Türkiye sağlık bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanları listesi, Türkiye Cumhuriyeti'nde 3 Mayıs 1920'den itibaren göreve başlayan sağlık bakanlarını gösteren bir listedir.

# Bakan Göreve Başlama Görevden Ayrılma
1 Dr. Adnan Adıvar 3 Mayıs 1920 10 Mart 1921
2 Dr. Refik Saydam 10 Mart 1921 20 Aralık 1921
3 Dr. Rıza Nur 24 Aralık 1921 27 Ekim 1923
4 Dr. Refik Saydam 30 Ekim 1923 21 Kasım 1924
5 Dr. Mazhar Germen 22 Kasım 1924 3 Mart 1925
6 Dr. Refik Saydam 4 Mart 1925 25 Ekim 1937
7 Dr. Ahmet Hulusi Alataş 25 Ekim 1937 18 Ocak 1945
8 Dr. Sadi Konuk 18 Ocak 1945 5 Ağustos 1946
9 Dr. Behçet Uz 7 Ağustos 1946 10 Haziran 1948
10 Dr. Kemali Bayazıt 10 Haziran 1948 22 Mayıs 1950
11 Prof. Dr. Nihat Reşat Belger 22 Mayıs 1950 19 Eylül 1950
12 Dr. Ekrem Hayri Üstündağ 20 Eylül 1950 17 Mayıs 1954
13 Dr. Behçet Uz 18 Mayıs 1954 9 Aralık 1955
14 Nafiz Körez 9 Aralık 1955 25 Kasım 1957
15 Dr. Lütfi Kırdar 26 Kasım 1957 27 Mayıs 1960
16 Prof. Dr. Nusret Karasu 27 Mayıs 1960 25 Ağustos 1960
17 Prof. Dr. Nusret Hasan Fişek 25 Ağustos 1960 5 Eylül 1960
18 Prof. Dr. Salih Ragıp Üner 5 Eylül 1960 20 Kasım 1961
19 Dr. Süleyman Suat Seren 20 Kasım 1961 26 Haziran 1962
20 Dr. Yusuf Azizoğlu 26 Haziran 1962 26 Ekim 1963
21 Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay 5 Kasım 1963 26 Aralık 1963
22 Dr. Kemal Demir 26 Aralık 1963 20 Şubat 1965
23 Dr. Faruk Sükan 22 Şubat 1965 27 Ekim 1965
24 Dr. Edip Somunoğlu 27 Ekim 1965 1 Nisan 1967
25 Dr. Vedat Ali Özkan 1 Nisan 1967 12 Mart 1971
26 Prof. Dr. Türkan Akyol 26 Mart 1971 13 Aralık 1971
27 Dr. Cevdet Aykan 13 Aralık 1971 23 Mayıs 1972
28 Dr. Kemal Demir 23 Mayıs 1972 16 Nisan 1973
29 Dr. Vefa Tanır 16 Nisan 1973 26 Ocak 1974
30 Dr. Selahattin Cizrelioğlu 26 Ocak 1974 18 Kasım 1974
31 Dr. Kemal Demir 18 Kasım 1974 18 Nisan 1977
32 Dr. Vefa Tanır 18 Nisan 1977 21 Haziran 1977
33 Prof. Dr. Celal Ertuğ 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977
34 Cengiz Gökçek 21 Temmuz 1977 5 Ocak 1978
35 Dr. Mete Tan 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979
36 Dr. Münif İslamoğlu 12 Kasım 1979 11 Eylül 1980
37 Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu 22 Eylül 1980 23 Aralık 1981
38 Prof. Dr. Kaya Kılıçturgay 23 Aralık 1981 23 Aralık 1983
39 Mehmet Aydın 23 Aralık 1983 17 Ekim 1986
40 Doç. Dr. Mustafa Kalemli 17 Ekim 1986 21 Aralık 1987
41 Bülent Akarcalı 21 Aralık 1987 26 Haziran 1988
42 Cemil Çiçek 26 Haziran 1988 26 Temmuz 1988
43 Nihat Kitapçı 6 Temmuz 1988 31 Mart 1989
44 Halil Şıvgın 31 Mart 1989 23 Haziran 1991
45 Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz 23 Haziran 1991 20 Kasım 1991
46 Dr. Yıldırım Aktuna 20 Kasım 1991 25 Haziran 1993
47 Rıfat Serdaroğlu 25 Haziran 1993 28 Kasım 1993
48 Ecz. Kazım Dinç 28 Kasım 1993 15 Ağustos 1994
49 Dr. Doğan Baran 15 Ağustos 1994 17 Mart 1996
50 Dr. Yıldırım Aktuna 7 Mart 1996 26 Nisan 1997
51 Nafiz Kurt 30 Nisan 1997 13 Mayıs 1997
52 Doç. Dr. İsmail Karakuyu 13 Mayıs 1997 30 Haziran 1997
53 Dr. Halil İbrahim Özsoy 30 Haziran 1997 11 Ocak 1999
54 Dr. Mustafa Güven Karahan 11 Ocak 1999 29 Mayıs 1999
55 Doç. Dr. Osman Durmuş 29 Mayıs 1999 19 Kasım 2002
56 Prof. Dr. Recep Akdağ 20 Kasım 2002 24 Ocak 2013
57 Dr. Mehmet Müezzinoğlu 24 Ocak 2013

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]