En’âm Suresi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
13. satır: 13. satır:
|konu_ayetleri=
|konu_ayetleri=
}}
}}
[[İslam]]ın kutsal kitabı [[Kur'an-ı Kerim]]'in altıncı suresi.
'''En'am Suresi''', [[İslam]]ın kutsal kitabı [[Kur'an-ı Kerim]]'in altıncı [[sure]]sidir.


En'am Suresi 165 ayettir. 91., 92., 93. ve 151., 152., 153. [[ayet]]leri [[Medine]]'de, diğerleri [[Mekke]]'de inmiştir. Surenin bazı [[ayet]]lerinde [[Araplar]]ın [[kurban]] edilen [[hayvan]]larla ilgili birtakım gelenekleri kınandığı için sureye En'am Suresi denmiştir. En'am; [[koyun]], [[keçi]], [[deve]], [[sığır]] ve [[manda]] cinslerini bir arada ifade eden bir kelimedir.
Sure 165 [[ayet]]tir. 91., 92., 93. ve 151., 152., 153. [[ayet]]leri [[Medine]]'de, diğerleri [[Mekke]]'de inmiştir. Surenin bazı [[ayet]]lerinde [[Araplar]]ın [[kurban]] edilen [[hayvan]]larla ilgili birtakım gelenekleri kınandığı için sureye En'am Suresi denmiştir. En'am; [[koyun]], [[keçi]], [[deve]], [[sığır]] ve [[manda]] cinslerini bir arada ifade eden bir kelimedir.


{{Sure|[[Hicr Suresi]] |[[Saffat Suresi]] }}
{{Sure|[[Hicr Suresi]] |[[Saffat Suresi]] }}

Sayfanın 14.24, 5 Aralık 2012 tarihindeki hâli

Şablon:Bilgi Kutusu Sure En'am Suresi, İslamın kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in altıncı suresidir.

Sure 165 ayettir. 91., 92., 93. ve 151., 152., 153. ayetleri Medine'de, diğerleri Mekke'de inmiştir. Surenin bazı ayetlerinde Arapların kurban edilen hayvanlarla ilgili birtakım gelenekleri kınandığı için sureye En'am Suresi denmiştir. En'am; koyun, keçi, deve, sığır ve manda cinslerini bir arada ifade eden bir kelimedir.