Vikipedi:Devriyelik başvurusu/Arşiv/Ocak 2017

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Devriye olursam Vikipedi'ye daha fazla katkı yapabileceğimi düşünmekteyim. Bu yüzden devriye olmam gerektiği düşüncesindeyim. En iyisini sizler bilirsiniz fakat bazı konularda devriyelik hakkı lazım oluyor. Böyle bir görevi üstelenebileceğimi düşünmekteyim. Vikipedi'de uğraşmayı seven bir kişiyim. Bunu da belirtmek isterim.

HKN DRN MesajKatkılar 17:10, 9 Aralık 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Kullanıcının biraz daha deneyime ihtiyacı var gibi görünüyor. Editörlük için daha erken olduğu kanaatine vardım açıkçası, kendisini geliştirirse görüşüm olumlu olabilir lakin şuan görüşüm Olumsuz --TmѰ e12 17:40, 9 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Vikipedide daha fazla katkı yapmak için Devriyelik yetkisine gerek yoktur. Daha fazla katkıyı her türlü yapabilirsiniz Devriyelik yetkisini tam kavrayamadığınız ve henüz fazla tecrübenizin olmadığı görüşündeyim, görüşüm bir dahaki adaylığınıza kadar olumsuz --By erdo can • msj 17:50, 9 Aralık 2016 (UTC)
Cevap Cevap Yorumlarınız için teşekkürler fakat devriyelik yetkisine gerek olduğundan eminim. Önemli maddelerde değişiklik yapamıyorum ve kontrol edilmiyor. Devriyelik yetkisini sırf bunun için istiyorum. Hepinize teşekkürler. --HKN DRN MesajKatkılar 17:57, 9 Aralık 2016 (UTC)
Değişiklik yapamadığınız bir maddeyi örnek verebilir misiniz? --By erdo can • msj 18:35, 9 Aralık 2016 (UTC)
Ben örnek versem bile devriye olamayacağımı biliyorum ama yine de şöyle bir sıralama yapabilirim: Karbonhidrat, ÖSYM, LGBT, Hudeybiye antlaşması...Bu imzasız yazı Hakan Duran (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Yanlışınız var maddelerde değişiklik yapabiliyorsunuz fakat sizden önce değişikliklik yapan kullanıcı(lar) inceleme süzgeçine takıldığı için sizde takılıyorsunuz. Aynı durum bizimde başımıza geliyor örn --By erdo can • msj 18:54, 9 Aralık 2016 (UTC)

Verdiğiniz bilgi doğru ise devriyeliğe ihtiyaç duymadığımı belirtmek isterim. --HKN DRN MesajKatkılar 19:10, 9 Aralık 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Gayretli bir kullanıcısınız takdir ediyorum ama biraz daha tecrübeye ihtiyacınız ve vandalizmle mücadeleniz gerekli. Yukarıda bahsettiğiniz gibi sıkıntılı durumlarda bir devriyeye müracaatınız sonunda sorunu çözebilirsiniz şimdilik. İlerleyen zamanlarda başvurunuzu tekrarlamanız durumunda tekrar değerlendirilmek üzere şimdilik görüşüm olumsuz. --Pragdonmesaj 18:56, 9 Aralık 2016 (UTC)
  • Arkadaşımız kendini belli bir konuya adamadan her konuda değişiklik yapmakta. Vikipediaya katılalı kısa bir süre olmuş olabilir ama bu sürede oldukça aktif durumda ve genel katkıları var. Kendisinden şüphe uyandıracak bir tavrını sezinlemedim. Devriyelik hakkının verilmesi halinde özellikle onay bekleyen sayfaların incelenmesinde de katkılar verebilir diye düşünmekteyim. Ayrıca bu hevesle devriyelik hakkının kendisi için motive edici olacağını düşündüğümden arkadaşımızın devriyelik başvurusuna "Olumlu" bakmaktayım.--Muratero 20:32, 25 Aralık 2016 (UTC)
  • Vikipedi'ye katkı yapmak için devriye olmaya gerek yoktur. Devriyeliğin bir yetki değil de sorumluluk olduğunu her zaman dillendirmişimdir. Aktif devriye sayısının azlığı malumumuz (ben de dahil olmak üzere). Bu nedenle aktif ve olumlu katkılar yapan bu kullanıcı için de düşüncem olumludur. thecatchercintherye Mesaj 17:17, 6 Ocak 2017 (UTC)
  • Olumsuz, vandallıkla pek mücadele ettiğini görmedim. Biraz daha Vandalizmle mücadele konusunda tecrübe kazanmalı bence.--Toppolila 12:10, 8 Ocak 2017 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Kullanıcının devriyelik ilke ve kurallarına henüz tam hakim olmadığı izlenimi edindim, beyaz listeden katkılarına devam edebilir. Beyaz listenin yeterli olduğunu kendisi de söylemiş. İleride tekrar değerlendirelim.--Vikiçizer (mesaj) 20:00, 8 Ocak 2017 (UTC)

Artık devriyelik ölçütlerini karşılamaktayım. Geçen başvuruma nazaran daha tecrübeli olduğuma inanıyor başvurumu tazeliyorum. Yıkıcı değişiklikleri önlemek adına bu görevi istiyorum. Sevgiler... --Ryan O'Reily (mesaj) 15:08, 12 Aralık 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Kullanıcının yararlı katkıları mevcut fakat ben yeterli tecrübesi ve politikalara hakim olmadığı düşüncesindeyim ve görüşüm bir daha ki adaylığına kadar olumsuz --By erdo can • msj 19:07, 12 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcı hakkındaki izlenimim, gerek nezaketi, gerek üslubu, gerek katkıları ve gerekse Vikipedinin gelişmesi için harcadığı emek açısından son derece olumlu. Ama bunlardan öte, görece yeni olan kullanıcıların ansiklopediye katkılar yaparak geliştirici katkılarıyla ansiklopediye olan geliştirme isteğini pekiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira devriyelik bir statü değil, tam tersine bir sorumluluk. Bu nedenle devriyelik görevi, ansiklopediye olumlu katkılar yapan kullanıcılara başkaları tarafından önerildiğinde, yani bu algının başkalarınca oluştuğu zaman zarfında zaten bir sorun kalmamakta. Bu görev bir nevi kendiliğinden geliyor. Bence şimdilik devriyelik sorumluluğu almanızdan ziyade biraz daha ansiklopedik katkı yaparak vaktimizi geçirelim, birlikte çalışmalar yürütelim. Profilinizden eşiniz ile katıldığınızı görüyorum, hep birlikte ansiklopedik katkılar verelim, maddeler açalım, projeler yapalım bence. Yani başkalarının yıkıcı değişikliklerine verilecek dikkati bence şimdilik kendi katkılarınıza verin, yani verelim. Gerisi gelir. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:26, 12 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Önce böyle bir ailece katkı olayı beni çok mutlu etti. Bunu kullanıcı sayfasında belirtmesi de hassas bir davranış, çok iyi niyetli bir hareket (ileride kukla mı değil mi gibi konuşmalar dönmemesi açısından). Bana bir sorun yok gibi geldi devriye olmasında, yani bilmeden hata yapsa da -hangimiz yapmadık?- bunu çabucak telafi edebilecek kapasitede ve anlayışta olduğunu düşünüyorum. Umarım kalıcı olursunuz ikiniz de.--RapsarEfendim? 20:37, 12 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Eccük tecrübe eksikliği var ama hızla kapatacaktır. Önemli olan iyiniyeti, nezaketi, diğer olumlu özellikleri. --E4024 (mesaj) 08:15, 14 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Aktif kullanıcı, herhangi bir zararlı katkısını görmedim. Tecrübeyi kazanacaktır. Kullanıcımızın devriyelik sorumluluğunu icra edebileceği kanaatindeyim. Düşüncem olumlu yöndedir. Saygılarımla chansey Mesaj 07:55, 15 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Devriyeliğin bir statü olmadığı, daha fazla sorumluluk anlamına geldiği görüşünü sunan Ahmet Turhan'a tamamen katılıyorum. Eğer bu sorumluluğu üstlenmek niyetinde iseniz, ki katkılarınız bu sorumluluğu üstlenebileceğinizi gösteriyor, ben adaylığınıza olumlu bakıyorum. Değişikliklerinizi inceledim. Gayet yerinde değişiklikler yapıyorsunuz. Katkı sağlayacağınıza inanıyorum. thecatchercintherye Mesaj 20:13, 16 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Devriyelik statü değil,bir sorumluluktur.Ve arkadaşımızın bu sorumluluğu yerine getireceğine inanıyorum.Görüşüm olumlu King EdizS! Efendim? 14:05, 18 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Devriyelik sorumluluğunu rahatlıkla yerine getirebileceğinden şüphem yok. İletişime açık bir kullanıcı. Görüşüm olumlu. --Pragdonmesaj 21:50, 19 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Arkadaş çok net kukla görüntúsü veriyor, Ben böyle düşünüyorum. Bu bir suçlama değil, sergilenen görüntünün nasıl yorumlandığına dair bir gòrüş. Bu tarz şüphelerin bu başvurularda dile getirilimesinde fayda görüyorum. Bu, Vikipedi için gerekli. Tabii herkesin kendi iyi niyeti..--Kingbjelica (mesaj) 22:43, 19 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Kullanıcının katkılarına bakmadım ancak böyle bir ithamda bulunuyorsanız akabinde denetçi isteği açmanızı tavsiye ederim.--Śαвяí¢αи76ileti 15:30, 20 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Sayın @Kingbjelica, kanaatimce devriye adaylık süreci devam eden kullanıcı hakkında bu tür bir şüphe kaim ise ivedilikle bir inceleme talep etmelisiniz. Kuklacı bir kullanıcımızın devriye olmaması gerektiğini düşünüyorum. chansey Mesaj 18:12, 20 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Merhaba arkadaşlar! Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Adım gerekçesini bilmediğim bir davaya eklendi. Dava şurada. Benim hakkımda güzel yorum yaparken beni incelediğinizi varsayıyorum davada yer alan ve baktığıma saldırgan ve geçimsiz iki üyeyle aynı sınıfa girecek ne gibi bir politika ihlali yaptım sizlere sormak, yorumlarınızı almak istiyorum. Sevgi ve saygılarımla... --Ryan O'Reily (mesaj) 20:34, 20 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcının devriye listesine eklenmesinde bir sakınca gözükmüyor, bununla birlikte herhangi bir kullanıcının devriyeliği suistimal durumunda geri alınması hiç de zor değil. Kuklacılığa dair bir şüphe varsa, deliller dahilinde denetçi isteğinde bulunulur. Zira denetçiler rastgele bilgi istemek için yardımcı olamazlar.--evolutionoftheuniverse mesaj 19:36, 24 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcının devriye olabileceğini düşünüyorum. Yararlı katkıları mevcut. Görüşüm olumlu --TmѰ e12 17:14, 28 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcı vikipediyi bırakmış durumda. Tartışmayı kapatsak iyi olur. --Pragdonmesaj 13:47, 6 Ocak 2017 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Karmaşık durumlar. Kullanıcı da kullanıcı sayfasına katkı yapmayı bıraktığı yönünde yazı yazmış. Şimdilik böyle.--Vikiçizer (mesaj) 20:01, 8 Ocak 2017 (UTC)


Daha önce de devriyelik için başvurmuştum ama arkadaşlar "biraz tecrübe edinirse daha iyi olur" demişlerdi.Yeteri kadar tecrübe sahibi olduğumu düşünüyorum. Eğer uygun olursa bir devriyeniz de ben olmak istiyorum. Dokuz sekiz (mesaj) 15:40, 13 Aralık 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Devriyeliğin vandalizmle mücadele kapsamında önemli bir görev olduğunu göz önüne alırsak, kullanıcımızın az daha tecrübelenmesinin uygun olacağı kanaatindeyim. Şimdilik düşüncem olumsuz. chansey Mesaj 08:01, 15 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Devriyelik için gerekli şartları sağlamaktasınız.Lakin biraz daha beklemeniz daha uygun olacaktır.Biraz Tecrübelenmenizin taraftarıyım.Şimdilik görüşüm olumsuz.King EdizS! Efendim? 13:56, 18 Aralık 2016 (UTC)*
  • Yorum Yorum Kullanıcının daha fazla deneyime ihtiyacı var gibi gözüküyor. Şimdilik grüşüm olumsuz --TmѰ e12 17:15, 28 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Daha fazla katkı yapmanızı tavsiye ederim. Bu süreç içerisinde topluluk size dair daha olumlu görüşler edinebilir. O zamana kadar görüşüm olumsuz. thecatchercintherye Mesaj 17:25, 6 Ocak 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Önceki başvurusunda da olumsuz demiştim ve Şimdi de tecrübesinin az olduğu öngörüsüyle olumsuz bakmaktayım. Eğer çok tecrübe kazanırsa bir sonraki başvurusunda görüşüm değişebilir. --Toppolila 17:21, 8 Ocak 2017 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı İleride tekrar değerlendirelim. Diğer kullanıcıların çekincelerinin dikkate alınacağını ümit ediyorum. --Vikiçizer (mesaj) 20:03, 8 Ocak 2017 (UTC)


"Merhabalar, her türlü ideolojiden soyutlanarak ansiklopedik bilgi daha doğrusu bilimsel bilgi bilincini İlber Ortaylı gibi değerli bilim insanlarını okuyarak dinleyerek kazandığımı ancak yine de eksiklerimin olduğunun farkında olarak vandalizmle mücadele amaçlı devriyelik için başvuruda bulundum. Objektif yorumlarınızın devriye olayım veya olmayayım bana ve Vikipedi'ye katkı sağlaması dileğiyle iyi çalışmalar, saygılar."

Nushirevan11☾★ 20:38, 19 Aralık 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Biraz daha tecrübe gerekli, daha sonra neden olmasın..--Kingbjelica (mesaj) 22:43, 19 Aralık 2016 (UTC)
@Kingbjelica Siz Vikipedi'ye kaydolalı 11 ay olmuş. Ne tür bi tecrübeden bahsettiğinizi merak ettim. --Nushirevan11☾★ 00:12, 20 Aralık 2016 (UTC)
Açtığınız SAS'da oy kullanmayı bile tam olarak gerçekleştirememişsiniz. Bu tür ve daha ayrıntılı incelenirse daha fazla tecrübesizlik kaydı gözükecektir. Ama dediğim gibi ileride neden olmasın. İyi çalışmalar diliyorum.--Kingbjelica (mesaj) 10:10, 20 Aralık 2016 (UTC)
@Kingbjelica SAS'da belirtilen yönergeye göre silinsin şablonunu ekledim. Yönergede gerekçenizin yanına silinsin şablonunu ekleyin yazmaktaydı. Yönergeye uygun şekilde yaptım. Silinsin şablonunun gerekçenin yanında veya altında yer almasının bir önemi olmadığı aşikar çünkü SAS'ı oluşturan benim. Vikipedi'de bilmediğim şeyler var ancak bana göre bunlar zamanla öğrenilir önemli olan ansiklopedik bilgi bilincinin olmasıdır. İyi çalışmalar. --Nushirevan11☾★ 00:41, 21 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Değerli adayımızın katkılarını incelediğimde tarih ve Osmanoğlu ailesi hakkında bolca katkı yaptığını görmekteyim. Bu kapsamda vandalizmle olan mücadelesini tespit edemedim. Sayın adayımız vandallarla mücadele amaçlı devriye olmak istediğini beyan etmiş, malumunuzdur ki bir Vikipedist devriye olmadan da vandalizm mücadelesi yapabilir. Lakin şu var hevesli ve aktif devriyelerimizin sayısını arttırmanın Vikipedi'mize faydalı olacağından kanaatle görüşümü çekimser olarak beyan ediyorum. Sayın aday buraya vandalizm mücadelesini ve diğer devriye sorumlusunu isteme gerekçesini belirtirse benim ve diğer kullanıcılarımızın kanaati değişebilir diye düşünmekteyim. Saygılarımla chansey Mesaj 18:03, 20 Aralık 2016 (UTC)
@Chansey Katkı yaparken pek çok yanlış, taraflı ve çarpık bilgi yerine ansiklopedik üslupla, bilgiyle katkıda bulunmak zannımca vandalizmle mücadeledir. İlgi ve bilgi alanıma giren her türlü çarpık ve yanlış bilgiyi düzeltmeye çalıştım. Bütün katkıda bulunduğum maddelerin geçmişini incelemediğiniz için görememişsinizdir. Devriye olmadan vandalizmle mücadele yapılabilir ancak devriye olunca vandalizmle daha hızlı mücadele edilir çünkü kontrol yetkisi var. Başka pek çok yetkisi yok zaten. Devriyeliğin Vikipedi'de belirtildiği gibi en belirgin amacı vandalizmle mücadeledir. Derdim akademik, bilimsel bilgiyi Vikipedi'ye taşımak olduğundan kontrol yetkisinden dolayı devriye olmak istedim. Saygılar. --Nushirevan11☾★ 00:41, 21 Aralık 2016 (UTC)
Efendim bir kullanıcımızın vandalizm mücadelesini görmek için kanaatimce bütün katkılarını tek tek incelemeye gerek yok, zaten kimse tüm katkılarınızı da tek tek incelemeyecektir. Aktif kullanıcılarımız ismen dahi bunu tespit edebilir, çoğu son değişiklikler devriyesi sorumluluğunda bulunan kullanıcılarımız "Son Değişiklikler" bölümünü takip ettiğinden ve oradan kimin ne katkıda bulunduğunu görebilmektedir.
Ayrıca devriye, beyaz liste, kullanıcı hatta anonimlerimiz Geri Al veya Bu revizyonu geri getir butonunu kullanmak suretiyle vandalizm mücadelesinde bulunabilir. Bunun için özel bir statüye belirttiğiniz gibi gerek yok. Ayrıca doğrusu devriyelik sorumluluğu vandalizm mücadelesine bir hız da katmıyor. Bahsettiğiniz kontrol yetkisi her Vikipedist'te bulunan bir yetki, bu Özgür Ansiklopedi Ruhu'nun gereği. Bahsettiğiniz yetki ise "Revizyon kabul etme yetkisi". Bu kapsamdaki sürüm kontrolü ise apayrı bir şey. Sürüm kontrolü, vandalizmi (herkesin anlayacağı kadar net olanlar dışında) ayırt edebilecek, Vikipedi politikalarına (bir hizmetli kadar olmasa da) hakim devriyelerce yapılmalıdır. Bu tecrübeyle, tecrübenin de vandalizm mücadelesiyle olabileceği kanaatindeyim. Devriyelikte vandalizm mücadelesinin öneminin buradan kaynaklandığını düşünüyorum.
Sizin bu kapsamda çalışmalarınız oldu ve ben göremediysem buyrun efendim, buraya vandalizm mücadelenizi yansıtan örnekleri topluluğumuzun huzuruna sunun benim yorumlarımdan etkilenilmeden adaylığınız değerlendirilsin.
Sizin pek çok yanlış, taraflı ve çarpık bilgi yerine ansiklopedik üslupla, bilgiyle katkıda bulunmak amacınızı takdirle karşılıyorum ve her Vikipedist'in bu amaçtan feyz alması gerektiğini düşünüyorum. Değerli bir kullanıcımızsınız devriye olmaya yakınsınız, lakin Vikipedi işleyişini, politikalarımızı, terimlerimizi çok az daha hakim olmanız gerektiğini değerlendiriyorum. Size olumsuz oy vermek istemiyorum. Çekimser fikrim geçerlidir. Saygılarımla. chansey Mesaj 20:47, 21 Aralık 2016 (UTC)
@Chansey Yapıcı yorumlarınız için teşekkürler. Kısaca şunu belirtmem gerekiyor: Belli başlı vandalizmleri herkes anlayabilir ancak ilgi ve bilgi gerektiren vandalizmleri herkes anlayamaz. Tarih alanına ilgi ve bilgim var. Bu konuda vandalizmle mücadele etmeyi istiyorum. Devriye olmak bana göre vandalizmle daha hızlı mücadele etmeyi sağlar. Bu çok aşikar. Revizyon zaten kontrol etme demektir. Sürüm kontrolü bambaşka bir şey değil adı üzerinde kontrol yetkisidir. Vikipedi'de pek çok şey deneme yanılma yoluyla öğreniliyor. Bilmediğim pek çok şey var ancak hevesim olduğu için öğrenmiş olacağım. Elbette her görevin sorumluluğu vardır ancak devriyeliği kutsayıp bambaşka havalara sokmaya zannımca hiç gerek yok. Velhasılı kelam bana göre devriyelik hızlılık katıyor size göre farklı tezahürleri olabilir. İyi çalışmalar. --Nushirevan11☾★ 15:04, 22 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Nazik cevabınız ve kelime anlamı olarak revizyonu yanlış kullanımımı düzelttiğiniz için teşekkür ederim, o bölümde kendimi ifade edemedim ve düzelttim. Söz bu noktadan sonra topluluğumuzun ve hizmetlilerimizin. İnşallah hayırlısı olur. Saygılarımla.... chansey Mesaj 15:16, 22 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Taraf olmadığım bu ve taraf olduğum bu sayfalardaki üslup sorunu neticesinde çekimser görüşümü üzülerek olumsuz olarak güncelliyorum. chansey Mesaj 12:00, 4 Ocak 2017 (UTC)
*Cevap Cevap @Chansey Yorumunuzu yeni gördüm. Bu yorumu okuduktan sonra mesaj sayfanıza mesaj yazmadım, görseydim yazmazdım zaten. Devriyelik için veya bir başka şey için kimseye yanaşmaya çalışmam. Size veya bir başkasına edepsizlik veya nezaketsizlik yapmadım sadece biraz fevri davrandım. Üslubum yumuşak olduğu kadar bazen de serttir. Beşşar Esed sayfasına taraf olmadığınız halde buraya taşımanız nezaketsizliktir. Ayrıca bir başka kullanıcı için 'tecrübe kazanacaktır yorumum olumlu' derken bana tecrübeden bahsetmeniz subjektifliğinizin ispatıdır. Velhasılıkelam bu Ansiklopedi'de kimse cennetteki Adem kadar masum cehennem meleği Malik kadar muhafız değil. İyi vikiler. --Nushirevan11☾★ 19:45, 8 Ocak 2017 (UTC)
  • Kendisi 2 küsur yıllık vikipedist olmakla birlikte bir süre aradan sonra tekrar katkılara başlamış. Bence biraz daha arkadaşın katkılarının değerlendirilmesinde fayda var. Beyaz liste üyeliği ile de gayet vandalizmle mücadele edilebilir. Ayrıca şu anda uzlaşmacı bir tavır sergilemiyor, bazı tavırları devriyelik için şu an uygun olmadığını ortaya koyuyor. Şu an için "Olumsuz" buluyorum.--Muratero 20:16, 25 Aralık 2016 (UTC)
  • Olumsuz bakıyorum. Yorumlara da katılıyorum ve tecrübeli olduğunu sanmıyorum. Vandalizmle bol bol mücadele etmeli ve politikalarla ilgili bilgisini de arttırmalı. --Toppolila 17:24, 8 Ocak 2017 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı İleride tekrar değerlendirelim. Diğer kullanıcıların çekincelerinin dikkate alınacağını ümit ediyorum.--Vikiçizer (mesaj) 20:21, 8 Ocak 2017 (UTC)


Aylar önceki başvurumda tecrübemin olmamasından dolayı devriyeliğe kabul edilmemiştim.Bugün ise kendime güvenerek devriye olmak için tekrar aday olacağım.Gereken deneyimleri aldığıma inanıyorum.Şu anda Vikipedi'nin çok fazla incelenmemiş sayfaları var.Devriyeliğin bir statü değil,bir sorumluluk olduğunun kanaatindeyim.Ve ben bu sorumluluğu taşıyabileceğime inanıyorum.Ben adaylığımı koyuyorum.İyi günler King EdizS! Efendim? 21:15, 20 Aralık 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Ufak ama değerli çok güzel katkılarınız var. Değişiklik özetlerini kullanımınız gerçekten iyi. Lakin vandalizmle mücadele hususunda az daha tecrübelenmeniz gerektiği kanaatindeyim. Yukarıdaki adaylıkta naçizane görüşlerimi arz ettim. Şu aşamada kanaatimce biraz daha içeriğe yönelik enerji sarfetmeniz tecrübe kazanmanıza vesile olacaktır. Sorumluluğunuzun bilincinde olacağınızdan şüphem yok lakin adaylıklarda bazı şeyleri topluluğun görmüş / tespit edebilmiş olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yorumu lütfen bir eleştiri olarak değil ufak bir dost tavsiyesi olarak alın. Merceğim altındaki kaliteli katkıları olan bir kullanıcısınız, ama devriyelik için az erken olduğunu düşünüyorum. Görüşüm çekimsere yakın olmak üzere olumsuz. Bu heves ve katkılarınızın hiç bitmemesi dileyiğle Saygılarımla chansey Mesaj 22:41, 21 Aralık 2016 (UTC)
Son dönemde vandallar sağolsun, kullanıcılarımız vandalizm hususunda tecrübelenmekte zorluk çekmemekte. Yapıcı üslubunuz ve devamlılığınız dolayısıyla halihazıda devam etmekte olan bu tartışmadaki görüşümü değiştiriyorum. Görüşüm olumlu. chansey Mesaj 17:45, 3 Ocak 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Öncelikle adaylığım için oy kullandığınız için teşekkürler.Sizin bu yazılarınız beni biraz daha fazla tecrübelenmeme,biraz daha fazla işi sıkı tutmama neden oluyor.Oyların olumsuz olması beni pek üzmüyor açıkçası.Bu beni biraz daha fazla çalışmamı sağlıyor.Benim bu adaylığı almamın 2 sebebi var.Birincisi incelenmemiş değişiklikleri incelemek,ikincisi ise vandalizm ile mücadeledir.Sayfaları gün boyu dolaşıyorum.Buna göre Vandal kullanıcıları direk Hizmetlilere bildiriyorum.Şu günlerde çok vandal kullanıcı kalmadığı içinde pekte şikayet edemiyoruz doğrusu :).Umarım gelecek adaylığımda başarıya ulaşabilirim. İyi çalışmalar :) --King EdizS! Efendim? 08:51, 24 Aralık 2016 (UTC)
  • Arkadaşın devriyelik başvurusundaki bazı ifadeler bana sıcak ve samimi geldi. Katkılarında da öyle, art niyet ya da başka amaçlar görmedim. Devriyelik başvurusundaki birinci amacının bekleyen değişiklikleri incelemek olması oldukça faydalı olacağı izlenimi verdi. Bu nedenle arkadaşın devriyelik başvurusu hakkındaki görüşüm "Olumlu". Devriye olunca bekleyen değişiklikleri görürse şok olacaktır:)--Muratero 20:45, 25 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum' Devriye olmasına Olumlu bakıyorum --TmѰ e12 17:17, 28 Aralık 2016 (UTC)
  • Olumlu bakıyorum. Katkılarında da üslubunda da sıkıntı yok. --Toppolila 18:59, 30 Aralık 2016 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı. Devriyelik ve sürüm kontrolü ile ilgili sorularınız olursa mutlaka diğer devriyelerden yardım isteyiniz, ilgili yönerge ve politikaları inceleyiniz. Başarılar dilerim.--Vikiçizer (mesaj) 20:14, 8 Ocak 2017 (UTC)


Vandalizmle şimdikinden daha çok mücadele edebilmek ve kontrol işlemlerini hızlandırmak için devriye olmak istiyorum. Yeteri kadar tecrübe sahibi olduğumu da düşünüyorum.

İyi günler... Emir Özen (mesaj) 13:10, 21 Aralık 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Katkılarınızın takribi 1/3'ü deneme tahtasında. Vandalizmle mücadelenizi tespit edemedim, lakin Ömer Halisdemir maddesinde bir VP:TBA ihlaline müdehale etmişsiniz ki gerçekten takdir ettim. Biraz daha katkılarınızı arttırdıktan, Vikipedi politikalarına hakim olduğunuzu göstermenizden, vandalizmle mücadele hususunda tecrübe kazandıktan sonra çok iyi bir devriye olabileceğinizi düşünüyorum. Çok güzel katkılarınız var lütfen bu çizgiden devam ediniz. Şimdilik görüşüm olumsuz. Saygılarımla chansey Mesaj 22:33, 21 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Katkılarınızı artırmanız, topluluğun görüş bildirmesi hususunda faydalı olacaktır. Chanseyin belirttiği gibi, politikalara hakimiyetinizi gösteren değişiklikleri bol bol yapın. Şimdilik görüşüm olumsuz. thecatchercintherye Mesaj 17:29, 6 Ocak 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Olumsuz. Katkılarını yeterli bulmuyorum ve Vandalizmle mücadele ile politika bilgisini arttırması bana göre. --Toppolila 17:28, 8 Ocak 2017 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı. İleride tekrar değerlendirelim.--Vikiçizer (mesaj) 20:06, 8 Ocak 2017 (UTC)


"Merhaba, beyaz listede bulunduğum sürece Vikipedi'ye gerek yeni maddeler vb açarak gerek mevcut maddeleri vb düzenleyerek geliştirmek için katkıda bulundum ve artık görevime Devriye olarak devam ederek katkı vermek istiyorum. Ayrıca vandalizmle mücadele edip Vikipedi'yi bağımsız ve tarafsız bilgiler veren küresel bir ansiklopedi olmasına yardımcı olmak istiyorum bu yüzden devriyelik başvurusu yapmaktayım. Teşekkürler."

SelfBlood 17:52, 24 Aralık 2016 (UTC)

  • Kendisi 2 küsur yıllık vikipedist olmakla birlikte bir süre aradan sonra tekrar katkılara başlamış. Bence biraz daha arkadaşın katkılarının değerlendirilmesinde fayda var. Beyaz liste üyeliği ile de gayet vandalizmle mücadele edilebilir. Bir kaç ay sonra başvurusu hakkımda görüşüm değişebilir ancak şu an için acele etmeme açısından "Olumsuz" buluyorum--Muratero 20:19, 25 Aralık 2016 (UTC)
  • Daha bugün bir maddesine telif hakkı ihlali var diye sil şablonu ekleyip, BL ya da devriyelik statüsünün gözden geçirilmesinin iyi olacağını not düştüm. BL imiş. Maddeyi silen hizmetli de bakacak ve değerlendirme yapacaktır zaten. Devriyelik için görüşüm olumsuz, "temel" politikaları biraz daha özümsemeniz daha iyi olacaktır.--RapsarEfendim? 20:39, 25 Aralık 2016 (UTC)
  • Kullanıcının devriyelik yetkisine sahip olması için daha erken, Vikipedi politikalarınada hakim değil gibi geldi bana. Benim şimdilik görüşüm Olumsuz --TmѰ e12 19:22, 29 Aralık 2016 (UTC)
  • Beyaz listesi bile sorgulanmalı bence, vikipedi politikalarına hakim olana kadar görüşüm olumsuz. --Toppolila 06:21, 31 Aralık 2016 (UTC)
  • Daha yeni yeni değişikliklere başlamış.Biraz daha bekleyelim.Görüşüm değişebilir.Şimdilik görüşüm Olumsuz --King EdizS! Efendim? 20:19, 31 Aralık 2016 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı. İleride tekrar değerlendirelim.--Vikiçizer (mesaj) 20:05, 8 Ocak 2017 (UTC)


"Geçesi en ay editörlük için başvurmuştum lakin topluluk hazır olmadığım kanaatine vardı, bir ay geçtiğinden tekrar kendimi son değişiklikler devriyesi olmak için aday gösteriyorum. Saygılar"

--TmѰ e12 19:00, 27 Aralık 2016 (UTC)

  • Kendisini inceledim.Vandal bir hareketi olmamış.Değişiklikleri de gayet güzel.Devriye olmasında sakınca görmüyorum --King EdizS! Efendim? 20:10, 28 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Takip ettiğim, faydalı bir kullanıcı... Zararlı bir davranışına rastlamadım, hevesli ve devriyeliğe istekli... Kanaatimce devriyelik sorumluluğunu alabilecek seviyede. Görüşüm olumlu. chansey Mesaj 17:43, 29 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Bir önceki başvurusunda "Kendisi gerek trwiki gerekse trwiki kardeş projelerinde katkılarını takdir etdiğim bir kullanıcı fakat katkılarının 34,1% lik bir kısmını mesaj yazmaya harcamış buda bence yeni yeni öğreniyor demek tecrübelerini biraz daha arttırırsa kendisine olumlu oy verebilirim fakat şimdilik görüşüm olumsuz." demişim o günden sonra kendisini takibe aldım ve vandal bir hareketini görmedim vandalizmle mücadelesi doğrultusunda vikipedi politikalarına da hakimiyet sağladığını düşünüyorum görüşüm olumlu --By erdo can • msj 17:55, 29 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Olumlu bakıyorum. --Toppolila 06:17, 31 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Robot çeviri yaptığını buraya iliştirelim. Boeing 777-800 ve Boeing 777-900, Boeing 777-300, Boeing 777-200LR ve diğer sayfaların hemen hemen hepsi robot çeviri örnekleri içermektedir. Böyle birinin devriyelik yapacağına inanmıyorum. --162.218.237.38 03:11, 2 Ocak 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Biraz daha tecrübeye ihtiyaç var. Açılan maddelerin bir kısmı sıkıntılı. İlerleyen zamanlardaki başvuruda yeniden değerlendirmek üzere görüşüm olumsuz. --Pragdonmesaj 13:53, 6 Ocak 2017 (UTC)
  • Önceki adaylığı 29 Kasım'da, o günden sonraki değişikliklerine bakıyorum, maddedeki değişiklikler 30'u geçmez. Vandalizmle mücadeleyi geçtim, kullanıcının madde bazındaki katkıları dahi tartışmalı iken (yukarıda da robot çeviri yaptığı maddeler verilmiş) devriyelik yetkilerini almasına olumlu bakmıyorum.--RapsarEfendim? 13:57, 6 Ocak 2017 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı İleride tekrar değerlendirelim. Diğer kullanıcıların çekincelerinin dikkate alınacağını ümit ediyorum.--Vikiçizer (mesaj) 20:22, 8 Ocak 2017 (UTC)


"Sayın Wikipedia yetkilisi,

Kontrol edilmemiş içeriklerde çok fazla yazım hatasıyla karşılaşmaktayım. Bu içerikler genelde, daha yerel (mahalle, bölge vb.) içerikler olmakla beraber marka değeri olduğu gözlemlenen konulardan oluşmaktadırlar. Ne yazık ki bu sayfaların içerikleri iyi organize edilememiş veya içeriğinde kod yanlışlıklarından kaynaklı sorunlar oluşmaktadır. Wikipedia'nın geniş bilgi denizinde gezinirken rastladığım bu içeriklere gerekli müdahaleyi yapmak veya onaylanmamış fakat kaliteli içerikleri onaylamak isterim.

Saygılarımla,

volkan aksoy 22:02, 5 Ocak 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum Devriyelik kriterlerini sağlamıyorsunuz. Kriterleri sağladıktan sonra tekrar başvurabilirsiniz. Görüşüm olumsuz. Emir Özen (mesaj) 10:56, 6 Ocak 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Eski bir kullanıcı olmanıza rağmen değişiklik sayınızdan yeterli tecrübeye sahip olmadığınız kanaatindeyim. İlerde tekrar değerlendirmek üzere görüşüm olumsuz... chansey Mesaj 11:08, 6 Ocak 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Hesabınızı eskiden açmanıza rağmen kriterleri karşılamıyorsunuz.Kriterleri karşıladıktan sonra tekrar başvurabilirsiniz.Görüşüm Olumsuz...--King EdizS! Efendim? 12:20, 6 Ocak 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Olumsuz, devriyelik kriterlerini karşılamıyor. --Toppolila 17:26, 8 Ocak 2017 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı. Devriyelik kriterleri karşılanmıyor. İleride tekrar değerlendirelim.--Vikiçizer (mesaj) 20:04, 8 Ocak 2017 (UTC)