Nüfuslarına göre Avrupa Birliği şehirleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Avrupa Birliği'nin en kalabalık 100 şehri Not:Koyu yazılan şehirler ülkelerin başkentidir.

Sıra Şehir ve ülke Nüfus Sayımın yapıldığı tarih
1. Almanya Berlin, Almanya 3,419,623 02013-11-30 30 Kasım 2013 (official) Berlin
2. İspanya Madrid, İspanya 3,207,247 02013-01-01 1 Ocak 2013 (official8 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.) Madrid
3. İtalya Roma, İtalya 2,651,040 02013-10-31 31 Ekim 2013 (official) Roma
4. Fransa Paris, Fransa 2,273,305 02013-01-01 1 Ocak 2013 (official30 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.) Paris
5. Romanya Bükreş, Romanya 1,883,425 02011-05-20 20 Mayıs 2011 (official) Bucharest-Skyline-01.jpg
6. Avusturya Viyana, Avusturya 1,826,030 02015-01-01 1 Ocak 2015 (official18 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.) Viyana
7. Almanya Hamburg, Almanya 1,753,380 02013-11-30 30 Kasım 2013 (official) Hamburg
8. Macaristan Budapeşte, Macaristan 1,735,711 02013-01-01 1 Ocak 2013 (official) Budapeşte
9. Polonya Varşova, Polonya 1,718,219 02013-06-30 30 Haziran 2013 (official) Varşova
10. İspanya Barselona, İspanya 1,595,110 02013-01-01 1 Ocak 2013 (official8 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.) Barselona
11. Almanya Münih, Almanya 1,402,455 02013-09-30 30 Eylül 2013 (official)  
12. İtalya Milano, İtalya 1,315,416 02013-10-31 31 Ekim 2013 (official)  
13. Bulgaristan Sofya, Bulgaristan 1,301,683 02012-01-01 1 Ocak 2012 (official14 Ekim 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)  
14. Çek Cumhuriyeti Prag, Çek Cumhuriyeti 1,243,201 02013-12-31 31 Aralık 2013 (official)  
15. Almanya Köln, Almanya 1,027,679 02013-06-30 30 Haziran 2013 (official)
16. İtalya Napoli, İtalya 957,430 02013-10-31 31 Ekim 2013 (official)
17. İtalya Torino, İtalya 901,286 02013-10-31 31 Ekim 2013 (official)
18. İsveç Stockholm, İsveç 897,700 02013-12-31 31 Aralık 2013 (official4 Nisan 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
19. Fransa Marsilya, Fransa 850,726 02010-01-01 1 Ocak 2010 (official30 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
20. Hollanda Amsterdam, Hollanda 809.892 02014-01-01 1 Ocak 2014 (official24 Temmuz 2006 tarihinde WebCite sitesinde arşivlendi)
21. Hırvatistan Zagreb, Hırvatistan 793.057 02012-06-30 30 Haziran 2012 (official6 Temmuz 1997 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
22. İspanya Valensiya, İspanya 792,303 02013-01-01 1 Ocak 2013 (official8 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
23. Polonya Kraków, Polonya 758,940 02013-06-30 30 Haziran 2013 (official)
24. Polonya Łódź, Polonya 715.360 02013-06-30 30 Haziran 2013 (official)
25. İspanya Sevilla, İspanya 700.169 02013-01-01 1 Ocak 2013 (official8 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
26. Almanya Frankfurt, Almanya 693.436 02013-06-30 30 Haziran 2013 (official)
27. İspanya Zaragoza, İspanya 682.004 02013-01-01 1 Ocak 2013 (official8 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
28. Yunanistan Atina, Yunanistan 664.046 02011-İfade hatası: Tanınmayan "nisan" kelimesi.-09 9 2011 (official13 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
29. İtalya Palermo, İtalya 653.836 02013-10-31 31 Ekim 2013 (official)
30. Letonya Riga, Letonya 643.615 02013-01-01 1 Ocak 2013 (official)
31. Polonya Wrocław, Polonya 633,950 02007-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2007 (official)
32. İtalya Genova, İtalya 614,736 02007-İfade hatası: Tanınmayan "february" kelimesi.-28 28 2007 (official)
33. Almanya Stuttgart, Almanya 595,452 02007-İfade hatası: Tanınmayan "february" kelimesi.-28 28 2007 (official)
34. Almanya Dortmund, Almanya 587,717 02006-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2006 (official24 Temmuz 2006 tarihinde WebCite sitesinde arşivlendi)
35. Hollanda Rotterdam, Hollanda 584,058 02007-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2007 (official24 Temmuz 2006 tarihinde WebCite sitesinde arşivlendi)
36. Almanya Essen, Almanya 583,892 02006-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2006 (official)
37. Almanya Düsseldorf, Almanya 577,505 02007-İfade hatası: Tanınmayan "december" kelimesi.-31 31 2007 (official)
38. Finlandiya Helsinki, Finlandiya 564,521 02006-İfade hatası: Tanınmayan "december" kelimesi.-31 31 2006 (official19 Mayıs 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
39. Polonya Poznań, Polonya 564,035 02007-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2007 (official)
40. İspanya Málaga, İspanya 561,250 02007-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2007 (official8 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
41. Litvanya Vilnius, Litvanya 553,553 02006-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2006 (official)
42. Almanya Bremen, Almanya 548,477 02006-İfade hatası: Tanınmayan "november" kelimesi.-11 11 2006 (official)
43. Portekiz Lizbon, Portekiz 529,485 02004 2004 (official)
44. Almanya Hannover, Almanya 517,251 02007-İfade hatası: Tanınmayan "september" kelimesi.-30 30 2007 (official)
45. Almanya Leipzig, Almanya 510,512 02007-İfade hatası: Tanınmayan "december" kelimesi.-31 31 2007 (official25 Eylül 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
46. Almanya Dresden, Almanya 507,513 02007-İfade hatası: Tanınmayan "december" kelimesi.-31 31 2007 (official25 Eylül 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
47. İrlanda Dublin, İrlanda 505,739 02006-İfade hatası: Tanınmayan "april" kelimesi.-23 23 2006 (official20 Temmuz 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
48. Danimarka Kopenhag, Danimarka 503,103 02007-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2007 (official16 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
49. Almanya Nürnberg, Almanya 500,967 02007-İfade hatası: Tanınmayan "february" kelimesi.-28 28 2007 (official)
50. Almanya Duisburg, Almanya 500,142 02006-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2006 (official)
51. İsveç Göteborg, İsveç 494,806 02008-İfade hatası: Tanınmayan "march" kelimesi.-31 31 2008 (official)
52. Hollanda Lahey, Hollanda 473,941 02007-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2007 (official24 Temmuz 2006 tarihinde WebCite sitesinde arşivlendi)
53. Fransa Lyon, Fransa 467,400 02005-07-01 1 Temmuz 2005 (official30 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
54. Belçika Anvers, Belçika 466,203 02007-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2007 (official)
55. Polonya Gdańsk, Polonya 456,103 02007-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2007 (official)
56. Fransa Toulouse, Fransa 437,100 02005-07-01 1 Temmuz 2005 (official)
57. Slovakya Bratislava, Slovakya 426,091 02006-İfade hatası: Tanınmayan "december" kelimesi.-31 31 2006 (official23 Mayıs 2003 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
58. İspanya Murcia, İspanya 422,861 02007-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2007 (official8 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
59. Polonya Szczecin, Polonya 408,583 02007-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2007 (official)
60. Çek Cumhuriyeti Brno 404 145 1 2019 (official)
61. Estonya Tallinn, Estonya 396,193 02006-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2006 (official)
62. İspanya Palma, İspanya 383,107 02007-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2007 (official8 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
63. Almanya Bochum, Almanya 382,195 02007-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2007 (official)
64. İspanya Las Palmas, İspanya 377,203 02007-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2007 (official8 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
65. Bulgaristan Filibe, Bulgaristan 376,501 02008-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-16 16 2008 (official)
66. İtalya Bologna, İtalya 372,699 02007-İfade hatası: Tanınmayan "february" kelimesi.-28 28 2007 (official)
67. İtalya Floransa, İtalya 365,505 02007-İfade hatası: Tanınmayan "february" kelimesi.-28 28 2007 (official)
68. Yunanistan Selanik, Yunanistan 363,987 02001-İfade hatası: Tanınmayan "march" kelimesi.-18 18 2001 (official13 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
69. Polonya Bydgoszcz, Polonya 362,397 02007-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2007 (official)
70. Litvanya Kaunas, Litvanya 360,637 02006-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2006 (official)
71. Almanya Wuppertal, Almanya 358,746 02006-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2006 (official)
72. İspanya Bilbao, İspanya 353,168 02007-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2007 (official8 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
73. Polonya Lublin, Polonya 352,786 02007-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2007 (official)
74. Bulgaristan Varna, Bulgaristan 349,416 02008-05-15 15 Mayıs 2008 (official)
75. Fransa Nice, Fransa 346,900 02005-07-01 1 Temmuz 2005 (official30 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
76. Çek Cumhuriyeti Ostrava, Çek Cumhuriyeti 336,909 02008-İfade hatası: Tanınmayan "march" kelimesi.-31 31 2008 (official)
77. Almanya Bielefeld, Almanya 326,268 02006-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2006 (official)
78. İtalya Bari, İtalya 325,052 02006-İfade hatası: Tanınmayan "december" kelimesi.-31 31 2006 (official)
79. İspanya Córdoba, İspanya 323,600 02007-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2007 (official17 Eylül 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
80. İspanya Alicante, İspanya 322,673 02007-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2007 (official17 Eylül 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
81. İspanya Valladolid, İspanya 316,564 02007-İfade hatası: Tanınmayan "january" kelimesi.-01 1 2007 (official17 Eylül 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
82. Romanya Iaşi, Romanya 315,214 02007-07-01 1 Temmuz 2007 (official)
83. Polonya Katowice, Polonya 313,461 02007-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2007 (official)
84. Almanya Bonn, Almanya 312,996 02006-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2006 (official)
85. Romanya Cluj-Napoca, Romanya 310,243 02007-07-01 1 Temmuz 2007 (official)
86. Romanya Timişoara, Romanya 308,100 02007-07-01 1 Temmuz 2007 (official)
87. Almanya Mannheim, Almanya 307,772 02006-İfade hatası: Tanınmayan "june" kelimesi.-30 30 2006 (official22 Aralık 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
88. Romanya Köstence, Romanya 304,279 02007-07-01 1 Temmuz 2007 (official)
89. Romanya Craiova, Romanya 302,622 02007-07-01 1 Temmuz 2007 (official)