Ravenholm

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Half-Life 2, "We Don't Go To Ravenholm". (Ravenholm'a gitmiyoruz) adı altında yapılmış olan bölüm. Oyuncu, bu bölümde sınırlı cephane ve silahla birbirinden değişik türlerdeki zombileri geçmek zorundadır. Ayrıca bu bölümdeki tek insan, Grigori adında hayatta kalmayı başarmış ve zombilerle savaşan biri. Gravity Gun silahının en yoğun olarak kullanıldığı bölüm. Ayrıca Alyx Vance'in belirttiği gibi, City 17'den kaçan insanların yerleştiği, küçük bir madencilik kasabasıdır. Combineler Ravenholm'u headcrab roketleriyle bombardımana tutar, insanların bir kısmı ölürken diğer kısmı da zombiye dönüşür. Ama Grigori hayatta kalır ve şehri zombilerden temizleyeceğine yemin eder. Grigori babasından öğrendiği bazı mühendislik uygulamalarını kullanarak tuzaklar hazırlar.

Bölüm tasarlanırken Headcrabler, zombiler gibi korku unsurlarının bolca ve yerinde kullanılması nedeniyle eleştirmenler tarafından çok iyi yorumlanmış, bazıları da Valvenin tasarladığı en iyi bölüm olarak veya bugüne kadar en iyi birinci şahıs nişancı bölümlerinden biri olarak nitelendirmiştir. Valve, Ravenholm'un bu popülerliği nedeniyle Junction Point Studios ile Ravenholm'un bir Spin-offunu yapmak için anlaştı. Sonradan bu oyun Arkane Studios tarafından geliştirilen Grigori'nin hikâyesini ve Combine'lara karşı mücadelesini ele alan bir Spin-off haline geldi. Ancak, her iki proje de geliştirme sürecinin sonunda iptal edildi.

Komplo[değiştir | kaynağı değiştir]

Combine işgalinden önce Ravenholm, doğu avrupa küçük bir maden kasabasıydı. İşgalin ardından kasaba, Combine işgaline direnen Direniş için bir ileri karakol görevi gördü. Combine sonunda, organizmalara saldıran ve onları zombiye dönüştüren uzaylı parazitler olan Headcrab içeren Top mermileri ile bombalayarak kasabaya saldırdı. Ravenholm'un tüm nüfusu zombileştirildi, bu da Direniş'in kasabada sürdürdükleri varlığı tamamen terk etmesine neden oldu.[1][2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Byrd 2019.
  2. ^ Hodgson 2007, ss. 50–53.