Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/HakanIST

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Sonuç: Başarılı. HakanIST'in hizmetli olması yönünde görüş birliğine varılmıştır. --Superyetkinileti 11:35, 8 Temmuz 2016 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 16
 Destek: 15
 Karşı: 1
 Tarafsız: 0
 Oran: %93,75

HakanIST[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 11:34, 8 Temmuz 2016 (UTC)

HakanIST (MesajKatkılarİstatistikler) – Hizmetlilik fonksiyonları gerektiren ve birikme olan konularda yardımcı olmak istiyorum.(Vandalizm amaçlı hesapları engelleme ve bu hesapların açtığı sayfaları, yüklediği dosyaları silme) Topluluğun görüşüne sunuyorum. -- Hakan·IST 11:34, 24 Haziran 2016 (UTC)



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Vikiveri projesinde hizmetli seçilmiş. Fazladan gelecek 3 özelliği, tarafsız bir şekilde kullanacağına inanıyorum. Eldarion 20:24, 26 Haziran 2016 (UTC)
  2. İngilizce'sinin oldukça iyi olması, teknik konularda oldukça fazla bilgisinin bulunması ve sürekli yardımsever, sakin yapısı ile Vikipedi'ye hizmetli olarak oldukça fazla katkısının olacağını düşünüyorum.--İnceleme Elemanı (mesaj) 23:53, 26 Haziran 2016 (UTC)
  3. Herhangi bir çekincem yok. Yetenekleri ortada, faydalı olacağına inanıyorum. --Gökhan (mesaj) 00:15, 27 Haziran 2016 (UTC)
  4. Hizmetliliği yapabileceğini düşünüyorum --Adem20mesaj 06:21, 27 Haziran 2016 (UTC)
  5. Gayet çalışkan kullanıcı.Hizmetli olmasında bir engel yok.--Yaratmayıcı evet? 06:24, 27 Haziran 2016 (UTC)
  6. Arkadaşımız her zaman çalışkan ve yardımsever. ie'nin söylediği gibi sakin ve ayrıca TBA konusunuda özümsemiş birisi. Ayrıca Vikidata gibi bir projede hizmetli olması Türkçe Vikipedi'ye fayda sağlayacaktır. iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:47, 28 Haziran 2016 (UTC)
  7. Değerli kullanıcı Hakan'ın, yaz aylarında tenha olan Vikipedi'de en azından bu yaz nöbetçi olması şartıyla, hizmetli olmasını destekliyorum. Şaka bir yana teknik bilgin sayesinde Vikipedi'ye çok katkın var. Deneyimin ve yardımseverliğine ilave 3 özellik sana daha da yardımcı olacaktır. Umarım görevinde başarılı olursun. Bora_mesaj gönder 15:43, 28 Haziran 2016 (UTC)
  8. Bence bu görevi başarıyla yapabilecek bir arkadaşımız. Hayırlısı olsun. --Dekolteli Kefen 18:24, 28 Haziran 2016 (UTC)
  9. Türkçe Vikipedi'ye fayda sağlayacağını düşünüyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 10:24, 29 Haziran 2016 (UTC)
  10. Görüşlere katılıyorum.--MerhabaNe yapabilirim? 12:33, 29 Haziran 2016 (UTC)
  11. Hizmetlilik fonksiyonlarını yerine getirebileceği daha önceden ispatlanmış kişilere mutlaka fırsat vermeliyiz. Yoğun vandal saldırılarında belli başlı sayfaların korumaya alınmasında biraz daha cesur olunması dileğiyle bu adaylığa da evet.--Alperen (mesaj) 20:55, 29 Haziran 2016 (UTC)
  12. Yorumlara katılıyorum --Toppolila 09:54, 30 Haziran 2016 (UTC)
  13. Kullanıcının katkıları ortada. Fazladan bir aktif hizmetlinin bize bir zararı olmayacaktır. --Turgut46 20:29, 2 Temmuz 2016 (UTC)
  14. Tartışmalara ve anlaşmazlıklara ne şekilde müdahale edeceğini kestiremesem bile hizmetli olmasını destekliyorum. Sakin bir kullanıcı olması ve gün içinde aktif olması bizim yararımıza olacak. Başarılar diliyorum.--Kingbjelica (mesaj) 14:04, 3 Temmuz 2016 (UTC)
  15. Bot sahibi olması, yabancı dil uzmanı olması, teknik bilgileri.--Shinobi19mesaj için 14:14, 3 Temmuz 2016 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Osman Gazi Köprüsü maddesinin geçmişini incelemenizi tavsiye ederim. Kullanıcı ile alakalı şu şikayette bulundum. Bu kullanıcı Hizmetli değilken, önce bir IP aracılığı ile sonra da kendi "ciddiyet lütfen" deyip bir cümleyip kaynaksız bilgi adı altında etiket koymadan siliyorsa, bu kullanıcının varolan yetkilerinin bile fazla olduğunu düşünüyorum. MEOGLOBALBana mesaj atın 10:03, 3 Temmuz 2016 (UTC)
    Şikayet sayfasında da kanıtlanmış bir IP kullanımı var gibi bir savunmanız var. Hiçbir denetçi başvurusu yapmadan böyle bir suçlamada bulunmayınız lütfen! Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 10:34, 3 Temmuz 2016 (UTC)
    Müsade edin kullanıcı kendini savunsun, şikayet sayfasında kullanıcıyı savunan bir kullanıcıya ait soruyu nasıl sildiğini görüyoruz. MEOGLOBALBana mesaj atın 17:52, 3 Temmuz 2016 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  1. Biz kullanıcıların daha fazla yardıma ve doğal olarak hizmetli arkadaşa ihtiyacımız var. Bence iyi bir hizmetli harika bir destek. Gayet olumluyum. Olumlu görüşlere katılıyorum. Başarılar diliyorum. Yeni bir vikiyim inanın yardımın ne kadar kıymetli olduğunu tarif edemem. Umut oluyor ve yolumuza ışık tutuyor. Özellikle bekleme sürelerinin kısalması için çok olumlu olacağını düşünüyorum. Umarım kullanıcı olarak görüş ve oy hakkım vardır. Böyle bir şeyi ilk kez yapıyorum. Tecrübesizliğimi bağışlayın. Teşekkür ederim. Oznurkazanci (mesaj) 17:55, 29 Haziran 2016 (UTC) VP:OY gereği Maurice Flesier message 18:25, 29 Haziran 2016 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C:Silme, engelleme , sayfa koruma işlemleri dışında, silinmeye aday sayfalar tartışmaları ve devriyelik başvuruları ve dolayısıyla beyaz liste yetkilendirmeleri konusunda yardımcı olabilirim.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C:Ağırlıklı olarak sayısız vandalizm ve reklam amaçlı içeriklerle boğuştuğum için özel bir madde veremiyeceğim.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C:Bir süredir temizlenmesi gereken tartışma sayfaları ve kategoriler ile ilgili çalışma yapıyorum, dosyalar ile devam edeceğim. Hizmetlilik görevleri bu temizlik işlemi için zaten tamamlayıcı olacaktır.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C:Hatırladığım bir anlaşmazlık yok.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C:Süresiz engelin işlevsel olmadığını düşünüyorum fakat politikalar gerektirdiği sürece engeli vermekten çekinmem.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C:Türkçe Vikipedide kayıtlı kullanıcı vandalizmi anonimleri aratmıyor, o yüzden iddiadan ibaret olmayan mantıklı gerekçeli anonim kullanıcıyı da hizmetli kadar önemserim.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:Tüm türkçe wikimedia projelerini takip etmeye çalışıyorum ayrıca diğer dillerde birçok vikide ve tabiki Vikiveride hizmetli olarak aktifim. Bu Türkçe Vikipedi'ye %100'ümü vermediğim anlamına gelebilir, fakat buradaki çalışmalarımın Türkçe Vikipediye faydası daha çok.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C:İnsanların rahat katkı yapmasına engel olduğunu düşünüyorum, çok yoğun vandalizm olmadıkça koruma işlemi kullanılmamalı.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:Bu politikaları ihlal edenlere karşı birçok kez uyarıda bulundum. Tekrar etmesi durumunda caydırıcı olması açısından engel uygulayabilirim.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C:Güncelliğini yitirmiş ve eksik olan yönerge/politikalar dışında herhagi bir endişem yok.
11. Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:Böyle bir beklentim yok, olursa da vakfın dinamiklerinin bu şansı zaten bana verdiğine inanıyorum, yerel veya uluslararası bağlamda her türlü değişiklik talebini duyurma imkanı mevcut.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:Dikkat çekmeye çalışan ve bunu zarar vererek veya saldırarak yapan kullanıcılar trolldür. Dikkate almayıp engel/sürüm gizleme gibi tedbirlerle topluluğun huzurunu kaçırmalarını engellerim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:Çokça faydalandığım ve benden hiçbir karşılık beklemeden bilgi paylaşılan bu platforma elimden geldiğince katkıda bulunmak istiyorum.

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.