Half-Life 2: Episode Two

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Half-Life 2: Episode Two
GeliştiriciValve Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıValve Corporation (Steam yolu ile)
YapımcıValve Corporation
BesteciKelly Bailey Bunu Vikiveri'de düzenleyin
SeriHalf-Life Bunu Vikiveri'de düzenleyin
MotorSource
PlatformlarPC Windows, Xbox 360, PlayStation 3
Çıkış10 Ekim 2007
TürFPS
ModTek oyunculu oyun
salon oyunu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Half-Life 2: Episode Two (Türkçe: Yarı-ömür 2: İkinci Bölüm) Valve Corporation tarafından geliştirilen, bilimkurgu, aksiyon, FPS oyunu. Half-Life 2: Episode Two, Episode One ile başlayan Bölüm üçlemesinin ikinci oyunudur.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Episode One yapımının devamı olarak tanımlanan Episode Two, Episode One'da Gordon Freeman ve Alyx Vance'in Citadel'den çaldıkları bilginin, Citadel'de büyümekte olan boyut kapısının kapatılması için Dr. Kleiner ve Eli Vance'nin bulunduğu, White Forest'teki karargaha götürülme sürecini konu alır.

Oyun klasik olarak tren içinde başlar. Episode One sonunda Gordon ve Alyx'in bulunduğu tren portalın patlaması sonucu rayından çıkıp kaza yapmıştır. Vagonlardan birinin içinde mahsur kalan Gordon, Alyx'in Gravity Gun'ı kullanmasıyla dışarı çıkar ve White Forest'a doğru yol almaya başlarlar. Öncelikle bir mağaradan geçtikten sonra eski bir madene varırlar. Madenin yanındaki komünikasyon birimini kullanmak isterken bir Hunter'ın saldırısına uğrarlar ve Alyx ağır yaralanır. Hunter Gordon'a zarar veremeden Gordon bir Vortigaunt tarafından kurtarılır. Vortigaunt Gordon'a yalnız olmadığını söyler ve madenin içinde direnişin outpost'u olduğunu belirtir. İşin kötü yanı Outpostta sadece birkaç Vortigaunt ve iki asker kalmıştır (Adları Griggs ve Sheckley).

Vortigaunt Alyx'in iyileşmesi için antlion larvası özütü kullanılması gerektiğini söyler. Vortigauntla birlikte Antlion Guardian'dan kaça kaça (Tipik bir Antlion Guard gibi gözükse de yeşil forfor renkli kısımları var, koloninin kraliçesi gibi düşünülebilir) larva özütünü almayı başarıp outpost'a geri dönerler. Outpost'a döndüklerinde antlionların saldırısına uğrarlar. Güç bela antlion akınını püskürttükten sonra Vortigauntlar Alyx'i iyileştirme seansına başlar. Seans sırasında G-Man çıkagelir. Alyx'in hayatının kendisi için büyük önem arz ettiğini belirterek (üçüncü şahısların itirazına rağmen) yaşamasına izin vereceğini söyler ve babasına bir mesaj iletmesini ister: "Prepare for unforeseen consequences." (Öngörülemeyen sonuçlara karşı hazırlıklı ol, Öngörülemeyen Sonuçlar aynı zamanda serinin ilk oyununda yer alan bir bölümün adıdır) G-Man'in gidişiyle Alyx uyanır ve madenden Gordon ile birlikte ayrılır. Yüzeye çıkınca Antlion Guardian'la bir kez daha karşılaşan Gordon yaratığı öldürür ve bir araç bulup White Forest'a yol almaya başlarlar.

Yolda birkaç kez Combine saldırısına uğrayan ikili duraklarından birinde Combine Adisor ile karşılaşırlar. O ana kadar sadece ekranlardan gördükleri bu yaratıkların psişik güçleri olduğunu ve insan sinir dokusuyla beslendiğini öğrenirler. (Yaralı bir Advisor'la karşılaştıklarında yaralı Advisor bunları yakalamış ve gözleri önünde ölü bir adamın sinir dokusunu yemiştir ancak onları yiyemeden gitmek zorunda kalmıştır) Pek çok badire atlattıktan sonra White Forest'a varan ikili geldikleri gibi Combine saldırısıyla karşılaşır. Saldırıyı savuşturduktan sonra Citadel'den aldıkları önemli bilgiyi White Forest'takilere verirler ve Combine'ın asıl saldırısına hazırlanmaya başlarlar. Bu saldırıda Striderların çok oluşu oradaki bilim adamlarından Dr. Magnusson'ın Magnusson Device adlı bombayı geliştirmeye itmiş ve bunu aletin başarıyla kullanılması sonucu büyük saldırının da üstesinden gelinmiştir.

Tüm bu savaşlardan sonra sıra Citadel'deki portalı kapatmaya gelmiştir. Geliştirdikleri roketin fırlatılarak portalı kapamayı hedefleyen grup son ayarlamaları Citadel'den alınan bilgilerle yapıp roketi ateşlemiş ve portalı başarıyla kapamıştır. Citadel'deki belgelerin detaylı incelenmesiyle Judith Mossman'ın Borealis'te olduğu anlaşılır. Borealis, Aperture Science (Bkz Portal) tarafından kullanılan bir gemidir ve çok önemli bir teknolojiyi içermektedir. Dr. Kleiner bu teknolojinin kendilerinin işine yarayacağını savunsa da Dr. Vance Borealis'in kesinlikle yok edilmesi gerektiğini söyler.

Borealis'e yola çıkmaya hazırlanırken Alyx Vance babası Dr. Vance'e G-Man'in iletmesini istediği sözleri söyler ve Dr. Vance Gordon'a G-Man'i tanıdığını ima eder. (Our Mutual F(r)iend, kelime oyunu) Borealis'e gitmek üzere araca binmek üzereyken Gordon, Alyx ve Dr. Vance iki tane Advisor'ın saldırısına uğrar, Dr. Vance önce kendisini öldürmeleri için Advisorları zorlar ve ölür, sonra da ikilinin imdadına D0g yetişir. Oyun, Alyx babasının cansız bedeninin önünde ağlarken biter.

Yayınlanma[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun, Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Team Fortress 2 ve Portal isimli yapımların da bulunduğu The Orange Box içinde piyasaya sunulmuştur.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]