Vikipedi:Denetçilik başvurusu/Eldarion

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Sonuç: Başarılı. Vikipedi kullanıcıları, Eldarion'un denetçi olması yönünde fikir birliği içindedir. Tebrikler, --M.M.ileti 21:40, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 30
 Destek: 29
 Karşı: 1
 Tarafsız: 0
 Oran: %96,66

Eldarion[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 20:45, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Eldarion (MesajKatkılarİstatistikler) – Denetçilerden Elmacenderesi'nin yoğunluğundan ötürü zaman ayıramaması, Ugur Başak'ın aktif olmaması, Noumenon'un tek başına yetersiz kalmasına neden olmuştur. Bu ağır yükü paylaşabileceğini, Vikipedi'ye yeterince hakim olduğunu düşünüyorum. Başarılar, kolay gelsin. Mehmet KAPLAN

Öncelikle PSamathideS'e bana göstermiş olduğu güven için teşekkür ederim. Bu konuda daha önce herhangi bir düşüncem olmamıştı ancak bahsettiği mevcut denetçilerin durumu konusunda haksız sayılmaz. Ek olarak bir oylamada belirttiğim gibi adaylıklarda ortaya konan "yeterince var" argümanı benim için "yeterince madde var,yeni madde girişi yapmayalım" argümanı ile aynı değerde. Vikipedi gibi sürekli büyüyen toplulukların ihtiyaçları zamanla arttığı ve değiştiği için bu tip ihtiyaçlara bir oran veya miktar belirlemek imkansızdır. Uzun süredir Vikipedi'de kayıtlı bir kullanıcı olarak katkıda bulunuyorum. İhtiyaç olduğunu düşündüğüm yerlerde elimi taşın altına sokmaktan çekinmedim. PSamathideS gibi toplulukta kriterleri sağladığımı düşünür ve bu yönde bir fikirbirliği oluşur ise, görevi elimden geldiği gibi yapmaya çalışırım. Bu tip oylamaların olumsuz sonuçlanması durumunda tepki gösteren biri olmadığım için, oylamanın olumlu veya olumsuz sonuçlanması Vikipedi'ye yapmış olduğum katkılarda ve burada geçirdiğim sürede herhangi bir değişiklik yaratmayacaktır. Gelen sorular dışında olumlu/olumsuz görüşlerin altına herhangi bir yorum yapma taraftarı olmadığımı da şimdiden belirtmek isterim. Sonuç olarak bu oylamanın sonucu ne olursa olsun bugüne kadar yaptığım gibi Vikipedi için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Fikir belirten herkese şimdiden teşekkür ederim. --Eldarion 18:12, 4 Ağustos 2009 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek: ilk oyu veren kişi olmaktan mutluluk duyuyorum! homonihilis'in bürokratlık adaylığındaki tartışmada da belirtildi, topluluğun güvenini kazanmış kişilerin bu görevleri alması ve işlerin aksamadan ve kimseyi fazla yormadan yürütülmesi gerekli. eldraion bu işi yapabilecek güvenilir bir kişi mi? kesinlikle. eldarion kullanıcısının bu yetkiyi almasının vikipedi'ye faydası olacak mı? kesinlikle. o halde benden destek. -- fcn (m) 18:32, 4 Ağustos 2009 (UTC)
  2. Destek Destek -  Levent İleti Katkılar   21:53, 4 Ağustos 2009 (UTC)
  3. Destek Destek --Kerem233 11:27, Ağustos 2009 (UTC)
  4. Destek Destek PSamathideS'in oylamanın gerekçesini belirten giriş cümlesi gayet haklıdır ve yerindedir; Vikipedi'nin daha fazla denetçiye ihtiyacı vardır. Göreceli bir kavram belki ama Eldarion Vikipedi'nin eskilerinden ve bu sayfalarda emeği büyük. Kurallara ve politikalara hakim bir hizmetli olarak, vandallara göz açtırmayan çabalarını beğeniyle izliyorum. Denetçilik görevini de hakkaniyetle yerine getireceğinden eminim. Sevgiler, saygılar, --M.M.ileti 11:44, 5 Ağustos 2009 (UTC)
  5. Destek Destek Artan madde ve kullanıcı sayısına koşut biçimde yeni denetçilere gerek duyulduğu görüşüne katılıyorum. Eldarion bu yetkiyi kullanabilecek iyi adaylardan biri. --Superyetkinileti 13:01, 5 Ağustos 2009 (UTC)
  6. Destek Destek Başarılar.--Aycanileti 16:32, 5 Ağustos 2009 (UTC)
  7. Destek Destek Metal M.'ye katılıyorum...--вяí¢αи76ileti 19:39, 5 Ağustos 2009 (UTC)
  8. Destek Destek Eski dostumun, vikipedi için kutsal olan bu görevi başarıyla yerine getireceğine inancım sonsuz, umarım meslektaş oluruz... e.c. 09:32, 6 Ağustos 2009 (UTC)
  9. Destek Destek Gerekçeye katılaraktan.--Sağlamcıileti 13:23, 6 Ağustos 2009 (UTC)
  10. Destek Destek M.M.'ya katılıyorum. Kaan 123 13:46, 6 Ağustos 2009 (UTC)
  11. Destek Destek Vikipedi'de bir denetçi ihtiyacı olduğu doğrudur ve Eldarion, bu boşluğu doldurabilecek en uygun isimlerden biridir. Başarılar! --Kemal K.ileti 08:22, 7 Ağustos 2009 (UTC)
  12. Destek Destek Eldarion iyi bir denetçi olabilir. Denetçilere ihtiyaç varmış, öyleyse Eldarion denetçi olabilir. --Alpagunat 18:28, 7 Ağustos 2009 (UTC)
  13. Destek Destek Denetçilere cidden ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz; şu anda aktif denetçi bir tek ben varım, diğer arkadaşlar molada... bu da hem uygun değil hem de riskli... durum böyleyken Eldarion gibi deneyimli bir kullanıcının bu göreve gelmesi Vikipedi açısından oldukça kârlı olacaktır. Kendisinin geçmişte kuklalar ve kuklacılarla uğraşmışlığı çok; bu sebeple denetçiliğin gerektirdiği bilgilere de sahip. Görevi başarıyla yerine getireceğinden şüphem yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 02:32, 8 Ağustos 2009 (UTC)
  14. Destek Destek Söylenmesi gereken her şey söylenmiş, bana destek vermek düşer. Hayırlısı olsun Viki için. - Hedda Gabler 09:03, 8 Ağustos 2009 (UTC)
  15. Destek Destek Bu kadar olumlu oy alan biri desteklenmeli. Ama bazı tartışmalarda heyecanlandığını gözlemledim. Daha sakin olmasını öneriyorum. --Azel Sevan 09:16, 8 Ağustos 2009 (UTC)
  16. Destek Destek Her yönüyle Vikipedi'ye hakim bir kullanıcı ve bu görev için aklıma gelen birkaç isimden biri.--Gökhan 10:17, 8 Ağustos 2009 (UTC)
  17. Destek Destek- Cat msj 12:54, 8 Ağustos 2009 (UTC)
  18. Destek Destek Diğer gerekçelere katılarak. Captain BradleyMesaj Sayfam
  19. Destek Destek Birinin Orkları durdurması gerek. Hain orkları algılamak için onları farkettiğinde maviye dönüşecek bir denetleme butonu çok işine yarayacaktır. --Manco Capac 19:05, 9 Ağustos 2009 (UTC)
  20. Destek Destek İyi bir Vikipedist olmasının yanı sıra eski bir öğretici. Başarılı olacağına inanıyorum. Mehmet KAPLAN
  21. Destek Destek--Vikipedist 16:01, 11 Ağustos 2009 (UTC)
  22. Destek Destek --Böcürt 18:42, 11 Ağustos 2009 (UTC)
  23. Destek Destek Deneyimli bir vikipesidt. Bu işi hakkıyla yapacağına inanıyorum. Bol şanslar dilerim. --Veritasileti 09:15, 13 Ağustos 2009 (UTC)
  24. Destek Destek-- Uzun yılardır tanıdğım takip ettiğim bir vikipedist. Söylemek istediğim politika olsun üslup olsun, kısacası vikiyi avucunun içi gibi biliyor. Deneyimine söyleyecek bir sözüm olamaz zaten. Olaylara yaklaşımındaki kullandığı üslup da geyet iyi. Ben her nekadar artık eskisi kadar aktif değilsem de, yani uzun maddeler çıkaramasamda hala her zaman okuyorum burayı. İşte bu yüzden yıllardır gösterdiği performansın bile bu görevi alması için yeterli gerekçe olduğunu düşünüyorum. ONa görevinde başarılıar şimdiden. Lucasileti 16:48, 13 Ağustos 2009 (UTC)
  25. Destek Destek üslubun önemli olduğunu düşündüm hep. lafını ulaştırmakta ya da ulaştıramamakta rol oynayan oynak bir araç.. özellikle hizmetli olduktan sonra lafımı daha da tartarak etmenin, anlayışın peşine düştüm. lakin vikipedi artık o günlerdeki küçük aile durumundan çıktı, hızla kalabalık bir mahalleye dönüştü. etrafta, uğraşmamız gereken çok fazla sorun var, inceliklere ayıracak vakit kalmayabiliyor. bu durumda bizim görevimiz, bu projeyi kazasız belasız geleceğe aktarmak. bunu yaparken herkes kendi üslubunca, meşrebince davranıyor, bunun bedellerini de o oranda ödüyor. anlatamamak, anlaşılamamak, yanlış anlaşılmak ya da yorgunluk ya da bezginlik.. bütün bunları söylememin nedeni şu: eldarion her zaman politikalar doğrultusunda hareket eden bir kullanıcı/hizmetli oldu. aldığı eleştiriler sadece üslubu, yaklaşımı yüzündendi. şimdi, yukarda söylediklerimin ışığında, aslolanın uygulanmasında en ufak bir ihlalini görmediğim eldarion'un denetçiliğine elbette destek veriyorum. sen haklıymışsın eldarion. --ki bl 08:35, 14 Ağustos 2009 (UTC)
  26. Destek Destek --TurkishPower --TurkishPower 19:25, 15 Ağustos 2009 (UTC)
  27. Destek Destek Uzun süredir sadece okuyucu olarak takip ettiğim vikipedinin eski bir kullanıcısı olarak söz konusu yetki denetçilik olunca Eldarion'u destekliyorum. Tecrübesine, yılmaz gayretine, çalışkan bir vikipedist olmasına binaen... --maderibeyzaileti 22:18, 15 Ağustos 2009 (UTC)
  28. Destek Destek--TOBB ETÜ 22:21, 15 Ağustos 2009 (UTC)
  29. Destek Destek Eldarion, öncelikle uzun süredir Vikipedi'ye katkı sağlayan bir kullanıcıdır. Denetçi olmasının uygun olduğunu düşünüyorum.--Ugur Basakmesaj 08:02, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı Karşı Bir kullanıcı "bazı tartışmalarda heyecanlandığını gözlemledim" demiş. Ben bu konuda dertliyim, tartışma sırasında engellenmiştim (bknz Tartışma:Zaman_(gazete)#Ansiklopedik İçerik) ve bu sebeple hizmetli'yi şikayet de etmiştim(bknz VP:Ş/H#Kullanıcı:Eldarion 2) . "Bir tartışmada avantaj kazanmak için engelleme fonksiyonunun kullanılması yasaktır. Hizmetliler, herhangi bir tartışmada kendileriyle beraber bulunan herhangi bir kullanıcıyı engelleyemezler." ve "Hiçbir hizmetli kişisel sebeplerden, Engelleme Politikasında belirtilmeyen bir sebepten veya keyfi olarak hiçbir kullanıcı veya anonim IP adresini engelleyemez." maddelerine dayanarak. Wikinin engelleme hakkındaki politikaları
-Diğer kullanıcılara ve onların bakış açılarına karşı saygılı olun. Bunun öncelikli anlamı şudur: Bir anlaşmazlık durumunda hemen değişiklikleri geri almayın. Birisi size göre hatalı veya önyargılı değişiklik yaptığında, değişikliği geri almaktan ziyade, geliştirme yolunu seçin
-Aksini kanıtlayacak açık kanıtlarınız olmadıkça karşınızdakinin iyi niyetle davrandığını varsayın
-Bazı kullanıcılar, diğer kullanıcıların tartışma sayfasında "konuşarak çözelim" fikrini kabul etmeyip, herkesin karşı çıktığı o değişikliği kendi bildiği gibi yapmakta ısrarcı olabilir. Bu hayıflanılacak bir durumdur ama vandalizm kapsamına girmez. Başka yollar ile çözülür.
gibi maddeler wikinin ne kadar esnek, kullanıcıları kazanmaya çalışan bir politikaya sahip olduğunu göstermekte iken karşılaştığım sert uygulamayı sert ve haksız bulmuştum/bulmaktayım, hem de vandalizm sebebi ile engellendim. Ayrıca tartışma sırasında mesaj sayfam da birbiri ardına uyarı mesajları ile dolmuştu. Bu arada "Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vandal olmayın, engellenirsiniz" şeklindeki mesajı hala komik buluyorum "hoşgeldiniz" burada sanki hoş gidiniz gibi duruyor.
    • Özetle benim bu yazdıklarım oylamada bir şey ifade etmeyecek gibi olsa da hizmetlinin biraz daha hoşgörülü, politikaları gözeten, üşenmeden gerekçeleri ile birlikte diğer kullanıcıları aydınlatan bir tutum takınması gerektiğini düşünüyorum. Bakınız hizmetli şikayet sayfasında benden başka iki kullanıcı daha hizmetli hakkında şikayette bulunmuş. Yani şikayet edenler bir şekilde haksızlık olduğunu düşünüyor; demek ki ortada bir sorun var. Ben bu yazdıklarımı "tarafsız" bölümü altına da yazmayı düşündüm. Sonuçta benim Eldarion ile kişisel bir sorunum yok ve X şahsı olmuş Y şahsı olmuş fark etmez, yeter ki wiki politikaları uygulansın. Altaz 23:58, 10 Ağustos 2009 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Kullanıcı yorumları[kaynağı değiştir]

Adaylık hakkında aday bilgilendirilmeli. İyi vikiler..--C. Jones msj 17:50, 4 Ağustos 2009 (UTC)

Bilgilendirildi. --Yabancımsj 17:58, 4 Ağustos 2009 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.