The Doctor's Daughter

Vikipedi, özgür ansiklopedi
193 – "The Doctor's Daughter"
Doctor Who bölümü
Ekip
Diğerleri
Prodüksiyon
YönetmenAlice Troughton
YapımcıPhil Collinson
Yürütücü yapımcı(lar)Russell T Davies
Julie Gardner
Prodüksiyon kodu4.6
Seri4. sezon
Süre45 dakika
Tarih10 Mayıs 2008
Kronoloji
← Önceki
Sonraki →
"The Poison Sky"
"The Unicorn and the Wasp"

"The Doctor's Daughter", Büyük Britanya bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun dördüncü sezonunun altıncı bölümü.[1] Bu bölüm BBC One'da 10 Mayıs 2008 tarihinde yayınlanmıştır.[2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

"The Poison Sky" bölümünün sonunda Martha'nın çıkmasına izin vermeyen TARDIS; Doktor, Martha ve Donna'yı Messaline gezegenine götürür. TARDIS'ten çıktıktan sonra General Cobb'un askerleriyle karşılaşırlar. Askerler zorla Doktor'un kolunu progenasyon makinesine sokarlar. Doktor'un DNA'sıyla asker bir kız ortaya çıkar. Biraz sonra gezegenin diğer halkı Hath'lerle yüzleşirler. Saldıran Hath'ler Martha'yı rehin alır. Asker kız, Martha'nın da olduğu diğer tarafa tuzak kurarak koridorun patlamasına neden olur. Askerler, Doktor ve Donna'yı komuta merkezindeki General Cobb'a götürürler. Yolda Donna, adı olmayan asker kıza "Jenny" adını verir.

Koridorun diğer tarafında Martha ayılır ve yanındaki yaralı Hath'i görünce ona yardım eder. Böylece Hath'lerin güvenini kazanır. Hath'ler, Martha'yı kendi konuta merkezine götürürler. Bu arada Doktor ve Donna, General Cobb ile tanışır. General, onlara başlangıçta Hath'lerle beraber yaşadıklarını, ama "Kaynak" adında bir şey için aralarında anlaşmazlık çıktığını ve uzun süredir savaştıklarını söyler. İki taraf da bu kaynağın Yaratıcı'nın nefesi olduğuna inanmaktadır. Doktor, yanlışlıkla Cobb'a kaynağın yerini bulur. Hath'lerin tarafında ise Martha bilmeden kaynağın yerini yorumlar ve iki taraf da kaynağa doğru yönlenir. Cobb, Doktor ve Donna'yı savaşa katılmaları için ikna etmeye çalışır. Ama, onlar kabul etmeyince Jenny ile beraber zindana atılırlar. Jenny, çekiciliğini kullanarak onlara nöbetçilik yapan askeri kandırarak etkisiz hâle getirir. Zindandan kaçarlar.

Doktor, başlangıçta Jenny'nin bir eko olduğunu söyleyerek Zaman Lordu olmasını reddeder. Ama beraber geçirdikleri zaman boyunca onu kabul etmeye başlar. Doktor, Donna'ya daha önce çocuğu olduğunu ama Zaman Savaşı'nda hepsinin gittiğini, Jenny'nin de kendisine Gallifrey'deki her şeyi hatırlattığını söyler. Ayrıca, geçtikleri kapılarda bulunan numaralar Donna'nın dikkatini çeker.

Bu arada Martha, bir Hath ile kaynağı askerlerden önce bulmak için kendi yoluna gider. Gezegenin yeryüzüne çıkarlar. Ancak, Martha bataklığa düşer ve onu kurtarmaya çalışan Hath kendini feda eder. Bunun üzerine harap olan Martha, kaynağın yakınlarında Doktor ve Donna ile karşılaşır. Donna sonunda, kapılarda yazan numaraların, bulunduğu odanın yapılış tarihi olduğunu anlar. Savaş da aslında yedi gün önce başlamıştır. İnsanlar ve Hath'ler, progenasyon makinesiyle pek çok nesil yetiştirdiği için tarihleri bozularak efsane hâline gelmiştir. Doktor, bu savaşın nedeninin ilk komutanlarının ölmesiyle yeni liderin kararlaştırılmadığı için olduğunu anlar. Kaynağa vardıklarında bir uzay gemisiyle karşılaşırlar. Orada dünyalaştırıcı bir cihaz bulurlar. Bu arada iki taraf da oraya varır. Doktor, savaşın bittiğini ilan ederek dünyalaştırıcı cihazı yere fırlatır. Gezegen canlanmaya başlarken Cobb dışında herkes silahlarını bırakır. Cobb, Doktor'u vurmaya çalışır. Jenny, Doktor'un önüne çıkar ve göğsüne bir kurşun alır. Jenny Doktor'un kollarında ölürken Doktor ağlar. Doktor sinirli bir şekilde askerler tarafından etkisiz hale getirilen Cobb'un silahını alarak onun kafasına dayar. Ama vurmaz. Kızgınlıkla silahı bir kenara fırlatır. İnsanlar ve Hath'ler arasında barışa dayalı yeni bir toplum inşa ettiğini söyler.

Jenny'nin cesedi cenaze töreni için tutulur. Doktor ve Donna, Martha'yı evine bırakır. Martha, Donna'ya gördüğü ölümlerin ve yıkımların üstesinde gelemediğini, Doktor ile seyahat etmenin tehlikeli olabileceğini söyler. Donna buna rağmen hep Doktor ile kalacağını söyler ve Martha'ya veda ederek TARDIS'e döner. Doktor, Martha ile konuşup birbirine veda eder. Martha evine koşar. Bu arada Messaline'de Jenny aniden yaşama döner. Daha sonra bir rokete binerek gezegeni terk eder.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Stars are Coming Out". Radio Times, 5–11 Nisan 2008. BBC. Nisan 2008. ss. pp 14-24. 
  2. ^ "Saturday 10 May 2008". Network TV Week 20. BBC Press Office. 11 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2008. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]