UEFA Şampiyonlar Ligi hat trickleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Lionel Messi UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok hat-trick yapan oyuncu ve bir maçta beş gol atan iki oyuncudan birisidir.

UEFA Şampiyonlar Ligi hat trickleri listesi, herhangi bir UEFA Şampiyonlar Ligi maçında üç veya daha fazla gol atan (hat trick yapan) oyuncuları içerir. Turnuvanın başladığı 1992 yılından bu yana, 32 ülkeden 76 oyuncu 15 farklı ligde mücadele eden 42 farklı kulüp için toplam 93 kez, tek bir maçta üç (hat trick) veya daha fazla gol attı. Juul Ellerman, 16 Eylül 1992 tarihinde PSV'nin Žalgiris'e karşı elde ettiği 6-0'lık galibiyette, attığı üç gol ile ilk hat trick yapan oyuncu oldu.

On bir oyuncu bir maçta üçten çok gol atarken, yalnızca Lionel Messi iki defa bir maçta üçten çok gol atmayı başardı. Messi ve Luiz Adriano, bir maçta beş gol atma başarısı gösteren iki oyuncu oldu.[1][2] Marco van Basten, Simone Inzaghi, Dado Pršo, Ruud van Nistelrooy, Andriy Şevçenko, Bafétimbi Gomis, Mario Gómez, Robert Lewandowski, Zlatan Ibrahimović ve Cristiano Ronaldo ise bugüne kadar bir maçta üçten fazla gol atan diğer on oyuncuydu. Diğer taraftan Messi, Şampiyonlar Ligi'nde beş kez üç veya daha fazla gol atma başarısı gösteren tek oyuncuydu.[3] Filippo Inzaghi ve Mario Gómez bu başarıyı üç kez,[4] Andrew Cole, Michael Owen, Cristiano Ronaldo, Samuel Eto'o, Marco Simone, Ruud van Nistelrooy, Roy Makaay, Roberto Soldado, Didier Drogba, Adriano, Luiz Adriano ve Andriy Şevçenko ise iki kez tekrarladı.[5][6] Sekiz oyuncu; Filippo Inzaghi (Juventus ve Milan), Owen (Liverpool ve Manchester United), Eto'o (Barcelona ve Internazionale), Simone (Milan ve Monaco), Van Nistelrooy (PSV ve Manchester United), Makaay (Deportivo de La Coruña ve Bayern München), Şevçenko (Dinamo Kyiv ve Milan), Drogba (Marseille ve Chelsea) ve Lewandowski (Borussia Dortmund ve Bayern München); iki veya daha fazla farklı kulüpte hat trick yaptı.[6]

Adriano, Gómez, Soldado ve Cristiano Ronaldo art arda iki Şampiyonlar Ligi sezonunda hat trick yapma başarısı gösteren oyunculardır. Owen'ın Liverpool formasıyla 22 Ekim 2002 tarihinde yaptığı ilk hat trick ile 8 Aralık 2009 tarihinde Manchester United formasıyla yaptığı ikinci hat tricki arasındaki 8 yıllık süre, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir oyuncu tarafından yapılan iki hat trick arasındaki en uzun süre oldu. Luiz Adriano'nun, Şahtar Donetsk formasıyla 2014-15 sezonunda, 21 Ekim ve 5 Kasım tarihlerinde BATE Borisov takımına karşı art arda yaptığı hat trick bir oyuncu tarafından yapılan iki hat trick arasındaki en kısa süre oldu.[7] Bugüne kadar yalnızca iki oyuncu aynı sezon içerisinde hat trick yapma başarısı gösterdi. Lionel Messi, 2011-12 sezonunda Barcelona formasıyla, ilki 1 Kasım 2011'de ve ikincisi altı ay sonra 7 Mart 2012'de[8] ve Mario Gómez ise Bayern München formasıyla ilki 2 Kasım 2011'de ve dört gol attığı ikincisi 13 Mart 2012'de olmak üzere aynı sezonda iki kez hat trick yaptı.[9] 8 Aralık 2015 tarihinde Real Madrid'in Malmö takımını 8-0 mağlup ettiği karşılaşmada Cristiano Ronaldo 4, Karim Benzema ise 3 gol kaydetti ve böylece Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir maçta aynı takımdan iki farklı oyuncu hat trick yapmış oldu.[10] Bafétimbi Gomis, Lyon formasıyla 7 Aralık 2011 tarihinde Dinamo Zagreb'e karşı 7 dakikada attığı 3 gol ile Şampiyonlar Ligi'nin en hızlı hat trickini yaptı.[11][12]

Şampiyonlar Ligi'nde 18 yıl 114 günlükken Real Madrid formasıyla Ferencváros'a karşı hat trick yapan Raúl, organizasyonun tarihinde hat trick yapan en genç futbolcudur.[13] Wayne Rooney de 18 yaşında Manchester United formasıyla Fenerbahçe'ye karşı hat trick yaptı.[14]

2004-05 ve 2013-14 sezonları 8 kez ile bir sezonda en çok hat trick yapılan sezonlardır.

Hat trickler[değiştir | kaynağı değiştir]

Raúl
Raúl, 18 yaşındayken hat trick yaptı.
Van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy, PSV ve Manchester United takımlarında hat trick yaptı.
Şevçenko
Andriy Şevçenko iki takımda hat trick yaptı.
Owen
Michael Owen, iki ezeli rakip olan Liverpool ve Manchester United takımlarında hat trick yaptı.
Inzaghi
Filippo Inzaghi, üç kez hat trick yapan ilk oyuncu oldu.
Gomez
Mario Gómez, Bayern München formasıyla üç kez hat trick yaptı.
Bomis
Bafétimbi Gomis, Şampiyonlar Ligi'ndeki en hızlı hat tricki yapan oyuncudur.
Ronaldo
Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste iki sezon hat trick yapan dört oyuncudan biridir.
Neymar
Neymar, hat trick yapan dokuzuncu Brezilyalıdır.

17 Aralık 2017 itibarıyla[15]

Anahtar
4 Oyuncu dört gol attı.
5 Oyuncu beş gol attı.

Not: Skor kısmında oyuncunun takımının attığı goller ilk sırada yazılmıştır.

Milliyet Oyuncu Takımı Rakip Sonuç Tarih Kaynak
 Hollanda Ellerman, JuulJuul Ellerman Hollanda PSV Litvanya Žalgiris 6-0 01992-9-16 16 Eylül 1992 [16]
 Brezilya Romário Hollanda PSV Yunanistan AEK 5-0 01992-11-04 4 Kasım 1992 [17]
 Hollanda van Basten, MarcoMarco van Basten4 İtalya Milan İsveç IFK Göteborg 4-0 01992-11-25 25 Kasım 1992 [18]
 Fransa Sauzée, FranckFranck Sauzée Fransa Marseille Rusya ÇSKA Moskva 6-0 01993-3-17 17 Mart 1993 [19]
 Rusya Rodiyonov, SergeySergey Rodiyonov Rusya Spartak Moskva Letonya Skonto 5-0 01993-9-15 15 Eylül 1993 [20]
 Almanya Hobsch, BerndBernd Hobsch Almanya Werder Bremen Beyaz Rusya Dinamo Minsk 5-2 01993-9-16 16 Eylül 1993 [21]
 Belçika Nilis, LucLuc Nilis Belçika Anderlecht Finlandiya HJK Helsinki 3-0 01993-9-29 29 Eylül 1993 [22]
 Finlandiya Litmanen, JariJari Litmanen Hollanda Ajax Macaristan Ferencváros 5-1 01995-9-27 27 Eylül 1995 [23]
 İspanya González, RaúlRaúl González İspanya Real Madrid Macaristan Ferencváros 6-1 01995-10-18 18 Ekim 1995 [24]
 İngiltere Newell, MikeMike Newell İngiltere Blackburn Rovers Norveç Rosenborg 4-1 01995-12-06 6 Aralık 1995 [25]
 İtalya Simone, MarcoMarco Simone İtalya Milan Norveç Rosenborg 4-1 01996-9-25 25 Eylül 1996 [26]
 Kolombiya Asprilla, FaustinoFaustino Asprilla İngiltere Newcastle United İspanya Barcelona 3-2 01997-9-17 17 Eylül 1997 [27]
 Ukrayna Şevçenko, AndriyAndriy Şevçenko Ukrayna Dinamo Kyiv İspanya Barcelona 4-0 01997-11-05 5 Kasım 1997 [28]
 İngiltere Cole, AndrewAndrew Cole İngiltere Manchester United Hollanda Feyenoord 3-1 01997-11-05 5 Kasım 1997 [29]
 İtalya Inzaghi, FilippoFilippo Inzaghi İtalya Juventus Ukrayna Dinamo Kyiv 4-1 01998-3-18 18 Mart 1998 [30]
 İtalya Del Piero, AlessandroAlessandro Del Piero İtalya Juventus Fransa Monaco 4-1 01998-4-01 1 Nisan 1998 [31]
 Norveç Rushfeldt, SigurdSigurd Rushfeldt Norveç Rosenborg Türkiye Galatasaray 3-0 01998-10-21 21 Ekim 1998 [32]
 Hollanda van Nistelrooy, RuudRuud van Nistelrooy Hollanda PSV Finlandiya HJK Helsinki 3-1 01998-11-25 25 Kasım 1998 [33]
 Almanya Rösler, UweUwe Rösler Almanya Kaiserslautern Finlandiya HJK Helsinki 5-2 01998-12-09 9 Aralık 1998 [34]
 Rusya Tihonov, AndreyAndrey Tihonov Rusya Spartak Moskva Hollanda Willem II 3-1 01999-9-15 15 Eylül 1999 [35]
 İtalya Inzaghi, SimoneSimone Inzaghi4 İtalya Lazio Fransa Marseille 5-1 02000-3-14 14 Mart 2000 [36]
 İspanya López, GerardGerard López İspanya Valencia İtalya Lazio 5-2 02000-4-05 5 Nisan 2000 [37]
 İngiltere Cole, AndrewAndrew Cole İngiltere Manchester United Belçika Anderlecht 5-1 02000-9-13 13 Eylül 2000 [38]
 İtalya Inzaghi, FilippoFilippo Inzaghi İtalya Juventus Almanya Hamburg 4-4 02000-9-13 13 Eylül 2000 [39]
 Norveç Johnsen, FrodeFrode Johnsen Norveç Rosenborg İsveç Helsingborg 6-1 02000-8-26 26 Ağustos 2000 [40]
 İtalya Simone, MarcoMarco Simone Fransa Monaco Avusturya Sturm Graz 5-0 02000-9-27 27 Eylül 2000 [41]
 Brezilya Rivaldo İspanya Barcelona İtalya Milan 3-3 02000-10-18 18 Ekim 2000 [42]
 Arjantin López, ClaudioClaudio López İtalya Lazio Ukrayna Şahtar Donetsk 5-1 02000-10-25 25 Ekim 2000 [43]
 Uruguay Pandiani, WalterWalter Pandiani İspanya Deportivo de La Coruña Fransa Paris Saint-Germain 4-3 02001-3-07 7 Mart 2001 [44]
 Sırbistan Đorđević, PredragPredrag Đorđević Yunanistan Olympiakos Almanya Bayer Leverkusen 6-2 02002-9-18 18 Eylül 2002 [45]
 Hollanda Makaay, RoyRoy Makaay İspanya Deportivo de La Coruña Almanya Bayern München 3-2 02002-9-18 18 Eylül 2002 [46]
 İtalya Inzaghi, FilippoFilippo Inzaghi İtalya Milan İspanya Deportivo de La Coruña 4-0 02002-9-24 24 Eylül 2002 [47]
 Nijerya Yakubu İsrail Makkabi Hayfa Yunanistan Olympiakos 3-0 02002-9-24 24 Eylül 2002 [48]
 İngiltere Owen, MichaelMichael Owen İngiltere Liverpool Rusya Spartak Moskva 3-1 02002-10-22 22 Ekim 2002 [49]
 Fransa Henry, ThierryThierry Henry İngiltere Arsenal İtalya Roma 3-1 02002-11-27 27 Kasım 2002 [50]
 İngiltere Shearer, AlanAlan Shearer İngiltere Newcastle United Almanya Bayer Leverkusen 3-1 02003-2-26 26 Şubat 2003 [51]
 Brezilya Ronaldo İspanya Real Madrid İngiltere Manchester United 3-4 02003-4-23 23 Nisan 2003 [52]
 Fildişi Sahili Drogba, DidierDidier Drogba Fransa Marseille Sırbistan Partizan 3-0 02003-10-01 1 Ekim 2003 [53]
 Hırvatistan Pršo, DadoDado Pršo4 Fransa Monaco İspanya Deportivo de La Coruña 8-3 02003-11-05 5 Kasım 2003 [54]
 Hollanda Makaay, RoyRoy Makaay Almanya Bayern München Hollanda Ajax 4-0 02004-9-28 28 Eylül 2004 [55]
 İngiltere Rooney, WayneWayne Rooney İngiltere Manchester United Türkiye Fenerbahçe 6-2 02004-9-28 28 Eylül 2004 [56]
 Hırvatistan Klasnić, IvanIvan Klasnić Almanya Werder Bremen Belçika Anderlecht 5-1 02004-11-02 2 Kasım 2004 [57]
 Hollanda van Nistelrooy, RuudRuud van Nistelrooy4 İngiltere Manchester United Çek Cumhuriyeti Sparta Praha 4-1 02004-11-03 3 Kasım 2004 [58]
 Rusya Semak, SergeySergey Semak Rusya ÇSKA Moskva Fransa Paris Saint-Germain 3-1 02004-12-07 7 Aralık 2004 [59]
 Türkiye Şanlı, TuncayTuncay Şanlı Türkiye Fenerbahçe İngiltere Manchester United 3-0 02004-12-08 8 Aralık 2004 [60]
 Fransa Wiltord, SylvainSylvain Wiltord Fransa Lyon Almanya Werder Bremen 7-2 02005-3-08 8 Mart 2005 [61]
 Brezilya Adriano İtalya Internazionale Portekiz Porto 3-1 02005-3-15 15 Mart 2005 [62]
 İtalya Iaquinta, VincenzoVincenzo Iaquinta İtalya Udinese Yunanistan Panathinaikos 3-0 02005-9-14 14 Eylül 2005 [63]
 Brezilya Ronaldinho İspanya Barcelona İtalya Udinese 4-1 02005-9-27 27 Eylül 2005 [64]
 Kamerun Eto'o, SamuelSamuel Eto'o İspanya Barcelona Yunanistan Panathinaikos 5-0 02005-11-02 2 Kasım 2005 [65]
 Ukrayna Şevçenko, AndriyAndriy Şevçenko4 İtalya Milan Türkiye Fenerbahçe 4-0 02005-11-23 23 Kasım 2005 [66]
 Brezilya Adriano İtalya Internazionale Slovakya Artmedia Petržalka 4-0 02005-11-23 23 Kasım 2005 [67]
 Gürcistan Kobiaşvili, LevanLevan Kobiaşvili Almanya Schalke 04 Hollanda PSV 3-0 02005-11-23 23 Kasım 2005 [68]
 İspanya Morientes, FernandoFernando Morientes İspanya Valencia Yunanistan Olympiakos 4-2 02006-9-12 12 Eylül 2006 [69]
 Fildişi Sahili Drogba, DidierDidier Drogba İngiltere Chelsea Bulgaristan Levski Sofiya 3-1 02006-9-27 27 Eylül 2006 [70]
 Brezilya Kaká İtalya Milan Belçika Anderlecht 4-1 02006-11-01 1 Kasım 2006 [71]
 İsrail Benayun, YosiYosi Benayun İngiltere Liverpool Türkiye Beşiktaş 8-0 02007-11-06 6 Kasım 2007 [72]
 İspanya Llorente, JosebaJoseba Llorente İspanya Villarreal Danimarka Aalborg 6-3 02008-10-21 21 Ekim 2008 [73]
 Brezilya Jádson Ukrayna Şahtar Donetsk İsviçre Basel 5-0 02008-11-26 26 Kasım 2008 [74]
 Brezilya Grafite Almanya Wolfsburg Rusya ÇSKA Moskva 3-1 02009-9-15 15 Eylül 2009 [75]
 İngiltere Owen, MichaelMichael Owen İngiltere Manchester United Almanya Wolfsburg 3-1 02009-12-08 8 Aralık 2009 [76]
 Danimarka Bendtner, NicklasNicklas Bendtner İngiltere Arsenal Portekiz Porto 5-0 02010-3-09 9 Mart 2010 [77]
 Arjantin Messi, LionelLionel Messi4 İspanya Barcelona İngiltere Arsenal 4-1 02010-4-06 6 Nisan 2010 [78]
 Hırvatistan Olić, IvicaIvica Olić Almanya Bayern München Fransa Lyon 3-0 02010-4-27 27 Nisan 2010 [79]
 Kamerun Eto'o, SamuelSamuel Eto'o İtalya Internazionale Almanya Werder Bremen 4-0 02010-9-29 29 Eylül 2010 [80]
 Galler Bale, GarethGareth Bale İngiltere Tottenham Hotspur İtalya Internazionale 3-4 02010-10-20 20 Ekim 2010 [81]
 Fransa Gignac, André-PierreAndré-Pierre Gignac Fransa Marseille Slovakya MŠK Žilina 7-0 02010-11-03 3 Kasım 2010 [82]
 Almanya Gómez, MarioMario Gómez Almanya Bayern München Romanya CFR Cluj 4-0 02010-11-03 3 Kasım 2010 [83]
 Fransa Benzema, KarimKarim Benzema İspanya Real Madrid Fransa Auxerre 4-0 02010-12-08 8 Aralık 2010 [84]
 Arjantin Messi, LionelLionel Messi İspanya Barcelona Çek Cumhuriyeti Viktoria Plzeň 4-0 02011-11-01 1 Kasım 2011 [85]
 Almanya Gómez, MarioMario Gómez Almanya Bayern München İtalya Napoli 3-2 02011-11-02 2 Kasım 2011 [86]
 İspanya Soldado, RobertoRoberto Soldado İspanya Valencia Belçika Genk 7-0 02011-11-23 23 Kasım 2011 [87]
 Fransa Gomis, BafétimbiBafétimbi Gomis4 Fransa Lyon Hırvatistan Dinamo Zagreb 7-1 02011-12-07 7 Aralık 2011 [88]
 Arjantin Messi, LionelLionel Messi5 İspanya Barcelona Almanya Bayer Leverkusen 7-1 02012-3-07 7 Mart 2012 [89]
 Almanya Gómez, MarioMario Gómez4 Almanya Bayern München İsviçre Basel 7-0 02012-3-13 13 Mart 2012 [90]
 Portekiz Ronaldo, CristianoCristiano Ronaldo İspanya Real Madrid Hollanda Ajax 4-1 02012-10-03 3 Ekim 2012 [91]
 İspanya Soldado, RobertoRoberto Soldado İspanya Valencia Beyaz Rusya BATE Borisov 3-0 02012-10-23 23 Ekim 2012 [92]
 Peru Pizarro, ClaudioClaudio Pizarro Almanya Bayern München Fransa Lille 6-1 02012-11-07 7 Kasım 2012 [93]
 Türkiye Yılmaz, BurakBurak Yılmaz Türkiye Galatasaray Romanya CFR Cluj 3-1 02012-11-07 7 Kasım 2012 [94]
 Portekiz Rui Pedro Romanya CFR Cluj Portekiz Braga 3-1 02012-11-20 20 Kasım 2012 [95]
 Brezilya Luiz Adriano Ukrayna Şahtar Donetsk Danimarka Nordsjælland 5-2 02012-11-20 20 Kasım 2012 [96]
 Polonya Lewandowski, RobertRobert Lewandowski4 Almanya Borussia Dortmund İspanya Real Madrid 4-1 02013-4-24 24 Nisan 2013 [97]
 Portekiz Ronaldo, CristianoCristiano Ronaldo İspanya Real Madrid Türkiye Galatasaray 6-1 02013-9-17 17 Eylül 2013 [98]
 Arjantin Messi, LionelLionel Messi İspanya Barcelona Hollanda Ajax 4-0 02013-9-18 18 Eylül 2013 [99]
 Yunanistan Mitroğlu, KostasKostas Mitroğlu Yunanistan Olympiakos Belçika Anderlecht 3-0 02013-10-02 2 Ekim 2013 [100]
 İsveç Ibrahimović, ZlatanZlatan Ibrahimović4 Fransa Paris Saint-Germain Belçika Anderlecht 5-0 02013-10-23 23 Ekim 2013 [101]
 İspanya Negredo, ÁlvaroÁlvaro Negredo İngiltere Manchester City Rusya ÇSKA Moskva 5-2 02013-11-05 5 Kasım 2013 [102]
 Şili Vidal, ArturoArturo Vidal İtalya Juventus Danimarka København 3-1 02013-11-27 27 Kasım 2013 [103]
 Brezilya Neymar İspanya Barcelona İskoçya Celtic 6-1 02013-12-11 11 Aralık 2013 [104]
 Hollanda van Persie, RobinRobin van Persie İngiltere Manchester United Yunanistan Olympiakos 3-0 02014-3-19 19 Mart 2014 [105]
 Cezayir Brahimi, YacineYacine Brahimi Portekiz Porto Beyaz Rusya BATE Borisov 6-0 02014-9-17 17 Eylül 2014 [106]
 İngiltere Welbeck, DannyDanny Welbeck İngiltere Arsenal Türkiye Galatasaray 4-1 02014-10-01 1 Ekim 2014 [107]
 Brezilya Luiz Adriano5 Ukrayna Şahtar Donetsk Beyaz Rusya BATE Borisov 7-0 02014-10-21 21 Ekim 2014 [108]
 Brezilya Luiz Adriano Ukrayna Şahtar Donetsk Beyaz Rusya BATE Borisov 5-0 02014-11-05 5 Kasım 2014 [109]
 Arjantin Messi, LionelLionel Messi İspanya Barcelona Kıbrıs Cumhuriyeti APOEL 4-0 02014-11-25 25 Kasım 2014 [110]
 Arjantin Agüero, SergioSergio Agüero İngiltere Manchester City Almanya Bayern München 3-2 02014-11-25 25 Kasım 2014 [111]
 Hırvatistan Mandžukić, MarioMario Mandžukić İspanya Atlético Madrid Yunanistan Olympiakos 4-0 02014-11-26 26 Kasım 2014 [112]
 Portekiz Ronaldo, CristianoCristiano Ronaldo İspanya Real Madrid Ukrayna Şahtar Donetsk 4-0 02015-9-15 15 Eylül 2015 [113]
 Polonya Lewandowski, RobertRobert Lewandowski Almanya Bayern München Hırvatistan Dinamo Zagreb 5-0 02015-9-29 29 Eylül 2015 [114]
 Portekiz Ronaldo, CristianoCristiano Ronaldo4 İspanya Real Madrid İsveç Malmö FF 8-0 02015-12-08 08 Aralık 2015 [115]
 Fransa Benzema, KarimKarim Benzema İspanya Real Madrid İsveç Malmö FF 8-0 02015-12-08 08 Aralık 2015 [116]
 Fransa Giroud, OlivierOlivier Giroud İngiltere Arsenal Yunanistan Olympiakos 3-0 02015-12-09 09 Aralık 2015 [117]
 Portekiz Ronaldo, CristianoCristiano Ronaldo İspanya Real Madrid Almanya Wolfsburg 3–0 02016-4-12 12 Nisan 2016 [118]
 Arjantin Messi, LionelLionel Messi İspanya Barcelona İskoçya Celtic 7–0 02016-9-13 13 Eylül 2016 [119]
 Arjantin Agüero, SergioSergio Agüero İngiltere Manchester City Almanya Borussia Mönchengladbach 4–0 02016-9-14 14 Eylül 2016 [120]

Birden fazla hat trickler[değiştir | kaynağı değiştir]

Luiz Adriano
Luiz Adriano, iki hafta arayla peş peşe hat trick yapan ilk oyuncudur.

Aşağıdaki tabloda iki ve daha fazla hat trick yapan oyuncuların kaydettikleri hat trick sayıları listelenmiştir.

Sıra Milliyet Oyuncu Hat trickler
1  Arjantin Lionel Messi
6
2  Portekiz Cristiano Ronaldo
6
3  Almanya Mario Gómez 3
 İtalya Filippo Inzaghi
 Brezilya Luiz Adriano
6  Brezilya Adriano 2
 Fransa Karim Benzema
 İngiltere Andrew Cole
 Fildişi Sahili Didier Drogba
 Kamerun Samuel Eto'o
 Hollanda Roy Makaay
 İngiltere Michael Owen
 İtalya Marco Simone
 Ukrayna Andriy Şevçenko
 İspanya Roberto Soldado
 Hollanda Ruud van Nistelrooy
 Polonya Robert Lewandowski

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Lionel Messi scores 5 goals in CL". ESPN. 8 Mart 2012. 29 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/RbCNi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  2. ^ "Luiz Adriano the five-goal hero". FourFourTwo. 21 Ekim 2014. 21 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/rboLo. Erişim tarihi: 21 Ekim 2014. 
  3. ^ Saura, David (18 Eylül 2013). "Messi becomes first player to score 4 hat-tricks in the Champions League". FC Barcelona resmî sitesi. 20 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/6JUnt. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  4. ^ Carr, Paul (18 Eylül 2013). "Messi hat-trick highlights Wednesday action". ESPN. 2 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/8biFq. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  5. ^ "All time hat tricks UEFA Champions League". StatBunker. 2 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/zTW6a. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  6. ^ a b "UEFA Champions League Hat-Tricks from 1992-93 to 2013-14". My Football Facts. 2 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/KDihs. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  7. ^ "Shakhtar Donetsk thump BATE Borisov 5-0". Sky Sports. 5 Kasım 2014. 6 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/rRj5S. Erişim tarihi: 5 Kasım 2014. 
  8. ^ Mohamed, Majid (7 Ocak 2013). "Barcelona's Lionel Messi becomes most decorated player in history after winning unprecedented fourth straight Ballon d'Or". The Independent. 20 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/5VKiw. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  9. ^ Holden, Kit (20 Mart 2012). "What might have been had Mario Gómez left Bayern Munich for Liverpool?". The Independent. 2 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/clWIc. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  10. ^ "Şampiyonlar Ligi Benzema'nın işi". Mackolik.com. 9 Aralık 2015. 15 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/Ycfkm. 
  11. ^ "Gomis usurps Newell with fastest hat-trick". Four Four Two. 7 Aralık 2011. http://www.fourfourtwo.com/news/gomis-usurps-newell-fastest-hat-trick. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  12. ^ "Bafetimbi Gomis scores four goals to stun Dinamo Zagreb". BBC. 7 Aralık 2011. 2 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/VmDsK. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  13. ^ Martinez, Antonio (11 Mayıs 2013). "Great Uefa Champions League Hat Tricks". Sporting Life. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/Lqntw. Erişim tarihi: 21 Mart 2014. 
  14. ^ "Man Utd 6-2 Fenerbahce". BBC. 28 Eylül 2004. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/izee. Erişim tarihi: 21 Mart 2014. 
  15. ^ "Champions League Statistics: Most goals by a player per game". World Football. 22 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/oEyuG. Erişim tarihi: 21 Mart 2014. 
  16. ^ "UEFA Champions League 1992/93 - History - PSV-FK Žalgiris Vilnius". UEFA resmî sitesi. 16 Eylül 1992. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1992/matches/round=47/match=6239/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  17. ^ "UEFA Champions League 1992/93 - History - PSV-AEK". UEFA resmî sitesi. 4 Kasım 1992. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1992/matches/round=48/match=6641/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  18. ^ "UEFA Champions League 1992/93 - History - Milan-Göteborg". UEFA resmî sitesi. 25 Kasım 1992. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1992/matches/round=51/match=6901/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  19. ^ "UEFA Champions League 1992/93 - History - Marseille-CSKA Moskva". UEFA resmî sitesi. 17 Mart 1993. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1992/matches/round=51/match=6872/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  20. ^ "UEFA Champions League 1993/94 - History - Skonto-Spartak Moskva". UEFA resmî sitesi. 15 Eylül 1993. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1993/matches/round=53/match=50280/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  21. ^ "UEFA Champions League 1993/94 - History - Bremen-Dinamo Minsk". UEFA resmî sitesi. 16 Eylül 1993. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1993/matches/round=53/match=50256/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  22. ^ "UEFA Champions League 1993/94 - History - Anderlecht-HJK". UEFA resmî sitesi. 29 Eylül 1993. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1993/matches/round=53/match=50271/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  23. ^ "UEFA Champions League 1995/96 - History - Ferencváros-Ajax". UEFA resmî sitesi. 27 Eylül 1995. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1995/matches/round=70/match=52146/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  24. ^ "UEFA Champions League 1995/96 - History - Real Madrid-Ferencváros". UEFA resmî sitesi. 18 Ekim 1995. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1995/matches/round=70/match=52149/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  25. ^ "UEFA Champions League 1995/96 - History - Blackburn-Rosenborg". UEFA resmî sitesi. 6 Aralık 1995. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1995/matches/round=70/match=52131/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  26. ^ "UEFA Champions League 1996/97 - History - Rosenborg-Milan". UEFA resmî sitesi. 25 Eylül 1996. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1996/matches/round=76/match=53109/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  27. ^ "UEFA Champions League 1997/98 - History - Newcastle-Barcelona". UEFA resmî sitesi. 16 Eylül 1997. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1997/matches/round=1141/match=54395/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  28. ^ "UEFA Champions League 1997/98 - History - Barcelona-Dynamo Kyiv". UEFA resmî sitesi. 5 Kasım 1997. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1997/matches/round=1141/match=54438/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  29. ^ "UEFA Champions League 1997/98 - History - Feyenoord-Man. United". UEFA resmî sitesi. 5 Kasım 1997. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1997/matches/round=1141/match=54430/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  30. ^ "UEFA Champions League 1997/98 - History - Dynamo Kyiv-Juventus". UEFA resmî sitesi. 18 Mart 1998. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1997/matches/round=1167/match=54565/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  31. ^ "UEFA Champions League 1997/98 - History - Juventus-Monaco". UEFA resmî sitesi. 1 Nisan 1992. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1997/matches/round=1168/match=54817/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  32. ^ "UEFA Champions League 1998/99 - History - Rosenborg- Galatasaray". UEFA resmî sitesi. 21 Ekim 1998. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1998/matches/round=1211/match=55738/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  33. ^ "UEFA Champions League 1998/99 - History - HJK-PSV". UEFA resmî sitesi. 25 Kasım 1998. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1998/matches/round=1211/match=55770/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  34. ^ "UEFA Champions League 1998/99 - History - Kaiserslautern-HJK". UEFA resmî sitesi. 9 Aralık 1992. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1998/matches/round=1211/match=55783/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  35. ^ "UEFA Champions League 1999/00 - History - Willem II-Spartak Moskva". UEFA resmî sitesi. 15 Eylül 1999. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1999/matches/round=1286/match=57125/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  36. ^ "UEFA Champions League 1999/00 - History - Lazio-Marseille". UEFA resmî sitesi. 4 Mart 2000. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1999/matches/round=1287/match=57635/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  37. ^ "UEFA Champions League 1999/00 - History - Valencia-Lazio". UEFA resmî sitesi. 5 Nisan 2000. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1999/matches/round=1288/match=63653/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  38. ^ "UEFA Champions League 2000/01 - History - Man United- Anderlecht". UEFA resmî sitesi. 13 Eylül 2000. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2000/matches/round=1481/match=65985/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  39. ^ "UEFA Champions League 2000/01 - History - Hamburg-Juventus". UEFA resmî sitesi. 13 Eylül 2000. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2000/matches/round=1481/match=65960/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  40. ^ "UEFA Champions League 2000/01 - History - Rosenborg- Helsingborg". UEFA resmî sitesi. 16 Eylül 2000. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2000/matches/round=1481/match=65977/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  41. ^ "UEFA Champions League 2000/01 - History - Monaco-Sturm". UEFA resmî sitesi. 27 Eylül 2000. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2000/matches/round=1481/match=65952/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  42. ^ "UEFA Champions League 2000/01 - History - Milan-Barcelona". UEFA resmî sitesi. 18 Ekim 1992. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2000/matches/round=1481/match=66003/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  43. ^ "UEFA Champions League 2000/01 - History - Lazio- Shakhtar Donetsk". UEFA resmî sitesi. 25 Ekim 1992. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2000/matches/round=1481/match=65933/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  44. ^ "UEFA Champions League 2000/01 - History - Deportivo-PSG". UEFA resmî sitesi. 7 Mart 2001. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2000/matches/round=1485/match=66341/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  45. ^ "UEFA Champions League 2002/03 - History - Olympiacos-Leverkusen". UEFA resmî sitesi. 18 Eylül 2002. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2002/matches/round=1636/match=1036442/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  46. ^ "UEFA Champions League 2002/03 - History - Bayern-Deportivo". UEFA resmî sitesi. 18 Eylül 2002. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2002/matches/round=1636/match=1036443/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  47. ^ "UEFA Champions League 2002/03 - History - Deportivo-Milan". UEFA resmî sitesi. 24 Eylül 2004. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2002/matches/round=1636/match=1036460/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  48. ^ "UEFA Champions League 2002/03 - History - M. Haifa- Olympiacos". UEFA resmî sitesi. 24 Eylül 2004. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2002/matches/round=1636/match=1036458/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  49. ^ "UEFA Champions League 2002/03 - History - Spartak Moskva-Liverpool". UEFA resmî sitesi. 22 Ekim 2002. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2002/matches/round=1636/match=1036481/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  50. ^ "UEFA Champions League 2002/03 - History - Roma-Arsenal". UEFA resmî sitesi. 27 Kasım 2002. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2002/matches/round=1637/match=1038228/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  51. ^ "UEFA Champions League 2002/03 - History - Newcastle-Leverkusen". UEFA resmî sitesi. 26 Şubat 2003. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2002/matches/round=1637/match=1038251/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  52. ^ "UEFA Champions League 2002/03 - History - Man. United-Real Madrid". UEFA resmî sitesi. 23 Nisan 2003. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2002/matches/round=1638/match=1041697/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  53. ^ "UEFA Champions League 2003/04 - History - Marseille-Partizan". UEFA resmî sitesi. 1 Ekim 2003. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2003/matches/round=1712/match=1056824/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  54. ^ "UEFA Champions League 2003/04 - History - Monaco-Deportivo". UEFA resmî sitesi. 5 Kasım 2003. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2003/matches/round=1712/match=1056849/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  55. ^ "UEFA Champions League 2004/05 - History - Bayern-Ajax". UEFA resmî sitesi. 28 Eylül 2004. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2004/matches/round=1968/match=1077165/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  56. ^ "UEFA Champions League 2004/05 - History - Man. United-Fenerbahçe". UEFA resmî sitesi. 28 Eylül 2004. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2004/matches/round=1968/match=1077167/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  57. ^ "UEFA Champions League 2004/05 - History - Bremen-Anderlecht". UEFA resmî sitesi. 2 Kasım 2004. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2004/matches/round=1968/match=1077205/index.html. Erişim tarihi: 21 Mart 2014. 
  58. ^ "UEFA Champions League 2004/05 - History - Man. United-Sparta Praha". UEFA resmî sitesi. 3 Kasım 2004. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2004/matches/round=1968/match=1077199/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  59. ^ "UEFA Champions League 2004/05 - History - Paris-CSKA Moskva". UEFA resmî sitesi. 7 Aralık 2004. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2004/matches/round=1968/match=1077239/index.html. Erişim tarihi: 21 Mart 2014. 
  60. ^ "UEFA Champions League 2004/05 - History - Fenerbahçe-Man. United". UEFA resmî sitesi. 8 Aralık 2004. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2004/matches/round=1968/match=1077231/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  61. ^ "UEFA Champions League 2004/05 - History - Lyon-Bremen". UEFA resmî sitesi. 8 Mart 2005. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2004/matches/round=1969/match=1081512/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  62. ^ "UEFA Champions League 2004/05 - History - Internazionale-Porto". UEFA resmî sitesi. 15 Mart 2005. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2004/matches/round=1969/match=1081506/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  63. ^ "UEFA Champions League 2005/06 - History - Udinese-Panathinaikos". UEFA resmî sitesi. 14 Eylül 2005. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2005/matches/round=2201/match=1100254/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  64. ^ "UEFA Champions League 2005/06 - History - Barcelona-Udinese". UEFA resmî sitesi. 27 Eylül 2005. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2005/matches/round=2201/match=1100270/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  65. ^ "UEFA Champions League 2005/06 - History - Barcelona-Panathinaikos". UEFA resmî sitesi. 2 Kasım 2005. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2005/matches/round=2201/match=1100302/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  66. ^ "UEFA Champions League 2005/06 - History - Fenerbahçe-Milan". UEFA resmî sitesi. 23 Kasım 2005. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2005/matches/round=2201/match=1100322/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  67. ^ "UEFA Champions League 2005/06 - History - Internazionale-Petržalka". UEFA resmî sitesi. 23 Kasım 2005. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2005/matches/round=2201/match=1100329/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  68. ^ "UEFA Champions League 2005/06 - History - Schalke-PSV". UEFA resmî sitesi. 23 Kasım 2005. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2005/matches/round=2201/match=1100323/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  69. ^ "UEFA Champions League 2006/07 - History - Olympiacos-Valencia". UEFA resmî sitesi. 12 Eylül 2006. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2006/matches/round=2357/match=1116320/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  70. ^ "UEFA Champions League 2006/07 - History - Levski-Chelsea". UEFA resmî sitesi. 27 Eylül 2006. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2006/matches/round=2357/match=1116330/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  71. ^ "UEFA Champions League 2006/07 - History - Milan-Anderlecht". UEFA resmî sitesi. 1 Kasım 2006. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2006/matches/round=2357/match=1116377/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  72. ^ "UEFA Champions League 2007/08 - History - Liverpool-Beşiktaş". UEFA resmî sitesi. 6 Kasım 2007. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2008/matches/round=15105/match=301215/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  73. ^ "UEFA Champions League 2008/09 - History - Villarreal-AaB". UEFA resmî sitesi. 21 Ekim 1992. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2009/matches/round=15276/match=302729/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  74. ^ "UEFA Champions League 2008/09 - History - Shakhtar Donetsk- Basel". UEFA resmî sitesi. 26 Kasım 2008. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2009/matches/round=15276/match=302757/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  75. ^ "UEFA Champions League 2009/10 - History - Wolfsburg-CSKA Moskva". UEFA resmî sitesi. 15 Eylül 2009. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2010/matches/round=2000028/match=2000398/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  76. ^ "UEFA Champions League 2009/10 - History - Wolfsburg-Man. United". UEFA resmî sitesi. 8 Aralık 2009. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2010/matches/round=2000028/match=2000430/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  77. ^ "UEFA Champions League 2009/10 - History - Arsenal-Porto". UEFA resmî sitesi. 9 Mart 2010. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2010/matches/round=2000029/match=2000470/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  78. ^ "UEFA Champions League 2009/10 - History - Barcelona-Arsenal". UEFA resmî sitesi. 6 Nisan 2010. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2010/matches/round=2000030/match=2000480/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  79. ^ "UEFA Champions League 2009/10 - History - Lyon-Bayern". UEFA resmî sitesi. 27 Nisan 2010. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2010/matches/round=2000031/match=2000485/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  80. ^ "UEFA Champions League 2010/11 - History - Internazionale-Bremen". UEFA resmî sitesi. 29 Eylül 2010. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2011/matches/round=2000118/match=2002834/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  81. ^ "UEFA Champions League 2010/11 - History - Internazionale-Tottenham". UEFA resmî sitesi. 20 Ekim 2010. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2011/matches/round=2000118/match=2002849/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  82. ^ "UEFA Champions League 2010/11 - History - Žilina-Marseille". UEFA resmî sitesi. 3 Kasım 2010. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2011/matches/round=2000118/match=2002868/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  83. ^ "UEFA Champions League 2010/11 - History - CFR Cluj-Bayern". UEFA resmî sitesi. 3 Kasım 2010. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2011/matches/round=2000118/match=2002866/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  84. ^ "UEFA Champions League 2010/11 - History - Real Madrid-Auxerre". UEFA resmî sitesi. 8 Aralık 2010. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2011/matches/round=2000118/match=2002901/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  85. ^ "UEFA Champions League 2011/12 - History - Plzeň-Barcelona". UEFA resmî sitesi. 1 Kasım 2011. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2012/matches/round=2000263/match=2007624/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  86. ^ "UEFA Champions League 2011/12 - History - Bayern-Napoli". UEFA resmî sitesi. 2 Kasım 2011. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2012/matches/round=2000263/match=2007625/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  87. ^ "UEFA Champions League 2011/12 - History - Valencia-Genk". UEFA resmî sitesi. 23 Kasım 2011. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2012/matches/round=2000263/match=2007642/index.html. Erişim tarihi: 26 Şubat 2014. 
  88. ^ "UEFA Champions League 2011/12 - History - Dinamo Zagreb-Lyon". UEFA resmî sitesi. 7 Aralık 2011. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2012/matches/round=2000263/match=2007663/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  89. ^ "UEFA Champions League 2011/12 - History - Barcelona-Leverkusen". UEFA resmî sitesi. 7 Mart 2012. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2012/matches/round=2000264/match=2007677/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  90. ^ "UEFA Champions League 2011/12 - History - Bayern-Basel". UEFA resmî sitesi. 13 Mart 2012. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2012/matches/round=2000264/match=2007680/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  91. ^ "UEFA Champions League 2012/13 - History - Ajax-Real Madrid". UEFA resmî sitesi. 3 Ekim 2012. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2013/matches/round=2000347/match=2009511/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  92. ^ "UEFA Champions League 2012/13 - History - BATE-Valencia". UEFA resmî sitesi. 23 Ekim 2012. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2013/matches/round=2000347/match=2009530/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  93. ^ "UEFA Champions League 2012/13 - History - Bayern-LOSC". UEFA resmî sitesi. 7 Kasım 2012. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2013/matches/round=2000347/match=2009539/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  94. ^ "UEFA Champions League 2012/13 - History - CFR Cluj-Galatasaray". UEFA resmî sitesi. 7 Kasım 2012. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2013/matches/round=2000347/match=2009542/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  95. ^ "UEFA Champions League 2012/13 - History - CFR Cluj-Braga". UEFA resmî sitesi. 20 Kasım 2012. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2013/matches/round=2000347/match=2009567/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  96. ^ "UEFA Champions League 2012/13 - History - Nordsjælland- Shakhtar Donetsk". UEFA resmî sitesi. 20 Kasım 2012. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2013/matches/round=2000347/match=2009560/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  97. ^ "UEFA Champions League 2012/13 - History - Dortmund-Real Madrid". UEFA resmî sitesi. 24 Nisan 2013. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2013/matches/round=2000350/match=2009608/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  98. ^ "UEFA Champions League 2013/14 - History - Real Madrid- Galatasaray". UEFA resmî sitesi. 17 Eylül 2013. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/matches/round=2000479/match=2011769/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  99. ^ "UEFA Champions League 2013/14 - History - Barcelona-Ajax". UEFA resmî sitesi. 18 Eylül 2013. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/matches/round=2000479/match=2011766/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  100. ^ "UEFA Champions League 2013/14 - History - Anderlecht- Olympiacos". UEFA resmî sitesi. 2 Ekim 2013. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/matches/round=2000479/match=2011780/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  101. ^ "UEFA Champions League 2013/14 - History - Anderlecht-Paris". UEFA resmî sitesi. 23 Ekim 2013. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/matches/round=2000479/match=2011795/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  102. ^ "UEFA Champions League 2013/14 - History - Man. City-CSKA Moskva". UEFA resmî sitesi. 5 Kasım 2013. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/matches/round=2000479/match=2011821/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  103. ^ "UEFA Champions League 2013/14 - History - Juventus-Køpenhagen". UEFA resmî sitesi. 27 Kasım 2013. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/matches/round=2000479/match=2011826/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  104. ^ "UEFA Champions League 2013/14 - History - Barcelona-Celtic". UEFA resmî sitesi. 11 Aralık 2013. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/matches/round=2000479/match=2011846/index.html. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  105. ^ "UEFA Champions League 2013/14 - History - Man. United-Olympiacos". UEFA resmî sitesi. 19 Mart 2014. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/matches/round=2000480/match=2011866/index.html. Erişim tarihi: 19 Mart 2014. 
  106. ^ "UEFA Champions League 2014/15 - History - Porto-BATE". UEFA resmî sitesi. 17 Eylül 2014. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2015/matches/round=2000548/match=2014313/index.html. Erişim tarihi: 17 Eylül 2014. 
  107. ^ "UEFA Champions League 2014/15 - History - Arsenal-Galatasaray". UEFA resmî sitesi. 1 Ekim 2014. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2015/matches/round=2000548/match=2014329/index.html. Erişim tarihi: 1 Ekim 2014. 
  108. ^ "UEFA Champions League 2014/15 - History - BATE-Shakhtar". UEFA resmî sitesi. 21 Ekim 2014. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2015/matches/round=2000548/match=2014353/index.html. Erişim tarihi: 21 Ekim 2014. 
  109. ^ "UEFA Champions League 2014/15 - History - Shakhtar-BATE". UEFA resmî sitesi. 5 Kasım 2014. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2015/matches/round=2000548/match=2014361/index.html. Erişim tarihi: 5 Kasım 2014. 
  110. ^ "UEFA Champions League 2014/15 - History - APOEL-Barcelona". UEFA resmî sitesi. 25 Kasım 2014. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2015/matches/round=2000548/match=2014381/index.html. Erişim tarihi: 25 Kasım 2014. 
  111. ^ "UEFA Champions League 2014/15 - History - Man. City-Bayern". UEFA resmî sitesi. 25 Kasım 2014. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2015/matches/round=2000548/match=2014380/index.html. Erişim tarihi: 25 Kasım 2014. 
  112. ^ "UEFA Champions League 2014/15 - History - Atletico-Olympiacos". UEFA resmî sitesi. 26 Kasım 2014. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2015/matches/round=2000548/match=2014371/index.html. Erişim tarihi: 26 Kasım 2014. 
  113. ^ "UEFA Champions League 2015/16 - History - Real Madrid - FC Shakhtar". UEFA Official Website. 15 Eylül 2015. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2016/matches/round=2000634/match=2015666/index.html. Erişim tarihi: 15 Eylül 2015. 
  114. ^ "UEFA Champions League 2015/16 - History - Bayern - Dinamo Zagreb". UEFA Official Website. 29 Eylül 2015. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2016/matches/round=2000634/match=2015683/index.html. Erişim tarihi: 29 Eylül 2015. 
  115. ^ "UEFA Champions League 2015/16 - History - Real Madrid - Malmö FF". UEFA Official Website. 8 Aralık 2015. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2016/matches/round=2000634/match=2015746/index.html. Erişim tarihi: 8 Aralık 2015. 
  116. ^ "UEFA Champions League 2015/16 - History - Real Madrid - Malmö FF". UEFA Official Website. 8 Aralık 2015. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2016/matches/round=2000634/match=2015746/index.html. Erişim tarihi: 8 Aralık 2015. 
  117. ^ "UEFA Champions League 2015/16 - History - Olympiacos - Arsenal". UEFA Official Website. 9 Aralık 2015. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2016/matches/round=2000634/match=2015756/index.html. Erişim tarihi: 9 Aralık 2015. 
  118. ^ "UEFA Champions League 2015/16 - History - Real Madrid - VfL Wolfsburg". UEFA Official Website. 12 April 2016. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2016/matches/round=2000636/match=2015783/index.html. Erişim tarihi: 12 April 2016. 
  119. ^ "UEFA Champions League 2016/17 - History - Barcelona-Celtic". UEFA Official Website. 13 September 2016. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2017/matches/round=2000783/match=2019286/index.html. Erişim tarihi: 13 September 2016. 
  120. ^ "UEFA Champions League 2016/17 - History - Manchester City-Borussia Mönchengladbach". UEFA Official Website. 14 September 2016. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2017/matches/round=2000783/match=2019287/index.html. Erişim tarihi: 14 September 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]