Kullanıcı mesaj:Dezeke

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ufak değişiklik[kaynağı değiştir]

  • Merhaba :) Şurada ufak bir değişiklik yaptım. Haberiniz olsun dedim :) İyi günler, katkılara devam :) Empi-ileti 11:43, 26 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Dezeke, Store Bededag ve Aziz Stephen Günü katkıları için teşekkürler. Sizi beyaz listeye aldım, artık işlemleriniz sürüm kontrolüne ihtiyaç duymayacak. Bu vesile ile bir iki hatırlatma yapmak istiyorum. Eklediğiniz maddelere kategori ve İnterviki vermeyi unutmayın, bunlar oldukça önemli. Bir de eklediğiniz Adil kullanım dosyaları olan kitap kapaklarının mutlaka bir maddede kullanılması gerekiyor. Maddesi olmayan bir adil kullanım dosyasının adil kullanım gerekçesi olmadığı için silinmesi gerekir. Vikipedinin telif konusu biraz karışıktır. Ayrıca VP:İBP'ye katılırsanız çok sevinirim. BU hafta İsviçre maddesinin kırmızılıklarını açmaya çalışıyoruz. Katkı yapacak herkese ihtiyacımız var. İyi çalışmalar. Mukaddimeileti 12:51, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Tekrar merhaba. Katılımın İBP'yi daha zevkli hale getirdi. Çok güzel katkılarda bulunuyorsun. Bu arada maddelerde bilgi kutularını kullanabilirsin diyecektim ki, zaten farketmişsin. Kolay gelsin ve umarım İBP'ye uzun süre katkıda bulunursun. Mukaddimeileti 11:06, 13 Temmuz 2013 (UTC)

Ekran Yakalama Görüntüleri[kaynağı değiştir]

Masumiyetin Ziyan Olmaz sayfasındaki görüntüleri inceler misiniz, doğru yapmış mıyım. Bir de 14. dipnotta bir cümleyi kaynaktan direk aldım sorun oluşturur mu?

Bana bir sorun var gibi görünmedi, ama açıkçası ben bu tür telif sorunlarıyla pek ilgilenmedim. Sorun olursa birileri bildirir sanırım. 14. dipnottaki alıntıyı tırnak içine aldım, böylece verdiğin kaynaktan alıntı yaptığın belli oluyor.
Bu haftanın İBP'si ilgi çekmedi mi acaba? Henüz katılan olmadı. Mukaddimeileti 21:16, 16 Temmuz 2013 (UTC)

Ben de çok usta değilim ancak bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışacağım.

  1. Yüksek kültür ve Alçak kültür maddelerinde problem var tartışma sayfalarına yazdım.
  2. Maddelerin ilk cümlesi maddeyi özetler.Örneğin Pascali's Island maddesi "Pascali's Island 1988'de Barry Unsworth'un aynı adlı romanından uyarlanan İngiliz Dram filmidir." gibi.
  3. İntervikileri eklemeyi unutmayın.
  4. [1] sayfasında yazacağım olmalı :)

Umarım yardımcı olmuşumdur. DezekeMesaj 22.24, 13 Ağustos 2013(UTC)

Çok teşekkürler hocam dediklerinizi dikkate alacağım :) Eğer mümkün ise bana yüksek kültür ve alçak kültür konularında yardım edersen sevinirim ----Mert Taşkın ileti 22:01, 13 Ağustos 2013 (UTC)

County ABD`de farklı bir yönetim şekli olmasıns rağmen sesteş değil aynı kelimedir, yönetim şekli değişmesi bu durumu değiştirmez. County yerine kontluk kelimesinin kullanılması daha doğru olmaz mı? Sonuçta yönetim şekli değişmiş olsada ülke yine ülkedir. kullanıcı:dezeke 15.51 20 Ağustos 2013

Merhaba, hiç sorma. Belki yaptığım değişikliği görmüşsündür. Aslında ilk olarak Kontluğu şeklinde ayarladım ama sonra bunun büyük karışıklığa yol açacağını düşündüm. Aslında konuyu Köy Çeşmesine taşıyacaktım ama sonradan nedense vazgeçtim. Bende Kontluğu olması gerektiğini düşünüyorum. Maddeler azken bu daha iyi olacaktır hatta. Ne dersin? Köy Çeşmesine taşıyalım mı?--i.e.msj 13:06, 20 Ağustos 2013 (UTC)
Daha sağlıklı olur ancak bu haftanın İBP`si bu konuda, bir görüşbirliğine varana kadar İBP sekteye uğrar. Gördüğüm kadarı ile bu liste ile ilgilenen bir kaç kişi var, onlar da kontluk olarak kullanmışlar, şimdilik kontluk olarak kullanıp, tartışmayı daha sonra yaparsak daha iyi olur. Tabi projeye katılanlarla da gerekirse konuşulmalı. Bu arada tatilde olduğum için pek aktif olamıyorum.Dezeke 16.38 20 Ağustos 2013
Ben yine de dayanamadım. Çünkü gelecekteki binlerce maddeye etki edecek bir değişiklik olacak bu. Bu nedenle burada bir tartışma başlattım. Fikir belirtirsen sevinirim.--i.e.msj 13:37, 20 Ağustos 2013 (UTC)

Yazarlar ve kitaplar kategorileri[kaynağı değiştir]

Merhaba Dezeke, Yazarlar ve Kitaplar genel kategorileri yerine alt kategorilerin madelere konulması daha iyi olmaz mı. Yani bir maddeyi anı kitapları yazarları, feminist yazarlar vb. alt kategorilere koyamıyorsak, tabii mecburen yazarlar kategorisine ekleyeceğiz. Mukaddimeileti 22:53, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Aslında bir edebiyat projesi başlatmayı planlıyordum, tüm yazar ve kitapları bir kategoride toplarsam daha rahat olur diye düşünmüştüm ancak mesaj attığınıza göre böyle olmuyor demekki. DezekeMesaj 01.58, 24 Ağustos 2013 (UTC)[yanıtla]
Bunu yapabilirsiniz, hatta çok da iyi olur. Öncelikle bir Vikipedi:VikiProje başlatın. Varolan projelerden yararlanabilirsiniz. Bu proje için {{VikiProje Tiyatro}} benzeri bir şablon yaparak maddelerin tartışma sayfalarına ekleyin. Böylece proje kapsamında olan maddeler Kategori:VikiProje Tiyatro maddeleri benzeri bir kategori altında toplanır. Vikipedi'nin bir Edebiyat projesine çok ihtiyacı var. Elimde Aziz Çalışlar'ın Türk ve Dünya Edebiyatçıları ansiklopedisi var. Projenize arada bir katkı yapmaya da çalışırım. Bu konuda iş birliği projeleri de önerebilirsiniz. Selam ve sevgiler. Mukaddimeileti 09:02, 25 Ağustos 2013 (UTC)


Devriyelik Başvurusu[kaynağı değiştir]

Devriyelik başvurusu yaptım değerlendirir misin? DezekeMesaj 14.02, 28 Ağustos 2013 (UTC)[yanıtla]

Devriyelik yetkisi verdim. Hayırlı olsun. Bu arada Edebiyat konusu ne oldu? Mukaddimeileti 11:59, 28 Ağustos 2013 (UTC)
Vikiproje sayfaları ile Vikiprojelerden bazılarını inceledim, şu an üzerinde çalışıyorum. DezekeMesaj 17.08, 28 Ağustos 2013 (UTC)[yanıtla]
Merhaba. Maalesef katkı yapmayı pek sevdiğim bir alan değil. Docbaba, Yabancı, Vikiçizer ve Homonihilis ilgilenebilir muhtemelen. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:09, 29 Ağustos 2013 (UTC)

Teknik Destek[kaynağı değiştir]

Üst menüdeki(madde, tartışma, değiştir, sayfa...) sayfa'nın altbaşlıkları(geçmiş...) çıkmıyor. Monobook temasını kullanıyorum, varsayılan temaya döndüm ama yine aynı sorunla karşılaşıyorum yardımcı olabilir misiniz? Ya da kime başvurmalıyım?# Dezekemesaj 19:43, 31 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba, geçen gün Vikipedi https (güvenli ağ) formatına geçtiğinden dolayı biraz karışıklık yaşandı ve hala yaşanıyor. Kullandığım diğer bilgisayarın ekranı tüplü yani CRT olduğu ve çözünürlüğünü fazla artıramadığım için dediğiniz soruna benzer bir sorun yaşamıştım. Oku ve Kaynağı Düzenle ile Geçmişi Gör butonları sayfanın altına sarkıyordu. Çözünürlüğü arttırınca bu sorundan kurtuldum. Bunun yanı sıra, şu anda google chrome tarayıcı kullanıyorsanız, çerezler ile ilgili sorunlar 3 aydır devam ediyor. Sanırım çözmeye çalışıyorlar ki, bu aralar neredeyse her gün yeni sürüm çıkartıyorlar. Bu sorun Google servislerinin yavaşlaması ile bende son aşamaya geldi. Yakında tarayıcıyı değiştirmeyi dahil düşünüyorum. Bence sizde ekran çözünürlüğünüzü arttırmayı, tarayıcınızı değiştirmeyi veya tarayıcınızın ön belleğini boşaltmayı denemelisiniz. Muhtemelen sorun çözülecektir, çünkü büyük ihtimalle bu sorun tarayıcınızdan kaynaklanıyor. Kolay gelsin.--i.e.msj 17:44, 31 Ağustos 2013 (UTC)

edebiyat daveti[kaynağı değiştir]

selam, davet için teşekkürler. elbette ilgimi çeken bir konu. katılımcı olarak adımı ekledim. ancak bir süre daha pek yoğun olamam. sevgiler, elinize sağlık. kibele 17:44, 31 Ağustos 2013 (UTC)

Katılımınız için teşekkürler. Projeyi oluştururken kitap maddeleri açmayı planlıyordum ancak edebiyat konusunda, en temel konularda bile, Vikipedi'nin çok eksiği varmış bu yüzden ne kadar destek o kadar iyi. Dezeke

Cabaret Voltaire[kaynağı değiştir]

Selamlar Dezeke, buradaki maddede yaptığınız çalışma devam ediyor mu? şablonu kaldırmadan sormak istedim. iyi çalışmalar diliyorum..Beyazmavi ileti 02:49, 2 Eylül 2013 (UTC)

Haber verdiğiniz için teşekkürler, şablonu kaldırdım. # Dezekemesaj 11.24, 2 Eylül 2013 (UTC)[yanıtla]

İBP'nin gelecek haftaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Dezeke,

İş birliği projesinin'nin önümüzdeki haftalarda hangi konularda yapılması gerektiğini belirleyebilmek için yardımınıza ihtiyacım var. Bunun için Vikipedi:İş birliği projesi/Gelecek hafta veya aylar için proje önerileri ve oylamalar ve Vikipedi:İş birliği projesi/Kırmızılar sayfalarında görüşlerinizi beklirtirseniz sevinirim. Yapılmasının yararlı olacağını düşündüğünüz işleri değil, katılmayı düşünebileceğiniz işleri belirtmeniz karar vermede daha çok yardımcı olacaktır. Sevgilerle.. Mukaddimeileti 09:05, 3 Eylül 2013 (UTC)

Türk Mitolojisi[kaynağı değiştir]

İyi Günler Türk ve Akraba Halklar Mitlojisinde 500'ün üzerinde madde yazdım. Bunların 400 tanesini Azeri diline çevirdim. Şimdi İngilizceye ve mümkünse Rusçaya çevrilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hatta Türkmence, Özbekçe, Kırgızca, Kazakça gibi başlıca akraba dillere bu ortak kültür unsurlarının tercüme edilmlesi bence bir zorunluluk, ama maalesef tek başıma elimden hiç bir şey gelmiyor. Ancak bu bahsettiğim dilleri ve Rusçayı hiç bilmiyorum. İngilizcem de pek iyi değil. Bana yardımcı olabilir misiniz. Veya yardımcı olabilecek kullanıcılara yönlendirebilir misiniz? En azından başlangıç için İngilizce'ye çevriye başlayabilirim böylece...

Çok teşekkür ederim. İsterseniz daha detaylı bilgi verebilirim. Buzancar (mesaj) 13:14, 4 Eylül 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
Güzel katkılarınız için benden bir tebrik mesajı olsun. Mukaddimeileti 11:47, 6 Eylül 2013 (UTC)

VikiProje Breaking Bad davetiyesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar buradaki gelecek hafta ve aylar için yapılan işbirliği projesi oylamasına katılabilirmisiniz ? Mert Taşkın iletie-posta 16:08, 9 Eylül 2013 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selam Dezeke, etkin bir devriye olduğunu bildiğimden dolayı sana konu ile ilgili mesaj atmadan yapamadım. Vikipedi'de adil kullanım görüntülerinin yasalar gereği kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--i.e.msj 23:03, 15 Eylül 2013 (UTC)

Eğitim amaçlı kullanımı açabilir misiniz? Dezekemesaj 21:15, 16 Eylül 2013 (UTC)
Elbette Dezeke, seve seve anlatabilirim. Ancak şunu bilmeni isterim ki, ben asla doğrudan doğruya TC FSEK izin vermiyor diye adil kullanım dosyalarının silinmesine kısmen taraftarım. Bu yüzden hepimizi etkileyecek bu tartışmayı etkin kullanıcılara ileterek, tartışmasının büyümesini istedim. Bildiğin gibi eğitim amaçlı durum 5846 sayılı FSEK'in 33'ncü maddesinde belirtiliyor. Buna ilişkin bilgiyi Vikipedi:Adil kullanım hakkında sayfasında bulabilirsin. Sayfayı İspanyolca sayfadan çevirdim. Dediğim gibi FSEK'in 35'nci maddesi uyarınca adil kullanımın Türkiye için geçerli olduğunu Pinar iddia ediyor ama bu konuda hala kaygılar mevcut. Tartışmayı izleme listene alabilirsen, tüm tartışmadan haberin olabileceğini düşünüyorum. Aklına takılan başka sorular varsa profesyonel olmasam da cevap vermekten memnuniyet duyarım. Saygılar.--i.e.msj 21:24, 16 Eylül 2013 (UTC)
Sormak istediğim şey eğitim amaçlı olma kriteri nedir? Vikipedi'deki her madde için eğitim amaçlı diyebilir miyiz ya da hangileri için diyebiliriz? Hukuktan anlamam, Bern SÖzleşmesi'nin 10. maddesinde bununla alakalı bir bilgi var. Eğitim amaçlı olma kriterini bilmediğim için direkt size iletmek istedim. Dezekemesaj 08:33, 17 Eylül 2013 (UTC)
Konuyla ilgin olmasına gerçekten seviniyorum. Çünkü adil kullanım tartışmasında her tür fikire ihtiyacım var. Şu aralar bizde senin sorduğun sorunun cevabını arıyoruz. Mesela Pınar, konuyla ilgili 5846 FSEK'te düzenleme var ve Türkiye'de adil kullanım var ama Ansiklopedi, "ilim eseri" sayılmaz mı diyoruz? şeklinde güzel bir yanıt vermiş. Umalım, bu konuda profesyoneller de tartışmamıza katılır ve biz sorunun cevabını bulabiliriz. Benim ise şu anda kafam karışık, Pınar'a hak vermekle birlikte bazı sıkıntılar olduğunu veya olacağını da düşünüyorum. Şu anda durum bu. Teşekkürler...--i.e.msj 09:29, 17 Eylül 2013 (UTC)

II. Aşot maddesi kırmızıydı saat 19:50 gibi. Hemen işe koyuldum gayet güzel maddeyi hazırladım tam kaydediyordum sen maddeyi açmışsın. Tebrik ederim. Sadece bildirmek istedim. Kolay gelsin. İyi vikilemeler!
SiLveRLeaDmsj ? 17:50, 17 Eylül 2013 (UTC)

Ben de pişti olmamak için yayınlamadan önce sayfayı kontrol ettim, tahmin ettim böyle bir şeyin olabileceğini. Liste çevirdiğim de oluyor bana da, uğraşıp çeviriyorum metaviki'ye ekleyeceğim sırada fark ediyorum ki başkası yanlış isimde zaten sayfayı çevirmiş. Dezekemesaj 22:37, 17 Eylül 2013 (UTC)

Sizi özledik Dezeke![kaynağı değiştir]

Dezeke, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz! Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:52, 19 Kasım 2014 (UTC)

Sizi özledik Dezeke![kaynağı değiştir]

Dezeke, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:21, 19 Aralık 2014 (UTC)

The Cornhusker Vortex silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (The Cornhusker Vortex) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/The Cornhusker Vortex sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Kaylorensen (mesaj) 11.16, 23 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.40, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili Dezeke, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Dezeke, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]