Türkiye gıda, tarım ve hayvancılık bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Aşağıdaki liste Türkiye Cumhuriyeti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanları listesidir.

Bakan Göreve Başlama Görevden Ayrılma Parti
Tarım Bakanları (1923-1974)
1 Zekai Apaydın 6 Mart 1924 30 Ağustos 1924 Cumhuriyet Halk Partisi
2 Şükrü Kaya 31 Ağustos 1924 21 Kasım 1924
3 Hasan Fehmi Ataç 22 Kasım 1924 2 Mart 1925
4 Mehmet Sabri Toprak 3 Mart 1925 30 Ekim 1927
5 Mustafa Rahmi Köken 31 Ekim 1927 26 Eylül 1930
6 Reşat Muhlis Erkmen 4 Mayıs 1931 30 Ekim 1937
7 Şakir Kesebir 1 Kasım 1937 10 Kasım 1938
8 Faik Kurdoğlu 13 Kasım 1938 24 Ocak 1939
9 Reşat Muhlis Erkmen 25 Ocak 1939 9 Temmuz 1942
10 Şevket Raşit Hatipoğlu 10 Temmuz 1942 7 Ağustos 1946
11 Faik Kurdoğlu 8 Ağustos 1946 5 Eylül 1946
12 Tahsin Çoşkan 11 Eylül 1946 10 Haziran 1948
13 Ali Cavit Oral 11 Haziran 1948 22 Mayıs 1950
14 Nihat İyriboz 23 Mayıs 1950 9 Mart 1951 Demokrat Parti
15 Nedim Ökmen 10 Mart 1951 9 Aralık 1955
16 Esat Budakoğlu 10 Aralık 1955 25 Kasım 1957
17 Nedim Ökmen 26 Kasım 1957 27 Mayıs 1960
18 Feridun Üstün 30 Mayıs 1960 28 Ağustos 1960 Askerî
19 Osman Tosun 29 Ağustos 1960 20 Kasım 1961
20 Ali Cavit Oral 21 Kasım 1961 25 Haziran 1962 Adalet Partisi
21 Mehmet İzmen 26 Haziran 1962 25 Aralık 1963 Yeni Türkiye Partisi
22 Mehmet Turan Şahin 26 Aralık 1963 20 Şubat 1965 Cumhuriyet Halk Partisi
23 Turhan Kapanlı 21 Şubat 1965 27 Ekim 1965 Adalet Partisi
24 Bahri Dağdaş 28 Ekim 1965 10 Ağustos 1969
25 Ali Mesut Erez 12 Ağustos 1969 3 Kasım 1969
26 İlhami Ertem 4 Kasım 1969 26 Mart 1971
27 Orhan Dikmen 27 Mart 1971 22 Mayıs 1972 Bağımsız
28 İlyas Karaöz 23 Mayıs 1972 14 Nisan 1973 Adalet Partisi
29 Ahmet Nusret Tuna 15 Nisan 1973 25 Ocak 1974
Köyişleri Bakanları (1963-1974)
1 Lebit Yurdoğlu 25 Aralık 1963 20 Şubat 1965 Cumhuriyet Halk Partisi
2 Seyfi Öztürk 20 Şubat 1965 10 Ağustos 1965 Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi
3 Mustafa Kepir 10 Ağustos 1965 27 Ekim 1965
4 Sabit Osman Avcı 27 Ekim 1965 3 Nisan 1967 Adalet Partisi
5 Turgut Toker 3 Nisan 1967 16 Aralık 1968
6 Mehmet Selahattin Kılıç 16 Aralık 1968 3 Kasım 1969
7 Turhan Kapanlı 3 Kasım 1969 26 Mart 1971
8 Cevdet Aykan 6 Mart 1971 11 Aralık 1971 Bağımsız
9 Necmi Sönmez 11 Aralık 1971 15 Nisan 1973
10 Orhan Kürümoğlu 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974 Adalet Partisi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanları (1974-1980)
1 Korkut Özal 26 Ocak 1974 16 Kasım 1974 Millî Selamet Partisi
2 Reşat Aktan 17 Kasım 1974 31 Mart 1975 Bağımsız
3 Korkut Özal 1 Nisan 1975 21 Haziran 1977 Millî Selamet Partisi
4 Fikret Gündoğan 22 Haziran 1977 21 Temmuz 1977 Cumhuriyet Halk Partisi
5 Fehim Adak 22 Temmuz 1977 5 Ocak 1978 Adalet Partisi
6 Mehmet Yüceler 6 Ocak 1978 11 Kasım 1979 Cumhuriyet Halk Partisi
7 Cemal Külahlı 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980 Adalet Partisi
Köyişleri ve Kooperatifler Bakanları (1974-1983)
1 Mustafa Ok 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974 Cumhuriyet Halk Partisi
2 İsmail Hakkı Aydınoğlu 17 Kasım 1974 31 Mart 1975 Bağımsız
3 Vefa Poyraz 31 Mart 1975 21 Haziran 1977 Adalet Partisi
4 Ali Topuz 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977 Cumhuriyet Halk Partisi
5 Turgut Yücel 21 Temmuz 1977 5 Ocak 1978 Adalet Partisi
6 Ali Topuz 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979 Cumhuriyet Halk Partisi
7 Ahmet Karayiğit 12 Kasım 1979 11 Eylül 1980 Adalet Partisi
8 Münir Raif Güney 21 Eylül 1980 13 Aralık 1983 Askerî
Tarım ve Orman Bakanları (1980-1983)
1 Sabahattin Özbek 21 Eylül 1980 13 Aralık 1983 Askerî
Tarım, Orman ve Köyişleri Bakanları (1983-1991)
1 Hüsnü Doğan 14 Aralık 1983 31 Mart 1989 Anavatan Partisi
2 Lütfullah Kayalar 1 Nisan 1989 23 Haziran 1991
3 İlker Tuncay 23 Haziran 1991 20 Kasım 1991
Tarım ve Köyişleri Bakanları (1991-2011)
1 Necmettin Cevheri 21 Kasım 1991 25 Haziran 1993 Doğru Yol Partisi
2 Refaiddin Şahin 25 Haziran 1993 5 Ekim 1995
3 Nafiz Kurt 6 Ekim 1995 6 Mart 1996
4 İsmet Attila 7 Mart 1996 28 Haziran 1996
5 Musa Demirci 29 Haziran 1996 29 Haziran 1997 Refah Partisi
6 Mustafa Taşar 30 Haziran 1997 11 Ocak 1999 Anavatan Partisi
7 Mahmut Erdir 12 Ocak 1999 28 Mayıs 1999 Demokratik Sol Parti
8 Hüsnü Yusuf Gökalp 29 Mayıs 1999 18 Kasım 2002 Milliyetçi Hareket Partisi
9 Sami Güçlü 19 Kasım 2002 3 Haziran 2005 Adalet ve Kalkınma Partisi
10 Mehmet Mehdi Eker 3 Haziran 2005 6 Temmuz 2011
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanları (2011-günümüz)
1 Mehmet Mehdi Eker 6 Temmuz 2011 28 Ağustos 2015 Adalet ve Kalkınma Partisi
2 Kutbettin Arzu 28 Ağustos 2015 24 Kasım 2015 Bağımsız
3 Faruk Çelik 24 Kasım 2015 19 Temmuz 2017 Adalet ve Kalkınma Partisi
4 Ahmet Eşref Fakıbaba 19 Temmuz 2017 Görevde

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]