Yer çekimi silahı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yer çekimi silahı (gravity gun), video oyunlarında (özellikle gelişmiş bir fizik motoru kullanılan birinci şahıs nişancı oyunlarında) yer alan, oyuncuların onun sayesinde cisimleri hareket ettirmelerine ve genellikle düşman karakterlerin üzerine cisim fırlatmak için kullandıkları hayali bir silahtır.

Half-Life 2'de yer çekimi silahı[değiştir | kaynağı değiştir]

Half-Life 2'nin Dr.Gordon Freeman tarafından kullanılan Gravity Gun'ı.

Half-Life 2'de geçen Gravity Gun, bir sıfır-noktası enerji silahıdır. Half-Life 2 oyunu için tasarlanmıştır. Var olan yer çekimini tek bir cisim üzerinde deaktif ederek, karşısındaki cisimlere yer çekimi etkisi yaratabilmektedir. Ayrıca tutulan cisimleri ters yer çekimi etkisi yaptırarak mermi gibi fırlatabilir.

Bu silahtaki yer çekimi sistemi oyundaki D0g karakterinin ön kollarından birine de eklenmiştir. D0g aynı şekilde objeleri kaldırabilmekte ve fırlatabilmektedir.

Doom 3'te Grabber[değiştir | kaynağı değiştir]

Belli bir süre belli bir ağırlıktaki her şeyi havada tutup herhangi bir yere fırlatabilen fizik efektini yapan silah Grabber.( Askerin elindeki silah. )

Grabber (Türkçe anlamı: Tutucu), belli bir süre belli bir ağırlıktaki her şeyi, havada tutup herhangi bir yere fırlatabilen silah olarak, Doom 3: Resurrection of Evil 'de yer almıştır.