Kullanıcı mesaj:Mukaddime/Temmuz 2013

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Dezeke tarafından 10 yıl önce Devriyelik Başvurusu başlığına

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Temizlik Takımı[kaynağı değiştir]

Destekleriniz ve fikirileriniz, kurulma aşamasındaki takımımız için çok önemli. İyi Çalışmalar!--Talha Çakırileti 14:41, 3 Temmuz 2013 (UTC)

Merhabalar,

Vikipedi'yi çok daha güzel ve temiz bir ansiklopedi yapmak için Temizlik Takımı yeniden kuruluyor! Eğer takımda yer almak ve diğer adaylara oy vermek istiyorsanız tartışma sayfamıza bekleriz.


Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
İşbirliği projesinde alt sayfa nasıl yapılıyo.. S.P.A.E (mesaj) 14:49, 6 Temmuz 2013 (UTC)

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Selamlar, uzun zamandır vikipedi'de katkı yapmayı unuttuğum için nasıl iw eklendiği unuttum. Nasıl olduğunu anlatırsanız çok memnun olurum. Eskiden ingilizce wikipedi'de bulunan bağlantıları kopyalıyorduk artık bağlantıları bulamıyorum. İyi çalışmalar dilerim. --Fikirmsj 08:45, 8 Temmuz 2013 (UTC)

  • Çok teşekkür ediyorum. Neel Jani'nin İW sini ekledim. --Fikirmsj 08:58, 8 Temmuz 2013 (UTC)

Biraz baklava da sizin için![kaynağı değiştir]

haklısın biraza acemiyim hallederim ama.
S.P.A.E (mesaj) 09:22, 8 Temmuz 2013 (UTC)

Teşekkür ederim.Aditdigo (mesaj) 13:59, 9 Temmuz 2013 (UTC)

Merhabalar, Ana Sayfa konusunda dedikleriniz gerçekten çok doğru, bir kişiden ziyade tam bir ekibin yürütmesi gereken bir sayfa olmalı bence. Tam olarak şuan ne yapmayı düşünüyorsunuz, size bu konuda nasıl yardımcı olabilirim? --Talha Çakırileti 21:52, 9 Temmuz 2013 (UTC)

Aslında ben de Temizlik Takımının ve Ana Sayfa ekibinin ileride ortak projelerde çalışabileceklerini düşünüyordum. Haklısınız, Temizlik Takımı çok önemli. Bence siz Vikiproje Ana Sayfasındaki üyelerle ve İş Birliği Projesine katılan arkadaşlarla konuşup güzel bir çalışma grubu oluşturabilirsiniz. Ancak ilk ekibin kurulmasının ne kadar zor olduğunu bildiğim için size yardım etmek istedim :) İlk iş olarak Vikiproje Ana Sayfa sına yapılacaklar adı altında bir alt sayfa açıp derli doplu bir program yapmak bence çok iyi olacaktır. Kolay Gelsin! --Talha Çakırileti 12:10, 10 Temmuz 2013 (UTC)
Öyle bir sayfa varmış zaten Vikiproje:Ana_Sayfa/Yap%C4%B1lacaklar
Merhabalar yeniden. İngilizce vikipedisinde günün geliştirilecek maddeleri adı altında bir proje gördüm. Aslında biz de ilerleyen günlerde böyle bir şey yapabilir miyiz diye merak etmiştim. Tabi bizim yapacağımız proje gün olmaz da mesela haftanın geliştirilecek maddesi(leri) şeklinde olabilir. Haftanın geliştirilecek maddeleri de bir vikiproje haline getirilip işbirliği projesi sayfasının altına eklenebilir. Siz ne düşünürsünüz, fikirlerinizi almak isterim. Ana Sayfada da kolaylıklar dilerim. --Talha Çakırileti 12:46, 12 Temmuz 2013 (UTC)
Anladım, ilginiz için teşekkürler. --Talha Çakırileti 13:06, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Eğitmen Mahmut, bu maddenin M8'e göre silinmesini istemişsin. Ben emin olamadım, istersen SAS'a çıkar. Mukaddimeileti 22:09, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Madde, yeni bir madde ve ilk revizyon incelemesini yaptığım için SAS'a çıkarmadan M8'e göre silinmesini istedim. Aslında KD açısından M6 'ya göre de silinmesi gerekiyor (benim düşünceme göre). Okullarla ilgili madde oluşturulabilmesi için, okulun KD olması gerekiyor. (Bu kural her madde için geçerli malum.) Bir okul için KD'lik kriteri de o okulun tarihi olması, herhangi bir alanda yurt içinde/yurt dışında (proje/yarışma ve benzeri konularda) dereceye girmesi, bilinen/tanınan insanlardan mezunlarının olması, vs. gibi (örnekler çoğaltılabilir) kısaca emsallerinden bir adım önde olması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda söz konusu okul henüz ilk mezunlarını vermemiş, içeriğinden anladığım kadarıyla da KD'lik açısından bir özelliği henüz olmayan bir okul. Madde içeriği ve okulun web siteside bu gerçeği doğruluyor. Bilgilerinize, iyi çalışmalar...Eğitmenmahmut msj 23:02, 10 Temmuz 2013 (UTC)

kategori:Gönen belde ve köyleri[kaynağı değiştir]

Gerekli düzeltmeyi yaptım. Şimdi silebilirsiniz.Yzkoc (mesaj) 01:07, 11 Temmuz 2013 (UTC)

Seçkin Madde Sorumlusu[kaynağı değiştir]

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 16:00, 11 Temmuz 2013 (UTC)

  • Merhaba Ahzaryamed, haftalardır Günün Maddesi ile senin ilgilendiğini görüyorum. Bu konuyla ben de ilgilenmek istiyorum. Günün maddesi kısmının haftada birden iki ya da üç güne indirilebilmesi için birşeyler yapmaya gönüllüyüm. Şimdilik şöyle bir takvim yarattım. Başlamadan önce senin önerilerini almak isterim. Sevgiler, iyi çalışmalar. Mukaddimeileti 12:01, 8 Temmuz 2013 (UTC)
Merhaba Mukaddime. Önerin çok olumlu, GM'lerde maalesef sirkülasyon hızlı değil. Aslında bir aralar program yardımıyla otomatik değişim tartışılmıştı. Sonra ne oldu bilmiyorum. Eğer oluşturduğun tablonun içeriğini doldurabilirsek tabiki yardımı dokunur. Ancak GM öneri sayfasıyla bağlantısının kurulması lazım. Bir de bu konuda destekçinim, fakat Uygun görülen maddeler, hizmetliler tarafından şu sayfaya yüklenerek ibaresi gereğince değişiklikler konusunda birlikte hareket etmemiz gerekmekte. Bu süreç için önerilerini bekliyorum. İyi çalışmalar.--ahzaryamedileti 00:17, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Yeşil Sermaye[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Buradaki değişikliği kabul etmek doğru olur mu? Çünkü ne kadar kullanıcı kaynak kullanmış olsa da kaynağının taraflı bir websitesi olduğu bir gerçek. Tam olarak ne yapılmalı sizce?

Bazen kullanıcılar vandalizm haricinde mesela deneme amaçlı değişiklikler yapabiliyor. Şablonlarla oynuyorlar vs. Ben bu durumları da kabul etmiyorum çünkü sayfanın yapısını bozan değişiklikler bunlar. Bunun haricinde kopyala-yapıştır yapılan durumlar oluyor yani telif hakkı ihlali; maddelere yorumlar yapılıyor, ya da bir futbolcunun bilgilerini değiştiriyor ancak kaynak kullanmıyor. Ben bu durumlarda da aslında kabul etmiyorum revizyonları çünkü reddetme butonuna bastığımızda bildiğiniz üzere bir sebep yazmamız gerek burada da sebebi yazıyorum (telif hakkı, yorum, ansiklopedik olmayan içerik, vs.) Umarım sıkıntı olmaz. Kolay Gelsin! --Talha Çakırileti 19:12, 12 Temmuz 2013 (UTC)
Hayır sıkıntı olmaz. Daha doğrusu bahsettiğin şeyler Vandalizm açısından gri bölgede ve çoğu durumda Vandalizm sayılmaz. Ama sürüm kontrolünde bunların reddedilmesi doğru. VP:V sayfasında bunlar anlatılıyor. Sürüm kontrolünün amacı vandalizmi engellemektir, onun için konuldu, bunun yanında bu türden hatalı işlemlerin düzeltilmesi yanlış değil. Gerçekte sürüm kontrolü Vikipedi'nin felsefesine aykırı ve istenmeyen bir durumdur. Özgür ansiklopedi felsefesinde otorite sahibi birilerinin başkalarının değişikliklerini onaylayıp, reddetme hakkı olması diye birşey yoktur. Öyle olsaydı profesyonel ansiklopedi olurdu. Uzmanlar yazardı ve öğrenciler de okurdu. Vikipedistlerin bunu bilmesi önemli. Benim kastettiğim şey, sürüm kontrolünün kesinlikle bir içerik kontrolü olmadığı ve bir tür otorite ilişkisi olarak düşünülmemesi gerektiği. Mukaddimeileti 11:43, 13 Temmuz 2013 (UTC)
Kesinlikle katılıyorum dediklerinize. Zaten bir benzer açıklamayı kurucumuz da hizmetliler için burada yazmış. Tabi bu açıklamayı sadece hizmetlilerin değil tüm devriyelerin, bürokratların vs. dikkate alması gerektiğini düşünüyorum. Teşekkürler, ilginiz için. Kolay Gelsin! --Talha Çakırileti 21:42, 13 Temmuz 2013 (UTC)

İsviçre müzik maddeleri için destek[kaynağı değiştir]

Merhaba Seyit, İsviçre maddesini seçkin madde getirmeye az kaldı. Kırmızılar bitti derken, bugün eklediğim Müzik başlığı bir sürü yeni kırmızı bağ yarattı. Burdaki maddeleri açıp İBP'ye katkıda bulunmayı düşünür müsün? Mukaddimeileti 14:51, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Mukaddime :)) Vakit bulduğumda açacağım inşallah hemen. Birde, maddeyi inceledim de sanki tarihçe bölümü en.vikide daha güzel, orasıyla da bir oynarsın SM adayı göstermeden. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 16:39, 12 Temmuz 2013 (UTC)

SM Sorumluluğu[kaynağı değiştir]

SM Sorumluluğunu kutlar, başarılar dilerim. Mukaddimeileti 13:40, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Mimar77 (mesaj) 22:50, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler, elimden geldiğince İBP'ye katkıda bulunmaya çalışacağım.

Kendin yaz ve Teknisyenlik[kaynağı değiştir]

Merhaba i.e. Senden bir konuda yardımını rica edeceğim. Birincisi şurda önermiş olduğum konuda bir şablon hazırlamaya çalıştım: {{Kendin yaz}}. Bu şablonu Sarıköy, Gönen maddesinde kullanmaya çalıştım ve bir hatadan dolayı {{bilgikutusuz}} şablonunu yedi. Belki {{ambox}} şablonunu kullanmak gerekiyordur, ama istediğim şeyi, yani kaynak listesini gösterme işini yapabilir mi, bilmiyorum. Bu konuda yardımını isteyecektim.

İkinci konu ise daha önce sana bahsetmiş olduğum Teknisyenlik konusu. Seni Teknisyenliğe aday göstermek istiyorum. Ben bu alanın senin niteliklerine ve ilgilerine çok iyi oturduğunu düşünüyorum. Sevgiler, selamlar. Mukaddimeileti 06:50, 12 Temmuz 2013 (UTC)

merhaba mukaddime, çok uğraşmadım ama ilk konu ile ilgili bilgim şu anda yok. teknisyenlik teklifin için de teşekkür ederim, fakat şu anda ihtiyaç duymuyorum. yine de teklifin için teşekkür ederim. kolay gelsin.--i.e.msj 09:48, 14 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Mukaddime. GM sorumlusu gibi bir unvanın gereklerini yerine getirebileceğimi sanmıyorum ama eklediğin maddelerin düzenlenmesinde elbette yardımcı olurum. Kolay gelsin.--Abuk Sabuk 17:55, 16 Temmuz 2013 (UTC)

OK. --Abuk Sabuk 19:38, 16 Temmuz 2013 (UTC)

Ekran Yakalama Görüntüleri[kaynağı değiştir]

Masumiyetin Ziyan Olmaz sayfasındaki görüntüleri inceler misiniz, doğru yapmış mıyım. Bir de 14. dipnotta bir cümleyi kaynaktan direk aldım sorun oluşturur mu? Bu imzasız yazı Dezeke (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bana bir sorun var gibi görünmedi, ama açıkçası ben bu tür telif sorunlarıyla pek ilgilenmedim. Sorun olursa birileri bildirir sanırım. 14. dipnottaki alıntıyı tırnak içine aldım, böylece verdiğin kaynaktan alıntı yaptığın belli oluyor.

Bu haftanın İBP'si ilgi çekmedi mi acaba? Henüz katılan olmadı. Mukaddimeileti 21:16, 16 Temmuz 2013 (UTC)

Soy gaz maddesindeki kırmızılar fazla terimseldir diye bakmadım, kırmızılardan Barton Fink'ten çevirdim, çevirecektim de şimdi bakınca bildiğim şeyler aslında, fazla da sürmez maddeleri açmak. DezekeMesaj 00.43 17.07.2013 (UTC)

Tanışma mesajı[kaynağı değiştir]

Merhaba, epeydir çok seyrek uğrayabiliyorum. Hayat biraz yoğun olduğu için ama geldim gördüm ki yeni bir çalışkan hizmetli kazanmışız. Süpersiniz elinize bilginize sağlık. Kolaylıklar dilerim. --Man•Ca 08:40, 17 Temmuz 2013 (UTC)

Kullanılmayan dosyalar konulu İBP[kaynağı değiştir]

Merhaba i.e. Gelecek hafta İBP'si için senin önerdiğin konuyu seçeyim dedim ama yaptığın açıklamayı tekrar okumama karşın olayı çözemedim. Sanırım şu sıralar kafamı yeterince veremiyorum. Gelecek hafta için durumun nasıl? Demem o ki, gelecek hafta için kullanılmayan dosyalar ve ek olarak istersen Commonsa görsel taşıma gibi bir konu belirlesek, bir haftalığına İBP'yi benim yerime yönetebilir misin? Eğer gelecek hafta olmazsa bu hafta için başka bir konu seçer, Kullanılmayan dosyaları da bir sonraki haftaya alabiliriz. Ne diyorsun? Senin cevabına göre gelecek haftanın konusunu belirleyeceğim. Sevgiler ve iyi çalışmalar. Mukaddimeileti 22:02, 20 Temmuz 2013 (UTC)

Selam. Aslında resim konusu basit ancak kafa karıştırıyor gibi gözükebiliyor :). Commons'a resim taşımada ise ingilizce kategoriler sorun olabiliyor. Hem resim etiketleme hem de Commons'a resim taşıma aynı anda İBP yapılabilir. İBP sayfasını (yani nasıl yapılacağını anlatan) tasarlamak isterim. Yalnızca tek sorunum atamalar nedeniyle bu hafta da oldukça yoğunum. Bir sonraki hafta ise müsait olabilirim. Düşüncen için teşekkür ederim. --i.e.msj 04:03, 21 Temmuz 2013 (UTC)

Ana Sayfa çalışması[kaynağı değiştir]

Merhaba kibele, Ana Sayfa Projesine katılımcı olmuşsun. Şu anda GM İncelemeleri ile ilgileniyorum. İşleyişle ilgili de şuraya bir mesaj yazdım ama ilgilenen olmadı. Ne düşünüyorsun bu konuda, ne tür katkılar yapabilirsin? Sevgiler.. Mukaddimeileti 06:37, 19 Temmuz 2013 (UTC)

selam mukaddime, kusura bakma geç cevap için. biraz rehavet durumu var genelde, ilgi yok diye canını sıkma. ama biraz da senin ellerinden öpüyor olabilir bu işler. benim sözüm söz, ilgilenicem. --kibele 13:03, 21 Temmuz 2013 (UTC)

iş birliği projesi için alt sayfa oluşturamıyorum ve bu yüzden iş birliliği projesine katkıda bulunamıyorum alt sayfa nerden açabilirim. Bu imzasız yazı Sercan polat (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Silinen maddeler[kaynağı değiştir]

Mevcut halleriyle "kaynaksız, telif şüphesi, ansiklopedik düzenden yoksun vs." uygun değiller. Ancak, düzenlemeyi yapacağım diyorsan, geri getirebilirim tabi ki. Seni mi kırıcam. :) --Garbino ileti 13:43, 22 Temmuz 2013 (UTC)
Kalsın artık, boşver. İBP'de olduğunu farketmemişsindir diye yazdım. Mukaddimeileti 13:49, 22 Temmuz 2013 (UTC)
O nasıl "Kalsın artık, boşver" demekti. İçimde bir şeyler götürdü resmen... :S .. Sonuncusu hariç diğerlerini geri getirip düzenle şablonları taslaklar girdim. Müzik grubu ile ilgili olanı biraz düzenledim, gerisi için Seyit'e mesaj çektim umarım ilgilenecektir. Sonuncu madde konusunda emin olamadım eğer KD diyorsan, bana gerek yok geri getirebilirsin. :) Biraz zamanım olursa şu araba maddeleriyle biraz ilgilenebilirim sanıyorum. Seni kırar mıyım be! heheyt!. :) --Garbino ileti 14:27, 22 Temmuz 2013 (UTC)
Valla çok utandırdın beni, sitem gibi olmuş harbiden:) Ellerine sağlık, sevgilerle..Mukaddimeileti 14:52, 22 Temmuz 2013 (UTC)
Ne demek, sevgilerimle. :) --Garbino ileti 15:02, 22 Temmuz 2013 (UTC)

Geri Alma İşlemi[kaynağı değiştir]

Merhaba Mukaddime. Bana belirtmiş olduğunuz kategorilerin geri alma işlemleri tamamlanmıştır. Bilginize. İyi çalışmalar. --Türk Süvarisi ileti 14:45, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Haklısın FIDE unvanlarını geniş çapta almak gerekiyor. Bunun için uzun soluklu bir çalışma yapmak gerekiyor. En azından bir FIDE unvanını daha kazandırmak da önemli olsa gerek diye düşünüyorum. İnşallah tüm FIDE unvanlarını da birlikte hazırlayacağım çalışmalar olur. Şimdilik elimden gelen budur. Saygılarımla...

engel değişikliği[kaynağı değiştir]

selam, aynı ıp'ten geldiği için 1 ay diye güncelledim. dinlensin biraz. :) --kibele 17:34, 24 Temmuz 2013 (UTC)

madde geçmişine gir. gizlemek istediğin sürümlerin yanındaki kutuları işaretle. sağ üstteki kutuya bas o seni yönlendirir. --kibele 17:44, 24 Temmuz 2013 (UTC)
heh oldu, bek de golaymış halbuki:) Mukaddimeileti 17:57, 24 Temmuz 2013 (UTC)
golay golay. o yüzden arkadaş bizi hiç boş bırakmıyo ya.. --kibele 18:09, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Benim yaptığım değişiklikler değil[kaynağı değiştir]

Ben kendi yapmış olduğum değişiklikleri geri aldım. Okyanusya adaları adlı kategoride değişiklik yapmamışım. Daha doğrusu o kategoriye toplamamışım. O önceden beri var olan bir kategori. Diğerleri hakkında gereken yapılmıştır. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 18:35, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Ana Sayfa Çalışması[kaynağı değiştir]

Merhaba Ertly, bir süredir Günün Maddesi ile ilgili bir çalışma yapıyorum. Vikiproje:Ana Sayfa'ya eklediğim "Ön İzleme", "Adaylık", "2013 Takvimi" gibi kısımlara bakarak ne yapmaya çalıştığımı anlayabilirsin. Bu çalışmada yanıma arkadaşlar arıyorum. İlgilenmeyi düşünür müsün? Sevgiler.. Mukaddimeileti 12:20, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Mukaddime, öncelikle teklifin için çok teşekkür ederim. Açıkçası yeni madde yazmaktan başka pek bir projeyle ilgilenmedim şimdiye kadar. Ancak elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Senden bir isteğim olacak yalnız, usul-erkan konusunda takılırsam yardım talep edebilirim, bir de çalışma mantığı olarak pek bir dürtülmeyi severim, çekinmeden şunu yapalım bunu yapalım diyebilirsin. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 14:13, 25 Temmuz 2013 (UTC)
Harikaymış, çok sevindim. Kendime nihayet bir arkadaş buldum. Usul-erkan sorun değil, ben de vura kıra öğreniyorum zaten. Ayrıca dürtmeyi pek severim. Sürekli şunu yapalım, bunu yapalım diyebilirim yani. Ben şöyle yaptım. Birkaç tane kullanıcının katkı sayfalarını tarayıp, şöyle 7-8 K'dan daha büyük olan maddelere göz attım. Bunlardan fazlaca kaynak, düzen sorunu olmayan maddeleri Vikiproje:Ana Sayfa/GM İnceleme sayfasına ekliyorum. Buraya sen de kendi katkılarından bir kısmını ekleyebilirsin mesela. Sonra bu maddeleri daha detaylı okuyorum, yazım hatalarını düzeltiyorum, baştaki kısmını genişletmeye çalışıyorum. Zira ana sayfaya çıkacak maddelerin girişinde bir miktar bilgi olmasında yarar var. Bu incelemeden geçenleri de Vikipedi:Günün maddesi sayfasına atıyorum. Bugün 20 tane ilk incelemeden geçmiş maddeyi bu bölüme attım. Birileri çıkıp bazıları hakkında görüş belirtirler diye bekliyorum. Olumlu olanları da alıp takvime ekleyeceğim. 1 Ağustos'tan takvimin Ağustos ayı kısmına epey bir madde eklemek istiyorum. Günde iki madde ideal ama henüz bunu yapamayız sanırım. 3 gün aralıklarla maddeleri değiştirsek bile iyi işl çıkarmış oluruz. Mukaddimeileti 14:37, 25 Temmuz 2013 (UTC)
Tamamdır, bu durumda kısa vadede ben de şöyle bir iş çalışma programı yapmış olayım. Hem kendi yazdığım hem de diğer kullanıcıların yazdıkları maddeleri tarayıp, uygun olanları inceleme sayfasına ekleyeyim. Daha sonra da buradaki maddeleri elden geçirme işine yardımcı olurum. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 05:44, 26 Temmuz 2013 (UTC)

Taraflı tutumunuz[kaynağı değiştir]

Merhabalar burada ve şurada yaptığım değişiklikleri geri aldınız vandalizm olarak yazdınız ama yaptığım değişiklilik doğrudur.Resimlerde birilerinin duvara Vandalizm yaptığı açık bir şekilde görülüyor.Bu yapılan şeyi sadece ben vandalizm demiyorum.Ülkelerin yasalarıda böyle diyor.Nasıl ki ben wikipedia'da her yere kafama göre yazı yazarsam vandalizm olarak niteleniyorsa buda buna benzer birşey.Birileri eline spray boya almış yazmış...Bu arada vandalizm'in anlamını biliyorsunuz sanırım --81.215.159.216 21:01, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Merhabalar Mukaddime, uzun zamandır ilk defa vikipediyle biraz daha ilgilenebileceğimi düşünüyorum, yani kısa bir süre için geri döndüm :) İş birliği projesindeki görevimi maalesef çok yerine getiremedim. En azından Vikipedi'ye biraz daha alışana kadar bu görevimden çekilmek istiyorum. --Pinkmlover (mesaj) 10:38, 27 Temmuz 2013 (UTC)

1896 Yaz Olimpiyatları'nda İsveç[kaynağı değiştir]

Merhaba, bir şey sormak istiyorum. Kullanıcı sayfalarının siyasi, dini vb propaganda için kullanılmaması gerektiğini biliyorum. Bu yüzden şu sayfa sanki sorunlu gibi geliyor, yanılıyor muyum acaba? эртлй ილეტი იაზ 13:34, 31 Temmuz 2013 (UTC)

Bence de VP:Kullanıcı'ya aykırı, ancak muhtemelen tartışmalar yaratacak olan bir konu. Bu konuda hala süren bir SAS tartışması var mesela.
Bu arada haberleşmişken, ben de birşey sorayım. GM adayı gösterilen maddeleri nasıl seçeceğiz, yani takvimi nasıl dolduracağız. Ben dün iki maddeyi hem takvime hem Ana Sayfa'ya taşıdım, yani kararı tek başıma, kimseye sormadan vermiş oldum. Birkaç kişi birlikte karar versek daha iyi ama, okunacak şey de epey yüklü oluyor. Şu anda iki kişi olduğumuza göre ya ikimiz de okuyup tamam dersek koyacağız, ya da en azından birimiz okuyup tamam dediysek koyacağız. Bu konuda sen ne düşünüyorsun? Nasıl yapalım? Mukaddimeileti 15:22, 31 Temmuz 2013 (UTC)
Doğrusunu söylemek gerekirse işbirliği projelerinde yeni olduğum için açıkçası tam olarak nasıl yapmalı bilemedim. Ancak ne yaptığımız ortadayken çalışmaya daha önce katılmış kişilere bilgi verilebilir. Sonuçta günün maddeleri nitelikli ve kriterleri sağlayan maddeler olmak durumunda olduğu için birimizin onaylaması sanki yeterli gibi gözüküyor. Ancak bir ricam olacak, çounluğunu benim yazdığım maddeleri ben onaylamasam sanki daha iyi olacak. Haberleşmek üzere...эртлй ილეტი იაზ 06:55, 1 Ağustos 2013 (UTC)
O halde şöyle anlaşsalım mı? Senin eklediğin maddeleri ben kontrol edeyim (sen yazmamış olsan bile), benim eklediğim maddeleri de (ben yazmamış olsam bile) sen kontrol et. Böylece iki gözden geçmiş olur. Maddeleri eklerken şöyle kabaca bir baktığımızı, onaylarken ise daha detaylı incelediğimizi düşünürsek, bir kişi kabaca, bir kişi de detaylı şekilde bakmış olur ve şimdilik bu yeterli olsun. Ben bundan sonra senin eklediğin maddeleri gözden geçirmeye başlıyorum.
Geriye bir sorun kalıyor. Ön incelemeden geçirip Adaylığa aktardığım 20 civarında madde var. Bunları inceledim, artık takvime yerleştirmek istiyorum. Sen de kabaca bir bakıp görüş belirtirsen takvime yerleştirelim derim. Mukaddimeileti 07:32, 2 Ağustos 2013 (UTC)
Kontrol kısmında anlaştık, bazı maddelerde kapsamlı yeniden yazım gerekebiliyor. Bunlar gerçekten çok emek gerektirecekse bence hiç acımadan elenenler kısmına atılabilir. Onayladığın maddelere kabaca baktım, bir sorun yok bence. Belirli bir tarihe bağlı olmadıkları için takvime yavaş yavaş eklenebilir diye düşünüyorum...эртлй ილეტი იაზ 10:32, 2 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Aditdigo, gördüğüm kadarıyla Ana Sayfa'yı takip eden ve ilgilenen az sayıdaki Vikipedist'ten birisin. Ana Sayfa çalışmasına katılmaya ne dersin? Örneğin Günün Maddelerini kontrol etmek çok zaman alan bir iş. Bu konuda yardımcı olabilir misin bize? Selamlar, sevgiler Mukaddimeileti 09:22, 2 Ağustos 2013 (UTC)

Ana sayfa bir nevi vitrindir. Vitrin itici olursa işler bozulabilir. Vaktim ve becerim elverdiğince yardım etmek isterim. Tabi epey bir yol göstermeniz gerekebilir. Nasıl yapılacağını öğretirseniz elimden geleni yaparım. Hoşçakal. Aditdigo (mesaj) 11:14, 2 Ağustos 2013 (UTC)
Bu sorun değil, zaten biz de yapa boza öğreniyoruz. Vikiproje:Ana Sayfa'ya GM ile ilgili 4 tane menü başlığı ekledim. Bunlar aynı zamanda işlem sırasını gösteriyor. Önce Vikiproje:Ana Sayfa/GM İnceleme sayfasına kabaca inceleyip GM olabileceğini düşündüğümüz maddeleri atıyoruz. Bunları bir başkası daha detaylı inleceyip değerlendiriyor. Şu anda Ertly ile ben çalıtığımız için birbirimizin eklediği maddelere bakıyoruz. Sen de katılırsan, aynı şeyi üçlü yaparız. Böylece maddeler ön incelemeden geçmiş oluyor. Bunları GM Adaylık sayfasına ekliyoruz. Burda Vikipedistler görüş belirtiyorlar. Yani en azından bunu umuyoruz. Bir de Ana Sayfa projesinde olmayan kişiler de buraya GM önerileri getirebiliyorlar. Son aşama ise Adaylık aşamasından geçenleri takvime yerleştirme aşaması, yani Vikiproje:Ana Sayfa/GM Takvim'i doldurma. Bu işlemlerin en yüklüsü Vikiproje:Ana Sayfa/GM İnceleme bölümü. Burdaki maddeleri gözden geçirebilirsin. Buraya öneriler ekleyebilirsin. Kısaca yapacak çok şey var. Hadi kolay gelsin, umarım iyi bir ortak çalışma gerçekleştiririz. Kolay gelsin. Mukaddimeileti 14:26, 2 Ağustos 2013 (UTC)
Şu an benim için çok karmaşık ve başa çıkılamaz görünüyor. Katkılarımdan göreceğiniz üzere vaktim de pek kısıtlı. Mesaj arşivimde kalsın hazır olunca yardım etmeyi deneyeyim.Aditdigo (mesaj) 06:53, 3 Ağustos 2013 (UTC)

Seçkin resim sorumlusu[kaynağı değiştir]

Merhaba i.e. Seni seçkin resim sorumlusu adayı göstermek istiyorum. Zaten bu işi yapıyorsun. Resmi olsun bari. Mukaddimeileti 20:08, 2 Ağustos 2013 (UTC)

İşte buna evet derim hocam. Teşekkürler.--i.e.msj 20:44, 2 Ağustos 2013 (UTC)
Seni aday gösterdim. Bu arada bana bir borcun var biliyorsun, önümüzdeki hafta İBP'yi sen yürütecektin. 32. hafta seni bekliyor. Bir hafta da ense yapalım şurda:) Mukaddimeileti 22:45, 2 Ağustos 2013 (UTC)
Umarım bir aksilik yaşamam. Fazla günüm kalmadı, nasipse Pazar günü İBP sayfasını hazırlarım. --i.e.msj 23:24, 2 Ağustos 2013 (UTC)

32. hafta İBP'si[kaynağı değiştir]

Merhaba i.e. 32. hafta İBP'si için görsel bakım çalışmaları için kullandığım taslak yapıyı senin için hazırladım. Baştan başlayıp uğraşmana gerek yok. Burda "Kullanılmayan dosyaların düzenlenmesi" kısımlı birinci ve ana bölümün içini doldurman yeterli. Mukaddimeileti 09:20, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Tamamdır, biraz sonra yazacağım. Teşekkürler.--i.e.msj 09:37, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Mukaddime, İBP'ye katıldım da bir soru günışığına çıkmayı bekliyor. Sadece telif ve commons'a taşınması sebeplerle silinen dosyaların işlemlerini mi alt sayfama girim? Başka sebeplerle silinmesi adına etiketlenen dosyaları napiyim, silim geçim mi ardıma bakmadan?. :) --Garbino ileti 11:50, 5 Ağustos 2013 (UTC)

Kusura bakma Garbino, bugün koşturmacalarım oldu, o yüzden cevap veremedim. Zaten sorunu halletmişsiniz i.e. ile. Malum, bu hafta İBP'yi i.e'ye devrettim. Kolay gelsin:)Mukaddimeileti 19:43, 5 Ağustos 2013 (UTC)
Vay bir hafta kaçamak yapacaksın. :) Ben sadece proje aşamasında yardımcı olacak sanıyordum. Ayrıca halledemedik, gideyim de halledelim. Tanrılar kan istiyor!. :) Teşekkürler, sevgiler.. --Garbino ileti 20:07, 5 Ağustos 2013 (UTC)
  • Merhaba Garbino, kullanılmayan adil kullanım dosyaları için yaratan kullanıcılara 7 gün içinde silinecektir diye mesaj gönderiyoruz, ama hemen siliyoruz gibi geldi. Kullanıcılar ya bu süre içinde dosyaları bir yerde kullanırlarsa? 7 gün beklemek doğru olmaz mı? Mukaddimeileti 07:37, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Merhaba Mukaddime, silme işlemi gerçekleştirdiğim dosyaların tümü projeye katılan kullanıcıların etiketlediği dosyalar ve 7 gün bekletme süreli etiketlenen dosyaların hiç birine dokunmuyorum. Kullanılmayan AK dosyası da hiç silmedim. Diğer sebeplerle silinen dosyalara bakarsan; çift kopya, kullanışsız yani ansiklopedik değerde olmayan dosyaları siliyorum. Muhtemelen kendi alt sayfanda yer alan bir dosya sebep böyle düşündün ancak mevcut o dosya daha sonra ansiklopedik değerde olmadığı gerekçesiyle yeniden etiketlenmişti nitekimde öyleydi ve sildim. :) Bakabilirsin ilgili silinmiş sürüme. Bugüne kadar politikalardan şaşmadım malum, bugünden sonra da 2 puan için şaşmam sanıyorum :) Sevgiler.. Garbino ileti 08:59, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Haklısın, ben Rapsar'ın benden sonra yeni etiketler yapıştırdığını farketmedim. Şöyle bir durum olmuştu. Bu etiketlemeden dolayı iki kullanıcıya (ZErGoo ve Akahyaoglu) mesaj göndermiştim. Bunun için sana yazdım. 2 puan için bir dosya sildiğini söylemek aklımın ucundan bile geçmemişti. Yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. Dosya işlerini de artık sizlere bırakıyorum. İki dosya için bir arkadaşımla kırıcı olacağıma bırakırım daha iyi. Mukaddimeileti 09:14, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Yasin Kahyaoğlu geri getirildi ve senin sürümüne döndü. 7 gün içerisinde bir maddeye kendini yar edemezse, elimden kurtulamaz söyleyim!. :) Diğer dosya ise Commons'a taşındığı için geri getirmemin bir anlamı olmayacak. :) Ayrıca ben kırıcı söylemlerde bulunduysam asıl özür dilerim. Ne demek kırmak!. Sen ne istersen yaparım demedim mi daha geçenlerde?. Hatta sonuna da bir "heheyt!" yerleştirmiştim. :) Karış lütfen, hiç rahatsız değilim ben. Sevgilerimle.. --Garbino ileti 09:33, 7 Ağustos 2013 (UTC)

Commons'a aktarma[kaynağı değiştir]

Merhaba i.e. Öğrenmek için soruyorum. şu kullanıcı bölgesinin 5 fotoğrafını çekip adil kullanım dosyası olarak koymuş. Bunlar Commons'a aktarılabilir değil mi? Mukaddimeileti 13:54, 6 Ağustos 2013 (UTC)

Örneğin bu dosyayı yükleme tarihi olarak kontrol ettiğimde sorun olmadığını, görüntünün thumbnailinin, 2005 yılında oluşturulmuş bir sitede Vikipedi'ye link verilerek kullanıldığını ve kullanıcının tüm resimleri Casio EX-Z30 ile çektiğini gördüğümden dolayı, yüklenmesinde sakınca olmadığını anladım. Bugün boş vakit oluşturabilirsem hemen taşırım. Saygılar.--i.e.msj 13:59, 6 Ağustos 2013 (UTC)
Hepsi aynı şekilde taşındığından dolayı, tümünü taşıyıverdim :)...--i.e.msj 14:11, 6 Ağustos 2013 (UTC)

Dikkatli inceleyin[kaynağı değiştir]

Merhaba Mukaddime. Ertly ile çeşitli mesajlaşmalar yaptım. Kuşkularını giderdim. Gördüğünüzü varsayarak buraya yazmıyorum. Asıl amaç bütün maddeleri "1917 Rus Devrimi" adlı şablona toplamaktı. Nitekim bunu yaptım. Bir sorun olmayacağını düşünerek şablonlara sil etiketi koymuştum. Görüyorum ki konuya müdahil oldunuz :)--Türk Süvarisi ileti 10:44, 7 Ağustos 2013 (UTC)

Değişiklik yapmak için gerekli mesajlaşmaları yapıyorum. Süreç daha bitmedi.--Türk Süvarisi ileti 12:41, 7 Ağustos 2013 (UTC)

Ana Sayfa'da Bunları biliyor muydunuz köşesi[kaynağı değiştir]

Merhaba kibele, Vikiproje:Ana Sayfa/Tasarımlar sayfasında açtığım konu ile işgili tartışmaya katılabilir misin? Mukaddimeileti 06:58, 7 Ağustos 2013 (UTC)

katıldım oni. :) kolay gelsin. --kibele 17:20, 7 Ağustos 2013 (UTC)
  • Destek Destek Bayramın mübarek olsun Mukaddime :) Hazır gelmişken oy vererek bi mesaj da vermiş olayım dedim :D --bermanya 17:23, 8 Ağustos 2013 (UTC)
Allah nasip ederse bu sene iyi bir üniversite kazanacağım :) Hangi bölümü bitiriyor kızın? --bermanya 21:31, 8 Ağustos 2013 (UTC)
Güzel bölüm valla :) Doğru diyorsun, ayarı kısmaya çalışıcaz artık :) --bermanya 21:54, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Bayram kutlaması[kaynağı değiştir]

Mübarek Ramazan Bayramınızı en iyi dileklerimle tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim. Hayırlı Bayramlar..--Eğitmenmahmut msj 18:18, 8 Ağustos 2013 (UTC)

İş Birliği Projesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar ben bu haftaki iş birliği projesine katıldım ve Vikipedi Medya İnceleme Timi tarafından incelenmiş dosyaları Commons'a taşımaya çalışıyorum acaba puanlama sistemine yaptıklarımı takip edip sizmi işliyorsunuz ? buralarda yeniyim neyin ne olduğunu yeni yeni öğreniyorum kusura bakmayın rahatsız ettiysem, iyi çalışmalar :) ----Mert Taşkın ileti 20:18, 9 Ağustos 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
İBP'nin 32. haftasında yapılan Kullanılmayan dosyaların düzenlenmesi ve görsel bakım çalışması konulu iş birliğine katılımınız için teşekkürler. Geçtiğimiz hafta 778 dosyanın düzenlemesini yaparak, Vikipedi'nin görselliğini biraz daha arttırdık. Bu haftanın iş birliği projesine de katılımızı bekler, katkılarınız için tüm Vikipedi ailesi adına teşekkür ederim. i.e.msj 21:18, 11 Ağustos 2013 (UTC)

İBP kapatma[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yeni {{İBP tamamlandı}} ve {{İBP son}} isimli İBP kapatma şablonları oluşturdum. Sende bir kontrol edersen sevinirim. Ayrıca bu hafta başarıyla tamamlanmıştır. Teşekkürler. --i.e.msj 21:43, 11 Ağustos 2013 (UTC)

Tatil ricasi[kaynağı değiştir]

Merhaba kibele, tatildeyim ve kaldigimiz yerde internet maalesef calismiyor. Bu hafta sonu donecegim. Benim icin bu hafta Ana Sayfadaki gunun maddelerini degistirip, is birligi projesini yurutebilir misin? Yanima bilgisayarimi falan almistim, kaldigimiz yerde internet de olacakti ama tahmin ettigimden farkli oldu. Yardimin icin simdiden tesekkur ediyorum. Mukaddimeileti 15:59, 13 Ağustos 2013 (UTC)

al benden de o kadar, şimdi gelebildim. bakmaya çalışırım. dinlen sen. :) --kibele 17:22, 14 Ağustos 2013 (UTC)
vikideki hesabın hayata uymaması diyorlar buna. :( kusura bakma. --kibele 13:53, 20 Ağustos 2013 (UTC)

Hoş geldin Mukaddime, tatil bitti mi?. :) --Théoden ileti 21:56, 18 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Garbino. Adını değiştirmişsin, önce şaşırdım, hayırlı olsun. Çok güzel bir tatil oldu. Bu yıl leyleği havada gördüm valla. Mukaddimeileti 22:00, 18 Ağustos 2013 (UTC)
Doğru ya önce ben o "şey" kullanıcı adlı yazmalıydım. :) Öyle yapmam gerekti ve bir kral oldum ben de. :) Teşekkür ederim. Bu arada, en iyisini yaptın, tek eksisi iş yükün biraz arttı. Onu da halledeceğinden kimsenin şüphesi yok. Sevgiler.. :) --Théoden ileti 22:08, 18 Ağustos 2013 (UTC)

Buradaki[1] başvurumu tekrar değerlendirebilirmisiniz size zahmet olmaz ise ?--Mert Taşkın ileti 22:46, 18 Ağustos 2013 (UTC)

Devriyelik yetkiniz etkinleştirilmiştir. Katkılarınızın artarak sürmesi dileğiyle. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 09:57, 20 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Mert Taşkın. Tatil dolayıısyla biriken işleri ancak temizliyorum, devriyeliğini vermek Théoden'a kısmet olmuş. Başarılar. Mukaddimeileti 10:01, 20 Ağustos 2013 (UTC)

Beyaz liste üyeliğiniz[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Sizi beyaz listeye ekledim. Değişikliklerinizin devriyeler tarafından kontrol edilmesine gerek yok. İyi çalışmalar. Mukaddimeileti 10:07, 20 Ağustos 2013 (UTC)

Teşekkür ederim. :)Boreanaz. (mesaj) 16:01, 20 Ağustos 2013 (UTC)

Seçkin resim sorumlusu[kaynağı değiştir]

Merhaba i.e. Seçkin resim sorumlusu olmuşsun. Hayırlı olsun. Mukaddimeileti 07:16, 22 Ağustos 2013 (UTC)

Çok teşekkürler. Senin sayende oldu :).--i.e.msj 10:00, 22 Ağustos 2013 (UTC)

Yazarlar ve kitaplar kategorileri[kaynağı değiştir]

Merhaba Dezeke, Yazarlar ve Kitaplar genel kategorileri yerine alt kategorilerin madelere konulması daha iyi olmaz mı. Yani bir maddeyi anı kitapları yazarları, feminist yazarlar vb. alt kategorilere koyamıyorsak, tabii mecburen yazarlar kategorisine ekleyeceğiz. Mukaddimeileti 22:53, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Aslında bir edebiyat projesi başlatmayı planlıyordum, tüm yazar ve kitapları bir kategoride toplarsam daha rahat olur diye düşünmüştüm ancak mesaj attığınıza göre böyle olmuyor demekki. DezekeMesaj 01.58, 24 Ağustos 2013 (UTC)Yanıtla
Bunu yapabilirsiniz, hatta çok da iyi olur. Öncelikle bir Vikipedi:VikiProje başlatın. Varolan projelerden yararlanabilirsiniz. Bu proje için {{VikiProje Tiyatro}} benzeri bir şablon yaparak maddelerin tartışma sayfalarına ekleyin. Böylece proje kapsamında olan maddeler Kategori:VikiProje Tiyatro maddeleri benzeri bir kategori altında toplanır. Vikipedi'nin bir Edebiyat projesine çok ihtiyacı var. Elimde Aziz Çalışlar'ın Türk ve Dünya Edebiyatçıları ansiklopedisi var. Projenize arada bir katkı yapmaya da çalışırım. Bu konuda iş birliği projeleri de önerebilirsiniz. Selam ve sevgiler. Mukaddimeileti 09:02, 25 Ağustos 2013 (UTC)

Kılıçkalkan[kaynağı değiştir]

Selam Mukaddime,
Şunu geri mi alsak? TDK bitişik olarak sözlüğe dahil ediyor. İyivikiler... [ho? ni!] 04:33, 27 Ağustos 2013 (UTC)

Devriyelik Başvurusu[kaynağı değiştir]

Devriyelik başvurusu yaptım değerlendirir misin? DezekeMesaj 14.02, 28 Ağustos 2013 (UTC)Yanıtla

Devriyelik yetkisi verdim. Hayırlı olsun. Bu arada Edebiyat konusu ne oldu? Mukaddimeileti 11:59, 28 Ağustos 2013 (UTC)
Vikiproje sayfaları ile Vikiprojelerden bazılarını inceledim, şu an üzerinde çalışıyorum. DezekeMesaj 17.08, 28 Ağustos 2013 (UTC)Yanıtla

Devriyelik Başvurusu[kaynağı değiştir]

Bundan 4-5 gün önce Deriyelik için başvurmuştum ama kimsenin gözden geçirdiği yok.Devriyelik için her ne kadar şey varsa yaptım.Acaba küçük bir iyilik yapmak isterseniz deviryelik başvurumu gözden geçirir misiniz? Kullanıcı Mesaj:Ömer BerkayÖmer Berkay (mesaj) 12:02, 28 Ağustos 2013 (UTC)

VikiProje Edebiyat davetiyesi
İyi günler...
Edebiyat alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Edebiyat Portalı altında toplamayı hedefleyen Edebiyat Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.


Ömer Berkay Hakkında Şikayet[kaynağı değiştir]

Merhabalar, ben (Naldöken,Bornova) sayfasına (Naldöken)olarak yönlendirme yaptım Kullanıcı mesaj:Ömer Berkay adlı devriye bana direkt olarak böyle yapma engellerim diyor.Lütfen bu konuya bir el atın nasıl devriyelik bu zaten viki kurallarında da bir defada engelleyemezsin.Ancak bu benim yaptığımın yanlış olduğunuda düşünmüyorum.Tehdit gibi mesaj atmış. Şimdiden teşekkürler..Bu imzasız yazı Bornovapo (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Köy maddeleri[kaynağı değiştir]

Bir ara köy çeşmesinde konuşulduğunda, köy maddelerinin İBP kapsamına alınarak temizleneceğini söylemiştiniz. Acaba bu yakınlarda böyle bir çalışma yapabilir miyiz?--i.e.msj 21:16, 29 Ağustos 2013 (UTC)

Saldırgan Kullanıcı[kaynağı değiştir]

Sizi rahatsız ettiğim için özür dilerim ama bir şikayet duyurusu için sizden yardım isteyecektim.Bornovapo yakın zamanda bir yönlendire hatası yapmıştı ve bende uyardım hatta bugün yardım ettim ve nasıl yapacağını söyledim.Niyetim kötü değil ben kimseye zarar vermek istemiyorum.Bu kullanıcı şimdi beni şikayet etmiş ve ben daha öncesinde yaptığım ani tepkiden dolayı kusura bakmayın dedim ve kabullendim.Ben ona yaptığı hatayı kabullenmesini ve doğrusunu yapmasını istedim tehtid etmedim.İlk Vikipediye başladığımda bana da böyle şikayet mesajları geliyordu ve ben hatamı kabullenerek düzeltmeye çalışmıştım.Kimseyi yargılamadım,şikayet etmedim.Bence Şikayet edilecek biri varsa Bornovapodur.Amacım sadece Türkçe Vikipediyi en çok kullanılan Vikipedi haline getirmek.İsterseniz bu olayın geçmişine bakabilir ve asıl suçluyu görebilirsiniz.Lütfen gereğini yapılsın.Aynı zamanda kullanıcı kendine gelen tüm engelleme ve uyarı mesajlarını silmiş.Kullanıcı Mesaj:Ömer BerkayÖmer Berkay (mesaj) 22:12, 29 Ağustos 2013 (UTC)