Teniste Olimpiyat madalyası kazananlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

1896 - 2004 yılları arası Olimpiyat Oyunları Tenis branşında veilen madalya listesi.

Erkekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1896 Atina Büyük Britanya John Pius Boland (GBR) Yunanistan Dionysios Kasdaglis (GRE) Macaristan Momcsilló Tapavicza (HUN)
Yunanistan Konstantinos Paspatis (GRE)
1900 Paris Büyük Britanya Lawrence Doherty (GBR) Büyük Britanya Harold Mahoney (GBR) Büyük Britanya Reginald Doherty (GBR)
Büyük Britanya Arthur Norris (GBR)
1904 St. Louis ABD Beals Wright (USA) ABD Robert LeRoy (USA) ABD Alphonzo Bell (USA)
ABD Edgar Leonard (USA)
1908 Londra Büyük Britanya Josiah Ritchie (GBR) Almanya Otto Froitzheim (GER) Büyük Britanya Wilberforce Eaves (GBR)
1912 Stockholm Red Ensign of South Africa 1912-1928.svg Charles Winslow (RSA) Red Ensign of South Africa 1912-1928.svg Harold Kitson (RSA) Almanya Oscar Kreuzer (GER)
1920 Antwerp Red Ensign of South Africa 1912-1928.svg Louis Raymond (RSA) Japonya Ichiya Kumagae (JPN) Red Ensign of South Africa 1912-1928.svg Charles Winslow (RSA)
1924 Paris ABD Vincent Richards (USA) Fransa Henri Cochet (FRA) İtalya Umberto De Morpurgo (ITA)
1928–1984 Olimpiyat progamında yer almadı
1988 Seul Çekoslovakya Miloslav Mečíř (TCH) ABD Tim Mayotte (USA) İsveç Stefan Edberg (SWE)
ABD Brad Gilbert (USA)
1992 Barselona İsviçre Marc Rosset (SUI) İspanya Jordi Arrese (ESP) Birleşik Takım Andrei Cherkasov (EUN)
Hırvatistan Goran Ivanišević (CRO)
1996 Atlanta ABD Andre Agassi (USA) İspanya Sergi Bruguera (ESP) Hindistan Leander Paes (IND)
2000 Sidney Rusya Yevgeny Kafelnikov (RUS) Almanya Tommy Haas (GER) Fransa Arnaud di Pasquale (FRA)
2004 Atina Şili Nicolás Massú (CHI) ABD Mardy Fish (USA) Şili Fernando González (CHI)
2008 Pekin İspanya Rafael Nadal (ESP) Şili Fernando González (CHI) Sırbistan Novak Djokovic (SRB)
2012 Londra Büyük Britanya Andy Murray (GBR) İsviçre Roger Federer (SUI) Arjantin Juan Martín del Potro (ARG)

Kapalı tekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1908 Londra Büyük Britanya Arthur Gore (GBR) Büyük Britanya George Caridia (GBR) Büyük Britanya Josiah Ritchie (GBR)
1912 Stockholm Fransa André Gobert (FRA) Büyük Britanya Charles Dixon (GBR) Avustralasya Tony Wilding (ANZ)

Çiftler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1896 Atina Büyük Britanya John Pius Boland (GBR)
ve Almanya Friedrich Traun (GER)
Yunanistan Demetrios Petrokokkinos
ve Dionysios Kasdaglis (GRE)
Flag of the United Kingdom.svg Teddy Flack (AUS)ve
Büyük Britanya George S. Robertson (GBR)
1900 Paris Büyük Britanya Lawrence Doherty
ve Reginald Doherty (GBR)
Fransa Max Décugis (FRA) ve
ABD Basil Spalding de Garmendia (USA)
Fransa Georges de la Chapelle
ve André Prévost (FRA)
Büyük Britanya Harold Mahoney
ve Arthur Norris (GBR)
1904 St. Louis ABD Edgar Leonard
ve Beals Wright (USA)
ABD Alphonzo Bell
ve Robert LeRoy (USA)
ABD Joseph Wear
ve Allen West (USA)
ABD Clarence Gamble
ve Arthur Wear (USA)
1908 Londra Büyük Britanya George Hillyard
ve Reginald Doherty (GBR)
Büyük Britanya Josiah Ritchie
ve James Parke (GBR)
Büyük Britanya Clement Cazalet
ve Charles Dixon (GBR)
1912 Stockholm Red Ensign of South Africa 1912-1928.svg Harry Kitson
ve Charles Winslow (RSA)
Avusturya Arthur Zborzil
ve Fritz Pipes (AUT)
Fransa Albert Canet
ve Edouard Mény de Marangue (FRA)
1920 Antwerp Büyük Britanya Oswald Turnbull
ve Maxwell Woosnam (GBR)
Japonya Ichiya Kumagae
ve Seiichiro Kashio (JPN)
Fransa Max Décugis
ve Pierre Albarran (FRA)
1924 Paris ABD Vincent Richards
ve Francis Hunter (USA)
Fransa Jacques Brugnon
ve Henri Cochet (FRA)
Fransa Jean Borotra
ve René Lacoste (FRA)
1928–1984 Olimpiyat progamında yer almadı
1988 Seul ABD Ken Flach
ve Robert Seguso (USA)
İspanya Emilio Sánchez
ve Sergio Casal (ESP)
Çekoslovakya Miloslav Mečíř
ve Milan Šrejber (TCH)
İsveç Stefan Edberg
ve Anders Jarryd (SWE)
1992 Barselona Almanya Boris Becker
ve Michael Stich (GER)
South African Olympic Flag.svg Wayne Ferreira
ve Piet Norval (RSA)
Arjantin Javier Frana
ve Christian Miniussi (ARG)
Hırvatistan Goran Ivanišević
ve Goran Prpić (CRO)
1996 Atlanta Avustralya Todd Woodbridge
ve Mark Woodforde (AUS)
Büyük Britanya Neil Broad
ve Tim Henman (GBR)
Almanya Marc-Kevin Goellner
ve David Prinosil (GER)
2000 Sidney Kanada Sebastien Lareau
ve Daniel Nestor (CAN)
Avustralya Todd Woodbridge
ve Mark Woodforde (AUS)
İspanya Alex Corretja
ve Albert Costa (ESP)
2004 Atina Şili Fernando González
ve Nicolás Massú (CHI)
Almanya Nicolas Kiefer
ve Rainer Schuettler (GER)
Hırvatistan Mario Ančić
ve Ivan Ljubičić (CRO)
2008 Pekin  Roger Federer
ve Stanislas Wawrinka
İsviçre (SUI)
 Simon Aspelin
ve Thomas Johansson
İsveç (SWE)
 Bob Bryan
ve Mike Bryan
ABD (USA)

Kapalı çiftler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1908 Londra Büyük Britanya Herbert Barrett
ve Arthur Gore (GBR)
Büyük Britanya George Caridia
ve George Simond (GBR)
İsveç Wollmar Boström
ve Gunnar Setterwall (SWE)
1912 Stockholm Fransa Maurice Germot
ve André Gobert (FRA)
İsveç Carl Kempe
ve Gunnar Setterwall (SWE)
Büyük Britanya Alfred Beamish
ve Charles Dixon (GBR)

Bayanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1900 Paris Büyük Britanya Charlotte Cooper (GBR) Fransa Hélène Prévost (FRA) ABD Marion Jones (USA)
Bohemya Hedwiga Rosenbaumová (BOH)
1904 St. Louis Olimpiyat progamında yer almadı
1908 Londra Büyük Britanya Dorothea Douglass Chambers (GBR) Büyük Britanya Dora Boothby (GBR) Büyük Britanya Joan Winch (GBR)
1912 Stockholm Fransa Marguerite Broquedis (FRA) Almanya Dorothea Köring (GER) Norveç Molla Bjurstedt (NOR)
1920 Antwerp Fransa Suzanne Lenglen (FRA) Büyük Britanya Dorothy Holman (GBR) Büyük Britanya Kitty McKane (GBR)
1924 Paris ABD Helen Wills (USA) Fransa Julie Vlasto (FRA) Büyük Britanya Kitty McKane (GBR)
1928–1984 Olimpiyat progamında yer almadı
1988 Seul Batı Almanya Steffi Graf (FRG) Arjantin Gabriela Sabatini (ARG) ABD Zina Garrison (USA)
Bulgaristan Manuela Maleeva (BUL)
1992 Barcelona ABD Jennifer Capriati (USA) Almanya Steffi Graf (GER) ABD Mary Joe Fernández (USA)
İspanya Arantxa Sánchez Vicario (ESP)
1996 Atlanta ABD Lindsay Davenport (USA) İspanya Arantxa Sánchez Vicario (ESP) Çek Cumhuriyeti Jana Novotná (CZE)
2000 Sidney ABD Venus Williams (USA) Rusya Elena Dementieva (RUS) ABD Monica Seles (USA)
2004 Atina Belçika Justine Henin-Hardenne (BEL) Fransa Amélie Mauresmo (FRA) Avustralya Alicia Molik (AUS)
2008 Pekin  Elena Dementieva
Rusya (RUS)
 Dinara Safina
Rusya (RUS)
 Vera Zvonareva
Rusya (RUS)
2012 Londra ABD Serena Williams (USA) Rusya Maria Sharapova (RUS) Beyaz Rusya Victoria Azarenka (BLR)

Kapalı tekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1908 Londra Büyük Britanya Gwendoline Eastlake-Smith (GBR) Büyük Britanya Angela Greene (GBR) İsveç Märtha Adlerstråhle (SWE)
1912 Stockholm Büyük Britanya Edith Hannam (GBR) Danimarka Sofie Castenschiold (DEN) Büyük Britanya Mabel Parton (GBR)

Çiftler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1920 Antwerp Büyük Britanya Margaret McNair
ve Kitty McKane (GBR)
Büyük Britanya Geraldine Beamish
ve Dorothy Holman (GBR)
Fransa Suzanne Lenglen
ve Elisabeth d'Ayen (FRA)
1924 Paris ABD Hazel Wightman
ve Helen Wills (USA)
Büyük Britanya Phyllis Covell
ve Kitty McKane (GBR)
Büyük Britanya Dorothy Shepherd-Barron
ve Evelyn Colyer (GBR)
1928–1984 Olimpiyat progamında yer almadı
1988 Seul ABD Pam Shriver
ve Zina Garrison (USA)
Çekoslovakya Jana Novotná
ve Helena Sukova (TCH)
Avustralya Elizabeth Smylie
ve Wendy Turnbull (AUS)
Batı Almanya Steffi Graf
ve Claudia Kohde-Kilsch (FRG)
1992 Barcelona ABD Gigi Fernández
and Mary Joe Fernández (USA)
İspanya Conchita Martínez
ve Arantxa Sánchez Vicario (ESP)
Avustralya Rachel McQuillan
ve Nicole Bradtke (AUS)
Birleşik Takım Leila Meskhi
ve Natasha Zvereva (EUN)
1996 Atlanta ABD Gigi Fernández
ve Mary Joe Fernández (USA)
Çek Cumhuriyeti Jana Novotná
ve Helena Suková (CZE)
İspanya Conchita Martínez
ve Arantxa Sánchez Vicario (ESP)
2000 Sidney ABD Serena Williams
ve Venus Williams (USA)
Hollanda Kristie Boogert
ve Miriam Oremans (NED)
Belçika Els Callens
ve Dominique Van Roost (BEL)
2004 Atina Çin Li Ting
ve Sun Tiantian (CHN)
İspanya Conchita Martínez
ve Virginia Ruano Pascual (ESP)
Arjantin Paola Suárez
ve Patricia Tarabini (ARG)
2008 Pekin  Serena Williams
ve Venus Williams
ABD (USA)
 Anabel Medina Garrigues
ve Virginia Ruano Pascual
İspanya (ESP)
 Yan Zi
ve Zheng Jie
Çin (CHN)
2012 Londra ABD Serena Williams
ve Venus Williams (USA)
Çek Cumhuriyeti Andrea Hlaváčková
ve Lucie Hradecká (CZE)
Rusya Maria Kirilenko
ve Nadia Petrova (RUS)

Karışık[değiştir | kaynağı değiştir]

Çiftler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1900 Paris Büyük Britanya Charlotte Cooper
ve Reginald Doherty (GBR)
Fransa Hélène Prévost
ve Harold Mahoney (FRA)
ABD Marion Jones (USA)
ve Büyük Britanya Lawrence Doherty (GBR)
Bohemya Hedwiga Rosenbaumová (BOH)
ve Büyük Britanya Archibald Warden (GBR)
1904–1908 Olimpiyat progamında yer almadı
1912 Stockholm Almanya Dorothea Köring
ve Heinrich Schomburgk (GER)
İsveç Sigrid Fick
ve Gunnar Setterwall (SWE)
Fransa Marguerite Broquedis
ve Albert Canet (FRA)
1920 Antwerp Fransa Suzanne Lenglen
ve Max Decugis (FRA)
Büyük Britanya Kathleen McKane
ve Maxwell Woosnam (GBR)
Çekoslovakya Milada Skrbková
ve Ladislav Žemla (TCH)
1924 Paris ABD Hazel Wightman
ve R. Norris Williams (USA)
ABD Marion Jessup
ve Vincent Richards (USA)
Hollanda Kornelia Bouman
ve Hendrik Timmer (NED)
2012 Londra Beyaz Rusya Victoria Azarenka
ve Max Mirnyi (BLR)
Büyük Britanya Laura Robson
ve Andy Murray (GBR)
ABD Lisa Raymond
ve Mike Bryan (USA)

Kapalı Çiftler[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1912 Stockholm Büyük Britanya Edith Hannam
ve Charles Dixon (GBR)
Büyük Britanya Helen Aitchison
ve Herbert Barrett (GBR)
İsveç Sigrid Fick
ve Gunnar Setterwall (SWE)

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]