Türkiye gençlik ve spor bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu sayfada Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanları listesi yer almaktadır. Türkiye'de spor işlerinin bakanlık düzeyinde ele alınması 1969'da kurulan II. Demirel Hükümeti'nde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kurulmasıyla gerçekleşti. İlk Gençlik ve Spor Bakanı Adalet Partisi Aydın milletvekili İsmet Sezgin oldu. Yapısında birkaç kez değişiklik yapılan bakanlığın şimdiki bakanı Osman Aşkın Bak'tır. 4 yıl, 284 gün ile Mehmet Ali Şahin en uzun süre bu görevde kalırken, 65 gün ile Ali Şevki Erek en az bakanlık görevini yürüten kişidir.

Bakan Göreve Başlama Görevden Ayrılma Parti
Gençlik ve Spor Bakanları
1 İsmet Sezgin 3 Kasım 1969 26 Mart 1971 Adalet Partisi
2 Sezai Ergun 26 Mart 1971 11 Aralık 1971
3 Ali Adnan Karaküçük 11 Aralık 1971 15 Nisan 1973
4 Ali Celalettin Coşkun 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974
5 Muslihittin Yılmaz Mete 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974 Cumhuriyet Halk Partisi
6 Zekai Baloğlu 17 Kasım 1974 31 Mart 1975 Bağımsız
7 Ali Şevki Erek 31 Mart 1975 21 Haziran 1977 Adalet Partisi
8 Yüksel Çakmur 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977 Cumhuriyet Halk Partisi
9 Önol Şakar 21 Temmuz 1977 14 Ekim 1977 Adalet Partisi
10 Ali Şevki Erek 1 Kasım 1977 5 Ocak 1978
11 Yüksel Çakmur 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979 Cumhuriyet Halk Partisi
12 Talat Asal 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980 Adalet Partisi
13 Vecdi Özgül 20 Eylül 1980 13 Aralık 1983 Askerî
Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanları
1 Mehmet Vehbi Dinçerler 13 Aralık 1983 13 Eylül 1985 Anavatan Partisi
2 Metin Emiroğlu 13 Eylül 1985 21 Aralık 1987
3 Hasan Celal Güzel 21 Aralık 1987 18 Mart 1989
Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanları
1 İsmet Özarslan 1 Nisan 1989 23 Haziran 1991 Anavatan Partisi
2 İlhan Aküzüm 23 Haziran 1991 20 Kasım 1991
3 Mehmet Ali Yılmaz 20 Kasım 1991 25 Haziran 1993 Doğru Yol Partisi
4 Şükrü Erdem 25 Haziran 1993 5 Ekim 1995
5 Ömer Barutçu 30 Ekim 1995 6 Mart 1996 Anavatan Partisi
6 Ersin Taranoğlu 6 Mart 1996 28 Haziran 1996
7 Bahattin Şeker 28 Haziran 1996 30 Haziran 1997 Doğru Yol Partisi
8 Yücel Seçkiner 30 Haziran 1997 11 Ocak 1999 Anavatan Partisi
9 Fikret Ünlü 11 Ocak 1999 24 Ağustos 2002 Demokratik Sol Parti
10 Erdoğan Toprak 24 Ağustos 2002 18 Kasım 2002
11 Mehmet Ali Şahin 18 Kasım 2002 29 Ağustos 2007 Adalet ve Kalkınma Partisi
12 Murat Başesgioğlu 29 Ağustos 2007 1 Mayıs 2009
13 Faruk Nafiz Özak 1 Mayıs 2009 6 Temmuz 2011
Gençlik ve Spor Bakanları
1 Suat Kılıç 6 Temmuz 2011 25 Aralık 2013 Adalet ve Kalkınma Partisi
2 Akif Çağatay Kılıç 25 Aralık 2013 19 Temmuz 2017
3 Osman Aşkın Bak 19 Temmuz 2017 Görevde

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]