyorum.yani resimler ne sağda gözüküyor nede düzgün bir şekilde görünüyor.sizden istediğim bu konuda bana yardımcı olmanız.Kullanıcı kutularımı Babil Kulesi şekline koyarsanız çok memnun olurum.

iyi vikiler...


degazor18mesaj 13:20, 14 Kasım 2008 (UTC)

Siz daha önce tiyatro VikiProjesini başlatmışsınız. Türkçe Vikipedi'nin tenis konusunda zayıf olduğunu düşünüyorum. Tenis hakkında bir VikiProje başlatmanın isabetli olacağını düşünüyorum, ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. Siz VikiProjeler konusunda deneyimli olduğunuza göre, bana yardımcı olabilir misiniz? --Maniaqq 08:47, 15 Kasım 2008 (UTC)

Resim:Arconada.gif[kaynağı değiştir]

Arconada resmiyle ilgili sorunun ne olduğunu tam olarak bildirirseniz sorunu gidermeye çalışayım.Ertly 16:07, 15 Kasım 2008 (UTC)

Selam. Resim:285719673 93f4a3d2a0 b.jpg. Kullanıcı:Tevfik1958 tarafından çekilmiştir. Kendisi Vikipedide kullanılımasını istedi. Lisansı ben yapıştırdım demek ki yanlışmış. Uygun lisans ile tekrar yükleyebilir misiniz? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:08, 16 Kasım 2008 (UTC)

Resim:285719673 93f4a3d2a0 b.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Resmin Vikipedi'de kullanılabileceği uygun lisans mevcut değil maalesef. Resim bu adresten alınmış ve orada telif hakkının saklı olduğu açıkça yazılı. Bu çiçeğin özgür lisanslı bir alternatifi üretilebilir. O yüzden adil kullanım da olamaz. Resmin tekrar yüklenmesi bu haliyle söz konusu değil. Eğer bu flickr adresi Kullanıcı:Tevfik1958'e aitse, kullanıcı önce oradaki lisansı by-cc olarak değiştirmelidir. Resim, ancak bu değişiklikten sonra Vikipedi'ye yüklenebilir. İyivikiler... homonihilis // ileti 10:13, 16 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Mesajınızı Tevfik'e aktarıyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:16, 16 Kasım 2008 (UTC)

Hangi seçeneği seçmeliyim, şimdiden yazdımınıza teşekkürler.--Tevfik1958 10:28, 16 Kasım 2008 (UTC) Seçenekler:

Namensnennung-Nicht kommerziell-Weitergabe unter gleichen Bedingungen-Creative Commons 
Namensnennung-Nicht kommerziell-Creative Commons 
Namensnennung-Nicht kommerziell-Nicht abgeleitete-Creative Commons 
Namensnennung-Creative Commons 
Namensnennung-Weitergabe unter gleichen Bedingungen-Creative Commons 
Namensnennung-Keine Bearbeitungen-Creative Commons
  • Flickr'de Resimin Lisanzını Namensnennung-Creative Commons olarak değiştirip yeniden yükledim, ayrıca diğer resimleri ihtiyacı olan Kullanıcılar isterlerse Wikipedia'ya yükleyebilirler. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 10:49, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Diğer resimlerin en iyilerini de değiştirdim, ayrıca 285719673 93f4a3d2a0 b.jpg ismindeki resime desteklerinizi beklerim.--Tevfik1958 11:13, 16 Kasım 2008 (UTC)

Sezen Aksu resimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, şu 2 fotonun (1 ve 2) lisansında sorun var gibi, tam adil kullanıma girmiyor yanılmıyorsam. Dün yükledim ama aklıma takıldı bi göz atar mısınız? Sorun varsa silebilirsiniz. Kolay gelsin. Giriş yapamıyorum şu an. ben Hedda Gabler. Kolay gelsin.--88.231.194.244 12:35, 16 Kasım 2008 (UTC)

VikiProje Tenis[kaynağı değiştir]

Viki'de bir sürü tenissever vikipedist var. Onların beni yalnız bırakacağını sanmıyorum. --Maniaqq 17:06, 16 Kasım 2008 (UTC)

Lotus çiçeği, değeri nedir bilmiyorum, ama bu kadar önemli bir maddeye yaptığınız katkı nedeniyle, teşekkürler.. Levent Abi ileti 19:18, 16 Kasım 2008 (UTC)

Yavuz Karakaş fotoğrafı[kaynağı değiştir]

Merhaba, yeşilçam emektarı Yavuz Karakaş maddesini ben oluşturup katkıda bulunmuştum. Kendisiyle fotoğraf çektirdim ve lisansınıda verdim.Kaynak ile ilgili bilgileri vs zaten kendim yazdım.İlköncelikle lisans ve kaynak bilgisini kendimce doğru yapmışmıyım? Eğer öyle ise bir sorun yok ise bu fotoğrafta bulunan yavuz karakaşın sadece kendi görüntüsünü alarak yani sadece kendisini yada kendi kafasını gösterir bir şekilde nasıl maddesine kopyalarım?Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla Gruppenführer 20:28, 16 Kasım 2008 (UTC)

Yavuz karakaş[kaynağı değiştir]

Evet gerçektende dediğiniz gibi Türkçe özgür lisanslı resimler bulmak pek mümkün değil, çok zor ama zahmet olmazsa siz resmi kırparak yapabilirseniz çok memnun olurum.Bende resmi ilgili maddeye yüklerim. Çok teşekür ederim :) Gruppenführer 20:56, 16 Kasım 2008 (UTC)

Yavuz Karakaş Resmi[kaynağı değiştir]

İlginize ve yardımınıza çok teşekkür ederim. Sevgiler, Saygılar Gruppenführer 21:29, 16 Kasım 2008 (UTC)

Way of the Dragon[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba, şu Way of the Dragon filmi yanlışlıkla Enter the Dragon filminin diğer adı gibi gösterilmiş. Oysaki Enter the Dragon ile Way of the Dragon bambaşka filmler. Way of the Dragon filmini mümkünse Enter the Dragon filmiyle ilişkisini kesebilirmisiniz. Çünkü ben o filmi (Way of the Dragon) tekrar oluşturup katkı yapacağım. Gruppenführer 08:26, 17 Kasım 2008 (UTC)

Fincan kırılmıştı :)[kaynağı değiştir]

  • kalan parçalar burada Çok hızlısınız arkadaşım.. Öğleden sonra M. Capac halletmezse ben akşama arayıp uygun bir gerekçe bulurum :) Levent Abi ileti 06:50, 18 Kasım 2008 (UTC)
  • Memnuniyetle çektim bile: En özgür kopya çekilebilecek yerdeyiz :) Umarım hatalı olmamıştır. Teşekkürler, böylece o arkadaşa da yük olmadık.. Levent Abi ileti 07:06, 18 Kasım 2008 (UTC)


Resim:TRT Repertuar eserleri-Hasan Sami Bolak-12056.JPG lisans problemi hakkındaki telif uyarınız için teşekkürler.

Size durumu kısaca arz edeyim de siz de lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim. TRT bildiğiniz üzere devlet radyosu.. Onun, Türk Sanat Müziği Repertuarı adı ile iki kitap yayını var. Kitapta herhangi bir, "her hakkının mahfuz" olduğuna dair bir kayıt yok.. O kitaptaki bir bilgiyi buradaki bir maddeye kaynak olarak göstermek istiyorum. Bunu, resim koymadan kelimelerle izah edersem inandırıcı olmaz diye düşündüğümden kitaptaki metni ve kitabın kapağını resim olarak ilgili maddeye eklemek istiyorum. Siz bu konuda daha tecrübeli ve yetkili olduğunuz için -(benim yerimde siz olsanız nasıl yapardınız) - rica etsem bu lisans konusunda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürlerimle.--Hasan Sami 08:30, 18 Kasım 2008 (UTC)

Ölüm Oyunu film şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ölüm Oyunu filminde film bilgi şablonları yanyanadır. Onu bir türlü İngilizce vikideki gibi alt alta yapamadım. Böyle çirkin görünüyor. Acaba siz yardımcı olabilirmisiniz. Gruppenführer 10:18, 18 Kasım 2008 (UTC)


Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın Kullanıcı:Homonihilis bey,

Benim Babil Kulesi konusunda takıldığım konu şuydu;Kullanıcı ktularımın başın Kullanıcı ifadesi yazıyordu.Ancak daha sonra { ifadesini ve Kullanıcı yazısını kaldırdığımda vede başına babil yazdığımda herşey çözüldü.Kendi babil kulemi yaratmakla kalmadım üstelik kendi kullanıcı kutumuda oluşturdum.O kullanıcı kutusu ise Şablon:Kullanıcı şn12.Sizlerede yardımlarınızdan dolayı teşekkür eder mükkemmel bir sofra sunarım:

ve tatlı olarakda


degazor18mesaj 15:59, 18 Kasım 2008 (UTC)

  • Size bir sorum var. İmzaların yanındaki küçük ileti veya mesaj yazısını nasıl çıkarabiliriz veya bunu için rehber olacak bir madde var mı? Teşekkürler, İyi çalışmalar. --Эялвач 16:37, 18 Kasım 2008 (UTC)
  • Yardımınız için teşekkürler. İyi çalışmalar:) Эялвачмеcаж 18:54, 19 Kasım 2008 (UTC)

Ölüm Oyunu film şablon düzeltme[kaynağı değiştir]

Vallahi Güzel görünüyor, Fena değil. Katkınıza teşekkür ederim. İyi olmuş :) Gruppenführer 19:14, 18 Kasım 2008 (UTC)



Tekrar teşekkürler..[kaynağı değiştir]

Resim:TRT Repertuar eserleri-Hasan Sami Bolak-12056.JPG lisans problemi hakkındaki telif uyarınız üzerine zat-âlinizden rica ettiğim ve beni bu konuda beklediğimden de fazla aydınlattığınız için size tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Görüş ve tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Sağolun.--Hasan Sami 04:40, 19 Kasım 2008 (UTC)

Lütfen Denizli(merkez) maddesinde bir çalışma başlattım.Dizin gibi tecrübeli kullanıcılardan yardım almak istiyorum.Bu maddenin gelişmesinde bana yardım eder misiniz?Eğer sizinde bir gün geliştirmek istediğiniz bir madde olursa emin olun elimden geleni yapmaya çalışırım.Cevabınızı bekliyorum.Sizin gibi bir kaç kişiye daha bu mesajı atacağım.Sevgiler...--♪♫Yusuf 1907ileti 17:42, 19 Kasım 2008 (UTC)

Kuran'da Türkler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Birşey sormak istiyorum. Kur'an'da Türkler maddesi kaynak olarak kuran ve Divân-ı Lügati't-Türk gösteriyor da tamamen tahminiyle yazılmış bir maddedir. Tahmin eden savuncularının kitap ve makaleleri gösterilmiyor. Hızlı silinebilir mi yoksa SAM göstermemiz lazım mı? Takabeg ileti 23:08, 19 Kasım 2008 (UTC)

  • Maddenin adı Kuran'da Türkler, ama Kuranda Türklerle ilgili bir tek bölüm var, o da tefsirden ibaret. Kuran'dan alınan diğer bölümlerde Türklerden bahsedilmiyor. Maddenin geri kalanı da Kuran'la değil, hadislerle ve Divân-ı Lügati't-Türk ile ilgili. Yani biraz zorlama ve toplama gibi gözüküyor. Yine de maddenin Vikipedi:Hızlı silme kriterlerini doğrudan karşıladığını düşünmüyorum. SAM sanki daha uygun gibi. İyivikiler... homonihilis // ileti 23:16, 19 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. "Zülkarneyn Türktür" v.s gibi:)) SAM gögstereceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:28, 19 Kasım 2008 (UTC)

Ben bir resim ekledim, onunla ilgili telif hakkı ihlali geldi. Resmi ben zaten kendi sitemden yükledim. Benim için bir problem yok. Peki lisansı doğrulamak ya da kaynak belirtmek için ne yapmak gerekli... Bu imzasız yazı Otello (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Pederast No.5 olayını halleder misniz?--Gökçє Yörük mesaj 15:13, 21 Kasım 2008 (UTC)

Selam Homonihilis[kaynağı değiştir]

Benim kullanıcı sayfamın ismi Brainsex denilen vandalist tarafından değiştirildi, Lüften Hizemtli olarak düzenlerseniz sevinirim.--Tevfik1958 15:21, 21 Kasım 2008 (UTC)

Nasıl VikiProje başlatılacağını anlamadım. Beni bir sayfaya yönlendirmek yerine kendiniz anlatsanız daha iyi anlamaz mıyım? --Maniaqq msj 17:27, 21 Kasım 2008 (UTC)

Tekrar Selam[kaynağı değiştir]

Nasıl oluyorda böyle değişimler oluyor;

  • Bazı maddelere bazıları tarafından pis kelimeler ekleniyor kimsenin bundan haberi yok
  • Kullanıcı Sayfalarının isimi değiştiriliyor bu nasıl oluyor, nerede bu bizim ünlü hizmetlilerimiz.--Tevfik1958 15:34, 21 Kasım 2008 (UTC)

vandalizm engeli[kaynağı değiştir]

  • selam homonihilis, bu arkadaş ismi uygunsuz olduğu için süresiz engel almıştı. ancak bunun doğru olmadığına dair fikir belirttik ve süresiz engel kalktı, ancak vandalizm engeli alması gerekiyordu, eldarion sadece engeli kaldırmakla yetinmiş. vandalizme devam edeceği belliydi, nitekim geri gelmiş. şimdi bu kadar maddeyi geri almakla uğraşmasın herkes her gün. ilk seferinde alması gerekne engeli ve şimdi de sistemli ve sürekli vandalizmi sürdürdüğü için hiç öyle sıralı gidip 24/48 filan yapmadan 1 hafta dinlendirebiliriz derim ve de fikrimi söyleyip sana bırakırım. selamlar. --kibelemesaj 15:36, 21 Kasım 2008 (UTC)
Bir hizmetli değilim ve konuşmanıza katılıp fikrimi belirteyim. Kibele haklı.--Gökçє Yörük mesaj 15:41, 21 Kasım 2008 (UTC)
  • teşekkürler, eline sağlık ve de kolay gelsin --kibelemesaj 15:47, 21 Kasım 2008 (UTC)

Ayrıca Levent Abi'ye "Wikimedia'ya nasıl resim ekleyebilirim?" sorusunu sorduğumda "Manco Capac ya da Homonihilis biliyor olabilir." cevabını verdi. Biliyorsanız yardım eder misiniz? --Maniaqq msj 17:44, 21 Kasım 2008 (UTC)

  • Şikayete gerek yok, herkes benim veya diğer kullanıcıların sayfalarını değiştirebiliyorsa, bence Wikipedia emin değildir hiç olmazsa kullanıcı sayfaları korunum altına alınmalıdır.--Tevfik1958 15:48, 21 Kasım 2008 (UTC)
  • Ne yapmam gerektiğini anlamadım. --Maniaqq msj 19:10, 21 Kasım 2008 (UTC)

Şimdi ne yapmalıyım? Geçerli bir adil kullanım gerekçesi mi sunmam lazım? --Mustafa Bakacak ileti 19:15, 21 Kasım 2008 (UTC)

Hangi lisans problemi ben Microsoft Word ile yazdım ve ekran görünümünün resmini çektim, bunun lisans problemi nerede acaba, eski yazı fontlarını (TrueType-Schriftartendatei (.ttf)) kullanmak herkese serbest. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 19:20, 21 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba Homonihilis, Samuel Beckett'te bir çeviri denemesi yaptım, ingilizce metne göre "anlamlandırmanın zorlaştığı" bir çeviri oldu. Sanırım ingilizce metinde anlamların bu derece iç içe girme, farklı noktalardan okunduğunda farklı anlamlara gelebilme endişesi yok. Ancak emin değilim. Yorumunuzu alabilirsem sevinirim, kolay gelsin. --temaileti 22:48, 22 Kasım 2008 (UTC)

Aykırı bulmamanıza sevindim. Üzerinde oldukça düşündüm, çeviri herşeye rağmen bir "sanat" olmalı. Beckett çevirmek ise öncelikle cesaret istemeli. Benimki deli cesareti diyelim :). Bakalım yayımlanmış hali ne kadar farklı olacak, benim için bir merak konusu artık. Çok teşekkürler, o zaman olduğu gibi kalsın, veya üzerinde daha çok düşüneyim ve alternatif bir çeviri getireyim. Metni çevirirken aklıma Lucky'nin harika tiradı geldi. Tekrar kolay gelsin, sevgiler.. --temaileti 23:07, 22 Kasım 2008 (UTC)
200.000.madde için tasarladım.

nasıl olmuş?--♪♫Yusuf 1907ileti 13:01, 23 Kasım 2008 (UTC)

Silinmeye aday maddeler'e yeni madde ekledim. Belki oy kullanmak istersiniz hani. İyi Vikilemeler... --Maniaqq msj 15:03, 23 Kasım 2008 (UTC)

anlasildi! (XxX-ivory-XxX 19:35, 23 Kasım 2008 (UTC))

Doğtaş ve İçdaş Logosu[kaynağı değiştir]

Resim:Doğtaş Logosu.jpg lisans problemi ve Resim:İçdaş logosu.jpg lisans problemi hakkında iki ileti göndermişsiniz benim eklediğim resimler firmaların logolarıdır. Neden Lisans problemi çıktı anlamadım ve nasıl bu problemi giderebilirim. Zynex 23:04, 23 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba. Çift madde diye işaretlenmiş İşte çıktı tezkere yolla Bilal'i de askere ve Çıkarsa Tezkere, Bilal Gitsin Askere maddeleri boş. Silebilir msiniz?--Merube 89 17:41, 24 Kasım 2008 (UTC) Meğerse sayfa Vandallığa uğramış kusura bakmayın vaktinizi aldım. İyi çalışmalar..--Merube 89 17:42, 24 Kasım 2008 (UTC)

1980ler resim[kaynağı değiştir]

Merhaba.Açmış olduğum 1980ler (80ler) sayfası halihazırda ingilizce aslından çevirilmekte. Yalnız orijinal sayfadaki resimleri de aktarmak istedim fakat uyarınızı aldım. Ne gibi bir method izleyerek sorunu giderebilirim acaba? İngilizce aslındaki resimler de sonuçta wikipedia tarafından kabul edilmiş bir resim konumunda değil mi? Aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarımla.--Ahzaryamed 21:50, 24 Kasım 2008 (UTC)

  • Çok teşekkürler, oldukça aydınlandım. Size de zahmet verdim kusura bakmayın. Resim konusunda yetersizim baya. Sevgi ve saygı ile...Kolay gelsin.--Ahzaryamed 22:07, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • Bugün öğretmenlerden sonra en mutlu kişi ben olmalıyım, çok mutlu ettiniz sıkı bir franziskaner müptelasını.İyi çalışmalar.--Ahzaryamed 22:15, 24 Kasım 2008 (UTC)

Evet anlatsam roman olacak bir telefon ve adsl bağlatma serüveninden sonra tam 4 ay aradan sonra buraya düştüm yine. Artık tanrımı kurtarır bir beyaz atlı prensmi gelir bakıcaz... :)) Nasılsınız bu arada? --Manco Capac 22:17, 24 Kasım 2008 (UTC)

  • Evet ben de iyiyim. Vikikolik olmaktan korkmamak gerek!Asıl sorun onu zaptırapt altına almak. yani Viki seni sen vikiyi kullanamalısın. Nasıl olacaksa artık? :))--Manco Capac 22:23, 24 Kasım 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Thomas Keene in Othello 1884 Poster.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 14:30, 26 Kasım 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Global tropical cyclone tracks-edit2.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 14:30, 26 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba, arkadaşım, nasıldın? Bir bot başvurusu daha var: Vikipedi:Botlar/Bot başvurusu/GnawnBot bunu da ekler misin habere?Teşekkürler. --Manco Capac 14:56, 27 Kasım 2008 (UTC)

  • Bu arada kıymetli yorum ve desteğiniz için de teşekkür etmeyi unutmamayayım. (: --Manco Capac 14:58, 27 Kasım 2008 (UTC)
  • Ben de korkuyorum aslında o olaydan ancak şu aralar pek madde yazmayı değil daha çok VP:KAP çerçevesinde seslendirmeyi düşünmekteyim. Biraz o projeyi ayağa kaldırmaya çalışacağım. --Manco Capac 15:11, 27 Kasım 2008 (UTC)

Metamorfoz (albüm)[kaynağı değiştir]

Merhaba,

"Metamorfoz (albüm)" sayfasının silinme geçmişinde en yakın tarih size aitti bu yüzden size mesaj atma gereği duydum. Diğer müzik albümleriyle ilgili tüm sayfalar erişilebilirken bu sayfa neden silindi bunu öğrenmek istiyorum. Acaba siz sildiğiniz zaman sayfada ne vardı bunu merak ediyorum. O sayfayı ben açmıştım, ancak son 1-2 aydır girip kontrol etmemiştim. Belki başkaları sayfanın içeriğini değiştirmiş olabilir diye düşünüyorum.

Eğer varsayımım yanlışsa da, sayfanın silinmesinden önce düzenlenmeye çalışılması, uyarılması, sayfayı yapan kişilere mesaj atılması gerekmez mi bunu merak ediyorum.

Teşekkürler. --tufanzenger 14:02, 28 Kasım 2008 (UTC)

İyi günler. Sizce Batman (film serisi) maddesinin kusurlarını kapattıktan sonra KM mi yoksa SM mi adayı yapayım. Kullanıcı:Bay Quin-Gon

  • AC CA resmini kullanılabilir hale getirdiğiniz için teşekkürler. İlginiz ve yardımınız için tekrar çok teşekkür ederim. İyi günler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 14:12, 29 Kasım 2008 (UTC)
  • İnsanın böyle hem gelişmeleri izleyip gündemi kaçırmayan, hem yetenekli hem de yardımsever arkadaşlarının olması güzel bir şey. Resim için teşekkürler. Şu sözü edilen çevirici "araç"tan ben de yararlanabilir miyim? Levent Abi ileti 14:44, 29 Kasım 2008 (UTC)
  • Bilgi için çok teşekkürler. TUSC şifresi almayı maalesef beceremedim galiba şöyle bir ileti çıkıyor: Could not find the requested edit! Information might be delayed; try reloading this page in a few seconds. Levent Abi ileti 15:26, 29 Kasım 2008 (UTC)
  • Tamam çok teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 15:41, 29 Kasım 2008 (UTC)

Tekrar Merhaba[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben telif haklarını ihlal eden şu meşhur Emresunay80'nin kuklasıyım. Evet evet yanlış okumadınız. O benim. Yani vikipedi dilinde kukla oluyormuşum. Bu damgayı defalarca yedim zaten. Herhalde viki tarihinde artık isyan edip kendi kendini ihbar eden ilk vikipedist benimdir ya da bilmiyorum artık benim gibi olan varmıdır... Öncelikle size saygı duyduğumu belirtiyorum. Gerçekten bilgilisiniz ve ilgilisiniz. Daha önce size sorduğum soruları içtenlikle yanıtladınız çaba gösterdiniz. Özellikle Gruppenführer kullanıcı adımla. Bu kullanıcı adını muhakkak hatırlıyorsunuzdur. En son Kriegsmarine80 adımla vikimize yine herzaman olduğu gibi sinema alanında katkılarda bulundum ama maalesef sayenizde ömrü 5 gün falan sürdü. Benim bir derdim var. Sizi kırmak istemiyorum saygımdan dolayı. Ama neden acaba Kriegsmarine80 kullanıcı adımla beni hemen anında engellediniz? Bunu ne için yaptınız? Gerçekten bunu hak ediyormuyum? Yazi engellenme sebebine bakınca tamam emresunay80 ile bariz bir davranışsal benzerlikler var ama ben değerli vaktimi harcayarak kendimden birşeyler vererek, uğraşarak ve özellikle vikipediyi çok severek katkıda bulunuyorum. Tamam bir hizmetli olarak vikipedi menfaatleri doğrultusunda tabiki görevinizi yapacaksınız. Haklısınız çünkü önceki kullanıcı adlarımdan (Emresunay80, Gruppenführer vs...) vukuatım var, doğrudur. Ama en son kullandığım kriegsmarine80 olarak acaba ne büyük kabahatim vardı!!!Dikkatli bakarsanız eğer güzel katkılarda bulundum. Daha doğrusu sinema filmlerinde tamamlama işlemleri yaptım. Bir sürü lisanslı sinema posteri ekledim. Güzel bir görünüme kavuştu. Tıpkı diğer dillerdeki vikiler gibi. Hatta bakarsanız eğer yılların hizmetli vikipedisti Levent Abi'den yaptığım katkılardan dolayı faydalı olacağım övgüsünü aldım hata hatta yine bakarsanız eğer Gruppenführer kullanıcı adımda yine kendisinden yaptığım katkılardan dolayı teşekkür yıldızıda aldım. Kullandığım Kriegsmarine80'ni engelleme gerekçesi olarak devamlı ama devamlı sinema alanında katkı yaptığım gibi ayrıca demişsiniz ki Kriegsmarine80, Emresunay80 ve tüm kuklaları gibi yoğun biçimde sinema maddeleri (özellikle de neredeyse sadece bilgi kutusundan ibaret olan film maddeleri) açmaktadır. ibaresini kullanmışsınız. Allah aşkına bunu yapmayın. Sadece bu mudur sebep!!! Gönlümün istediği dalda katkıda bulunamazmıyım! Bana has bir yasakmı var acaba! Bu imzasız yazı 78.177.10.30 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tekrar Merhaba-2[kaynağı değiştir]

Sinema filmini oluşturabilmek için evvela tabini bilgi kutusunu yapacağım. Sonrada onu ilerleyen zamanlarda geliştireceğim yada kim bilir başka kullanıcılarda yaptığım emeği, katkıyı görüp onlarda geri kalan bilgiyi zaten ekleyeceklerdir. Gerçekten bu mudur sebep!!!

Mesela İstila filmini allah aşkına bir inceleyin. İlk öncelikle çaylak bir kullanıcı özensizce oluşturmuş ve öylecene bırakmış. Ya peki ben ne yapmışım. Onu şu anki gördüğünüz görünüme kavuşturmuşum. Sadece bu mu? Armageddon (film) Emresunay80 ne gelmeden önceki haline bakın. Onu yine bugünkü görünümüne ben kavuşturum. Bir çok film tamamladım. Tam tamına 125 tane film oluşturdum. Hepsine adil kullanım gerekçesini belirten lisanslı posterler ekledim. Bunkar benim az vaktimi almadı. Büyük bir sabırla yaptım.

Lütfen sizden rica ediyorum artık bu kısırdöngüye dönüştü. Bu böyle daha nereye kadar gidecek. Ben ne yapacağım. Vikipediyi gerçekten seviyorum ve eskisinden dikkatli olmaya çalışıyorum.

Birde Madagaskar 2 filminin özellikle şu şimdiki haline bakıverin. Neden konusu dahi yazmayan bu filme silinecek şablonu vermiyorsunuz? Kullanıcı coolland'ı neden engellmediniz. Oda benim gibi yapıp bırakmış. Ne fark var bunda!!!

Şimdi artık daha şu yeni kullanıcı adımla bir tane bile katkı yapmadan ve sizi uğraştırmadan önce kendimi ihbar ettiğim için artık beni yine engelleyebilirsiniz. Olabilir insanlık halidir bilmeden yanlış yaparım uyarı maksadıyla beni ceza olarak 3-5 gün engellersiniz ama lütfen kukla mukla deyip ikidebir kullanıcı adımı mahvetmeyin. Ben istiyorum ki aynı adımla uzun ömürlü olayım, herkes tanısın takdir etsin. Gerçekten zoruma gidiyor. Sizden ricam şimdi beni yine engellemeden ilkönce bana tüm bunlar için mantıklı, geçerli bir cevap yazıp bundan sonra ne olacağını söyleyin. Daha dikkatli olacağım. Ve Sonrada yine engelleyin kukla olduğum için. Bu kadar içimi döküp yazdıktan sonra 2 satır cevabı hakediyorum umarım. Tekrar Saygılarımla 78.177.10.30 00:07, 30 Kasım 2008 (UTC)

Tekrar merhaba-3[kaynağı değiştir]

Biliyorum tahmin ediyorum. İşiniz gerçekten zordur. Onca insanla uğraşıyorsunuz. Uğraş veriyorsunuz. Birçok şeyi sizden öğrendm ben. Mesela Kriegsmarine80 kullanıcı adımla Aaliyah'a flickr den lisanslı resmini ben ekledim. çok güzel oldu.Bunu Gruppenführer adını kullanırken siz öğretmiştiniz bana. Sadece sinema filmiyle uğraşmıyorum. Bir kullanıcı bile resim ekleyememiş ünlü şarkıcıya. Ama işte bunu ben yaptım. Önceki yazılarımda imza atamamışım kusura bakmayın. Sturmabteilung 00:18, 30 Kasım 2008 (UTC)

Evet farkındayım, doğru söylüyorsunuz. Emresunay80 iken epey bir ihlal yapmışım. O zamanlar nasıl söyliyeyim, işin ciddiyetinin bu kadar farkında değildim. Yazdıkça katkıda bulundukça daha çok sevdim vikipediyi inanın bana. Yani samimiyetime inanın. Vikipedikolik gibi birşey yani. Tamam hak veriyorum haklısınz. Önceki hatalarım yüzünden şahsım engellenmiş durumda. Ama ben kendimi bu konuda maalesef engelleyemem. Hadi diyelimki 1 ay dayandım hiçbirşey yazmadım. Ama sonra yine içimde birşeyler kıpraşacak ve katkıda bulunmak istiyeceğim. Sizden ricam prosedürü tabiki iyi bilmiyorum ama denetçilere yada ne bileyim bürokratlara affedilmek için, önceki emresunay80, gruppenführer, navy emre vs falan bütün bunlar için bir genel af rica etsem, yada siz yöneticilere affım için bilgi verseniz yada izin isteseniz, herşeye daha düzgün birşekilde yeniden başlasam, temiz bir sayfa açsam olamazmı? Bu ömür boyu böyle olamaz. Çünkü gerçekten seviyorum yazarlığı ve işin vehametini pek anlamadan telif ihlali yaptım çok kez. Ama vukuatsız bir şekilde Kriegsmarine80 adıyla engellenince ben isyan ediverdim. Lütfen az önce bahsettiğim gibi acaba af mümkünmüdür? Bu kullandığım Sturmableitung adının kukla olarak görülmemesi ve artık daha özenle daha dikkatlice katkıda bulunma taahhüdünü size versem geçerli olabilirmi? Sizden tüm içtenliğimle bir şans istiyorum. Geçmiş hatalarım için çok çok özür dilerim. Saygılarımla Sturmabteilung 12:03, 30 Kasım 2008 (UTC)

Yine Merhaba, Ben bu arada kendimi tutamadım; Nazi Almanyası yada Almanya tarihi ile ilgili fotoğraf katkıları yaptım. Size daha önceki gönderdiğim mesaja istinaden tekrar diyebilirim ki uslu birisi olacağım. Sizden ricam sadece bana bir şans verip bu kullanıcı adı altında yaptığım ve yapacağım değerli katkıları köşenizden izleyin. Başka hiçbirşey istemiyorum. Yapacağım ve ikilemde kalacağım katkılarda size hep danışıp öyle onayınızı alacağım. Bu sebeple Sizden mümkünse öğrenmek istediğim çok şey olacak. Tekrar saygılarımla Sturmabteilung 14:57, 30 Kasım 2008 (UTC)


  • Manco Capac'a açıklama yapıp bunların lisansıyla ilgili yardım istemiştim ama bu kadar çabuk farkedeceğini ummuyordum. Durum şu: adamlar web sitelerinde hem "kullanılabilir" diyor, hem de telif hakkıyla korunduğunu özellikle belirtiyor. O zaman bu durumda resimleri silerek tekrar mail göndermeye çalışayım: tekrar diyorum çünkü dün attığım iki mail geri döndü. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 10:11, 1 Aralık 2008 (UTC)
  • Zaten resimleri silerek demiştim ve iletinizi almadan hemen önce sildim, diğerinin gerekçesini de şimdi halledeceğim. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 10:18, 1 Aralık 2008 (UTC)
  • Kullanıcı şablonlarında adil kullanım resimlerine yer verilebiliyor muydu? Levent Abi ileti 13:08, 1 Aralık 2008 (UTC)
  • Peki örneğin bu bu ve bu uygunmudur?Levent Abi ileti 13:19, 1 Aralık 2008 (UTC)
  • Tamam, teşekkürler, dikkatimi çekince bi sorayım demiştim, kolay gelsin. Levent Abi ileti 13:24, 1 Aralık 2008 (UTC)

Resim kaynağı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Resim:SaidNursi01.jpg resminde bir kaynak sorunu göremedim. Gözden kaçırdığım bir durum var sanırım? İyivikiler... homonihilis // ileti 07:20, 3 Aralık 2008 (UTC)

  • Resimlerde kaynak olarak, genelde o resmin kullanıldığı sayfayı kabul ediyoruz ki, telif vb. durumlarını takip edebilelim. Yani bir resmin ".jpg" uzantılı olan kaynağını değil de, kullanıldığı sayfayı kaynak olarak alıyoruz. Bu resimde de bu söz konusu.
    Aslında bu konuda bir politika olacaktı; ama bulamadım şimdi. Sorduğunuz için teşekkürler, görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 10:53, 3 Aralık 2008 (UTC)

Adil Kullanım Gerekçesi[kaynağı değiştir]

  • Yüklediğim siyasi pati logolarına gerekli gerekçelendirmeleri yaptım. Hepsinin kullanıldığı maddeleri de teker teker belirttim. Görsel bilgi vermek amaçlı olduğunu da yazdım. Seçim sonuçlarında diğer partilerin logoları varken diğerlerinin olmaması eşitsizlik doğurmaz mı? Üstelik logolarını yüklediğim siyasi partilerin hiçbiri şu an faaliyette değiller. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Eskiden böyle birşey yoktu burada şimdi nereden çıktı bu? Bir iş yaparken insanların önünne bin tane zorluk çıkarıyorsunuz. burada birileri istiyor kurallar değişiyor. Bana adil kullanım denen hikayenin ne için yapıldığını anlatır mısınz? Ben seçim sonuçlarına başka partilerin logolarını bir adaletsizliği önlemek için koydum, zar zor buldum onları sahaflara para verdim birileri bana kalkmış adil kullanım gerekçesi bul diyor. Adalet lazımsa adillik lazımsa işte budur adalet. bu vikipedide hiç bir iş yapılmaz. Daha önce bin tane çalışma yaptım beni süresiz uzaklaştırdılar. Şimdi yine aynı şeyler. bırakın ya. Madem özgür ansiklopedi özgürce çalışmalar yapalım. İsteyen istediği yere kural koyuyor, benim de kuralım bu: Tanımıyorum kural filan. Uzaklaştırırsanız uzaklaştırın! İnsanlara yararlı olmak için çalışıyorum engelliyorsunuz bana ne o zaman bu berbat haliyle devam etsin ansiklopedi. Yarım yamalak. Galiyev 12:34, 3 Aralık 2008 (UTC)
Ben kötü kuklanın ustası volki16'nın [7] ve Halkçı'nın [8] kuklasıyım. Bu iki ismi araştırırsanız özellikle siyasi partiler ve Atatürk konusunda burada hiç kimsenin yapmadığı kadar evet o kadar da iddialıyım hiç kimsenin yapmadığı kadar katkıda bulundum. Ama engellendim. Niçin birilerinin fikrine ters düştüğüm için. Kimseye hakaret etmedim. Doğru bildiklerimi bu "özgür" ansiklopedi" de savunmaya anlatmaya çalıştım. CHP maddesini tek başıma yanlış duymadınız tek başıma volki16 adıyla ben yazdım. İsterseniz bakabilirsiniz. Demokrat Parti maddesini volki16 adıyla tek başıma yazdım. Atatürk'ün son günleri ve ölümü maddesi tamamen bana aittir. Şimdi CHP ve Demokrat Parti maddesinde kaynak eksikliği şablonları var. Onları ancak ve ancak volki16'nın engeli kalkarsa kaynaklandırabilirim. Çünkü kaynaklar bende. Maddeleri ben yazdım. Sizden Rica ediyorum, CHP ve Demokrat Parti maddelerinin volki16'nın eklemelerinden önceki haline ve sonraki haline bakınız. Atatürk'ün son günleri ile ilgili bir madde yoktu ben yarattım. O'na da bakabilirsiniz. Anlatmak istediğim burada çok iş yaptım. Ama bir defa dahi teşekkür görmedim. Umrumda da değil bu varsın edilmesin ama yararlı olanlar engellenmesin. Madem özgür burası herkesin engeli kalksın biz de kukla oynatmak zorunda kalmayalım. Gelelim logolara. Bu kuralı tanımıyorum. Logolar sadece siyasi parti başlıklarında bulunacaksa bütün seçim sonuç sayfalarını temizleyin o zaman. Logo eklemek için çok uğraştım silmek için de zaman ve çaba harcayamam. Madem kanunsuz kuralsız bir iş yapmışım buyrun temizleyin. Eklediğim logolara bakarsanız siyasi düşüncesi birbirine zıt partileri eklediğimi görürsünüz. Ben burasının zenginleşmesini, görsel açıdan güzelleşmesini istiyorum. Görselliğin olmadığı maddeler işe yaramıyor çünkü, ingilizce vikipediye baktığımda hayranlık duyuyorum. O'nun yanında bizimkisi "berbat" tekrar ediyorum "berbat". Çünnkü iş yapanlar birileri öyle istedi idye engelleniyor. İşleri de kendileri de engelleniyor. Madem adil kullanım, volki16'nın ve tüm kuklalalarının ve Galiyev'in katkılarının buradan kaldırılmasını istiyorum. Benim çektiğim resimlerin buradan çıkarılmasını istiyorum. Telifi bana aittir, hak ihlali var. Yazdıklarımı da siliniz. Beni engelleyenlerin yazdıklarımı burda tutmaya hakları yoktur. Aksi takdirde devreye vikipedinin kerameti kendinden menkul kuralları değil Türkiye Cumhuriyeti Kanunları girecektir. Mesela bir defasında bunu söylediğim için engellendim. Tehdit edemezmişim. Ne tehtidi?? Kanun! Terör hakkında bir maddede yanlış bir davranışa cumhuriyet kanunlarını hatırlatınca tehditçi oldum ve uzaklaştırıldım. Hukuktan bahsetmek tehditse evet tehdit ediyorum: Bana ait olan ne varsa buradan çıkarılmazsa yasal yollara başvuracağım. Cumhuriyet kanunlarına başvuracağım. Son zamanlarda onlarca site kapatıldı, burasına birşey olursa yazıktır bilgi kaynağıdır. Resimlerle ilgili hiçbir şey yapmıyorum madem şikayetçisiniz buyrun gerekeni siz yapın. Tüm seçim maddelerinden siyasi parti logolarını çıkartın, tabloları tekrar düzenleyin. Madem bu işe heveslisiniz buyrun. Ama unutmayın ki telif derken bir yığın insanın emeklerini heba ediyorsunuz. Emek vermeyenler burada adam yerine konuyor ve istediğini uzaklaştırıp istediğini yazıp çiziyor. O yüzden kalitesi 0 olan bir ansiklopedi burası. Beni uzaklaştıranlar suçlamalara karşı savunmalarımı okuyunca söyleyecek söz bulamadıklarından savunmalarımı "yer kaplıyor" diye sildiler her seferinde. Kuralsa buyrun size kural. Hepiniz ne haliniz varsa görün ansiklopedinizle mutlu mesut yaşayın. Telifi de size kapak olsun. Galiyev 16:04, 3 Aralık 2008 (UTC)

Lütfen gerekcesiz momentum hakkindaki sayfayi degistirmeyim. Matematiksel ve gercekten fiziksel bir sayfa haline cevirmek icin zaman harcadim. Önceki hali sadece taslakti. Saygilarimla. Bu imzasız yazı 91.5.219.232 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Herkesi seferber ettim, ama bir tek Ahzaryamed'den yardım gelidi ve o çok meşgul olduğu için pek fazla yardım edemiyor. İngilizceniz iyi ise Nadia Petrova maddesinin çevirisine katılır mısınız? --Maniaqq msj → 12:20, 4 Aralık 2008 (UTC)

  • Aslında koyacaktım ama bu katagoriler yok diye düşündüm. Bilgilendirmen için sağol. Bu imzasız yazı Bay Quin-Gon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sizinde gördüğünüz gibi İngilizcede genellikle Lantince çoğul şekilleri kullanılıyor. Almanca ise kendi gramerine uyduruyor Ben Türkçeleştirmek için genellikle google'da aratma yapıp bu ismin daha önce kullanılıp kullanılmadığına bakıyorum. Eğer ilk kez kullanılacaksa genellikle çoğul yapan eki kaldırıp sona -ler ya da -lar çoğul eklerini getiriyorum. Örnek vermek gerekirse Latincesi "Helvetii" olan kelt kabilesinin adı tür internet aramalarında sondaki -ii çoğul eki atılarak "Helvetler" olarak kullanılmış. "Aedui" kabilesinin ismi "Aedular", "Veneti" olan kabile adı ise "Venetler" olarak çevirilmiş. Bu durumda sizin yaptığınız "Horaslar" çevirisi Fransızca çeviri için doğru olabilir ancak ben olsaydım İngilizce çevirisini "Horatlar" olarak yapardım. Takdir sizin.. Saygılar.. Bu imzasız yazı Tyrex rean (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Telifli içerik / Babylon İstanbul

Merhaba,

Biz bir süredir Babylon İstanbul sayfasını Wikipedia'da açıyoruz ve üst üste sayfa sürekli siliniyor. Babylon İstanbul çalışanları olarak içeriğin telifi bizdedir. Bu konuyu nasıl çözebiliriz?

Telifli içerik / Babylon İstanbul

Merhaba,

Biz bir süredir Babylon İstanbul sayfasını Wikipedia'da açıyoruz ve üst üste sayfa sürekli siliniyor. Babylon İstanbul çalışanları olarak içeriğin telifi bizdedir. Bu konuyu nasıl çözebiliriz? Bu imzasız yazı Hsaltinordu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

benim kullanıcı sayfamı iptal edin. Saygılar --Nérostrateur 15:43, 5 Aralık 2008 (UTC)

Merhabalar, güzel ödülünüz için teşekkür ederim. Gerçi işbirliği projesi pek de hedeflenen düzeye gelemedi sanıyorum. En son baktığımda 242 sayfa daha çift maddeydi, hala düzenlenmeyi bekliyordu. En kısa zamanda bunları eritmeliyiz, ancak bu işe pek rağmet yok gibi. Vakit buldukça bunları birleştirmeye çalışacağım, size zahmet olmazsa acaba geçmişleri birleştirmenizi isteyebilir miyim?, vaktiniz olursa tabi. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar, iyi vikiler...--Merube 89msj 16:44, 5 Aralık 2008 (UTC)

  • Merhaba Homonihilis bu yönlendirme sayfasını silebilir misiniz. Yanlış bir yönlendirme ve isim değişikliği yapmam gerekiyor. Teşekkürler--Gökhan 20:03, 5 Aralık 2008 (UTC)
Teşekkürler, size de kolay gelsin --Gökhan 20:09, 5 Aralık 2008 (UTC)

Darwin'i SM mi yapalım dediniz :) Siz tercüme edin, ben de sağı solu {{fact}} doldurmaya, sonra o fact'leri ref'lerle değiştirmeye başlayayım o zaman :) Khutuckmsj 22:58, 5 Aralık 2008 (UTC)

O zaman hücuma geçelim :) Khutuckmsj 23:31, 5 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhaba. SM çalışmasını görünce burumu sokayım dedim . Yalnız dipnotu şu şekilde vermem özellikle görsel açıdan maddenin düzenini bozar mı sizce? İlk dipnotlardaki şablonları kullanmak pek pratik gelmedi de. Yine de önerilerinize açığım. Çok aktif olmasam da, uğradıkça elimden gelen katkıyı yapacağım. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 22:39, 6 Aralık 2008 (UTC)
Kullanıcı:Gökçe Yörük/Deneme'de AROG filmi için kaynaklar var. Bu kaynakları kullanabilir miyim? Telif sorunu var mıdır? Diğer sayfalarda çoğunun kullanıldığını gördüm ama yine de sorma gereği duydum.--Gökçє Yörük mesaj 16:30, 7 Aralık 2008 (UTC)
Yani o kadar acemi değilim :D Çok sağolun. Bayramınız mübarek ola.--Gökçє Yörük mesaj 16:39, 7 Aralık 2008 (UTC)
Beni şaşırtan Radikal gazetesi sitesinin altında yazan şu yazı;

"İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz." Yani bir şey olmaz değil mi?--Gökçє Yörük mesaj 16:44, 7 Aralık 2008 (UTC)

  • İyi günler. Julie Hickson maddesini açtım fakat Kullanıcı:Levent Abi kısa içerik diye silmiş. İngilizce wikipediadaki ile aynı boydaydı. Kişi hakkında fazla bilgi yok. Batman serisi için açmam lazım. Levent Abi'ye sonra söyleyebilir misin? --Kullanıcı:Bay Quin-Gon
Anladım. Çok sağolun.--Gökçє Yörük mesaj 17:10, 7 Aralık 2008 (UTC)
İyi bayramlar. Hep beraber nice güzel bayramlara... --♪♫Berkay0652 12:07, 8 Aralık 2008 (UTC)

Kurban Bayramınız kutlu olsun. Nice bayramlara! --Kemal K.ileti 10:53, 8 Aralık 2008 (UTC)

  • Bayramınızı kutlar, nice bayramlar dilerim--Merube 89msj 13:07, 8 Aralık 2008 (UTC)

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Kurban Bayramı'nız Kutlu olsun.Nice Kurban Bayramlarına İnşallah.--♪♫Yusuf 1907ileti 15:07, 8 Aralık 2008 (UTC)

Uygun görüyor musunuz?[kaynağı değiştir]

Öncelikle Kurban Bayramı'nız kutlu olsun. Bir de sorum var: A.R.O.G maddesinin bilgi kutusundaki A.R.O.G. resmi sizce uygun mudur, yoksa silinmeli mi? --Kerem 233ileti 18:53, 8 Aralık 2008 (UTC)

  • Ben A.R.O.G resminin en altında ve en üstünde bulunan yazılardan bahsediyorum. Reklamlarda görmüşsündür bu fotoğraf AFİŞ olduğu için Vikipedi'de kullanılmasını pek uygun görmüyorum. Sizce? --Kerem 233ileti 19:01, 8 Aralık 2008 (UTC)
  • Bu konudaki görüşleriniz için teşekkür ederim. Ama son bir soru: Bir daha ki resim gibi konularda size danışabilir miyim? :) İyi çalışmalar... --Kerem 233ileti 19:09, 8 Aralık 2008 (UTC)

Kategori adı değiştirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Metal Militia sizin yardımcı olabileceğinizi belirtti. Acaba "sağlık toplumbilimi" kategorisinin adını "halk sağlığı" olarak değiştirmeniz mümkün mü? İyi vikiler, iyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 09:03, 9 Aralık 2008 (UTC) Tekrar merhaba. Kategori:Tıp terminolojisi // Kategori:Tıp terimleri çift kategori. Bununla da ilgilenebilirseniz müteşekkir olurum. İyi günler--Merube 89msj 14:12, 9 Aralık 2008 (UTC)

  • İlginiz için teşekkür ederim, en sonunda kategori:kanserde bulunan bir şablon gibi birşey eklerim o zaman. Vakit buldukça taşımaları yapmaya başlayayım o zaman. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 22:24, 9 Aralık 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:1Mcolors.png, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:40, 9 Aralık 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:2004 Indonesia Tsunami Complete.gif , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:40, 9 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba, hoşbulduk. Öncelikle hangi maddede yada maddede telif ihlalinde bulunduğumu anlayamadım ama merak etmeyin bulunmamaya gayret edeceğim. Birde Levent Abi'ye bir soru sormuştum size yönlendirdi. Aynen aktarıyorum: Katkıda bulunduğum Thomas Kretschmann maddesinin ingilizce wikipedideki fotoğrafı ekran yakalama görüntüsü lisansı verilmiş yani Film (TV) olarak. Bende oradaki fotoğrafı türkçe vikiye yükleyip, lisansınıda ingilizce vikideki gibi aynısı versem bu yeterlimidir yada buna ek olarak adil kullanım gerekçeside belirtmeye gerek varmıdır? varsa nasıl belirtebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.Vestmannaeyjar

Şablon:Dünyanın yedi harikası // şablon:yedi harika ve şablon:Oblast // şablon:Bulgaristan'ın illeri maddelerinin geçmişlerini birleştirebilir misiniz? Çok teşekkür şimdiden. İyi vikiler--Merube 89msj 10:41, 10 Aralık 2008 (UTC)

Taksit taksit oldu ama kusura bakmayın; bir de şunlar var şimdi Transmitter // Fm Aktarıcı ve Fotodiyot // Foto diyod--Merube 89msj 11:05, 10 Aralık 2008 (UTC)

  • Geçmişleri birlieştirmişsiniz, yeni farkettim kusura bakmayın. Ellerinize sağlık. Çok teşekkür eder, iyi vikiler dilerim--Merube 89msj 11:23, 13 Aralık 2008 (UTC)

Erhard Milch[kaynağı değiştir]

Merhaba, Erhard Milch maddesi için katkıda bulundum. Bu madde için Telif ihlalinde bulunduğumu sanmıyorum ama yinede içime sinmedi. Siz inceleyebilirmisiz yada katkıdada bulunabilirmisiniz. Vestmannaeyjar 10:29, 11 Aralık 2008 (UTC)

Çok teşekkürler[kaynağı değiştir]

Homonihilis kardeşime çok teşekkürler ederim. Daha bolca SDleriz sseninle bu gidişle. iyi de bayramlar ayrıca. :))--Manco Capac 13:34, 11 Aralık 2008 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Bu durumdan dolayı sizden özür dilerim. Problemi hallettim ilgili resmi kaldırdım. Bu arada iyi bayramlar dileklerimle. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 17:46, 11 Aralık 2008 (UTC)

  • Benim çıkmam gerekiyor. Bu problemlerden dolayı kusura bakmayın. Yavaş yavaş öğreneceğiz kuralları. Siz gereken işlemleri yaparsanız memnun olurum. İyi geceler. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 21:10, 11 Aralık 2008 (UTC)

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

Bir ricam olacak; şu iki sayfayı silebilir misiniz: Broken (şarkı) ve Nite-Runner. Bu iki maddede bahsi geçen şarkılar single olarak yayımlanacaktı ama yayımlanmadı. Bu nedenle geçerliliğini yitirdi ve diğer vikipedilerde de silindi, güncelleme şansım kalmadı. --Kemal K.ileti 19:16, 11 Aralık 2008 (UTC)

Hermann Fegelein[kaynağı değiştir]

Merhaba, Almanca Vikipedide bulunan ve kaynağı Wikimedia Commons'da yüklü olan Datei:Bundesarchiv Bild 101III-Bueschel-056-21A, Russland, Hermann Fegelein.jpg resmini Türkçe vikipedikeki Hermann Fegelein maddesindeki bilgi kutusuna bir türlü yükleyemedim. Resim niye çıkmıyor acaba? Yardımcı olabilirmisiniz. İyi Çalışmalar. Vestmannaeyjar 10:13, 13 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba yine ben . İbrahim Alaettin Gövsa // İbrahim Alaattin Gövsa madde geçmişlerini birleştirebilir msiniz? Size de devamlı iş çıkarıyorum ya kusuruma bakmayın lütfen. İyi günler iyi vikiler--Merube 89msj 12:56, 13 Aralık 2008 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim, ancak bu resimlerin telifi var. Çıkarılcaktı orda kalmışlar. Kusura bakmayın sizde uğraşmış olmuşsunuz. Ancak kendimiz şekil falan çizibilirsek çok iyi olur maddenin açıklayıcılığı açısından. Hemen çıkarıyorum resimleri hatırlatma oldu çok sağolun herşey için. Tekrar kusura bakmayın. İyi vikiler--Merube 89msj 14:02, 13 Aralık 2008 (UTC)
  • Zaten diğer benzer resimler de commonstan silinmiş. resimlerin kaynağı [9] Birebir yazıyorum Reuse Restrictions: Yes - This image is copyright protected. Any use of this image is subject to prevailing copyright laws. U.S. Government has reuse rights. Please contact the rights holder of this image for permission requests. Bu nedenle resimlerin silinmesi gerekir diye düşünüyorum, commonstan da yakında silinir heralde. İyi günler iyi vikiler--Merube 89msj 14:14, 13 Aralık 2008 (UTC)
  • Tamam iyi olur işaretlenmeleri. Herşey için teşekkürler, iyi çalışmalar kolay gelsin--Merube 89msj 14:19, 13 Aralık 2008 (UTC)
  • Önerdiğiniz sayfada istekte bulundum. Bu diyagramları geliştirebilirlerse süper olur. İlginiz için çok teşekkür ederim. İyi günler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 14:41, 13 Aralık 2008 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Şablon için de elinize sağlık. Çok iyi olmuş. İyi akşamlar, iyi vikiler--Merube 89msj 20:44, 13 Aralık 2008 (UTC)
  • Teşekkürler, geç anladım biraz:) İyi çalışmalar...Vikipedist 21:07, 13 Aralık 2008 (UTC)
  • İlgilendiğin için sağol. Ama AK resim sayısı 4 değil mi? Film afişi 1 ekimden önce yüklenmiş. O da sayılıyor mu? --Aman Allah'ım! Bu B.Q.
  • Tebrik ve teşekkür: 100. madde için tebrikler ve Vikipedi adına teşekkürler.. Darısı nicelerine. Levent Abi ileti 00:07, 14 Aralık 2008 (UTC)
  • İzlenmek değil de ~"güzel şeyler göze batar". Ama sakın şimdi bunun ardından bir de "meyve veren ağaç taşlanır" gelmesini beklemeyin, biz su ve gübreden yanayız :) İyi geceler. Levent Abi ileti 00:13, 14 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • İsminizi Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)'de iyi niyetinize sığınarak andım; yine de size haber vereyim istedim ^_^ Umarım uygunsuz olmamıştır. Sadece insanları Commons'ta (ve resimlerle ilgili konularda) daha aktif olmaya motive etmek istiyorum - Commons'un gerçekten buradan gelecek resimlere ihtiyacı var. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 01:14, 14 Aralık 2008 (UTC)

Commons'da çeviri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Açık konuşmak gerekirse ben de şaşırıyorum; Türkiye'de fotoğrafçı patlaması yaşanıyor ama bu Vikipedi'ye çok az yansıdı... bu patlamayı Commons'a kanalize etmemiz çok ama çok yararlı olacaktır ^_^ Türkiye'deki tanıdığım fotoğrafçı çevrelerini kanalize etmek için daha önce şahsî girişimlerim oldu; tanıdığım fotoğrafçı arkadaşları, fotoğraf gruplarını, çizerleri falan davet ettim... hatta tanımadıklarımı da uzun uzun ve yalvaran e-postalarla davet ettim ^_^ ama genelde pek ilgilenmiyorlar. Özellikle özgür lisans olayı onları caydırıyor, ticarî kullanımın özgür olmasına pek yanaşmıyorlar... bu noktada onları anlayabiliyorum; zaten Türkiye'de fotoğrafçıların eserlerinden (kazanıyorlarsa!) kazandıkları para pek mühim bir şey değil.
  • Commons'taki çevirilere en kısa zamanda bir göz atmak istiyorum ama Vikipedi'nin gündemi durulmuyor, işleri bitmiyor ki ^_^ Zaten Meta'ya çeviri yapıyorum boş zamanlarımda; aslında bu çeviriler için bir grup oluşturabilsek çok iyi olur sizin de belirttiğiniz gibi... Commons ve Meta'nın çevirilere cidden ihtiyacı oluyor. Bu hafta içinde büyük oranda müsait olacağım hedefim buradaki birkaç hassas maddeyi düzeltmek ve geliştirmek, Commons'a da biraz bir şeyler yükleyip çeviri yapmak. Umarım en azından önemli bir iki şablon ve sayfayı çevirebilirim. İlginiz ve yapıcı tavrınızdan dolayı çok teşekkür ederim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 15:43, 14 Aralık 2008 (UTC)

The Kings of Appletown oyuncu kısmı çevirisi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar. İngilizce bilginiz olduğunu umarak bir soru sormak istiyorum. Appletown'ın Kralları konusunu ben oluşturmuştum ve geliştiriyorum. Oyuncuların yanına İngilizce Vikipedi'deki en:The Kings of Appletown sayfasından yararlanarak Türkçeye çevirdim ve Türkçe Vikipedi'deki sayfaya ekledim. Bazı çevirilerde emin değilim. Daha doğrusu bir kontrol etmenizi istiyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 20:21, 14 Aralık 2008 (UTC)

  • Önerileri dikkate alarak konuyu tekrar inceleyeceğim. Vakit ayırdığınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 15:30, 17 Aralık 2008 (UTC)

Israrlı Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Selam. Zeydilik v.s maddelere bakarsanız sevineceğim. Takabeg ileti 11:32, 16 Aralık 2008 (UTC)

  • Merhaba,
    Mesajınızı ancak gördüm, kusura bakmayın. Şiilik bugün korumaya alınmış. Zeydilik ve mekruh sayfalarını da telifsiz içeriğe döndürüp bir süre korumaya aldım. Telif saldırısına uğrayan başka madde var mıydı? İyivikiler... homonihilis // ileti 21:29, 16 Aralık 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Telif saldırısına uğrayan başka madde şimdilik yoktur (daha doğrusu farkedemedim). İyi çalışmalar. Takabeg ileti 05:42, 17 Aralık 2008 (UTC)


  • Selam Homonihilis madde Kaşgarlı Mahmut, Divân-ı Lügati't-Türk ve İpek Yolu devamlı bazı kişiler tarafından değiştiriliyor, sizden ricam kayıtlı olmayan kullanıcılara karşı bu maddeleri eski haline getirip koruma altına alabilirmisiniz. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 22:32, 16 Aralık 2008 (UTC)
  • Siz bilirsiniz ama halâ madde Kaşgarlı Mahmut Kaşgar'a dönüş bölümünde Kaşgarlı Rıza Can diye yazıyor. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 23:00, 16 Aralık 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Nagasaki 1945 - Before and after (adjusted).jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:34, 17 Aralık 2008 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Homonihilis, {{SM}} olması için önerdiğin Madrid'de 3 Mayıs 1808 maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 12:57, 17 Aralık 2008 (UTC)

  • Selamlar. Şu resmi "Gerekçesiz adil kullanım resmi" olarak işaretlemişsiniz. Ancak resmin sayfasında "Adil kullanım açıklaması" olarak 4 madde bulunuyor. Bu adil kullanım gerekçesi kabul edilebilir mi? --DsMuratileti 23:21, 17 Aralık 2008 (UTC)

Nike Free'de bir kelime çevrisi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Yine bir problem var. Nike Free konusunu yazıyorum. Fakat Nike Free'nin versiyonları bölümünde bir kelimeyi çeviremedim. Kelime "light trail running". Aslında çevirdim ama emin değilim tam olarak. Ondan dolayı size de sormak istedim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 17:18, 18 Aralık 2008 (UTC)

  • Ne demek, çevirememeniz önemli değil, vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. İyi akşamlar. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 20:51, 18 Aralık 2008 (UTC)

Babylon İstanbul telif hakları[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Ben Babylonda çalışıyorum ve Wikipediaya koyduğumuz Babylon İstanbul içeriklerinin telif hakları bizde. Buna rağmen siz ve birkaç diğer kullanıcı sürekli olarak sayfayı siliyorsunuz. Buna nasıl bir çözüm bulabiliriz? Bu imzasız yazı 212.98.15.25 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba homonihilis. Nobel Edebiyat Ödülü sahipleri maddesinde Resim:K oe.jpg gözükmemekte. Bunun nedeni, Almanca vikideki de:Liste der Nobelpreisträger für Literatur listede yer alsa da commonsda olmadığından sanırım. Sizce nedendir? Uygun olduğunuz bir zaman bakabilirseniz sevinirim. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 13:31, 20 Aralık 2008 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 13:44, 20 Aralık 2008 (UTC)
  • İlginiz için teşekkür ederim, iyi vikiler--Merube 89msj 12:32, 21 Aralık 2008 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba, adil kullanım resimlerinin direkt kendi maddeleri dışında da uygun bir gerekçe ile kullanılabileceğini tabi ki biliyorum. Ancak bu durum söz konusu olduğunda ilgili filmin afişinin resim maddesinde kullanılmasının AK şartlarını zorladığını düşünüyorum. Ancak bunun tam tersinin yani film maddesi içinde, afiş içinde geçen çıplak mayanın bir resminin AK şartları içinde kabuledilebilir olduğunu düşünmekteyim. Çünkü filmi etkileyen şey resimdir ama ne yazık ki resmi etkileyen şey film değildir. Umarım gerekçemi anlatabilmişimdir. Tabiki sonuçta karar sizin eğer resmi tekrar maddeye yerleştirmek istiyorsanız, dünyanın sonun geleceğini de düşünmediğimi bilin lütfen. :)) --Manco Capac 14:12, 20 Aralık 2008 (UTC)

  • Fikrinize katılmadığımı ancak, ufukta hala bir dünyanın sonu aktyivitesi görmediğimi belirtmeliğim. Teşekkürler, kolay gelsin--Manco Capac 09:25, 21 Aralık 2008 (UTC)

Geçmiş birleştir[kaynağı değiştir]

Merhaba. Geçmiş birleştirmeyi bekleyen maddeler birikmiş biraz. En son baktığımda 28 madde bekliyordu. Uygun olduğunuz vakitlerde birer ikişer maddeyi birleştirebilir misiniz size zahmet. Bu arada işbirliği projesi ne zaman güncellenecek bilginiz var mı acaba? İyi akşamlar, iyi vikiler--Merube 89msj 20:03, 21 Aralık 2008 (UTC)

  • Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Aslında işbirliği projesi için bir sorumlu olması iyi olmaz mı? Daha önce bu konu vikide tartışıldı mı, diğer vikilerde nasıl bilginiz var mı acaba? Çift maddeler, düzenlenmesi gereken maddeler vs. bunlar vikinin kalitesini azalttığından çok önemliler, bunların düzenlenmesi için nasıl ilgi çekebiliriz sizce? Hele düzenlenmesi gereken maddeler çok kötü durumda hala 2006'dan beri düzenlenmesi gereken maddeler duruyor. Ne dersiniz?--Merube 89msj 16:06, 22 Aralık 2008 (UTC)
  • Haklısınız, en mantıklı yaklaşım bunu köy çeşmesinde tartışıp bir sonuca bağlamak. Sorumlu olursa işleyiş daha sağlıklı olur. Köy çeşmesine taşıyalım bu konuyu en iyisi.--Merube 89msj 18:12, 22 Aralık 2008 (UTC)
  • Yine ben . Olympos antik şehri maddesine bakabilir misiniz, 24 Ocak 2008'den beri telif ihlali ile işaretlenmiş, çift maddelere bakarken farkettim ben de. Müsait olduğunuzda maddeye bir bakabilir msiniz? Herşey için teşekkürler, iyi vikiler.--Merube 89msj 18:28, 22 Aralık 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Bu arada işbirliği proje sorumlusunu köy çeşmesine yazdım, bilginize. --Merube 89msj 18:36, 22 Aralık 2008 (UTC)

Nadia Petrova maddesini SMA yaptım. Oy verirseniz memnun olurum. --Maniaqq msj → 22 Aralık 2008

  • Günaydın sevgili arkadaşım, ne oldu kendini Tiyatro projesinden aldın? Sensiz olur mu? Levent Abi ileti 07:03, 23 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba Homonihilis, Sefiller (roman), başlığını Sefiller olarak değiştirmeni rica edeceğim. Roman şeklinde belirtmenin tamamen gereksiz olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler--Gökhan 20:13, 23 Aralık 2008 (UTC)

Teşekkür ettim, kolay gelsin--Gökhan 20:19, 23 Aralık 2008 (UTC)

Heath Ledger[kaynağı değiştir]

Rahatsız ettiğim için özür dilerim. Fakat bu sayfadaki çalışmam için görüşünü almak istedim. Sizce nasıl görünüyor. Sıkça ziyaret edilen bir sayfa olduğu için geliştirmeye çalışıyorum. Şöyle boş bir zamanında göz atarsan sevinirim. Önerilerini bekliyorum. --Klaatu Barada Nikto!

HEMEN ENGELLE!!!![kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Lockall'ı hemen engelleyin! Herkesin kullanıcı sayfasının isimlerini (benim ve sizin dahil) değiştiriyor. Lütfen onu hemen durdurun. Çok teşekkürler! Runningfridgesrule 19:46, 25 Aralık 2008 (UTC)

  • selam homonihilis, bu kullanıcı ne yapıyor sence? bi bakabilir misin, teşekkürler. --kibelemesaj 09:41, 26 Aralık 2008 (UTC)
  • sayfaları silebiliriz sanırım. kullanıcıya 'ne yapıyorsun kardeş?' diye ufak bir mesaj yollarsan iyi olur. teşekkürler. --kibelemesaj 10:18, 26 Aralık 2008 (UTC)

Selam Homonihilis, şu an için bir vandalizm olarak değerlendirmeyelim de, istersen önce bir miktar VP:İNOV varsayıp açtığı sayfaları, M2 gereği silelim ve sayfasına da "tercüme ettikçe yenilerini eklemesini" rica eden bir not düşelim. Alacağımız reaksiyona göre de Vikipedi kurallarını devreye sokarız derim ben. Sevgiler, --M. M. ileti 10:23, 26 Aralık 2008 (UTC)

  • metal'in dediği gibi yapalım, vandal demeyelim ama yenilerini eklemese iyi olur.. maddeler kesin kurgu.. --kibelemesaj 10:30, 26 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba Homonihilis yine bir ad değiştirme konusu. Efes Pilsen (içecek) maddesinin adını Efes Pilsen olarak değiştirebilir misiniz. Teşekkürler.--Gökhan 12:12, 26 Aralık 2008 (UTC)

  • İlgilendiğin için çok teşekkür ederim. Kullanıcı:Mach'in sayfasında "creative commons lisanslı resimler..." diye başlayan bir sekme var. Oraya tıkladım ve Flickr yazan yere de bastım. Orada aktörle ilgili bir kaç resim gördüm. Acaba o resimlerden bir kaç tanesini buraya yüklemenin bir yolu var mı? --NİKTO!

Oy kullanmadaki gerekliliklerde biri gözümden kaçmış.Özür diliyorum.

Steam

Nadia Petrova maddesini SMA yaptım. Okuyup oy verirseniz sevinirim. --Maniaqq msj → 27 Aralık 2008

  • Merhaba. Resimleri commons a yüklemenin yolunu bulamadım. Acaba yardım eder misin? Nasıl yükleyeceğim? --T-900

Ne diye siliyorsunuz. Madde yeni ba$lami$tir. Herhalde Bir günde yazilmayacak madde. Lütfen yeniden koyun --Aniosgel 16:56, 27 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba. Konudan haberim olunca silinen maddelere bir göz attım. Doğrusu, bunlar "taslak" dediğimiz sınıfa giriyor gibi görünüyorlar. Madde başlığını özetliyor, altyazılı bir resimle gösteriyor, kategorisi, şablonu, intervikisi de tamam. Aniosgel'in hatası (veya eksiği) bunlara "taslak" etiketi yapıştırmamak olmuş. Silmek yerine bunu eklesek, ne dersiniz? Saygılar, Filanca 17:22, 27 Aralık 2008 (UTC)


Evet, dediğiniz gibi, o maddelerin kategorisi, şablonu, intervikisi tamam da bilgi kısmı eksik. Palais Garnier için Paris'te bulunan eklektisizm mimarisini en iyi temsil eden bir anıttır. yeterli bir bilgi mi sizce? Ya da Grand Palais için Paris Şanzelize caddesinin kenarında bulunan 77.000m² kaplayan önemli bir anıttır. cümlesi yetiyor mu? Bu türden birçok maddeyi her gün defalarca siliyoruz. Bana kalırsa resim ve şablon eklemek bu maddeleri taslak kriterine getirmiyor.
Sizin de bildiğiniz gibi Vikipedi:Taslak madde sayfasında taslak maddeler Taslak, çok kısa olan, ancak işe yaramayacak kadar da kısa olmayan maddelere denir. Genel olarak, madde başlığını anlatacak kadar uzun olmalıdır, ki bu da genellikle 3 ile 10 kısa cümle arasındadır. Ancak daha uzun maddeler bile, eğer konuyu tam olarak anlatamıyorlarsa taslak olabilir. Aynı şekilde, kısa içerikli bazı maddeler de, madde başlığını fazlasıyla iyi anlatıp, söylenecek başka şey bırakmıyorlarsa taslak sayılmayabilirler. şeklinde tanımlanmış. Şimdi Grand Palais için Paris'in neresinde bulunduğunu ve ne kadar alan kapladığını söylemek eğer madde başlığını fazlasıyla iyi anlatıp, söylenecek başka şey bırakmıyorlarsa maddeleri geri getirebilirsiniz. Ancak ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Zaten fark ettiyseniz, kullanıcının size yukarıda bahsettiği maddeleri, taslağa biraz daha benzedikleri için silmedim. Ama silmiş olduğum üç maddenin de taslak sayılabileceğini sanmıyorum.
Bu maddeleri geri getirmek, kanaatimce bundan sonra hiçbir maddeyi taslak kriterini karşılamadığı için silememek anlamına gelir. O zaman yüzlerce tek cümlelik taslak açalım ve şablonla, resimle süsleyelim. İçerikte kaliteye nasıl ulaşacağız bilemiyorum. İyivikiler... homonihilis // ileti 17:36, 27 Aralık 2008 (UTC)
Tekrar merhaba. Korkarım biraz farklı fikirlerdeyiz, izninizle kendi düşüncemi anlatiyim: Evet haklısınız, bu tür maddelerin bazı hizmetlilerce silindiğini biliyorum ve buna daha önce de karşı çıktım. Vikipedi:Taslak madde'ye göre, taslak maddede verilen bilginin yeterli olması değil, olmaması esas. "Madde başlığını fazlasıyla iyi anlatmak" söz konusu değil. Önemli olan, elimizde işe yarar bir nüve var mı, eğer varsa, onu silmek kayıp sayılır. Bir de, bence resim, resim altı yazısı, kategori ve şablon, hatta interviki, hepsi içerik. Bunları aynı maddenin ana gövdesindeki cümleler gibi bilgi veren unsurlar olarak görüyorum. Hatta resimler belki daha da yoğun bilgi içeriyor. Netice olarak, sildiniz maddeler tek cümleden oluştuğu için gerekçenizi, çok kısa bulmanızı anlıyorum (daha kısa nasıl olurlardı ki?), evet, bir hizmetli bunları elbette silebilir, (ayrıca bir cümle de olsa daha uzun maddeleri silmemeniz, konuya duyarlı yaklaştığınızı bence gösteriyor) ama bu tür düzgün kısa maddeleri tek cümle bile olsalar, ben olsam silmem :) Zira bu maddeleri "taslak" statüsünde tutarak kalitemizde bir zedelenme olmuyor, okuyucular zaten maddenin taslaklığı hakkında uyarılmış oluyorlar, yani bir zararları yok naçiz görüşümce. Sevgi ve saygılar, Filanca 17:51, 27 Aralık 2008 (UTC)
Hayır, geri getirmeye kalkmayacağım elbette! Yukarıdaki görüşlerim sadece bir yorum farkına dayanıyor, mutlak ve katı değil (ama belki sizi ileride ikna ederim). Bu maddeler için ise Aniosgel'den biraz daha uzunca, sizin söylediklerinizin en azından bir kısmını içerecek şekilde tekrar girmesini rica etmemiz çok daha yararlı olur :) İyi çalışmalar :), Filanca 18:07, 27 Aralık 2008 (UTC)


  • Acaba çalışam sayfama ekledğim resim sorunlu mu bir bakar mısın? Resimlerin adreslerini bir türlü bulamadım Bu imzasız yazı Bay Quin-Gon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Ya da en iyisi boşver. Birkaç resim daha var onları kullanırız artık. Acaba en:The Dark Knight'taki Joker resmini buradaki Heath Ledger maddesine koyabilir miyim? (çalışam sayfama değil tabi) Bu imzasız yazı Bay Quin-Gon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Peki sağol. Ben de zaten sayfadan çıkardım resmi. Acaba aşağıdaki fikrimi gerçekleştirebilir miyim? Bazı resimler gördüm de böyleler. Bu imzasız yazı Bay Quin-Gon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • bir dergiden resmi çekip, kaynak olarak dergiyi belirtsem olmaz mı? Bu imzasız yazı Bay Quin-Gon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Silme gibi önemli işlerinizi bitirdikten sonra Kaşgarlı Mahmut'u eski haline getirip koruma altına almanızı rica ederim. Bu benim son ricam Lütfen bu maddeyi koruma altına alınız. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 17:37, 27 Aralık 2008 (UTC)

  • Neden yanlış anlıyorsunuz, insan sevdiğine nazı geçer, Siz belki farkında değilsiniz ben yeterince geri alıyorum, fakat bu değişiliği yapan kişi çok fazla değiştirmiş o yüzden sizden rica ettim, eğer rahatsız olduysanız bir daha size hiç bir ileti göndermem.--Tevfik1958 18:29, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • İyi geceler. Rica etsem boş bir zamanında "After his performance on stage at the 2005 Screen Actors Guild Awards, when he had giggled in presenting Brokeback Mountain as a nominee for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture, the Los Angeles Times referred to his presentation as an "apparent gay spoof." Ledger called the Times later and explained that his levity resulted from stage fright, saying that he had been told that he would be presenting the award only minutes earlier; he stated: "I am so sorry and I apologise for my nervousness. I would be absolutely horrified if my stage fright was misinterpreted as a lack of respect for the film, the topic and for the amazing filmmakers" paragrafını çevirebilir misin acaba? --Elektrikli Koyunlar da Rüya Görür mü?

Commonsa resim aktarma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. İng. vikide yer alan File:Swedish Academy.svg resmini uygun bir vaktinizde commonsa aktarabilir misiniz? Bizde de İsveç Akademisi maddesinde kullanılıyor da.Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi vikiler, iyi akşamlar --Merube 89msj 21:52, 27 Aralık 2008 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim. İyi vikiler--Merube 89msj 22:11, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • Yükledim Resim:Swedish Academy.svg ancak bir kontrol edebilirseniz sevinirim.--Merube 89msj 22:16, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • Şimdi olmuş mu?--Merube 89msj 22:30, 27 Aralık 2008 (UTC)

Çok teşekkür ederim. İyi vikiler, iyi akşamlar--Merube 89msj 22:39, 27 Aralık 2008 (UTC)


selam düzenleme daha bitmediki biliyoruz. biraz sabret yazıyoruz makine değiliz yaa... Bu imzasız yazı Ugurlieano (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

sende naptın ya o resim zaten vardı digerlerini çıkardın tamam.ben bir resimini tekrar koyuyorum hemde lisansıda var onuda cıkarırsan sayfa resimsiz kalıyo lisansı varken Bu imzasız yazı Ugurlieano (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


neyse tamam öyle olsun.zaten yazım bitmedi bitince resimleri geri koyarım umarım bir sorun olmaz sizin tarafınızdan:)--ugurlieano 10:19, 28 Aralık 2008 (UTC)

Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 01:14, 28 Aralık 2008 (UTC)

Bu işi tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Atmel maddesinde kullandım, ve resim Atmel şirketinin logosu. Resmin sayfasında birşeyler yapmaya çalıştım ama kontrol edip düzgün olup olmadığını söylerseniz sevinirim. Olmamışsa etiketi geri koyun lütfen. --Jimqode 12:34, 28 Aralık 2008 (UTC)


  • Merhaba,
    Şu an için artık resimde eksiklik yok gibi gözüküyor. Ancak, daha önce fark etmediğim başka bir durum var. Biliyorsunuz, adil kullanım resimlerini mümkün olduğu ölçüde düşük çözünürlükte kullanmak esastır. Fakat svg formatındaki dosyalar teorik olarak çözünürlükten bağımsızdır ve herhangi bir bozulma olmadan istenen boyutlarda büyütülebilir. Bu yüzden, Vikipedi:Adil kullanım#SVG ve diğer vektörel formatlar bölümüne Adil kullanım altındaki logoların ve benzeri görsel içeriklerin SVG ya da diğer vektörel formatlara çevrilmesi ve SVG ya da diğer vektörel formatlarda Vikipedi'ye yüklenmesi genel olarak yasaktır. Bununla birlikte bazı logoların (örneğin çok basit geometrik şekillerden veya sade yazılardan oluşanların) çeşitli ülkelerin kanunlarınca farklı teliflere sahip olduklarını, bunların bir kısmının telif haklarının serbest olduğunu göz önünde bulundurarak bu tip logoların SVG formatına dönüştürülebilmesinin mümkün olabileceğini de unutmayınız. ifadesini eklemiştik. Sizin yüklediğiniz logonun burada bahsedilen istisnaya dahil olup olmadığı konusunda kararsız kaldım. Eğer bulunabiliryorsa, aynı logonun diğer resim formatlarındaki bir versiyonunu yüklemek, daha doğru olabilir. İyivikiler... homonihilis // ileti 14:15, 28 Aralık 2008 (UTC)

Resmin küçük png versiyonunu yapıp yükledim. Umarım başka problem yoktur. Bu ilk dışarıdan yüklediğim resim olduğu için sizi biraz uğraştırdım, kusura bakmayın. Ben de ingilizce wikipedia'da böyle gördüğüm için bu tufaya düştüm. svg resmi silebilirsiniz isterseniz. --Jimqode 19:03, 28 Aralık 2008 (UTC)

kaynak sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba, "Hall Etkisi" sayfasındaki hall-etkisi.png dosyasında kaynak sorunu olduğunu belirtmişsiniz. Sayfayı İngilizce siteden çevirerek oluşturdum. Dosyaları da oradan aldım. İlk eklediğim "hall effect.png" isimli dosyayı doğrudan İngilizce sayfada bulunan kodu kopyala-yapıştır yaparak ekleyebildim, bir sorun çıkmadı. Ancak ikinci dosya için bunu yapamadım. Wiki'de yeni olduğum için bunun neden gerçekleşmediğini henüz anlayamadım. Önce dosyayı bilgisayarıma yükledim, daha sonra wiki'ye "hall etkisi.png" ismi ile aktardım. Şimdi dosyanın açıklama kısmına dosyayı aldığım URL adresini de yazdım, ancak bunun yeterli olup olmadığını da bilmiyorum. Beni bu konuda biraz aydınlatabilirseniz sevinirim.--iskender(Jzznc) 12:54, 28 Aralık 2008 (UTC)

Durmak bilmeyen vandallara son uyarı[kaynağı değiştir]

Ben hizmetli olmadığım halde başka türlü durmak bilmeyen vandallara uyarıdan sonra son uyarı mesajını da gönderiyorum. Bunun bir sakıncası var mı? Mesela az önce benim son uyarı gönderdiklerimden bir tanesini 6 saatliğine engellediniz. --Jimqode 12:04, 29 Aralık 2008 (UTC)

Ahmet Kaya 1.jpg resmi commonsa "I, the copyright holder of this work, hereby publish it under the following license" lisansı ile yüklenmiş yükleyen kişi ise Aniosgel. Resim gerçekten kendisi tarafından mı çekilmiş? Telif hakları kendisinde mi? İlgilenirseniz sevinirim.--Hedda Gabler 13:05, 29 Aralık 2008 (UTC)

Resim sorunu[kaynağı değiştir]

Mutlu yıllar. --♪♫Berkay0652 23:00, 31 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba homonihilis. Size zahmet olacak yine ama it:Salvatore Quasimodo ve it:Eugenio Montale italyanca vikide yer alan resimler ile ing. vikide en:William Golding maddesindeki resimi commonsa aktarabilir misiniz? Yine Nobel Edebiyat Ödülü sahipleri listesi maddesi için gerekli de. Şimdiden çok teşekkür eder, neden olduğum zahmetler için kusura bakmamanızı dilerim. İyi vikiler--Merube 89msj 00:59, 31 Aralık 2008 (UTC)

  • Öncelikle yeni yılınızı kutlar, nice vikili yıllar dilerim.

Resimler konusunda yardımlarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. İtalyan kamu malı resimler ne oldu bu arada? Bizde de kullanabiliyor muyuz? Yoksa adil kullanım mı olacak bizde? Herşey için teşekkürler, iyi günler--Merube 89msj 13:12, 1 Ocak 2009 (UTC)

Selamlar, bu şablona, mesajında yazdığın gibi, en:Template:PD-Italy şablonunda kullanılan uyarı etiketinden koysak iyi olur. Sadece İtalya'da kamu malı olduğunu ve başka ülkelerde kullanımı için kamu malı olmayabileceğini belirtmek yeterli onun dışında bir sorun yok. Commonsa aktarmayınız şablonunu şimdilik kullanmamıza gerek yok, sanırım o daha çok bir proje şablonu. Bu yaza kadar VP:MİT'in çalışmalarına göre açmayı planladığım bir proje. Açıldıktan sonra ekleriz. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 15:11, 1 Ocak 2009 (UTC)

Merak ediyorum, Vikipedi'deki ilk madde hangisi? Biliyorsanız lütfen söyleyiniz. İyi çalışmalar... --Kerem 233ileti 16:51, 1 Ocak 2009 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Goya-Capricho-43.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 17:00, 1 Ocak 2009 (UTC)