Grand Slam kadın tenis şampiyonları kronolojik listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu listede dört Grand Slam'den birini kazanmış 146 kadın tenis oyuncusu, ilk kazanandan başlamak üzere, kronolojik olarak sıralanmıştır.

İlk önemli
başarısı
Kazandığı Turnuvalar
# Oyuncu Yıl Turnuva Toplam Avustralya Açık Fransa Açık Wimbledon ABD Açık
1 Birleşik Krallık Maud Watson 1884 Wimbledon 2 1884,1885
2 Birleşik Krallık Blanche Bingley 1886 Wimbledon 6 1886,1890,1894,
1897,1899,1900
3 Birleşik Krallık Lottie Dod 1887 Wimbledon 5 1887,1888,1891,
1892,1893
4 Amerika Birleşik Devletleri Ellen Hansell 1887 ABD Açık 1 1887
5 Amerika Birleşik Devletleri Bertha Townsend 1888 ABD Açık 2 1888,1889
6 Birleşik Krallık Helen Rice 1889 Wimbledon 1 1889
7 Amerika Birleşik Devletleri Ellen Roosevelt 1890 ABD Açık 1 1889
8 Amerika Birleşik Devletleri Mabel Cahill 1891 ABD Açık 2 1891,1892
9 Amerika Birleşik Devletleri Aline Terry 1893 ABD Açık 1 1893
10 Amerika Birleşik Devletleri Helen Hellwig 1894 ABD Açık 1 1894
11 Birleşik Krallık Charlotte Cooper 1895 Wimbledon 5 1895,1896,1898,
1901,1908
12 Amerika Birleşik Devletleri Juliette Atkinson 1895 ABD Açık 3 1895,1897,1898
13 Amerika Birleşik Devletleri Elisabeth Moore 1896 ABD Açık 4 1896,1901,1903,
1905
14 Amerika Birleşik Devletleri Marion Jones 1899 ABD Açık 2 1899,1902
15 Amerika Birleşik Devletleri Myrtle McAteer 1900 ABD Açık 1 1900
16 Birleşik Krallık Muriel Robb 1902 Wimbledon 1 1902
17 Amerika Birleşik Devletleri May Sutton 1904 ABD Açık 3 1905,1907 1904
18 Birleşik Krallık Dorothea Douglass 1903 Wimbledon 7 1903,1904,1906,
1910,1911,1913,
1914
19 Amerika Birleşik Devletleri Helen Homans 1906 ABD Açık 1 1906
20 Amerika Birleşik Devletleri Evelyn Sears 1907 ABD Açık 1 1907
21 Amerika Birleşik Devletleri Maud Barger 1908 ABD Açık 1 1908
22 Birleşik Krallık Dora Boothby 1909 Wimbledon 1 1909
23 Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss 1909 ABD Açık 4 1909,1910,1911,
1919
24 Birleşik Krallık Ethel Thomson 1912 Wimbledon 1 1912
25 Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne 1912 ABD Açık 3 1912,1913,1914
26 Norveç Molla Bjurstedt 1915 ABD Açık 8 1915,1916,1917,
1918,1920,1921,
1922,1926
27 Fransa Suzanne Lenglen 1919 Wimbledon 8 1925,1926 1919,1920,1921,
1922,1923,1925
28 Avustralya Margaret Molesworth 1922 Avustralya Açık 2 1922,1923
29 Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills 1923 ABD Açık 19 1928,1929,1930,
1932
1927,1928,1929,
1930,1932,1933,
1935,1938
1923,1924,1925,
1927,1928,1929,
1931
30 Avustralya Sylvia Lance 1924 Avustralya Açık 1 1924
31 Birleşik Krallık Kathleen McKane 1924 Wimbledon 2 1924,1926
32 Avustralya Daphne Akhurst 1925 Avustralya Açık 5 1925,1926,1928,
1929,1930
33 Avustralya Esna Boyd 1927 Avustralya Açık 1 1927
34 Hollanda Kornelia Bouman 1927 Fransa Açık 1 1927
35 Birleşik Krallık Betty Nuthall Shoemaker 1930 ABD Açık 1 1930
36 Avustralya Coral Buttsworth 1931 Avustralya Açık 2 1931,1932
37 Almanya Cilly Aussem 1931 Fransa Açık 2 1931 1931
38 Amerika Birleşik Devletleri Helen Jacobs 1932 ABD Açık 5 1936 1932,1933,1934,
1935
39 Avustralya Joan Hartigan 1933 Avustralya Açık 3 1933,1934,1936
40 Birleşik Krallık Margaret Scriven 1933 Fransa Açık 2 1933,1934
41 Birleşik Krallık Dorothy Round Little 1934 Wimbledon 3 1935 1934,1937
42 Almanya Hilde Krahwinkel Sperling 1935 Fransa Açık 3 1935,1936,1937
43 Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble 1936 ABD Açık 5 1939 1936,1938,1939,
1940
44 Avustralya Nancye Wynne Bolton 1937 Avustralya Açık 6 1937,1940,1946,
1947,1948,1951
45 Şili Anita Lizana 1937 ABD Açık 1 1937
46 Amerika Birleşik Devletleri Dorothy Bundy Cheney 1938 Avustralya Açık 1 1938
47 Fransa Simone Mathieu 1938 Fransa Açık 2 1938,1939
48 Avustralya Emily Hood Westacott 1939 Avustralya Açık 1 1939
49 Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey 1941 ABD Açık 2 1941,1945
50 Amerika Birleşik Devletleri Pauline Betz Addie 1942 ABD Açık 5 1946 1942,1943,1944,
1946
51 Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont 1946 Fransa Açık 6 1946,1949 1947 1948,1949,1950
52 Amerika Birleşik Devletleri Patricia Canning Todd 1947 Fransa Açık 1 1947
53 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp 1947 ABD Açık 6 1950 1948,1949,1950,
1955
1947
54 Fransa Nelly Adamson Landry 1948 Fransa Açık 1 1948
55 Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart 1949 Avustralya Açık 6 1949 1950,1952 1951 1954,1955
56 Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin 1951 Fransa Açık 4 1957 1951 1956 1956
57 Amerika Birleşik Devletleri Maureen Connolly Brinker 1951 ABD Açık 9 1953 1953,1954 1952,1953,1954 1951,1952,1953
58 Avustralya Thelma Coyne Long 1952 Avustralya Açık 2 1952,1954
59 Avustralya Beryl Penrose Collier 1956 Avustralya Açık 1 1955
60 Birleşik Krallık Angela Mortimer Barrett 1955 Fransa Açık 3 1958 1955 1961
61 Avustralya Mary Carter Reitano 1956 Avustralya Açık 2 1956,1959
62 Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson 1956 Fransa Açık 5 1956 1957,1958 1957,1958
63 Birleşik Krallık Shirley Bloomer Brasher 1957 Fransa Açık 1 1957
64 Macaristan Zsuzsi Kormoczy 1958 Fransa Açık 1 1958
65 Birleşik Krallık Christine Truman Janes 1959 Fransa Açık 1 1959
66 Brezilya Maria Bueno 1959 Wimbledon 7 1959,1960,1964 1959,1963,1964,
1966
67 Avustralya Margaret Court 1960 Avustralya Açık 24 1960,1961,1962,
1963,1964,1965,
1966,1969,1970,
1971,1973
1962,1964,1969,
1970,1973
1963,1965,1970 1962,1965,1969,
1970,1973
68 Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard 1960 Fransa Açık 3 1960 1960,1961
69 Birleşik Krallık Ann Haydon 1961 Fransa Açık 3 1961,1966 1969
70 Amerika Birleşik Devletleri Karen Hantze Susman 1962 Wimbledon 1 1962
71 Avustralya Lesley Turner Bowrey 1963 Fransa Açık 2 1963,1965
72 Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey 1967 Avustralya Açık 2 1967 1968
73 Fransa Françoise Durr 1967 Fransa Açık 1 1967
74 Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King 1966 Wimbledon 12 1968 1972 1966,1967,1968,
1972,1973,1975
1967,1971,1972,
1974
75 Birleşik Krallık Virginia Wade 1968 ABD Açık 3 1972 1977 1968
76 Avustralya Evonne Goolagong Cawley 1971 Fransa Açık 7 1974,1975,1976,
1977
1971 1971, 1980
77 Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert 1974 Fransa Açık 18 1982,1984 1974,1975,1979,
1980,1983,1985,
1986
1974,1976,1981 1975,1976,1977,
1978,1980,1982
78 Birleşik Krallık Sue Barker 1976 Fransa Açık 1 1976
79 Avustralya Kerry Melville Reid 1977 Avustralya Açık 1 1977[Jan]
80 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mima Jaušovec 1977 Fransa Açık 1 1977
81 Avustralya Chris O'Neil 1978 Avustralya Açık 1 1978
82 Romanya Virginia Ruzici 1978 Fransa Açık 1 1978
83 Çekoslovakya/Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová 1978 Wimbledon 18 1981,1983,1985 1982,1984 1978,1979,1982,
1983,1984,1985,
1986,1987,1990
1983,1984,1986,
1987
84 Amerika Birleşik Devletleri Barbara Jordan 1979 Avustralya Açık 1 1979
85 Amerika Birleşik Devletleri Tracy Austin 1979 ABD Açık 2 1979,1981
86 Çek Cumhuriyeti Hana Mandliková 1980 Avustralya Açık 4 1980,1987 1981 1985
87 Almanya Steffi Graf 1987 Fransa Açık 22 1988,1989,1990,
1994
1987,1988,1993,
1995,1996,1999
1988,1989,1991,
1992,1993,1995,
1996
1988,1989,1993,
1995,1996
88 İspanya Arantxa Sánchez Vicario 1989 Fransa Açık 4 1989,1994,1998 1994
89 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti/Yugoslavya Federal Cumhuriyeti/Amerika Birleşik Devletleri Monica Seles 1990 Fransa Açık 9 1991,1992,1993,
1996
1990,1991,1992 1991,1992
90 Arjantin Gabriela Sabatini 1990 ABD Açık 1 1990
91 İspanya Conchita Martínez 1994 Wimbledon 1 1994
92 Fransa Mary Pierce 1995 Avustralya Açık 2 1995 2000
93 İsviçre Martina Hingis 1997 Avustralya Açık 5 1997,1998,1999 1997 1997
94 Hırvatistan Iva Majoli 1997 Fransa Açık 1 1997
95 Çek Cumhuriyeti Jana Novotná 1998 Wimbledon 1 1998
96 Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport 1998 ABD Açık 3 2000 1999 1998
97 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams 1999 ABD Açık 14 2003,2005,2007,
2009,2010
2002 2002,2003,2009, 2010,2012 1999,2002,2008
98 Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams 2000 Wimbledon 7 2000,2001,2005,
2007,2008
2000,2001
99 Amerika Birleşik Devletleri Jennifer Capriati 2001 Avustralya Açık 3 2001,2002 2001
100 Belçika Justine Henin 2003 Fransa Açık 7 2004 2003,2005,2006,
2007
2003,2007
101 Rusya Anastasia Myskina 2004 Fransa Açık 1 2004
102 Rusya Maria Sharapova 2004 Wimbledon 4 2008 2012 2004 2006
103 Rusya Svetlana Kuznetsova 2004 ABD Açık 2 2009 2004
104 Belçika Kim Clijsters 2005 ABD Açık 4 2011 2005,2009, 2010
105 Fransa Amélie Mauresmo 2006 Avustralya Açık 2 2006 2006
106 Sırbistan Ana Ivanović 2008 Fransa Açık 1 2008
107 İtalya Francesca Schiavone 2010 Fransa Açık 1 2010
108 Çin Halk Cumhuriyeti Li Na 2011 Fransa Açık 1 2011
109 Çek Cumhuriyeti Petra Kvitová 2011 Wimbledon 1 2011
110 Avustralya Samantha Stosur 2011 ABD Açık 1 2011
111 Beyaz Rusya Victoria Azarenka 2012 Avustralya Açık 1 2012

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]