Mortal Kombat II

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mortal Kombat II, Midway Games tarafından geliştirilen ve 1993 yılında piyasaya sürülen karşılıklı dövüş oyunudur. Mortal Kombat'ın devamıdır.

Oyun bir veya 2 kişi ile oynanır. SNES, Game Boy, Sega Saturn, Sega 32X, Mega Drive/Genesis, Sega Game Gear, Sega Master System, PlayStation, PC, Amiga gibi platformlarda oynanabilir. Ayrıca PS2'de oynanabilir versiyonu Midway Arcade Treasures 2 serisinde yer aldı.

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Shang Tsung'un yenilgisi ardından, yenilgiyi hazmedemeyen Shang Tsung, Baraka'yı Wu Shi Academy'i Tarkatan ordusu ile kuşatması için görevlendirir. Wu Shi Academy'de Earthrealm'ı kurtarmış Johnny Cage, Lui Kang, Kung Lao ve Sonya Blade'in ödül törenleri sırasında Kuşatma başlar. Dörtlü grup akademiyi korurken Sonya Blade kaçırılır ve birçok Shaolin Öğrencisi de kuşatma esnasında öldürülür. Kuşatmadan sağ çıkan Lui Kang ve Kung Lao, Raiden'in yardımları sayesinde Shao Kahn ve Shang Tsung'un hizmetkarları Reptile, Baraka, Goro gibi dövüşçüleri zorlu bir mücadele sonunda yenerler. Sonunda Kitana ve Raiden sayesinde Shang Tsung Foundry'de bulunur. Lui Kang ve Kung Lao Shao Kahn'ı engellemek için hem Shang Tsung'u hem Kintaro'yu hem de Shao Kahn'ı yener ve en sonunda Earthrealm kurtulur. Bu aynı zamanda Mortal Kombat Shaolin Monks un hikâyesidir [kaynak belirtilmeli].

Oynanabilen karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Mortal Kombat II oyuncu seçme ekranı

Oynanamayan karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]