Vikipedi:Köy çeşmesi (teknik): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Abuk SABUK (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Şablon:Karıştırma
273. satır: 273. satır:


Bu şablonda ilgili maddeye bağlantı verilmiyor maalesef. (bkz. [[biyolojik pasaport]]) İfadeyi çift köşeli parantez içine alabilir mi birisi lütfen? --'''[[Kullanıcı:Abuk SABUK|Abuk]]''' <sup><small>[[Kullanıcı mesaj:Abuk SABUK|<font color="red">Sabuk</font>]]</small></sup> 21:29, 4 Haziran 2013 (UTC)
Bu şablonda ilgili maddeye bağlantı verilmiyor maalesef. (bkz. [[biyolojik pasaport]]) İfadeyi çift köşeli parantez içine alabilir mi birisi lütfen? --'''[[Kullanıcı:Abuk SABUK|Abuk]]''' <sup><small>[[Kullanıcı mesaj:Abuk SABUK|<font color="red">Sabuk</font>]]</small></sup> 21:29, 4 Haziran 2013 (UTC)
:{{done}}--[[Özel:Katkılar/81.214.124.179|81.214.124.179]] 21:32, 4 Haziran 2013 (UTC)

Sayfanın 21.32, 4 Haziran 2013 tarihindeki hâli

Teklifler +
Politikalar haricindeki tüm teklifler
Teknik +
Teknik tartışma, konu ve yardım istekleri
Politika +
Politikalarla ilgili tartışma ve teklifler
İlginize +
Diğer bölümler için uygun olmayan konular
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara

Arşivdeki tartışmalara atıfta bulunabilirsiniz, ancak arşiv sayfalarında değişiklik yapmayın!


Teknisyenlik başvurusu - Kullanıcı:Rapsar

Merhaba,

Teknisyenlik görevine Rapsar'ı aday göstermek isterim. Bugün bana attığı mesajda, görevle ilgilendiğini ifade etmiş. MediaWiki arayüz sayfaları üzerinde çalışmak için son derece yetkin olduğu kanısındayım. Teknisyenliğin görev alanındaki diğer alanlarda hiç bilgisi olmayan bir insan değil. Özetle; bir yerleri kırıp dökmeyeceğine kesin gözüyle bakabiliriz. :)

MediaWiki yazılımının son dönemde çok hızlı gelişiyor oluşu nedeniyle, arayüzde çok fazla İngilizce mesaj görüyoruz. Bunların temizlenmesi konusunda kendisinden büyük yarar sağlanabileceği görüşündeyim. Topluluğun değerlendirmesine sunuyorum.

Vito Genovese 12:42, 10 Mart 2013 (UTC)

  • Evet, aynı gerekçelerle teknisyen olmak isterim. En azından ufak imlâ düzeltmeleri, ufak tercümeler konusunda hızlıca müdahale edebilir ve başka kullanıcıların isteklerinin düzeltilmesinde de yardımcı olabilirim. Bilmediğim sularda yüzmem elbet :)--RapsarEfendim? 12:55, 10 Mart 2013 (UTC)
Destek Destek Bu iş için ideal biri. Çok iyi yapacağına eminim. --xrazymesaj 03:06, 12 Mart 2013 (UTC)
Ultra Destek Destek - Beraber çok yol alırız :) Empi-ileti 15:08, 12 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek Arayüzü roketler!(Evet türkçe notum 70!)--Ilgaz ERmesajkatkılarım 16:35, 12 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek Bu iş için uygun olduğunu düşünüyorum.DRG msj 17:37, 12 Mart 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Off, ne kadar zor bir karar. Karar vermekte zorlanıyorum. Rapsar'ın enerjisini değerlendirmek gerekir, diğer taraftan bugüne kadar olanlar da beni düşündürüyor. Ne desem içim rahat olmayacak sanki. Mukaddimeileti 23:26, 12 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek Düşünmeye bile gerek yok. Rapsar yeter ki istesin, başarmak için en iyisini araştırır ve bularak kısa sürede yapar.--i.e.msj 23:40, 12 Mart 2013 (UTC)
  • Teşekkürler herkese. Teknik konular hakkında bilgim çok az dediğim gibi, yalnızca ufak imlâ düzeltmeleri yapmaya çalışacağım, yani yapacağım çok çok büyük katkılar olmayacak :) Teşekkürler tekrardan.--RapsarEfendim? 07:46, 13 Mart 2013 (UTC)

Yorum Yorum mukaddime'nin yorumu, kafamdan geçenlere tercüman oldu, iki çift laf da ben edeyim. teknik konularda yetkin olmadığım için yapılacak işlerin nerelerde neleri hangi hızla değiştirebileceğini kestiremiyorum. rapsar'ın sorumluluk duygusu ve çalışkanlığı kefenin bir tarafında dururken, hızlı hareket etme, silme yönündeki düşüncelerinde zaman zaman görülen ısrarı gibi konular da öbür tarafında duruyor. rapsar'ın ufak tefek düzeltmeler yapacağını söylemesine güvenmek isterim kendi adıma ve danışarak, dinleyerek çalışmanın gerekliliğini de hatırlatmak.. --kibele 09:17, 13 Mart 2013 (UTC)

Dediğim gibi sadece ufak imlâ düzeltmeleri ve Türkçeleştirme değişiklikleri. Teknisyen olmasam da olur, işleri hızlandırmak maksat.--RapsarEfendim? 09:42, 13 Mart 2013 (UTC)
Bu konuda ben farklı düşünüyorum. Bir kişiyi bir göreve getirdiğimizde o kişinin mümkün olduğunca o işle uğraşmasını, yapabildiği kadar çok ve kapsamlı işler yapmasını isterim açıkçası. Fazla birşeye dokunmayacağım, sadece ufak tefek işler yapacağım diye görev almak doğru değil. Ayrıca Rapsar'ı tanıdığım kadarıyla elini tutup, köşesinde oturacak, bugün de iki tane imla hatası düzelteyim diyecek biri değil, kapsamlı işlere de girişecektir. Bence doğru tutum da budur zaten. Yani yapabilecek enerjisi ve isteği varsa elinden geldiğince daha fazlasını yapmalı.
Bir örnek ile ne demek istediğimi daha açık anlatayım. Bir hizmetli ya da devriyenin hizmetli/devriye işlerini az mı çok mu yaptığı onun bu işi yapabilirliği konusunda temel ölçüt değildir. Temel ölçüt doğru yapıp yapmadığıdır. Elbette isteriz ki, her devriye atıyorum günde 100-200 madde gözden geçirsin, her hizmetli günde X madde silip süpürsün vb. Ama yine de bunları esas almayız. Esas ölçüt bu işleri doğru yapabilmesidir. Bu açıdan bakıldığında, Rapsar'da gördüğüm sorun çok iş yapması ama doğru/yanlış dengesinin doğrular lehinde istediğim kadar yüksek olmaması. Ki daha önce bu yüzden devriyeliği de geri alınmıştı. Her zaman yeni şanslar verilmesinden yanayımdır.
Yeni şanslar konusunda da nasıl düşündüğümü kısaca açmak isterim. Yeni şanslar insanlara her zaman anlamlı gelir, ama bazen çok iyi işe yaradığını bazen ise hiç işe yaramadığını ve aynı şeylerin tekrarlandığını, onca emek ve zamanın boşa gittiğini görürüz. Bunun nedeni nedir? Hangi durumlarda yeni bir sayfa açma işe yarar diye bir psikologa sormuştum. Verdiği cevap eğer yaşananlardan insanlar dersler çıkardılar ve bu onlarda bir değişime yol açtıysa işe yarama ihtimali yükselir şeklinde oldu. Ben Rapsar'da hangi değişimler olduğunu gözlemleyebilmiş değilim. Vito ile daha çok istişare halinde olduğu için onun ne düşündüğünü öğrenmek isterim. Daha açığı, Vito'nun çıkıp benim de ikna olabileceğim argümanlar getirmesini bekliyorum. Zira "bir yerleri kırıp dökmeyeceği" ve "teknisyenliğin görev alanındaki diğer alanlarda hiç bilgisi olmayan bir insan değil" şeklindeki olumsuz cümlelerle kurulmuş bir görevlendirme talebi bana hiç de ikna edici görünmedi.
Rapsar'ın enerjisinden de olumlu şekilde yararlanmak gerekir ama bunun karşılığı teknisyenlik midir, bilemiyorum.
Mukaddimeileti 10:28, 13 Mart 2013 (UTC)
Fena bir yoğunluk içerisindeyim. Hafta sonu bile gece yarılarına kadar çalışmak durumundayım. Kusuruma bakmamanı rica ediyorum bu yüzden.
Bu teknisyenlik başvurularında ilk adaylıkları 7 gün süreli olarak belirlemiştik. Net bir yere yazmadık kural olarak ama bunu yerleşik usul kabul edebiliriz sanırım. Bugün de adaylığın 7. günü; ancak değerli kullanıcılarımızın adayla ilgili çekinceleri var. Kimsenin bir itirazı yoksa, bu adaylığı bir 7 gün daha uzatalım. Ben Rapsar'ı neden aday gösterdiğime ilişkin yazımı ancak Salı günü yazabileceğim. Yazım yeterince ikna edici bulunursa, bu vesileyle yeni teknisyenimizi görevine mümkün olan en yüksek düzeyde destekle başlatma imkanı bulabiliriz. Böylesi en sağlıklı yol olacaktır kanımca.
Vito Genovese 14:23, 17 Mart 2013 (UTC)
Ben bir tarih zikrediyorsam, hayatta inanmamanız gerekiyor. Çıkarılacak birinci ders budur. Salı dedim Pazar oldu, eh benim yapacağım iş de bu kadar olur. :)
Net bir resim çizebilmem için, öncelikle bazı temel bilgilerin üzerinden geçmekte yarar görüyorum. Teknisyen ne iş yapar? Teknisyen, diğer kullanıcılara göre 7 ekstra hakka sahip kullanıcı türüdür. Bu 7 hakkı sayalım:
  1. Değişiklik süzgeçlerinde değişiklik yapma
  2. Değişiklik süzgeci günlüklerinin ayrıntılarını görme
  3. Diğer kullanıcıların CSS sayfalarında değişiklik yapma
  4. Diğer kullanıcıların JS sayfalarında değişiklik yapma
  5. MediaWiki ad alanındaki sayfalarda değişiklik yapma
  6. API sorgularında yüksek sınır kullanma
  7. Derecelendirme sınırlamalarından etkilenmeme
Birinci hak, süzgeçler değiştirme ve gizli süzgeçleri görme hakkı sağlar. Bu hak nasıl istismar edilebilir? Gizli kalması gereken süzgeçleri inatla umumî görüşe açık hale getirebilirsiniz. Süzgeç içeriklerini vandallayabilirsiniz. Süzgeçleri silebilirsiniz. Rapsar bir vandal mı? Kesinlikle değil. Peki uyarılara rağmen gizlilik ayarlarıyla oynayan bir teknisyen olması durumunda ne yapabiliriz? Bariz sakıncalar varsa, yetkilendirmeyi tartışmayı açarak geri alabiliriz. İkinci hak da süzgeç ayrıntıları için. Bu da, süzgeç üzerinden çalıştıktan sonra etkilerini görmenizi sağlıyor. İlki olduktan sonra pek de önemi olmayan, organik bağlantılı bir yan hak bu. Rapsar bu alanda çalışacak mı? Zannetmiyorum.
Diğer kullanıcıların JSS ve CS sayfalarında değişiklik yapmayı sağlayan üçüncü ve dördüncü haklar, diğer kullanıcıların betik ve stil sayfalarında değişiklik yapmanızı sağlıyor. Hizmetlilerin, diğer kullanıcılara betikler konusunda yardımcı olabilmeleri için düşünülmüş bir hak. Sadrettin gibi betik canavarları düşünülerek teknisyenlere de verildi. En kötü ne yapılabilir? Site dışından zararlı bir betiği çağıracak kodlar eklenebilir. Bu da vandalizmdir zaten. Rapsar bir vandal mı? Kesinlikle değil. Bu alanda çalışacak mı? Zannetmiyorum.
Altıncı ve yedinci haklar, diğer haklarla ilgili çalışmalarda çeşitli engellere takılmadan rahat hareket etmeyi sağlıyor. Bu haklarla en kötü ne yapılabilir? İzinsiz bot çalıştırarak sıradan maddeler çok hızlı bir şekilde vandallanabilir. Rapsar bir vandal mı? Kesinlikle değil.
Beşinci ve kanımca en önemli hak ise, MediaWiki ad alanındaki sayfalarda değişiklik yapabilmeyi sağlıyor. Buna MediaWiki betik sayfaları (örnek: MediaWiki:Common.js) ve stil sayfaları (örnek: MediaWiki:Common.css) de dâhil, sağda solda gördüğümüz site sayfaları da dâhil. En kötü ne yapılabilir? Diğer kullanıcıların betik sayfalarını değiştirme hakkında bahsetmiş olduğum zararlı kod ekleme olayı tüm siteyi etkileyecek biçimde yapılabilir. Bir de arayüz metni olarak küfür filan yazılabilir. İkisi de vandalizmdir. Rapsar bir vandal mı? Kesinlikle değil. Rapsar'ın çalışacağı neredeyse tek alan da bu olacaktır zaten. Vandal olmayan bir teknisyenin bu görevde yaratabileceği yegâne sorun, bir konuda değişiklik savaşına girmek olabilir ancak. Süzgeç konusunda olabilir, MediaWiki sayfalarında olabilir. Süzgeçlerle ilgilenmesi düşük ihtimal olduğuna göre, MediaWiki sayfalarına odaklanmak gerekir. MediaWiki ad alanındaki değişikliklerin çoğunu yapan da benim zaten. Bir teknisyen bu konuda bir değişiklik savaşına girecekse de %90 benimle girecek demektir. :) Benim de böyle bir endişem yok.
Eski defterleri karıştırıp durmanın yararına hiçbir zaman inanmadım. Dolayısıyla "Rapsar şöyleydi, sonra böyle oldu." gibi cümleler kurmanın yararına pek inanmıyorum. Aşağı yukarı herkes, kendisiyle olan ilişkimin geçmişi hakkında fikir sahibidir. Ben hiçbir zaman öyle görmemiş olsam da, kendisiyle kanlı bıçaklı olmamı bekleyecek birçok insan vardır, olacaktır. Oysa ben her zaman, kendisinin meziyetlerine değinmiş, projeye verdiği ve vereceği sayısız yarar olduğundan dem vurmuşumdur. Vikipedi'ye katkıda bulunmak için büyük bir istek ve Vikipedi'ye katkıda bulunmak için geniş bir zaman, bir Vikipedist için çok kritik özelliklerdir. İstek, meziyettir. Aklı başında bir Vikipedist için, isteğe sahip olanı el üstünde tutmak gereklidir. Zaman ise nimettir. İstekle birleştiğinde, projemiz kazanır. Elbette istek ve zaman sahibi olup da projeye vakit kaybettiren insanlar da olmadı değil. Ancak doğru işler yapan bir insanda, bu iki özelliğe birden çokça rastlayamıyoruz. Bende istek çok, vakit yok. İkisinin de olduğu zamanları nasıl özlüyorum, bir ben bilirim. Kiminde vakit çoktur, istek yoktur. Kiminde ikisi birden yoktur, kim bilir.
Elbette Rapsar'ın Vikipedi'ye ortalamanın üstünde vakit ayırabiliyor ve çok sayıda değişiklik yapıyor oluşu, ona proje için asıl değerini kazandıran özellikleri değil. Rapsar'ı değerli yapan, projeye duyduğu tartışılmaz sevgisi. Kendisiyle iletişim noktasında sorunlar yaşamış kullanıcılar olabilir. Bir hizmetlilik görevi için (mesela) yeterli görmeyenler olabilir. O uzun engeli getiren davranışlarında hiçbir değişiklik görmeyenler olabilir. Ben bu görüşte değilim. Derdi başka insanlar olanların aksine, Rapsar'ın asıl derdinin proje olduğu konusunda netim. Proje için en büyük sorunu yaratanlar, Vikipedi'yi amaç koltuğundan indirip o koltuğa başkasını oturtan, Vikipedi'yi de araç koltuğuna kaydıranlardır. Rapsar'ın amaç koltuğunda, bana göre Vikipedi oturmaktadır. Araç koltuğundakiler ile sorunlar yaşabilir, bu sorunlar çözülmüş veya sürüyor olabilir. Ne olursa olsun, koltuk düzenini değiştirmediği sürece, Rapsar benim için değerlidir. Hizmetliliğe aday olsa belki konuyu çok daha farklı yönleriyle değerlendirmemiz söz konusu olabilir; ancak teknisyenlik bağlamında zarar potansiyeli, sadece vandal olması durumunda mümkündür. Vandal da değildir. Yarar potansiyeli ise, çok fazladır. Gerekçemde de söylediğim üzere, MediaWiki yazılımının değişim hızına ayak uydurabilecek hızdaki ender kullanıcılarımızdandır. Vikipedi süreçlerine hâkim olan bu kullanıcıdan yarar sağlayabileceğimiz bir alanda mahrum kalıyor olmak, özellikle de eksik olduğumuz bir alan söz konusuysa, bizim için şüphesiz ki olumsuzdur. Dün dündür, bugün de bugündür! :)
Vito Genovese 23:06, 23 Mart 2013 (UTC)
Mukaddime ve Kibele: Son bir değerlendirme rica edebilir miyim?
Vito Genovese 17:26, 25 Mart 2013 (UTC)
Öncelikle kusura bakmayın, dünden beri hastayım, yatıyorum, Vito'nun yazısını dün gördüm ama doğru dürüst okuyup anlayabilecek durumda değildim, cevap verecek durumda hiç değildim. Şimdi tekrar okuyup kafamda evirip çevirdim. Şöyle söyleyeyim, Vito'nun açıklama yazısı, amacını ve neden böyle bir yol seçmiş olduğunu ortaya koyuyor. En azından ben böyle okudum. Rapsar'ın bir vandal falan olduğunu zaten hiç düşünmedim. Hatta vandalizm yapabileceğine dair bir şüphem de olmadı. Zaten bu anlamsız bir tartışma olurdu. Birisine bir görev verirken, onun bu göreve gelmesinin ne gibi yararlarının olacağını anlatmak lazım, Vito'nun yazısında Rapsar bu göreve gelirse nasıl zarar veremez şeklinde bir açıklama var ki, bu başlı başına olumsuz bir durum. Ancak buna takılıp kalmak doğru değil, çünkü Vito'nun yasızından çıkardığım sonuç başka birşey.
Yukardaki açıklamada gördüğüm ve benim de katıldığım bir anlayış şudur. Rapsar'ın çok fazla zamanı ve isteği var. Bunu bir yerde kullanalım, bir görev verelim. Bu düşünceye tamamen katılıyorum. Burda iki taraftan olaya bakılması ve açıklanması gerekir diye düşünüyorum. Birincisi görevlendirmeyi öneren kişi ve topluluk açısından, diğeri ise görevi alan açısından. Bunları açıklamadan önce Rapsar ile ilgili genel değerlendirmemi yapayım, ki bunlar en azından birinci bölümü açısından Vito'nun açıklamaları ile uyumlu. Raspar'ın zamanı var ve iş yapma isteği de var. Bunlar olumlu yanları. Ancak Vikipedi politikalarını kavramış olması ve karar süreçleri açısından epey eksikleri var. Bunlar da olumsuz yanları.
Şimdi geriye dönüp iki taraftan olaya bakmaya çalışacağım. Birincisi görevi veren, yani öneren Vito ve topluluk olarak tartışan bizim açımızdan. Burda görev alacak kişinin olumlu yanlarının, yani zaman ve istek kısmının azami ölçüde kullanılmasını sağlamak gerekir. Yani asıl bu özelliklerinden dolayı bu görevi vermek istiyorsak, iş yapmaması, pek az yapması değil, iş yapması ve hatta pek çok yapması gerekir. Tabii bunu da sağlayacak olan kişinin Vito olacağı görünüyor. Yoksa boşu boşuna verilmiş bir etiket haline gelme riski var. Diğer taraftan, yani görevi alan açısından ise kendisine bu görevin Vikipedi politikalarına hakimiyeti, karar süreçlerindeki isabetliliği gibi özelliklerinden dolayı verilmediği, zamanı ve enerjisini kullanabileceği çok sayıda ihtiyaç alanı olduğu için verildiği açık olmalı.
Eğer taraflar açısından böyle bir açıklık varsa ben de bir destek oyu işareti koyabilirim. Ama böyle bir açıklık yoksa, bu görev daha çok sorun alanı yaratmaktan başka bir işe yaramayabilir.
Mukaddimeileti 18:23, 25 Mart 2013 (UTC)
Benim aday gösterirken çok kapsamlı bir açıklama yapmamış olmam ya da "Kırıp dökmeyeceği kesin" gibi şaka yollu ifadeler kullanmam, "Rapsar'dan zarar gelmez" vurgusunu yapmaya çalışmamdan değil, daha ziyade bu göreve uygunluğun değerlendirmesinin, hizmetlilik gibi ince eleyip sık dokuma gerektirmediğine inancımdan kaynaklanıyordu. Sonraki açıklamamda da "Rapsar'ın bir meziyeti yoktur ama çok vakti vardır; şu görevi verelim de bir işe yarasın" demeye de çalışmadım kesinlikle. Bu düşüncede değilim çünkü. Rapsar'ın çok yetenekli bir kullanıcı olduğunu düşünüyorum aksine.
Rapsar'ın politika ve yönerge bilgisinin üst düzey olduğunu düşünüyorum ben ayrıca. Rapsar'la politika, yönerge ve süreçler konusunda büyük fikir ayrılıkları yaşadım geçmişte, bilen biliyor. Buna rağmen "Politika bilmiyor bu" diye düşünmedim hiç. Fikir ayrılıklarımızın yorum farklarından kaynaklandığını düşündüm. Rapsar, yeri gelmiştir, bizzat unuttuğum yönergeleri suratıma çarpmıştır argüman olarak. Sezar'ın hakkı Sezar'a. Bahsettiğim yorum farkları da, geçmişte yaşandığı gibi sağlıksız zeminlerde ilerlemediği müddetçe projenin ayrılmaz parçasıdır zaten. Hepimiz insanız. Kusursuz kurallarımız yok, açıklar bol. Elbette farklı düşünceler olacak. Her zaman dediğim gibi: Önemli olan niyet. Ama elbette politika, vs. bilgisinin zayıf olduğunu düşünene de "Böyle düşünülür mü? Yazıklar olsun!" denmez. Herkes düşüncesinde özgürdür. Özellikle hizmetlilik gibi bir görevi tartışıyor olsak, bunu derinlemesine el almak gerekir. Hizmetlilik için tartışmak gerekir, ki bu nokta önemli. Teknisyenlik için çok büyük bir politika bilgisi istenmiyor (ki dediğim gibi, böyle diyor olmam, Rapsar'ın politika bilgisinin düşük düzeyde olduğu anlamına gelmiyor).
Benim bir teknisyenden şahsi beklentim şu: Güvenilir olsun, bir. Teknisyenin görev tanımındaki alanlardan en az birinde katkı sağlama potansiyeli olsun, iki. Ekip çalışmasına yatkın olsun, üç. Bu kadar! Yoksa engel politikasını ne kadar iyi bildiğinin bu görevde hiçbir önemi yok ki? Devriye olmak için oylama politikası bilgisinin bir öneminin olmaması gibi.
Rapsar'ın vaktinin geniş, katkı yapma isteğinin üst düzey olduğundan dem vurdum, evet. Ancak bunu başka hiçbir yetisi yok anlamında söylemedim. SİS adaylığı sırasında da vurgusunu yaptığım dinamizmi (among others), MediaWiki ad alanında harikalar yaratmasını sağlayacak bence. Öngörüm bu yönde.
Vito Genovese 18:55, 25 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek -- Supermæn (mesaj) 15:18, 13 Mart 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum - Diğer teknisyenler programlama alanında bilgili olduğu için arayüz ile genelde ben ilgileniyorum. Süzgeçler ve betikler konusunda ben pek bilgili değilim. İlgi alanım olduğu için az çok bir şeyler biliyorum. Kurcalayarak da öğrenmeye çalışıyorum. Rapsar'ın da benim gibi davranacağını düşünüyorum. Empi-ileti 18:34, 13 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek Vito'nun dediği gibi Rapsar'ın arayüz sayfaları üzerinde çalışmak için yetkin olduğunu düşünüyorum, vikipediye yarar sağlayacağını düşünüyorum...Vikiçizer (mesaj) 21:18, 13 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek Yukarıdaki destek oylarına aynen katılıyorum. --bermanya 22:41, 13 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek - Seyit mesaj 04:52, 15 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek Sadrettin mesaj 07:58, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek Teknik konularla oldukça ilgili olduğunu gözlemliyorum. Zamanla kavraması gereken, eksik noktaları da tam olarak kavrayacaktır. Malum oldukça çalışkan :).. --Garbino ileti 12:51, 16 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek ANADOLU (mesaj) 00:06, 29 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek MediaWiki çevirilerinde elinden gelenin en iyisini yapar. LuCkY ileti 07:58, 29 Mart 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Başvuru yapılalı 2 ay, son hareket yapılalı 1 ay geçmiş, artık bu başvuru olumlu ya da olumsuz bir şekilde kapatılsın diyorum. Mukaddimeileti 13:34, 10 Mayıs 2013 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Hizmetlilik ve bürokratlık haklarının tersine, olası bir ihlal durumunda geri alınabilecek olan teknisyenliğin Rapsar tarafından üstlenilebileceği konusunda topluluk görüş birliğine varmıştır. Kararın Vikipedi'yi çok daha ileriye taşıması dileğiyle. --Superyetkinileti 17:32, 10 Mayıs 2013 (UTC)

Ülke bilgi kutusu

Ülke bilgi kutusu şablonunun İngilizce sürümü bizimkinden daha çok göze hitap ediyor. Büyük bir fark yok ama oradaki şablonda yazılar daha küçük vs. Biri oradakini Türkçe'ye uyarlayabilir mi? - Seyit mesaj 09:36, 7 Nisan 2013 (UTC)

Ben bir fark göremedim, hatta bizimkilerin boyutu daha ufak (87 bizde, orada 88).--RapsarEfendim? 10:38, 7 Nisan 2013 (UTC)

Teknisyenlik Başvurusu (Alperen)

Herkese tekrar merhaba. Artık herkesin bildiği gibi yoğun bir vandalizm sıkıntımız var ve mevcut kullanıcı kapasitemizle bununla mücadele etmekte zorlanıyoruz. Uzun zamandan beri filtrelerin detaylı şekilde ayarlanmasıyla bunu azaltabileceğimizi de savunuyorum. Aklımda birkaç tane filtre fikri var. Bunlardan birincisi İsrail vandalizmiyle, diğeri kişisel biyografilerin eklenmesiyle, bir başkası öğrencilerin kendileri ve arkadaşları hakkında açtığı maddelere yönelik, bir başkası ise belirli imla kurallarına uymayan (örneğin viki kodu içermeyen ve başlığında büyük harfle girilmiş maddeler) maddeler için. Bu ve ihtiyaç duyulan filtreleri yazıp uygulayabilmek için teknisyenlik haklarına sahip olmak istiyorum. Filtrelerin yazıldığı betik dilini (düzenli ifadeler) de biliyorum. Yaptığım düzenlemelerin sorumluluğunu da üstleneceğim. Büyük bir sorun olduğu taktirde verilen yetkinin iptalini de peşinen kabul ediyorum. Saygılarımla--Alperen (mesaj) 09:59, 17 Nisan 2013 (UTC)

  • Destek Destek Hedeflerini, ne yapacağını açıklayan ve somut yararlarını önümüze seren bir başvuru. Bence çok yararlı olacaktır. Mukaddimeileti 13:18, 17 Nisan 2013 (UTC)
  • Destek Destek Teknisyen olma amacını iyi hesaplamış kullanıcı.--i.e.msj 13:36, 17 Nisan 2013 (UTC)
  • Destek Destek Zor bir göreve talip, fakat kendinden emin görünüyor. İşimizi de çok kolaylaştıracağa benziyor. ANADOLU (mesaj) 13:40, 17 Nisan 2013 (UTC)
  • Destek Destek -- Supermæn (mesaj) 15:14, 26 Nisan 2013 (UTC)
  • Destek Destek --Khutuckmsj 09:59, 5 Mayıs 2013 (UTC)
  • Destek Destek Oldukça tatmin edici bir başvuru metni. Üstesinden gelecektir. --Garbino ileti 14:22, 5 Mayıs 2013 (UTC)
  • Destek Destek --Sadrettin mesaj 15:07, 5 Mayıs 2013 (UTC)
  • Destek Destek-DRG msj 15:25, 6 Mayıs 2013 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 17:35, 10 Mayıs 2013 (UTC)

Bağlantı Yardımı

Bir bağlantıda, kendi başına madde olmayan ama başka bir madde içinde alt başlık olan bir kavramı, bağlantı olarak göstermek istiyorum. Bunu nasıl yapıyoruz? Karışık olduysa örnek veriyim. İstanbul Boğazı maddesinde "Geçmişi" bölümü var. Ben başka bir maddede geçmiş sözcüğüne tıkladığımda nasıl İstanbul Boğazı maddesindeki Geçmişi bölümüne giderim?--Ollios (mesaj) 11:24, 26 Nisan 2013 (UTC)

[[İstanbul Boğazı#Geçmişi|Geçmiş]]
--Superyetkinileti 11:56, 26 Nisan 2013 (UTC)
Teşekkürler--Ollios (mesaj) 05:19, 27 Nisan 2013 (UTC)

Uzay İstasyonu Takım Fotoğrafı Lisans

  • Uzay İstasyonu Takım Fotoğrafını photoshopla editleyip oraya kendi fotoğrafımızı koymak sadece eğlence amaçlı, telif hakkını ihlal edermi?Bu imzasız yazı Murat0606 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
    Evet telif hakkı ihlali kapsamına girer. Fakat NASA fotoğraflarının kullanılmasına Commons'ta izin veriliyor. Bu konuda Commons'taki uzay istasyonu kategorisine bakabilirsiniz ( bkz. commons:Category:Space stations). Ayrıca bu tür resimleri NASA'nın veya Commons tarafından izin verilen diğer sitelerden bakarak bulmanız daha çok işe yarayacaktır. Bunların yanı sıra bu tür resimleri Commons'a eklemek Türkçe Vikipedi olarak bize zaman kazandıracaktır. Çünkü taşınmasına gerek kalmayacaktır (bkz. Vikipedi:Commons'a dosya taşıma. --i.e.msj 09:35, 28 Nisan 2013 (UTC)
  • Merhaba Murat0606, yanlış etiketlenmediyse mesela bu resim, pubic domain'e sahip. "Aksi belirtilmediyse Public Domaindedir" denmiş, aksi de belirtilmemiş. Bu resmi istediğiniz gibi değiştirip kullanabilirsiniz bence. İyi akşamlar. --88.231.133.30 19:48, 23 Mayıs 2013 (UTC)

yerleşim yerleri şablon sorunları

Buradan görülebileceği gibi yapılan değişiklikle harita kısmında yer almadığı için birçok köyün haritası ve resmi şablonun harita1 ve harita2 kısımlarında kaldığı için sayfada gösterilmiyor. Hatta sadece harita1'de veriler olsa da harita kısmı boş olduğundan hiçbir resim gösterilmiyor.

İkinci sorunsa, ilçe bilgi kutularıyla ilgili. Yapılan bot değişiklikleriyle ilçelerin nüfus verileri silinmiş ve otomatikman 2012 verilerinin linki eklenmiş ama şablonlarda nüfus verisi girme yeri olmadığı gibi bu ilçelerin nüfusları 0 gözüküyor. Buna örnek olarak şu maddeyi verebilirim. Çözüm yolunu bulamadım. Ancak işin ilginç yanı şablonu kullanan ve nüfus verisi içermeyen bu sayfanın şablonunda güncel nüfus veriler gösteriliyor. Artık botla mı olur nasıl olur bilmiyorum ama bu sorunu çözmeliyiz...--вяí¢αи76ileti 09:44, 28 Nisan 2013 (UTC)

Yerleşim bilgi kutusunda düzenleme gerekli. --Sadrettin mesaj 15:42, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Şablon hatası

Şablon:Kaynak belirtin şuradaki kullanımına bakarsanız bir hata görülecektir (."İranileşmiş" bir halktır. kısmı sonrasında). Arada bir paragraf olması gerekirken, o paragraf kayboluyor. Sebebi nedir?--RapsarEfendim? 22:22, 28 Nisan 2013 (UTC)

{{kaynak belirt}} şablonunda kullanılan class etiketi problem oluşturuyor sanırım. Class etiketi kullanmadan basit bir şablon sorunu çözer :) --Sadrettin mesaj 15:40, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Taşınmış dosyalar

  • Artık kullanıcılar da dosya taşıyabiliyorlar ve taşınan dosyaların kullanıldığı sayfalarda gerekli değişiklik yapıldıktan sonra xyxşexşyxşyj.jpg gibi uygun olmayan adların silinmesine ihtiyaç bulunuyor. Fakat Hızlı silme dosyalar bölümünde buna uygun bir kriter yok. Bu nedenle D2. Bozuk veya boş dosyalar silinebilir. kriterini müsaadenizle D2. Bozuk, boş veya taşınmış dosyalar silinebilir. haline getirdim. Sanırım kimsenin itirazı olmayacaktır ama yine de buradan bir haber vereyim, itiraz olursa geri alayım istedim. --i.e.msj 01:53, 1 Mayıs 2013 (UTC)
    • Atıl kalmış bu tür bağlantılar G8'le de silinebilir. --Superyetkinileti 12:45, 1 Mayıs 2013 (UTC)
      • Ancak taşıdığım dosyalar telif hakkı ihlali oluşturmuyor. Yalnızca taşınması gereken anlamsız bir isimle yüklenmişler.--i.e.msj 14:31, 1 Mayıs 2013 (UTC)
Temizlik amacıyla temizlenebilir (G8) veya Herhangi bir sayfada kullanılmayan ansiklopedik açıdan değersiz dosyalar silinebilir (D8).--RapsarEfendim? 15:17, 1 Mayıs 2013 (UTC)
Ancak, bu dosyalar kullanılıyor. Tek fark taşınmış olan ismiyle.--i.e.msj 15:52, 1 Mayıs 2013 (UTC)
Yaptığım değişikliği geriye alayım mı?--i.e.msj 15:52, 1 Mayıs 2013 (UTC)
Taşınmış adıyla kullanılıyorsa, yönlendirme olarak kalan kısım kullanılmıyordur değil mi? :) O halde bu yönlendirmelere sil şablonu ekleyebilirsin.--RapsarEfendim? 15:56, 1 Mayıs 2013 (UTC)
Anlatamadım sanırım. Ben belirttiğim değişikliği yaptım. Bu haliyle kullanıyorum. Çok büyük bir sorun değil ama politikaya kimseye sormadan müdahale etmiş oldum. Derdim bu aslında. --i.e.msj 16:11, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Bildirimler

İngilizce Vikipedi'de Bildirimler diye bir özellik açılmış. Türkçe Vikipedi'ye de bu özelliği ekleyebilir miyiz? Yoksa İngilizce Vikipedi'deki beta sürüm benzeri bir şey olduğundan yalnızca orada mı var şimdilik? --insan|perver 17:34, 4 Mayıs 2013 (UTC)

  • Birkaç gün önce onun arayüzlerine bir baktım. Buradan arayüz çevirilerine yardımcı olabilirsiniz. Önce Türkçe yapalım eklentiyi :) Empi-ileti 14:10, 6 Mayıs 2013 (UTC)

Öğeleri bağlı olmayan sayfalar

Tamamdır. [1] --Sadrettin mesaj 14:36, 5 Mayıs 2013 (UTC)
Sayfa rumuzlarını da ben Türkçeleştirdim. Sırasıyla geçerli rumuzlar: "BağlanmamışSayfalar, Bağlantısız, SiteBağlantısız, UnconnectedPages, WithoutConnection, WithoutSitelinks" :) Empi-ileti 14:05, 6 Mayıs 2013 (UTC)

"değiştir" bağlantısı

"değiştir" bağlantısı varsayılan olarak ekranın sağında değil, solunda başlıkla bitişik görünüyor artık. Daha önce common.js sayfasındaki bir kod ile bunu sağlıyorduk. Bu özellik varsayılan hale geldiği için common.js sayfasında bir temizlik yaptım. Yazıtipi öncekine göre biraz daha büyük durumda şu an. İstenirse yazıtipi boyutunda düzenleme yapabiliriz. İyi vikiler Sadrettin mesaj 16:19, 9 Mayıs 2013 (UTC)

Evet yazı tipi değişmiş. Minik biraz daha küçültme iyi olabilir ama diğer gelecek yorumlara da bakmak lazım. Ellerine sağlık. --i.e.msj 16:24, 9 Mayıs 2013 (UTC)

İngilizce kalmış kısım

Bir sayfayı taşıdığımızda You may also update the associated Wikidata item to maintain language links on moved page. diye bir not çıkıyor. Ben bulamadım nereden Türkçeleştireceğimizi, birisi ilgilenebilir mi?--RapsarEfendim? 07:48, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Sanırım burası. --i.e.msj 08:23, 18 Mayıs 2013 (UTC)
Teşekkürler. Ayrıca ilgili Vikiveri sayfasında yer alan diğer dillere bağlantıları da güncelleyebilirsiniz. şeklinde bir Türkçeleştirme yaptım. Beğenmeyen olursa değiştirebilir, yahut buraya not düşebilir, değiştiririz :)--RapsarEfendim? 09:14, 18 Mayıs 2013 (UTC)
  • "Taşınan sayfadaki dil bağlantılarının idamesi için ilgili Vikiveri öğesini de güncelleyebilirsiniz" de olabilir. Ayrıca, Vikipedi'nin yerelleştirilmesi için TranslateWiki'yi kullanırsak diğer projelere (tr Vikihaber, tr Vikikaynak vb.) de katkıda bulunmuş olacağımızı hatırlatmak isterim. İyi akşamlar.--88.231.133.30 20:00, 23 Mayıs 2013 (UTC)

Bilgi kutusu - şablon çakışması

Şunun gibi kısa maddelerde kullanılan şablonun, bilgi kutusunun üzerine binmesini engellemenin bir yolu yok mudur? Yoksa ilgilenecek yok mudur? Birçok kez bu sorunu yaşadım, sadece bol miktarda <br /> koduyla aşabildim (biliyorum diğer yolu da maddeyi geliştirmek:)). Saygılar.DRG msj 06:38, 20 Mayıs 2013 (UTC)

Bu tür şablonları {{dolaşım}} çatısına göre düzenlemek gerekiyor. Soruna dikkat çektiğiniz için teşekkürler. --Superyetkinileti 07:23, 20 Mayıs 2013 (UTC)

Sabit hatalar

  • yanısıra → yanı sıra
  • yanyana → yan yana
  • bir çok → birçok
  • herşey → her şey
  • yada → ya da
  • ya da, → ya da
  • ve, → ve
  • Türkçe'de → Türkçede
  • orjinal → orijinal
  • File: Image: → Dosya:
  • {{Şablon:abc}} → {{abc}}

ve bunun gibi çok fazla yapılan hataları yazabilirseniz memnun olurum. Ara ara düzenliyorum bunları. İyi vikiler. --Sadrettin mesaj 19:50, 22 Mayıs 2013 (UTC)

Çalışmayan filtreler

Arkadaşlar 40 numaralı ve sonrasındaki filtereler ne etiketleme yapıyor ne de engelleme. Oysa en azından benim oluşturduklarım test sayfasında düzgün sonuç veriyor. Bu çelişki acaba mediawiki güncellemesinden mi kaynaklandı yoksa başka bir sebebi olabilir mi? Eşleşme sayısı 0 görünüyor bunlarda. (43 nolu fitreyi [2] sayfasında Said Nursî başlığı ile deneyin)--Alperen (mesaj) 17:19, 23 Mayıs 2013 (UTC)

Sorunun nedeni anlaşılmıştır. Süzgeçlerimizin başarımını artırıcı çalışmalar yapmamız gerekecek. --Superyetkinileti 15:54, 28 Mayıs 2013 (UTC)
Teşekkürler.--Alperen (mesaj) 18:38, 28 Mayıs 2013 (UTC)

Mesajınız var uyarısı

Bu uyarıda yeni bir mesajınız var cümlesinden sonra parantez içindeki son değişiklik yazısı, noktadan sonra yazılmış. Bu düzeltilebilir mi? Yahut nereden düzeltileceği söylenirse ben de hallederim hemen.--RapsarEfendim? 21:43, 24 Mayıs 2013 (UTC)

Bizdeki çoklu sistem mesajı ve burada yapacağınız değişikliğin aynısını uygulamanız için translatewiki'deki adresi. Bizdeki tekli sistem mesajı ve burada yapacağınız değişikliğin aynısını uygulamanız için translatewiki'deki adresi. Birde translatewiki'de bu var ancak tahminimce eski olabilir. Yine de buradaki değişikliğe göre ona da el atılabilir. Bu da bizdeki son değişiklik sistem mesajı ve aynı değişikliği translatewiki'de yapmanız için link. Bu css dosyasının son bölümünden de, uyarının rengi değişebiliyor. Bu da muhtemelen hızlı sil için eklenmiş küçük araç eklentisi ve şu an için yok sanırım ama etkinleştirildiğinde kullanıcı mesajları ile kısmen etkileşiyor. Kolay gelsin.--i.e.msj 22:47, 24 Mayıs 2013 (UTC)
Hmm. Teşekkürler; ancak ben o parantezli kısmı, nasıl noktanın önüne alırız onu bulamadım.--RapsarEfendim? 08:31, 25 Mayıs 2013 (UTC)
Az önce mesajlar vardı ama tam dikkat edememişim. Şimdi benim localhostumda bulunan Mediawiki'de kendime mesaj gönderdim ve ileti bana Yeni yeni mesajınız var (son değişiklik). şeklinde geliyor. Yani parantezli kısım noktanın içerisinde. Eğer gösterdiğinz hata buysa, çözümü basit. Yukarıda belirttiğim Türkçe Vikipedi'de bulunan sistem mesajlarını sildiğimizde, otomatik olarak translatewiki çevirisinden devam eder. Sorun farklıysa bana bir mesaj gönderebilir misin? Burada da bakayım.--i.e.msj 08:46, 25 Mayıs 2013 (UTC)
Hmmm, bendeki yani localhostumdaki çeviri daha kötüymüş :). Burada Başka bir kullanıcıdan yeni mesajınız var. (son değişiklik) yazıyor. Ancak sorunun çözümünü buldum. Orada gerekli değişikliği yapacağım. Teşekkür ederim. Çoklu mesaj için, uyarıyı açmadım. Bir mesaj daha gönderebilir misin?--i.e.msj 08:54, 25 Mayıs 2013 (UTC)
Tamam, kullanıcıdan geçen 4 yerde aynı sorun varmış. Bu sayfada arama yerine kullanıcıdan yazıp arattım ve düzelttim. Ancak buraya yansıması biraz sürebilir diye biliyorum. Belki onu düzeltmişlerdir. --i.e.msj 09:03, 25 Mayıs 2013 (UTC)
Ben de bizim Vikipedi'deki ilgili MediaWiki sayfalarını düzelttim, sorunun hallolması lazım.--RapsarEfendim? 09:15, 25 Mayıs 2013 (UTC)

Bu mesajı translatewiki'de ben çevirmiştim yanlış hatırlamıyorsam. Noktanın parantezin öncesinde olmasının doğru olduğunu düşünmüştüm. Araştırma falan yapmadım, yazım kuralı olarak noktanın parantezden önce olması uygun diye biliyorum. --Sadrettin mesaj 18:50, 25 Mayıs 2013 (UTC)

Sanırım genellikle parantezin içinde kullanılıyor. Kural olarak bulamadım. Ancak kullanım örnekleri var. Mesela burada Yazılara bilgisayarda sayfa numarası verilmemelidir (sonradan çıktı üzerinde kurşun kalemle verilebilir.) denilmiş. Ancak TDK'nın tüm sayfalarında gördüğüm kadarıyla örnek vermelerdeki kullanımı ise yine gösterdiğim sayfada bulunabilecek şekilde; Örnek (Korkmaz 1997: 619). şeklinde. Aynı kullanıma örnek burada da var. Yalnız şunu belirtmeliyim ki, TDK kendi sitesinde aynı türde cümleyi noktasız kullanıyor. Mesela buradaki gibi; Atasözü, deyim ve birleşik fiiller (Göster) veya Birleşik Sözler (Göster) şeklinde. Bence parantezler metin içerisinde kullanılmalı. Ancak kişilerden alıntı yapıldığından kimden alıntı yapıldığı cümleden sonra şurada olduğunu gibi; Aç karnına sigara içmekle hiç de iyi etmiyorsun, dedi. (Necati Cumalı) şeklinde kullanılıyor. --i.e.msj 19:10, 25 Mayıs 2013 (UTC)

Geri alınan değişikliklerin beklememesi

Bazı maddelerde yapılan değişiklikler, başka kullanıcı tarafından geri alınsa dahi bekleyen değişiklik olarak gözüküyor. Bunun bir çözümü var mıdır? Boşuna onay beklemesin bunlar.--RapsarEfendim? 09:16, 25 Mayıs 2013 (UTC)

Benzer bir sorun dosya yüklemesinde oluşuyor. Eğer kullanıcı editör ise yüklediği resim şablon onaysız gözüküyor. Ayrıca dediğin gibi bazı maddeler, editörler onaylasa bile onaylanlamış ve sorun var gözüküyor. Buna şimdilik çözüm yolu ise resimlerde, sürümü kabul etme diyorum ve tekrar kabul et dediğimde sorun ortadan kalkıyor. Maddelerde ise editörün kontrolünü kabul etmiyorum, daha sonra tüm sürümleri görüntüle diyerek, tekrar kabul ediyorum. Böylece sorun gideriliyor ancak bunu size örnekler ile bildirmeye çalışacağım.--i.e.msj 09:43, 25 Mayıs 2013 (UTC)
Bugzilla'ya yazabilirsiniz. Benim ingilizcem iyi olmadığı için mesajlara cevap veremiyorum. İletişim olmayınca da sorun çözülmemiş oluyor. İngilizcesi iyi olan bir gönüllü yazsa güzel olur. --Sadrettin mesaj 18:55, 25 Mayıs 2013 (UTC)
Ne yazcaksak türkçe yazarsan ben çeviririm.--Ilgaz ERmesajkatkılarım 17:43, 29 Mayıs 2013 (UTC)

Revizyon inceleme

Revizyon inceleme sayfasında şöyle bir ibare var:

"Değişikliğin kabul edilmesi veya reddedilmesinde yegâne ölçütün vandalizm olduğunu unutmayın."

Bu sayfada Değişiklikleri reddet butonuna tıkladığımızda ise 9 adet gerekçe çıkıyor: vandalizm, deneme, reklam, telif, yib, yorum, ansiklopedik, kaynak, hz.

Dolayısıyla bu ilk baştaki uyarıyla çelişiyor. Madem reddetmedeki tek ölçüt vandalizm ise o zaman bu gerekçeler neden orada var? Yani ya ilk yukarıdaki yegane ölçüt vandalizmdir ibaresi kaldırılmalı ve yerine yegane ölçüt vandalizm, deneme, reklam, telif, yib, yorum, ansiklopedik, kaynak, hz'dir yazılmalı ya da ikinci kısmındaki gerekçelerin tümü kaldırılmalı sadece vandalizm kalmalı. Bluefin (mesaj) 10:31, 26 Mayıs 2013 (UTC)

Bunlar yalnızca Devriyelere kolaylık olması açısından eklenmiş kısayollardır. Dilerseniz Özel:Tercihler bölümünde Küçük Araçlar sekmesini açarak Gerekçe Yardımcısı'nın solundaki çentiği kaldırabilirsiniz. Böyle artık bu eklentiyi görmeyeceksiniz. Yani özel bir eklentidir. Ayrıca dilerseniz bu eklentiyi kaldırmadan istediğiniz gerekçeyi yine eskisi gibi Değişiklik Özeti bölümüne yazabilirsiniz. Buradaki amaç Değişiklik özeti ulaşmanın zorluğu ve aynı anda iki işlevin birden görülmesidir. Tercih meselesi olduğundan dolayı, size kalmıştır. Kolay gelsin.--i.e.msj 14:16, 26 Mayıs 2013 (UTC)
@Bluefin, bu ibare, bu kısa özetler gelmeden önce konulmuştu. Devriyelik (o zamanki adıyla editörlük) başvurularında birtakım gerekçelerle karşı olanlara cevaben falanca yapmak, vandalizm yapmak demek değildir gibi yanıtlar veriliyor, sürüm kontrolü sisteminin sadece vandalizmle mücadele için kullanılması gerekildiği söyleniyor ve geçerli bir karşı gerekçesi olarak algılanmıyordu. Bu sebeple dediğin ibare konuldu. Daha sonraları ise bu kısa özetler geldi. Dediğin gibi bir kavram çelişkisi var, hatta bence artık kaldırmak lazım o uyarıyı.--RapsarEfendim? 14:24, 26 Mayıs 2013 (UTC)
Bende kaldırılması taraftarıyım. Devriye'likte her ne kadar amaç vandalizmi önlemekse de; vikipedi politika ve yönergelerine uygun olmayan tüm katkılar kontrol ediliyor. --i.e.msj 17:38, 26 Mayıs 2013 (UTC)

Koordinat şablonu

Merhaba arkadaşlar, bir koordinat şablonu var bildiğiniz gibi ancak yönlerin baş harfleri İngilizce kalmış (örnek: [3]). Diğer dillere de baktım mesela İsveççe Viki'ye, orada kendilerine göre uyarlamışlar yönlerin baş harflerini. Bende biraz kurcaladım bizde ama nereden yapılıyor bulamadım, karışık bir şablon olduğu için bozmakta istemedim. Eğer bir arkadaş düzenlerse sevinirim. Hatta yandaki "(Harita)" yazısını da kaldırsa daha da iyi olur, fazlalık bence. - Seyit mesaj 20:50, 29 Mayıs 2013 (UTC)

Yönleri Türkçeleştirdiğimde hata alıyorum (Şablonun tamamını taşıdım ve değişiklikleri yaptım aslında.). İsveççe Viki'de aynı şablonları almış. Fakat onlar çözümü yani S,W,N,E'yi sv:Modul:Coordinates ile çözmüşler. Yoksa, burada görülebileceği gibi yönler aynı adıyla duruyor. Mesela burada ise yönleri kaldırmışlar. Ayrıca bir, iki parça şablon yok. Bunların yanı sıra bizdeki coord şablonu eski sürüm. Belki yarın fırsat bulursam, biraz daha çalışırım üzerine. Ancak durun, en önemlisini gördüm. Birde bu var. switch ile yönleri çevirmişler. Bu şablon kullanıldığında ise koordinat, sayfanın sol başına geliyor. İsveççe benim beynimi açmadı. Belki de ondandır. Birde farklı dilleri kontrol etmem lazım.--i.e.msj 23:01, 29 Mayıs 2013 (UTC)
Ben de yapamadım. Yapmak için şunu demek lazım şablona: "eğer N kullanılıyorsa, bunu K olarak göster; eğer S kullanılıyorsa, bunu G olarak göster".--RapsarEfendim? 09:16, 30 Mayıs 2013 (UTC)
Düzeltildi. --Superyetkinileti 10:55, 30 Mayıs 2013 (UTC)
str repc ?, ellerine sağlık. (Harita) yazısının durması uygun olur. Çünkü bu yazı ile sayfa içi harita açılıyor ve epey kullanışlı.--i.e.msj 11:24, 30 Mayıs 2013 (UTC)
str repc etkili oluyor ancak, Coord/link, Coord, Coord/input/d ve Coord/input/dec] şablonlarındaki tüm yön bağlantılarına uygulanması gerekiyor. Ben birisine uyguladım ve doğru sonucu yine aldım. Fakat muhtemelen _N_ şeklinde kullanım bulan şablonda, hata aldım. Bu nedenle çoğu maddede (özellikle ülke şablonları içerisinde kullanılanlar) hata verdiğinden dolayı, tüm değişiklikleri geriye almak zorunda kaldım. Bir bilgi vereyim istedim.--i.e.msj 13:14, 30 Mayıs 2013 (UTC)
Muhtemelen str repc 50 ve daha az karakterli şablonlarda işe yaradığından dolayı, şablonu yoruyor ve çoğu zaman çıkmaza sokuyor. Az önce gerekli değişiklikleri yaptım ama, şablon aşırı uzun gözüktüğü için değişiklikleri geriye almam çok uzun sürdü. Başka yöntem bulmamız lazım. (Yoruyor dan kastım, söz konusu şablonların birbirine eklenmesi nedeniyle her halûkarda karakter sayısı 50'yi aşıyor ve böylece şablon, çalışmaz hale geliyor.) --i.e.msj 13:41, 30 Mayıs 2013 (UTC)
Modül:String'de uzunluk kısıtlaması bulunmuyor. Bu daha iyi çalışacaktır. --Superyetkinileti 15:57, 30 Mayıs 2013 (UTC)
  • Emeği geçenlerin eline sağlık. Ancak ben bu sayfanın üst kısmında hâlâ N ve E olarak görüyorum. Bilgi kutusunda ise K ve D.--RapsarEfendim? 16:29, 30 Mayıs 2013 (UTC)
Bu hâlâ ilgi bekliyor.--RapsarEfendim? 15:44, 3 Haziran 2013 (UTC)

Vikiveri ve Commons

Vitidata yani Vikiveri oldukça yavaş çalışıyor. Çoğu sayfa açılana kadar akla karayı seçiyorum. Bunun yanı sıra Commons ve Vikiveri küresel kullanımda, aynı kullanıcı adıyla bu portallara girdiğimde kullanıcı adımı tanımıyor ve yeniden giriş yapmak zorunda kalıyorum. Bu durum son iki haftadır, oldukça can sıkıcı hale geldi. Bunun nedeninin, geçtiğimiz günlerde tartışılan tüm kullanıcı adlarının benzersiz yapılarak küresel kullanımın kolaylaşması çalışmaları olduğunu düşünsem de, sanırım Commons, İngilizce Vikipedi ve Vikiveri'nin kullanıcı giriş sayfalarında da ya sadece css değişikliği yapılmış veya üye girişi bölümü tamamen değiştirilmiş. Bir diğer faktörün ise commons ve vikiveri'nin farklı alan adı kullanması olduğunu düşünüyorum. wikipqedia.org ana alan adına bağlı, alt alan adlarında herhangi bir sorun yaşamıyorum. Acaba rica etsem, İngilizce'si iyi birisi bu durumu söz konusu sitelerde veya meta'da dile getirebilir mi? Çünkü bu durum, kullanıcıların interviki ekleyeceği varsa da eklememesine veya resim yüklememesine neden oluyor. Şunu da belirtmeliyim ki; bu sorun özelikle söz konusu sitelere ilk girişte oluşuyor. Aynı gün içerisinde tarayıcı önbelleği silinmezse, biraz daha hızlı açılıyor. Teşekkürler.--i.e.msj 10:18, 3 Haziran 2013 (UTC)

Ben Vikidata'da hiç sorun yaşamıyorum. Acaba dönem dönem mi oluyor diye biraz önce bir Interviki oluşturdum. Gayet hızlı, sorun internet bağlantı hızıyla ilgili olmasın. Mukaddimeileti 10:45, 3 Haziran 2013 (UTC)
İnternet hızım düşük fakat, dediğim gibi Vikipedi ve alt alan adı olan tüm sitelerde herhangi bir sorun yaşamıyorum.--i.e.msj 12:18, 3 Haziran 2013 (UTC)
Şöyle bir şey olabilir mi acaba. Türkçe Vikipedi vakfın Avrupa'daki serverlarında çalışıyor. IP'sine bakınca 91.198.174.0 adresi Hollanda'da görünüyor. Vikidata ise 208.80.152.0 adresinden çalışıyor ki ABD'de görülüyor. Muhtemelen Avrupa'daki serverlera daha hızlı eriyoruz. İngilizce Vikipedi de Avrupa'dan çalışıyor görünüyor. Mukaddimeileti 13:18, 3 Haziran 2013 (UTC)
Olabilir. Sizde bende sorun yok dediğinize göre, hem benim internetimin yavaşlığı hem de bu söylediğiniz konu benim gibi düşük hızda interneti olanlar için sorun oluşturuyor olabilir. Teşekkürler.--i.e.msj 13:34, 3 Haziran 2013 (UTC)
Bazen ben de sayfa açılırken sıkıntı yaşıyorum, çoğu zaman ise problem olmuyor. Trafik yoğunluğundan olabilir belki zaman zaman.--RapsarEfendim? 15:47, 3 Haziran 2013 (UTC)

Şablon:Karıştırma

Bu şablonda ilgili maddeye bağlantı verilmiyor maalesef. (bkz. biyolojik pasaport) İfadeyi çift köşeli parantez içine alabilir mi birisi lütfen? --Abuk Sabuk 21:29, 4 Haziran 2013 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--81.214.124.179 21:32, 4 Haziran 2013 (UTC)