String

Vikipedi, özgür ansiklopedi

String, genellikle bazı ülkelerde iç çamaşırı ya da mayo olarak giyilen bir giysidir. Geleneksel törenler veya sporlar için de giyilebilir.

Önden bakıldığında, tanga tipik olarak bikini tabanına benzemektedir, ancak arka kısımda malzeme minimum düzeye indirgenmiştir. Stringler neredeyse her zaman cinsel organlar, anüs ve perineni kaplayacak şekilde tasarlanır, kıç ve kalçaların bir kısmını veya çoğunu terk eder.[1] Giysinin arkası, tipik olarak, bel bandının ortasını giysinin alt kısmı ile birleştiren, kalçalar arasında giyilmek üzere tasarlanmış ince bir bel bandı ve ince bir malzeme şeridinden oluşur. Ayrıca "tanga destekli" bağlamında tek parça vücut kıyafeti, vücut çorabı, leotard veya tek parça mayo gibi diğer giysi türlerinde de tanımlayıcı bir terim olarak kullanılır.[2]

Bir tür string, arka kısmı sadece (genellikle elastikleştirilmiş) bir dizeden ibaret olan G-string'tir.[3] İki terim G-string ve string sıklıkla birbirinin yerine kullanılır; bununla birlikte, farklı kıyafet parçalarına başvurabilirler. String kumaşın arka kısmının kalınlığına, malzemesine veya türüne bağlı olarak çeşitli tarzlarda gelir ve dünyanın her yerinde hem erkekler hem de kadınlar için kullanılabilir.

Tasarım ve çeşit[değiştir | kaynağı değiştir]

Kadın stringleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Erkek stringleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaylı bel kıyafetleri
Back Sides
Strap Tie
G-string T, string Underwear - string back
Thong triangle Underwear - triangle back
V Underwear - V back

String türleri geleneksel tanga, G-string ve C-string içerir. Tam arka kapsama alanı ve arka kısımda bir dizi ara parça tipi vardır. Tasarımlar daha fazla riskli hale geldikçe, cinsel organları onları gizledikleri kadar açığa çıkarmayı amaçlayan türleri de vardır.[4] Diğer stiller Cheeky, V-string, T-front ve T-back içerir. Tanga ara stillerinin isimlendirilmesi tartışmalıdır, farklı satıcılar kelimeleri birbirinin yerine kullanırlar. Stringler, ipek, lateks, pamuk, mikrofiber, atlas, naylon ve likra / spandeks gibi çok çeşitli materyallerde mevcuttur. Her iki cinsiyet için de, cinsel organlara uymak veya mizahi görsel efektler sağlamak için şekiller içeren yeni tasarımlar da vardır.[5]

Erkekler ve kadınlar için tasarlanan stringler arasındaki en önemli fark, giysinin ön kısmının şeklidir. Genellikle, her zaman olmasa da, erkekler için stringler, erkek cinsel organı için şekil ve alan yaratmak için dikey bir dikişe sahiptir ve ergonomik bir uyum için esnek bir malzemeden yapılabilir.[6] Kadın stringlerdeki eşdeğer bölüm normal olarak düz ve kusursuzdur. Bununla birlikte, kumaş genellikle vulva'yı kapladığı alanda daha kalındır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018.