Grand Slam çift kadınlar şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Venus Williams ve Serena Williams
2010 Avustralya Açık

Bu liste Grand Slam turnuvalarının çift kadınlar tenis şampiyonlarını sıralamaktadır. Dört çift kariyerinde olimpiyatlarda ve dört büyük turnuvada şampiyon olarak Golden Grand Slam kazanmıştır:Venus Williams ve Serena Williams beraber, Pam Shriver, Gigi Fernández, Maria Bueno ve Martina Hingis farklı eşleşmelerle.[1][2][3]

Yıllara göre turnuvalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Year Avustralya Avustralya Açık Fransa Fransa Açık Birleşik Krallık Wimbledon Amerika Birleşik Devletleri ABD Açık
1889
1922'de başladı
1925'te başladı
1913'te başladı
Amerika Birleşik Devletleri Bertha Townsend
Amerika Birleşik Devletleri Margarette Ballard
1890 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Ellen Roosevelt
Amerika Birleşik Devletleri Grace Roosevelt
1891 yapılmadı yapılmadı yapılmadı İrlanda Mabel Cahill (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Emma Leavitt-Morgan
1892 yapılmadı yapılmadı yapılmadı İrlanda Mabel Cahill (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Adeline McKinlay
1893 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Aline Terry
Amerika Birleşik Devletleri Hattie Butler
1894 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Helen Hellwig (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson (1/7)
1895 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Helen Hellwig (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson (2/7)
1896 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Elisabeth Moore (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson (3/7)
1897 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson (4/7)
Amerika Birleşik Devletleri Kathleen Atkinson (1/2)
1898 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson (5/7)
Amerika Birleşik Devletleri Kathleen Atkinson (2/2)
1899 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Jane Craven
Amerika Birleşik Devletleri Myrtle McAteer (1/2)
1900 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Edith Parker
Amerika Birleşik Devletleri Hallie Champlin
1901 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson (6/7)
Amerika Birleşik Devletleri Myrtle McAteer (2/2)
1902 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson (7/7)
Amerika Birleşik Devletleri Marion Jones
1903 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Elisabeth Moore (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Carrie Neely (1/3)
1904 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri May Sutton Bundy
Amerika Birleşik Devletleri Miriam Hall
1905 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Helen Homans
Amerika Birleşik Devletleri Carrie Neely (2/3)
1906 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Ann Burdette Coe
Amerika Birleşik Devletleri Ethel Bliss Platt
1907 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Marie Wimer
Amerika Birleşik Devletleri Carrie Neely (3/3)
1908 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Evelyn Sears
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Curtis
1909 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (1/7)
Amerika Birleşik Devletleri Edith Rotch (1/2)
1910 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (2/7)
Amerika Birleşik Devletleri Edith Rotch (2/2)
1911 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (3/7)
Amerika Birleşik Devletleri Eleanora R. Sears (1/4)
1912 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne (1/6)
Amerika Birleşik Devletleri Dorothy Green
1913 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Winifred McNair
Birleşik Krallık Dora Boothby
Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne (2/6)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Riddell Williams (1/3)
1914 yapılmadı yapılmadı Birleşik Krallık Agatha Morton
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (1/17)
Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne (3/6)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Riddell Williams (2/3)
1915 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (4/7)
Amerika Birleşik Devletleri Eleanora R. Sears (2/4)
1916 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Norveç Molla Bjurstedt (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Eleanora R. Sears (3/4)
1917 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Norveç Molla Bjurstedt (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Eleanora R. Sears (4/4)
1918 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Marion Zinderstein Jessup (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Eleanor Goss (1/4)
1919 yapılmadı yapılmadı Fransa Suzanne Lenglen (1/8)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (2/17)
Amerika Birleşik Devletleri Marion Zinderstein Jessup (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Eleanor Goss (2/4)
1920 yapılmadı yapılmadı Fransa Suzanne Lenglen (2/8)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (3/17)
Amerika Birleşik Devletleri Marion Zinderstein Jessup (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Eleanor Goss (3/4)
1921 yapılmadı yapılmadı Fransa Suzanne Lenglen (3/8)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (4/17)
Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne (4/6)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Riddell Williams (3/3)
1922 Avustralya Esna Boyd Robertson (1/5)
Avustralya Marjorie Mountain
yapılmadı Fransa Suzanne Lenglen (4/8)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (5/17)
Amerika Birleşik Devletleri Marion Zinderstein Jessup (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody (1/9)
1923 Avustralya Esna Boyd Robertson (2/5)
Avustralya Sylvia Lance Harper (1/3)
yapılmadı Fransa Suzanne Lenglen (5/8)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (6/17)
Birleşik Krallık Kathleen McKane Godfree (1/2)
Birleşik Krallık Phyllis Covell
1924 Avustralya Daphne Akhurst Cozens (1/5)
Avustralya Sylvia Lance Harper (2/3)
yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (5/7)
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody (2/9)
Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (6/7)
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody (3/9)
1925 Avustralya Sylvia Lance Harper (3/3)
Avustralya Daphne Akhurst Cozens (2/5)
Fransa Suzanne Lenglen (6/8)
Fransa Julie Vlasto Serpieri (1/2)
Fransa Suzanne Lenglen (7/8)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (7/17)
Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne (5/6)
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody (4/9)
1926 Avustralya Meryl O'Hara Wood (1/2)
Avustralya Esna Boyd Robertson (3/5)
Fransa Suzanne Lenglen (8/8)
Fransa Julie Vlasto Serpieri (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne (6/6)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (8/17)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (9/17)
Amerika Birleşik Devletleri Eleanor Goss (4/4)
1927 Avustralya Meryl O'Hara Wood (2/2)
Avustralya Louise Bickerton (1/2)
Güney Afrika Irene Bowder Peacock
Avustralya Bobbie Heine Miller Davie
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody (5/9)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (10/17)
Birleşik Krallık Kathleen McKane Godfree (2/2)
Birleşik Krallık Ermyntrude Harvey
1928 Avustralya Daphne Akhurst Cozens (3/5)
Avustralya Esna Boyd Robertson (4/5)
Birleşik Krallık Phoebe Holcroft Watson (1/4)
Birleşik Krallık Eileen Bennett Whittingstall (1/3)
Birleşik Krallık Peggy Saunders (1/2)
Birleşik Krallık Phoebe Holcroft Watson (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman (7/7)
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody (6/9)
1929 Avustralya Daphne Akhurst Cozens (4/5)
Avustralya Esna Boyd Robertson (5/5)
İspanya Lili de Alvarez
Hollanda Kornelia Bouman
Birleşik Krallık Peggy Saunders (2/2)
Birleşik Krallık Phoebe Holcroft Watson (3/4)
Birleşik Krallık Phoebe Holcroft Watson (4/4)
Birleşik Krallık Peggy Mitchell
1930 Avustralya Margaret Molesworth (1/3)
Avustralya Emily Hood Westacott (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody (7/9)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (11/17)
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody (8/9)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (12/17)
Amerika Birleşik Devletleri Betty Nuthall Shoemaker (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (1/11)
1931 Avustralya Daphne Akhurst Cozens (5/5)
Avustralya Louise Bickerton (2/2)
Birleşik Krallık Eileen Bennett Whittingstall (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Betty Nuthall Shoemaker (2/4)
Birleşik Krallık Phyllis Mudford
Birleşik Krallık Dorothy S. Barron
Amerika Birleşik Devletleri Betty Nuthall Shoemaker (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Eileen Bennett Whittingstall (3/3)
1932 Avustralya Coral Buttsworth
Avustralya Marjorie Cox Crawford
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody (9/9)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (13/17)
Fransa Doris Metaxa
Belçika Josane Sigart
Amerika Birleşik Devletleri Helen Jacobs (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (2/11)
1933 Avustralya Margaret Molesworth (2/3)
Avustralya Emily Hood Westacott (2/3)
Fransa Simone Mathieu (1/9)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (14/17)
Fransa Simone Mathieu (2/9)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (15/17)
Amerika Birleşik Devletleri Betty Nuthall Shoemaker (4/4)
Birleşik Krallık Freda James (1/3)
1934 Avustralya Margaret Molesworth (3/3)
Avustralya Emily Hood Westacott (3/3)
Fransa Simone Mathieu (3/9)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (16/17)
Fransa Simone Mathieu (4/9)
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan (17/17)
Amerika Birleşik Devletleri Helen Jacobs (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (3/11)
1935 Avustralya Evelyn Dearman
Birleşik Krallık Nancye W. Lyle
Birleşik Krallık Margaret Scriven Vivian
Birleşik Krallık Kay Stammers Bullitt (1/3)
Birleşik Krallık Freda James (2/3)
Birleşik Krallık Kay Stammers Bullitt (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Helen Jacobs (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (4/11)
1936 Avustralya Thelma Coyne Long (1/12)
Avustralya Nancye Wynne Bolton (1/10)
Fransa Simone Mathieu (5/9)
Birleşik Krallık Billie Yorke (1/4)
Birleşik Krallık Freda James (3/3)
Birleşik Krallık Kay Stammers Bullitt (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Marjorie Gladman Van Ryn
Amerika Birleşik Devletleri Carolin Babcock
1937 Avustralya Thelma Coyne Long (2/12)
Avustralya Nancye Wynne Bolton (2/10)
Fransa Simone Mathieu (6/9)
Birleşik Krallık Billy Yorke (2/4)
Fransa Simone Mathieu (7/9)
Birleşik Krallık Billy Yorke (3/4)
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (5/11)
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (1/6)
1938 Avustralya Thelma Coyne Long (3/12)
Avustralya Nancye Wynne Bolton (3/10)
Fransa Simone Mathieu (8/9)
Birleşik Krallık Billy Yorke (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (6/11)
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (2/6)
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (7/11)
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (3/6)
1939 Avustralya Thelma Coyne Long (4/12)
Avustralya Nancye Wynne Bolton (4/10)
Fransa Simone Mathieu (9/9)
Polonya Jadwiga Jędrzejowska
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (8/11)
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (4/6)
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (9/11)
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (5/6)
1940 Avustralya Thelma Coyne Long (5/12)
Avustralya Nancye Wynne Bolton (5/10)
yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (10/11)
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble (6/6)
1941 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke (11/11)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (1/21)
1942 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (1/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (2/21)
1943 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (2/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (3/21)
1944 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (3/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (4/21)
1945 yapılmadı yapılmadı yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (4/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (5/21)
1946 Avustralya Joyce Fitch
Avustralya Mary Bevis Hawton
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (5/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (6/21)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (6/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (7/21)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (7/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (8/21)
1947 Avustralya Thelma Coyne Long (6/12)
Avustralya Nancye Wynne Bolton (6/10)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (8/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (9/21)
Amerika Birleşik Devletleri Patricia Canning Todd (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (1/14)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (9/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (10/21)
1948 Avustralya Thelma Coyne Long (7/12)
Avustralya Nancye Wynne Bolton (7/10)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (2/14)
Amerika Birleşik Devletleri Patricia Canning Todd (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (10/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (11/21)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (11/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (12/21)
1949 Avustralya Thelma Coyne Long (8/12)
Avustralya Nancye Wynne Bolton (8/10)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (12/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (13/21)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (13/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (14/21)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (14/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (15/21)
1950 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (15/21)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (3/14)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (4/14)
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin (1/12)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (16/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (16/21)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (17/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (17/21)
1951 Avustralya Thelma Coyne Long (9/12)
Avustralya Nancye Wynne Bolton (9/10)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (5/14)
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin (2/12)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (6/14)
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin (3/12)
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin (4/12)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (7/14)
1952 Avustralya Thelma Coyne Long (10/12)
Avustralya Nancye Wynne Bolton (10/10)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (8/14)
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin (5/12)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (9/14)
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin (6/12)
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin (7/12)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (10/14)
1953 Amerika Birleşik Devletleri Maureen Connolly Brinker (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Julie Sampson Haywood
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (11/14)
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin (8/12)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (12/14)
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin (9/12)
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin (10/12)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (13/14)
1954 Avustralya Mary Bevis Hawton (1/4)
Avustralya Beryl Penrose (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Maureen Connolly Brinker (2/2)
Avustralya Nell Hall Hopman
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (18/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (18/21)
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin (11/12)
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart (14/14)
1955 Avustralya Mary Bevis Hawton (2/4)
Avustralya Beryl Penrose (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Beverly Baker Fleitz
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (1/13)
Birleşik Krallık Angela Mortimer Barrett
Birleşik Krallık Anne Shilcock
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (19/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (19/21)
1956 Avustralya Mary Bevis Hawton (3/4)
Avustralya Thelma Coyne Long (11/12)
Birleşik Krallık Angela Buxton (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson (1/5)
Birleşik Krallık Angela Buxton (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson (2/5)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (20/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (20/21)
1957 Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson (3/5)
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry (12/12)
Birleşik Krallık Shirley Bloomer Brasher
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (2/13)
Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (3/13)
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp (21/21)
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont (21/21)
1958 Avustralya Mary Bevis Hawton (4/4)
Avustralya Thelma Coyne Long (12/12)
Meksika Rosie Reyes Darmon
Meksika Yola Ramírez Ochoa
Brezilya Maria Bueno (1/11)
Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (4/13)
Amerika Birleşik Devletleri Jeanne Arth (1/3)
1959 Güney Afrika Renee Schuurman Haygarth (1/5)
Güney Afrika Sandra Reynolds Price (1/4)
Güney Afrika Renee Schuurman Haygarth (2/5)
Güney Afrika Sandra Reynolds Price (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Jeanne Arth (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (5/13)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (6/13)
Amerika Birleşik Devletleri Jeanne Arth (3/3)
1960 Brezilya Maria Bueno (2/11)
Birleşik Krallık Christine Truman Janes
Brezilya Maria Bueno (3/11)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (7/13)
Brezilya Maria Bueno (4/11)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (8/13)
Brezilya Maria Bueno (5/11)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (9/13)
1961 Avustralya Mary Carter Reitano
Avustralya Margaret Court (1/19)
Güney Afrika Sandra Reynolds Price (3/4)
Güney Afrika Renee Schuurman Haygarth (3/5)
Amerika Birleşik Devletleri Karen Hantze Susman (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (1/16)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (10/13)
Avustralya Lesley Turner Bowrey (1/7)
1962 Avustralya Margaret Court (2/19)
Avustralya Robyn Ebbern (1/3)
Güney Afrika Sandra Reynolds Price (24/4)
Güney Afrika Renee Schuurman Haygarth (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Karen Hantze Susman (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (2/16)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (11/13)
Brezilya Maria Bueno (6/11)
1963 Avustralya Margaret Court (3/19)
Avustralya Robyn Ebbern (2/3)
Birleşik Krallık Ann Haydon Jones (1/3)
Güney Afrika Renee Schuurman Haygarth (5/5)
Brezilya Maria Bueno (7/11)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (12/13)
Avustralya Robyn Ebbern (3/3)
Avustralya Margaret Court (4/19)
1964 Avustralya Judy Tegart Dalton (1/8)
Avustralya Lesley Turner Bowrey (2/7)
Avustralya Margaret Court (5/19)
Avustralya Lesley Turner Bowrey (3/7)
Avustralya Margaret Court (6/19)
Avustralya Lesley Turner Bowrey (4/7)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (3/16)
Amerika Birleşik Devletleri Karen Hantze Susman (3/3)
1965 Avustralya Margaret Court (7/19)
Avustralya Lesley Turner Bowrey (5/7)
Avustralya Margaret Court (8/19)
Avustralya Lesley Turner Bowrey (6/7)
Brezilya Maria Bueno (8/11)
Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey Gunter (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Carole Caldwell Graebner (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey Gunter (2/4)
1966 Amerika Birleşik Devletleri Carole Caldwell Graebner (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey Gunter (3/4)
Avustralya Margaret Court (9/19)
Avustralya Judy Tegart Dalton (2/8)
Brezilya Maria Bueno (9/11)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (4/16)
Brezilya Maria Bueno (10/11)
Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey Gunter (4/4)
1967 Avustralya Lesley Turner Bowrey (7/7)
Avustralya Judy Tegart Dalton (3/8)
Fransa Françoise Durr (1/7)
Fransa Gail Sheriff Chanfreau Lovera (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals (1/9)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (5/16)
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals (2/9)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (6/16)
1968 Avustralya Karen Krantzcke
Avustralya Kerry Melville Reid (6/6)
Fransa Françoise Durr (2/7)
Birleşik Krallık Ann Haydon Jones (2/3)
açık tenis
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals (3/9)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (7/16)
Brezilya Maria Bueno (11/11)
Avustralya Margaret Court (10/19)
1969 Avustralya Margaret Court (11/19)
Avustralya Judy Tegart Dalton (4/8)
Fransa Françoise Durr (3/7)
Birleşik Krallık Ann Haydon Jones (3/3)
Avustralya Margaret Court (12/19)
Avustralya Judy Tegart Dalton (5/8)
Fransa Françoise Durr (4/7)
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard (13/13)
1970 Avustralya Margaret Court (13/19)
Avustralya Judy Tegart Dalton (6/8)
Fransa Gail Sheriff Chanfreau Lovera (2/4)
Fransa Françoise Durr (5/7)
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals (4/9)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (8/16)
Avustralya Margaret Court (14/19)
Avustralya Judy Tegart Dalton (7/8)
1971 Avustralya Margaret Court (15/19)
Avustralya Evonne Goolagong Cawley (1/6)
Fransa Gail Sheriff Chanfreau Lovera (3/4)
Fransa Françoise Durr (6/7)
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals (5/9)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (9/16)
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals (6/9)
Avustralya Judy Tegart Dalton (8/8)
1972 Avustralya Kerry Harris
Avustralya Helen Gourlay Cawley (1/5)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (10/16)
Hollanda Betty Stöve (1/6)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (11/16)
Hollanda Betty Stöve (2/6)
Fransa Françoise Durr (7/7)
Hollanda Betty Stöve (3/6)
1973 Avustralya Margaret Court (16/19)
Birleşik Krallık Virginia Wade (1/4)
Avustralya Margaret Court (17/19)
Birleşik Krallık Virginia Wade (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals (7/9)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (12/16)
Avustralya Margaret Court (18/19)
Birleşik Krallık Virginia Wade (3/4)
1974 Avustralya Evonne Goolagong Cawley (2/6)
Amerika Birleşik Devletleri Peggy Michel (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert (1/3)
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Olga Morozova
Avustralya Evonne Goolagong Cawley (3/6)
Amerika Birleşik Devletleri Peggy Michel (2/3)
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals (8/9)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (13/16)
1975 Avustralya Evonne Goolagong Cawley (4/6)
Amerika Birleşik Devletleri Peggy Michel (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert (2/3)
Çekoslovakya Martina Navratilova (1/31)
Amerika Birleşik Devletleri Ann Kiyomura
Japonya Kazuko Sawamatsu
Avustralya Margaret Court (19/19)
Birleşik Krallık Virginia Wade (4/4)
1976 Avustralya Evonne Goolagong Cawley (5/6)
Avustralya Helen Gourlay Cawley (2/5)
Uruguay Fiorella Bonicelli
Fransa Gail Sheriff Chanfreau Lovera (4/4)
Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (2/31)
Güney Afrika Delina Boshoff
Güney Afrika Ilana Kloss
1977 Avustralya Dianne Fromholtz Balestrat
Avustralya Helen Gourlay Cawley (3/5) (Jan)

Avustralya Evonne Goolagong Cawley (6/6)
Avustralya Helen Gourlay Cawley (5/5) (Dec)
Çekoslovakya Regina Maršíková
Amerika Birleşik Devletleri Pam Teeguarden
Avustralya Helen Gourlay Cawley (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri JoAnne Russell
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (3/31)
Hollanda Betty Stöve (4/6)
1978 Amerika Birleşik Devletleri Betsy Nagelsen (1/2)
Çekoslovakya Renáta Tomanová ††
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mima Jaušovec
Romanya Virginia Ruzici
Avustralya Kerry Melville Reid (2/2)
Avustralya Wendy Turnbull (1/4)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (14/16)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (4/31)
1979 Yeni Zelanda Judy Chaloner
Avustralya Dianne Evers ††
Hollanda Betty Stöve (5/6)
Avustralya Wendy Turnbull (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (15/16)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (5/31)
Hollanda Betty Stöve (6/6)
Avustralya Wendy Turnbull (3/4)
1980 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (7/31)
Amerika Birleşik Devletleri Betsy Nagelsen (2/2) ††
Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan (1/5)
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith (1/5)
Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan (2/5)
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith (2/5)
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King (16/16)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (6/31)
1981 Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan (4/5)
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith (4/5) ††
Güney Afrika Rosalyn Fairbank Nideffer (1/2)
Güney Afrika Tanya Harford
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (8/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (1/21)
Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan (3/5)
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith (3/5)
1982 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (11/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (3/21) ††
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (9/31)
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (10/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (2/21)
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals (9/9)
Avustralya Wendy Turnbull (4/4)
1983 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (14/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (6/21) ††
Güney Afrika Rosalyn Fairbank Nideffer (2/2)
Amerika Birleşik Devletleri Candy Reynolds
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (12/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (4/21)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (13/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (5/21)
1984 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (18/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (10/21) ††
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (15/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (7/21)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (16/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (8/21)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (17/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (9/21)
1985 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (20/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (12/21) ††
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (19/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (11/21)
Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan (5/5)
Avustralya Elizabeth Sayers Smylie
Almanya Claudia Kohde-Kilsch (1/2)
Çekoslovakya Helena Suková (1/9)
1986 yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (21/31)
Macaristan Andrea Temesvári
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (22/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (13/21)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (23/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (14/21)
1987 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (24/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (15/21)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (25/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (16/21)
Almanya Claudia Kohde-Kilsch (2/2)
Çekoslovakya Helena Suková (2/9)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (26/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (17/21)
1988 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (27/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (18/21)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (28/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (19/21)
Almanya Steffi Graf
Arjantin Gabriela Sabatini
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (1/17)
Amerika Birleşik Devletleri Robin White
1989 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (29/31)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (20/21)
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Larisa Savchenko Neiland (1/2)
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Natasha Zvereva (1/18)
Çekoslovakya Jana Novotná (1/12)
Çekoslovakya Helena Suková (3/9)
Avustralya Hana Mandlíková
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (30/31)
1990 Çekoslovakya Jana Novotná (2/12)
Çekoslovakya Helena Suková (4/9)
Çekoslovakya Jana Novotná (3/12)
Çekoslovakya Helena Suková (5/9)
Çekoslovakya Jana Novotná (4/12)
Çekoslovakya Helena Suková (6/9)
Porto Riko Gigi Fernández (2/17)
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova (31/31)
1991 Amerika Birleşik Devletleri Patty Fendick
Amerika Birleşik Devletleri Mary Joe Fernandez (1/2)
Porto Riko Gigi Fernández (3/17)
Çekoslovakya Jana Novotná (5/12)
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Larisa Savchenko Neiland (2/2)
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Natasha Zvereva (2/18)
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver (21/21)
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Natasha Zvereva (3/18)
1992 İspanya Arantxa Sánchez Vicario (1/6)
Çekoslovakya Helena Suková (7/9)
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (4/17)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (4/18)
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (5/17)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (5/18)
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (6/17)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (6/18)
1993 Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (7/17)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (7/18)
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (17/8)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (8/18)
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (17/9)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (9/18)
İspanya Arantxa Sánchez Vicario (2/6)
Çek Cumhuriyeti Helena Suková (8/9)
1994 Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (10/17)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (10/18)
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (11/17)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (11/18)
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (12/17)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (12/18)
Çek Cumhuriyeti Jana Novotná (6/12)
İspanya Arantxa Sánchez Vicario (3/6)
1995 Çek Cumhuriyeti Jana Novotná (7/12)
İspanya Arantxa Sánchez Vicario (4/6)
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (13/17)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (13/18)
Çek Cumhuriyeti Jana Novotná (8/12)
İspanya Arantxa Sánchez Vicario (5/6)
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (14/17)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (14/18)
1996 Amerika Birleşik Devletleri Chanda Rubin
İspanya Arantxa Sánchez Vicario (6/6)
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport (1/3)
Amerika Birleşik Devletleri Mary Joe Fernandez (2/2)
İsviçre Martina Hingis (1/9)
Çek Cumhuriyeti Helena Suková (9/9)
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (15/17)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (15/18)
1997 İsviçre Martina Hingis (2/9)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (16/18)
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (16/17)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (17/18)
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández (17/17)
Beyaz Rusya Natasha Zvereva (18/18)
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport (2/3)
Çek Cumhuriyeti Jana Novotná (9/12)
1998 İsviçre Martina Hingis (3/9)
Hırvatistan Mirjana Lučić
İsviçre Martina Hingis (4/9)
Çek Cumhuriyeti Jana Novotná (10/12)
İsviçre Martina Hingis (5/9)
Çek Cumhuriyeti Jana Novotná (11/12)
İsviçre Martina Hingis (6/9)
Çek Cumhuriyeti Jana Novotná (12/12)
1999 İsviçre Martina Hingis (7/9)
Rusya Anna Kournikova (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (1/12)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (1/12)
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport (3/3)
Amerika Birleşik Devletleri Corina Morariu
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (2/12)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (2/12)
2000 Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond (1/6)
Avustralya Rennae Stubbs (1/4)
İsviçre Martina Hingis (8/9)
Fransa Mary Pierce
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (3/12)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (3/12)
Fransa Julie Halard-Decugis
Japonya Ai Sugiyama (1/3)
2001 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (4/12)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (4/12)
İspanya Virginia Ruano Pascual (1/10)
Arjantin Paola Suárez (1/8)
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond (2/6)
Avustralya Rennae Stubbs (2/4)
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond (3/6)
Avustralya Rennae Stubbs (3/4)
2002 İsviçre Martina Hingis (9/9)
Rusya Anna Kournikova (2/2)
İspanya Virginia Ruano Pascual (2/10)
Arjantin Paola Suárez (2/8)
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (5/12)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (5/12)
İspanya Virginia Ruano Pascual (3/10)
Arjantin Paola Suárez (3/8)
2003 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (6/12)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (6/12)
Belçika Kim Clijsters (1/2)
Japonya Ai Sugiyama (2/3)
Belçika Kim Clijsters (2/2)
Japonya Ai Sugiyama (3/3)
İspanya Virginia Ruano Pascual (4/10)
Arjantin Paola Suárez (4/8)
2004 İspanya Virginia Ruano Pascual (5/10)
Arjantin Paola Suárez (5/8)
İspanya Virginia Ruano Pascual (6/10)
Arjantin Paola Suárez (6/8)
Zimbabve Cara Black (1/5)
Avustralya Rennae Stubbs (4/4)
İspanya Virginia Ruano Pascual (7/10)
Arjantin Paola Suárez (7/8)
2005 Rusya Svetlana Kuznetsova (1/2)
Avustralya Alicia Molik (1/2)
İspanya Virginia Ruano Pascual (8/10)
Arjantin Paola Suárez (8/8)
Zimbabve Cara Black (2/5)
Güney Afrika Liezel Huber (1/5)
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond (4/6)
Avustralya Samantha Stosur (1/2)
2006 Çin Halk Cumhuriyeti Yan Zi (1/2)
Çin Halk Cumhuriyeti Zheng Jie (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond (5/6)
Avustralya Samantha Stosur (2/2)
Çin Halk Cumhuriyeti Yan Zi (2/2)
Çin Halk Cumhuriyeti Zheng Jie (2/2)
Fransa Nathalie Dechy(1/2)
Rusya Vera Zvonareva (1/2)
2007 Zimbabve Cara Black (3/5)
Güney Afrika Liezel Huber (2/5)
Avustralya Alicia Molik (2/2)
İtalya Mara Santangelo
Zimbabve Cara Black (4/5)
Güney Afrika Liezel Huber (3/5)
Fransa Nathalie Dechy (2/2)
Rusya Dinara Safina
2008 Ukrayna Alona Bondarenko
Ukrayna Kateryna Bondarenko
İspanya Anabel Medina Garrigues (1/2)
İspanya Virginia Ruano Pascual (9/10)
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (7/12)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (7/12)
Zimbabve Cara Black (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Liezel Huber (4/5)
2009 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (8/12)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (8/12)
İspanya Anabel Medina Garrigues (2/2)
İspanya Virginia Ruano Pascual (10/10)
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (9/12)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (9/12)
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (10/12)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (10/12)
2010 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (11/12)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (11/12)
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams (12/12)
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams (12/12)
Amerika Birleşik Devletleri Vania King (1/2)
Kazakistan Yaroslava Shvedova (1/2)
Amerika Birleşik Devletleri Vania King (2/2)
Kazakistan Yaroslava Shvedova (2/2)
2011 Arjantin Gisela Dulko
İtalya Flavia Pennetta
Çek Cumhuriyeti Andrea Hlaváčková
Çek Cumhuriyeti Lucie Hradecká
Çek Cumhuriyeti Květa Peschke
Slovenya Katarina Srebotnik
Amerika Birleşik Devletleri Liezel Huber (5/5)
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond (6/6)
2012 Rusya Svetlana Kuznetsova (2/2)
Rusya Vera Zvonareva (2/2)


Efsaneler
Aynı yıl dört Grand Slam turnuvası kazanan oyuncu(aynı grup)
Aynı yıl dört Grand Slam turnuvası kazanan oyuncu(farklı partnerle)
Aynı yıl üç Grand Slam turnuvası kazanan oyuncu
Aynı yıl 2 Grand Slam turnuvası kazanan oyuncu
† “Fransa Şampiyonası”, uluslararası rakiplerine kendini açmıştır ve “Championnats Internationaux de France” olarak değiştirilmiştir.
†† Aralık ayında yapılan Avustralya Açık Turnuvası.

En çok Grand Slam çift kadınlar şampiyonu olan oyuncular(tüm zamanlar)[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyonluklar Oyuncular
31 Çekoslovakya/Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
21 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp, Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont, Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
19 Avustralya Margaret Court,
18 Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Natasha Zvereva
17 Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan, Porto Riko Gigi Fernández
16 Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
14 Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
13 Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard
12 Çekoslovakya Jana Novotná, Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams, Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin, Avustralya Thelma Coyne Long, Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
11 Brezilya Maria Bueno, Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke
10 Avustralya Nancye Wynne Bolton, İspanya Virginia Ruano Pascual
9 Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody, Çekoslovakya Helena Suková, İsviçre Martina Hingis, Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals, Fransa Simone Mathieu
8 Avustralya Judy Tegart Dalton, Arjantin Paola Suárez, Fransa Suzanne Lenglen
7 Fransa Françoise Durr, Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman, Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson, Avustralya Lesley Turner Bowrey
6 Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble, İspanya Arantxa Sánchez Vicario, Hollanda Betty Stöve, Avustralya Evonne Goolagong Cawley, Avustralya Kerry Melville Reid, Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne, Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond

En çok Grand Slam çift kadınlar şampiyonu olan oyuncular(open era)[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyonluklar Oyuncular
31 Çekoslovakya/Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
21 Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
18 Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Natasha Zvereva
17 Porto Riko Gigi Fernández
12 Çekoslovakya Jana Novotná, Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams, Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
10 İspanya Virginia Ruano Pascual
9 Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King, Çekoslovakya Helena Suková, Avustralya Margaret Court, İsviçre Martina Hingis
8 Arjantin Paola Suárez
6 İspanya Arantxa Sánchez Vicario, Hollanda Betty Stöve, Avustralya Evonne Goolagong Cawley, Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals, Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond
5 Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith, Zimbabve Cara Black, Fransa Françoise Durr, Avustralya Helen Gourlay Cawley, Avustralya Judy Tegart Dalton, Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan, Güney Afrika/Amerika Birleşik Devletleri Liezel Huber
4 Avustralya Rennae Stubbs, Birleşik Krallık Virginia Wade, Avustralya Wendy Turnbull

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ESPN Spor Almanak 2006, sayfa 814
  2. ^ World Book Ansiklopedisi . 2008
  3. ^ Compton Ansiklopedisi . 1975