Büyük beden giyim

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Büyük beden giyim özellikle daha büyük orantılı insanlar için tasarlanan, büyük giyim bedenleri'ne sahip giyimdir. Obezite, şişman ve dev insanlar için tasarlanır. Erkek, kadın ve çocuklar için mevcuttur. Terimin uygulanması ülkeden ülkeye ve kişinin hangi sektöre dahil olduğuna göre değişir. Büyük beden model'ler defile'lerde giyimlerin gösterisini yaparlar.[1] Moda endüstrisinde artı beden, 18 ve üzeri bedenler, 1X-6X bedenler ve 7X ve üstü bedenler olarak tanımlanır. İlk kez Lane Bryant, 1900'lerin başında "Hamile Anneler ve Yenidoğan" için giysi üreticisi olarak ticarete başladı.[2] Daha sonra İngiltere merkezli büyük boy bir perakendeci olan Evans Boutique, 1930'da kuruldu. Şu an Avenue Stores, JCPenney, Kohl's, Macy's büyük beden giyimler pazarlar.

Büyük beden giyim modelleri geleneksel olarak daha küçük bir yapı modelinden derecelendirilmiştir. Büyük beden giyimler özellikle Britanya, ABD, Kanada'da en talepli giyim türlerinden biridir ve büyük pazar payına sahiptirler.[3]

Erkek sektöründe, Destination XL Group, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Londra, İngiltere'deki 300'den fazla perakende mağazasıyla, büyük ve uzun erkek giysilerinin önemli bir özel perakendecisidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2021. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2021. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2021.