Grand Slam tek erkekler şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Grand Slam tek erkekler şampiyonları listesi 1877 yılından günümüze kadar Grand Slam turnuvalarında şampiyon olan tenisçilerin listesidir.[1][2][3]

Yıllarına göre şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Avustralya Avustralya Açık Fransa Fransa Açık Birleşik Krallık Wimbledon Amerika Birleşik Devletleri ABD Açık
1877 started in 1905 started in 1891 Birleşik Krallık: Spencer Gore started in 1881
1878 tournament not created tournament not created Birleşik Krallık Frank Hadow yapılmadı
1879 tournament not created tournament not created Birleşik Krallık John Hartley (1/2) yapılmadı
1880 tournament not created tournament not created Birleşik Krallık John Hartley (2/2) yapılmadı
1881 tournament not created tournament not created Birleşik Krallık William Renshaw (1/7) Amerika Birleşik Devletleri: Richard Sears (1/7)
1882 tournament not created tournament not created Birleşik Krallık William Renshaw (2/7) Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (2/7)
1883 tournament not created yapılmadı Birleşik Krallık William Renshaw (3/7) Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (3/7)
1884 tournament not created yapılmadı Birleşik Krallık William Renshaw (4/7) Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (4/7)
1885 tournament not created yapılmadı Birleşik Krallık William Renshaw (5/7) Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (5/7)
1886 tournament not created yapılmadı Birleşik Krallık William Renshaw (6/7) Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (6/7)
1887 tournament not created yapılmadı Birleşik Krallık Herbert Lawford Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears (7/7)
1888 tournament not created yapılmadı Birleşik Krallık Ernest Renshaw Amerika Birleşik Devletleri Henry Slocum (1/2)
1889 tournament not created yapılmadı Birleşik Krallık William Renshaw (7/7) Amerika Birleşik Devletleri Henry Slocum (2/2)
1890 tournament not created yapılmadı Birleşik Krallık Willoughby Hamilton Amerika Birleşik Devletleri Oliver Campbell (1/3)
1891 tournament not created Birleşik Krallık Briggs, H.H. Briggs * Birleşik Krallık Wilfred Baddeley (1/3) Amerika Birleşik Devletleri Oliver Campbell (2/3)
1892 tournament not created Fransa: Schopfer, JeanJean Schopfer * Birleşik Krallık Wilfred Baddeley (2/3) Amerika Birleşik Devletleri Oliver Campbell (3/3)
1893 tournament not created Fransa Riboulet, LaurentLaurent Riboulet * Birleşik Krallık Joshua Pim (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Robert Wrenn (1/4)
1894 tournament not created Fransa Vacherot, AndréAndré Vacherot * Birleşik Krallık Joshua Pim (2/2) Amerika Birleşik Devletleri Robert Wrenn (2/4)
1895 tournament not created Fransa Vacherot, AndréAndré Vacherot * Birleşik Krallık Wilfred Baddeley (3/3) Amerika Birleşik Devletleri Fred Hovey
1896 tournament not created Fransa Vacherot, AndréAndré Vacherot * Birleşik Krallık Harold Mahoney Amerika Birleşik Devletleri Robert Wrenn (3/4)
1897 tournament not created Fransa Aymé, PaulPaul Aymé * Birleşik Krallık Reginald Doherty (1/4) Amerika Birleşik Devletleri Robert Wrenn (4/4)
1898 tournament not created Fransa Aymé, PaulPaul Aymé * Birleşik Krallık Reginald Doherty (2/4) Amerika Birleşik Devletleri Malcolm Whitman (1/3)
1899 tournament not created Fransa Aymé, PaulPaul Aymé * Birleşik Krallık Reginald Doherty (3/4) Amerika Birleşik Devletleri Malcolm Whitman (2/3)
1900 tournament not created Fransa Aymé, PaulPaul Aymé * Birleşik Krallık Reginald Doherty (4/4) Amerika Birleşik Devletleri Malcolm Whitman (3/3)
1901 tournament not created Fransa Vacherot, AndréAndré Vacherot * Birleşik Krallık Arthur Gore (1/3) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (1/7)
1902 tournament not created Fransa Vacherot, MichelMichel Vacherot * Birleşik Krallık Lawrence Doherty (1/6) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (2/7)
1903 tournament not created Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Birleşik Krallık Lawrence Doherty (2/6) Birleşik Krallık Lawrence Doherty (3/6)
1904 tournament not created Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Birleşik Krallık Lawrence Doherty (4/6) Amerika Birleşik Devletleri Holcombe Ward
1905 Avustralya: Rodney Heath (1/2) Fransa Germot, MauriceMaurice Germot * Birleşik Krallık Lawrence Doherty (5/6) Amerika Birleşik Devletleri Beals Wright
1906 Yeni Zelanda: Anthony Wilding (1/6) Fransa Germot, MauriceMaurice Germot * Birleşik Krallık Lawrence Doherty (6/6) Amerika Birleşik Devletleri William Clothier
1907 Avustralya Horace Rice Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Avustralya Norman Brookes (1/3) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (3/7)
1908 Amerika Birleşik Devletleri Fred Alexander Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Birleşik Krallık Arthur Gore (2/3) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (4/7)
1909 Yeni Zelanda Anthony Wilding (2/6) Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Birleşik Krallık Arthur Gore (3/3) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (5/7)
1910 Avustralya Rodney Heath (2/2) Fransa Germot, MauriceMaurice Germot * Yeni Zelanda Anthony Wilding (3/6) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (6/7)
1911 Avustralya Norman Brookes (2/3) Fransa Gobert, AndréAndré Gobert * Yeni Zelanda Anthony Wilding (4/6) Amerika Birleşik Devletleri William Larned (7/7)
1912 Birleşik Krallık James Cecil Parke Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Yeni Zelanda Anthony Wilding (5/6) Amerika Birleşik Devletleri Maurice McLoughlin (1/2)
1913 Avustralya Ernie Parker Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Yeni Zelanda Anthony Wilding (6/6) Amerika Birleşik Devletleri Maurice McLoughlin (2/2)
1914 Avustralya Arthur O'Hara Wood Fransa Decugis, MaxMax Decugis * Avustralya Norman Brookes (3/3) Amerika Birleşik Devletleri Richard Williams (1/2)
1915 Birleşik Krallık Francis Lowe no competition no competition Amerika Birleşik Devletleri William Johnston (1/3)
1916 no competition no competition no competition Amerika Birleşik Devletleri Richard Williams (2/2)
1917 no competition no competition no competition Amerika Birleşik Devletleri Lindley Murray (1/2)
1918 no competition no competition no competition Amerika Birleşik Devletleri Lindley Murray (2/2)
1919 Birleşik Krallık Algernon Kingscote no competition Avustralya Gerald Patterson (1/3) Amerika Birleşik Devletleri William Johnston (2/3)
1920 Avustralya Pat O'Hara Wood (1/2) Fransa Gobert, AndréAndré Gobert * Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (1/10) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (2/10)
1921 Avustralya Rhys Gemmell Fransa Samazeuilh, JeanJean Samazeuilh * Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (3/10) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (4/10)
1922 Avustralya James Anderson (1/3) Fransa Cochet, HenriHenri Cochet * Avustralya Gerald Patterson (2/3) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (5/10)
1923 Avustralya Pat O'Hara Wood (2/2) Fransa Blanchy, FrançoisFrançois Blanchy * Amerika Birleşik Devletleri William Johnston (3/3) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (6/10)
1924 Avustralya James Anderson (2/3) Fransa Borotra, JeanJean Borotra * Fransa Jean Borotra (1/4) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (7/10)
1925 Avustralya James Anderson (3/3) Fransa René Lacoste (1/7) Fransa René Lacoste (2/7) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (8/10)
1926 Avustralya John Hawkes Fransa Henri Cochet (1/7) Fransa Jean Borotra (2/4) Fransa René Lacoste (3/7)
1927 Avustralya Gerald Patterson (3/3)††† Fransa René Lacoste (4/7) Fransa Henri Cochet (2/7) Fransa René Lacoste (5/7)
1928 Fransa Jean Borotra (3/4) Fransa Henri Cochet (3/7) Fransa René Lacoste (6/7) Fransa Henri Cochet (4/7)
1929 Birleşik Krallık John Gregory Fransa René Lacoste (7/7) Fransa Henri Cochet (5/7) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (9/10)
1930 Avustralya Edgar Moon Fransa Henri Cochet (6/7) Amerika Birleşik Devletleri Bill Tilden (10/10) Amerika Birleşik Devletleri John Doeg
1931 Avustralya Jack Crawford (1/6) Fransa Jean Borotra (4/4) Amerika Birleşik Devletleri Sidney Wood Amerika Birleşik Devletleri Ellsworth Vines (1/3)
1932 Avustralya Jack Crawford (2/6) Fransa Henri Cochet (7/7) Amerika Birleşik Devletleri Ellsworth Vines (2/3) Amerika Birleşik Devletleri Ellsworth Vines (3/3)
1933 Avustralya Jack Crawford (3/6) Avustralya Jack Crawford (4/6) Avustralya Jack Crawford (5/6) Birleşik Krallık Fred Perry (1/8)
1934 Birleşik Krallık Fred Perry (2/8) Almanya: Gottfried von Cramm (1/2) Birleşik Krallık Fred Perry (3/8) Birleşik Krallık Fred Perry (4/8)
1935 Avustralya Jack Crawford (6/6) Birleşik Krallık Fred Perry (5/8) Birleşik Krallık Fred Perry (6/8) Amerika Birleşik Devletleri Wilmer Allison
1936 Avustralya Adrian Quist (1/3) Almanya Gottfried von Cramm (2/2) Birleşik Krallık Fred Perry (7/8) Birleşik Krallık Fred Perry (8/8)
1937 Avustralya Vivian McGrath Almanya Henner Henkel Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (1/6) Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (2/6)
1938 Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (3/6) Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (4/6) Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (5/6) Amerika Birleşik Devletleri Don Budge (6/6)
1939 Avustralya John Bromwich (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Don McNeill (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Bobby Riggs (1/3) Amerika Birleşik Devletleri Bobby Riggs (2/3)
1940 Avustralya Adrian Quist (2/3) no competition no competition Amerika Birleşik Devletleri Don McNeill (2/2)
1941 no competition held under German occupation no competition Amerika Birleşik Devletleri Bobby Riggs (3/3)
1942 no competition held under German occupation no competition Amerika Birleşik Devletleri Ted Schroeder (1/2)
1943 no competition held under German occupation no competition Amerika Birleşik Devletleri Joseph Hunt
1944 no competition held under German occupation no competition Amerika Birleşik Devletleri Frank Parker (1/4)
1945 no competition Yvon Petra—unrecognized winner no competition Amerika Birleşik Devletleri Frank Parker (2/4)
1946 Avustralya John Bromwich (2/2) Fransa Marcel Bernard Fransa Yvon Petra Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer (1/3)
1947 Avustralya Dinny Pails Macaristan: József Asbóth Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer (2/3) Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer (3/3)
1948 Avustralya Adrian Quist (3/3) Amerika Birleşik Devletleri Frank Parker (3/4) Amerika Birleşik Devletleri Bob Falkenburg Amerika Birleşik Devletleri Pancho Gonzales (1/2)
1949 Avustralya Frank Sedgman (1/5) Amerika Birleşik Devletleri Frank Parker (4/4) Amerika Birleşik Devletleri Ted Schroeder (2/2) Amerika Birleşik Devletleri Pancho Gonzales (2/2)
1950 Avustralya Frank Sedgman (2/5) Amerika Birleşik Devletleri Budge Patty (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Budge Patty (2/2) Amerika Birleşik Devletleri Arthur Larsen
1951 Amerika Birleşik Devletleri Richard Savitt (1/2) Mısır: Jaroslav Drobný (1/3) Amerika Birleşik Devletleri Richard Savitt (2/2) Avustralya Frank Sedgman (3/5)
1952 Avustralya Ken McGregor Mısır Jaroslav Drobný (2/3) Avustralya Frank Sedgman (4/5) Avustralya Frank Sedgman (5/5)
1953 Avustralya Ken Rosewall (1/8) Avustralya Ken Rosewall (2/8) Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (1/5)
1954 Avustralya Mervyn Rose (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (2/5) Mısır: Jaroslav Drobný (3/3) Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas (2/2)
1955 Avustralya Ken Rosewall (3/8) Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (3/5) Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (4/5) Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert (5/5)
1956 Avustralya Lew Hoad (1/4) Avustralya Lew Hoad (2/4) Avustralya Lew Hoad (3/4) Avustralya Ken Rosewall (4/8)
1957 Avustralya Ashley Cooper (1/4) İsveç: Sven Davidson (1/1) Avustralya Lew Hoad (4/4) Avustralya Malcolm Anderson
1958 Avustralya Ashley Cooper (2/4) Avustralya Mervyn Rose (2/2) Avustralya Ashley Cooper (3/4) Avustralya Ashley Cooper (4/4)
1959 Amerika Birleşik Devletleri Alex Olmedo (1/2) İtalya: Nicola Pietrangeli (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Alex Olmedo (2/2) Avustralya Neale Fraser (1/3)
1960 Avustralya Rod Laver (1/11) İtalya Nicola Pietrangeli (2/2) Avustralya Neale Fraser (2/3) Avustralya Neale Fraser (3/3)
1961 Avustralya Roy Emerson (1/12) İspanya: Manuel Santana (1/4) Avustralya Rod Laver (2/11) Avustralya Roy Emerson (2/12)
1962 Avustralya Rod Laver (3/11) Avustralya Rod Laver (4/11) Avustralya Rod Laver (5/11) Avustralya Rod Laver (6/11)
1963 Avustralya Roy Emerson (3/12) Avustralya Roy Emerson (4/12) Amerika Birleşik Devletleri Chuck McKinley Meksika: Rafael Osuna
1964 Avustralya Roy Emerson (5/12) İspanya Manuel Santana (2/4) Avustralya Roy Emerson (6/12) Avustralya Roy Emerson (7/12)
1965 Avustralya Roy Emerson (8/12) Avustralya Fred Stolle (1/2) Avustralya Roy Emerson (9/12) İspanya Manuel Santana (3/4)
1966 Avustralya Roy Emerson (10/12) Avustralya Tony Roche İspanya Manuel Santana (4/4) Avustralya Fred Stolle (2/2)
1967 Avustralya Roy Emerson (11/12) Avustralya Roy Emerson (12/12) Avustralya John Newcombe (1/7) Avustralya John Newcombe (2/7)
1968
Last Amateur era tennis match
Avustralya William Bowrey
Amateur era tennis ends
Open era tennis begins
Avustralya Ken Rosewall (5/8)
First Open era tennis match
Avustralya Rod Laver (7/11) Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe (1/3)
1969 Avustralya Rod Laver (8/11) Avustralya Rod Laver (9/11) Avustralya Rod Laver (10/11) Avustralya Rod Laver (11/11)
1970 Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe (2/3) Çekoslovakya: Jan Kodeš (1/3) Avustralya John Newcombe (3/7) Avustralya Ken Rosewall (6/8)
1971 Avustralya Ken Rosewall (7/8) Çekoslovakya Jan Kodeš (2/3) Avustralya John Newcombe (4/7) Amerika Birleşik Devletleri Stan Smith (1/2)
1972 Avustralya Ken Rosewall (8/8) İspanya Andrés Gimeno Amerika Birleşik Devletleri Stan Smith (2/2) Romanya: Ilie Năstase (1/2)
1973 Avustralya John Newcombe (5/7) Romanya Ilie Năstase (2/2) Çekoslovakya Jan Kodeš (3/3) Avustralya John Newcombe (6/7)
1974 Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (1/8) İsveç Björn Borg (1/11) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (2/8) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (3/8)
1975 Avustralya John Newcombe (7/7) İsveç Björn Borg (2/11) Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe (3/3) İspanya Manuel Orantes
1976 Avustralya Mark Edmondson İtalya Adriano Panatta İsveç Björn Borg (3/11) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (4/8)
1977 Amerika Birleşik Devletleri Roscoe Tanner (Jan)
Amerika Birleşik Devletleri Vitas Gerulaitis (Dec)
Arjantin: Guillermo Vilas (1/4) İsveç Björn Borg (4/11) Arjantin Guillermo Vilas (2/4)
1978 Arjantin Guillermo Vilas (3/4) †† İsveç Björn Borg (5/11) İsveç Björn Borg (6/11) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (5/8)
1979 Arjantin Guillermo Vilas (4/4) †† İsveç Björn Borg (7/11) İsveç Björn Borg (8/11) Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (1/7)
1980 Amerika Birleşik Devletleri Brian Teacher †† İsveç Björn Borg (9/11) İsveç Björn Borg (10/11) Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (2/7)
1981 Şablon:Ülke veri SAF: Johan Kriek (1/2) †† İsveç Björn Borg (11/11) Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (3/7) Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (4/7)
1982 Güney Afrika Johan Kriek (2/2) †† İsveç Mats Wilander (1/7) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (6/8) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (7/8)
1983 İsveç Mats Wilander (2/7) †† Fransa Yannick Noah Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (5/7) Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors (8/8)
1984 İsveç Mats Wilander (3/7) †† Çekoslovakya Ivan Lendl (1/8) Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (6/7) Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe (7/7)
1985 İsveç Stefan Edberg (1/6) †† İsveç Mats Wilander (4/7) Batı Almanya: Boris Becker (1/6) Çekoslovakya Ivan Lendl (2/8)
1986 no competition Çekoslovakya Ivan Lendl (3/8) Batı Almanya Boris Becker (2/6) Çekoslovakya Ivan Lendl (4/8)
1987 İsveç Stefan Edberg (2/6) Çekoslovakya Ivan Lendl (5/8) Avustralya Pat Cash Çekoslovakya Ivan Lendl (6/8)
1988 İsveç Mats Wilander (5/7) İsveç Mats Wilander (6/7) İsveç Stefan Edberg (3/6) İsveç Mats Wilander (7/7)
1989 Çekoslovakya Ivan Lendl (7/8) Amerika Birleşik Devletleri Michael Chang Batı Almanya Boris Becker (3/6) Batı Almanya Boris Becker (4/6)
1990 Çekoslovakya Ivan Lendl (8/8) Ekvador: Andrés Gómez İsveç Stefan Edberg (4/6) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (1/14)
1991 Almanya: Boris Becker (5/6) Amerika Birleşik Devletleri Jim Courier (1/4) Almanya Michael Stich İsveç Stefan Edberg (5/6)
1992 Amerika Birleşik Devletleri Jim Courier (2/4) Amerika Birleşik Devletleri Jim Courier (3/4) Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (1/8) İsveç Stefan Edberg (6/6)
1993 Amerika Birleşik Devletleri Jim Courier (4/4) İspanya Sergi Bruguera (1/2) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (2/14) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (3/14)
1994 Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (4/14) İspanya Sergi Bruguera (2/2) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (5/14) Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (2/8)
1995 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (3/8) Avusturya: Thomas Muster Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (6/14) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (7/14)
1996 Almanya Boris Becker (6/6) Rusya: Yevgeny Kafelnikov (1/2) Hollanda: Richard Krajicek Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (8/14)
1997 Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (9/14) Brezilya: Gustavo Kuerten (1/3) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (10/14) Avustralya Patrick Rafter (1/2)
1998 Çek Cumhuriyeti: Petr Korda İspanya Carlos Moyá Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (11/14) Avustralya Patrick Rafter (2/2)
1999 Rusya Yevgeny Kafelnikov (2/2) Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (4/8) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (12/14) Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (5/8)
2000 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (6/8) Brezilya Gustavo Kuerten (2/3) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (13/14) Rusya Marat Safin (1/2)
2001 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (7/8) Brezilya Gustavo Kuerten (3/3) Hırvatistan: Goran Ivanišević Avustralya Lleyton Hewitt (1/2)
2002 İsveç Thomas Johansson İspanya Albert Costa Avustralya Lleyton Hewitt (2/2) Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras (14/14)
2003 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi (8/8) İspanya Juan Carlos Ferrero İsviçre: Roger Federer (1/17) Amerika Birleşik Devletleri Andy Roddick
2004 İsviçre Roger Federer (2/17) Arjantin Gastón Gaudio İsviçre Roger Federer (3/17) İsviçre Roger Federer (4/17)
2005 Rusya Marat Safin (2/2) İspanya Rafael Nadal (1/11) İsviçre Roger Federer (5/17) İsviçre Roger Federer (6/17)
2006 İsviçre Roger Federer (7/17) İspanya Rafael Nadal (2/11) İsviçre Roger Federer (8/17) İsviçre Roger Federer (9/17)
2007 İsviçre Roger Federer (10/17) İspanya Rafael Nadal (3/11) İsviçre Roger Federer (11/17) İsviçre Roger Federer (12/17)
2008 Sırbistan: Novak Djokovic (1/5) İspanya Rafael Nadal (4/11) İspanya Rafael Nadal (5/11) İsviçre Roger Federer (13/17)
2009 İspanya Rafael Nadal (6/11) İsviçre Roger Federer (14/17) İsviçre Roger Federer (15/17) Arjantin Juan Martín del Potro
2010 İsviçre Roger Federer (16/17) İspanya Rafael Nadal (7/11) İspanya Rafael Nadal (8/11) İspanya Rafael Nadal (9/11)
2011 Sırbistan Novak Djokovic (2/5) İspanya Rafael Nadal (10/11) Sırbistan Novak Djokovic (3/5) Sırbistan Novak Djokovic (4/5)
2012 Sırbistan Novak Djokovic (5/5) İspanya Rafael Nadal (11/11) İsviçre Roger Federer (17/17) Birleşik Krallık Andy Murray
Legend
Oyuncu aynı yıl 4 Grand Slam turnuvası kazandı
Oyuncu aynı yıl 3 Grand Slam turnuvası kazandı
Oyuncu aynı yıl 2 Grand Slam turnuvası kazandı
ItalicsSadece Klüp üyelirine açık
* Yetkililerin sayı toplamları farklıdır.
† Turnuva ismi Championnats Internationaux de France (de tennis) olarak değiştirildi.
†† Avustralya Açık Aralık ayında düzenlendi.
†††Turnuva adı Avustralya Şampiyonası olarak değiştirildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Compton Encyclopedia 1975 ST p301
  2. ^ Concord Encyclopedia
  3. ^ CBS Sports "[1]"