Nüfuslarına göre Avrupa Birliği şehirleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Avrupa Birliği'nin en kalabalık 100 şehri Not:Koyu yazılan şehirler ülkelerin başkentidir.

Sıra Şehir Ülke Resmi
nüfus
Sayımın yapıldığı tarih Kaynak Fotoğraf
1 Berlin  Almanya &0000000003669495.0000003.669.495 31 Aralık 2019 [1] Berlin Skyline Fernsehturm 02.jpg
2 Madrid  İspanya &0000000003348536.0000003.348.536 1 Şubat 2020 [2] 001813 - Madrid (4317078136) (cropped).jpg
3 Roma  İtalya &0000000002856133.0000002.856.133 31 Aralık 2018 [3] Rom, Blick vom Giardino degli Aranci zum Kapitol.JPG
4 Bükreş  Romanya 2,155,240 1 Temmuz 2020 [4] Bucharest city center.jpg
5 Paris  Fransa &0000000002140526.0000002.140.526 1 Ocak 2019 [5][6] Paris vue d'ensemble tour Eiffel.jpg
6 Viyana  Avusturya &0000000001921153.0000001.921.153 1 Ocak 2021 [7][8] Stephansdom Vienna July 2008 (27)-Stephansdom Vienna July 2008 (31).jpg
7 Hamburg  Almanya &0000000001899160.0000001.899.160 31 Aralık 2019 [9] Hamburg Rathaus.jpg
8 Varşova  Polonya &0000000001793579.0000001.793.579 30 Haziran 2020 [10] Warsaw (19130300421).jpg
9 Budapeşte  Macaristan &0000000001752286.0000001.752.286 1 Ocak 2019 [11] Széchenyi Chain Bridge in Budapest at night.jpg
10 Barselona  İspanya &0000000001620343.0000001.620.343 31 Ocak 2018 [12] Barcelona from Sagrada Familia (2) (cropped).JPG
11 Münih  Almanya &0000000001558395.0000001.558.395 31 Temmuz 2020 [13] Stadtbild München.jpg
12 Milano  İtalya &0000000001404239.0000001.404.239 31 Aralık 2019 [3] Milan skyline skyscrapers of Porta Nuova business district.jpg
13 Prag  Çek Cumhuriyeti &0000000001324277.0000001.324.277 1 Ocak 2020 [14] Night view of the Castle and Charles Bridge, Prague - 8034.jpg
14 Sofya  Bulgaristan &0000000001241675.0000001.241.675 15 Mart 2018 [15] Party House by night, Sofia (by Pudelek, cropped by ArionEstar).JPG
15 Köln  Almanya &0000000001085664.0000001.085.664 31 Aralık 2018 [16][17] Nightview of Cologne Cathedrale across the River Rhine.jpg
16 Stockholm  İsveç &0000000000974073.000000974.073 31 Aralık 2019 [18] Stadshus-Panorama 2.jpg
17 Napoli  İtalya &0000000000959188.000000959.188 31 Aralık 2018 [3] Napoli6.png
18 Torino  İtalya &0000000000875698.000000875.698 31 Aralık 2018 [3] Turin monte cappuccini.jpg
19 Amsterdam  Hollanda &0000000000873289.000000873.289 31 Aralık 2020 [19] Amsterdam (5086325695).jpg
20 Marsilya  Fransa &0000000000868277.000000868.277 1 Ocak 2016 [5][20] Marseille-la-nuit-by-F.Laffont-feraud.jpg
21 Zagreb  Hırvatistan &0000000000804049.000000804.049 1 Ocak 2018 [21] Zagreb (29255640143).jpg
22 Kopenhag  Danimarka &0000000000794128.000000794.128 1 Ocak 2020 [22] Copenhagen Christiansborg IMG 5590.jpg
23 Valensiya  İspanya &0000000000791413.000000791.413 31 Ocak 2018 [12] La ciutat de València des del Micalet.JPG
24 Kraków  Polonya &0000000000780981.000000780.981 30 Haziran 2020 [23] Sukiennice and Main Market Square Krakow Poland.JPG
25 Frankfurt  Almanya &0000000000753056.000000753.056 31 Aralık 2018 [24] Skyline Frankfurt am Main 2015.jpg
26 Sevilla  İspanya &0000000000688711.000000688.711 1 Ocak 2018 [12] Sevilla - March 2011 - 059.jpg
27 Łódź  Polonya &0000000000677286.000000677.286 30 Haziran 2020 [10] Orion Business Tower - poziom.jpg
28 Zaragoza  İspanya &0000000000666880.000000666.880 1 Ocak 2018 [12] Panorama of Zaragoza from the top of the cathedral (3847901093).jpg
29 Atina  Yunanistan &0000000000664046.000000664.046 31 Ocak 2012 [25] Atenes i el mont Licabet des de l'Acròpoli.JPG
30 Palermo  İtalya &0000000000663401.000000663.401 31 Aralık 2018 [3] Palermo 0454 2013.jpg
31 Helsinki  Finlandiya &0000000000657674.000000657.674 31 Aralık 2020 [26] Southern Helsinki panorama 2011-06-28 1.jpg
32 Rotterdam  Hollanda &0000000000651870.000000651.870 31 Ocak 2020 [19] 206 Rotterdam bridge.jpg
33 Wrocław  Polonya &0000000000643782.000000643.782 30 Haziran 2020 [27] Wrocław - Rynek 2015-12-25 12-44-18.JPG
34 Stuttgart  Almanya &0000000000635911.000000635.911 31 Aralık 2019 [28] Stuttgart - panoramio (40).jpg
35 Riga  Letonya &0000000000627487.000000627.487 1 Ocak 2020 [29] Riga - Latvia.jpg
36 Düsseldorf  Almanya &0000000000619294.000000619.294 31 Aralık 2018 [16][30] Düsseldorf, Marina Düsseldorf.JPG
37 Vilnius  Litvanya &0000000000590123.000000590.123 12 Mayıs 2021 [31] Vilnius city.jpg
38 Leipzig  Almanya &0000000000587857.000000587.857 31 Aralık 2018 [32] Leipzig Fockeberg Zentrum.jpg
39 Dortmund  Almanya &0000000000587010.000000587.010 31 Aralık 2018 [16][33] Dortmund Panorama.jpg
40 Essen  Almanya &0000000000583393.000000583.393 31 Aralık 2017 [16][30] Essen-Panorama.jpg
41 Göteborg  İsveç &0000000000579281.000000579.281 31 Aralık 2019 [18] Gothenburgbynight.jpg
42 Cenova  İtalya &0000000000578000.000000578.000 31 Aralık 2018 [34] Torre della Lanterna vista dal moderno Centro Direzionale di Genova S. Benigno ed elicoidale.jpg
43 Málaga  İspanya &0000000000571026.000000571.026 13 Ocak 2018 [12] Da Gibralfaro.jpg
44 Bremen  Almanya &0000000000569352.000000569.352 31 Aralık 2018 [35] Bremen aerial view 9.JPG
45 Dresden  Almanya &0000000000554649.000000554.649 31 Aralık 2018 [32] Dresden Altstadt (5549941423).jpg
46 Dublin  İrlanda &İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri..İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.554,554 27 Ağustos 2019 [36] THE SAMUEL BECKETT BRIDGE 11 JANUARY 2018 (STILL TRYING FOR A UNIQUE IMAGE OF THIS BRIDGE)-135491 (39626174772).jpg
47 Lahey  Hollanda &0000000000545273.000000545.273 31 Ocak 2020 [19] Cityscape of The Hague, viewed from Het Plein (The Square).jpg
48 Hannover  Almanya &0000000000538068.000000538.068 31 Aralık 2018 [37] Luftbild Hannover Rathaus.JPG
49 Poznań  Polonya &0000000000533830.000000533.830 30 Haziran 2020 [10] Ayuntamiento, Poznan, Polonia, 2014-09-18, DD 73-75 HDR.jpg
50 Anvers  Belçika &0000000000525935.000000525.935 1 Ocak 2019 [38] Grote Markt and Cathedral of Our Lady - Antwerp, Belgium - panoramio.jpg
51 Nürnberg  Almanya &0000000000518365.000000518.365 31 Aralık 2018 [39] Nuremberg panorama morning 3.jpg
52 Lyon  Fransa &0000000000515695.000000515.695 31 Ocak 2016 [5][40] Lyon vue depuis fourviere.jpg
53 Lizbon  Portekiz &0000000000506654.000000506.654 31 Aralık 2018 [41] Aerial view of Augusta Street, Lisbon (50644280948).jpg
54 Duisburg  Almanya &0000000000498590.000000498.590 31 Aralık 2018 [16][30] Duisburger Innenhafen Five Boats Abend 2014.jpg
55 Toulouse  Fransa &0000000000479638.000000479.638 1 Ocak 2015 [5][42] Toulouse by night with Basilique Saint-Sernin.jpg
56 Gdańsk  Polonya &0000000000471525.000000471.525 30 Haziran 2020 [43] Calle Dlugie Pobrzeze, Gdansk, Polonia, 2013-05-20, DD 07.jpg
57 Murcia  İspanya &0000000000447182.000000447.182 31 Ocak 2018 [12] (Murcia) Vista del Este de Murcia desde la Camapana de San José de la Catedral de Murcia (1) (5373232199) (cropped).jpg
58 Tallinn  Estonya &0000000000441101.000000441.101 1 Nisan 2019 [44] Tallinn sea.png
59 Bratislava  Slovakya &0000000000432864.000000432.864 1 Ocak 2019 [45] Bratislava Panorama R01.jpg
60 Palma de Mallorca  İspanya &0000000000409661.000000409.661 1 Ocak 2018 [12] Bellver Castle 2008 Palma Mallorca 130.JPG
61 Szczecin  Polonya &0000000000400990.000000400.990 30 Haziran 2020 [46] Nocny widok z wyspy Grodzkiej, Szczecin - panoramio.jpg
62 Bologna  İtalya &0000000000390636.000000390.636 31 Aralık 2018 [3] Skyline of Bologna against the sunset.jpg
63 Brno  Çek Cumhuriyeti &0000000000381346.000000381.346 1 Ocak 2020 [14] Brno View from Spilberk 131.JPG
64 Yaş  Romanya &0000000000378954.000000378.954 1 Ocak 2018 [47] Palatculturaiasi.jpg
65 Floransa  İtalya &0000000000378839.000000378.839 31 Aralık 2018 [3] Sunset in Florence from the Piazza Michelangelo.jpg
66 Las Palmas  İspanya &0000000000378517.000000378.517 1 Ocak 2018 [12] Las Palmas panorama.jpg
67 Bochum  Almanya &0000000000364628.000000364.628 31 Aralık 2018 [16][33] Bergbaumuseum Bochum Pano.jpg
68 Utrecht  Hollanda &0000000000357676.000000357.676 31 Ocak 2020 [19] Panorama Utrecht.jpg
69 Wuppertal  Almanya &0000000000354382.000000354.382 31 Aralık 2018 [16][30] Wuppertal ansicht.jpg
70 Aarhus  Danimarka &0000000000349977.000000349.977 1 Ekim 2019 [48] Aarhus havnefront 20170902.jpg
71 Bydgoszcz  Polonya &0000000000346739.000000346.739 30 Haziran 2020 [10] Bdg OperaNova noc 15 07-2013.jpg
72 Plovdiv  Bulgaristan &0000000000346893.000000346.893 31 Aralık 2018 [49] Ancient theatre plovdiv-3.jpg
73 Bilbao  İspanya &0000000000345821.000000345.821 1 Ocak 2018 [12] Panoramica bilbao.jpg
74 Malmö  İsveç &0000000000344166.000000344.166 31 Aralık 2019 [18] Central Malmö.JPG
75 Nice  Fransa &0000000000342637.000000342.637 1 Ocak 2016 [5][50] Aerial view downtown Nice.jpg
76 Lublin  Polonya &0000000000339547.000000339.547 30 Haziran 2020 [10] Lublin18395.jpg
77 Varna  Bulgaristan &0000000000336505.000000336.505 31 Aralık 2018 [49] Varna Cathedral - 2.jpg
78 Bielefeld  Almanya &0000000000333786.000000333.786 31 Aralık 2018 [16][51] Bielefeld City.jpg
79 Alicante  İspanya &0000000000331577.000000331.577 1 Ocak 2018 [12] Puerto de Alicante desde el Castillo de Santa Bárbara.JPG
80 Temeşvar  Romanya &0000000000328186.000000328.186 1 Ocak 2018 [47] Timisoara - Catholic Dome in Union Square.jpg
81 Bonn  Almanya &0000000000327258.000000327.258 31 Aralık 2018 [16][17] Bonn-center-2016-01.jpg
82 Córdoba  İspanya &0000000000325708.000000325.708 1 Ocak 2018 [12] Córdoba vista aérea.jpg
83 Selanik  Yunanistan &0000000000325182.000000325.182 30 Haziran 2011 [25] Panorama solun.JPG
84 Kaloşvar  Romanya &0000000000324960.000000324.960 1 Ocak 2018 [47] Biserica Mihail.JPG
85 Bari  İtalya &0000000000320862.000000320.862 31 Aralık 2018 [3] Bari AltstadtPanorama.jpg
86 Köstence  Romanya &0000000000317832.000000317.832 1 Ocak 2016 [47] National History Museum in Constanţa (27654665352).jpg
87 Münster  Almanya &0000000000314319.000000314.319 31 Aralık 2018 [16][52] Münster (9277320495) (3).jpg
88 Karlsruhe  Almanya &0000000000313092.000000313.092 31 Aralık 2018 [28] Karlsruhe schlossgarden.jpg
89 Katanya  İtalya &0000000000311584.000000311.584 30 Mayıs 2018 [3] Catania-Etna-Sicilia-Italy-Castielli CC0 HQ1.JPG
90 Mannheim  Almanya &0000000000309370.000000309.370 31 Aralık 2018 [28] Mannheim NUB city2.jpg
91 Nantes  Fransa &0000000000306694.000000306.694 1 Ocak 2016 Panorama depuis tour Dobree.jpg
92 Craiova  Romanya &0000000000305386.000000305.386 1 Ocak 2018 [47] Palatul Constantin Mihail, (azi Muzeul de Artă) vedere centrală.JPG
93 Galați  Romanya &0000000000304050.000000304.050 1 Ocak 2018 [47] DunareaSiPalatulNavigatiei.jpg

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Einwohner am Ort der Hauptwohnung am 31.12.2019" [Residents at the place of the main residence on 31 December 2019] (Almanca). Amt für Statistik Berlin-Brandenburg [Office of Statistics Berlin-Brandenburg]. 26 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2020. 
  2. ^ "Población por distrito y barrio". Banco de datos. Ayuntamiento de Madrid. 20 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2020. 
  3. ^ a b c d e f g h i "Bilancio Demografico della Popolazione Residente per Mese – Dicembre 2016" (İtalyanca). Istat.it. 2 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "The Regional Statistics Department of the Municipality of Bucharest". 17 Kasım 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2021. 
  5. ^ a b c d e "Estimation de la population au 1ᵉʳ janvier 2022" (Fransızca). Institut national de la statistique et des études économiques. 18 Ocak 2022. 7 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2022. 
  6. ^ "Populations légales 2019 — Commune de Paris (75056)" [Legal populations 2015 — Municipality of Paris (75056)] (Fransızca). Institut national de la statistique et des études économiques. 1 Ocak 2019. 7 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2019. 
  7. ^ "Bevölkerungszahl Österreichs stieg auf mehr als 8,93 Mio. zu Jahresbeginn 2021". 11 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2021. 
  8. ^ "Vienna in Figures 2020" (PDF). 21 Ocak 2021 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2021. 
  9. ^ "Bevölkerung in Hamburg" (PDF). 1 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2021. 
  10. ^ a b c d e "Wyniki badań bieżących - Baza Demografia - Główny Urząd Statystyczny". demografia.stat.gov.pl. 9 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2020. 
  11. ^ "1.2. Population by type of settlement, 1 January (1980–)*". Tables (STADAT) – Time series of annual data – Population, vital events. Hungarian Central Statistical Office. 30 Haziran 2017. 11 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2018. 
  12. ^ a b c d e f g h i j k "Official Population Figures referring to revision of Municipal Register 1 January". Instituto Nacional de Estadística. 24 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2022. 
  13. ^ Landeshauptstadt München, Redaktion. "Landeshauptstadt München – Bevölkerung". Landeshauptstadt München. 19 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2016. 
  14. ^ a b "Population of Municipalities – 1 January 2020". Czech Statistical Office. 30 Nisan 2020. 4 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "Population by towns and address". GRAO. 2018. 17 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ a b c d e f g h i j Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; NRWidx isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  17. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; NRWrp3 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  18. ^ a b c Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Scb.se isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  19. ^ a b c d "Bevolkingsontwikkeling; regio per maand" [Population development; region per month]. CBS StatLine (Felemenkçe). CBS.nl. 31 Ocak 2018. 3 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2018. 
  20. ^ "Populations légales 2015 — Commune de Marseille (13055)" [Legal populations 2015 — City of Marseille (13055)] (Fransızca). Institut national de la statistique et des études économiques. 27 Aralık 2017. 17 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2018. 
  21. ^ "Statistical Databases → Population → Population → Population estimates → Population estimate by sex, by towns/municipalities, 31 December (Spatial Units="CITY OF ZAGREB", Sex="All", Year="2016") [Continue]" (İngilizce). Croatian Bureau of Statistics. 27 Mayıs 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2018. 
  22. ^ "BEV107: Befolkningens udvikling efter kommune, bevægelsesart og køn | Befolkningen ultimo forrige år | 2017" [BEV107: Population development by municipality, type of movement and gender | Population at the end of last year | 2017] (Danca). Danmarks Statistik [ Statistics Denmark ]. 11 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2018. 
  23. ^ "Liczby o Krakowie - Magiczny Kraków". www.krakow.pl. 25 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2020. 
  24. ^ "Bevölkerung in Hessen nach Gemeinden am 31.12.2016" [Population in Hessen by municipalities on 31.12.2016]. Statistik.Hessen (Almanca). 29 Ocak 2018 tarihinde kaynağından (.xlsx) arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2018. 
  25. ^ a b "Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων Απογραφής Πληθυσμού 2011" [Publication of provisional results of the 2011 Population Census] (PDF) (Yunanca). National Statistical Service of Greece. 22 Temmuz 2011. 27 Ekim 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
    "Publication of provisional results of the 2011 Population Census" (PDF) (Basın açıklaması). Hellenic Statistical Authority. 22 Temmuz 2011. 13 Kasım 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2013. 
  26. ^ "Suomen virallinen tilasto (SVT): Väestön ennakkotilasto [verkkojulkaisu]. Joulukuu 2020" (Fince). Statistics Finland. 26 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2021. 
  27. ^ "Population. Size and structure and vital statistics in Poland by territorial division. As of June 30, 2021". Statistics Poland. 15 Ekim 2021. 18 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2022. 
  28. ^ a b c Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; BadenW isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  29. ^ "Iedzīvotāju skaits un tā izmaiņas statistiskajos reģionos, republikas pilsētās, novadu pilsētās un novados" [Population in municipalities]. Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (Letonca). 16 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2019. 
  30. ^ a b c d Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; NRWrp1 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  31. ^ "Svarbi informacija". 28 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  32. ^ a b "Bevölkerung des Freistaates Sachsen jeweils am Monatsende ausgewählter Berichtsmonate nach Gemeinden" [Population of the Free State of Saxony at the end of selected reporting months by municipality] (PDF) (Almanca). Statistisches Landesamt des Freistaates Sachsen [Statistical Agency of the Free State of Saxony]. 5 Ekim 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2018. 
  33. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; NRWrp9 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  34. ^ "Bilancio Demografico della Popolazione Residente per Mese – Dicembre 2018" (İtalyanca). Istat.it. 3 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  35. ^ "Bevölkerungsstand und Bevölkerungsbewegung" [Population and population movement] (Almanca). Statistisches Landesamt Bremen [Statistical Office Bremen]. 26 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2016. 
  36. ^ "Ireland's population reaches highest level since 1850s - CSO". 27 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2020. 
  37. ^ "die kostenfreie Regionaldatenbank für Niedersachsen" [the free regional database for Lower Saxony]. LSN-Online (Almanca). Landesamt für Statistik Niedersachsen [State Statistical Office of Lower Saxony]. 17 Aralık 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2015. 
  38. ^ "Hoofdstuk 2 Bevolking en socio-economische situatie" [Chapter 2 Population and socio-economic situation] (PDF). Gezondheidsmonitor stad Antwerpen 2017 [Health monitor city of Antwerp 2017]. Stad in cijfers (Felemenkçe). Stad Antwerpen. 14 Haziran 2017. 11 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2018. 
  39. ^ "Bevölkerung: Gemeinden, Stichtage (letzten 6)" [Population: Municipalities, Dates (last 6)] (Almanca). Bayerisches Landesamt für Statistik. 3 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2020.  (Need to [Display entire Table] to see data for all cities.)
  40. ^ "Populations légales 2015 — Commune de Lyon (69123)" [Legal populations 2015 — City of Lyon (69123)] (Fransızca). Institut national de la statistique et des études économiques. 27 Aralık 2017. 10 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2018. 
  41. ^ "Place of residence (at the date of Census 2011)". Instituto Nadional de Estatistica [ Statistics Portugal ]. 11 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2018. 
  42. ^ "Populations légales 2015 — Commune de Toulouse (31555)" [Legal populations 2015 — City of Toulouse (31555)] (Fransızca). Institut national de la statistique et des études économiques. 27 Aralık 2017. 31 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2018. 
  43. ^ "Statistical Data for the Pomeranian Voivodeship, 2019". 5 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  44. ^ "Tallinna elanike arv 1. veebruari (2018) seisuga on 449 160" [The number of Tallinn residents as of 1 February (2018) is 449,160] (Estonca). Tallinn City Government. 17 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2018. 
  45. ^ Štatistika v Súvislostiach — Hlavné trendy populačného vývoja v Bratislave, hl. meste SR, v roku 2015 [Statistics in the Background – Major Trends in Population Development in Bratislava, town of SR, in 2015] (Slovakça). Štatistický úrad Slovenskej republiky [Statistical office of the Slovak Republic]. October 2016. ISBN 978-80-8121-523-0. 8 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2018. 
  46. ^ "Statistical Office in Szczecin". 2 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  47. ^ a b c d e f "Populația României pe localitate la 1 ianuarie 2016 (după domiciliu)" [Population of Romania by locality on 1 January 2016 (by residence)] (PDF) (Rumence). Institutul Naţional de Statistică. 2016. 15 Eylül 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2017. 
  48. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2021. 
  49. ^ a b "Population by towns and sex". National Statistical Institute of Bulgaria. 2015. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  50. ^ "Populations légales 2015 — Commune de Nice (06088)" [Legal populations 2015 — City of Nice (06088)] (Fransızca). Institut national de la statistique et des études économiques. 27 Aralık 2017. 3 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2018. 
  51. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; NRWrp7 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  52. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; NRWrp5 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)