Mortal Kombat 2 (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mortal Kombat 2 (film)
Mortal Kombat 2
YönetmenSimon McQuoid
Yapımcı
YazarJeremy Slater
UyarlamaMortal Kombat
Ed Boon
John Tobias
Oyuncular
MüzikBenjamin Wallfisch
Görüntü yönetmeniStephen F. Windon
KurguStuart Levy[1]
Stüdyo
DağıtıcıWarner Bros. Pictures
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce

Mortal Kombat 2, Simon McQuoid tarafından yönetilen ve Jeremy Slater tarafından yazılan, John Tobias ve Ed Boon tarafından yaratılan Mortal Kombat video oyunu serisine dayanan, yakında çıkacak bir Amerikan dövüş sanatları fantastik filmidir. Film, 2021 yapımı Mortal Kombat'ın devamı ve Mortal Kombat film serisinin dördüncü filmi olarak hizmet veriyor. Başrollerinde Lewis Tan, Jessica McNamee, Tadanobu Asano, Mehcad Brooks, Ludi Lin, Chin Han, Joe Taslim, Hiroyuki Sanada yer alırken, kadroya seriye yeni katılan Karl Urban, Tati Gabrielle, Adeline Rudolph, Martyn Ford, Desmond Chiam ve Damon Herriman da katılıyor.

Mortal Kombat'ın Nisan 2021'de gösterime girmesinin ardından yapımcı Todd Garner, yazar Greg Russo ve yönetmen Simon McQuoid, Johnny Cage ve Bi-Han'a odaklanan bağımsız filmler ve 2021 filminin devamı da dahil olmak üzere serinin geleceği hakkında görüşmelere başladı. Bazı oyuncular ve ekip, bir devam filmine geri dönmekle ilgilendiklerini ifade etti ve 2021'de haber kaynakları, stüdyonun Mortal Kombat serisinde başka filmler geliştirmeyi planladığını bildirdi. 2022 yılına gelindiğinde Warner Bros. devam filmine yeşil ışık yaktı; Slater senaryoyu yazmaya hazırlandı ve McQuoid projeyi yönetmek için geri döndü. Çekimler Haziran 2023'te Avustralya'da başladı, SAG-AFTRA grevi nedeniyle Temmuz ortasında duraklatıldı, Kasım ortasında yeniden başladı ve Ocak 2024'ün sonlarında tamamlandı.

Mortal Kombat 2'nin Warner Bros. Pictures tarafından sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

Yayımlanma[değiştir | kaynağı değiştir]

Mortal Kombat 2'nin Warner Bros. Pictures tarafından sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Stuart Levy ACE Editor Reel" (PDF). The Gersh Agency. August 2022. 25 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 25 Haziran 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]