Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayıt/2009 Eylül

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Liderler[kaynağı değiştir]

Eksik ve anlamsız bir liste. Kategoriler yeterli ve fazlasıyla soyut olan Kategori:Liderler de uygunsuz kategori olduğunu düşünüyorum. Takabeg ileti 22:56, 2 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin -- Takabeg ileti 22:56, 2 Eylül 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--Reality006 22:57, 2 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - ben oluşturmuştum ama iyi bir madde değil--Nosferatu 13:46, 4 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- fcn (m) 13:53, 4 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Kerem233 08:27, 8 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin----Saygı/Sevgilerimle. Bora MESAJ 09:39, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--вяí¢αи76ileti 14:40, 9 Eylül 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

Amed Dicle[kaynağı değiştir]

Bu maddeye bundan sonra başka ne eklenecek. Ben gazeteciyim diyen herkeze vikipedi'de madde açılamaz. Doğum tarihi, doğum yeri, nerde, nasıl yaşıyor, bunları bilmediğimiz halde yinede maddeye Takabeg sahip çıkıyor. --Ozgurcan86 00:26, 3 Eylül 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin -- Ozgurcan86 00:28, 3 Eylül 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın -- Öncelikle ben sahip çıkmıyorum. Sadece kaynaklandırıyorum. Bundan önce Sözde TV'nin sözde gazeteci gibi geçersiz gerekçeyle SAM gösterdiğini gördüm :)) Bu sefer biraz iyi. Aslında maddeyi ilk gördüğümde şüphem vardı. Amed + Dicle. Şaka gibi isim :) Hemen {{Kaynaksız}} ekledim. Şimdi bakınca bayağı kaynak varmış. Tabi Vikipedi'de her gazeteci için madde açılamaz. Fakat bu zat sıradan bir gazeteciye benzemiyor. Roj TV'nin yayın sorumlusu olunca. Evet doğum günü ve yeri eksiktir ama Murat Karayılan, Cemil Bayık'ın da doğum günlerini bilmiyorum. Belki de açıklamak istemiyor olabilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin (eski?) vatandaşı olduklarına göre içişlerinde araştırmamız mümkündür. Yine de doğum günü ve yeri eğer üçüncü parti kaynaklarda yer almıyorsa aktarmayalım. Şimdi madde bayağı kaynaklı. Takabeg ileti 02:13, 3 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Ben iddaa ediyorum bu madde 10 yıl kalsa, 10 satırı aşmaz. Bence ansiklopedik olmayan bir maddedir. --Ozgurcan86 05:28, 3 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Maddeyi inceledim, kişinin kayda değer olmadığını düşünüyorum.--Saygı/Sevgilerimle. Bora MESAJ 09:42, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Sadece Roj tv yöneticisi olması bile kayda değer olduğunu gösteriyor. Üstelik başka faaliyetleri de var, sevebileceğim tür bir insan değil fakat bu hissim ansiklopedik olmasına da engel değil. Sık sık oylamaya maruz kalmaması için ilgi duyanlar tarafından madde geliştirilebilir. --BIYIKLI 12:22, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Sadece bir kanalin yöneticisi diye madde açilamaz. Nerde dogmuş ? Ne zaman ? Nerde okumuş ? ne gibi faaliyetlerde bulunmuş ? bu basit sorulara cevap veremiyorsaniz maddenin neresi kayda değer oldugunu gösterin o zaman. --Ozgurcan86 10:29, 15 Eylül 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddeyi baştan aşağıya okudum. Takabeg maddeyi sahip çıkmamış, kaynaklandırmış. Bunda bir sorun yok. Maddenin silinmesi için hiçbir neden bulamadım. Kolay gelsin... --Kerem 233 08:55, 15 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum "Maddeyi baştan aşağıya okudum" kaç saniye okudun ? :) --Ozgurcan86 10:29, 15 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Evet. Maddeyi baştan aşağıya okudum. Verilen kaynakları inceledim. Yoksa okumam kısa sürdü, o gerçek. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 09:21, 17 Eylül 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

ABD Türkleri listesi[kaynağı değiştir]

Bu da objektif olmayan tamamlanamayacak ünlüler listesi. ABD'de çalışan Türkiye Türkleri listesi midir ? Türkiye Türkleri kökenli ABD'liler listesi mi ? ABD vatandaşılığnına sahip olan Türk halkları listesi mi ? Hiç anlaşılmıyor. Takabeg ileti 04:34, 4 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Takabeg ileti 04:34, 4 Eylül 2009 (UTC)

Kalsın Kalsın Anlaşılmayacak bir şey göremiyorum. Bence çoğunluk bu başlıktan ne kastedildiğini anlayacaktır. ABD'de yerleşmiş Türkiye kökenli insanlar ve onların aileleri ve çocukları arasındaki kayda değer kişiler kastediliyor. Çalışıp çalışmadıkları önemli değil. ABD vatandaşı olup olmadıkları da önemli değil. Objektif olmaya gelince: Burada kayda değerlilik ilkesi geçerli. Bazı isimleri bazılarımız kayda değer bulmayabilir. O zaman o isimlerin bu listeden çıkartılması tartışılır. Ancak listenin tümünün objektif olmadığı fikrine katılmıyorum. ---Vikiyazar 01:04, 5 Eylül 2009 (UTC)

Yorum Yorum Mesela Ajda Pekkan ile Rabiye Kadir'in aynı listede yer alması da anlaşılabilecek durum değildir. Eğer tutarlı bir tanıma göre düzene sokulsa bile sonu yoktur. Yani complete list yani tam liste olmayacaktır. Complete list olamayacağı belli bir litenin madde olarak kalması uygun değildir, bence. Takabeg ileti 03:21, 5 Eylül 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum Bir listenin hiç bir zaman complete list olamayacağı gerçeği o listenin silinmesine neden olamaz. Vikipedi'nin kendisi ne kadar genişlese de hiç bir zaman complete ansiklopedi olamayacaktır. Bir sürü eksik madde var. Bu Vikipedi'nin var olmasına karşı bir neden olarak kabul edilmiyor. Yani bir hedefin hareket eden hedef olması o hedefin yanlış bir hedef olması anlamına gelmez. Kayda değer her ABD Türkü bu listeye eklenmelidir. Bu kişilerin sayısı sınırsız değil. Ancak kimin kayda değer olduğu hakkında tartışma çıkması kaçınılmaz. Bu konu Vikipedi'de her zaman süregelen kayda değerlilik tartışmasından farklı bir tartışma değil. Ajda Pekkan sanırım bir ara ABD'ye yerleşmiş olduğu için bu listeye girmiş. Anladığım kadarıyla şu anda Türkiye'de yaşıyor, o yüzden listeden çıkarttım. Bu listede yer alan adlardan yola çıkarak bu listenin varlığına karşı çıkmak bence tartışmayı dağıtıyor. Bu listede yer alan ama almaması gereken kişiler olabilir. Buyrun onları çıkartın. Ama bu demek değildir ki bu listenin varlığı yanlış. ---Vikiyazar 17:53, 5 Eylül 2009 (UTC)

Yorum Yorum Ajda Pekkan İstanbul doğumlu görünüyor. Neden ABD Türkleri listesinde var ki?--Reality006 03:28, 5 Eylül 2009 (UTC)

Yorum Yorum Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Arşiv'e bakıldığında bu tür ünlüler listesi'nin "kategori yeterlidir" gerekçesiyle SAM gösterilerek silindiği anlaşılıyor. Maddelerden de ünlüler listesini kaldırıyoruz. Bu durumda Bu ünlüler listesi'nin madde olarak kalabilmesi için yani bu ünlüler listesini istisna kılan herhangi haklı gerekçe bulamadım. Takabeg ileti 01:43, 9 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin--Saygı/Sevgilerimle. Bora MESAJ 09:44, 9 Eylül 2009 (UTC)

  • Silinsin demişsiniz ama gerekçe yok? Lütfen gerekçeniz belirterek silinsin veya kalsın oy belirtiniz. Teşekkürler... --Kerem 233 08:59, 15 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Madde ismiyle içeriği örtüşmüyor, listelenen kişiler arasında tek payda Abd'li Türk olmalarıysa böyle bir listeye gerek yok, kategori olabilir.--BIYIKLI 12:17, 9 Eylül 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

Finlandiya Türkleri[kaynağı değiştir]

Kaynaksız ve VP:KD kriterlerini sağlamayan bir madde. Takabeg ileti 05:15, 4 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Takabeg ileti 05:15, 4 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin--Saygı/Sevgilerimle. Bora MESAJ 09:46, 9 Eylül 2009 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kayda değer olduğunu düşünüyorum. İleride geliştirilerek önemli bir madde olabilir. Belki ismi Türk asıllı Finlandiyalılar olarak değiştirilebilir.--Erarslan 21:24, 10 Eylül 2009 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Madde avrupa Türkleri altında yer alabilir. --Manco Capac 09:13, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İngilizce wiki'de de var, orada kaynaklandırılmış ve kayda değer bulunmuş. Ordaki kaynkalar burdaki metne yerleştirilirse bu maddenin de KD olmaması için neden kalmıyor. --İnfoCan 11:58, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum -- İngilizce Vikide yer alması yeterli gerekçe değildir. Ve ordaki kaynakların hangileri akademik ? SAM gösgterildiğinde kaynaklandırılsa, ileride ... derler ama daha sonra gerçekten KD seviyesine ulaştığı çok nadir görünüyor. Hep maddenin şu anki sürümüyle düşünülmeli ve karar verilmeli. İleride, ileride ... demektense ileride tekrar açılsın. Takabeg ileti 12:28, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Maddenin kayda değerliği konusunda bir çekincem yok ancak kaynaksızlık ise buraya çıkarılma nedeni söylemek istediğim bir şey var. Vikipedi'de tek bir kaynağı bile olmayan kim bilir kaç bin madde var. Her birini buraya çıkarıp silme oylaması yaparsak vay bizlerin hâline. Maddenin özgün bir çalışma olmadığı açık. İsteyen dikkate almayabilir ancak İngilizce Vikipedi başta olmak üzere pek çok vikipedi'de bu tür çalışmaların örnekleri var. Cımbızla seçip alır gibi bu tür geliştirilebilir maddeler buraya taşıyacağımıza yüzlerce, binlerce kayda değerliği cidden tartışmalı manken, sporcu, oyuncuları vb burada oylasak çok daha isabetli olacak, vikipedistler de burada daha az zaman harcayacak. Teşekkürler. --Danbury ileti 13:40, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer de değil. İsimlendirme hatalı. Türk vatandaşı veya Türkiye doğumlu değilse falanca ülke Türkleri denemez. Belki aileleri Türkiye'dense Türk kökenli xxx vatandaşları olabilir.--Bruno ileti 19:19, 14 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin İyi Vikipediler. --Eddie Guerrero 22:12, 9 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Madde eksiktir ancak bu onun kayda değer olmadığı anlamına gelmez. Bence kalmalıdır.--Veritasileti 11:25, 14 Kasım 2009 (UTC)
Yorum Yorum Maddenin eksik olmsı SAM'nın gerekçesi olarak kabul edilemez, zaten. Mesele üçüncü parti bilimsel kaynaklarda yer almamasıdır. Yani Kayda değerlik ile {{Eksik}} ayrı konudur. Takabeg ileti 11:41, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Gayet kayda değer bir madde. Ama geliştirilmesi gerekiyor. --.dsm. 11:45, 14 Kasım 2009 (UTC)
Kaynaklar nerede ? Takabeg ileti 11:47, 14 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

İspanya Türkleri[kaynağı değiştir]

Kaynaksız ve VP:KD kriterlerini sağlamayan bir madde. Belki kaynaklandırıldıktan sonra Avrupa Türkleri v.s. maddelere aktarılabilir. Takabeg ileti 05:20, 4 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Takabeg ileti 05:18, 4 Eylül 2009 (UTC) Silinsin Silinsin--Saygı/Sevgilerimle. Bora MESAJ 09:46, 9 Eylül 2009 (UTC) Birleştirilsin Birleştirilsin Avrupadaki türkler gibi bir maddeye aktarılabilir. --Manco Capac 09:14, 12 Ekim 2009 (UTC)

  • Kalsın Kalsın İngilizce wiki'de de var, orada kaynaklandırılmış ve kayda değer bulunmuş. Ordaki kaynkalar burdaki metne yerleştirilirse bu maddenin de KD olmaması için neden kalmıyor. --İnfoCan 11:58, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - İnfoCan ile aynı fikirdeyim. Ancak hoşgörüsüne sığınarak söylemek isterim ki, Manco Capac ile değil :) Ben onun aksine Avrupa'daki Türkler başlığının uygun olmadığını düşünüyorum. Sınırları, çizgileri, varlıkları kesin çizgilerle belirtilmemiş olduğu için. Ülkelere göre maddeler açmak uygundur bence. İspanya Türkleri olması gerektiği gibi hem viki düzeni için, hem maddelerin geliştirilmesinde kullanıcılara kolaylık sağlamak için.

(İngilizce vikipedi'den iki kaynak eklendi, ilgilenenlere de duyurulur) --Danbury ileti 13:47, 12 Ekim 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin İsimlendirme hatalı. İngilizce vikide açılmış maddenin ismi İspanyadaki Türklerdir. Madde isminden vatandaşlık, çifte vatandaşlık, köken, etniklik ne denmek istendiği belli değil.--Bruno ileti 19:19, 14 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum - Madde adının yanlış seçilmiş olması silinmesi için bir neden midir? Değiştiririz olur biter. --Danbury ileti 13:47, 17 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum - Madde başlığının yanlış veya uygunsuz şekilde seçilmiş olması silinmesi için neden değildir. Mesele kayanaktır. Basılı kaynak gösterilmedi. Şu anki haliyle (yani istastik rakamının gösterilmesiyle) uygun maddelere bir iki cümle olarak aktarılabilir. Fakat bağımsız bir madde olarak kalması için yeterli değildir. Takabeg ileti 13:51, 17 Ekim 2009 (UTC)

Sırf madde başlığı sorunlu diye SAM gösterilemez ve o zaman {{Madde adı}} eklenebilir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:04, 17 Ekim 2009 (UTC)
Diğer X Türkleri maddeleri için de geçerli olmak üzere güvenilir üçüncü parti kayanakları bulamadığım için bu maddeyi de SAM göstermiştim. Takabeg ileti 14:07, 17 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorumİsminin değiştirilmesi kaydıyla kalabilir ama güvenilir kaynaklar da olmalı.--Bruno ileti 16:39, 17 Ekim 2009 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Madde eksiktir ancak bu onun kayda değer olmadığı anlamına gelmez. Bence kalmalıdır.--Veritasileti 11:25, 14 Kasım 2009 (UTC)
Yorum Yorum Maddenin eksik olmsı SAM'nın gerekçesi olarak kabul edilemez, zaten. Mesele üçüncü parti bilimsel kaynaklarda yer almamasıdır. Yani Kayda değerlik ile {{Eksik}} ayrı konudur. Takabeg ileti 11:41, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer ve ansiklopedik bir konu. Var olan kaynaklar daha da çoğaltılabilir. --.dsm. 11:46, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın DsMurat'a katılıyorum.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 05:45, 19 Kasım 2009 (UTC)Silinsin SilinsinTakanın önerisi ile bir daha bir daha kaynakları inceledim. İlk güvenlik duvarı ve anti-virüs açmadı. Şimdi bidaha baktım ve madde kaynaksız sayılır. Bence son kararımla silinmelidir. Bakmayın hızlı oylarıma daha önce okumuştuım çoğunu. --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 06:06, 19 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 15:59, 22 Kasım 2009 (UTC)

Şili Türkleri[kaynağı değiştir]

Kaynaksız ve VP:KD kriterlerini sağlamayan bir madde. Takabeg ileti 05:23, 4 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Takabeg ileti 05:23, 4 Eylül 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum Aslında bu ve bunun gibi maddeler en:Turks in Chile maddesi gibi referans gösterilerek verilse bence bir sorun kalmaz.--Reality006 14:30, 4 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Henüz kayda değer bir grup değil. --Manco Capac 09:15, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İngilizce wiki'de de var, orada kaynaklandırılmış ve kayda değer bulunmuş. Ordaki kaynkalar burdaki metne yerleştirilirse bu maddenin de KD olmaması için neden kalmıyor. --İnfoCan 11:59, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - İnfoCan ile aynı fikirdeyim. Sorun kaynaksa İngilizce vikipedi'den de birkaç kaynak eklendi --Danbury ileti 13:58, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin İsimlendirme hatalı. Türk vatandaşı veya Türkiye doğumlu değilse falanca ülke Türkleri denemez. Belki aileleri Türkiye'dense Türk kökenli xxx vatandaşları olabilir. Ayrıca kayda değer de değil.--Bruno ileti 19:19, 14 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bir kaynakta ben ekledim. Silinmesi için bir neden bulamıyorum. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 11:07, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Eklediğin web sitesinde, Türk değil "Türk" olarak ele alınıyor. Ve bunlar Osmanlı tebaası olan müslümanlar. Şili Türkleri veya Türk asıllı Şilililer için geçerli kaynak olduğunu düşünemiyorum. Yine de ilgilendiğin için teşekkür ederim. Takabeg ileti 11:13, 14 Kasım 2009 (UTC)
Ayrıca joshuaproject (kaynakça 2 yani)'te Türk kelimesi yer almamaktadır. Takabeg ileti 11:17, 14 Kasım 2009 (UTC)
Ve T.C. Büyükelçiliği diye geçen sitenin içeriği 5N1K programıdır. Ve Türkiye Cumhuriyeti'nden göç edenler (Manisa'nın Turgutlu'dan göç edenler v.s.) anlatılıyor. Toplam nüfusu 1.000'nin kaynağı olarak kullanılıyor !!! Yani geçersiz kaynaklandırma. Ve sağlam kaynaklar bulunmuyor. Takabeg ileti 11:34, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İnfoCan, Stambouliote ve Kerem 233 haklı. Kesinlikle kayda değer bir madde.--FinlandiyalıИлети 11:15, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Soru Sayın Beşiktaşlı48. Gösterilen web siteleri kontrol ettin mi ? Takabeg ileti 11:35, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kaynaklandırılmış, artık bir sorunu yok sanırım. --Veritasileti 11:22, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Soru Sayın Veritas. Gösterilen web siteleri kontrol ettin mi ? Takabeg ileti 11:35, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kaynaklara da bakınca ansiklopedik ve kayda değer olduğu anlaşılıyor. --.dsm. 11:42, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Soru Sayın DSM. Gösterilen web siteleri kontrol ettin mi ? Ben ettim. İslam sitesindeki Osmanlı döneminde göçe edenler ayrı konu. 5N1K'daki Türkiye'den göç edenler ayrı konu. Ve joshua project sitesinden bir şey anlaşılamıyor. Türkiye'den göç edenler var diye bağımsız bir madde oluşturamaz. Takabeg ileti 11:46, 14 Kasım 2009 (UTC)

*Kalsın Kalsın Finlandiyalı gibi diyorum.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 05:48, 19 Kasım 2009 (UTC)Silinsin Silinsin Kaynaklara tekrar baktım. Sadece 1'i kaynak sayılır. Diğerleri biraz saçma gibi. --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 06:00, 19 Kasım 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 11:07, 18 Ekim 2009 (UTC)

İskandinavya Türkleri[kaynağı değiştir]

Kaynaksız ve zaten VP:KD kriterlerini sağlamayan bir madde. Belki kaynaklandırıldıktan sonra Avrupa Türkleri maddesine aktarılabilir. Takabeg ileti 05:28, 4 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Takabeg ileti 05:28, 4 Eylül 2009 (UTC) Silinsin Silinsin--Reality006 14:28, 4 Eylül 2009 (UTC) Silinsin Silinsin Şimdilik KD'lik eksik. --Manco Capac 09:15, 12 Ekim 2009 (UTC)

  • Kalsın Kalsın İngilizce wiki'de İsveç, Norveç ve Danimarka Türkleri hakkında maddeler var, bunlaraorada kaynaklandırılmış ve kayda değer bulunmuş. Ordaki kaynaklar burdaki metne yerleştirilirse bu maddenin de KD olmaması için neden kalmıyor. --İnfoCan 12:02, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum "İskandinavya Türkleri" diye bir terim yoktur. Nette de biraz var. Yani Viki icadı. Takabeg ileti 12:22, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum - Bu başlık içindeki bilgiler yeterli olsa Finlandiya Türkleri, İsveç Türkleri, Norveç Türkleri vb şeklinde ülkelere bölünmeli. Şu hâliyle azınlıkların dünyada yaşadıkları bölgelere göre madde açmak bana uygun gelmedi. --Danbury ileti 13:30, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Takabeg'e katılıyorum. İsimlendirme hatalı. Türk vatandaşı veya Türkiye doğumlu değilse falanca ülke Türkleri denemez. Belki aileleri Türkiye'dense Türk kökenli xxx vatandaşları olabilir. Ayrıca kayda değer de değil.--Bruno ileti 19:19, 14 Ekim 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 19:36, 12 Ekim 2009 (UTC)

Ulumulhikme okulu[kaynağı değiştir]

VP:KD kriterini sağlamayan bir madde. Reklam amaçlı mı açıldı acaba ? Takabeg ileti 05:38, 4 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Takabeg ileti 05:38, 4 Eylül 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Silinsin fakat anladığım kadarıyla burda okuldan kasıt bir fikir akımı.--Reality006 14:27, 4 Eylül 2009 (UTC)
Evet haklısın. Ecole. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 14:43, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hakkında yazılmış bağımsız bir haber/yorum bulamadım. --İnfoCan 12:42, 12 Ekim 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 19:21, 12 Ekim 2009 (UTC)

Tacikistan Türkleri[kaynağı değiştir]

Tacikistan'da yaşayan Türk halklarını anlatmak istemiştir herhalde. Ancak kaynaksız ve anlamsız bir madde. Türkmenler, Özbekler, Tacikistan.... maddeleri varken tek başına madde olarak kalması uygunsuzdur. Takabeg ileti 09:00, 4 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Takabeg ileti 09:01, 4 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin --Manco Capac 09:16, 12 Ekim 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin -- Türkiye türklerinden, özbeklerden, kırgızlardan vb değil türkî halklardan söz ediyor. Çok genel ve desteksiz. Bu hâliyle kalmasını gerektirecek bir durum yok bence. --Danbury ileti 14:03, 12 Ekim 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 19:34, 12 Ekim 2009 (UTC)

Batı Trakya Ulusal Hükümeti[kaynağı değiştir]

VP:KD kriterlerini sağlamayan bir madde. Bilgi kutusu da uydurma. Trakya maddesinde yapılan uydurma gibi. Direniş hakkında kaynaklar varsa yeniden madde açılabilir ama ulusal hükûmet olarak açılamaz. Takabeg ileti 20:54, 6 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Takabeg ileti 20:55, 6 Eylül 2009 (UTC)

Kalsın Kalsın İngilizce kaynaklarda "Turkish Temporary Government of Rodop" olarak geçiyor. İki kaynak buldum [1][2]. Ulusal bir devlet olmamış olabilir ama kayda değer bir konu olarak tarihçiler tarafından işlenmiş. --İnfoCan 12:38, 12 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin Pardon, haklısınız "Batı Trakya Ulusal Hükümeti"nden bahsetmiyor. --İnfoCan 19:12, 12 Ekim 2009 (UTC)

Soru Tam olarak nerelerde Batı Trakya Ulusal Hükümeti'nden bahsediliyor ? Takabeg ileti 14:21, 12 Ekim 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 08:54, 8 Kasım 2009 (UTC)

Batum Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

Kaynaksız (bulamadık). İngiliz yönetim altında posta pulları basıldı fakat cumhuriyet söz konusu değildir. Takabeg ileti 21:07, 6 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin -- Takabeg ileti 21:08, 6 Eylül 2009 (UTC)

Kalsın Kalsın -- Ben bir kaynak buldum: http://www.worldstatesmen.org/Georgia.html. Ömrü kısa süreli olmuş ve de aslında 1918-1920 arasında İngiliz kontrolü altında olsa da 1919'da bağımsızlığını ilan etmiş (KKTC gibi değil mi?) 1920'de Kavimler cemiyetinin bir hamiliği olarak tanımlamış, ama üç ay sonra Gürcü kuvvetleri tarafında işgal edilmiş. Gürcistan tarihinde tanımlı bir varlık. --İnfoCan 12:26, 12 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum http://www.worldstatesmen.org/Georgia.html bilimsel kaynak mı ? Baktığım kadarıyla "Ben Cahoon" adlı birinin kişisel web sitesi. Vikipedi:Güvenilir kaynaklar sayfasını tekrar kontrol ederseniz iyi olur. Takabeg ileti 13:14, 12 Ekim 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum bu site de aynı seviyede. Bilimsel kitaplarda ve makalelerde Batum Cumhuriyeti adlı bir cumhuriyet hiç bulunmuyor. Takabeg ileti 14:24, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Peki şu kaynak olur mu? --İnfoCan 20:54, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddeyi devlet olarak isimlendirmek hatalı. Bir devlet olarak kayda değer değil. Tarihi bir olay olarak da kayda değerliği şüpheli. Maddein ismi yanıltıcı bilgi veriyor. Kuruluş 1919, Yıkılış:1919.--Bruno ileti 19:17, 16 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum - bir devletin kayda değer olup olmadığına nasıl karar verilir anlamadım. Burada devletin varlığını kanıtlayan kaynaklar arıyor ve sunuyoruz. Eğer böyle bir cumhuriyet kurulduysa ister üç gün yaşasın, ister beş gün, tarihte yerini almıştır ve Vikipedi'nin görevi bunu insanlara nakletmektir. --Danbury ileti 20:10, 16 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum - Kaç gün, kaç ay, kaç yıl sürdüğü önemli değildir, bence. Kaynaklara bakılmalıdır. Yani Vikipedi:Güvenilir kaynaklar, Vikipedi:Doğrulanabilirlik... bunlara göre SAM gösteriyorum. Özellikle basılı araştırmalarda olup olmaması. Belki diğer kullanıcılar farklı açıdan değerlendiriyor olabilirler. Takabeg ileti 20:17, 16 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Takabeg: benim yukarıda verdiğim kaynağın ne kusuru var? Bruno: Kuruluş 1919, yıkılış 1920. --İnfoCan 20:53, 16 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Basılı araştırmalarda hiç görmedim. Takabeg ileti 21:03, 16 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Uzun süredir madde hakkında güvenilir ve doğrulanabilir kaynak arandı. Fakat hiçbir eserde konu hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşılamadı. Maddenin şu anki halinden dolayı silinmesinden yanayım. Eğer doğrulanabilir kaynaklar bulunur ve eklenirse kalmasında da sakınca yoktur.--Muratsahinmesaj 11:32, 17 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Son kez araştıracağım. Bulmazsam oyum silinsiz olacak.--Gökçє Yörük mesaj 11:35, 17 Ekim 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Batum'un İngiliz işgali altında olduğu 1918-1920 döneminden bahseden şu kaynaklar 1919-1920 tarihleri arasında varolduğu iddia edilen Batum Cumhuriyetinden bahsetmiyor: Batum belediyesinin sitesi [3], Gürcistan Kültür Bakanlığı [4], İng. wikipedia'da Acaristan Tarihi maddesi [5]. Şu kaynak [6] Batum 1918-1920 arasında İngiliz işgali altında Acarların direniş ayrıntılarından bahsediyor (bir Şura kurmuşlar, sonra İngilizler bu Şura'yı kapatmışlar), ama o da Batum Cumhuriyeti'nden bahsetmiyor. Kısacası eğer gerçekten bir Batum Cumhuriyeti kurulduysa, herhalde onun kurucuları dışında kimsenin haberi olmamış... Bir kere daha kâni oldum, İnternet'te görünen her şeye inanmamak gerek! Takabeg'e ikazları için teşekkürler. --İnfoCan 04:52, 18 Ekim 2009 (UTC)

Ben bulamadım ve bazı kullanıcılar (Gökçe'nin kendisi de) bulamadılar. Ama eğer Gökçe bulursa durum değişir. O başka maddeler için hiç bulamadığım kaynakları bulmuştur. Onu bekleyelim. Takabeg ileti 16:55, 19 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu yöndeki fikirlere katılıyorum. --Manco Capac 07:42, 20 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Güvenilir bir kaynak gösterilmemiştir. --Melikov Memmedemail 13:16, 30 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Aralık 1918'ten Temmuz 1920'dek bölge İngilislerin elinde bulunduğu zaman bağımsız Batum Cumhuriyeti kurulmuştur. Bu çok uzun bir süre, maalesef maddede hiç bir kaynak yok.--Melikov Memmedemail 17:39, 30 Ekim 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Müslüm Aydoğan[kaynağı değiştir]

Bu kişi maddesi ansiklopedik açıdan kayda değer değildir.

Saygı/Sevgilerimle. Bora MESAJ 09:28, 9 Eylül 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--Saygı/Sevgilerimle. Bora MESAJ 09:48, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- Henüz ansiklopedik değildir. Belki ileride ansiklopedik olacak, inşallah. Takabeg ileti 09:59, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hızlıca. --BIYIKLI 12:06, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bence de hızlıca--вяí¢αи76ileti 14:42, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 09:22, 17 Eylül 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın -- Kaynakları yeterli. Kalmalı bence.Kullanıcı oy hakkı yok. Bakınız Vikipedi:Oylama#Oyların geçerliliği en az 150 değişiklik katkısı yapılmış olması gereklidir.

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Murat Yalçıntaş[kaynağı değiştir]

  • Bende ansiklopedik olmadığı şüphesi oluşturdu. Topluluğun fikrini almak üzere. -- fcn (m) 22:18, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • Öncelikle bendede böyle bir his uyandırdı bende bunun üzerine sil şablonu koydum. Fakat İTO başkanı olduğu doğru ise bence kayda değerdir.--Reality006 22:20, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin  Levent İleti Katkılar   04:23, 10 Eylül 2009 (UTC)

Yorum Yorum-Kişi gerçekten İTO yönetim kurulu başkanı (bakınız). Ancak kayda değerliği konusunda bende kararsız kaldım.--Saygı/Sevgilerimle. Bora MESAJ 06:58, 10 Eylül 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değerliliği kalıcı değil, kaynakları da yetersiz. --BIYIKLI 19:11, 10 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum- İstanbul Ticaret Odası önemli bir kurum olduğu için ve bu zat-ı muhterem onun başkanı olduğu için kalıcı ve kaynakları yeterlidir. Arama yaptığınızda yüzlerce kaynak bulmak mümkündür. İstenirse maddeye eklenebilir. Bu nedenle silinmesi doğru olmaz. Bu imzasız yazı 88.227.77.204 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.  Levent İleti Katkılar   05:18, 9 Kasım 2009 (UTC)

Dinî bayramlar[kaynağı değiştir]

Kategoeriler yeterli. İslam alt başlıklı bölümde yer alan cümlelerin de İslam dini bayramları (Bu madde de çok zayıf) maddesine aktarılırsa daha faydalı. Takabeg ileti 04:34, 15 Eylül 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin -- Takabeg ileti 04:34, 15 Eylül 2009 (UTC) Birleştirilsin Birleştirilsin - Maddede gösterildiği üzere, önce ilgili maddelerle birleştirilmesi ve ondan sonra silinmesi gerekmektedir.--вяí¢αи76ileti 09:19, 16 Eylül 2009 (UTC) Birleştirilsin Birleştirilsin ilgili olduğu anamaddelerde yer verdiği bilgiler eksikse birleştirilebilir yoksa silinsin. --BIYIKLI 20:24, 28 Eylül 2009 (UTC) Silinsin Silinsin Yukarıdaki görüşlere katılıyorum. --İnfoCan 12:44, 12 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin Madde şu anki hali ile zayıf ve bu durumda kategori yeterlidir.--Muratsahinmesaj 11:42, 17 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin bu hali ile silinmeli --Manco Capac 07:43, 20 Ekim 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 18:09, 2 Ekim 2009 (UTC)

Yoga[kaynağı değiştir]

metnin tamamına yakını en başından beri internet üzerindeki değişik sitelerden alınmış kopyala yapıştırlarla yaılmış. Ben temizlemek için uğraştım ancak ne yazık ki yeniden yaılması için tamamen silinmesi daha doğru olacaktır. çünkü bu haliyle üzerinde çok sayıda düzenleme olduğu için telifli kısmın ayıklanması olası değildir. --Manco Capac 11:04, 24 Eylül 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Katılıyorum, madde içinden rastgele seçilip nette aratılan her cümle birebir bulunuyor. Telifli içeriklere aman vermemek gerek, silip İngilizce Viki'den çevirmek mantıklı bir yol olabilir. --BIYIKLI 12:04, 24 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- fcn (m) 08:46, 25 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Telif ihlali var ise silinmeli. O halde geçmişleri birleştirilmiş olan Yoga felsefesi maddesinin de silinmesi gerekiyor.--Eldarion 08:58, 25 Eylül 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--.dsm. 11:49, 1 Ekim 2009 (UTC)

Dünyanın en özel 10 frikik ustası[kaynağı değiştir]

Kayda değer olmadığı gibi göreceli bir durum olduğunu da düşünmekteyim. Sonuçta bu tipte bir listeyi her futbol adamı kendi bakış açısından oluşturabilir. --Manco Capac 07:11, 25 Eylül 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin -- Objektif değil ve olmayacak. Takabeg ileti 07:27, 25 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- fcn (m) 08:46, 25 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Şablon gibi bu da bariz TBA ve ÖAYV ihlali. --Yabancımsj 08:54, 25 Eylül 2009 (UTC)
  • Evet öyle de götürebilirdim ama topluluk görsün biraz edinimsel bir aktivite olsun istedim. --Manco Capac 09:05, 25 Eylül 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--.dsm. 11:50, 1 Ekim 2009 (UTC)

Şablon:Dünyanın en özel 10 frikik ustası[kaynağı değiştir]

Göreceli bir araştırmanın gayet özgün bir sonucu olmasından ötürü. --Manco Capac 07:16, 25 Eylül 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin -- Objektif değil. Takabeg ileti 07:26, 25 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- fcn (m) 08:46, 25 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hızlı sille de gidebilirmiş. Bariz TBA ve ÖAYV ihlali. --Yabancımsj 08:52, 25 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddesi silineceğine göre... --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 11:33, 26 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin SilinsinKesinlikle silinmeli.--Veritasileti 11:34, 26 Eylül 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 12:53, 12 Ekim 2009 (UTC)

Almanya Türkçesi[kaynağı değiştir]

Maddenin hiç bir ansiklopedik yanı yoktur. Kim niye açmış, o da ilginç? Silinsin derim. --Hedda GableЯ 11:35, 26 Eylül 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Hem ansiklopedik değil hemde sonuna doğru taraflaşmış. İstenirse bir kısmı anamadde Almanya Türkleri'ne taşınabilir. --BIYIKLI 20:21, 28 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum -- Aslında ilginç bir madde. Kaynaklar varsa güzel. Takabeg ileti 12:13, 1 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde kaynaklara dayandırılır ve içerik ile şekil düzeltmeleri yapılırsa silinmeyebilir. --.dsm. 12:15, 1 Ekim 2009 (UTC)
    • Böyle bir Türkçe yok ve bilimsel bir araştırma da yok bu konuda [benim bildiğim kadarıyla]. 50 yıl sonra böyle bir Türkçenin varlığı kabullenilirse ve nesnel araşturmalar yayımlanırsa maddeyi açarız :) Kolay gelsin.--Hedda Gableя 12:08, 4 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Madde özgün araştırmayı anımsatan bir hal almış. — Pınar [m] 09:10, 5 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Özgün bir çalışma --Manco Capac 09:17, 12 Ekim 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Özel araştırma. --İnfoCan 12:46, 12 Ekim 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--yabancım 09:40, 12 Kasım 2009 (UTC)

Stokholm Kürt Enstitüsü[kaynağı değiştir]

Kayda değerliği ortaya koyan hiçbir kaynak yok.Eldarion 09:24, 27 Eylül 2009 (UTC)

  • Kalsın Kalsın kaynak gösterilmeyle mi kayda değerlik kazanılıyor? Bence kayda değerdir. Sonuçta bir enstitü. Neden kayda değer olmasın? Bunun belirtilmesi gerekiyor. Kaynak gösterilen Kürt enstitülerine de kayda değerlik şablonu eklenmiş ve büyük ihtimal onlar da sam'da yer alacaklar. - Hedda GableЯ 09:42, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sizin gibi deneyimli bir kullanıcıdan "kaynak gösterilmeyle mi kayda değerlik kazanılıyor?" cümlesini duymak cidden üzücü. Neden kayda değer olmasın sorusu yerine bu sayfadaki kriterlere uygunluğunu, uygun kaynaklarla ortaya koymanız Vikipedi açısında daha faydalı ve tarafsız olmaz mı? Son sorunuzun cevabı da evet kayda değerliği belirsiz maddeler SAM adayı olarak gösterilebilirler ve bundan doğal bir şey olamaz. --Eldarion 09:47, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum -- Maddedeki link ölü link oldu. Bu da doğru dürüst çalışmıyor. Ama buluruz. Takabeg ileti 09:51, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Zaten bu adaylık eğer var ise kayda değerliğin ortaya konması, aksi taktirde maddenin silinmesi için açılmıştır. Ancak "Bence kayda değerdir" tarzı bir yaklaşım ne ansiklopedik, ne de tarafsızdır. Kişisel fikirler Vikipedi'yi bağlamaz. --Eldarion 09:53, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • Soru -- Kişisel fikirler derken ne gibi fikirler ? Takabeg ileti 10:35, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Yorum sizin için değildi. SAM tartışmalarında hiçbir kaynak göstermeden "Bence kayda değerdir" tarzı söylemler için yapılmış bir yorumdu. --Eldarion 10:59, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum-- Anladım. Bu enstitüler hakkındaki bilgiler fazla Türkiye'ye girmiyordur. Paris'teki bayağı meşhurdur. Ama diğerler o kadar popüler değildir. SAM gösterilebilir ve göstermesi de gayet normal, bence. Hele madde çok zayıf içerikli olunca:) Ancak yurtdışında özellikle Avrupa'da oturanlar ve konuyla ilgilenenlerin kayda değerliğinin doğal olduğunu düşünmesi de normal, bence. Bu durumda, eninde sonunda, kaynaklar eklenerek halledilecek. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:06, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • Soru Bu madde için göstermiş olduğunuz kaynağı inceledim öncelikle teşekkürler. Yalnız bir sorun var sanıyorum yapılan aramada kitapta sadece Paris Enstitüsünden bahsediliyor gibi görünüyor. Bu linkten görüldüğü üzere. Rica etsem herkes tarafından rahatça görülebilecek kaynaklar ekleyebilirmisiniz? --Eldarion 11:12, 27 Eylül 2009 (UTC)
Paris Kürt Enstitüsü alt başlıklı bölümde bahsediliyor. (Tabir-i caiz ise) söz konusu bölümde Stokholm Kürt Enstitüsü baş rolü oynamıyor: )) O yüzden henüz {{kalsın}} ekleyemedim. Takabeg ileti 11:18, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • Sayın Eldarion, "bence kayda değerdir" diye şu soldaki kutucukta aramaya yapın bakalım. Neler çıkacak karşınıza. SAM'daki çoğu oylamalarda -deneyimli ya da deneyimsiz- herkes taraflı oy vermiş ve kendi düşünceleri ile hareket etmiş. Dolayısı ile beni taraflı ve kişisel düşünceleriyle oy veriyor diye itham etmeniz hoş değil. Vikipedi şeffaftır katkılarım da ortadadır. Maddelerde varsa böyle durumum bildiriniz. Artı bu Kürt enstitüleri için Türkçe kaynak neredeyse yoktur. Fakat kaynağa bağlı kayda değerliği de doğru bulmuyorum. Kaynak bulursam kayda değer olarak madde kalacak. Sırf bulamadım diye silinecek. Cık cık cık. - Hedda GableЯ 12:16, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • eğer kayda değerse, şöyle ya da böyle, siz ya da bir başkası o kaynağı bulur hedda, merak etmeyin. üstelik kayda değerliği lütfen değerli olma/olmama kavramlarıyla değil de vikipedinin ansiklopedik ölçütleri ile algılayın. ama herşeyden önce biraz sükunet lütfen. :) --ki bl 16:39, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Kalsın mı silinsin mi şimdilik karar veremedim. Bildiğim kadarıyla Enstitüler amaçları öğretim olan eğitim kurumlarıdır. Amacına göre hareket ediyorsa ve bunu da kaynaklandırabiliyorsak kalmasında sakınca yok, fakat hem kaynak yok hemde amacının dışında propaganda faaliyetlerinde bulunduğu belgeliyse silinmelidir. Silinip amaç edindiği ne ise o madde içinde yer alması daha uygun olur. --BIYIKLI 20:09, 28 Eylül 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İsveçteki bu Kürt enstitütüsü Dünya üzerinde entellektüel kürt yazımının bir numaralı kaynağıdır. Kürtçe dili üzerine yazılmış olan birçok çalışma İsveçte yapılmaktadır. Hatta Türkiye'deki açılması planlanan Kürtçe bölümüne kaynak kitaplar da bu ülkeden getirtilmiştir ilgili haber. Dolayısıyla diğerlerinin bazıları için henüz tek bir maddeye gerek olmasa bile İsveç Kürt Enstitüsü ile Paris Kürt Enstitüsü ve İstanbul Kürt Enstitüleri için ayrı birer madde mutlaka olmalıdır. Ancak online kaynak konusunda sıkıntı olsa bile ben oyumu kalmasından yana kullanacağım.--Manco Capac 08:57, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil ve silinmeli. --.dsm. 14:17, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddede enstitünün internet sitesi olarak gösterilen adresin domain kaydı yenilenmemiş veya kapanmış. VP:KD kriterini sağlamadığı açık.--Bruno ileti 18:52, 14 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Şebnem Ferah'ın sitesi de kapandı. Bu sadece bir örnek. Bu tür mesele sıkça görünür. Sitenin yenilenmemiş olması veya kapanmış olması VP:KD ile alakalı değildir. Takabeg ileti 20:48, 14 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Manco'ya katılmakla birlikte maddenin şu anki hali ile zaten kayda değerliği sağladığını düşünmekteyim.--Muratsahinmesaj 11:45, 17 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Maddeye bir başka madde ile birleştirerek, Vikipedi'de kalma hakkı sunuyorsanız, başlı başına bir madde olarak kalmaması için de hiç bir neden yok. Herhangi bir genel müdürlükçe vb yönetilmedikleri ve birbirlerinden bağımsız oldukları için bu madde ve türevleri müstakil maddeler olarak kalmalıdır. --Danbury ileti 13:54, 17 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın yeterince kaynak gösterilmis zaten. eklenti yapilabilir. --Baran Ruciyar 19:24, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Tarafsız Tarafsız Alttaki iki madde gibi kesin KD değildir diyemiyorum. Ancak Paris'e göre, KD'dir diyesim de gelmiyor...--вяí¢αи76ileti 22:20, 8 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Berlin Kürt Enstitüsü[kaynağı değiştir]

Kayda değerlik kriterlerini karşılayan kaynak yok.--Eldarion 09:26, 27 Eylül 2009 (UTC)

  • Kalsın Kalsın -- Kaynaklar eklendi ve daha da eklenecek. Takabeg ileti 10:34, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu kadar kaynak "kayda değerlik" için yetmeyecekse (içeriğe oranla yetiyor gibi) kaynak arayalım. Kalsın diyorum. --Hedda GableЯ 16:16, 27 Eylül 2009 (UTC)


Yorum Yorum Oy kullanamıyorum. Lakin bence arkadaşlar ilgilenip geliştirecekse kalabilir.Öbür türlü bana çok kısa bir madde gibi geldi.--koc61mesaj 16:20, 27 Eylül 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin veya birleştirilsin, eklenen kaynaklar maddenin kaydeğerliliğini artırmıyor. --BIYIKLI 20:12, 28 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Merkez - şube ilişkisi mevcut olmadığı için birleştirmek uygunsuzdur. Takabeg ileti 13:57, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Madde Kürt enstitüleri adlı genel bir maddenin altında yer alabilir. --Manco Capac 09:12, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Stokholm Kürt Enstitüsü maddesinin stand alone maddesi olarak Berlin'in birleştirilmesi mantıksızdır. Zaten aynı kuruluşun kolları değiller. O yüzdendir ki Kürt Enstitüleri maddesi bir anlam ayrımı maddesi olarak açılmıştır. Takabeg ileti 12:33, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer olmadığını düşünüyorum. --.dsm. 14:16, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil. Arama motorlarında durum görülebilir. En kayda değer bilgi bir iki internet sitesinde PKK-Kadek paravan dernekleri olarak listelenmesi.--Bruno ileti 19:06, 14 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Aradım ama kayda değer bir özelliğini göremedim.--Gökhan 19:18, 16 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Eninde sonunda güvenilir üçüncü parti kayanakları var. Takabeg ileti 14:11, 17 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın simdilik kisa olabilir, ama eklentiler yapilir/yapilacaktir--Baran Ruciyar 19:19, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Birleştirme mümkün olmadığından KD olmayan bu madde için başka bir şey düşünemiyorum...--вяí¢αи76ileti 22:00, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Aslına bakarsanız bulundukları ülkelerde kurulmuş olan ilk Kürt Enstitüsü olmaları bile kayda değerlik açısından bize yetmektedir ki VP:OKUL'a bakarsanız bu durumun oradaki bir kriter ile eşleştiğini görmüş olursunuz. Ancak yine de ben tek madde altında birleştirilebileceğini fakat daha sonra genişleme ihtiyacı halinde kendi maddesinin yaratılacabileceği kanısındayım. Fakat bu durum var olan kayda değer bir maddeyi silmek için de bir gerekçe değil. Gelin siz karar verin. --Manco Capac 08:28, 9 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum kücük bir not: Berlin kürt enstitüsü 2008 yillinin sonlarinda Köln'e tasinmistir. böylesi bir Estitütün Wikide KD-kriterinden gecirilmesi, bana dogrusu pek mantikli gelmiyor, cünkü: 1. kürtlerin en önemli enstitütlerinden biri (ki bana göre stokholm ve parisden sonra geliyor), 2. enteresan bir acida, bu kurulusun pkk'nin avrupadaki tek enstitüsü olmasi. simdiye kadar sayisiz konferans düzenlediler bunlar. özelikle üstünde durduklari konu ise kürt tarihidir. yine kurmancinin standardlastirma sürecindede hernekadar paris öncü isede, bu kulurusta söz sahibidir. özelikle roj tv bunlari kaynak aliyor. kisacasi ideolojileri hakkinda farkli düsünceler olabilir (kaldiki lekonîn dergisi bana geliyor, kurdolojinin standard normlarin bir dergi, ideolojiyle bilimi pek karistirmiyorlar) ama ciddi bir kurulus ve KDdir. Siteleri: http://www.institutakurdi.com/ --Baran Ruciyar 22:37, 11 Kasım 2009 (UTC)
  • Soru Bunun şu anki adı Köln Kürt Enstitüsü filan mı acaba ? Takabeg ileti 09:48, 12 Kasım 2009 (UTC)
Komik oldu ama kendim yanıtlıyorum. Almanya Kürt Enstitüsü (Înstîtûta Kurdî li Elmanya) olmuş. Takabeg ileti 10:03, 12 Kasım 2009 (UTC)
Pardon zaten maddeye de eklenmiş.... Takabeg ileti 10:05, 12 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Brüksel Kürt Enstitüsü[kaynağı değiştir]

Kayda değerlik şüphesi ile topluluğun fikrine sunuyorum.--Eldarion 09:28, 27 Eylül 2009 (UTC)

  • Kalsın Kalsın -- Kaynaklar eklendi ve daha da eklenecek. (Yoruldum. Mümkünse diğer kullanıcılar eklensinler, diğer Kürt Enstitü için de geçerli olduğu gibi bunun da akademik kaynakları bulmak zor değildir.) Takabeg ileti 10:56, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu enstitü hakkında kaynak bol. Resmî sitesinden de bilgiler alınabilir. Kayda değerdir. --Hedda GableЯ 16:21, 27 Eylül 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin veya birleştirilsin, eklenen kaynaklar maddenin kaydeğerliliğini artırmıyor. --BIYIKLI 20:13, 28 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Merkez - şube ilişkisi mevcut olmadığı için birleştirmek uygunsuzdur. Takabeg ileti 13:57, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Madde Kürt enstitüleri adlı genel bir maddenin altında yer alabilir. --Manco Capac 09:12, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Eldarion'un şüphesine katılarak, maddenin kayda değer olduğunu düşünmüyorum. --.dsm. 14:15, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Bence de birleştirilmeli.--Gökçє Yörük mesaj 14:23, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil.--Bruno ileti 19:38, 14 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ben de KD olduğunu düşünmüyorum.--Gökhan 19:14, 16 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Eninde sonunda güvenilir üçüncü parti kayanakları var. Takabeg ileti 14:11, 17 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD kriterlerini taşıdığını düşünmüyorum. ----GôkTR001 14:16, 22 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın yeterince kaynak eklenmis zaten, kürdi kavramlari cevirebilirim.--Baran Ruciyar 19:21, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sadece Kürtçe Viki'de maddesinin bulunması bile yeterince şüphe taşıyor. Yani, Paris Kürt Enstitüsü gibi bir kurum olsaydı, kalabilirdi...--вяí¢αи76ileti 22:08, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum SBRcim. "Sadece Kürtçe Viki'de maddesinin bulunması" KD ölçmek için mantıklı göstergesi değildir. Ve sadece Türkçe Viki'de maddesi bulunup kaynaksız olanlar bayağı vardır. Kaynaklara bakılmalıdır. Takabeg ileti 07:30, 9 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Aslına bakarsanız bulundukları ülkelerde kurulmuş olan ilk Kürt Enstitüsü olmaları bile kayda değerlik açısından bize yetmektedir ki VP:OKUL'a bakarsanız bu durumun oradaki bir kriter ile eşleştiğini görmüş olursunuz. Ancak yine de ben tek madde altında birleştirilebileceğini fakat daha sonra genişleme ihtiyacı halinde kendi maddesinin yaratılacabileceği kanısındayım. Fakat bu durum var olan kayda değer bir maddeyi silmek için de bir gerekçe değil. Gelin siz karar verin. --Manco Capac 08:28, 9 Kasım 2009 (UTC)
    • Sayın Manco Capac, bu maddelerin birleştirilmesi doğru değildir. Çünkü bunlar bir şube değildir ve birbirleriyle alakalı değillerdir. Tüm üniversiteleri birleştirmek gibi. Atıyorum Berlin XX Şubesi olsaydı olabilirdi ama bunların birbirleriyle bağlantısı yok ve tek bir merkez yönetilmiyor. Ayrı tüzel kişilkleri mevcut. Birleştirme yaparsak hatalı bir madde oluştururuz. Kolay gelsin. Bu arada Sabri'nin silinsiz nedeni vidden komiklikten öte bir şey değil. Çıkıp İngilizce Viki!de açsaydım o zaman KD olacak mıydı? Açayım mı orada? KD olacak mı o zaman? --Hedda Gabler 18:23, 13 Kasım 2009 (UTC)
  • Sıkma sen o tatlı canını. İngilizce Vikipedi'de maddesini açsan da kararım değişmeyecekti... Verdiğim sadece KD şüphelerine bir örnekti...--вяí¢αи76ileti 16:05, 14 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.