Grand Slam erkek tenis şampiyonları kronolojik listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu listede dört Grand Slam'den birini kazanmış 146 erkek tenis oyuncu, ilk kazanandan başlamak üzere, kronolojik olarak sıralanmıştır.

# Oyuncu Yıl İlk önemli
başarısı
Toplam Avustralya Açık Fransa Açık Wimbledon ABD Açık
1 Birleşik Krallık Spencer Gore 1877 Wimbledon 1 1877
2 Birleşik Krallık Frank Hadow 1878 Wimbledon 1 1878
3 Birleşik Krallık John Hartley 1879 Wimbledon 2 1879,1880
4 Birleşik Krallık William Renshaw 1881 Wimbledon 7 1881,1882,1883,1884,1885,
1886,1889
5 Amerika Birleşik Devletleri Richard Sears 1881 ABD Açık 7 1881,1882,1883,1884,1885,
1886,1887
6 Birleşik Krallık Herbert Lawford 1887 Wimbledon 1 1887
7 Birleşik Krallık Ernest Renshaw 1888 Wimbledon 1 1888
8 Amerika Birleşik Devletleri Henry Slocum 1888 ABD Açık 2 1888,1889
9 Birleşik Krallık William Hamilton 1890 Wimbledon 1 1890
10 Amerika Birleşik Devletleri Oliver Campbell 1890 ABD Açık 3 1890,1891,1892
11 Birleşik Krallık Wilfred Baddeley 1891 Wimbledon 3 1891,1892,1895
12 Birleşik Krallık Joshua Pim 1893 Wimbledon 2 1893,1894
13 Amerika Birleşik Devletleri Robert Wrenn 1893 ABD Açık 4 1893,1894,1896,1897
14 Amerika Birleşik Devletleri Fred Hovey 1895 ABD Açık 1 1895
15 Birleşik Krallık Harold Mahoney 1896 Wimbledon 1 1896
16 Birleşik Krallık Reginald Doherty 1897 Wimbledon 4 1897,1898,1899,1900
17 Amerika Birleşik Devletleri Malcolm Whitman 1898 ABD Açık 3 1898,1899,1900
18 Birleşik Krallık Arthur Gore 1901 Wimbledon 3 1901,1908,1909
19 Amerika Birleşik Devletleri William Larned 1901 ABD Açık 7 1901,1902,1907,1908,1909,
1910,1911
20 Birleşik Krallık Lawrence Doherty 1902 Wimbledon 6 1902,1903,1904,1905,1906 1903
21 Amerika Birleşik Devletleri Holcombe Ward 1904 ABD Açık 1 1904
22 Avustralya Rodney Heath 1905 Avustralya Açık 2 1905,1910
23 Amerika Birleşik Devletleri Beals Wright 1905 ABD Açık 1 1905
24 Yeni Zelanda Anthony Wilding 1906 Avustralya Açık 6 1906,1909 1910,1911,1912,1913
25 Amerika Birleşik Devletleri William Clothier 1906 ABD Açık 1 1906
26 Avustralya Horace Rice 1907 Avustralya Açık 1 1907
27 Avustralya Norman Brookes 1907 Wimbledon 3 1911 1907,1914
28 Amerika Birleşik Devletleri Fred Alexander 1908 Avustralya Açık 1 1908
29 Birleşik Krallık James Parke 1912 Avustralya Açık 1 1912
30 Amerika Birleşik Devletleri Maurice McLoughlin 1912 ABD Açık 2 1912,1913
31 Avustralya Ernie Parker 1913 Avustralya Açık 1 1913
32 Avustralya Arthur O'Hara Wood 1914 Avustralya Açık 1 1914
33 Amerika Birleşik Devletleri Richard Williams 1914 ABD Açık 2 1914,1916
34 Avustralya Francis Lowe 1915 Avustralya Açık 1 1915
35 Amerika Birleşik Devletleri William Johnston 1915 ABD Açık 3 1923 1915,1919
36 Amerika Birleşik Devletleri Lindley Murray 1917 ABD Açık 2 1917,1918
37 Birleşik Krallık Algernon Kingscote 1919 Avustralya Açık 1 1919
38 Avustralya Gerald Patterson 1919 Wimbledon 3 1927 1919,1922
39 Avustralya Pat O'Hara Wood 1920 Avustralya Açık 2 1920,1923
40 Amerika Birleşik Devletleri William Tilden 1920 Wimbledon 10 1920,1921,1930 1920,1921,1922,1923,1924,
1925,1929
41 Avustralya Rhys Gemmell 1921 Avustralya Açık 1 1921
42 Avustralya James Anderson 1922 Avustralya Açık 3 1922,1924,1925
43 Fransa Jean Borotra 1924 Wimbledon 4 1928 1931 1924,1926
44 Fransa René Lacoste 1925 Fransa Açık 7 1925,1927,1929 1925,1928 1926,1927
45 Avustralya John Hawkes 1926 Avustralya Açık 1 1926
46 Fransa Henri Cochet 1926 Fransa Açık 7 1926,1928,1930,1932 1927,1929 1928
47 Avustralya John Gregory 1929 Avustralya Açık 1 1929
48 Avustralya Edgar Moon 1930 Avustralya Açık 1 1930
49 Amerika Birleşik Devletleri John Doeg 1930 ABD Açık 1 1930
50 Avustralya Jack Crawford 1931 Avustralya Açık 6 1931,1932,1933,1935 1933 1933
51 Amerika Birleşik Devletleri Sidney Wood 1931 Wimbledon 1 1931
52 Amerika Birleşik Devletleri Ellsworth Vines 1931 ABD Açık 3 1932 1931,1932
53 Birleşik Krallık Fred Perry 1933 ABD Açık 8 1934 1935 1934,1935,1936 1933,1934,1936
54 Almanya Gottfried von Cramm 1934 Fransa Açık 2 1934,1936
55 Amerika Birleşik Devletleri Wilmer Allison 1935 ABD Açık 1 1935
56 Avustralya Adrian Quist 1936 Avustralya Açık 3 1936,1940,1948
57 Avustralya Vivian McGrath 1937 Avustralya Açık 1 1937
58 Almanya Henner Henkel 1937 Fransa Açık 1 1937
59 Amerika Birleşik Devletleri Don Budge 1937 Wimbledon 6 1938 1938 1937,1938 1937,1938
60 Avustralya John Bromwich 1939 Avustralya Açık 2 1939,1946
61 Amerika Birleşik Devletleri Don McNeill 1939 Fransa Açık 2 1939 1940
62 Amerika Birleşik Devletleri Bobby Riggs 1939 Wimbledon 3 1939 1939,1941
63 Amerika Birleşik Devletleri Ted Schroeder 1942 ABD Açık 2 1949 1942
64 Amerika Birleşik Devletleri Joseph Hunt 1943 ABD Açık 1 1943
65 Amerika Birleşik Devletleri Frank Parker 1944 ABD Açık 4 1948,1949 1944,1945
66 Fransa Marcel Bernard 1946 Fransa Açık 1 1946
67 Fransa Yvon Petra 1946 Wimbledon 1 1946
68 Amerika Birleşik Devletleri Jack Kramer 1946 ABD Açık 3 1947 1946,1947
69 Avustralya Dinny Pails 1947 Avustralya Açık 1 1947
70 Macaristan József Asbóth 1947 Fransa Açık 1 1947
71 Amerika Birleşik Devletleri Bob Falkenburg 1948 Wimbledon 1 1948
72 Amerika Birleşik Devletleri Pancho Gonzales 1948 ABD Açık 2 1948,1949
73 Avustralya Frank Sedgman 1949 Avustralya Açık 5 1949,1950 1952 1951,1952
74 Amerika Birleşik Devletleri Budge Patty 1950 Fransa Açık 2 1950 1950
75 Amerika Birleşik Devletleri Arthur Larsen 1950 ABD Açık 1 1950
76 Amerika Birleşik Devletleri Richard Savitt 1951 Avustralya Açık 2 1951 1951
77 Mısır Jaroslav Drobný 1951 Fransa Açık 3 1951,1952 1954
78 Avustralya Ken McGregor 1952 Avustralya Açık 1 1952
79 Avustralya Ken Rosewall 1953 Avustralya Açık 8 1953,1955,1971,1972 1953,1968 1956,1970
80 Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas 1953 Wimbledon 2 1953 1954
81 Amerika Birleşik Devletleri Tony Trabert 1953 ABD Açık 5 1954,1955 1955 1953,1955
82 Avustralya Mervyn Rose 1954 Avustralya Açık 2 1954 1958
83 Avustralya Lew Hoad 1956 Avustralya Açık 4 1956 1956 1956,1957
84 Avustralya Ashley Cooper 1957 Avustralya Açık 4 1957,1958 1958 1958
85 İsveç Sven Davidson 1957 Fransa Açık 1 1957
86 Avustralya Malcolm Anderson 1957 ABD Açık 1 1957
87 Peru Alex Olmedo 1959 Avustralya Açık 2 1959 1959
88 İtalya Nicola Pietrangeli 1959 Fransa Açık 2 1959,1960
89 Avustralya Neale Fraser 1959 ABD Açık 3 1960 1959,1960
90 Avustralya Rod Laver 1960 Avustralya Açık 11 1960,1962,1969 1962,1969 1961,1962,1968,1969 1962,1969
91 Avustralya Roy Emerson 1961 Avustralya Açık 12 1961,1963,1964,1965,1966,
1967
1963,1967 1964,1965 1961,1964
92 İspanya Manuel Santana 1961 Fransa Açık 4 1961,1964 1966 1965
93 Amerika Birleşik Devletleri Chuck McKinley 1963 Wimbledon 1 1963
94 Meksika Rafael Osuna 1963 ABD Açık 1 1963
95 Avustralya Fred Stolle 1965 Fransa Açık 2 1965 1966
96 Avustralya Tony Roche 1966 Fransa Açık 1 1966
97 Avustralya John Newcombe 1967 Wimbledon 7 1973,1975 1967,1970,1971 1967,1973
98 Avustralya William Bowrey 1968 Avustralya Açık 1 1968
99 Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe 1968 ABD Açık 3 1970 1975 1968
100 Çekoslovakya Jan Kodeš 1970 Fransa Açık 3 1970,1971 1973
101 Amerika Birleşik Devletleri Stan Smith 1971 ABD Açık 2 1972 1971
102 Romanya Ilie Năstase 1972 ABD Açık 2 1973 1972
103 İspanya Andrés Gimeno 1972 Fransa Açık 1 1972
104 Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors 1974 Avustralya Açık 8 1974 1974,1982 1974,1976,1978,1982,1983
105 İsveç Björn Borg 1974 Fransa Açık 11 1974,1975,1978,1979,1980,
1981
1976,1977,1978,1979,1980
106 İspanya Manuel Orantes 1975 ABD Açık 1 1975
107 Avustralya Mark Edmondson 1976 Avustralya Açık 1 1976
108 İtalya Adriano Panatta 1976 Fransa Açık 1 1976
109 Amerika Birleşik Devletleri Roscoe Tanner 1977 Avustralya Açık 1 1977[Jan]
110 Amerika Birleşik Devletleri Vitas Gerulaitis 1977 Avustralya Açık 1 1977[Dec]
111 Arjantin Guillermo Vilas 1977 Fransa Açık 4 1978,1979 1977 1977
112 Amerika Birleşik Devletleri John McEnroe 1979 ABD Açık 7 1981,1983,1984 1979,1980,1981,1984
113 Amerika Birleşik Devletleri Brian Teacher 1980 Avustralya Açık 1 1980
114 Amerika Birleşik Devletleri Johan Kriek 1981 Avustralya Açık 2 1981,1982
115 İsveç Mats Wilander 1982 Fransa Açık 7 1983,1984,1988 1982,1985,1988 1988
116 Fransa Yannick Noah 1983 Fransa Açık 1 1983
117 Çekoslovakya Ivan Lendl 1984 Fransa Açık 8 1989,1990 1984,1986,1987 1985,1986,1987
118 İsveç Stefan Edberg 1985 Avustralya Açık 6 1985,1987 1988,1990 1991,1992
119 Almanya Boris Becker 1985 Wimbledon 6 1991,1996 1985,1986,1989 1989
120 Avustralya Pat Cash 1987 Wimbledon 1 1987
121 Amerika Birleşik Devletleri Michael Chang 1989 Fransa Açık 1 1989
122 Ekvador Andrés Gómez 1990 Fransa Açık 1 1990
123 Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras 1990 ABD Açık 14 1994,1997 1993,1994,1995,1997,1998,
1999,2000
1990,1993,1995,1996,2002
124 Amerika Birleşik Devletleri Jim Courier 1991 Fransa Açık 4 1992,1993 1991,1992
125 Almanya Michael Stich 1991 Wimbledon 1 1991
126 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi 1992 Wimbledon 8 1995,2000,2001,2003 1999 1992 1994,1999
127 İspanya Sergi Bruguera 1993 Fransa Açık 2 1993,1994
128 Avusturya Thomas Muster 1995 Fransa Açık 1 1995
129 Rusya Yevgeny Kafelnikov 1996 Fransa Açık 2 1999 1996
130 Hollanda Richard Krajicek 1996 Wimbledon 1 1996
131 Brezilya Gustavo Kuerten 1997 Fransa Açık 3 1997,2000,2001
132 Avustralya Patrick Rafter 1997 ABD Açık 2 1997,1998
133 Çekoslovakya Petr Korda 1998 Avustralya Açık 1 1998
134 İspanya Carlos Moyá 1998 Fransa Açık 1 1998
135 Rusya Marat Safin 2000 ABD Açık 2 2005 2000
136 Hırvatistan Goran Ivanišević 2001 Wimbledon 1 2001
137 Avustralya Lleyton Hewitt 2001 ABD Açık 2 2002 2001
138 İsveç Thomas Johansson 2002 Avustralya Açık 1 2002
139 İspanya Albert Costa 2002 Fransa Açık 1 2002
140 İspanya Juan Carlos Ferrero 2003 Fransa Açık 1 2003
141 İsviçre Roger Federer 2003 Wimbledon 17 2004,2006,2007,2010 2009 2003,2004,2005,2006,2007,
2009,2012
2004,2005,2006,2007,2008
142 Amerika Birleşik Devletleri Andy Roddick 2003 ABD Açık 1 2003
143 Arjantin Gastón Gaudio 2004 Fransa Açık 1 2004
144 İspanya Rafael Nadal 2005 Fransa Açık 14 2009 2005,2006,2007,2008,2010,
2011,2012,2013,2014
2008,2010 2010,2013
145 Sırbistan Novak Djokovic 2008 Avustralya Açık 7 2008,2011,2012,2013 2011,2014 2011
146 Arjantin Juan Martín del Potro 2009 ABD Açık 1 2009

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]