Kullanıcı mesaj:Sadrettin/Mesaj Arşiv 2012

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız!
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır!
Bu sayfa Sadrettin/Mesaj Arşiv 2012 adında bir mesaj arşiv sayfasıdır.
Eğer mesajlarınızı arşivlemek istiyorsanız bu bağlantıyı takip edin!

Merhaba Sadrettin. Tatul Krpeyan isimli ermeni teröristi hakkında olan bu sayfa tamamen gerçeklere aykırı şekilde yazılmıştır. Bu sayfada deyişiklikler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Her halde, Vikipedi, özellikle Türkçe Vikipedi ermeni propagandası için meydan olmamalı bence. Teşekkürler, --Verman1 10:31, 22 Kasım 2011 (UTC)

Evet, Vikipedi propaganda için bir zemin olmamalı. Eğer vaktiniz ve bu konu ile ilgili bilginiz var ise sayfada düzenleme yaparsanız çok makbule geçer. İyi çalışmalar. Sadrettinmesaj 17:43, 24 Kasım 2011 (UTC)

Sahıfayı denetlemenizi rica ederim. Deyişiklikler yapılmıştır. --Verman1 08:48, 30 Kasım 2011 (UTC)

oynaylamada biraz daha kontrol....[kaynağı değiştir]

Vikipedi var olandan beri futbolcu Suat Kaya maddesine düzenli olarak su degisiklik yapiliyor:Tikla.

Bu degisiklikler hicbri kayana göre dogru degildir, yani düpedüz vandalizm amacli. Sende bu degesiklikleri burada onaylamissin. Deneyimli kullanici oldugundan bende sana güvenerek senin ardindan fazla kontrol etmemisim. Yani fark etmesem bu hata hala kalacak. Bundan sonra sadece ip'le kayit yapan kullanicilarin degisikliklerine biraz daha kontrol edebilirsen cok iyi olur.

hayirli vikiler--Xberger 08:04, 2 Aralık 2011 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Reality 19:00, 6 Aralık 2011 (UTC)

Beypazarı Sofrası[kaynağı değiştir]

Teşekkürler. Vikipedi'de Türkiye yerleşim birimleri denince akla ilk gelen kullanıcılardan birinden böyle bir armağan almak çok hoş --Superyetkinileti 18:01, 1 Şubat 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Reality 00:24, 3 Şubat 2012 (UTC)

Antalya nüfus[kaynağı değiştir]

Selamlar. Ellerinize sağlık, şablon çok güzel olmuş. Yalnız rica etsem, bu bilgilere kaynak verebilir misiniz? Her yılın farklı kaynağı varsa, yılların yanına yok hepsi aynı ise o zaman üste başlık ekleyip "1965-2011 tarihleri arasında Antalya nüfusu" onun yanına kaynağı koyabilir misiniz? Bir de şablonu da siz yaratmışsınız sanıyorum. "1965-2011 tarihleri arasında Antalya nüfusu" şeklinde bi başlık eklemeye çalıştım ama başlık parametresi çalışmıyor sanırım. Onu da ekleyebilirseniz çok müteşekkir olurum. Saygılar, kolaylıklar--Merube 89msj 21:12, 3 Şubat 2012 (UTC)

Teşekkür ederim Merube 89. Şablonda eksiklikler var, bunlardan biri de kaynak eklenmemesi. Her yıl için farklı kaynak olduğu için (tek kaynak bulabilsem keşke), her satırın sonuna bir kaynak bağlantısı eklemek gerekecek. En kısa vakitte kaynakları eklemeye çalışacağım. Bu şablonu Antalya (il) ve Mardin sayfalarına ekledim ama tüm illere, mümkün olursa da tüm ilçelere ekleyebilmek için {{Demografi}} şablonunu düzenlemeye çalışıyorum. Şablonla ilgili önerilerin olursa memnun olurum. Düşünemediğim eksiklikler vardır mutlaka, yazabilirsen çok iyi olur. İyi çalışmalar. --Sadrettinmesaj 15:35, 4 Şubat 2012 (UTC)
Tek kaynak olmaması isapet olmuş aslında bence :). Bu sayede her yılın sonuna bir kaynak eklenmesi kafi olur -satır sonu olursa sadece o parametre için yani köy/şehir oranı için kaynakmış gibi durur, en iyisi yılın yanına 1961kaynak şeklinde olması. Hepsi tek kaynakta olsa, o zaman başlığın yanına eklerdik, ancak başlık parametresi çalışmıyor şu anda. Her yıl farklı kaynak madem, başlık parametresi olmadan da rahatça kaynaklandırma yapılabilir. Yıl yazıyor ya, onun yanına "ref" ekleseniz kafi. Şablonları sıfırdan mı yazdınız, yoksa en:Template:Demography şablonunun Türkçe'si mi? İnterwikilerini ekliyorum şimdi. Nüfus veri şablonunun da interwikisi var mı acaba? Eğer ing vikiden çevirdiyseniz, oradaki kodlara baka baka başlık parametresinin neden öyle olduğunu çözebilmeyi umuyorum da o bakımdan :). Bir de Şablon:Demografi/1965 gibi şablonlara gerek var mı? Nerede kullanılıyorlar ki? Bunları direkt madde içeriğine aktarsak daha iyi değil mi? Hem böylece kullanım kolaylığı ve kaynak gösterme kolaylığı da olmuş olur, ısparta değil de mesela barcelona için de kolayca kullanım sağlanmış olur. Hem yıl sayısı da istenirse artırılabilir böylece. Ne dersiniz?--Merube 89msj 18:20, 4 Şubat 2012 (UTC)
Bu arada şimdi en:Template:Demography'ya baktım çok farklıymış... Bu arada Fatsa#Nüfus ve Balıkesir_(il)#Nüfus sayfalarında da benzer şablonlar varmış. Ancak sizin yaptığınız şablon tabi ki şüphesiz çok daha fazla bilgi barındırıyor, özellikle yüzde kısmı vs. müthiş. Haa bu arada Taşpınar,_Kıbrıs#Nüfus'taki "Köyün nüfus dağılımı" kutusundaki gibi kaynakları yılın yanına koyalım diyorum, kastettiğim şekil oydu. --Merube 89msj 18:30, 4 Şubat 2012 (UTC)
  • {{Nüfus veri}} (Kaynak İngilizce ve Türkçe) şablonunda dediğin değişiklikler (başlık ve kaynak ekleme) yapılabilir. Vakit bulunca düzenleyeceğim. Barselona için bu şablon kullanılabilir.
  • {{Demografi}} ise Türkiye için oluşturulmuş ve otomatik olarak nüfus verisini gösteren, 81 ilin tarihsel nüfusunu kolayca eklemeyi amaçlayan bir şablon. Aynı isimdeki ingilizce şablonla bir ilgisi bulunmuyor. Dikkat etmemişim, keşke başka isim olsaydı. Şablona Türkiyenin herhengi bir ilini yazınca, 1965'ten günümüze o ilin nüfus istatistiğini veriyor. Şablonun oluşturulma sebebi şu: Antalya'nın nüfus verisini nasıl ekliyoruz? Önce 1965'e bakıyoruz, sonra 1970'e bakıyoruz, sonra 1980'e... Tüik'te böyle Antalya'nın 12 tane yıl için nüfus verisi var. Her il için böyle 12 sayfaya bakmak yerine 1965 sayfasına bakıp veriyi Excell'de düzenleyip {{Demografi/1965}} sayfasına aktarıyoruz. Hem Antalya'nın 1965 nüfusu yazıldı hem de diğer 80 ilin. Tek değişiklikle 81 ilin 1965 yılı nüfus verisi 81 ayrı il sayfasına eklenmiş oluyor. Bunun en sağlıklısı ve Viki işleyişine ve doğasına uygun olanı tek tek il sayfalarına rakam eklemek ama bu şablonla en az emek ve zamanla tüm yerleşimlerin nüfuslarını ekleyebiliyoruz.--Sadrettinmesaj 20:01, 4 Şubat 2012 (UTC)
O zaman şablonun adını Türkiye illeri demografi gibi daha spesifik bir ada mı taşısak acaba? Madem hep sadece türkiye illeri kapsamına saihp olacak? İleride bilgiler maddelere aktarılırsa yıllara ait şablonlar da silinir? Bence seçkin maddenin sayfasında kolay kontrol amaçlı -sinsi vandalizm vs- madde içinde veriler de yer alırsa daha iyi ama çok da farketmez, siz bilirsiniz. Bu arada demografi şablonuna eklediğim interwikiler yanlış o halde, onları da çıkarıyorum. Template:Historical populations şablonunda kaynak ve başlık parametreleri görülüyor. Şablon kodları değişiklik var mıydı ki? Bu arada bunun interwikisini nüfus veriye eklemek doğru değil mi? Doğruysa siz ekleyebilir misiniz? Demin ki gibi bir hata yapmış olmayayım diye yoğurdu üflemek en iyisi. :). --Merube 89msj 20:21, 4 Şubat 2012 (UTC)

Verilerin maddelere yazılması temennim ama şu nüfus verilerinde bir kaliteyi yakalayabilirsek Vikipedi Türkiye yerleşim maddelerindeki nüfus verileri güvenilir ve yaygın olacak, bu maddeler için en azından bir alanda kalite çıtası olacak. Mesela italyanca vikide bu işi bot yardımıyla çözmüşler, it:Franchevelle. Şablon şimdilik sadece illeri kapsıyor, ileride ilçeleri de kapsarsa diye isim mesela "Türkiye demografi" olabilir. --Sadrettinmesaj 20:36, 4 Şubat 2012 (UTC)

Şimdiden Türkiye demografi de yapabiliriz aslında bence, ileride ilçeler de eklenirse ne ala ama eklenmese de Türkiye adını hakediyor şimdiden. Hem diğer vikilerdeki aynı adlı şablonla karışma riski de engellenmiş olur. Size hangi ad uygun geliyorsa ona değiştirebilir misiniz size zahmet? Nüfus verileri konusunda çok haklısınız, ne yazık ki nüfus verileri gibi konularda spekülatif gizli vandalizmler oldukça fazla bulunuyor halen. Tekrar ellerinize sağlık.--Merube 89msj 20:54, 4 Şubat 2012 (UTC)

rubik küpü[kaynağı değiştir]

merhaba, şuradaki oyunuzu gözden geçirirseniz oylamanın kapatılması için yol alınması daha kolay olacaktır. teşekkürler. (bu mesaj, oylamada çıkartılsın oyu veren herkese yollanmıştır.) --ki bl 11:49, 7 Şubat 2012 (UTC)

Türkiye'de futbol[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Türkiye'de futbol#Futbol ligleri tablosunda 3'üncü seviden 5'inci seviyeye atlamış. 4'üncü seviye yok mudur Türkiye liglerinde. Sanırım 3'üncü lig 4'üncü seviyedeymiş ama sonra tablo karışmış galiba. Böyle midir.--Sadrettinmesaj 19:36, 7 Şubat 2012 (UTC)

Selam. 3. seviyenin olması gereken satırda hem TFF 2. Lig (3. seviye) hem de TFF 3. Lig (4. seviye) yazılmış :) Oraya bir satır daha eklemek lazım. Şöyle de bir maddemiz var bu arada. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:51, 7 Şubat 2012 (UTC)
Teşekkürler. Aslında tablonun sadece Türk futbolundaki lig sistemi sayfasında olması yeterli gibi. İlgilenmek lazım. --Sadrettinmesaj 20:16, 7 Şubat 2012 (UTC)
Belki o kadar detaya girilmez Türkiye'deki futbol maddesinde yer alan tabloda. Kaç gruba ayrıldığı, hangi illerde amatör ligler olduğu bilgisine falan. Ana madde olarak da bu lig sistemine bağlantı verilebilir, diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 20:19, 7 Şubat 2012 (UTC)

Şurada vandalizm / reklam ekleme amaçlı bir değişikliğe onay vermişsiniz. Lütfen daha dikkatli davranalım.Şenol EKER 20:06, 15 Şubat 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İşte yeni iş birliği projesi!


Bu haftaki projenin amacı bilgi kutularına görsel eklenme!


İş birliği projesine katkılarınızı bekliyoruz! Haydi, siz de bu projeye katılarak birlikte başarma heyecanına ortak olun! Saygılarımla...--Çalıştayileti 21:10, 21 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar. Bilgilendirmeniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Kaynakların sayısını arttırmayı düşünüyordum. Ancak konu akışını sağlamak üzere başlangıçta eldeki kaynak sınırlı olduğundan yoğunlaşma oldu. Tamamlamadan önce kaynakların eşit dağılımını sağlamaya çalışacağım. Mevcutlardan azaltmalara giderek yenileri ile zenginleştirmek isterim. Saygılarımla. --ba Bbt 23:42, 25 Şubat 2012 (UTC)

Çeşme tartışması[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)#Vikipedi Konferansı - Yeni Kullanıcılar Dikkatinize sunarım.--Khutuckmsj 15:17, 25 Şubat 2012 (UTC)

Selam Kmoksy. {{Anadolu ağızları batı grubu}} oluşturulmuş. Bu şablon hakikaten daha iyi olmuş. Şunu soracağım, mesela tabloda "Kütahya" bağlantısının Kütahya şehrine mi gitmesi gerekiyor, Kütahya iline mi? Mesela tabloda Muğla bağlantısına tıklıyorum, Muğla şehrine gidiyor, tablo ise burada değil Muğla ili maddesinde. --Sadrettinmesaj 20:43, 27 Şubat 2012 (UTC)

Muğla şehrine gidiyorsa, tabloda hata var demektir; tıklandığında tablonun olduğu sayfa çıkmalıdır; çıkmıyorsa, merkez ilçeye linkleniyorsa, tablonun olduğu doğru maddeye (genelde il) yönlendirmek gerekir şablonu. --Kmoksy 20:53, 27 Şubat 2012 (UTC)

Koyunpınarı köyünden yetişen önemli şahsiyetlere bir kaç kişiyi daha eklememden sonra, sizin tarafınızdan listenin kaldırıldığını gördüm, silinme gerekçesini öğrenebilir miyim? veya hangi noktalarda hata yaptığımı? saygılar.

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 18:45, 7 Mart 2012 (UTC)

  • Haklısın sayfa benim tarafımdan Y1 gerekçesiyle silinmiş. Ama ben sildiğimi hatırlamıyorum benim sildiğim sayfa Çüngüş, Diyarbakır olan sayfaydı. Bu neden silinmiş anlayabilmiş değilim. Yeni sürümle gelen birkaç sıkıntı var belki ondan olabilir. Haber verdiğin için sağol yoksa arada kaynayıp gidecekti madde.--Reality (tartışma) 12:02, 10 Mart 2012 (UTC)

Selamlar, IRC'ye gelmen mümkün müdür acaba? LuCkY ileti 17:12, 10 Mart 2012 (UTC)

Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

Haliç Metro Köprüsü ile ilgili verileri aldığım ve düzenlediğim yer İBB'nin tanıtım sayfası. Telif hakları ile alakalı bir bölüm yok. Copyright gibi. Teşekkürler.MEO (tartışma) 18:26, 11 Mart 2012 (UTC) Kullanım hakkı bölümü var buna istinaden mi kaldırdınız? Tamamdır Teşekkürler MEO (tartışma) 18:46, 11 Mart 2012 (UTC)

Vikipedi'de tüm ulaşım sayfaları[kaynağı değiştir]

T5 hattı'nı yönlendirdiğinizi gördüm. Tüm sayfalar İBB tarafından hazırlanan kodlar üzerinden açılıyor.MEO (tartışma) 23:24, 12 Mart 2012 (UTC)

Ana sayfa tasarımı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Burada istediğin gibi değişiklik yapabilirsin. Tartışma sayfasına görüşlerini de yazabilirsin. Sonuçta tasarım ortak olacak :)--RapsarEfendim? 10:49, 13 Mart 2012 (UTC)

Merhaba. SAS tartışmalarını hizmetli olmayan kullanıcılar da kapatabilir. {{Köy-taslak}} şablonuyla ilgili tartışmayla ise birazdan ilgileneceğim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:45, 14 Mart 2012 (UTC)

Metro hattı güncellemeleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'de sadece 2 metro hattı var: İstanbul (Taksim metrosu) ve Ankara. Diğerleri ya hafif raylı sistem ya tramvay ya da banliyö hattı. Bu nedenle şablonun silinmesi bile söz konusu olabilir. Sadrettin 17:05, 24 Mart 2012 (UTC)

Hafif raylı sistemleri de Türkiye'deki metro hatları şablonuna koysak problem olur mu. Teşekkürler MEO (tartışma) 18:14, 24 Mart 2012 (UTC)

MediaWiki:Gadget-Blackskin[kaynağı değiştir]

Merhaba. Gerekli değişiklikleri yaptım. Bu konuya dikkat çektiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:39, 29 Mart 2012 (UTC)

İlçe adları[kaynağı değiştir]

Ne adlandırmaymış, sadeleştiremedik bir türlü tamamını :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 12:33, 6 Nisan 2012 (UTC)

Düzenlenecek madde[kaynağı değiştir]

Merhabalar sayın Sadrettin, düzenle listesinde daha önceden açmış olduğum bu maddeyi gördüm. Eksik ve yanlış olduğunu düşündüğünüz biçem ve ifadeler hakkında örneklerle bilgi verirseniz hatalarımı düzeltmeye çalışacağım. Şimdiden çok teşekkürler. :) Pink.up mesaj 00:53, 26 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba. Mediawiki:Common.js sayfasında gerekli değişikliği yaptım. Bu konuya dikkat çektiğiniz için teşekkür ederim. --Superyetkinileti 19:11, 1 Mayıs 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 16:56, 4 Mayıs 2012 (UTC)

Selamlar. Şu başlıktaki logo çok hoşuma gitti esasen de ekleyemedim bir türlü. "globegris" adlı bir tablo sınıfı var sanırım. İngilizce Vikide de denedim oluşturmayı, orada da olmuyor. Bir de sen bakabilir misin?--RapsarEfendim? 14:37, 6 Mayıs 2012 (UTC)

Kendi Common.css sayfama bir kod ekledim. Bu sayede şu anda görünüyor. Sen de kişisel common.css sayfana bu kodu eklersen düzgün görünecektir. [1]. Esasında şu resim kullanılıyor.--Sadrettinmesaj 14:52, 6 Mayıs 2012 (UTC)
Bizde gözükecek de önemli olan herkeste gözükmesi :) Onun bir yolu varsa yapalım.--RapsarEfendim? 15:03, 6 Mayıs 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 18:24, 7 Mayıs 2012 (UTC)

Sayfa taşıma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Sayfa taşıma talepleri kısmına eklediğim bir başlık altına "Sakarya büyükşehir olduğu için tüm bu köy isimlerinin değişmesi gerekiyor aslında" yorumunu yazmıştınız, sayfanın geçmişiyle beraber nasıl taşındığını bilmiyorum o yüzden oraya ekliyordum değiştirmek için. (imzaya hiç alışamadım :) )TheCountTRfısılda 16:08, 9 Mayıs 2012 (UTC)

Geri kalanlarını ordan taşırım, bilgi için teşekkürler. TheCountTRfısılda 16:19, 9 Mayıs 2012 (UTC)

Son bi ricam olacaktı Karadere, Sakarya taşırken Karadere, Adapazarı yerine Tartışma:Karadere, Sakarya Tartışma:Karadere, Adapazarı taşındı ve ana maddeleri taşıyamıyorum. TheCountTRfısılda 16:25, 9 Mayıs 2012 (UTC)

Sanırım bu işi kaptım, vaktinizi aldım kusura bakmayın, iyi akşamlar. TheCountTRfısılda 16:27, 9 Mayıs 2012 (UTC)

Kontrol edilmemiş simgesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şurada görebileceğin üzere "kontrol edilmemiş" simgesi simgesi, metnin üzerini kapatıyor. Başlıkla aynı seviyeye alabilir miyiz bunu?--RapsarEfendim? 10:29, 10 Mayıs 2012 (UTC)

  • Selamlar, Ahzaryamed. Tartışma:Ana Sayfa'da üst kısma yeni bir açıklama ekledim. Eğer eksiklik, hata görürsen veya önerin olursa yazabiliriz. Ana sayfa ile en meşgul kişiye haber vermek istedim :) İyi vikiler. --Sadrettinmesaj 06:16, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Bence oldukça işlevsel olmuş, emeğine sağlık. Zamanla başka önerilerim olabilir, uygun olursa ekleriz. Şimdilik harika. İyi çalışmalar.--ahzaryamedileti 20:42, 12 Mayıs 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı--Reality (mesaj) 20:25, 15 Mayıs 2012 (UTC)
Sayfayı korumaya almaya gerek yok çünkü ana sayfayı etkileyen bir durum yok. Ana Sayfa'daki şablonlar kademeli koruma sayesinde zaten otomatikmen korumadalar.--Reality (mesaj) 19:16, 16 Mayıs 2012 (UTC)
Sen şu sayfayı değiştirebiliyor musun? Günün seçkin resmi şablonu bu. Normalde değiştirememen lazım.--Reality (mesaj) 21:17, 18 Mayıs 2012 (UTC)
İşte onu anlatmaya çalışıyorum benim herhangibir şeyi korumaya almama gerek yok otomatikmen oluyor o işler. Bakınız: VP:KP#Kademeli_koruma--Reality (mesaj) 21:21, 18 Mayıs 2012 (UTC)
Haklısın. Ama ondan önce birkaç değişiklik yapmam gerekiyor. Onları yapayım daha sonra korumaya alacağım.--Reality (mesaj) 21:37, 18 Mayıs 2012 (UTC)
Tamamdır güncelledim ve kademeli korumaya aldım. İstersen şimdi bir dene muhtemelen değiştiremeyeceksin.--Reality (mesaj) 21:49, 18 Mayıs 2012 (UTC)
Allah allah bir yanlışlık olmalı bir bakayım. Bu arada Vikipedi:Ana Sayfa/Yarın başlık sayfası gerekliydi onu oluşturdum fakat bir sıkıntı var. Tarih bir gün ilerisi ama günü bir gün ilerisi yapamadım. Bir göz atabilir misin?--Reality (mesaj) 21:57, 18 Mayıs 2012 (UTC)
Tamamdır benim hatam kademeli korumayı işaretlemeyi unutmuşum. Şimdi değiştirilemiyor olsa gerek.--Reality (mesaj) 22:00, 18 Mayıs 2012 (UTC)
Eyvallah sağolasın :) --Reality (mesaj) 22:07, 18 Mayıs 2012 (UTC)

Önizleme zorunluluğu[kaynağı değiştir]

Selam. Köy çeşmesindeki öneri bunun kalkmasını ve özet zorunluluğu getirilmesini içeriyordu. Yani ikisi birlikte olacaktı. En azından benim desteklediğim görüş buydu. Şimdi önizleme zorunluluğu da kalktı, gördüğüm kadarıyla vandalizm sayısı da hız kazandı. Ne yapmalı? Önüne geçmek daha da zorlaştı bence.--RapsarEfendim? 16:56, 16 Mayıs 2012 (UTC)

Özet bence de zorunlu olmalıydı ama tartışmada bu karar alınamadı, deneme amaçlı bile uygulanamdı. 1 hafta zorunlu olsaydı yine en azından faydası, zararı görülürdü. Sadece önizleme kaldırıldı ve eğer algıda seçicilik yoksa bence de küçük ve bariz vandalizmlerin sayısı arttı. gibi. En azından bir ay geçsin derim. Bu konularda karar almak güç oluyor maalesef. Daha dinamik kararlar almalıyız. Son iki ay yok ama olsa bile istatistiklere bakmanın da hiçbir anlamı yok, [2]. İstatistikler her türlü yorumlanabiliyor. --Sadrettin (mesaj) 17:41, 16 Mayıs 2012 (UTC)

Evet, benim de demek istediğim buydu. Bariz (basit) vandalizmlerde bayağı bir artış var. Demek ki vandallar özen göstermiyor, direk zarar veremeyince (önizlemeye takıldığından) kaçıyor gidiyor :) İstatistiki açıdan değil, kendi gözlemlerime dayanarak bu çıkarımı yaptım :) En azından bir denemeye girseydi özet girme, basit vandalizmlerin çoğunu önlerdik bence. Yeniden mi gündeme getirsek?--RapsarEfendim? 20:16, 16 Mayıs 2012 (UTC)

Reference Tool tips[kaynağı değiştir]

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 11:00, 19 Mayıs 2012 (UTC)

Kaynak ve özet[kaynağı değiştir]

Merhaba. Mediawiki ad alanında gerekli değişiklikleri yaptım. Bu araçları Türkçe Vikipedi'ye uyarlama konusunda gösterdiğiniz özveri için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:01, 21 Mayıs 2012 (UTC)

Tamamdır, elinize sağlık. --Superyetkinileti 17:45, 22 Mayıs 2012 (UTC)
Oldu mu? Her ne yazdıysa bende görünmüyor değişik bir font kullandı galiba.--Reality (mesaj) 21:29, 22 Mayıs 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 17:42, 23 Mayıs 2012 (UTC)

Yarınki Anasayfada günün seçkin resmi sayfasını oluşturabilir misin? Vikiproje:Ana Sayfa--Sadrettinmesaj 17:15, 25 Mayıs 2012 (UTC)

Maalesef şu an müsait değilim, Kullanıcı:Ahzaryamed ilgileniyordu galiba en son gördüğümde, kendisinden rica etseniz ? İyi çalışmalar. --M.M.ileti 17:58, 25 Mayıs 2012 (UTC)
Tamamdır. --Superyetkinileti 20:44, 25 Mayıs 2012 (UTC)

Bağlantı kontrolü[kaynağı değiştir]

Yapıldı, teşekkürler. --Superyetkinileti 19:00, 25 Mayıs 2012 (UTC)

Sayfa taşıyamama uyarısı[kaynağı değiştir]

Güncellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 20:30, 26 Mayıs 2012 (UTC)

  • hlist sınıfını gerçekten iyi düşünmüşsünüz. Bu durumda listclass'ta destekleyecek değil mi? --i.е. vposta 08:58, 28 Mayıs 2012 (UTC)
Parantez içinde nokta ekleyip durmak çok sıkıcı oluyor. --i.е. vposta 08:59, 28 Mayıs 2012 (UTC)

Horizontal list[kaynağı değiştir]

Dolaşım şablonuna "listesınıfı" adlı bir parametre ekledim. Firefox'ta işe yarıyor, ancak diğer tarayıcılarda deneyemedim. Teşekkürler. --Superyetkinileti 16:34, 28 Mayıs 2012 (UTC)

Yaptım. Eline sağlık böyle daha iyi olmuş. :) --Reality (mesaj) 16:10, 29 Mayıs 2012 (UTC)

Değişiklik süzgeci[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu mümkün müdür?--RapsarEfendim? 16:27, 29 Mayıs 2012 (UTC)

Bilmiyorum. Süzgeçler genelde İngilizce vikiden alıntı. Orada böyle bir süzgeç varsa, buraya da aktarılabilir. Superyetkin veya Khutuck daha iyi bilir.--Sadrettinmesaj 16:32, 29 Mayıs 2012 (UTC)
O zaman bir maddeye herhangi bir şey eklemeyi engelleyen süzgecin içeriği kopyalanıp, gülücüklerle değiştirilse ilgili yerler olmaz mı?--RapsarEfendim? 16:33, 29 Mayıs 2012 (UTC)

Selam, Crea80. Bu yönlendirme doğru mudur?--Sadrettinmesaj 11:38, 30 Mayıs 2012 (UTC)

Selam Sadrettin, yönlendirme doğrudur eline sağlık. Önceleri gözlem teknikleri çok gelişmiş olmadığından veya gözlem koşullarından dolayı, önceden keşfedilip katalog girişi yapılmış olan bir nesne, daha sonra başkası tarafından gözlenip yeni keşfedilmiş gibi katalog girişi yapılabiliyordu. Bu yüzden az sayılamayacak durumda çift girişi olan nesne mevcuttur. Bu tip yönlendirmeler için NED sitesini kaynak olarak kullanabilirsin. Bu sitede kullanılan "NGC xxxx" katalog ismini asıl nesne gibi düşünüp diğer nesneyi buna yönlendirebilirsin. Saygılar.--CRea80 (mesaj) 12:41, 30 Mayıs 2012 (UTC)

FAHRİYE EVCEN[kaynağı değiştir]

boğaziçi üniversitesinde tarih bölümünde okuyor sayfasında ki yazıda sosyoloji yazıyor doğru ama sosyolojiyi bıraktı ilgili alandaki cümlenin içinden çıkamadım. nasıl bir çümle ile yazmalıyım boğaziçi üniversitesi fen edebiyat fakültesi tarih bölümü olacak.siz bir bakabilirmisiniz. teşekkürlerSevgierol1984a (mesaj) 15:42, 30 Mayıs 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Reality (mesaj) 17:38, 2 Haziran 2012 (UTC)

Katkı sayfası[kaynağı değiştir]

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 21:19, 2 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Sayın Sadrettin, burada olan sayfa ile ilgili olarak iki gün önce yeni şablon düzenleyip çalışmaya başladım.Öncelikle bu sayfanın tartışma bölümüne göz atmanızı rica ediyorum.Tartışılan konu içeriği sanırım sayfayı gölgeler nitelikte.Ayrıca burada da aynı konu var.İlk bahsettiğim yerdeki şablon başlıkları hangisinde olmalı? İkincisine ihtiyaç var mı?Tek olarak çalışılamaz mı? Çünkü İller'e bağlı bütün ilçe-belde-köylerin zaten ayrı ayrı sayfaları var.Bilgilendiriseniz sevinirim.İyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 19:49, 4 Haziran 2012 (UTC)

Öcalan'ın kitabı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Burada Kaydadeğer diye bir yorum yapıp, kalsın demişsin. Kriterlerimizden hangisini karşıladığını, bağlantılı olarak bana da gösterebilir misin?--RapsarEfendim? 12:22, 5 Haziran 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 01:13, 6 Haziran 2012 (UTC)

VikiProjemize Davetlisiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.
VikiProje Müzik davetiyesi
Merhabalar, VikiProje Müzik olarak yeniden yapılanma sürecine giriyoruz, isterseniz siz de bu çalışma yer alabilirsiniz. Detaylı bilgi için tartışma sayfasına bakabilirsiniz. --BilalOkms[o.O] 09:06, 6 Haziran 2012 (UTC)

Selamlar. Türk futbolcu maddelerinde yer alan bilgi kutularındaki istatistiklerde, bot yardımıyla falan güncelleme yapılabilir mi otomatik olarak her hafta? Kaynak olarak kullanılabilecek iki site var, düzenli olarak güncellenen.--RapsarEfendim? 16:28, 7 Haziran 2012 (UTC)

Selam. Webden veri çekme işini hiç bilmiyorum. Bazen deniyorum ama veriler düzensiz oluyor, bir işe yaramıyor. Sadece excell gibi düzenli veriler olursa, düzenleyip vikiye aktarıyorum. Öncelikle TFF futbolcu adreslerinin olduğu bir veritabanı, TFF sitesinin yapısını çözümlemek için biraz zaman, sonra bu adreslerle ilişkilendirilmiş viki maddeleri ve nihayetinde bu işi yapacak bir bot. Bu iş beni fazlasıyla aşıyor. Öneri babında şunları yazayım;
  • Kolaylık olsun diye bilgi kutularını tek sayfadan güncellemek için şablon yapılabilir. Bu iyi bir çözüm olmaz galiba. Bu daha fazla iş oluşturur.
  • Uzun süre bilgi kutusu güncellenmemiş madde, otomatik olarak güncellenmesi gereken futbolcu maddeleri kategorisine atılır. Bilgi kutusundaki güncelleme tarihi esas olmak üzere, futbolcu bilgi kutusunda bunun için değişikliği haftaya yapayım. Futbolcu maddeleri ile ilgilenenlerin işine yarayabilir bu kategori. --Sadrettinmesaj 18:00, 7 Haziran 2012 (UTC)
Nüfus verileri için yapmıştın ya, onun için sormuştum :) Mackolik.com var bir de, orası TFF'den daha iyi hatta.--RapsarEfendim? 18:10, 7 Haziran 2012 (UTC)


VikiProjemize Davetlisiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

AtakanCanileti 08:41, 12 Haziran 2012 (UTC)

VikiProje Siyaset'te değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba Sadrettin! VikiProje Siyaset'in Ana Sayfası'nda değişiklik yapmışsın.Ben baktım, fena değil, teşekkürler.Ancak bütün vikiprojelerde olduğu gibi bu vikiprojede de üye olmadan ana sayfa ve diğer sayfalar değiştirilmez.Sanıyorum siyaset maddeleri ile yakından ilgileniyorsun.Size davetiye gönderdim.Kapımız herkese açıktır.Üye olabilirsiniz.

AtakanCanileti 11:30, 12 Haziran 2012 (UTC)

onay bekleme yerine ben yazdığım yazıyı onaylamak istersem neredren yapabilirim tarif edermisiniz.Sevgierol1984a (mesaj) 11:24, 12 Haziran 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 16:20, 12 Haziran 2012 (UTC)

Kırım Kongo Kanamalı Ateş'te değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba, Hastalığın eski adının Kara Humma olduğu yazan bölümün çıkartılması gerekiyor, Kara Humma halk dilinde Tifo'ya verilen isimdir ve Tifo bakteriyel bir hastalıktır. Konu edilen "kırım-kongo kanamalı ateşi" ise bir rna virüs tür.Bu imzasız yazı 195.87.39.237 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Boş maddeler[kaynağı değiştir]

Merhabalar. MÖ maddelerinin boş olanlarının bazılarını onayladığını görünce yazasım geldi. VP:Taslak kriterlerine uymadığından bu maddeleri içeriksiz maddeden siliniyor. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 17:44, 13 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba. "Kaydet" tuşuna bir insan bastığı sürece sorun yok İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:52, 13 Haziran 2012 (UTC)

Selamlar. Mesaj sayfamdaki "Erzurum syf.hk. Objektif ? Subjektif?" başlığına bakabilir misin bir? Konuyla bilgili üçüncü şahsın girmesi lazım devreye.--RapsarEfendim? 11:45, 14 Haziran 2012 (UTC)

Bu tartışma şirazeden çıkmış, artık mesajlaşma bu aşamaya geldikten sonra cevap yazmamak en iyisi. Dudakların kenarı, zevk, kan gibi sözcükleri kullanmak için geniş bir hayal gücüne sahip olmak gerek sanırım ama asıl konu bu değil. Hiç gereksiz yere, karşıdaki kullanıcıyı rahatsız eden sözler.
Şehir midir, il midir, şehir merkezi midir, ne değildir? düşüncemi tartışma sayfasına yazarım.--Sadrettinmesaj 12:34, 14 Haziran 2012 (UTC)
Şu an sesli bir oh çektim, teşekkürler ilgin için.--RapsarEfendim? 12:35, 14 Haziran 2012 (UTC)
  • A.Selam Sn.Sadrettin.Öncelikle yapıcı ve iyi niyetli mesajınız için çok teşekkür ederim. Sizinde ifade ettiğiniz gibi Madde ile ilgili tartışmaların madde sayfasında yapılması özellikle benim de arzum. Sorun bu değil. Bu tartışmaların ana kaynağı: Rapsar isimli kullanıcı-editörün başlattığım Cirit (Atlı Spor ) adlı maddeyi iptal edip, sayfayı daha önce var olan Cirit sayfasına taşıması ile başladı. Cirit sayfasında önceden yapılan katkılar ve bu katkılar için eklenen Yanlı-Kaynaksız etiketli ifadelere bende ilave yeni katkılarda bulunup, değişikliklerin kaydını yaptıktan sonra sanki her olumsuzluk bana aitmiş gibi katkılarım sürekli reddedildi.Diğer editörlere de şimdi size yapıldığı gibi hakkımda abartılı mesajlar gönderilince ister istemez tedirgin oldum (ve halen de olmaktayım). Kullanıcı sayfama mesajlar gelmeye başladı, v.s..Sonraki süreçte Erzurum maddesini çalışmaya başladım. Tekrar katkım reddedilince artık bende iyice rahatsız olmaya başladım. Söz konusu mesajda geçen sizinde vurguladığınız Dudakların kenarı, zevk, kan ifadeler bana ait değil. Hizmetli seçimleri (Rapsar) ile ilgili oylama bölümünde E4024 adlı kullanıcının yorumunda geçiyor.Bu ifadelere bende çok üzüldüm. Size katılıyorum. Bende merak ediyorum, niçin 100 Editörün var olduğu toplulukta hep Rapsar benim katkılarıma müdahale ediyor. Ben katkılarımı özellikle ona göndermiyorum ki, sisteme kaydediyorum. Özetle; İlgi ve duyarlığınıza tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 14:37, 14 Haziran 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 18:22, 15 Haziran 2012 (UTC)

Spor izleme listesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Türkiye yerleşim yerleriyle ilgili harikulade bir izleme listesi oluşturmuşsun, eline sağlık öncelikle. Aynısını VikiProje spor için oluşturmak istiyordum, neler yapmam lazım?--RapsarEfendim? 22:33, 15 Haziran 2012 (UTC)

Selam. İzleme listesi oluşturmanın 3 farklı yolu var. Hangisi daha pratik olur, bu izlenmek istenen madde listesinin kapsamı ile ilgili.
  • Bir kategorideki maddelerde yapılan değişiklikler listelenebilir. Bunun kapsamı genelde fazla olmuyor. Türkiye'nin illeri kategorisinde yapılan değişiklikler gibi. Bu kategoride 2 madde varmış, maalesef altkategorilerdeki maddelerde yapılan değişiklikler listelenmiyor.
  • Kategorinin sınırlılığını aşmak için bunun gibi bir sayfaya izlenmek istenen maddeler yazılır. Bu maddelerden birinde değişiklik olursa, izleme listesine düşer. Ben 850 ilçe maddesini tek tek yazmamak için, basit olarak ilçe şablonlarını buraya ekledim. Mesela Süper lig takım şablonları bir sayfaya eklenip, süper lig futbolcu izleme listesi oluşturulabilir.
  • Üçüncüsü daha kontrolsüz. Futbol maddesine bağlantı veren maddelerde yapılan değişiklikleri listele.[3] Futbol bağlantısı kimbilir kaç maddede kullanılıyordur:) Veya Futbolcu bilgi kutusunun kullanıldığı maddelerde yapılan değişiklikleri listele.
  • Son olarak eğer tartışma sayfalarında vikiproje spor şablonu varsa, tartışma sayfalarında yapılan değişiklikler de listelenebilir.

Eğer ilgilendiğin konunun kapsamını belirtirsen daha iyi olur. Spor projesi çok kapsamlı (çok maddeli) bir konu.--Sadrettinmesaj 18:09, 20 Haziran 2012 (UTC)

Kapsamı spor :) Çok kapsamlı, evet. Tartışma sayfalarına VikiProje şablonlarını eklemeye başladık proje üyeleri olarak, yaklaşık beş günde 1000'e yakın maddeye eklendi hatta :) Ancak maddeler için böyle bir izleme listesi oluşturamayacağız sanırım, dediğin gibi çok geniş bir konu, kategori, şablon ve maddelerimiz bol. Şöyle spor kategorisi ve tüm alt kategorilerini izleyeceğimiz bir liste olsa mükemmel olacaktı ama... Bu arada İngilizce Vikipedi'de "WikiProject watchlist" şeklinde bir arama yapabilirsen, çoğu projenin bir izleme listesi olduğunu görebilirsin. Ama bunlar Vikipedi içinde değil, Wikitools (sanırım) sitesindeydi. Oradaki sistem buraya uygulansa harika olurdu.--RapsarEfendim? 20:58, 20 Haziran 2012 (UTC)
İzleme listesi için şöyle bir liste işe yarar mı? Eğer kullanışlı olacaksa (madde sayısı artarsa takip etmek zorlaşır) listeyi gerekli oldukça güncelleyebilirim. Listeyi bilgisayar oluşturuyor. Maddenin listeye eklenmesi için tek şart maddenin tartışma sayfasında proje şablonu olması. --Sadrettinmesaj 21:20, 21 Haziran 2012 (UTC)
Elle güncelleme yapılmayacaksa bence güzel olacaktır :) Onaylanmamış maddeleri falan da kontrol etmek açısından iyi olur diye düşünüyorum. Eline sağlık.--RapsarEfendim? 22:23, 21 Haziran 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 16:45, 22 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin,

Tanışamamıştık henüz. Bu vesileyle hem "Merhaba" demek hem de bir şey sormak istedim.

AWB konusunda son bıraktığım noktada bu arkadaşı bot olarak nitelendiriyor ve bot hesapları dışında kullanımını hoş karşılamıyordu topluluk. Tabii, benim etkin olmadığım süreçte durum değişmiş de olabilir, kaçırmış olabilirim pekala.

Herhangi bir konuşma oldu mu bu konuda bildiğin ettiğin?

Sevgiler

Vito Genovese 13:45, 23 Haziran 2012 (UTC)


Evet evet, AWB'yi iyi biliyorum. Vaktiyle indirip epey bir inceledim. Hatta en.wiki'de olduğu gibi belirli sınırlar dahilinde normal kullanıcılar tarafından kullanılabilmesini de destekliyorum aslında. Lakin dediğin gibi bot başvurusu daha sağlıklı olabilir; zira geçmişte bu konuda bir iki tatsız tartışma yaşanmıştı.

Sevgiler

Vito Genovese 14:01, 23 Haziran 2012 (UTC)


Bak, takip edemediğim nasıl da belli oldu :)

Vito Genovese 14:37, 23 Haziran 2012 (UTC)

Deneyim kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba Sadrettin,

Nihan'a attığın mesaja gözüm kaydı da; Deneyim Kontrolü ne sorun çıkarıyor ve neyi devre dışı bırakıyor? Bende bir sorun görünmüyor da şu an.

Vito Genovese 10:00, 24 Haziran 2012 (UTC)


Valla öyleymiş :) Yazarına sordum betiğin, bakalım ne diyecek.

Vito Genovese 13:53, 24 Haziran 2012 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim cevap için, bu kadar insan arasında tek hayırsever siz çıktınız :D Neyse ben hepsini yokladım onların ama çalışmıyor hiçbir şey. Yani aslında çalışıyor da benim istediğim çalışmıyor. Bu nedenle deneme vs. olan maddeleri uzun zamandır etiketleyemiyorum. Diğer browserlar ile denemedim.. Onları kullanmayı sevmiyorum. Düzelince yaparız belki bir şeyler. Kolay gelsin, tekrar sağol. --Boyalikus (mesaj) 07:36, 26 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:56, 25 Haziran 2012 (UTC)

Sayfada örnek gösterdim, bakabilir misiniz? esc2003 (mesaj) 17:56, 27 Haziran 2012 (UTC)

Açıklamaların Silinmesi Durumu[kaynağı değiştir]

Merhaba, İnci Akü sayfasına tarihçe ve görseller eklemiştim. Ancak silinmiş. Görseller İnci Akü logosu ve logo lisansını seçmiştim. Tarihçe kısmı da zaten metinlerden oluşuyordu. O da silinmiş. Neden siliniyor ya da ne yapmam gerekiyor bu maddeye gerekli eklemeleri yapmam için? Yardımınızı rica ediyorum!

İstek yapıldı Yapıldı--Reality 19:27, 30 Haziran 2012 (UTC)

2012 sayfası için teşekkürler bide şuraya baksan.Avrupa Atletizm Şampiyonası --Emanuel bonari (mesaj) 16:32, 1 Temmuz 2012 (UTC)

Mrh.Sn.Sadrettin. Erz. md. son değişiklikteki " itibariyle " kelimesini " saymaca " anlamında kullanmıştım. " itibarıyla " kelimesi ile değiştirilmiş. İtibarıyla kelimesi " değerli olma , hürmet, saygı, saygınlık, yüceltme..." anlamına gelmiyor mu? Buna göre maddede kullandığım " ...2012 yılı itibariyle 382.000 şehir merkezi nüfusu... " ifade yanlış mı? Tekrar ilgilenirseniz memnun olurum. Teşekkürler, iyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 20:34, 2 Temmuz 2012 (UTC)


  • " Ahmet bey işyerindeki itibarıyla herkesçe bilinir " cümlesi ile
  • " 2011 yılı sonu itibariyle kârımız çok yüksektir " cümlesinde kullanılan her iki kelime de doğru ve birbirlerinden farklı kelimeler değil mi? İyi geceler..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 22:25, 2 Temmuz 2012 (UTC)
Tekrar merhaba Sadrettin Bey.İfade önemli olduğu için üzerinde duruyorum,kusura bakmayın. Sizinde önem verdiğinizi hissettim. Sağolun. Haklısınız çoğu sözlük bu ifadeye yer vermemiş. Acizâne bugüne kadar kullandığım ve doğru olduğuna inandığım için kesin doğruda karar kılmamız lâzım. Gerek yukarıda kullandığım iki cümlenin anlam tahlilinden ve gerekse aşağıda bağlantı verdiğim sitedeki dil klavuzunu (ama dış bağlantı bu yolla kuramadım) inceleyerek; google'dan " MoonStar Sözlük: Türkçe Dil Kılavuzu " yazıp bu sözlükteki " Türkçe Eşanlamlılar " bölümünden her iki kelimeyide sorgulayarak bir sonuca ulaşabileceğimizi umuyorum. Selamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 21:41, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Sözlük:Türkçe Dil Kılavuzu|Şuradaki

Ynt: Dolaşım şablonları[kaynağı değiştir]

sağol Sadrettin - uygulayacağım ;-) --katpatuka (mesaj) 07:26, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin,

Onayladım şimdi. Sağolasın gösterdiğin için.

Bunları esasen Türkçe karşıkları altında ve İngilizce parametreler de geçerli olacak şekilde birleştirmek gerek ama ne ara yapıcaz, hiç bilemiyorum :)

Vito Genovese 13:02, 8 Temmuz 2012 (UTC)


Hatta adamdan sayıp Türkçesini bile yapmamışız onun :) Hatta Türkçeler ve İngilizceler de birbirine girmiş. Şu an Dikutusu ile Mbox'ın aynı şey olmadığı bariz misal.

Zaten "message" için genelgeçer çevirimiz halen "ileti" değil de "mesaj" iken, bu Türkçelerin de Dikutusu yerine Dmkutusu adıyla olması gerekir diye düşünüyorum. Bana bıraksan her şeyi Öz Türkçe yaparım tabii de; şu an için var olanın üzerinden gitmekte yarar var :)

En önemli işimiz çiftdilli parametre desteği. Onu halledersek gerisi rahat hallolur.

Vito Genovese 14:34, 8 Temmuz 2012 (UTC)


Kaldırdım. Adlandırmayı topluca netleştirmek lazım ki, sonradan çakışmasın.

Tüm İngilizceleri bir yana yazıp, Türkçelerini de diğer yana yazıp eşleştirmek lazım. Tamamen atıyorum, Dosya ile Diğer kısaltması çakışır, kalırız öyle :)

Vito Genovese 15:58, 8 Temmuz 2012 (UTC)


Oy oy! Ombox core var, bunların Türkçe adlarının seçilmesi var. Standartlaştırması var, belgeleme sayfaları var, sabahtan akşama kadar yapsan yine 2 günlük iş var burada.

Vito Genovese 12:51, 10 Temmuz 2012 (UTC)


Ona sakin bir kafayla bakmam lazım :) Kafa kazan gibi şu an; sıcak sağolsun. Şu ara girişmeye mi niyetlisin bunlara topluca? Ben acele görmediğim için erteleyip duruyorum da :)

Vito Genovese 13:23, 10 Temmuz 2012 (UTC)


Seninkisi doğru. Move = taşı; birleştir = merge.

Vito Genovese 14:19, 10 Temmuz 2012 (UTC)

goşçem mi, goşcen mi?[kaynağı değiştir]

selam sadri, 1. tekil şahıs olduğu için goşçem doğru sanki? hem de vandalizm değil ki yanlış olsa da, öyle değil mi? --kibele 09:30, 9 Temmuz 2012 (UTC)

Aleyküm selam. Açıkçası orada dil bigisi kuralı aramadım. Sadece ilk sütun kurallı, diğerleri yöresel söyleyişler. Mevcut mu doğrudur, yenisi mi doğrudur kesin olmadığı için, mevcutu tercih ettim. Ama vandalizm midir bu, büyük ihtimalle değildir. --Sadrettinmesaj 10:31, 9 Temmuz 2012 (UTC)
sütunun başında 'koşacağım' yazdığına göre yenisi doğru. vandalizm olmayan değişiklikleri bu özetle geri çevirmenin sakıncalarını konuşuyoruz biliyorsun. o açıdan dikkatini çekmek istemiştim. kolay gelsin. --kibele 11:28, 9 Temmuz 2012 (UTC)

illerin köyleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu bağlantıdan görebileceğin üzere bazı köy adlarında yazım yanlışı varken bazıları da unutulmuştu. Bunun yanında, bazı köylerin de eski adları yazılı olduğundan kırmızı gözükmekteydi. Acaba köy adlarını nereden bulup yazıyorsun? TÜİK'in sitesinden ulaşabileceğin yıllık nüfus istatistikleri sayesinde gerçek köy adlarına ulaşabilirsin. Senin kaynak gösterdiğin siteye girdim ama köy listesi açılmadı...--вяí¢αи76ileti 13:27, 9 Temmuz 2012 (UTC)

İlçe adları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bilmiyordum. Uyardığınız için teşekkürler. --Tatanka Iyotanka (mesaj) 21:17, 11 Temmuz 2012 (UTC)

Hatalı geri alma[kaynağı değiştir]

Türkçe maddesinde doğru yapılan değişikliği geri almışsınız. Fakat yapılan değişiklik doğrudur. Çünkü örnek olarak verilen kelime tablosunda ilk kelime İstanbul şivesinde "koşacağım" ile başlıyor. Bu kelimeye özne eklersek "ben koşacağım" olur. Ama sizin iddia ettiniz gibi "goşcen" kelimesine özne eklersek "sen goşcen" olur. Ama olması gereken "ben goşcem" dir. erlik khan (mesaj) 15:13, 12 Temmuz 2012 (UTC)

Tamamdır :)

Rmkutusu uygun mudur?

Vito Genovese 18:44, 14 Temmuz 2012 (UTC)


Tam korumada olanları yarıya indirdim. İstersen bunların standartlaştırma işini bir oturt, ondan sonra topluca girişelim. Geçmiş birleştir şablonu falan da olabilir işin bittikçe, sana kalmış.

Vito Genovese 18:55, 14 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin bey. Benim çalışma anımda siz düzenleme yapmışsınız.Yani eş zamanlı çalışmışız. Düzenleme yapayım dedim baktım baştan aşağı durum felâket." Düzenle" ve "Tashih" şablonları ekledim. Tekrar bakabilirsiniz. İleride bu madde için yoğun bir çalışma planlıyorum. Çünkü ekmeğini yedim, suyunu içtim buranın. Bildiğim, yaşadığım bir yer. Selamlar, iyi akşamlar, iyi çalışmalar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 20:40, 14 Temmuz 2012 (UTC)

Türkiye yerleşim yerleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Sadrettin,

Şuradaki altbaşlıkları tartışmalardaki tüm görüşleri yansıtacak kapsamlılığa ulaştırmada yardımcı olabilir misin rica etsem?

Vito Genovese 16:03, 15 Temmuz 2012 (UTC)


Hunharca sil, hiç acıma. Yeter ki o görüş hiç destek almamış olsun öncesinde. Aksi halde haksızlık olur. Nasılsa turlu oylama.

Vito Genovese 16:15, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Selamlar. Şöyle biraz daha bize uygun, bir rakı-balık olsun, bir susurluk ayranı olsun ekleyemez miyiz?--RapsarEfendim? 17:20, 16 Temmuz 2012 (UTC)

Doğu Anadolu Bölgesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Sadrettin Bey. ŞU sayfaya bir bakabilirmisin, sana zahmet. İyi akşamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 18:45, 16 Temmuz 2012 (UTC)

Teşekkür ederim, eline sağlık. Tekrar iyi akşamlar..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 18:57, 16 Temmuz 2012 (UTC)

Eymir Gölü[kaynağı değiştir]

Eymir Gölü maddesini çok geliştirdim; wikipedia'da pek çok maddede bulunanlardan çok daha fazla kaynak ve dipnot koydum. Buna rağmen "ilave kaynaklar belirtilmeli" şablonu eklemişsiniz. Daha başka hangi cümlelerin açıklaması için kaynak ve/veya dipnot koymalıyım acaba ? Daha fazla dipnot veya kaynak koyarsak neredeyse tüm cümlelere tek tek dipnot koymuş olacağız - ne Türkçe vikipedi de ne de wikipedia nın diğer dil sürümlerinde bu kadar çok dipnotu ve kaynağ olan (ve böylesine çok uzun olmayan) başka hemen hiç bir madde yok. Buna rağmen, hala dipnot ve kaynak konulsun istiyorsanız, lütfen bu kaynak ve/veya dipnotlarını hangi cümleler için gerekli gördüğünüzü tek tek bildirmenizi rica ederim. selamlar. THE WISE OLD TURK (mesaj) 20:17, 16 Temmuz 2012 (UTC)


Selam. Sayfada viki sayfa düzeni açısında uyumsuzluklar var.

  • Sayfanın ortasında taslak şablonu olması.
  • Bölüm başlıklarındaki sözcüklerin ilk harfinin büyük harfle yazılması. (Sadece ilk sözcüğün ilk harfi büyük yazılmalı)
  • Ankara'lılar için hoş bir manzara arzeder. yavaş yavaş ve sessizce akan suyu ile yanına varanlara huzur vermektedir. gibi öznel ifadeler içermesi.
  • Kaynakçanın toplu olarak verilmesi. Hangi kaynak hangi bilgi için bilemiyoruz. Yine kaynakça'daki sözcüklerin büyük harfle yazılması.
  • km2 değil km2 olmalı.

İlk bakışta yazabileceklerim bunlar. Bu arada ben {{düzenle}} şablonu eklemişim, {{kaynaksız}} olması durumu daha önceki bir sorun. İyi vikiler. --Sadrettinmesaj 20:34, 16 Temmuz 2012 (UTC)


Tekrar Selamlar,

Sadece size değil, yanlış anlamayın, tüm editörlere ana (İngilizce) wikipedia sitesinde detaylı olarak belirtilen, Türkçe sitede de yine kısmen değinilen bir hususu VİKİPEDİ'nin kendi ifadesiyle aktarmak istiyorum :

..........Eğer yeni gelenin, kitapların adlarını yazmayı unutmak, gemi isimlerini italik yazmamak, yararlı bağlantıları vermeyi unutmak gibi hatalar yaptığını görüyorsanız bu hataları kendiniz düzeltmeye çalışın. Bunları yeni gelenin yüzüne çarpmayın. Unutmayın ki, burası herkesin değişiklik yapabileceği bir yerdir, dolayısıyla herkesin asıl sorumluluğu değişiklik yapmak olup, diğerlerini eleştirmek veya diğerlerine gözcülük yapmak değildir..........

http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Please_do_not_bite_the_newcomers ve http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Lütfen_yeni_kullanıcıları_ısırmayınız

Meseleyi şöyle özetleyeyim : Genelde Türk insanımız eleştirmeyi çok sever de, taş taş üstüne koymaya soğuk bakar.

Saygılarımla

Kaynakça ekleme[kaynağı değiştir]

Selam Sadrettin. Deneyeceğim, ama yapabilir miyim bilmiyorum açıkcası :) İyi akşamlar. --Tatanka Iyotanka (mesaj) 18:43, 18 Temmuz 2012 (UTC)

Eklemeyi yapabiliyor da yerini tutturamadı henüz. Bir de onu becerebilirse 648 değişikliği 648 saniyede yapabilmek harika olacak :) --Tatanka Iyotanka (mesaj) 22:40, 18 Temmuz 2012 (UTC)
Tamamdır, elinize sağlık. Çok teşekkürler :) --Tatanka Iyotanka (mesaj) 19:50, 22 Temmuz 2012 (UTC)
  • Merhaba Sadrettin, yıldız için teşekkürler:) İyi çalışmalar...--Vikiçizer (mesaj) 19:19, 18 Temmuz 2012 (UTC)
  Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.

İyi vikilemeler, sevgiler... ~--~ Cano58ileti 08:41, 27 Nisan 2012 (UTC)

Ramazan'da Vikipedi'de olamayacağım. Şimdiden bayramını kutlarım!

Ynt: Editörlük[kaynağı değiştir]

Selam. Editörlüğü hâlâ düşünmüyor musun? --Sadrettinmesaj 14:15, 9 Temmuz 2012 (UTC)
Merhaba, düşünmekten ziyade daha önce reddedilmiştim. Ancak şimdi baktığım kadarıyla önceki reddedilme sebebim artık bir önşart değil, bu yüzden tekrar başvurmayı düşünebilirim. Hatırlatma için teşekkürler. İyi günler. --joseph msj 20:00, 19 Temmuz 2012 (UTC)

Ilıca - Aziziye[kaynağı değiştir]

Merhaba Sadrettin Bey. İlgili çalışmayı tamamen bitirememiştim. ( Madde başlıkları sonrası, sayfa başlangıçlarındaki isim değişiklikleri) Her ikisini de tamamlarım. Hatırlattığınız için teşekkürler. Bu arada Ramazanınız da hayırlı olsun. Selamlar...--Eğitmen Mahmut (mesaj) 12:13, 20 Temmuz 2012 (UTC)

Namespace detect[kaynağı değiştir]

İşlem tamam.

Vito Genovese 11:21, 29 Temmuz 2012 (UTC)

Teknisyenlik[kaynağı değiştir]

Merhaba Sadrettin,

Teknisyen adayı olarak gösterdim seni çeşmede. Sonra seni SD'de görünce, bu durumu sana haber vermediğimi fark ettim :) Böyle de kafasız bir insanım.

Teknisyen olmaya karşı değilsin, değil mi?

Vito Genovese 10:07, 1 Ağustos 2012 (UTC)


Joseph'in işlemi tamamdır.

Vito Genovese 14:47, 1 Ağustos 2012 (UTC)


Merhaba Sadrettin,

Teknisyen seçilmiş bulunuyorsun. Tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 07:21, 8 Ağustos 2012 (UTC)

ŞU SELİMİYE SULTAN SAYFASININ DEĞİŞTİRİLMESİNDEN BIKTIM ARTIK[kaynağı değiştir]

Bu sayfayı tamamen hakaret amaçlı açtıklarını düşünüyorum. Ben düzeltmekten yoruluyorum, haysiyetsizler değiştirmekten yorulmuyorlar. Son haline bakın, benimki mi objektif, onunki mi saygılı, karar verin. Aynı karalama kampanyası Hürrem, Nurbanu, Safiye gibi sultanlara da yapılmıştı. Bu Muhteşem Yüzyıl izleyenler Kadınlar Saltanatı'nı kafaya takmış galiba. Bir sultanın tarafını tutup (ki buna bu sultanlar hakkında yazılan malum kitaplar da etki ediyor) buraya hakaret dolu içerikler kaydedebiliyorlar... Ricam, Selimiye Sultan sayfasının da bundan sonra diğer sayfalarda olduğu gibi Vikipedi yetkililerince onaylanarak değişiklik kabul etmesidir. Hangi hakaretlerden bahsediyorsun derseniz:

  • Başlığa Selimiye Sultan değil de hatun yazılması,
  • Hiçbir makam ve mevki sahibi değildir, hatta varlığı bile kesin değildir... denilmesi (ki kesindir, ben oraya mezarlarla ilgili bilgi aktarmıştım, merak eden Topkapı Sarayına gider.)
  • İlk gözdedir fakat Nurbanu Sultan'ın çevirdiği entrikalarla gözden düşürülmüştür gibi şahsi yorumlar katılması (bu ne terbiyesizlik, ne saygısızlıktır?),
  • Temsili resmi bile yoktur, onun için güzel olup olmadığı söylenemez gibi oldukça enteresan(?) bilgi eklemesi,

ve bunun gibi şeyler... Şahıs, güzellik çirkinlikle kafayı bozmuş. Oraya hatun yazarak geçmişi değiştirebileceğini düşünüyor. Ya da sultanın varlığını tarihten silebileceğini... Tabii onun unvanlarını da. Korkarım gidip mezarını çiğneyecek bir dahakine. Bu mesele çok ciddileşti, ikinci bir karalama kampanyasıyla karşılaşmayalım lütfen. Çünkü hem Vikipedi'ye zarar, hem de merhum sultanın kemiklerini sızlatıyor. Bu terbiyesizleri Vikipedi'den uzaklaştırmanın bir yolu yok mudur? Diğer sultanların biyografilerinde zar zor uzlaştık, şimdi de bu tarih düşmanlarıyla uğraşmayalım. Ki kimlikleri hakkında bir tahminim var. Ondandır bu ısrarım. 13-14 yaşlarındaki kızlar olduğuna emin olabilirsiniz. Lütfen bu mesajım dikkate alınsın. 85.96.58.237 18:41, 1 Ağustos 2012 (UTC)

Charlotte's Web[kaynağı değiştir]

Is there a Turkish title for the book? And is it the same as the 1973 movie? Because then I think it should be renamed as "(Turkish title) (book)" and the movie add "(film, 1973)" to the title. 12.77.230.194 21:46, 3 Ağustos 2012 (UTC)

The 1973 movie is at Charlotte'un Sevgi Ağı but as said before maybe move it to Charlotte'un Sevgi Ağı (film, 1973) and move Charlotte's Web to Charlotte'un Sevgi Ağı (roman) and make a disamb between the two. And maybe rename Kurtarıcılar to Bernard ve Bianca because it might be named that like in most of Europe. And also add the subtitle to Madagaskar 3 which is Madagaskar 3: Avrupa'nin En Çok Arananlari. 12.77.230.218 18:13, 5 Ağustos 2012 (UTC)

Could you please move Madagaskar 3 and the Charlotte's Web book? Thanks. 12.77.230.218 20:30, 5 Ağustos 2012 (UTC)

Kurtarıcılar[kaynağı değiştir]

Merhaba Docbaba. Kurtarıcılar'ın Türkçe adı için kaynak bulunmuyor. Tartışma sayfasında Avrupa'da "Bernard ve Bianca" olarak adlandırıldığı yazıyor. Belki de Türkiye'de gösterime girmemiştir. Bu film hakkında bilginiz olabilir mi. --Sadrettinmesaj 20:43, 5 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin, animasyon filmleri, özellikle de 1980'lerden önce çevrilmiş olanlar, Türkiye'de sinemalarda çok az gösterim şansı bulabildikleri için birkaç istisnası dışında "Türkçe sinema afiş adı"na sahip değildirler. Bazılarına Türkçe adlar verildiyse de bunlar ya TV gösterim adları ya da Video (DVD,VCD,VHS vb) adlandırmaları olmaktadırlar. 1974 yapımı "The Rescuers" için de bir Türkçe ada rastlamadım. Milliyet gazete arşivinde bulunamıyor. "Sinema" dergisinde (1994 Kasım sayısı) orijinal adıyla anılmış, o da "animasyon seslendirmesi yapan oyuncular" listesi münasebetiyle. Yalnızca "Sanat Olayı" dergisinde (1980'ler olmalı, tarih düşmemişim sadece dergiden o sayfaları koparıp saklamışım) çıkan "Canlandırma Sanatı" (Yazan Demet Değer İnanç) adlı seri yazıda "The Rescuers" karşılığı (Kurtarıcılar) olarak birkaç yerde geçiyor. Parantez içinde verilmiş. Türkçe çevirisi de olabilir, Türkiye'de gösterildiği ismi de. Fakat 61 sayfalık seri yazıda filme geniş yer verilmiş olması, filmin önemine işaret ediyor sanırım. Daha başka bilgiye rastlarsam yine sizi haberdar ederim Saygılar iyi çalışmalar.--docbaba 21:16, 5 Ağustos 2012 (UTC)Docbaba mesaj

Evet, bence uygundur. Zamanım olursa ben de botla yardım ederim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 10:21, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Kütahya ilçelerinin geçmişleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Sadrettin,

İkisini de inceledim. Zamanın şartlarında M1'den silinebilecek içeriğin üzerine kopyala-yapıştır içerikler gelmiş, sonra G9'dan uçurulmuş maddeler. Günümüz şartlarında kısa sürümlerin korunması mümkün, zaten senin sürümlerinle benzerlik taşıyor onlar da.

Telif ihlallerinin de hizmetliler tarafından gizlenmesi gerektiği için, 10'da 9'u telif ihlali olan bu sürümleri silindikleri yerden çıkarmanın gereği yok sanırım.

Vito Genovese 17:02, 9 Ağustos 2012 (UTC)


İşin garibi üç sayfanın günlüklerinde de G8 gerekçeli silme işlemi göremiyorum. Hangi maddede gördün temizlik gerekçeli silme işlemi?

Vito Genovese 17:57, 9 Ağustos 2012 (UTC)


Şunlar var günlükte. Hepsi de doğru işlemler. :)

Vito Genovese 18:38, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Selamlar,

Bir süredir Türkçe, İngilizce, ve (içinde "Türk" adı geçtiği için tepkilere sebep olduğundan) farklı bir kullanıcı adıyla wikipedia'lara kendimce katkıda bulunmaya çalışıyorum. Türkçe Wikipedia sitesine yaptığım katkılara daha yeni başladığımda "yeni başlayanlar için" hiç de yapıcı olmayan eleştiri ve etkileşimlerden dolayı, Türkçe siteden ayrılmaya karar vermiştim ama daha sonra sizinle yaptığım mesajlaşmadan sonra fikrimi değiştirip minik çabalarıma devam ettim; çok az da olsa yapmış olduklarıma bakabilirsiniz.

Bu kapsamda son birkaç gün içinde arka arkaya yapmaya çalıştığım ilavelerden henüz hiçbirisi gözden geçirilmemişken " NORM Eğitim Danışmanlık Derneği "ne dair http://tr.wikipedia.org/wiki/NORM_E%C4%9Fitim_Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1k_Derne%C4%9Fi şeklindeki madde girişime "kayda değer görülmezlik" hususu eklenince, ilgili editörle aşağıdaki yazışmayı gerçekleştirdik :


..................Selamlar ! Türkçe, İngilizce, ve Fransızca wikipedia sitelerine fırsat buldukça bildiğim, rastladığım, duyduğum, öğrendiğim ve paylaşmak istediğim konularda katkıda bulunmaya çalışıyorum. En son olarak eklediklerim arasında bulunan Norm Eğitim Danışmanlık Derneği konusunda "kayda değerlik" hususunu gündeme getirmişsiniz. Bunun gerçekci olduğunu düşünmüyorum; şayet böyle bir düşünceniz varsa, bunun aşağıda sadece bir kaç örneğini vermiş olduğum pek çok dernek için de uygulanması gerekmektedir - yani ya tüm bu seviyedeki derneklere tümüne "kayda değerlik" hususunu eklemelisiniz ya da bu kayıttan bu hususu kaldırmalısınız. Tarafsızlık ve objektiflik bunu gerektirir kanatindeyim. Bahsettiğim ve aşağıda verdiğim örnekler sadece fikir vermek içindir, bunların sayısının çok daha fazla olduğunu hemen görmek mümkündür :

http://tr.wikipedia.org/wiki/Yerel_Yönetim_Araştırma_Yardım_ve_Eğitim_Derneği

http://tr.wikipedia.org/wiki/Sahne_Eğitim_Derneği

http://tr.wikipedia.org/wiki/Nar_Sanat_İstanbul_Eğitim_ve_Kültür_Sanat_Derneği

http://tr.wikipedia.org/wiki/Özgür_Düşünce_ve_Eğitim_Hakları_Derneği

Bu arada; örnek olarak verdiğim bu sitelerden alıntıladığım "...Türkiye’nin ençok sanatçı yetiştiren ilçesi olarak bilinen Bakırköy’de yaşamakta olan sanatçı ve sanatseverlerin bir araya gelerek 26 Ağustos 2009 Tarihinde Bakırköy’de yerleşik olmak üzere kuruduğu bir dernektir...." şeklindeki cümle ve açıklamaların objektiflikle ilgisi bulunmaması gibi hususlara da dikkatinizi çeker; tamamen fahri ve hüsnüniyetli olarak yapmakta olduğum katkıları öncelikle içerik ve biçem bakımından değerlendirmenizin yararlı olacağını belirtir; tartışmaya koymuş bulunduğunuz "kayda değerlik" hususunu iptal etmenizi ric ederim. Saygılarımla,THE WISE OLD TURK (mesaj) 21:23, 12 Ağustos 2012 (UTC.)................................

....................Selamlar THEWISEOLDTURK; öncelikle ellerinize sağlık tüm katkılarınız için. Kısaca size, yukarıdaki maddeye dair farklı bir değerlendirme yapmadığımı vurgulayarak devam edeyim. Açılan maddenin kayda değerliğine dair şüphelerim var. Zaten ilgili kayda değerlik şablonunda Vikipedi'de yer almayla ilgili yönergeleri sağlamadığı düşünülmektedir....Bu maddenin konusuna aşina iseniz maddeyi genişleterek onun kayda değer olduğunu ortaya koyun. Bu sorunu çözmenin en iyi yolu, bu konu hakkında, maddenin yazarı ve konusundan bağımsız taraflarca yayımlanmış kaynaklar vermektir der. Yani maddenin kayda değerliğini çeşitli kaynaklardan göstermemiz sözkonusu. Herhangi bir maddeye kayda değerlik şablonu konduğunda (yahut kayda değerlik şablonu konulan pek çok maddeyi kayda değer hale getirmeye çalıştığımda şuradan da faydalanıp) gerekli altlığını/konu ile ilintili bağımsız kaynak vermeli......Bahse konu diğer maddeleri görmedim, değerlendirmediğim için o şablonu görememişsiniz. Ama ilgili politika gereği kayda değer olmadığını düşünüyorsanız siz de aynı şablonu koyabilirsiniz. (yani o şablonu konması için beni beklemenize gerek yok :) ) iyi vikiler ~Tarkovsky~ 09:34, 13 Ağustos 2012 (UTC).......................


Düşünceme göre ilgili editör benim itirazlarımı yeterince kaale almamaktadır; özellikle "tarafsızlık ve objektiflik" konusundaki kanaatimi hala koruyorum. Bu itibarla, gerek benim yapmış olduğum madde girişini, gerekse örnek olarak vermiş olduğum madde girişlerini gözden geçirerek; tarafsız ve objektif bir gözle, varsa gereken düzeltme ve önerileri yapmanızı özellikle rica ediyorum.

NOT: İngilizce wikipedia sitesinde ve hatta, kullanıcı adımda Turk adı geçtiği için ırkçı bir takım olumsuz tepkiler aldığım için kullanıcı adımı değiştirdiğim, Fransızca wikipedia sitesinde bugüne kadar "tarafsızlık ve objektiflik" konusunda hiç sorunla karşılaşmadığım gibi, tepki de almadım ve başkaları hakkında böyle düşüncelere de sahip olmadım. Ne oluyorsa bizim Türkçe sitemizde oluyor ve neticede de İngilizce, Fransızca sitelerdeki madde sayıları milyonlarla ölçülürken, dünyada konuşulan önemli diller arasında sayılabilecek Türkçe sitedeki madde sayısı 200,000 bile değil :-(

Saygılarımla, THE WISE OLD TURK (mesaj) 10:12, 13 Ağustos 2012 (UTC)


Tekrar Selamlar, İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ben de tam şu anda muhtelif kaynaklar ekliyordum. Genelde yaşanan sorun (ya da benim yaşadığım), siteye bir maddenin en mükemmel halini hemen eklemek yerine bu sürecin gittikçe gelişen bir süreç olması ve bu da zaman alıyor. Mesela oldukça uğraştığım 2 madde var vikipedi ve wikipedialara koyduğum, vakit geçtikçe sürekli geliştirecek ve mükemmelleştirecek düzeltmeler yapıyorum; belki tersi de yapılabilir, yeterince geliştirilerek madde siteye eklenebilir ama bu profesyonellerin işi ve bizler de katkılarımızı uygun zamanlarımızda yapmaktayız haliyle. Tekrar teşekkürlerimle saygılar.THE WISE OLD TURK (mesaj) 20:35, 13 Ağustos 2012 (UTC)

Mahmud Raif Efendi[kaynağı değiştir]

Sayın Sadrettin,

Daha önce de defalarca belirttiğim üzere Vikipedi'ye katkılarda bulunmaya çalışıyorum ama kanaatimce editörlerin eksik, hatalı, yanlı, vs. tutumları sebebiyle girişimlerim baltalanıyor.

Vikipedi kurallarına göre bir editörün görevi sadece "hataları belirtip", çekip gitmek olmamalıdır, değildir.

Vikipedi de editörler dahil herkesin görevi öncelikle geliştirmek olmalıdır.

Buna karşın yaptığım girdilere editörler sadece "tag" ekleyip, kendilerini tatmin etmenin ötesinde HİÇ YARARLI BİR ŞEY YAPMAMAKTADIRLAR. Bu kanaatimi tartışmaya açmanızı rica ediyorum.

Bu kapsamda, en son yapmış olduğum "Mahmud Raif Efendi" ile ilgili ve hayli emek sarfettiğim girdiye yapılanlara ve buna karşın ilgili editöre verdiğim şu karşılığa bakmanızı rica ediyorum:

./... Selamlar,

Son derece itinalı yaptığım ve halen vikipedi 'deki maddelerin % 90'ından daha düzgün, yeterince kaynaklı hazırladığım girdiye bazı "tag"ler eklemişsiniz. Vikipedi kurallarına göre bir editörün görevi ve herkesin görevi "yanlışları belirtmek" değil, "yanlışları düzeltmek" ve "eklemeler" yapmaktır.

Bu itibarla, koymuş olduğunuz tag'ler dolayısıyla hazırlamış olduğum girdiyi

(1) bir zahmet Vikipedi biçem kurallarına göre düzeltmenizi, ve (2) Vikipedi standartlarına getirmek için gerekli ekleme ve çıkarmaları yapmanızı

rica ediyorum. Aksi halde, koyduğunuz bu "tag"leri vikipedideki maddelerin % 90'ının başına eklemeniz ya da bu "tag"leri kaldırmanız TARAFSIZLIK ve OBJEKTİFLİK gereği şarttır.

Gereğini saygılarımla rica ederim. .../.

Aynı husus yapmış olduğum tüm katkılar için de geçerlidir !!!!!!!!!!!!!!

Editörlerin bu aldırmaz davranışlarının genel olarak tartışılması gereği çok açıktır. Aksi halde Türkçe vikipedi belirli kişilerin kendi keyiflerine göre yönlendirdiği bir yer olmaktan öteye gitmeyecektir.

Gerek benim katkılarımla ilgili gerekli düzetlmelerin yapılmasını, gerekse editörlerin bu standart dışı hareketlerinin tartışmaya açılmasını önemle rica ediyorum. Aksi halde, bundan sonra Türkçe vikipediye herhangi bir katkıda bulunamayacağımı üzülerek belirtmek istiyorum - "katkılarımı İngilizce ve Fransızca wikipedia'lara yaparım, hiç olmazsa bir işe yarar" kanaatindeyim.

Saygılarımla, THE WISE OLD TURK (mesaj) 10:34, 17 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba. Umarım çalışıyordur, sağ üstte günlük bağlantısının olması lazım. Düzenlemeyi düşündüğüm birkaç bağlantı daha olduğu için tercihlerim menüsüne şimdilik eklemedim. (Son değişiklikler bağlantısının altında bekleyen değişiklikler bağlantısının da olması gibi.) common.js sayfasına birkaç kod ekledim. İyi çalışmalar. Sadrettinmesaj 18:31, 20 Ağustos 2012 (UTC)

Ellerine sağlık dostum. Bu haliyle gayet güzel gözüküyor ve çalışıyor. Ben bunu biraz deneyeyim istiyorum. Tekrar teşekkürler.--inc.еle. vposta 19:45, 20 Ağustos 2012 (UTC)

Bekir DINKIRCI[kaynağı değiştir]

Balıkesir İli Gönen İlçesi kaymakamı Bekir DINKIRCI için madde açmaya çalışıyorum. N e yapmamız lazım?

Jimnastikçi bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Sadrettin. öncelikle çok teşekkürler :) şablon çok güzel olmuş. eponymousskills kısmını İsmini verdiği hareketler ya da Bulduğu hareketler vb. bir şekilde çevirebilirz sanırım. Hareketler kısmına jimnastik sporuna ilişkin bir kelime var mı bilmiyorum o da konulabilir. çok hakim değilim bende. gym yerine de çalıştığı yer ya da çalıştığı spor salonu vb. birşey koyabiliriz. Tekrardan sağol, iyi çalışmalar :)--Berfu (mesaj) 11:38, 23 Ağustos 2012 (UTC)

Selamlar Sadrettin, ilgili şablon doğru çalışmıyor. Bir iki dokundum ama fayda sağlamadı. Bu yeni bilgi kutusu şablonların çalışmasını daha çözemedim, yardım edebilecekmisin.~Tarkovsky~ 12:09, 25 Ağustos 2012 (UTC)

Harikasın,ellerine sağlık~Tarkovsky~ 15:06, 25 Ağustos 2012 (UTC)

Dışarıdan resim ekleme ile ilgili bir açık[kaynağı değiştir]

  • Ahmet yakupoğlu sayfasında da görebileceğin gibi dışarıdan resim yükleme konusunda bir açık bulunuyor. Örneğin; [[Dosya:Adamrise.jpg|<img src=http://fc00.deviantart.net/fs70/f/2012/210/5/b/adam_west_rise__wallpaper_by_alvincapalad-d591jqg.jpg width=100>]] gibi istediğin dış resmi ekleyebiliyorsun. Bu durum sadece bize özel sanırım. Çünkü İngilizce Vikipedi'de denedim ve olumlu sonuç alamadım. Bir kontrol etmeni rica etsem.--inc.еle. vposta 06:22, 29 Ağustos 2012 (UTC)
Superyetkin'in bana attığı mesaj; Evet, böyle bir durum var. BugZilla'ya başvurup toptan engelletmemiz ya da alan adına göre kısıtlamamız gerek. Dikkatiniz için teşekkürler, iyi vikiler. Sizi de bilgilendireyim istedim. Kolay gelsin. --inc.еle. vposta 06:51, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Güvenlik açığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Sadrettin,

İncelemeelemanı'nın belirttiği husus, esasen bir güvenlik açığı ve şu anda Developer'lar ile iletişim halindeyim. İstismara açık son derece ve bu nedenle onların da hak vermesiyle gizledim bu sürümleri. İster istemez mesaj sayfana da müdahale etmem gerekti tabii. Kusuruma bakmamanı rica ediyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 08:37, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin,

Bot statüsünü verdim az önce. Bir de ricam olacak naçizane: Hesabın kullanıcı sayfasını {{bot|Sadrettin}} ile falan bile olsa oluşturabilir misin? Botların uygunsuz bir değişikliği olduğunda kiminle iletişim kurulması gerektiğini herkesin öğrenebilmesi adına yani.

Sevgiler

Vito Genovese 20:47, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba, eliniz değişmişken Kumropez'in diğer "iyi niyetli" değişikliklerini de düzeltebilir misiniz? Sayfaları orada oraya taşıyıp duruyor. Azadagaoglu (mesaj) 15:54, 31 Ağustos 2012 (UTC)

Düzeltildi, teşekkürler. --Superyetkinileti 17:41, 31 Ağustos 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 17:55, 31 Ağustos 2012 (UTC)

Yapılacaklar[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul. Yapılacaklar listene baktım da, pasif ara verilmiş görevler hakkında gelişmeler oldu. Bunları yazsam iyi olur sanırım.

Türkiye ilçeleri için {{Türkiye ilçe nüfus}} şablonu hizmete girdi. 1965'ten günümüze birnevi veritabanı gibi bir şablon bu. İl ve ilçeler şu an hazır. Nüfus bilgileri olmayan köyler kaldı son olarak.

Köy şablonlarının dönüştürülmesini botis'e ben yazmıştım. Aradan geçen zamanda çoğunu manuel olarak {{dolaşım}}'a çevirdim. Çok az kaldı. Değişiklik yapılacak şablon çok kalmadığı için bot değil de, manuel düzeltmek zaman açısından daha ekonomik olabilir.

Bunlardan belki haberin yoktur, kod yazmanın kolay olmadığını düşünerek durumdan haberdar etmek istedim.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.Sadrettin (mesaj) 18:13, 1 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba "Szoszv", ben "Sadrettin"'i başka bir kullanıcı sanıyordum meğerse eskilerdenmiş (:

Haber verdiğin için teşekkürler. Aslında oradaki pasif değişikliklerdeki değişiklik şablon taşıma değil köy nüfus bilgilerinin belli kaynaklardan güncellenmesiydi. Bunu yinede yapacağım fakat daha sonra. Evet bazen apiyi kullanmak bayağı kafa yoruyor ama üstesinden gelemediğim bir iş olmadı bu güne kadar (kendimi övmek gibi olmasın). Şimdilik o isteği çıkarayım o zaman. Ayrıca şablon taşıma olaylarını manuel yapmaya gerek yok artık, botu bu tür işler için kodluyorum, 10 değişilikten fazla ise yapabilirim sorun olmaz. Kolay gelsin. Kumul (mesaj) 18:25, 1 Eylül 2012 (UTC)

Pardon ben önceki pasif iş ile karıştırmışım (nüfüs bilgisi olayını) söylediğin işlemi iptal ettim. Kumul (mesaj) 18:30, 1 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin,

Kaynak gösterme şablonları çalışmasının uzantısı olarak kaynak betiklerine de el attım ve senin RefToolbar üzerindeki önceki çalışmalarını geliştirme aşamasındayım. Bu süreçte belgeleme sayfalarını, betikleri falan sağa sola taşıyorum; o yüzden "N'oluyo yau?" demeyesin diye bir bilgi mesajı göndereyim dedim :)

Sistem tamamlandığında, tercihlerdeki ayarlara göre üç sürümden biri çalışır hale gelecek ve teklifim kabul edilirse de, küçük araç olmaktan çıkacak ve bir site standardı haline gelecek. Ayrıntılı bilgiyi şuradan alabilirsin. Sonra bir betik daha var sırada.

Hepsi bitince on yıl "kaynak" lafı duymak istemiyorum :)

Vito Genovese 17:33, 2 Eylül 2012 (UTC)


Senin sürümün olan 2.0a'yı güncelliyorum şimdi. Şablonları tamam, hatalar kısmını yapacağım şimdi. Onu da bitirince bir test etmeni rica edeceğim senden.

Vito Genovese 18:04, 2 Eylül 2012 (UTC)


Sanırım tamamdır. Üçlü sürüm de çalışıyor ama sadece 2.0a'yı deneme adına küçük araçlardaki sürümü bir test edebilir misin? Var mı hata?

Vito Genovese 18:19, 2 Eylül 2012 (UTC)


Sorun yoksa güzel. 1.0'ı da halledersem işi bitecek.

Vito Genovese 18:26, 2 Eylül 2012 (UTC)

Süzgeçlerin her bir yerini kendin belirliyorsun. 6. süzgeçte gördüğün ilk satır, süzgecin otomatik onaylanmış kullanıcılar için geçerli olmamasını sağlıyor. Yani sadece yeni kullanıcılar için düşünülmüş.

Böyle hatalar çıkıyor süzgeçlerde. Çok kapsamlı girişmek lazım onlara. En.wiki'deki gizli şablonlara ulaşabiliyorum bu arada ben; tanımından falan ilgini çeken bir süzgeç olursa, direkt söyle bana, aktarayım buraya. Ancak gizliliğini kesinlikle kaldırmamız gerekiyor bunların.

Vito Genovese 20:08, 2 Eylül 2012 (UTC)

Görüş bildirmeye ne dersin?[kaynağı değiştir]

Bir görüşte siz bildirin!
Merhaba.
Bu sıralar Kaliteli madde adaylıkları, Seçkin madde adaylıkları ve Seçkin liste adaylıkları hakkında görüş bildiren çok az kişi var. Bu adaylıkların çabuk sonlanmasına katkıda bulunmak için bir görüş bildirmeye ne dersiniz? -Seyit mesaj 07:41, 6 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin, botunu yeni gördüm hayırlı olsun, artık bu şablonların daha hızlı biteceğine sevindim ayrıca :) Kumul (mesaj) 15:42, 6 Eylül 2012 (UTC)

Ödünç bot kullanımı :)[kaynağı değiştir]

Selamlar. Birçok maddede "ve/veya" kullanımı var, botunu bunları "veya" şekline getirecek şekilde ayarlaman mümkün müdür acaba? Ben biraz değiştirdim ama işin içinden çıkılacak gibi değil, oldukça çok var. LuCkY ileti 13:58, 7 Eylül 2012 (UTC)

Selam. Olur tabi. Arama sonucuna göre 500 küsur maddede böyle kullanım varmış. ve'leri atınca anlam eksilmesi olmuyor, bu konuda eminsin değil mi? Sadrettin (mesaj) 15:45, 7 Eylül 2012 (UTC)
Evet eminim, veya kelimesi ve'yi kapsıyor zaten. Ama yine de bu işlemi şuradaki tartışmadan sonra yapalım, garanti olsun :) LuCkY ileti 17:51, 7 Eylül 2012 (UTC)
ve/veya kesinlikle geçerli bir kullanım. Gideyim yazayım oraya hemen :)
Vito Genovese 09:27, 8 Eylül 2012 (UTC)

Ret gerekçeleri[kaynağı değiştir]

Sanırım oldu. Biraz uzun sürdü, kusuruma bakmayasın. HTML bile bilmeyen bir insanım neticede :)

Vito Genovese 09:27, 8 Eylül 2012 (UTC)


Kesinlikle. Hatta varsayılan bile yapılabilir; sonuçta sadece devriyeler için görüntülenecek bir betik bu.

8-10 gerekçeye kadar rahatlıkla çıkarabiliriz. Biraz çeşitleme yapalım. Bu arada ben de zaten yarın (ya da yetişmezse öbür gün) birkaç teklif sunacağım. Onlara dahil ederim bunun varsayılan olarak kullanılması teklifini de.

Vito Genovese 10:43, 8 Eylül 2012 (UTC)

Selamlar Kibele. Kullanıcı:Şalvarspor sayfalarda vandalizm içeren değişiklikler yapıyor. Değişiklikler de onaylı oluyor beyaz liste nedeniyle. İlgilenebilir misin. Teşekkürler. Sadrettin (mesaj) 19:56, 8 Eylül 2012 (UTC)

selam sadrettin, beyaz listeden çıkartıldı ve engellendi. teşekkürler. --kibele 20:10, 8 Eylül 2012 (UTC)

Şuraya biraz ilgi gösterebilirmisiniz? ~--~ Cano58ileti 08:41, 9 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin,

Ollios, beyaz listeye dün alınmış. Alınma öncesindeki değişiklikler otomatik onaylanmıyor tabii. Bundan sonra inceleme bekleme durumu yaşanmaz yani.

Vito Genovese 10:09, 9 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba. Standart bir sözdizimine sahip şablonları dün botla dönüştürmüştüm. Taslak şablonları ulamının altındaki diğer şablonlar ise belirli bir kurala bağlı görünmediğinden bunları elle yapıyorum. Elimde şu an için başka bir liste yok. Teşekkürler. --Superyetkinileti 14:47, 9 Eylül 2012 (UTC)

Hangi dilde yazıldı bu bot _?--Aguzer (mesaj) 15:06, 11 Eylül 2012 (UTC)

Teşekkür ederim. Ben VB 6 ile yapılabilecek basit bir bot yazmak istiyorum mantığı kavramak için. VikiKitap ta da örneği verilmiş aslında ama açıklayıcı verilmemiş.--Aguzer (mesaj) 12:20, 12 Eylül 2012 (UTC)

AWB mantığını kavramak lazım ne yapılıyor ne işe yarıyor filan.--Aguzer (mesaj) 13:42, 12 Eylül 2012 (UTC)

Bu tür şablonları benden korumak lazım esas :(

Vito Genovese 20:33, 13 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin bey. Hatırlatman için teşekkürler. Daha önce yüklediklerim "Dosya yükleme günlüğü" nden Commonsa topluca aktarılamaz mı? Selamlar..--Eğitmenmahmut msj 19:47, 14 Eylül 2012 (UTC)

78.161.48.147[kaynağı değiştir]

Selamlar Sadrettin, yardım rica etsem: şuradaki ip katkılarını bir deferde geri döndürmek için yol var mı? peşin teşekkürler~Tarkovsky~ 08:50, 15 Eylül 2012 (UTC)

Bendeki cephanelik de sendekinden farksız :) Hallettim ama.
Vito Genovese 11:00, 15 Eylül 2012 (UTC)
Kanser yapmasın? :) Sadece gezinti penceresiyle bile halledilir yeri geldiğinde; 300-500 tane değil sonuçta.
Vito Genovese 11:11, 15 Eylül 2012 (UTC)

Commons res.yük.hk.[kaynağı değiştir]

Sadrettin Bey, Merhaba. SD ekranında sizi aktif görüyorum, kolay gelsin.) Commons'a yeni resimler yükledim sorun yok. Ancak önceden Türkçe Viki'ye yüklediklerimi Commons'a yüklemeye çalıştım ama yükleyemedim. Bu resimleri Türkçe Viki den silmek mi gerekiyor Commons' yüklemek için? İyi çalışmalar...--Eğitmenmahmut msj 20:33, 17 Eylül 2012 (UTC)


Yükleyeceğim resimleri masaüstünden seçiyorum bir müddet sonra yükleniyor ve İstek yapıldı Yapıldı işareti ile diğer resmi yüklemeye geçiyor. Türkçe viki'ye yüklediğim resimlerden yüklemek istediğimde ise N işareti benzeri işaret veriyor. Sanırım yükleme-tarama süresinde Türkçe viki'de yüklü olduğu için onu telif türü bir durum olarak mı algılıyor anlayamadım.) Ayrıca İngilizce Viki'den Türkçe viki dosyalarına resim ekleyebiliyoruz da, Türkçe Viki'de yüklü olanları niçin İng.Viki'de bir maddeye ekleyemiyoruz? Selamlar..--Eğitmenmahmut msj 20:54, 17 Eylül 2012 (UTC)
Haklısınız, ben tam izah edemedim. İngilizceden kastım Commons. Commons'a yüklü bir resim Türkçe viki maddelerinde kullanılabiliyor, demek istemiştim. Türkçe viki'ye yüklediğim bir resmi ingilizce viki'deki bir maddede nasıl kullanabilirim? Çünkü o resmi Commons'a yüklemeye çalışıyorum, yüklenmiyor. Onu öğrenmek istemiştim. İlginize teşekkür ederim. İyi geceler..--Eğitmenmahmut msj 21:13, 17 Eylül 2012 (UTC)

Şu resim için hangi lisansı kullanmalıyım ?--Aguzer (mesaj) 14:28, 18 Eylül 2012 (UTC)

Biliyorum ama bu daha güzel ve net bir fotoğraf. Ayrıca bir blog adresinden aldım yani lisans oraya ait değil.--Aguzer (mesaj) 14:39, 18 Eylül 2012 (UTC)

Şu an ki resmi canlandırabilirmiyiz ?--Aguzer (mesaj) 14:54, 18 Eylül 2012 (UTC)

Bir canlandırma yaptım size nasıl gösteririm ?--Aguzer (mesaj) 15:07, 18 Eylül 2012 (UTC)

RESİM Üzerinde ki parazitler orjinal dosyadan dolayı.

Resimde Temizlik yapıp yenisini yükledim.--Aguzer (mesaj) 15:38, 18 Eylül 2012 (UTC)

  • Teşekkürler , yeni bir aşka başladım çok seviyorum onu o da çok seviyor biliyorum hayata atıldım onun sayesinde intihar eşiğindeyken. Herşeyimi baştan yarattım leptopumu odamı arkadaşlarımı. - Nebeviye 10:06, 19 Eylül 2012 (UTC)

O resim Turgut Özal'ı anlatmaya çalışmak için koyulmuş. O yüzden benim eklediğimde Turgut Özal daha önplanda ve daha canlı daha net daha renkli ve parlak olduğu için eklenmeli.--Aguzer (mesaj) 14:10, 19 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba, şuradaki "50 km'lik" bölümde eklenen karakterlerin amacı nedir acaba? Ben değişen bir şey göremedim de. LuCkY ileti 10:14, 19 Eylül 2012 (UTC)

Selam. Boşluk karakteri anlamına geliyor. "50" ve "km" ifadelerinin yan yana görünmesini sağlıyor. Eğer "50" ifadesi satır sonunda olursa (ekran genişiğine göre hep bu farklı olacaktır), "km'dir" ifadesi alt satıra geçer. Ama boşluk karakteri kullanınca "50 km'dir." hep bir bütün olarak gözükür. Botun yaptığı boşluk karakteriyle ilgili tüm otomatik düzeltmeleri ingilizce sayfada bulabilirsin. Sadrettin(mesaj) 10:53, 19 Eylül 2012 (UTC)
Anladım, daha önce birkaç yerde daha denk gelmiştim ve ne olduğunu merak ediyordum, açıklama için teşekkürler :) LuCkY ileti 11:35, 19 Eylül 2012 (UTC)

Khutuck selamlar. AWB, kaynakça şablonu olarak {{reflist}} ekliyor. {{Link SM}} ve {{Link KM}} şablonlarına sıradan bir şablon gibi görüp interwiki bağlantılarının olduğu yerden taşıyıp kategorilerin üstüne getiriyor. AWB'nin yaptığı bu gibi düzenlemelerde Türkçe karşılıkları nasıl tanıtabiliriz? Sadrettin (mesaj) 09:50, 19 Eylül 2012 (UTC)

Tam bilmiyorum maalesef. Baya kurcaladıydım ama bulamadıydım.--Khutuckmsj 10:36, 19 Eylül 2012 (UTC)
Şu an 5.4.0.0 versiyonu açık. Update çıkınca düzelir.--Khutuckmsj 15:48, 19 Eylül 2012 (UTC)

Selam Kumul. Köy/belde maddeleri için nüfus şablonu oluşturmayı planlıyorum. İyi bir excell çalışması gerekiyor bunun için. Çift çalışma olmaması için, sen henüz nüfusla ilgili bir çalışma yapmadıysan, tüik sitesinden excell dosyalarını topluca indirip, düzenleyip, sonra vikiye aktarmayı düşünüyorum. Bunu sana sormak istedim, henüz böyle bir çalışman yok değil mi? Sadrettin (mesaj) 15:23, 19 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin,

benim yapacağım iş biraz farklı aslında, bot siteye gidip bilgileri alacak sonra sayfaya dönüp bunu kaydedecek. Yani bende herhangi bir tablo mevcut değil. İstenen bilgileri kaynak sitedeki benim verdiğim taglar arasından alacak. Ama ben bu aralar böyle birşey düşünmüyorum, sen yapacaksan kolay gelsin :) eğer istersen siteden veri çekme kısmında sana yardımcı olabilirim, bildiğin güzel bir kaynak varsa orada belli yerlerde belli yerlerdeki belli bilgileri alarak sana bir liste olarak verebilirim. Kumul (mesaj) 10:01, 20 Eylül 2012 (UTC)

Teşekkürler. Tüik web sitesinde excel biçiminde tablo olarak yer alıyor rakamlar. Bu rakamları vikiye bir sayfada liste olarak aktarmak zor olmayacaktır. Senden ricam, eğer bu teknik olarak mümkünse çok güzel olacak.
Tüik sitesine ait 100 civarında veya daha fazla da olabilir, bir web adresi listesi var. Bu web adreslerinin tek tek arşiv-url bağlantılarının oluşturulması gerekiyor. Bu işlem için önce [4] sitesine girip, 2 kutucuğa ilk olarak arşivlenecek sayfanın url adresini ve ikinci olarak bir e-posta adresi yazdıktan sonra "submit" tuşuna tıklamak gerekiyor. Böylece, webcitation.org sitesi bize bir arşiv sayfası url'si oluşturuyor. Bu arşiv-url oluşturma işi otomatik olarak yapılabilir mi?
Örneğin, Esas adresArşiv-url
Sadrettin (mesaj) 19:29, 20 Eylül 2012 (UTC)
Neden bir arşiv sayfası oluşturmak istediğini anlayamadım? Kumul (mesaj) 21:02, 20 Eylül 2012 (UTC)
Bu sayıları, maddedeki == Nüfus == bölümüne eklemeyi düşünüyorum. Nüfus değerleri sürekli burada kalacağı için kaynak adresi arşivleyip kullanırsak daha kalıcı olur ve daha sonraları da bu kaynak adresi (web adresleri sürekli değişebiliyor) güncellemek gerekmez. Sadrettin (mesaj) 16:47, 21 Eylül 2012 (UTC)
Yapılabilir tabi, fakat arşivlemeye gerek olduğunu düşünmüyorum yinede. Oradaki veriler "2011" yılına ait görünüyor, bu 1-2 yılda bir güncelleniyor demek ki biz bunu 1 yılda bitiririz zaten. Onun için arşivlemeden siteden çeksek hiçbir farkı olmayacaktır diye düşünüyorum? Kumul (mesaj) 10:45, 22 Eylül 2012 (UTC)

Ben Aguzer, Bermanyanın kuklası olduğumu söyleyerek süresiz engel yedim napıcam ?--78.185.80.174 15:25, 20 Eylül 2012 (UTC)

Yardım edermisin ?--78.185.80.174 15:35, 20 Eylül 2012 (UTC)

Bir hata varsa da bunu benim bilme imkanım yok maalesef. İlgili denetimi yapan kullanıcı, gerek IP adresi kontrolü, vb. her neyse, bir takım aşamalardan sonra bu kararı vermiş olmalı. Denetim yapan kullanıcı ile iletişime geçmeniz tek yardımı dokunabilecek yol olsa gerek. --Sadrettin (mesaj) 19:38, 20 Eylül 2012 (UTC)

Devriye betiği[kaynağı değiştir]

Sadrettin merhaba,

Şu betiğe ret.js dedik bıraktık ama bir isim lazım şimdi o arkadaşa :) Teklife katacağım dediğim gibi; o yüzden isim konusunda görüşünü bir öğrenmek istedim. Ret yardımcısı? Devriye yardımcısı? Gerekçe yardımcısı? (Yardımcıyla kafayı bozdum ben, evet) Hızlı gerekçe? Başka bir şey? :)

Vito Genovese 19:55, 22 Eylül 2012 (UTC)


İkisi de tamamdır.

Vito Genovese 22:00, 22 Eylül 2012 (UTC)

  • Haber ettim tartışmada. En kötüsü başka botla çeviririm reflistleri kaynakçaya, kolay iş.--Khutuckmsj 15:11, 23 Eylül 2012 (UTC)

Akdeğirmen barajını gösteren resim tamamen kendi çalışmamızdır. Bu çalışmayı İdris Özek yapmıştır. Ve onun izniyle yayınlanmıştır. Bu resmin neden silindiğini anlamadım.

Selam Kibele. Sanırım resmi yükleyen kullanıcı, şu resmin niçin silindiğini soruyor. Haziran'da silinmiş, resmin sorunu neydi hatırlamıyorum. İlgilenebilir misin? --Sadrettin (mesaj) 10:54, 27 Eylül 2012 (UTC)

selam sadri, telif nedeniyle silinmiş. eğer telif sorunu yoksa yeniden yükleyip gerektiği gibi etiketleyebilir kullanıcı. kolay gelsin. --kibele 12:52, 27 Eylül 2012 (UTC)

Kumul merhaba. Türkiye ilçe şablonunda yaptığın gibi dönüşümleri şu şablonlar için de yapabilir misin? Köy çok fazla, diğer ikisi ise çok değil. Düzenleme listesini oluştururum, eğer yaparım dersen. --Sadrettin (mesaj) 19:55, 28 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin, yaparım tabiki. Bu 2-3 saat içinde başlayacağım... Ayrıca burayı açman çok iyi olmuş. Ben de bu aralar böyle birşey yazacaktım zaten, sen yazmışsın bile. Kafam biraz dağınık şuan, topladığımda aklımdakilerin hepsini yazacağım tartışmaya. Bir de en.wiki'de böyle bir çalışma varmı diye kontrol ettin mi hiç? onlarda şablonlar yapıldıktan sonra "yoğun trafiğe sahip şablon" olarak şablonları korumaya alıyorlar ve herkez kafasına göre değişkenleri değiştiremiyor. Eğer böyle bir çalışma görürsen en.wiki'de (en:Wikipedia:WikiProject Infoboxes hariç) bunu belirtirsen sevinirim. Kumul (mesaj) 21:10, 28 Eylül 2012 (UTC)

  1. xxx leri direk siliyorum.
  2. Rakım, nüfus ve yüzölçümünden de birimleri siliyorum.
  3. Ayrıntıyı severim sorun yok. Hatta hep ayrıntılı yazarsan sevinirim.

Kumul (mesaj) 23:26, 28 Eylül 2012 (UTC)


"Türkiye belde bilgi kutusu" yapıldı. Bana attığın belgede "ad" parametresini kullanmışsın fakat şablonun kodunda "ad" parametresi bulunmuyordu, onu ekledim, bunun dışında diğer parametreleri kontrol etmedim sen bakmışsındır umarım. Koordinatları yatay yapmışsın, bu tip şeylerdeki görüşlerimi buraya yazacağım. "köy" ve "mahalle" bilgi kutularına da birazdan başlayacağım. Belgelerdeki parametreleri doğru ve eksiksiz girmişsindir umarım, çünkü hiç kontrol etmeden o parametreleri ekleyeceğim. Eline sağlık. Kumul (mesaj) 19:30, 29 Eylül 2012 (UTC)

Ben çift parametrelerden yada değilim :) şurada da tartışırız zaten, şimdilik diğerlerinde dursun tabi ama Şablon:Türkiye belde bilgi kutusundan çift parametreleri kaldırmanı rica ediyorum, buradaki parametrelerden başka hiçbir parametre bulunmuyor artık maddelerde. Kumul (mesaj) 19:40, 29 Eylül 2012 (UTC)

Silinmeye aday[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Bazı şablonları silinmeye aday göstermeyi düşünüyorum. {{Portekiz bucak bilgi kutusu}} gibi. {{yerleşim bilgi kutusu}} daha işlevsel bir şablon. Silinmeye karar verilecektir büyük ihtimalle, yaklaşık 2000 civarında maddeyi kapsıyor, botla değiştirebilir miyiz? --Sadrettin (mesaj) 18:54, 30 Eylül 2012 (UTC)

Selam Sadrettin, olur tabi, fakat bu iş biraz fazla olmaz mı? yada ben tam anlamadım, 2000 şablonu silinmeye aday mı göstereceğiz yoksa 2000 maddeden şablonları mı sileceğiz? Kumul (mesaj) 19:38, 30 Eylül 2012 (UTC)
Şimdilik 3 bilgi kutusu şablonunu silebiliriz sanırım, aşama aşama bilgi kutusu şablonlarını düzenlersek hem bizim için daha rahat olur, hem de daha düzenli bir iş. Bu 3 bilgi kutusu yaklaşık 2000 maddede kullanııyor. --Sadrettin (mesaj) 19:42, 30 Eylül 2012 (UTC)
Ben konuyu hala anlamadım tam olarak, "Portekiz bucak bilgi kutusu" kullanılıyor bunu başka bir şablona uyarlayalım mı demek istiyorsun? Kumul (mesaj) 19:48, 30 Eylül 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 20:41, 30 Eylül 2012 (UTC)

Hallolmuş ben görmeden.
Vito Genovese 21:48, 30 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba,

değişimleri tamamlandı. 2 şablona "muhtar" parametresini eklememişsin? bilerek mi eklemedin yoksa gözünden mi kaçtı? Kumul (mesaj) 10:23, 1 Ekim 2012 (UTC)

Dosya silme yetkiniz var mı ?--Aguzer (mesaj) 12:47, 4 Ekim 2012 (UTC) Hımm.. Açtığınız film maddelerine hızlı hızlı afiş eklerken aşağıda ki iki filmde ki reklamı gözden kaçırmışım :).

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Kulkedisi-sinderella-1971.jpg
http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Aci-kader-1972.jpg Süperyetkin'e mesaj yolladım.

--Aguzer (mesaj) 12:58, 4 Ekim 2012 (UTC)

Dolaşım şablonu[kaynağı değiştir]

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 17:19, 4 Ekim 2012 (UTC)

Yeni açmış olduğun film maddelerine kendin afiş eklemeyi planlıyormuydun ?, Benim eklemem sorun olmaz inşallah..--Aguzer (mesaj) 11:32, 5 Ekim 2012 (UTC)

Senin açından sıkıntı yoksa bi sorun yok :). Eklediğim afişleri doğru lisans ve kaynak ile ekliyorum. ADK'ye uygun yani. Aguzer

Portekiz şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul. Vikipedi tartışma:VikiProje Bilgi kutusu#Portekiz bilgi kutuları sayfasında bir öneri var: Şablonları silip yerleşim bilgi kutusunun kullanılmasının daha uygun olacağına dair. Bu öneri, sence de uygunsa, değişiklik işini yapmak için bir parametre dönüşüm listesi hazırlasam, sen de botla maddelerde değişiklikleri yapsan, sonra da bu 3 tane portekiz şablonunu silsek, en sonunda da yaptığımız bu tamamen gönüllü katkıların verdiği iyi hissin keyfini sürsek nasıl olur :) --Sadrettin (mesaj) 10:22, 7 Ekim 2012 (UTC)

Görüşümü belirttim. Bana zaten "bir şablondan daha kurtulacağız" demen yeterli işi yapmam için (: şu vikipediyi gereksiz, düzensiz ve çift şablon ve kategorilerden kurtaralım, gerisi gelir.. Kumul (mesaj) 21:14, 7 Ekim 2012 (UTC)

Tatlı Hayal[kaynağı değiştir]

Sayın Sadrettin, siz haklısınız, Yani filmin adı "Tatlı Hayat" değil "Tatlı Hayal" olacak. Türker İnanoğlu'nun Kabalcı Yayınevi'nden 2004 yılında çıkan "5555 Afişle Türk Sineması" adlı kitabının 447. sayfasında hem afiş görüntüsünde hem de açıklama yazısında filmin "Tatlı Hayal" olduğu belirtilmiş. Madem afişini de ben ekleyeyim. Saygılar.--docbaba 05:23, 8 Ekim 2012 (UTC) Docbaba mesaj

İncele madde şablonu için ikinci bir parametre eklicem ama kodu bilmiyorum. Eklemek istediğim şu; {{İncele madde|DENEME 1}} yazdığımızda DENEME 1 şablonda yazıyor. Ben onun altına bir tane daha yazı eklemek istiyorum nasıl yaparım. Yani {{İncele madde|DENEME 1|DENEME 2}} yazdığımda şablonda gözüksün iki yazıda..--Aguzer (mesaj) 11:39, 11 Ekim 2012 (UTC)

Tamam buldum nasıl olucağını sağol :))--Aguzer (mesaj) 11:41, 11 Ekim 2012 (UTC)
Sadrettin selam. Hizmetli ve twinkle betikleri çalışmıyor mu artık ? Hiçbir silme işlemini yapamıyorum. --Eldarion 10:41, 12 Ekim 2012 (UTC)
Dediğin gibi .js sayfalarında gibi sorun zira sayfa geçmişini bile göremiyorum. --Eldarion 11:15, 12 Ekim 2012 (UTC)

Gazete İkonları[kaynağı değiştir]

İstemiş olduğun "Haber" yazılı olanıda yaptım, Ayrıca News yazanıda Haber yazanıda SVG olarak hazırladım..--Aguzer (mesaj) 13:08, 12 Ekim 2012 (UTC)

Unuttum, Köy Çeşmesi İlginize bölümünde linkleri verdim..--Aguzer (mesaj) 13:18, 12 Ekim 2012 (UTC)

İyi Günler[kaynağı değiştir]

İyi günler,iyi çalışmalar. Erbaa maddesine son kararname ile Erbaa'ya kaymakam olarak atanan Abdulkadir Demir eklenmiş fakat yanlış Abdulkadir Demir'e yönlendiriyor. Yönlendirdiği Abdulkadir Demir maddesindeki kişi Gaziantep doğumlu ve 2011'de Denizli Valisi olarak atanmış. Olması gereken kişi http://www.erbaa.gov.tr/default_B0.aspx?content=51 adresinde görünen Bayat ilçesi doğumlu Aksaray Vali Yardımcısı iken Erbaa'ya atanan Abdulkadir Demir. Ben düzeltemedim, sorunu halledebilirseniz memnun olurum.

İlginize teşekkürler.--Erbaa82

Teşekkürler, Ben bundan sonra öyle yaparım...--Aguzer (mesaj) 20:43, 17 Ekim 2012 (UTC)

Commons ile ilgili ilk ikon çalışmam İkon :)..--Aguzer (mesaj) 09:57, 18 Ekim 2012 (UTC)

Gördüm düzenlediğinizi, Bu arada size de gerek ikonlarda gerek şablonlarda yük oluşturdum biraz kusura bakmayın :))..--Aguzer (mesaj) 10:15, 18 Ekim 2012 (UTC)
Birde kutunun solunu turuncu yapmışsınız bende onu yapmaya çalışmıştım sağolun :)...--Aguzer (mesaj) 10:17, 18 Ekim 2012 (UTC)

...:)--Aguzer (mesaj) 10:42, 18 Ekim 2012 (UTC)

Var olmayan sayfa yönlendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Sadrettin. 22. süzgeçte bir düzenleme gidilmeli. Türkçe parametreleri (#yönlendirme ve #yönlendir) eklememiz gerekli.

("#redirect" in lcase(new_wikitext)) & 

şeklinde olan metne parametreleri virgülle ayırarak şu şekilde yazmıştım:

("#redirect", "#yönlendir", "#yönlendirme" in lcase(new_wikitext)) & 

Ancak hata verdi. Sonra şu şekilde yazmayı denedim:

("#redirect" in lcase(new_wikitext)) &
("#yönlendir" in lcase(new_wikitext)) &
("#yönlendirme" in lcase(new_wikitext)) &

Bu sefer de olmadı :) Bir göz atar mısın? Teşekkürler :) Empi-ileti 16:59, 18 Ekim 2012 (UTC)

  • Eee... #Yönlendirme oldu ilk başta. Sonra #redirect olmadı. Sonra tekrar #yönlendirme yaptım bu sefer yine olmadı. Acaba aynı madde üzerinde denedim diye midir? Empi-ileti 19:58, 18 Ekim 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Aguzer (mesaj) 16:04, 19 Ekim 2012 (UTC)

Yıllara göre Türk filmleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Docbaba. şurada görüş bildirirsen memnun olurum. Ayrıca liste tablolarında Ad-Yönetmen-Başrol oyuncuları-Tür-Notlar başlıklarına yer vermeyi düşünüyorum. gibi. Bir film hakkında verilebilecek ilk bilgiler sence de bunlar olmalı değil mi? Teşekkürler. --Sadrettinmesaj 14:39, 19 Ekim 2012 (UTC)

Sayın Sadrettin, belirttiğiniz proje sayfasına görüşümü yazdım. Sanırım hemfikiriz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla.--docbaba 05:44, 20 Ekim 2012 (UTC)Docbaba mesaj

Madde geçmişleri[kaynağı değiştir]

Güzel soru Aklıma şu an için yalnızca Türk sineması maddesi geliyor. Onun da alt başlıkları çok genel. --Superyetkinileti 19:37, 22 Ekim 2012 (UTC)

Evet, olabilir. Burada bir sorun görmüyorum. --Superyetkinileti 20:37, 22 Ekim 2012 (UTC)
  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Senin ve tüm müslüman aleminin Kurban Bayramını kutlarım, bayramınız kutlu olsun!

İyi vikiler, sevgiler, ~--~ Cano58ileti 08:41, 23 Ekim 2012 (UTC)

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   ~~~~

Terekeme sayfası rezalet durumda...Anlam ayrımında ise "azerilerin bir kolu" yazılmış..O zaman Terekeme kilimi için de azeri kilimi yazılsın???Ve sonra da devlete millete anlatın..Sonra gidip azeri sayfasınhda alt-yapı olarak terekemeleri oraya ekleyin..Wikinin diğer dillerinde burdaki kadar çarpık çelişkiler yok, insanlar kasten mi yapıyor?? Pls bakınız şuna PDF'ye ; T.C. OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI "KARAPAPAK (TEREKEME) TÜRKLERİ" HAZIRLAYAN Muharrem YILDIZ 512020111004 DANIŞMAN Yard. Doç. Dr. Dilek ERENOĞLU (bu sadece bir örnek, bunun gibi onlarcası varken wiki nereye koşuyor??)... Terekemeler için "Azerilerin bir kolu" yazarsanız başınızı belaya sokarsınız, size yuh artık diyecek milyonlarca kişi çıkar...Bu imzasız yazı 88.250.102.232 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Eğer konu hakkında bilgi sahibi iseniz, sayfada düzenleme yapabilirsiniz. Ben ilgi alanıma gire konularda binlerce düzenleme yaptım, ve dahi ben gönüllü bir katkıcıyım. Beğenmediğiniz Terekeme sayfasında yapılan katkılar da gönüllü olarak yapıldı. İdeal olan her sayfanın kaliteli ve yeterli içeriğe sahip olması. Taşın altına elinizi koyarak bu adımı atabilirsiniz. --Sadrettin mesaj 18:33, 25 Ekim 2012 (UTC)
Eyvallah..Ben de farklı ilgi alanlarında çok katkıda bulundum ama, wikinin farklı niyetlerdeki insanların at koşturmalarına olanak sağlayan bir zemini olduğu için bir kaç yıldır taşın altından elimi çektim..Herkes duymak istediğini yazıyor..Bu arada original/perfect/pure bir terekemeyim, ve dilini/inancını/kültürünü/giyim-kuşamını/yeme kültürünü çok iyi bilirim..Dolayısıyla zaman zaman sadece terekeme sayfasına göz atmaktan başka wikide işim olmuyor..Terekeme konusunda taşın altına el sokmaya davet (veya sorumluluk yükleme) davranışın için teşekkürler derim, gel gelelim buradan paylaşacağım bir kaç şey dışında hiç niyetim olmayacaktır ;1-Terekeme ismi "Terek" nehrinden gelmektedir yani Kafkasya doğumlu isimdir, yani güney ile ilgisi yoktur.Arapça "terakime" veya "terk-i mekke" (ikinci olanını sarhoşun bile uydurulabileceğine inanamıyorum) gibi şeyler şehir efsanesi ötesidir, Araplar Türkmenlere Terekeme diyor olsaydı içlerinde yaşayan yani kuzey Irak ve kuzey Suriye'dekilere derlerdi, önce onlara Terekeme desinler sonra orta Kafkasyadakileri eğer görürlerse derler..Terekemelerin kamanımsı sünni-hanefi olmalarının nedeni de zaten hiç bir zaman din yoğun coğrafya olan güneyde yaşamış olmamalarıdır..Orada yaşamış olsaydılar üzerlerinde din etkisi hissedilir olmalıydı, oysa günlük yaşantılarında hiç yoktur..Bunların terekemelerde ortak olması "tesadüf"e sığdırılabilir şeyler değildir, ve zaten bugün sokağa baktığınızda da gene bunları görürsünüz..Bilim mi?, yoksa kitaplar içinden "tercih edilenlerin" kopyalarının çoğaltılması mı tercih edilmeli?Yalanların tamamı kitaplardadır, çünkü barınabilecekleri başka medium teknik olarak yoktur.. 2-Terekemeler silme şekilde hanefi-sünnidirler.Birine "şii terekemeyim" dersen şii olduğuna inanırlar Terekeme olduğuna inanmazlar.Sünnilikleri de ismendir, sorsanız detaylarını anlatamazlar, sadece "ortalama Türk" sürüp gitsin davranışına uymuşluktur yani..Eh hanefilik de iyi ılımlıdır, dolayısıyla kökü kaman olanlar aşırı olan diğer yolları ret etmekte zorlanmazlar..Ha Azerbeycandakilerin bir kısmı şii (veya caferi) olabilirdirler, ancak burası Türkiye..Biz de gidip Azeri sayfalarını mı karıştıralım???Onlar ne olduklarını yazsınlar siz de burada ne olduğunuzu yazın..Kaldı ki Azeri sayfasında mezhep ayrımı ısrarla reddedilip sadece islam yazmaktadır..Diğer taraftan Terekemeler her iki ülkenin alt-yapısı olduklarını bildikleri halde adında "Türk" olan devlete karşı sorumluluk hissederler, başkasını değil, bu sokaktaki yüzyılların gerçeğidir.Dolayısıyla onların sayfaları burayı ref. almalıdır, bizimki onlarınkini değil..3-Kullanılan resim de acayip, çünkü o giysiler içindeki insanlar Terekeme olamazlar..Terekemeleri temsil edebilecek yetenekteki bir resmin kullanılması neden yasaktır, maksat tanıtıcı öğretici olmak değil mi?Uygun resim yükleyen olmasa bile o resim kaldırılmalıdır...Gibi gibi sorunlarım (veya akıllarım) var, tahmin edeceğin üzere bana buradan uzak durmak düşüyor :)..Kolay gelsin..
Bu bilginizi maddenin tartışma sayfasına değil de neden benim mesaj sayfama yazdığınızı anlamadım. Sayfade benim düzenleme yapmamı mı talep ediyorsunuz? Ne yapmamı beklediğinizi açıkça yazarsanız daha uygun olur. Ayrıca kaynak göstererek maddede düzenleme yapabilir veya maddenin tartışma sayfasında yine kaynak göstererek içeriğin geliştirilebilmesi için olumlu-olumsuz eleştirilerinizi yazabilirsiniz.
Saygılarımla --Sadrettin mesaj 19:08, 29 Ekim 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Sayfalarınız takdire şayan. İsa Dalkıran (mesaj) 11:27, 26 Ekim 2012 (UTC)
  Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Cumhuriyet Bayramını kutlar, seni Ata'nın emanetine sahip çıkmaya çağırırım!

Daha nice bayramlar görmek dileğiyle, ~--~ Cano58ileti 08:41, 28 Ekim 2012 (UTC)

Selam, Sadrettin ingilizcen var mı ?. Bak Commons'a yüklediğim şu ve şu dosyayı silme talebi ile etiketlemiş Kullanıcı:Fry1989. Ancak silinmeye sebep olacak bir sebep göremiyorum. Köy Çeşmesinin ilginize kısmında göreceğin üzere bunları neden yaptığımı açıkladım. Adam gelmiş orada göstermek için kullandığım resimleri bile değiştirmiş. Art niyetli olduğu belli..--Aguzer (mesaj) 11:09, 31 Ekim 2012 (UTC)

Tamam rengi yaparım da, Bayraklar aynı değil ki. Şimdi size kanıt için iki dosya yüklücem..--Aguzer (mesaj) 11:27, 31 Ekim 2012 (UTC)

Tamam ben Superyetkin'e söylerim. Şimdi oldu mu renk ?, Birde kanıtı göstericem tartışmak için aramızda..--Aguzer (mesaj) 11:33, 31 Ekim 2012 (UTC)

Şimdi basit bir ışıklandırma yapıcam onların yaptığına ve kendi yaptığıma ne demek istediğim açıklamış olucam köy çeşmesinde.--Aguzer (mesaj) 11:38, 31 Ekim 2012 (UTC)
Yaptım. Bakın BU onların yaptığı, BU DA benim yaptığım...--Aguzer (mesaj) 11:42, 31 Ekim 2012 (UTC)

Selam,

Ben {{Aguzer}} diye bir şablon yaptım imzam için. Burada sorunum şu CURRENT'leri kullandım. Ancak burayı başka sayfaya kopyaladığımda herhangi bir yenilenmede tarihler de güncelleniyor bu da imzaların tarihlerini bozuyor, Diğer yandan da kopyala:CURRENT yaparsam da şablon sayfasında bir tarih oluyor her zaman o tarih imzaya ekleniyor yani bugün, yarın hep aynı tarih imzaya geliyor. Bunu nasıl düzenlerim..Şablon:Aguzer
Çok teşekkür ederim düzelmiş.Aguzer#Cx|1|Kasım|2012|13:48| :)

Kumul, bunu etraflıca düşündüm, bunun yapılması çok iyi olacak. {{Türkiye ilçe nüfus}} şablonu kaynak olarak {{Türkiye ilçe nüfus/Adres}} sayfasını kullanıyor. Bu sayfada yer alan yaklaşık 850 bağlantının arşiv-url'lerini oluştururabilir misin. Url listesi excell dosyasında hazır olarak var. Daha önceden oluşturmuştum. Eğer yaparım dersen excell dosyasını gönderirim. Bu bilgiler yıldan yıla değişmediği ve hep sabit duracağı için arşiv-url oluşturmak mantıklı. Sen arşiv-url'leri oluşturursan {{Türkiye ilçe nüfus/Adana/Aladağ}} gibi sayfaları oluşturup maddelere ekleyeceğim. --Sadrettin mesaj 18:28, 1 Kasım 2012 (UTC)

Selam Sadrettin, "850 bağlantının arşiv-url'lerini oluştururabilir misin" derken ne demek istediğini anlamadım. Bana yapacağım işi bir örnekle anlatabilirsen daha iyi olur? Kumul (mesaj) 21:40, 1 Kasım 2012 (UTC)
Evet, küçük bir denemem oldu ve olumlu sonuç aldım. Yapılabilir. --Superyetkinileti 14:38, 2 Kasım 2012 (UTC)
Hotfile olabilir. E-posta da uygun. --Superyetkinileti 18:30, 2 Kasım 2012 (UTC)


Merhaba, Kumul. Üstteki arşiv-url oluşturma işlemini Superyetkin üstlendi. Ama yapacak daha başka işler de var. Birkaç gün içinde dönüşüm için {{Ada bilgi kutusu}} ve diğer İtalya bilgi kutularının kodlarını hazır etmeyi düşünüyorum. Seni o zaman rahatsız edeceğim izninle. Her şey için teşekkürler. --Sadrettin mesaj 19:24, 2 Kasım 2012 (UTC)
Sadrettin bu aralar internete giremediğim için biraz gecikme yaşatabilirim. Superyetkin üstlendiyse güzel o zaman. Diğer istekler için sen yaz istediğin kadar sayfama fakat hemen cevap veremeyebilirim dediğim gibi, girince ise hepsini birden hallederim Kumul (mesaj) 20:12, 2 Kasım 2012 (UTC)

Yarınki Ana sayfa sorunlu. Düzeltebilir misin. Çevrimdışı değilisindir umarım. Sadrettin mesaj 21:56, 1 Kasım 2012 (UTC)

tam çıkıyordum mesajını gördüm. yorgunluktan beynim sulanmış halde. ne yapmam gerektiğini söyle, halledeyim. --kibele 22:26, 1 Kasım 2012 (UTC)
Bu içeriği silip, Şablon:GSR koruma/2011-02-03 bu içeriği eklesen yeterli. --Sadrettin mesaj 22:32, 1 Kasım 2012 (UTC)
hay yaşa. kaçtım ben. --kibele 22:33, 1 Kasım 2012 (UTC)

Ada bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • merhaba Sadrettin, Şablon:Ada bilgi kutusu parametreleri içinde Denizi diye bir kısım var, sonradan eklenmiş sanırım, Ben de Gölü parametresini ekledim. Ancak, şablonu kullanan bazı maddelerde, Denizi kısmına eklenen içerik bağlantı linkleriyle eklenmiş. Aslında gerek yok. Bunları botunla düzenleyebilir misin? Teşekkürler. --Mskyrider ileti 12:03, 2 Kasım 2012 (UTC)

örnek: Saint Martin

  • hayra geçer, teşekkürler. --Mskyrider ileti 14:25, 2 Kasım 2012 (UTC)

AWB yi kullanmayı nereden öğrenebiliriz ?---Aguzer#Cx|3|Kasım|2012|17:51|

Doğru ama ingilizce---Aguzer#Cx|3|Kasım|2012|17:56|
Türkçesi yok. Kullanımı zor değil ve bot statün olmadığı için otomatik kaydetmene izin vermez. Deneme amaçlı az sayıda değişiklik yapmayı deneyebilirsin. Bilgisayarında microsoft ve netframework yüklü olmalı kullanabilmek için. --Sadrettin mesaj 18:00, 3 Kasım 2012 (UTC)
.Net, Framework gibi öğeler bilişim öğrencisi olduğum için bende var zaten :), Ama Türkçe olsaydı iyiydi..---Aguzer#Cx|3|Kasım|2012|18:07|

Bot için yardımınızı bekliyorum[kaynağı değiştir]

Merhaba Sadrettin. Bot kurmak istiyorum. Ama programlama konusunda sorun yaşıyorum. Yardımcı olabilirmisiniz? ~--~ Cano58ileti 08:41, 4 Kasım 2012 (UTC)

Osmanlı gazetelerinin taslak halleri için bir şablon var mı ?---Aguzer#Cx|5|Kasım|2012|16:57|

Tamam sağol, bir kategori var Osmanlı gazeteleri diye sanırım oradan ulaşıp şablonları ekleyebilirim. Şu görseli oluşturmuştum şablon için bize kısmetmiş :)---Aguzer#Cx|5|Kasım|2012|17:02|
İstek yapıldı Yapıldı{{Osmanlı-gazeteleri-taslak}}
Birde bir şey diyeceğim imzamı sadece Aguzer isimli bir şablonda kullanma hakkım yokmu. Bu şekil uzun sürüyor da.. :)---Aguzer#Cx|5|Kasım|2012|17:20|
Çok teşekkür ederim ne kadar basitmiş meğerse :)))---Aguzer#Cx|5|Kasım|2012|17:31|

Selam. Yazılım motoru maddesini başlatıp geliştirdim. Bu maddenin bir ana madde olması veya bazı kategorileri ana maddesi gibi bir şey olması gerek herhalde.---Aguzer#Cx|7|Kasım|2012|09:10|

Re: Bir fincan çay da sizin için![kaynağı değiştir]

Çay için teşekkürler. Ama çayı şekersiz vermişsin :))) ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 05:47, 8 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin, şu değişikliği onayladığınızı gördüm. Onayı verirken kaynağı incelediniz mi? Çünkü kaynakta eklenen bilgiyi kanıtlar nitelikte bir bilgi bulunmamaktadır. --esc2003 (mesaj) 15:00, 11 Kasım 2012 (UTC)

Selam. İnceleme yaparken sadece vandalizm olup olmadığına bakıyorum. Kontrol ederken kaynağa bakmadım zaten, bir web adresi gösterilerek bilgi eklenmişti. Sizce bu vandalizm mi? Siz mesaj attıktan sonra web adresini kontrol ettim. Orada boşnak kökenli olduğu yazıyor. Farklı bir sayfayı mı okudunuz acaba? Sadrettin mesaj 15:26, 11 Kasım 2012 (UTC)
Kusura bakmayın. Aynı kullanıcı daha sonra başka bir kaynak eklemiş. esc2003 (mesaj) 15:31, 11 Kasım 2012 (UTC)

...:)---Aguzer#Cx|12|Kasım|2012|19:30|

Tercihlerimiz[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kişisel tercihlerimizi ayarlıyınca, "Ayarlarınız kaydedildi." yazısı geliyor. Ama tercihlerde değişiklik yapmadan önce hangi sayfada olduğumuz yazmıyor. Yani oturum açarken "....sayfasına dön" diyor. Tercihlerde de böyle birşey olsa?~--~ Cano58ileti 08:41, 13 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:14|

  • Pekala. İlginiz için teşekkürler. İyi vikiler. --- Cano58mesaj at |14 Kasım 2012, 19:15 (UTC)|

Selam Sadrettin, sizden teknik şablonları isticektim belli başlı. Bunlar PAGENAME gibi, CURRENTTIME gibi ve bot sayfasında ki bot sayısını gösteren şablon gibi, yaşı hesaplayan şablon gibi.. Bunların kayıtlı olduğu bir not defteri var mı ?, yada belli başlı olanları bana yazabilirmisiniz ?--Aguzer<>||14|Kasım|2012|20:07||

Teşekkür ederim. İmza konusunu biliyorum ama ben onu imzamla beraber bir resim ekliyorum şeklinde hazırlamıştım. Ama sorun olmaması için düzelttim.--Aguzer<>Cx||15|Kasım|2012|19:01||

Hizmetli Adayıyım hizmetlilere duyurulur.--Aguzer<>Cx||16|Kasım|2012|12:51|| İmzayla birlikte bu sayfa 49.503 bayt.

Haklısınız ama Vikipedi şablonları da şablonu bilmeyenler için bir anlam ifade etmez. (kodları kastediyorum..)--Aguzer<>Cx||16|Kasım|2012|20:33|| İmzayla birlikte bu sayfa 49.995 bayt.

Tamam sildim.--Aguzer<>Cx||17|Kasım|2012|09:47||
  • Merhaba; Acaba şu ve şu şablon değişikliklerinde bir sorun var mı, bakman mümkün mü? Kolay gelsin..--i.e.msj 20:17, 17 Kasım 2012 (UTC)
Kodlarda bir sorun göremedim. Şablon çok kullanılmıyormuş, birkaçına baktım sorun yok. [5] --Sadrettin mesaj 20:28, 17 Kasım 2012 (UTC)
Teşekkür ederim. Tam emin olamamıştım.--i.e.msj 20:29, 17 Kasım 2012 (UTC)

Selam, Kadir Savun maddesi için yükleyeceğim fotoğrafı yüklerken bir yanlışlık oldu ve başka bir fotoğrafın yenisini yüklemiş gibi oldum. Rica etsem onu geri alabilir veya silebilirmisin. Şimdiden teşekkürler. Link Silinecek dosya

Tamamdır. --Superyetkinileti 17:58, 19 Kasım 2012 (UTC)

Teşekkürler. --Varmıcaycen (mesaj) 09:49, 20 Kasım 2012 (UTC)

Sadrettin diğer kullanıcılardan bir şey isteyince cevap bile vermiyorlar. Sizin madem aceleci olduğuma karar vermişsiniz lütfen bana maddelerde yapmış olduğum bir aceleciliğimi örnek gösterirmisiniz ?. Ayrıca siz beni annem gibi tanıyor gibi konuşup (Sargon'a katıldığın için..) almaması gereken sorumlulukları alabileceğini iddia ediyor ve aceleciliği ile yanlış kararlar verebiliyor diyorsunuz. Bana acele ile yapmış olduğum bir yanlışlık gösterirmisiniz ?, Bunu Vikipedi madde ve kategorilerinde Vikipedi kurallarına uygun şekilde kişisel görüşlerinizi belirtmeden yapınız lütfen. Ayrıca botluk konusundaki aceleciliğimi herşeye mal ederek benim herşeyde aman hadi aman nerde kaldı gibi davrandığımı ima etmenizide ayrıca kişisel olarak tasvip etmiyorum. Ve Sargon benim sorumluluğunu alamayacağım şeyleri botu bana hazırlamasını ve kendimin yönetmesini istediğim için botu yönetemeyeceğimi düşünerek söyledi. Buradan size ve Sargon'a sesleniyorum, (sesleniyorum derkende bunuda bir yere çekmeyelim.) bana o talep ettiğim botları yazdınızda ben yönetemedim mi? de benim sorumluluğu alamayacağımı iddia ediyorsunuz ?. Siz benim bu konu hakkındaki bilgilerimi, eğitimm seviyemi araştırdızda yönetemeyeceğimi söylüyorsunuz ?. Nerden biliyorsunuz yönetemeyeceğimi ?. Bir tane yazılıp bana verilsin o zaman yönetip yönetemeyeceğimi görebiliriz. Eğer şimdi cevap verirsen cevabı yarın sabah vericem şimdi uyuyacağım...--Aguzer<>Cx||20|Kasım|2012|21:36||

Yeni dosyalar[kaynağı değiştir]

Selamlar. Rica etsem, Özel:YeniDosyalar sayfasında üst kısımda yeni dosya incelemesinin nasıl yapılacağına dair kısa bir kılavuz hazırlayabilir misin boş bir vaktinde. Sorunlu dosyalara hangi etiketler eklenmeli, hangilerine bekletmeli sil prosedürü uygulanmalı, vb. böyle kısa bir kılavuz hazırlarsan çok güzel olur. --Sadrettin mesaj 17:15, 21 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba, elbette hazırlarım. Fakat öncelikle tüm adil kullanım etiketlerini bitirmem gerekiyor. Ayrıca diğer etiketlere de el atmalıyım. Çünkü yeni dosyaların içerisinde telif haklarından vazgeçilmiş dosyalarda bulunuyor. Öncelikle adil kullanımı bitirdikten sonra kısa sürecek telif haklarından vazgeçilmiş dosya etiketlerine de el atacağım. Bunların hemen ardından klavuzu hazırlayabilirim.--i.e.msj 20:47, 21 Kasım 2012 (UTC)

Seçkin listeler[kaynağı değiştir]

Merhaba :) Rihanna diskografisi ve Katy Perry diskografisi'nin seçkin liste oylamasında da görüş bildirirsen Vikipedi bir seçkin liste daha kazanabilir :) Ayrıca Vikipedi:Kaliteli madde adayları'nda da ilgi bekleyen oylamalar var. Oylamalara katılırsan Vikipedi çeşitli kaliteli maddeler kazanabilir. Teşekkürler. -Seyit mesaj 15:47, 25 Kasım 2012 (UTC)

Dosya yükleme sihirbazı[kaynağı değiştir]

Bende tam sana MediaWiki:FileUploadWizard.css dosyasını da taşır mısın diyecektim. Birde söz konusu dosyalar korumalı olduğu için ulaşamıyorum. Ayrıca hala js dosyası Vikipedi:Dosya Yükleme Sihirbazında iş görmüyor. Acaba ne sorun var? Sen bunları tamamladıktan ve çalıştıktan sonra ben Dosya Yükleme Sihirbazında çalışabilirim. --i.e.msj 20:49, 26 Kasım 2012 (UTC)
Aynı zamanda mesaj yazmışız. Biraz daha inceliyeyim ben bunu. --i.e.msj 20:50, 26 Kasım 2012 (UTC)
Tamamdır şu anda çalıştı. Şimdi daha fazla detaylandıracağım ben bunu.--i.e.msj 20:53, 26 Kasım 2012 (UTC)

İBP'de Türkiye yerleşim yerleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Sadrettin,

Önermiş olduğun Türkiye Yerleşim Yerleri şablonlarını ve Bilgi Kutularını tamamlama şeklinde bir İBP'yi haftaya yapma niyetim var. Şablon:Türkiye ilçe nüfus'daki listede bazı illerin ilçeleri eksik gibi görünüyor. Listede olmayan Doğubayazıtı denedim, çalıştı. Bütün ilçeler için şablonlar yapılmış durumda mı acaba? Sargonileti 08:41, 27 Kasım 2012 (UTC)


Selam. Şablonda birkaç hata var,onları düzenlemem gerek. Mesela Doğubayazıt sayfasında 1970 ile 2008 arasındaki rakamlar yazmıyor. Bunun sebebi yazım hatası. Doğubayazıt, Doğubeyazıt, Doğubayazıd gibi yazım hataları nedeniyle. Aksaray'da var mesela yine bu gibi hatalar. Problemleri çözünce sana mesaj yazarım yine. --Sadrettin mesaj 19:15, 28 Kasım 2012 (UTC)
Peki, eğer Cumartesi ya da Pazar'a kadar sorunları çözebilirsin İBP'yi bu konuda yaparız, yoksa önümüzdeki hafta için başka bir seçerim. Sargonileti 19:22, 28 Kasım 2012 (UTC)