Kullanıcı mesaj:Cihanşinas/Arşiv II

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Satirdan kahraman tarafından 3 yıl önce Vikiproje Tarih Yenilendi başlığına

Osmanlı portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Portal:Osmanlı portalını açmışsınız ancak portalın öncelikle Vikipedi:Portal/Teklifler sayfasında teklif edilip oylanması gerekiyor. Bunu yerine getirdiniz mi? İyivikiler... ho? ni! 14:28, 23 Nisan 2009 (UTC)

  • Portal, oylama yapılmadan açıldığı için, bütün portal sayfaları Kullanıcı: /Portal:Osmanlı altına toplandı. Oylama olumlu sonuçlanırsa, isim değişikliği yapılarak yeniden portala dönüştürülecekler. İyivikiler... ho? ni! 15:20, 23 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba , hazırladığın Osmanlı Portalında sana sormadan birkaç değişiklik yaptım. Umarım beğenirsin. (Beğenmezsen geri al gitsin! ) Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 19:55, 30 Nisan 2009 (UTC)

Burada yaptığınız değişikliğin sebebini öğrenebilir miyim?
мrxesu 16:56, 19 Mayıs 2009 (UTC)

  • Teşekkür ederim iyi çalışmalar.
    мrxesu 17:01, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Elbistan, Kahramanmaraş[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 02:02, 20 Mayıs 2009 (UTC)


Osmanlı Portalı ve diğer tarih portalları[kaynağı değiştir]

Önemli değil .Tarih çok önemli bir bilim ve benim ilgi alanlarımdan.Osmanlı Devleti de bizim sahip çıkmamız gereken değerlerimizden.Osmanlı Portalındaki güzel katkılarının devamı dileğiyle...İleride Vikiproje:Tarih'i başlatmayı düşünüyorum.Bu projede hep beraber çalışabilir ve Osmanlı için çok daha güzel şeyler yapabiliriz.Alt portallar hakkındaki fikirlerini ben de destekliyorum.Fakat söz konusu alt portallar açılmadan önce Tarih Portalı tamamlanmalı diye düşünüyorum.Osmanlı Arması için teşekkürler.İyi akşamlar,iyi vikiler----Âkhilleus mesaj 17:35, 28 Mayıs 2009 (UTC)

  • Oylamayı kapattım ve Portal:Osmanlı sayfalarını kullancı sayfasından portal sayfalarına geri taşıdım. Tasarımınız hoş olmuş ama bir küçük not: Portalın en üstündeki "hoş geldiniz" yazısı pek kocaman geldi bana, biraz ufaltılsa daha iyi olabilir. Umarım bu portal da öncekiler gibi öksüz kalıp silinmeye mahkum olmaz. İyivikiler... [ho? ni!] 20:50, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Osmanlı Portalı ve Tarih Portalının genişletilmesi[kaynağı değiştir]

Selam Osmanlı portalının açılması gerçekten çok sevindirici.Osmanlı portalında sözler bölümü oluştursak ve bu bölüme Osmanlı padişahlarının sözlerini koysak sence nasıl olur?Ayrıca Yapabilecekleriniz bölümü oluşturarak Osmanlı ile ilgili düzenlenecek maddeleri sıralayabiliriz.Benzer bir bölüm Tarih portalında da var fakat,ben düzenlenmesi gereken maddelerin çoğuna ulaşamadım.Tarih portalındaki yapabilecekleriniz bölümüne tarihle ilgili düzenlenmesi gereken maddelerin ismini eklememde bana yardımcı olursan sevinirim----Âkhilleus mesaj 19:27, 1 Haziran 2009 (UTC)

Harita Projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba , Harita ve Şema Türkçeleştirme projesi Grafik Laboratuvarı'na dahil edildi. Grafik Laboratuvarı'ndaki üyeler kısmına adınızı yazabilirsiniz. Teşekkürler.--Gökhan 18:12, 6 Haziran 2009 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Takabeg ileti 13:31, 9 Haziran 2009 (UTC)


Merhaba. İslam portalı için çalışmalarınızdan ötürü öncelikle kutlarım. Fakat bir ricam var, din portalı sayfasındaki islam bölümündeki portal yazısına da link verirseniz sevinirim, kategori linkinin solunda. İyi çalışmalar.--Ahzaryamedmesaj 17:02, 11 Haziran 2009 (UTC)

Tarih projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, projeye hoşgeldiniz. Katılımıza sevindim, kusura bakmayın mesajım hayli gecikti. İyi vikiler--Merube 89msj 14:33, 13 Haziran 2009 (UTC)

Selam İslam Portalı hayırlı olsun.Osmanlı Portalı'ndaki bunları biliyor muydunuz bölümünde yazan askeriyle sefere çıkan son Osmanlı padişahının IV. Murat olduğu bilgisi yanlış diye biliyorum.Benim bildiğim kadarıyla II.Mustafa olması lazım.Bir de sen araştır istersen.Bu arada Osmnalı Portalı'ndaki sözler bölümünü Sanat Portalı'ndaki gibi düzenlesek sence nasıl olur?Ayrıca İslam Portalı için yaptığın header güzel olmuş.Ben de benzer bir şekilde Tarih Portalı için header yapmayı düşünüyorum.Yardımcı olursan sevinirim.----Âkhilleus mesaj 11:23, 15 Haziran 2009 (UTC)

Tarih Portalı[kaynağı değiştir]

Yapmışın zaten.Güzel de olmuş sağol.Hangi programla yaptın?----Âkhilleus mesaj 17:25, 16 Haziran 2009 (UTC)

  • Tahmin etmiştim ama belki daha gelişmiş bir programla yapmışsındır diye düşündüm.Yine de sağol güzel olmuş----Âkhilleus mesaj 17:29, 16 Haziran 2009 (UTC)

İslam Portalı[kaynağı değiştir]

]]'a teşekkür ederim.Katkılarının devamı dileğiyle...----Âkhilleus mesaj 15:34, 17 Haziran 2009 (UTC)

Tarih Portalı açıldı[kaynağı değiştir]

Evet dün açıldı.Fakat alt portal yapmak konusunda şüphelerim oluşmaya başladı.Mesela bir Roma alt portalı açsak bununla ilgilenen kaç kişi olacak?Belki de alt portalları oluşturmak için henüz erken diye düşünüyorum.----Âkhilleus mesaj 08:52, 18 Haziran 2009 (UTC)

  • Ben de 2010 yazında Roma Portalı açmayı düşünüyordum aslında.Bu arada Vikipedi:Vikiproje Tarih'in geliştirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.Vikipedi:Vikiproje Tarih için davetiye gönderilmemiş olan hizmetlilere davetiye göndererek işe başlayabiliriz.-tabi gönderilmeyen kaldıysa-----Âkhilleus mesaj 09:02, 18 Haziran 2009 (UTC)

Memleket tanıtmak kolay da tarihi tanıtmak o kadar kolay değil.şu sayfadaki davetiyeyi tarihle ilgilenen tüm vikipedistlere göndermek daha yararlı olacaktır bence.Ayrıca Tarih Kahvesi sayfasını oluşturup alt portallarla ilgili tartışmaların burada yapılmasını sağlayabiliriz.Vikipedi:Vikiproje Tarih duyurular bölümüne de Tarih Portalı'nın açıldığını ve alt portallarla ilgili tartışmaların burada yapılabileceğini duyuru olarak ekleriz.Ne dersin?----Âkhilleus mesaj 09:11, 18 Haziran 2009 (UTC)

Ben de yardım ederim.Bu kullanıcı tarihseverdir vb. kullanıcı şablonları taşıyanlar herhalde bu konuyla ilgilenir.----Âkhilleus mesaj 09:14, 18 Haziran 2009 (UTC)

  • Kimlere davetiye gönderdin?----Âkhilleus mesaj 09:25, 18 Haziran 2009 (UTC)

Değerlendirme[kaynağı değiştir]

Selam. Bu madde Projenizin kapsamına giriyor mu? Giriyorsa değerlendirir misiniz? Takabeg ileti 10:26, 18 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Ama niye B? Somut kaynaklandırması sıfır olan Roma İmparatorluğu ile aynı sınıfta mı? Projenizin değerlendirme kriterleri yok yani:)) Neye göre değerlendiriyorsunuz? Takabeg ileti 12:25, 18 Haziran 2009 (UTC)

B-Sınıfı Maddeler[kaynağı değiştir]

Tarih Konusundaki Maddeleri farklı farklı kullanıcılar değerlendiriyor.Ondan dolayı sürekli karışıklık oluyor.Romayı'da C-Sınıfı Maddelere alacağım.Onu da ben yapmamıştım.İyi vikiler --[[Kullanıcı: | ]] 12:29, 18 Haziran 2009 (UTC)

Hmm. O zaman aranızda konuşup bir nevi konsensus oluşturmanız lazım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:31, 18 Haziran 2009 (UTC)

Tarih projesi ve sınıflandırmalar[kaynağı değiştir]

Merhaba, öncelikle tarih projesine katkılarınız için teşekkürler. Yalnız 27 Mayıs Darbesi maddesini çok önemli olarak sınıflandırmışsınız ancak, sizce de bu maddenin önemi orta değil mi? Sizinle konuşmadan değiştirmek istemedim sınıflandırmayı. Çünkü tüm dünya çapında bir sınıflandırma sonuçta bu önem sistemi. Bir de sınıflandırdığınız maddeleri çalışılan maddelere eklerseniz takibi rahat olur. Bu arada sınıflandırma için Takabeg ile konuşmalarınıza göz misafiri oldum, sınıflandırma için ortak bir konsensus var o da şu Şablon:Sınıflandırma sistemi. Okumanızı rica ederim. Bir de şu değişikliğinizi fark ettim. Kullanıcı:Runningfridgesrule'e haber verirseniz sevinirim. Sınıflandırmayı değiştirmeden önce haberleşirsek çok iyi olur kanaatindeyim. Sonuçta bana göre C size B sınıf vs. olabilir. Bu gibi durumlarda mesajlaşarak durumu çözüme kavuşturuyoruz. Roma İmp. konusunda Kullanıcı:Runningfridgesrule'in fikrini de almak lazım. Diğer sınıflandırdığınız maddeler varsa lütfen çalışılan maddeler eklerseniz çok iyi olur, bu listeden sınıflandırmaları kontrol edebilir, farklı görüşlerde olduklarınız varsa ilgili kullanıcı ile temasa geçebilirsiniz. Güncellemeleri de bu sayfada düzeltin lütfen. Son olarak tüm hizmetlilere değil de ilgisi olacak hizmetlilere davetiye yolluyorduk, sonuçta hizmetlilik bir rütbe değil. Önemli olan ilgilenebilecek kullanıcılara (hizmetli olsun olmasın) ulaşabilmek. İyi vikiler, katkılarınızın artarak devamı dileğiyle--Merube 89msj 15:00, 18 Haziran 2009 (UTC)

  • İlginiz için çok teşekkürler. Bir de sınıflandırdığınız maddeleri şu sayfaya da eklerseniz harika olur. İyi vikiler--Merube 89msj 16:26, 18 Haziran 2009 (UTC)
  • Eklemeyi yaptığınız için teşekkürler ve elinize sağlık. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 17:02, 18 Haziran 2009 (UTC)

Türkiye Portalı[kaynağı değiştir]

Selam ödülün içi sağol.Bu arada Portal:Türkiye ne yazık ki adeta tamamen İngilizceden çevrilmiş bir portal.Görünüşü İngilizce vikidekiyle aynı.İçeriği de İngilizce vikiden çevirme.Endeks kısmındaki bazı maddelerin Türkçe Vikide karşılığı yok.Bu maddeleri oluşturmamız lazım.Ben de şu sayfadaki tarih maddelerini sınıflandırıyorum.İstersen bana yardım et de sınıflandırmayı bitirelim.Ne dersin?----Âkhilleus mesaj 08:31, 20 Haziran 2009 (UTC)

Sınıflandırma[kaynağı değiştir]

Olur.Bu arada önceki mesajını imzalmayı unutmuşsun----Âkhilleus mesaj 08:38, 20 Haziran 2009 (UTC)

  • Burada İngilizce Vikideki tarihle ilgili maddelerin kalite istatistikleri var.Bizimkiyle kıyaslayacak olursak ne dersin?----Âkhilleus mesaj 09:05, 20 Haziran 2009 (UTC)
  • Olsun yine de onlar yaklaşık 14.000 maddeyi sınıflandırmış.Biz daha 30 maddeyi sınıflandıramıyoruz.Herhalde bu kadar da büyük bir fark yok.En azından kendi çapımızda bu farkı kapatmaya çalışmalıyız----Âkhilleus mesaj 11:07, 20 Haziran 2009 (UTC)

Gelecek ayın işbirliğini öneri ve oylamalarınızla, belirleyin!-- Serhan+tr 21:38, 21 Haziran 2009 (UTC)

İslam Portalı[kaynağı değiştir]

Selam İslam Portalı'nda bunları biliyor muydunuz bölümüne Orta Çağ'da bir sürü müslüman bilim adamı bilime önemli katkılar yapmıştır,yazmak yerine daha somut örnekler vermeliyiz diyorum.Örneğin; İbn-i Sİna'nın El-Kanun fi't-Tıp, (ö.s), 1593, "Tıpta Kanun" kitabı...(Tıp ile ilgili zamanının bilgilerini ihtiva eder. Orta çağda dört yüz yıl Batı'da ders kitabı olarak okutulmuştur. Latinceye on çevirisi yapılmıştır.) ----Âkhilleus mesaj 10:40, 24 Haziran 2009 (UTC)

Türkiye Portalı[kaynağı değiştir]

Türkiye Portalı'nda yapabilecekleriniz bölümünü oluşturdum.Bu arada endeks isminin değişmesi lazım diye düşünüyorum çünkü türkçe değil.Dizin olarak değiştirebiliriz mesela.Yine de üzerinde biraz düşünelim ve adam akıllı bir isim bulalım.Ayrıca Türkiye'de Basın,radyo kanalları,demiryolları vs. gibi konular bölümünde eksik olan maddelerin de oluşturulması lazım.Oluşturulması gereken maddelere göre gerekli maddeler bölümünde bir düzenleme yapalım.Türkiye Portalı'nda yapılması gereken çok şey var.Ayrıca Vikiproje:Türkiye için de aynı şey geçerli.İkisinde de durum hayli karışık.----Âkhilleus mesaj 13:19, 24 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba, bu maddeyi çok önemli diye sınıflandırdığınızı farkettim, biraz önce en önemli diye yeniden sınıfladım maddeyi haber vermek istedim. Biraz önce değerli proje üyemiz Âkhilleus'a da yazdığım gibi, gerekli maddelerde sınıflanan kişiler -hele tarih ise direkt- o zaman en önemli sınıfına girmesi gerekir. Mesela Atatürk, Napolyon, Büyük İskender... örnekler artırılabilir, bunlar gibi isimler en önemli olarak derecelendirilmeli bence, ne dersiniz? İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 23:39, 28 Haziran 2009 (UTC)

buradaki tartışmaya katılın Durkin 20:09, 29 Haziran 2009 (UTC)

Selam. Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Gemi sayfasında Sadece ilk cümlelerinde telif hakkı var diye yazdınız. Emin misiniz? Elinizde o ansiklopedi var mı ? Bende yok maalesef. Takabeg ileti 23:24, 29 Haziran 2009 (UTC)

Bir kez daha baktığımda telif ihlalinin daha fazla olduğunu gördüm.Ama bu maddeye bir çok kullanıcı katkı yapmış.Ayrıca madde çok ansiklopedik bir madde.Telifli kısmını silerek düzenleyebiliriz.--[[Kullanıcı: | ]] 06:54, 30 Haziran 2009 (UTC)

Genç Osmanlı taratarak yükleyecek sanırım. O zaman mesele netleşir. Elinizde ansiklopedi varsa siz de yükleyebilirsiniz. Ama kontrol edildikten sonra silinecek:)) Takabeg ileti 06:57, 30 Haziran 2009 (UTC)

Türkiye Portalı[kaynağı değiştir]

Selam .Türkiye Portalındaki çalışmalarına ara mı verdin?----Âkhilleus mesaj 13:12, 30 Haziran 2009 (UTC)


Bu ayki işbirliğine katılın!

Temmuz 2009 ayının iş birliği; Tarih taslakları kategorisinde yer alan maddelerin geliştirilmesi seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 18 Temmuz 2009
  • Proje bitiş: 31 Temmuz 2009

Merhaba. VikiProje Tarihin yardımlarınıza ihtiyacı var. Sevgiler-- Serhan+tr 18:19, 18 Temmuz 2009 (UTC)

İslam Portalı[kaynağı değiştir]

Selamlar . Teklifiniz yeterli ilgiyi bulmuştur.. İyi vikiler..--C. Jones msj 09:41, 29 Temmuz 2009 (UTC)

Türkiye VikiProjesi[kaynağı değiştir]




İyi günler, iyi Vikiler.
Türkiye ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Türkiye projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve görevler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Ayrıca tartışma kısmında önerilerinizi ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için "Buraya tıklayın".

BJK48mEsAj 17:07, 13 Ağustos 2009 (UTC)

sayfandaki logonun aynısını benşm sayfam içinde yaparsan memnun olurum --Son kahraman 11:53, 14 Ekim 2009 (UTC) osmanlı portalına hoş geldiniz resmini altına daha güzel resimler koyulabilir. hiç osmanlı altın parası resmi görmedim vikipedi de eğer bulmama yardımcı olursanız sevinirim--DLT 10:17, 25 Ekim 2009 (UTC)

Tesekkür ederim, cok naziksin :) --Timish mesaj 18:46, 1 Kasım 2009 (UTC)

Tarih Vikiprojesi'nde ayın işbirliğini oylarınızla belirleyin--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 12:53, 2 Ocak 2010 (UTC)

VikiProje Din Portalı Davetiyesi
İyi günler...
Din ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Din Portalı ile ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz...a[.]medileti 00:56, 5 Şubat 2010 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Cihanşinas/Arşiv II,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 17:12, 4 Ekim 2011 (UTC)

Vikiproje:Vikipedi Türkiye Buluşması/Davetiye

bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Doruk455 12:33, 25 Şubat 2016 (UTC)

Vikiproje Tarih Yenilendi[kaynağı değiştir]

Vikiproje Tarih Yenilendi !
İyi günler, iyi çalışmalar.
Tarih ile ilişkili konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Tarih uzun süredir pasif durumda olduğu sebebiyle çalışmalarına ara verilmişti.

Projenin yeniden aktifleşmesi için yürütülen çalışmalar neticesinde proje görsel ve teknik eklentiler ile iyileştirildi.Projenin yeniden aktif bir sürece girebilmesi için Anket ve oylamalar kısmında proje dahilinde fikirlerinizi bildirebilirsiniz.Ayrıca iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğünüz katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesinin oylamasına katılarak iş birliği projesinin belirlenmesinde katkı sağlayabilir ve seçilen işbirliği projesi neticesinde pek çok ödül kazanabilirsiniz.

Ayrıca Yapılacaklar ve istek maddelerini inceleyebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve sizleri tekrardan aramızda görebilmemiz için LÜTFEN TIKLAYIN.

--𝓔̂𝔃𝓭𝓲̂𝓷𝓼̧𝓮̂𝓻 𝓑𝓮𝓰 01.05, 10 Nisan 2020 (UTC)

Satirdan kahraman (mesaj) 18.59, 25 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla