Grand Slam tek erkekler şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Roger Federer - kariyeri boyunca 17 grand slam kazanmıştır - tüm zamanların en çok grand slam kazanan tenisçidir.
Don Budge tek erkekler tenis tarihinde art arda 6 grand slam kazanan tek tenisçidir.
Rod Laver bir tenis sezonu içerisinde bütün grand slamleri kazanabilen tek tenisçidir ve bunu 2 defa yapmıştır. (1962 ve 1969)
Pete Sampras 14 kez grand slam şampiyonu olmuştur ve bu şampiyonluklarının 7'si Wimbledon da kazanmıştır. 2002 de emekli olana kadar en çok grand slam kazanan tenisçiydi.
Andre Agassi tarihteki ilk Kariyer Grand Slam'ine ulaşan tenisçidir (Açık Dönem) aynı zamanda erkek tenisinde ilk Golden Grand Slam'ine ulaşan tenisçidir. (Golden Grand Slam, 4 grand slamde de şampiyon olup olimpiyat altın madalyası kazanmak anlamına gelir.)
Rafael Nadal 14 grand slam şampiyonluğu bulunan tenisçi bir Grand Slam'de en çok şampiyonluğa ulaşan tenisi ünvanına sahiptir. (9 kez Fransa Açık)


Grand Slam tek erkekler şampiyonları listesi 1877 yılından günümüze kadar Grand Slam turnuvalarında şampiyon olan tenisçilerin listesidir.[1][2][3]

Yıllarına göre şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Avustralya Avustralya Açık Fransa Fransa Açık Birleşik Krallık Wimbledon Amerika Birleşik Devletleri Amerika Açık
1877 1905 yılında başladı 1891 yılında başladı Birleşik Krallık Spencer Gore 1881 yılında başladı
1878 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık Frank Hadow Turnuva başlamadı
1879 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık John Hartley (1/2) Turnuva başlamadı
1880 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık John Hartley (2/2) Turnuva başlamadı
1881 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık William Renshaw (1/7) Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (1/7)
1882 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık William Renshaw (2/7) Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (2/7)
1883 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık William Renshaw (3/7) Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (3/7)
1884 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık William Renshaw (4/7) Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (4/7)
1885 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık William Renshaw (5/7) Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (5/7)
1886 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık William Renshaw (6/7) Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (6/7)
1887 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık Herbert Lawford Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (7/7)
1888 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık Ernest Renshaw Amerika Birleşik Devletleri Henry Slocum (1/2)
1889 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık William Renshaw (7/7) Amerika Birleşik Devletleri Henry Slocum (2/2)
1890 Turnuva başlamadı Turnuva başlamadı Birleşik Krallık Willoughby Hamilton Amerika Birleşik Devletleri Oliver Campbell (1/3)
1891 Turnuva başlamadı Birleşik Krallık Briggs, H.H. Briggs * Birleşik Krallık Wilfred Baddeley (1/3) Amerika Birleşik Devletleri Oliver Campbell (2/3)
1892 Turnuva başlamadı Fransa Schopfer, JeanJean Schopfer * Birleşik Krallık Wilfred Baddeley (2/3) Amerika Birleşik Devletleri Oliver Campbell (3/3)
1893 Turnuva başlamadı Fransa Riboulet, LaurentLaurent Riboulet * Birleşik Krallık Joshua Pim (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Robert Wrenn (1/4)
1894 Turnuva başlamadı Fransa Vacherot, AndréAndré Vacherot * Birleşik Krallık Joshua Pim (2/2) Amerika Birleşik Devletleri Robert Wrenn (2/4)
1895 Turnuva başlamadı Fransa Vacherot, AndréAndré Vacherot * Birleşik Krallık Wilfred Baddeley (3/3) Amerika Birleşik Devletleri Fred Hovey
1896 Turnuva başlamadı Fransa Vacherot, AndréAndré Vacherot * Birleşik Krallık Harold Mahoney Amerika Birleşik Devletleri Robert Wrenn (3/4)
1897 Turnuva başlamadı Fransa Aymé, PaulPaul Aymé * Birleşik Krallık Reginald Doherty (1/4) Amerika Birleşik Devletleri Robert Wrenn (4/4)
1898 Turnuva başlamadı Fransa Aymé, PaulPaul Aymé * Birleşik Krallık Reginald Doherty (2/4) Amerika Birleşik Devletleri Malcolm Whitman (1/3)
1899 Turnuva başlamadı Fransa Aymé, PaulPaul Aymé * Birleşik Krallık Reginald Doherty (3/4) Amerika Birleşik Devletleri Malcolm Whitman (2/3)
1900 Turnuva başlamadı Fransa Aymé, PaulPaul Aymé * Birleşik Krallık Reginald Doherty (4/4) Amerika Birleşik Devletleri Malcolm Whitman (3/3)
1901 Turnuva başlamadı Fransa Vacherot, AndréAndré Vacherot * Birleşik Krallık Arthur Gore (1/3) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (1/7)
1902 Turnuva başlamadı Fransa Vacherot, MichelMichel Vacherot * Birleşik Krallık Lawrence Doherty (1/6) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (2/7)
1903 Turnuva başlamadı Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Birleşik Krallık Lawrence Doherty (2/6) Birleşik Krallık Lawrence Doherty (3/6)
1904 Turnuva başlamadı Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Birleşik Krallık Lawrence Doherty (4/6) Amerika Birleşik Devletleri Holcombe Ward
1905 Avustralya Rodney Heath (1/2) Fransa Germot, MauriceMaurice Germot * Birleşik Krallık Lawrence Doherty (5/6) Amerika Birleşik Devletleri Beals Wright
1906 Yeni Zelanda Anthony Wilding (1/6) Fransa Germot, MauriceMaurice Germot * Birleşik Krallık Lawrence Doherty (6/6) Amerika Birleşik Devletleri William Clothier
1907 Avustralya Horace Rice Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Avustralya Norman Brookes (1/3) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (3/7)
1908 Amerika Birleşik Devletleri Fred Alexander Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Birleşik Krallık Arthur Gore (2/3) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (4/7)
1909 Yeni Zelanda Anthony Wilding (2/6) Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Birleşik Krallık Arthur Gore (3/3) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (5/7)
1910 Avustralya Rodney Heath (2/2) Fransa Germot, MauriceMaurice Germot * Yeni Zelanda Anthony Wilding (3/6) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (6/7)
1911 Avustralya Norman Brookes (2/3) Fransa Gobert, AndréAndré Gobert * Yeni Zelanda Anthony Wilding (4/6) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (7/7)
1912 Birleşik Krallık James Cecil Parke Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Yeni Zelanda Anthony Wilding (5/6) Amerika Birleşik Devletleri Maurice McLoughlin (1/2)
1913 Avustralya Ernie Parker Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Yeni Zelanda Anthony Wilding (6/6) Amerika Birleşik Devletleri Maurice McLoughlin (2/2)
1914 Avustralya Arthur O'Hara Wood Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Avustralya Norman Brookes (3/3) Amerika Birleşik Devletleri Richard Williams (1/2)
1915 Birleşik Krallık Francis Lowe Turnuva yapılmadı Turnuva yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri William Johnston (1/3)
1916 Turnuva yapılmadı Turnuva yapılmadı Turnuva yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Richard Williams (2/2)
1917 Turnuva yapılmadı Turnuva yapılmadı Turnuva yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Lindley Murray (1/2)
1918 Turnuva yapılmadı Turnuva yapılmadı Turnuva yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Lindley Murray (2/2)
1919 Birleşik Krallık Algernon Kingscote Turnuva yapılmadı Avustralya Gerald Patterson (1/3) Amerika Birleşik Devletleri William Johnston (2/3)
1920 Avustralya Pat O'Hara Wood (1/2) Fransa Gobert, AndréAndré Gobert * Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (1/10) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (2/10)
1921 Avustralya Rhys Gemmell Fransa Samazeuilh, JeanJean Samazeuilh * Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (3/10) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (4/10)
1922 Avustralya James Anderson (1/3) Fransa Cochet, HenriHenri Cochet * Avustralya Gerald Patterson (2/3) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (5/10)
1923 Avustralya Pat O'Hara Wood (2/2) Fransa Blanchy, FrançoisFrançois Blanchy * Amerika Birleşik Devletleri William Johnston (3/3) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (6/10)
1924 Avustralya James Anderson (2/3) Fransa Borotra, JeanJean Borotra * Fransa Jean Borotra (1/4) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (7/10)
1925 Avustralya James Anderson (3/3) Fransa René Lacoste (1/7) Fransa René Lacoste (2/7) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (8/10)
1926 Avustralya John Hawkes Fransa Henri Cochet (1/7) Fransa Jean Borotra (2/4) Fransa René Lacoste (3/7)
1927 Avustralya Gerald Patterson (3/3)††† Fransa René Lacoste (4/7) Fransa Henri Cochet (2/7) Fransa René Lacoste (5/7)
1928 Fransa Jean Borotra (3/4) Fransa Henri Cochet (3/7) Fransa René Lacoste (6/7) Fransa Henri Cochet (4/7)
1929 Birleşik Krallık John Gregory Fransa René Lacoste (7/7) Fransa Henri Cochet (5/7) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (9/10)
1930 Avustralya Edgar Moon Fransa Henri Cochet (6/7) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (10/10) Amerika Birleşik Devletleri John Doeg
1931 Avustralya Jack Crawford (1/6) Fransa Jean Borotra (4/4) Amerika Birleşik Devletleri Sidney Wood Amerika Birleşik Devletleri Ellsworth Vines (1/3)
1932 Avustralya Jack Crawford (2/6) Fransa Henri Cochet (7/7) Amerika Birleşik Devletleri Ellsworth Vines (2/3) Amerika Birleşik Devletleri Ellsworth Vines (3/3)
1933 Avustralya Jack Crawford (3/6) Avustralya Jack Crawford (4/6) Avustralya Jack Crawford (5/6) Birleşik Krallık Fred Perry (1/8)
1934 Birleşik Krallık Fred Perry (2/8) Almanya Gottfried von Cramm (1/2) Birleşik Krallık Fred Perry (3/8) Birleşik Krallık Fred Perry (4/8)
1935 Avustralya Jack Crawford (6/6) Birleşik Krallık Fred Perry (5/8) Birleşik Krallık Fred Perry (6/8) Amerika Birleşik Devletleri Wilmer Allison
1936 Avustralya Adrian Quist (1/3) Almanya Gottfried von Cramm (2/2) Birleşik Krallık Fred Perry (7/8) Birleşik Krallık Fred Perry (8/8)
1937 Avustralya Vivian McGrath Almanya Henner Henkel Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (1/6) Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (2/6)
1938 Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (3/6) Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (4/6) Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (5/6) Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (6/6)
1939 Avustralya John Bromwich (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Don McNeill (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Bobby Riggs (1/3) Amerika Birleşik Devletleri Bobby Riggs (2/3)
1940 Avustralya Adrian Quist (2/3) Turnuva yapılmadı Turnuva yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Don McNeill (2/2)
1941 Turnuva yapılmadı Alman işgali altında Turnuva yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Bobby Riggs (3/3)
1942 Turnuva yapılmadı Alman işgali altında Turnuva yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Ted Schroeder (1/2)
1943 Turnuva yapılmadı Alman işgali altında Turnuva yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Joseph Hunt
1944 Turnuva yapılmadı Alman işgali altında Turnuva yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Frank Parker (1/4)
1945 Turnuva yapılmadı Yvon Petra—tanınmayan şampiyon Turnuva yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri Frank Parker (2/4)
1946 Avustralya John Bromwich (2/2) Fransa Marcel Bernard Fransa Yvon Petra Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer (1/3)
1947 Avustralya Dinny Pails Macaristan József Asbóth Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer (2/3) Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer (3/3)
1948 Avustralya Adrian Quist (3/3) Amerika Birleşik Devletleri Frank Parker (3/4) Amerika Birleşik Devletleri Bob Falkenburg Amerika Birleşik Devletleri Pancho Gonzales (1/2)
1949 Avustralya Frank Sedgman (1/5) Amerika Birleşik Devletleri Frank Parker (4/4) Amerika Birleşik Devletleri Ted Schroeder (2/2) Amerika Birleşik Devletleri Pancho Gonzales (2/2)
1950 Avustralya Frank Sedgman (2/5) Amerika Birleşik Devletleri Budge Patty (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Budge Patty (2/2) Amerika Birleşik Devletleri Arthur Larsen
1951 Amerika Birleşik Devletleri Richard Savitt (1/2) Mısır Jaroslav Drobný (1/3) Amerika Birleşik Devletleri Richard Savitt (2/2) Avustralya Frank Sedgman (3/5)
1952 Avustralya Ken McGregor Mısır Jaroslav Drobný (2/3) Avustralya Frank Sedgman (4/5) Avustralya Frank Sedgman (5/5)
1953 Avustralya Ken Rosewall (1/8) Avustralya Ken Rosewall (2/8) Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (1/5)
1954 Avustralya Mervyn Rose (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (2/5) Mısır Jaroslav Drobný (3/3) Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (2/2)
1955 Avustralya Ken Rosewall (3/8) Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (3/5) Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (4/5) Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (5/5)
1956 Avustralya Lew Hoad (1/4) Avustralya Lew Hoad (2/4) Avustralya Lew Hoad (3/4) Avustralya Ken Rosewall (4/8)
1957 Avustralya Ashley Cooper (1/4) İsveç Sven Davidson (1/1) Avustralya Lew Hoad (4/4) Avustralya Malcolm Anderson
1958 Avustralya Ashley Cooper (2/4) Avustralya Mervyn Rose (2/2) Avustralya Ashley Cooper (3/4) Avustralya Ashley Cooper (4/4)
1959 Amerika Birleşik Devletleri Alex Olmedo (1/2) İtalya Nicola Pietrangeli (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Alex Olmedo (2/2) Avustralya Neale Fraser (1/3)
1960 Avustralya Rod Laver (1/11) İtalya Nicola Pietrangeli (2/2) Avustralya Neale Fraser (2/3) Avustralya Neale Fraser (3/3)
1961 Avustralya Roy Emerson (1/12) İspanya Manuel Santana (1/4) Avustralya Rod Laver (2/11) Avustralya Roy Emerson (2/12)
1962 Avustralya Rod Laver (3/11) Avustralya Rod Laver (4/11) Avustralya Rod Laver (5/11) Avustralya Rod Laver (6/11)
1963 Avustralya Roy Emerson (3/12) Avustralya Roy Emerson (4/12) Amerika Birleşik Devletleri Chuck McKinley Meksika Rafael Osuna
1964 Avustralya Roy Emerson (5/12) İspanya Manuel Santana (2/4) Avustralya Roy Emerson (6/12) Avustralya Roy Emerson (7/12)
1965 Avustralya Roy Emerson (8/12) Avustralya Fred Stolle (1/2) Avustralya Roy Emerson (9/12) İspanya Manuel Santana (3/4)
1966 Avustralya Roy Emerson (10/12) Avustralya Tony Roche İspanya Manuel Santana (4/4) Avustralya Fred Stolle (2/2)
1967 Avustralya Roy Emerson (11/12) Avustralya Roy Emerson (12/12) Avustralya John Newcombe (1/7) Avustralya John Newcombe (2/7)
1968
Son Amatör dönem tenis maçı
Avustralya William Bowrey
Amatör dönem tenis son buldu
Açık dönem tenis başladı
Avustralya Ken Rosewall (5/8)
First Open era tennis match
Avustralya Rod Laver (7/11) Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe (1/3)
1969 Avustralya Rod Laver (8/11) Avustralya Rod Laver (9/11) Avustralya Rod Laver (10/11) Avustralya Rod Laver (11/11)
1970 Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe (2/3) Çekoslovakya Jan Kodeš (1/3) Avustralya John Newcombe (3/7) Avustralya Ken Rosewall (6/8)
1971 Avustralya Ken Rosewall (7/8) Çekoslovakya Jan Kodeš (2/3) Avustralya John Newcombe (4/7) Amerika Birleşik Devletleri Stan Smith (1/2)
1972 Avustralya Ken Rosewall (8/8) İspanya Andrés Gimeno Amerika Birleşik Devletleri Stan Smith (2/2) Romanya Ilie Năstase (1/2)
1973 Avustralya John Newcombe (5/7) Romanya Ilie Năstase (2/2) Çekoslovakya Jan Kodeš (3/3) Avustralya John Newcombe (6/7)
1974 Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (1/8) İsveç Björn Borg (1/11) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (2/8) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (3/8)
1975 Avustralya John Newcombe (7/7) İsveç Björn Borg (2/11) Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe (3/3) İspanya Manuel Orantes
1976 Avustralya Mark Edmondson İtalya Adriano Panatta İsveç Björn Borg (3/11) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (4/8)
1977 Amerika Birleşik Devletleri Roscoe Tanner (Jan)
Amerika Birleşik Devletleri Vitas Gerulaitis (Dec)
Arjantin Guillermo Vilas (1/4) İsveç Björn Borg (4/11) Arjantin Guillermo Vilas (2/4)
1978 Arjantin Guillermo Vilas (3/4) †† İsveç Björn Borg (5/11) İsveç Björn Borg (6/11) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (5/8)
1979 Arjantin Guillermo Vilas (4/4) †† İsveç Björn Borg (7/11) İsveç Björn Borg (8/11) Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (1/7)
1980 Amerika Birleşik Devletleri Brian Teacher †† İsveç Björn Borg (9/11) İsveç Björn Borg (10/11) Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (2/7)
1981 Güney Afrika Johan Kriek (1/2) †† İsveç Björn Borg (11/11) Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (3/7) Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (4/7)
1982 Güney Afrika Johan Kriek (2/2) †† İsveç Mats Wilander (1/7) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (6/8) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (7/8)
1983 İsveç Mats Wilander (2/7) †† Fransa Yannick Noah Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (5/7) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (8/8)
1984 İsveç Mats Wilander (3/7) †† Çekoslovakya Ivan Lendl (1/8) Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (6/7) Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (7/7)
1985 İsveç Stefan Edberg (1/6) †† İsveç Mats Wilander (4/7) Batı Almanya Boris Becker (1/6) Çekoslovakya Ivan Lendl (2/8)
1986 Turnuva yapılmadı Çekoslovakya Ivan Lendl (3/8) Batı Almanya Boris Becker (2/6) Çekoslovakya Ivan Lendl (4/8)
1987 İsveç Stefan Edberg (2/6) Çekoslovakya Ivan Lendl (5/8) Avustralya Pat Cash Çekoslovakya Ivan Lendl (6/8)
1988 İsveç Mats Wilander (5/7) İsveç Mats Wilander (6/7) İsveç Stefan Edberg (3/6) İsveç Mats Wilander (7/7)
1989 Çekoslovakya Ivan Lendl (7/8) Amerika Birleşik Devletleri Michael Chang Batı Almanya Boris Becker (3/6) Batı Almanya Boris Becker (4/6)
1990 Çekoslovakya Ivan Lendl (8/8) Ekvador Andrés Gómez İsveç Stefan Edberg (4/6) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (1/14)
1991 Almanya Boris Becker (5/6) Amerika Birleşik Devletleri Jim Courier (1/4) Almanya Michael Stich İsveç Stefan Edberg (5/6)
1992 Amerika Birleşik Devletleri Jim Courier (2/4) Amerika Birleşik Devletleri Jim Courier (3/4) Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (1/8) İsveç Stefan Edberg (6/6)
1993 Amerika Birleşik Devletleri Jim Courier (4/4) İspanya Sergi Bruguera (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (2/14) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (3/14)
1994 Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (4/14) İspanya Sergi Bruguera (2/2) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (5/14) Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (2/8)
1995 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (3/8) Avusturya Thomas Muster Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (6/14) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (7/14)
1996 Almanya Boris Becker (6/6) Rusya Yevgeny Kafelnikov (1/2) Hollanda Richard Krajicek Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (8/14)
1997 Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (9/14) Brezilya Gustavo Kuerten (1/3) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (10/14) Avustralya Patrick Rafter (1/2)
1998 Çek Cumhuriyeti Petr Korda İspanya Carlos Moyá Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (11/14) Avustralya Patrick Rafter (2/2)
1999 Rusya Yevgeny Kafelnikov (2/2) Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (4/8) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (12/14) Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (5/8)
2000 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (6/8) Brezilya Gustavo Kuerten (2/3) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (13/14) Rusya Marat Safin (1/2)
2001 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (7/8) Brezilya Gustavo Kuerten (3/3) Hırvatistan Goran Ivanišević Avustralya Lleyton Hewitt (1/2)
2002 İsveç Thomas Johansson İspanya Albert Costa Avustralya Lleyton Hewitt (2/2) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (14/14)
2003 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (8/8) İspanya Juan Carlos Ferrero İsviçre Roger Federer (1/17) Amerika Birleşik Devletleri Andy Roddick
2004 İsviçre Roger Federer (2/17) Arjantin Gastón Gaudio İsviçre Roger Federer (3/17) İsviçre Roger Federer (4/17)
2005 Rusya Marat Safin (2/2) İspanya Rafael Nadal (1/14) İsviçre Roger Federer (5/17) İsviçre Roger Federer (6/17)
2006 İsviçre Roger Federer (7/17) İspanya Rafael Nadal (2/14) İsviçre Roger Federer (8/17) İsviçre Roger Federer (9/17)
2007 İsviçre Roger Federer (10/17) İspanya Rafael Nadal (3/14) İsviçre Roger Federer (11/17) İsviçre Roger Federer (12/17)
2008 Sırbistan Novak Djokovic (1/7) İspanya Rafael Nadal (4/11) İspanya Rafael Nadal (5/11) İsviçre Roger Federer (13/17)
2009 İspanya Rafael Nadal (6/14) İsviçre Roger Federer (14/17) İsviçre Roger Federer (15/17) Arjantin Juan Martín del Potro
2010 İsviçre Roger Federer (16/17) İspanya Rafael Nadal (7/14) İspanya Rafael Nadal (8/14) İspanya Rafael Nadal (9/14)
2011 Sırbistan Novak Djokovic (2/7) İspanya Rafael Nadal (10/11) Sırbistan Novak Djokovic (3/7) Sırbistan Novak Djokovic (4/7)
2012 Sırbistan Novak Djokovic (5/7) İspanya Rafael Nadal (11/14) İsviçre Roger Federer (17/17) Birleşik Krallık Andy Murray(1/2)
2013 Sırbistan Novak Djokovic (6/7) İspanya Rafael Nadal (11/14) Birleşik Krallık Andy Murray (2/2) İspanya Rafael Nadal(13/14)
2014 İsviçre Stanislas Wawrinka İspanya Rafael Nadal (14/14) Sırbistan Novak Djokovic (7/7)
Gösterge
Oyuncu aynı yıl 4 Grand Slam turnuvası kazandı
Oyuncu aynı yıl 3 Grand Slam turnuvası kazandı
Oyuncu aynı yıl 2 Grand Slam turnuvası kazandı
ItalicsSadece Klüp üyelirine açık
* Yetkililerin sayı toplamları farklıdır.
† Turnuva ismi Championnats Internationaux de France (de tennis) olarak değiştirildi.
†† Avustralya Açık Aralık ayında düzenlendi.
†††Turnuva adı Avustralya Şampiyonası olarak değiştirildi.

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Onluk yıllara göre kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

1920'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tilden
Lacoste
Cochet
Anderson, Borotra
Patterson, Wood
Gemmel, Gregory, Hawkes, Johnston

1930'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

Perry
Budge, Crawford
Vines
Cochet, von Cramm, Riggs
Allison, Borotra, Bromwich, Doeg, Henkel, McGrath, McNeill, Moon, Quist, Tilden, Wood

1940'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

Parker
Kramer
Gonzales, Quist, Schroeder
Asboth, Bernard, Bromwich, Falkenburg, Hunt, McNeill, Pails, Petra, Riggs, Sedgman


1950'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Trabert
Cooper, Hoad, Rosewall, Sedgman
Drobny
Olmedo, Patty, Rose, Savitt, Seixas
Anderson, Davidson, Fraser, Larsen, McGregor, Pietrangel

1960'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

12 
Emerson
11 
Laver
Santana
Gonzales, Quist, Schroeder
Asboth, Bernard, Bromwich, Falkenburg, Hunt, McNeill, Pails, Petra, Riggs, Sedgman

1970'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Borg
Newcombe, Connors
Vilas
Rosewall, Kodes
Smith, Năstase, Ashe
Edmondson, Gerulaitis, Gimeno, McEnroe, Orantes, Panatta, Tanner

1980'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Lendl, Wilander
McEnroe
Becker
Borg, Connors, Edberg
Kriek
Cash, Chang, Noah, Teacher

1990'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

12 
Sampras
Agassi
Jim Courier
Edberg
Becker, Kafelnikov, Rafter, Bruguera
Gómez, Korda, Krajicek, Kuerten, Lendl, Moyá, Muster, Stich

2000'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

15 
Federer
Nadal
Agassi
Hewitt, Safin, Sampras, Kuerten
Costa, Djokovic, Ferrero, Gaudio, Ivanišević, Johansson, del Potro, Roddick

2010'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

Nadal
Djokovic
Federer, Murray
Wawrinka

Tüm zamanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

5 kez ya da daha fazla şampiyon olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıralama Oyuncu Toplam Avustralya Açık Fransa Açık Wimbledon Amerika Açık
1 İsviçre Roger Federer 17 4 1 7 5
2 Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras 14 2 0 7 5
= İspanya Rafael Nadal 14 1 9 2 2
4 Avustralya Roy Emerson 12 6 2 2 2
5 Avustralya Rod Laver 11 3 2 4 2
= İsveç Björn Borg 11 0 6 5 0
7 Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden 10 0 0 3 7
8 Birleşik Krallık Fred Perry 8 1 1 3 3
= Avustralya Ken Rosewall 8 4 2 0 2
= Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors 8 1 0 2 5
= Çek Cumhuriyeti Ivan Lendl 8 2 3 0 3
= Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi 8 4 1 1 2
13 Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears 7 0 0 0 7
= Birleşik Krallık William Renshaw 7 0 0 7 0
= Amerika Birleşik Devletleri William Larned 7 0 0 0 7
= Fransa René Lacoste 7 0 3 2 2
= Fransa Henri Cochet 7 0 4 2 1
= Avustralya John Newcombe 7 2 0 3 2
= Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe 7 0 0 3 4
= İsveç Mats Wilander 7 3 3 0 1
= Sırbistan Novak Djokovic 7 4 0 2 1
22 Birleşik Krallık Laurence Doherty 6 0 0 5 1
= Yeni Zelanda Tony Wilding 6 2 0 4 0
= Avustralya Jack Crawford 6 4 1 1 0
= Amerika Birleşik Devletleri Don Budge 6 1 1 2 2
= İsveç Stefan Edberg 6 2 0 2 2
= Almanya Boris Becker 6 2 0 3 1
28 Avustralya Frank Sedgman 5 2 0 1 2
= Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert 5 0 2 1 2

Bir Grand Slam Turnuvasını En Çok Kazanan Tenisçiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm Zamanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Grand Slam Şampiyonlukları Oyuncu
Avustralya Açık 6 Avustralya Roy Emerson
Fransa Açık 9 İspanya Rafael Nadal
Wimbledon 7 Birleşik Krallık William Renshaw
Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras
İsviçre Roger Federer
Amerika Açık 7 Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears
Amerika Birleşik Devletleri William Larned
Amerika Birleşik Devletleri Bill Tiden

Açık Dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Grand Slam Şampiyonlukları Oyuncu
Avustralya Açık 4 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi
İsviçre Roger Federer
Sırbistan Novak Djokovic
Fransa Açık 9 İspanya Rafael Nadal
Wimbledon 7 Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras
İsviçre Roger Federer
Amerika Açık 5 Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors
Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras
İsviçre Roger Federer

Not: Kalın yazılmış tenisçiler kariyerlerine devam etmektedirler.

Ülkelerine göre kazananların toplamları (açık dönem)[değiştir | kaynağı değiştir]

51 
 ABD
25 
 İsveç
21 
 İspanya
20 
 Avustralya
18 
 İsviçre
12 
 Çekoslovakya (ve  Çek Cumhuriyeti)
 Almanya (aynı zamanda  Batı Almanya)
 Sırbistan
 Arjantin
 Rusya
 Brezilya
 Romanya,  Güney Afrika,  Büyük Britanya
 Avusturya,  Hırvatistan,  Fransa,  Ekvador,  İtalya,  Hollanda


Her Yıl En Az 1 Grand Slam Kazanan Tenisçiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Sayısı Yıllar Oyuncu
10* 2005–14* İspanya Rafael Nadal
8 1974–1981 İsveç Björn Borg
8 1993–2000 Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras
8 2003–2010 İsviçre Roger Federer

Not: * işareti serinin hala devam ettiğini göstermektedir.

Kariyer Grand Slam Başarısına Ulaşan Tenisçiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Avustralya Açık Fransa Açık Wimbledon Amerika Açık Yaş
Birleşik Krallık Fred Perry 1934 1935 1934 1933 26 Yıl 15 Gün
Amerika Birleşik Devletleri Don Budge 1938 1938 1937 1937 22 Yıl 357 Gün
Avustralya Rod Laver 1960 1962 1961 1962 24 Yıl 32 Gün
Avustralya Roy Emerson 1961 1963 1964 1961 27 Yıl 244 Gün
Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi 1995 1999 1992 1994 29 Yıl 38 Gün
İsviçre Roger Federer 2004 2009 2003 2004 27 Yıl 203 Gün
İspanya Rafael Nadal 2009 2005 2008 2010 24 Yıl 101 Gün

Aynı takvim yılı içinde bütün Grand Slamleri kazanan tenisçiler[değiştir | kaynağı değiştir]

    • (1938) Amerika Birleşik Devletleri Don Budge
    • (1962) Avustralya Rod Laver
    • (1969) Avustralya Rod Laver (2)

Aynı takvim yılı içinde üç Grand Slam turnuvası kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Avustralya-Fransa-Wimbledon üçünü de:
    • (1933) Avustralya J CrawFord
    • (1956) Avustralya L Hoad
    • (1988) Batı Almanya Steffi Graf
  • Avustralya-Fransa-ABD üçünü de:
    • (1988) İsveç M Wilander
  • Avustralya-Wimbledon-ABD üçünü de:
    • (1934) Birleşik Krallık F Perry
    • (1958) Avustralya A Cooper
    • (1964) Avustralya R Emerson
    • (1974) Amerika Birleşik Devletleri J Connors
    • (2004) İsviçre R Federer
    • (2006) İsviçre R Federer (2)
    • (2007) İsviçre R Federer (3)
    • (2011) Sırbistan N Djokovic
  • Fransa-Wimbledon-ABD üçünü de:
    • (1955) Amerika Birleşik Devletleri T Trabert
    • (2010) İspanya R Nadal

Art arda 3'ten fazla Grand Slam Kazanan Tenisçiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayı Oyuncu Yıllar
6 Amerika Birleşik Devletleri Don Budge 1937–38
4 Avustralya Rod Laver 1962
Avustralya Rod Laver 1969
3 Avustralya Jack Crawford 1933
Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert 1955
Avustralya Lew Hoad 1956
Avustralya Roy Emerson 1964–65
Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras 1993–94
İsviçre Roger Federer 2005–06
İsviçre Roger Federer 2006–07
İspanya Rafael Nadal 2010
Sırbistan Novak Djokovic 2011–12

Hiç set kaybetmeden Grand Slam tekler turnuvası kazananlar (Açık Dönem)[değiştir | kaynağı değiştir]

Kronolojik zaman çizelgesi (oyuncu)[değiştir | kaynağı değiştir]

Kategorisinin En'i  
Sıralama Milliyet Oyuncu Defa Grand Slam Turnuvaları
Avustralya Avustralya Açık Fransa Fransa Açık Birleşik Krallık Wimbledon Amerika Birleşik Devletleri ABD Açık
T3  Avustralya Ken Rosewall 1 1971
T3  Romanya Ilie Năstase 1 1973
1  İsveç Björn Borg 3* 1978, 1980 1976
T3  İsviçre Roger Federer 1 2007
2  İspanya Rafael Nadal 2 2008, 2010

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Compton Encyclopedia 1975 ST p301
  2. ^ Concord Encyclopedia
  3. ^ CBS Sports "[1]"