Türkiye çalışma ve sosyal güvenlik bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Aşağıdaki liste Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları listesidir.

Bakan Göreve Başlama Görevden Ayrılma Parti
Çalışma Bakanları (1946-1983)
1 Mahmut Sadi Irmak 7 Haziran 1945 5 Eylül 1947 Cumhuriyet Halk Partisi
2 Tahsin Bekir Balta 5 Eylül 1947 16 Ocak 1949
3 Mustafa Münir Birsel 16 Ocak 1949 22 Mayıs 1950
4 Hasan Polatkan 22 Mayıs 1950 22 Aralık 1950 Demokrat Parti
5 Ahmet Hulusi Köymen 22 Aralık 1950 9 Mart 1951
6 Nuri Özsan 9 Mart 1951 10 Kasım 1952
7 Samet Ağaoğlu 10 Kasım 1952 8 Nisan 1953
8 Hayrettin Erkmen 8 Nisan 1953 9 Aralık 1955
9 Mehmet Mümtaz Tarhan 9 Aralık 1955 25 Kasım 1957
10 Hayrettin Erkmen 25 Kasım 1957 4 Eylül 1958
11 Ahmet Haluk Şaman 4 Eylül 1958 27 Mayıs 1960
12 Cahit Talas 30 Mayıs 1960 27 Ağustos 1960 Askerî
13 Mehmet Raşit Beşerler 27 Ağustos 1960 5 Ocak 1961
14 Ahmet Tahtakılıç 5 Ocak 1961 2 Mart 1961
15 Cahit Talas 2 Mart 1961 20 Kasım 1961
16 Bülent Ecevit 20 Kasım 1961 20 Şubat 1965 Cumhuriyet Halk Partisi
17 İhsan Sabri Çağlayangil 20 Şubat 1965 27 Ekim 1965 Adalet Partisi
18 Ali Naili Erdem 27 Ekim 1965 6 Aralık 1968
19 Turgut Toker 6 Aralık 1968 3 Kasım 1969
20 Seyfi Öztürk 3 Kasım 1969 26 Mart 1971
21 Atilla Sav 26 Mart 1971 11 Aralık 1971 Bağımsız
21 Ali Rıza Uzuner 11 Aralık 1971 15 Nisan 1973 Cumhuriyet Halk Partisi
22 Ali Naili Erdem 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974 Adalet Partisi
23 Önder Sav 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974 Cumhuriyet Halk Partisi
24 Turhan Esener 17 Kasım 1974 31 Mart 1975 Bağımsız
25 Ahmet Tevfik Paksu 31 Mart 1975 10 Kasım 1976 Millî Selamet Partisi
26 Şevket Kazan 10 Kasım 1976 21 Haziran 1977
27 Ahmet Bahir Ersoy 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977 Cumhuriyet Halk Partisi
28 Fehmi Cumalıoğlu 21 Temmuz 1977 5 Ocak 1978 Millî Selamet Partisi
29 Ahmet Bahir Ersoy 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979 Cumhuriyet Halk Partisi
30 Hüseyin Cavit Erdemir 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980 Adalet Partisi
31 Turhan Esener 20 Eylül 1980 13 Aralık 1983 Askerî
Sosyal Güvenlik Bakanları (1974-1983)
1 Sadık Şide 17 Kasım 1974 31 Mart 1975 Bağımsız
2 Ahmet Mahir Ablum 31 Mart 1975 21 Haziran 1977 Adalet Partisi
3 Hayrettin Uysal 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977 Cumhuriyet Halk Partisi
4 Turhan Kapanlı 21 Temmuz 1977 28 Ekim 1977 Adalet Partisi
5 Mehmet İlhami Ertem 12 Kasım 1977 5 Ocak 1978
6 Hilmi İşgüzar 5 Ocak 1978 7 Haziran 1979 Bağımsız
7 Mehmet Salih Yıldız 21 Haziran 1979 12 Kasım 1979 Cumhuriyetçi Güven Partisi
8 Sümer Oral 12 Kasım 1979 11 Eylül 1980 Adalet Partisi
9 Sadık Şide 21 Eylül 1980 13 Aralık 1983 Bağımsız
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları (1983-günümüz)
1 Mustafa Kalemli 13 Aralık 1983 17 Haziran 1986 Anavatan Partisi
2 Mükerrem Taşçıoğlu 17 Haziran 1986 21 Aralık 1987
3 İmren Aykut 21 Aralık 1987 23 Haziran 1991
4 Metin Emiroğlu 23 Haziran 1991 20 Kasım 1991
5 Mehmet Moğultay 20 Kasım 1991 27 Temmuz 1994 Sosyaldemokrat Halkçı Parti
6 Nihad Matkap 27 Temmuz 1994 27 Mart 1995
7 Aydın Güven Gürkan 27 Mart 1995 4 Haziran 1995
8 Ziya Halis 18 Haziran 1995 5 Ekim 1995
9 Ateş Amiklioğlu 5 Ekim 1995 30 Ekim 1995 Anavatan Partisi
10 Mustafa Kul 30 Ekim 1995 6 Mart 1996 Cumhuriyet Halk Partisi
11 Emin Kul 6 Mart 1996 28 Haziran 1996 Anavatan Partisi
12 Necati Çelik 28 Haziran 1996 30 Haziran 1997 Refah Partisi
13 İbrahim Nami Çağan 30 Haziran 1997 24 Şubat 1999 Demokratik Sol Parti
14 Hakan Tartan 24 Şubat 1999 28 Mayıs 1999
15 Yaşar Okuyan 28 Mayıs 1999 7 Ağustos 2002 Anavatan Partisi
16 Nejat Arseven 7 Ağustos 2002 18 Kasım 2002
17 Murat Başesgioğlu 18 Kasım 2002 29 Temmuz 2007 Adalet ve Kalkınma Partisi
18 Faruk Çelik 29 Temmuz 2007 1 Mayıs 2009
19 Ömer Dinçer 1 Mayıs 2009 6 Temmuz 2011
20 Faruk Çelik 6 Temmuz 2011 28 Ağustos 2015
21 Ahmet Erdem 28 Ağustos 2015 24 Kasım 2015 Bağımsız
22 Süleyman Soylu 24 Kasım 2015 31 Ağustos 2016 Adalet ve Kalkınma Partisi
23 Mehmet Müezzinoğlu 31 Ağustos 2016 19 Temmuz 2017
24 Jülide Sarıeroğlu 19 Temmuz 2017 Görevde

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]