Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Ryan O'Reily

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ryan O'Reily[kaynağı değiştir]

21 Şubat 2017 Salı gecesi etkin devriyelerimizden Ryan O'Reily katkılarını sürdürürken bir şey olmuş ve birden sayfaları boşaltmaya ve hizmetlilere engellenmek istediğine dair mesajlar atmaya başlamış. Katkılarından görülebilir. Son yapıcı değişikliği ile sayfa boşaltmaya başlaması arasında 1 dakika var. Kâhya Vituzzu da hesap çalınması şüphesiyle hesabı küresel olarak kilitlemiş.

Hesabın çalınıp çalınmadığına dair inceleme yapmanızı rica ediyorum. Eğer çalındıysa sistem yöneticileri tarafından parola sıfırlama olanağı varmış. Eğer çalınmadıysa da Ryan ile konuşup ne olup bittiğini anlamaya çalışalım. Şimdilik hesabın kontrolünün onda olup olmadığını bilebilecek durumda değiliz.

Vito Genovese 08:54, 22 Şubat 2017 (UTC)

Konunun hassasiyetinden dolayı acil durum olarak değerlendirilmesi ricasıyla denetçilerimizi etiketliyorum: @Eldarion, @Elmacenderesi ve @Sadrettin.
Vito Genovese 10:50, 22 Şubat 2017 (UTC)

Yorum Yorum @Vito Genovese, selamlar, yaptığım ayrıntılı teknik incelemede, şifre çalınma olasılığının (eğer aynı evde başka birisi tarafından bilgisayar ele geçirilmediyse) sıfır olduğunu gördüm. Aynı IP üzerinden; 11:57, 17 Şubat 2017 - 00:08, 22 Şubat 2017 tarihleri arasında katkıda bulunulmuş. Ayrıca kullanıcı sayfasında belirttiği eşi de aynı IP üzerinden katkıda bulunmuş durumda. Bu bilgi de şifrenin başka bir lokasyondan ele geçirilme ihtimalini ortadan kaldırmakta. Bu durumda eşi olduğunu belirttiği Boşluk kullanıcı hesabını da kilitlemek gerekiyor. Kullanıcı ile iletişime geçerek durum öğrenilebilir. Şu durumda iki hesabın da kilitli kalması önemli. İyi çalışmalar, --e.c. 18:28, 22 Şubat 2017 (UTC)

Sağol @Elmacenderesi. Diğer hesap zararlı değişiklik yapmadıkça kâhyalar kilitleme işlemi yapmayacaktır. Ben Vituzzu ile görüşeyim, kilidi kaldırmasını rica edeyim. Yerel bir engel vererek tartışma sayfası değişikliğini açık bırakalım ve sorun nedir oradan konuşalım diyorum. Ne dersin?
Vito Genovese 18:40, 22 Şubat 2017 (UTC)
@Vito Genovese, bence şu an için en iyi fikir bu, neden aniden bu şekilde bir sürece girildi bakalım öğrenebilecek miyiz? Sevgiler --e.c. 18:42, 22 Şubat 2017 (UTC)
Sorun çözülmüş, kullanıcı Vikipedi'ye dönmüştür. Dava kapatılabilir.
Vito Genovese 10:31, 2 Mart 2017 (UTC)