Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2007/02

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

Değişiklik Savaşı (Edit War)[kaynağı değiştir]

Selahaddin Eyyubi üzerinde değişiklik savaşı yapılıyor. --Ruzgarmesaj 00:31, 1 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba Ozgurgerilla yeni kullanıcı adıyla bir kullanıcı bugün birçok maddeyi "Kürtler" konusuna ağırlık vererek değiştirmeye çalıştı, eski bir kullanıcı olduğunu söyleyerek yalan söyledi, çünkü katkılarına tıkladığımda öyle gözükmüyor. Ayrıca Rüzgar adlı kullanıcı , ben vandalizmi engellemeye çalışırken 5-6 yöneticiye "değişiklik savaşı var" diye mesaj attı, bu yetmiyormuş gibi vandalla ilişkiye geçti ve kürtlerle ilgili maddelerde değişiklikler yaptı. Lütfen yöneticiler geceleyin olan kayıtları ayrıntılı bir şekilde incelesin. Aksi takdirde vandalizmla uğraşma işini bırakacağım. Bunları köy çeşmesi yerine size ve Mskyrider'a yazmayı uygun gördüm.Sevgiler ve saygılar--Düşünenadam 01:16, 1 Şubat 2007 (UTC)

Köy çeşmesine atılan mesaj...[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, Bu mesaj köy çeşmesi istekler kısmına bırakılmış, ödül duyurusunu kaldırmamız gerektiğini belirtmiş. Fazla vaktim yok gitmem gerekli, bir bakabilirsen sevinirim.--renegademsj 07:11, 1 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba Vikipedi de henuz cok yeniyim ve buradaki olaylari kavramaya calisiyorum ama Wikipedia da bir yili askin bir suredir yazdigim icin bazi kurallari iyi biliyorum, yinede hatirlatiginiz icin tesekurler, zaten kural baglantilarini bulamiyordum. Benim sikayetim, DusunenAdam adindaki bu kullanici ben ne zaman kaynakli bir satir yazarsam silmesidir. Henuz bu yazilarimin hepsi (Kurtlerin 15-25 milyon arasinda olmasi, Urfa ya da Diyarbakirdaki halklarin cogunlugu Kurtlerin olusturmasi vs.) basit duzeltmeler ve farkli vikipedilerde gorulen yontemler. Bunlarin silinmesi bence cok yanlis ve engellenmesi gerekiyor. Mesela Wikipedia-Ingilizcedede bu yazdiklarim yani Urfa, Diyarbakir ve diger illerde cogunlugun adi geciyor bu gereksiz bir bilgi degil. Bu bence insanlara bir bilgi veriyor ve maddeyi zenginlestiriyor. Bunun kaynagi binlerce kitapda mevcuttur. Ayrica kullanici ya, konuyu, ilede konusarak haledek dedim ama tam tersini uyguluyor. Ozgurgerilla 11:27, 1 Şubat 2007 (UTC)

Spam filtresi sorunu[kaynağı değiştir]

Sevgili Vito, Manchester United FC sayfasına spam filtresi konulmuş. Acaba spam filtresini düzeltebilir misiniz? Böylece o sayfada da değişiklik yapabilirim. Eğer o maddenin vandalizm sorunu varsa bu maddeyi yarı korumalı ya da tam korumalı bir madde olmaya aday gösterebiliriz.

Saygılar, Sallapattias 1 Şubat 2007 11:33 (UTC)

  • Merhaba konuyla ilgilendiğiniz için çok sağolun. Gözden kaçmış olabilecek noktalardan biri şu: Bana yazdığınız mesajda “Hassasiyetlerini anlayabiliyorum, ancak bu tür bir anlaşmazlığın gelecekte yaşanması durumunda karşındaki kullanıcıyı tartışma sayfasına davet etmeni rica ediyorum ve bu davete icabet etmemesi durumunda o zaman vandal olarak nitelendirileceğinden şüphe duymamanı istiyorum.” demişsiniz. Oysa ben kullanıcıya bu uyarıyı yapmıştım: “O zaman bir önerim var, maddeyi değiştirmeyin, tartışma sayfasında yazın, topluluğun görüş ve araştırmalarına sunalım, gerçekten dediğiniz doğruysa kabul, benim bir itirazım yok--Düşünenadam 00:24, 1 Şubat 2007 (UTC)” demiştim ona.Bu durumda?... Kolay gelsin, sağolun.,Sevgiler--Düşünenadam 12:23, 1 Şubat 2007 (UTC)

{{VikiHayat/2006}}

Resim:Ornithopter leonardo1 ve 2 resimler[kaynağı değiştir]

Selam vito, (adini bilmedigim icin) yukledigim 2 yeni resimi de silinecekler listesine almissin. halbuki bunlar leonardo da vincinin cizimleri oldugu icin ben bunlara eser sahibi 100 yildan once bir suredir olu secenegini girmistim. Ayrica bu resimleri ingilizce vikipediden aldim. Bknz: Aviation History maddesi. Aslinda resimleri turkce vikipediye aktarmak istemedim ordan kullanacaktim ama kodu girdigimde sayfaya bu resimler gelmedi. Bazen bu sorunla karsilasiyorum, daha oncede basima geldi. Bende bu resimleri ordan alip oradaki telif maddesi ile vikipediye koydum. İngilizce vikipedide silinecek halde degiller, acaba senden bu konuda bir aciklama alabilir miyim. Tesekkurler --Erkan 19:07, 1 Şubat 2007 (UTC)

Brovenin Kaynağı mı olur?[kaynağı değiştir]

Bu ne acemilik patron. Lütfen kkk nin brovesine telif falan gibi etiketler koyma. yanlış yapıyorsun.

Bröve kaynağı[kaynağı değiştir]

patron " 7 gün sonra silinecek yazıyor." Napıyorsun ? Temizlik yerine resimlerde yıkım yapmayasın. Dikkat memleket resimsiz kalacak sayende. Lütfen vito marka mersedes adını almışsın işinde acemice olmamalı. malı düzeltmelisin .Çünkü resimlere müdahalenle 7 gün sonra acemilikten ortada mal kalmayacak, iflas etmiş tüccara döneceğiz valla.Bu hızla 1000 yıl çalışsak 10 milyonluk israile yetişme ilerde hayal olacak. Patron,hızlısın ama eline diline siline resmine wikipediana hakim olmalısın. Rekor kırmana gerek yok. Acemilik olmasın yeter. selamlar --Urfi 00:24, 2 Şubat 2007 (UTC)

Silinen resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Resimleri ben çektim. Açıklamasında "yazar tarafından çekilen bir resim" yazınca yeterli olur diye düşünmüştüm. Ama resimleri koyduğum sayfa silinince tabi açıkta kaldı. GhostRyder

Hocam Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2007 Ocak'da Sabit İnce'ye 'Telif ihlali nedeniyle kalmasına karar verilmiştir' demişsin de uyarayım dedim.--Mach 11:28, 2 Şubat 2007 (UTC)

merhaba Vito, SİS'in görevlerini tam olarak açıklayan bir sayfa var mı? Konsensus sağlanan maddeleri-resimleri-listeleri seçkin içerik sınıflandırmasının altına taşımaktan ve bu tarz yer değişiklikleri yapmaktan başka bir sorumluluğu var mı SİS'in? iyi çalışmalar, selamlar. --Süleyman Habib 12:19, 2 Şubat 2007 (UTC)

Selamlar, Vito. Baktım sen yoksun, ben de Citrat'ı online bulmuşken ona sorayım demiştim ki, cevap vermişsin sen de. Çok teşekkür ederim. :) Seçkin İçerik konusu beni heyecanlandırıyor. Bence güzel bir gelişme ve Vikipedi için ciddi bir ileri atlayış olma kapasitesine sahip. Derinliğimiz konusunda çok laf ediliyor ama büyük problemlerimiz de yok değil, mesela kaynaksız sayfalar bunlardan birisi. Bu tarz Vikisel problemlerin üstesindne gelmek için Seçkin İçerik heyecanı başlatmak bence biçilmiş kaftan. Mesela İNgilizce Vikipedia'da benim FA statüsünde maddem olsa kartvizitime falan ekletirdim bunu. :p Burada da kullanıcılar, Seçkin Maddem olsun diyerek ciddi katkı yapabilirler. Her neyse çok kafa ütülemeden sadede geleyim. Kısa süre için bile olsa bu tarz bir iş yapmak benim için çok öğretici olacak. Her adımda yardımlarını bekliyorum. İyi geceler. --Süleyman Habib 23:12, 2 Şubat 2007 (UTC)

İyi günler[kaynağı değiştir]

Ben Sallapattias. Nerval bir ara VikiHayat gazetesini çıkarmış. Bence gazete fikri çok hoş ama neden bizim bir Türkçe Vikihaberimiz yok? Bence Türkçe Vikihaber'i kursak Türkçe Vikipedi için daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Saygılar, Sallapattias 2 Şubat 2007 14:34 (UTC)

Dipnot: Hatta YiiD'in de destek verdiği Türkçe Vikiversite ile aynı anda da açılabilir bizim Türkçe Vikihaber.

Merak etme sevgili Vito, ben Türkçe Vikihaber'i tek başıma yapmaya da hazırım. Zaten her gün haberleri takip ediyorum ve 3 yaşından beri gazete okuyan bir insanım. Ayrıca bir şey daha sormak istiyorum? Türkçe Vikihaber için nasıl başvuru yapılabilir? (Sadece merak ettim.)

Saygılar, Sallapattias 3 Şubat 2007 12:53 (UTC)

Vito biraderim iyi geceler, gecenlerde söyle bir yardim talebi aldim;

Kusura bakmayın dün kayıt oldum.Benim e-postama onay postası geliyor tıklıyorum beni yine bu siteye yönlendiriyor ve işe yaramıyor.Mesela sizin e-posta asresinizi alacaktım e-posta onayı gerekiyor.Yardım lütfen.--edebiyataşığı 11:45, 31 Ocak 2007 (UTC)

sordum daha bi cözüm bulunmamis, ben daha sorunun ne oldugunu anlamadigim icin, basini agritiyorum yine, yapsan yapsan bi sen yaparsin bu isi.kolay gelsin.sevgiler.

--alibazmesaj 23:03, 2 Şubat 2007 (UTC)

{{Kaynaksız resim|ay=Ocak|gün=28|yıl=2007}}

kkk brove resmine madde kaynaksız demişsin . Amcacım acemilik etme de düzelti ver.Bunu koymuşsun.--Urfi 05:03, 3 Şubat 2007 (UTC)

olağanüstü mesaj[kaynağı değiştir]

  • ne demek, mesajların üstünde yerin var... --kibelemesaj 10:09, 3 Şubat 2007 (UTC)

sevgili vito,[kaynağı değiştir]

sen bu mektubu okurken ben çok uzaklarda bir atölye köşesinde dışarda yağan karı izliyor veya bilgisayarıma SolidWorks kurmaya çalışıyor olacağım. inan ki her kar tanesi ayrı bir madde ve resim olarak görünüyor gözüme. çok uzatmadan konuya gireyim: bir eşşeklik yapıp Resim:TW Rome.JPG'yı dün oyunu bitirmiş olduğumu sanmanın çoşkusuyla bir paint dalaveresiyle yükleyip kullanıcı sayfama attım. Evet ben bu topluluğun yüz karasıyım herşeyi kendi amaçlarıma göre mıncıklıyorum vs vs. Kendimi asla sizlere affettiremem. Herneyse bugün baktım ki resmin altındaki etikette bu yaptığımın bana yakışmayacağını söylüyor. Her nekadar kurallara uygun olsa bile St. Vito beni affetmeden içime sinmez dedim.

Boynum kıldan ince vereceğin fetvayı bekliyorum..... Delamorenamesaj 10:27, 3 Şubat 2007 (UTC)

et du brute :( resmi gönül rahatlığıyla silebilirsinDelamorenamesaj 15:43, 3 Şubat 2007 (UTC)


Vito selam, Ekledigim resim ve afisler de silinme gozukuyor. Bildigim kadariyla film afisleri kitap kapaklari falan eklenebiliyordu... Hayirdir? Brecht 01:17, 4 Şubat 2007 (UTC)

Yani mesela ideefixe'den indirdiysem onu mu yazmam gerekiyor? acikcasi telif etiketi yeterli saniyordum...
Tamam arkadasim sil hepsini. Brecht 01:31, 4 Şubat 2007 (UTC)

Resim hakkında[kaynağı değiştir]

Vito birşey sorucam. İsmet Giritli'nin resmini yüklemek istiyorum. Kaynak ise [1] sayfası. Lisans hakkı konusunda sayfada herhangi bir ibare yok.Az önce yükledim ve sanırım yanlış yükledim. Ne yapmalıyım? Bu resimin lisans durumu nedir? Yardımcı olursan sevinirim. Kolay gelsin.--ddenkel 11:38, 4 Şubat 2007 (UTC)

Tamam kusura bakma tekrardan. Çok acemice bir yükleme oldu:) kolay gelsin. Olmadı bu vefat eden hocamızı tanıyan bi kaç kişiyi buldum. Bizzat çekilmiş resimleri varsa ordan ekliycem.--ddenkel 11:48, 4 Şubat 2007 (UTC)
Evet maallesef dün vefat etmiş.--ddenkel 12:17, 4 Şubat 2007 (UTC)

Taziye mesajınızla acımı paylaştığınız için çok teşekkürler. Saygılar, sevgiler. --Metal Militia 12:28, 4 Şubat 2007 (UTC)

Sevgili Vito biraz daha düzenleme yaptım. Sence madde olarak güzel oldumu? yeterlimi? ana sayfaya koyarsan bence çok güzel olur. tanımıyordum ama gerçekten çok önemli ve büyük hizmetlerde bulumuş bir şahsiyetmiş. Ddenkel--ddenkel 13:05, 4 Şubat 2007 (UTC)

Pivolka Maddesinin Silinmesi ile İlgili[kaynağı değiştir]

Sayın yönetici, Pivolka maddesinin, silinme kayıtlarından anladığım kadarıyla [2] sizin tarafınızdan silindiğini farkettim. Kayıtlarda, Madde 6'ya göre, diğer bir deyişle "Ansiklopedik olmayan kişi veya grup" nedeniyle silindiği görünüyor. Bu konuyla ilgili görüşlerim aşağıdadır:

  1. PiVOLKA, ELYADAL'ın (dolayısı ile Başkent Üniversitesi'nin) resmi yayını statüsündedir. Ansiklopedik olup olmadığı ile ilgili herhangi bir şüphe varsa, Madde 6'ya göre "oylamalı sil için silinmeye aday gösterilmelidir". Silme işlemi bu konuda bir şüphe olmadığını ifade eder. Bence bu silme işlemi tartışmaya açıktır.
  2. Ansiklopedik olmadığı konusunda şüphe bulunmayan Gölge Fanzin, Proff, Tasfiye, Tele.com.tr gibi yayınlar ile PiVOLKA arasındaki farkın ne olduğunu merak ediyorum. Bence bu konu tartışmaya açıktır. Diğer örnekler için Dergi Kategorileri'ne göz atabilirsiniz.
  3. Yurtdışı örnekleri bolca bulunan (Princeton Engineering Anomalies Research Lab, The Stanford Persuasive Technology Lab gibi) bu türde bilimsel çalışma gruplarının ve laboratuvarlarının işlevi açık ve Wikipedia tarafından arşivlendiği tartışmasızken, bu maddenin silinmesi, bence, tartışmaya açıktır.

Yukarıdaki fikirler ışığında, Pivolka maddesinin silinme işleminin geri alınması gerektiğini düşünüyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

kilter

Ozgurgerilla hakkında![kaynağı değiştir]

Vito Selahaddin Eyyubi maddesinde belli bir kısımda değişiklik yapmıştım. Bunun üzerine tartışma sayfasında Ozgurgerilla isimli kullanıcıyla karşılıklı polemiğe girdik. Ben hem maddeyi hemde Vikipedi' yi kirletiyorsun özelden konuşalım dedikçe bu daha tartışmayı devam ettiriyor. Bazı maddeleri Kürtler lehine düznliyor. Ayrıca söylediklerimin saçmalık olduğunu,"karşında kahvedeki ahmet yok ben akademisyenim" deyip Vikipedi' de herkesin eşit olduğunu unutuyor. Ayrıca Vikipedi' yi özellikle TÜrkçe Vikipedi' yi herkesin değişiklik yapması nedeniyle kaynaktan saymıyor. Türk milletine karşı kışkırtıcı ve asılsız sözler söylüyor ayrıca Kürtçülük yapıyor. Ayrıca adı bile kürtçü ve bölücü olduğunu gösteriyor. İnce Mehmet' ten girdi 301' den çıktı. Maddenin tartışma sayfasını siyaset arenasına döndürdü. 301. maddenin' in kürtleri ezdiğini filan söylüyor. Hatta Turgut Özal' ı öldürdünüz bile dedi. Bu hakarete karşı suskun kalmamalısınız. Hem bana kişisel hemde Türk Milleti' ne saldırıda bulunmuş Türk Milleti' ni Turgut Özal' ı öldürmekle suçlamıştır. Ben ne kadar özelden tartışalım burası yeri değil dedikçe o devam ettiriyor. Bu konuda gereğinin yapılmasını rica ederim. İyi çalışmalar. İyi Akşamlar.----nasiratamesaj 15:59, 4 Şubat 2007 (UTC)

Eklemek istedigin bir kac nokta var. Oncelikle kesinlikle "Nasirata, soylediklerin sacmalik!" demedim, ben su su soylenen sacmalik dedim, arkadas beni yanlis anladi sanirim, hem bu kullanici bana defalarca kisisel saldirilarda bulundu. Tartisma sayfasinda tartismakdan daha dogal ne var? adi ustunde tartisma sayfasi! Son olarak, burasi Ozgur Ansiklopedi degilmi? sloganimiz bu degilmi? ozaman bende burda fikirlerimi paylasmakdan kacinmam. Turgut Ozal ve diger soylediklerimide kaynaklayacak durumdayim. Umarim ilerde daha sakin ve anlasarak konusuruz. Iyi geceler. Ozgurgerilla 23:28, 4 Şubat 2007 (UTC)

Şimdide burdamısın. Ne söylediğin ne yazdığın kayıtlarda var. Turgut Özal hakkında ise yorum yapmayacağım. Çünkü burası yeri değil. Yine tekrar ediyorum. Özelden konuşalım. Tarışma sayfası maddenin kalitesi ve düzeni açısından ne yapılabileceğinin tartışılacağı bir yerdir. Diğer maddelere bir bak bakalım. Tartışma sayfalarında 301'i veya Turgut Özal' ı tartışma konusu yapan var mı? Fikilerini paylaşabilirsin eğer düşündüklerin fikir ise. Özgürlük demek "dünkü TÜrkçe" demek değildir. Bir millete hakaret edip katil yerine koymak değildir. Sakin konuşmak istiyorsan msn den konuşalım.----nasiratamesaj 20:57, 5 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba Vito. Ekindursun adlı kullanıcı Tim Duncan maddesinin içeriğini buradan almış. Ve sitenin en altında "Bu site içerisindeki video, resim, yazı vb. her türlü içerik ancak Genç Basket.com kaynak gösterilmek suretiyle kopyalanabilir." yazıyor. Bu durumda kamu lisansı değil deyip siliyor muyuz yoksa kullanıp kaynakçada buradan aldık diye belirtmemiz kurallara uymamız için yeterli oluyor mu ? - Erhan 20:13, 4 Şubat 2007 (UTC)

multicollinearity[kaynağı değiştir]

taslak madde olarak yazdığım multicollinearity maddesini herhalde yanlışlıkla sildin çünkü anlam bütünlüğü olan ve geliştirilmeye gayet açık bir madde.Ekonometrik biliminin bir sorunu olan multicollinearity hakkında sayfalarca ekleme yapılabilir ve birçok kişi bunlardan yararlanabilir.kararını mümkünse tekrar gözden geçir... iyi geceler

Çifte Standart mı?[kaynağı değiştir]

Bana uyarıda bulunmuşsunuz. Olabilir. Peki Ozgurgerilla' ya ne dediniz. Ben bu tartışmanın burda yapılmaması gerektiğini kaç defa yazdım. Ama o devam ettirdi.Ve o kişisel saldırıda bulundu. İsmi bile bir size birşeyler çağrıştırmıyor. Bakın bu kullanıcı Kürt. Kürt olması değil kürçülük yapması önemli benim için. Bize göre terörist olanlar onlara göre gerilladır. Hatırlatmak isterim. Ona ne tür uyarıda bulundunuz öğrenebilir miyim? Ayrıca kişisel saldırıda bulunduğumu iddia ettiğiniz kısmı bana hartırlatırmasınız. Ben kişisel saldırıda bulunmadım. Türk Milleti' ne ve Türkiye' ye ettiği hakaretlere cevap verdim. Bu kişi tam bir kürtçüdür. Çünkü bazı maddeleri Kürtler lehine çevirmektedir. Lütfen çifte standart uygulamadığınızı bana ispat edin. Son olarak ben Vikipedi' yi seviyorum. Ara vermeyi filan düşünmüyorum. Aksine Vikipedi' yi kaynaktan saymayanlar ara versin hatta hiç uğramasın bence. Benim de tavsiyem budur.

İyi çalışmalar.----nasiratamesaj 21:00, 5 Şubat 2007 (UTC)

  • Yazdığın maddeleri ben hakaret olarak görmüyorum çünkü. Benim söylediklerim onunkinin yanında devede kulak. Ben olabildiğince uzlaşmacı biriyimdir. Ama bu kullanıcının fotoğrafını daha ilk mesajında çekmiştim. Söylediği sözlere sessiz kalamazdım. Bende herkes tarafsızım ancak. Milletime hakaret edilirken bu benim için geçerli değildir. Tarafsızlık bir yere kadardır. Neyse senin dediğin gibi olsun. Ama ben yinede bu kullanıcılara dikkat edilmesini rica ediyorum. Kendilerine göre doğru olan ve bize göre çok yanlış bazı düşüncelerini buraya yazarak bazılarının Avrupa ülke ülke dolaşığ yapmak istedikleri şeyleri bunlar da burada yapmaya çalışıyorlar. İyi çalışmalar.Ayrıca seni çifte standartlar suçlamadım mı? eki koydum farkettiysen ve bana kanıtlamanı istedim o kadar.----nasiratamesaj 21:44, 6 Şubat 2007 (UTC)

Lütfen okuyunuz[kaynağı değiştir]

İngilizce wikipedideki "turkic states" başlığı vandalizm'e uyruyor. daha nice türkler ile ilgili sayfalar...Bir yönetici olarak yardım edin ve o başlığa kilit koyalım.saygılarımla...--Orijinnal 21:29, 5 Şubat 2007 (UTC)

Kaynağı belirtilmeyen resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito,
Bu sabah "Kaynak belirtilmemiş" olarak etiketlediğiniz Resim:Gaffur_AY.gif(Gaffur_AY.gif), Resim:Lupin werewolf.gif(Lupin werewolf.gif) ve Resim:Rose_in_black.gif(Rose_in_black.gif) resimleri için kaynak belirttim. Artık telif hakkı ihlali ya da kaynak belirtilme sorunu kalmış mı?
Bir de ilk kez bu mesajı yazarken farkettiğim bir şey, resimleri sayfaya eklemeden onlara link nasıl veriyoruz? İyi çalışmalar...
-Doma 12:50, 6 Şubat 2007 (UTC)

Selam Vito, yaptığım su değişiklik robotun güncellemesi ile birlikte yok olmuş. Bu sayfada değışiklik yapıp bırakmak mümkün değilmi acaba? Ne yapmam gerek, bir fikrin varmi bu konuda? --Erdall 13:31, 6 Şubat 2007 (UTC)

Shimdi anladim. Benim bilgisayarin sayfalari güncelleme ayarini degistirmisim. Sayfanin eski halini görüyormusum hala. Sagol, cok yardimci oldun, kolay gelsin. --Erdall 13:39, 6 Şubat 2007 (UTC)

Aşık vandal[kaynağı değiştir]

Merhaba, 85.101.150.119 adresli kullanicimiz askini ilan etmekten vazgecmiyor. - Erhan 13:36, 6 Şubat 2007 (UTC)

kullanıcı kutularının silinmesi[kaynağı değiştir]

Deniz merhaba,

Köy çeşmesine senden sonra yazdıklarıma bir göz at istersen, bu şablonları hızlı silmem mümkün değil zira. Şablon 1 kuralında değişiklik yapmamız gerekiyor, anca öyle.

Vito Genovese 14:47, 6 Şubat 2007 (UTC)

Evet okudum Vito. Ben öyle bir kural çıkmıştı denince sil şablonu koymaya başlamıştım, ama madem öyle bir kural yok diyorsun, ve SAM lazım diyorsun, ben pes ediyorum. Konunun nerelere gideceğini tahmin ediyorum ve yine kötü adam olmak istemiyorum. İsteyen istediği kullanıcı kutusunu kullansın. denisutku *:!? 14:55, 6 Şubat 2007

Resimlerin çıkarılması[kaynağı değiştir]

Azizim, NASA kaynaklı resimleri ABD Hükümet Kaynaklı diye lisanslandırıyorum ama çıkarıyorsun. İngilizcesinde de aynı kaynak gösteriliyor. Resimleri silmemen için ne yapmam gerek? (İlgili Konu: Learjet 23, Zamanusta 16:48, 6 Şubat 2007 (UTC))

İngilizcesinde de URL yok ve ben oradan indirip sonra yükledim. URL var da ben mi göremedim yoksa İngilizce Vikipedi'de kurallar biraz farklı mı işliyor?

Çoklu ortam ödülü :)[kaynağı değiştir]

Gecesini ve gündüzünü telifli resim avına adamış ulu insana : http://vito_genovese.youaremighty.com/ (tam etki için sesi aç).

Benim de yoğun dönem olduğu için bugün bir arkadaş yolladı; güzel düzenek kurmuş adamlar. Sadece adreste ismi vermen yeterli..artık gaza ihtiyacı olana günde 3 öğün seyrettirdin mi işlem tamamdır. Bu arada bahislerimiz hala açık.."vito'nun gerçek mesleği nedir ki bu kadar zaman ayırabiliyor?" Mafya babası 1'e 10 veriyor. - Erhan 18:55, 6 Şubat 2007 (UTC)
  • Merhaba saat 22.54'te "Kullanıcı:81.214.246.31‎" diye bir kullanıcı adı var, anlayamadım, böyle bir kullanıcı var mı??sevgiler--Düşünenadam 23:02, 6 Şubat 2007 (UTC)

xxxx year in film[kaynağı değiştir]

Vito selam, Olivier'le biraz daha ugrasayim dedim ve bir suredir merak ettigim birseyi sormak aklima geldi. Ingilizce vikipedide belli yil verilerek o donemler film endustrisinde ne olduguna baglanti verilmis (Bkz. Laurence Olivier). Bizim vikipedide boyle bir format yok sanirim? Ne dersin bu kurulmali mi? Evetse nasil? Yoksa baglantilari sadece dogrudan yillara mi vermeli? Brecht 01:20, 7 Şubat 2007 (UTC)

Dogru anlamissin arkadasim. O zaman bu durumda ben simdilik bu baglantilari yillara mi versem? Boyle bir yapilanma oldugunda duzeltmesi kolay olur mu? Yoksa oldugu gibi "kirmizi" baglanti mi birakayim? Brecht 15:07, 7 Şubat 2007 (UTC)

Guillevicc.jpg[kaynağı değiştir]

Bu kitabın yazarı "Arte Poetica" olabilir mi? Yoksa kitabın adı mı o? Kapakta adamın resmi olduğu için biyografidir ve Arte adlı şahıs yazmıştır diye düşündüm ama sen ne dersin?

Vito Genovese 09:02, 7 Şubat 2007 (UTC)

"Arte Poetica" kitabın adı. Yazarı ise Eugéne Guillevic. Sevgiler. --Dreamer 09:05, 7 Şubat 2007 (UTC)

vito vız vız vız[kaynağı değiştir]

Chenopodiaceae maddesinde kategori yönlendirme olayı var ama madde? bi el atarmısın en aktifinden?Delamorenamesaj 09:32, 7 Şubat 2007 (UTC)

Bana geliştirmekte olduğum maddeler için bazı şablonlara ihtiyacım var bunlar ingilizce wikipedi de mevcut ancak bir türlü türkçe wikipediye uyarlamayı beceremedim yardım edebilirmisin?
Bu şanlonları Prison Break maddesinde kullanacam.

örnek:Michael Scofield

y.erdem 15:04, 7 Şubat 2007 (UTC)

  • Çok sağol şablonlar için.

y.erdem 14:17, 8 Şubat 2007 (UTC)

seçkin maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, nasıl gidiyor? :)

SMA'lardan bazıları kıvama geldi. Onları SM'ye çevirmek lazım ilk fırsatta. Bana hemen mesaj atabilirsen hemen, atamazsan da yarın gündüz bir operasyon yapalım da SMA sayfasında olguşanları ya başarısızların arasına ya da SMler arasına katalım artık diyorum. Özellikle teknik kısmında biraz yardıma ihtiyacım var mesela alın şu sayfaya kopyalayın diyen yerlerde oyları mı kopyalacağız yoksa sadece maddeye bağlantıyı mı vb sorular. Teknik kısmı beni biraz heyecanlandırıyor doğrusu. Hata yapmaktan korkuyorum ne yapacağımı bilsem de. Hadi bana çabuk cevap ver de bizim Vikipedi'de SMlerine kavuşsun. Selamlar. --Süleyman Habib 16:29, 7 Şubat 2007 (UTC)

Bana uyar,bence de resimlerden başlayabiliriz. Yarın müsait olursan öğleden sonra irc den konuşalım. Sonra da önce resimlere seçkin statüsü vermekle başlayalım. Haftasonuna doğru da maddelere geçebiliriz. --Süleyman Habib 16:45, 7 Şubat 2007 (UTC)

Tatlı Betüş sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

Tatlı Betüş sayfasına sil şablonu koymuştum. Siz kaldırıp düzenle şablonu koymuşsunuz. Sanırım sayfadaki yazıları dikkatle okumadınız. Sayfadaki yazılar anlamsız, dalga geçmek için yazılmış. Ansiklopedik değil. Bir daha bakmanızı rica ediyorum.--Ufucuk 16:32, 7 Şubat 2007 (UTC)

Emin değilim aslında ama saçma geldi yazılanlar--Ufucuk 16:55, 7 Şubat 2007 (UTC)

Rica etsem, zahmet olmazsa bana şu üç resmi uygun etiketle yükler misin? Ya da ben yüklesem de sen etiketlesen? ya da ben söylesem sen dinlesen sen söylesen ben dinlesem. Ne dersin Karagözüm.?.1, 2, 3. malum yüklediğim resimlerin etiketlri bir şekilde tarafından değiştiriliyor--Atacameñoileti 20:21, 7 Şubat 2007 (UTC)

Vikipedi maddesine koruma önerim[kaynağı değiştir]

Sevgili Vito,

Geçen gün Vikipedi'de dolaşırken tesadüfen Vikipedi maddesini gördüm ve şoke oldum çünkü bizim kendimizi en iyi anlatabileceğimiz sayfa, vandalizme uğramıştı hem de Türkiye saatiyle 14:00 gibi bir saatte(Türkiye'deki vikipedistlerin uyanık olduğu bir anda) Bu maddedeki vandalizmi gördüm ve maddeyi yeniden eski haline getirdim. Fakat Vikipedi maddesinin vandalizme uğraması çok üzücü bir gelişme oldu ve bunların bir daha yaşanmaması adına Vikipedi maddesinin tam veya yarı korumalı madde haline getirilmesini sizden talep ediyorum. Bu talebime hemen cevap yazabilirsen da çok memnun olurum.

Saygılar, Sallapattias 8 Şubat 2007 20:49 (UTC)

Merhaba Vito,

sol taraftaki metini kopyalayıp herhangi bir tank sayfasında kullanmak istiyorum.Sorun şablon düzgün çalışıyor ancak benim copy paste yaptığım kısımda sayfanın sol tarafında görünüyor.şablon sayfamı template:afv dan çevirdim. sayfaları birebir kontrol ettim ama hala bulamadım.

saygılarımla

egemen

Selam Vito. Bir soru. Die Regierung ist repräsentativ, dezentralisiert und nach dem Prinzip der Gewaltenteilung aufgebaut. Cümlesinde kalın harflerle yazılı yeri çözemedim. Bu prensipten neyi kastediyor olabilir.?--Atacameñoileti 06:52, 9 Şubat 2007 (UTC)

Not:Kuvvetler ayrılığı anlamına geliyor olabilir mi?--Atacameñoileti 10:24, 9 Şubat 2007 (UTC)

BAŞPINAR adlı konunun silinmesi.

Sayın yönetici

Başpınar başlığı altında açmış olduğum konu tarafınızdan silinmiş. Nedeni resimler ise; o resimler tarafımdan çekilmiş olup hiçbir telif sorunu yoktur. Hadi resimler problemli metin neden silindi.

Htuncerr tuncerr 13:48, 9 Şubat 2007 (UTC)

Selam Vito,

Su iki madde aslinda ayni kisi icin acilmis Ebul Feth Ömer bin İbrahime ve Ömer Hayyam bunların birleştirilmesi gerek şeklinde işaaaretlenmesi için bir şablon var mi? Sagol--Erkan 14:40, 9 Şubat 2007 (UTC)

Olsun be ilgilenmen yeter. :) Bana da oyle gelmisti ama kesin kanit sorunu yasadigim icin bulasmadim..--Erkan 22:00, 9 Şubat 2007 (UTC)

Giza, Gize ve Gazze[kaynağı değiştir]

Selam Vito, Giza'yi Gazze'ye yonlendirmisler ama ben arastirdim. Gize / Giza Kahire yakinlarinda bir Misir sehri, Gazze ise ingilizcesi Gaza olan Israil-Filistin hattindaki sehir... Ayni degiller yani bu yonlendirmeyi kaldirmak gerekli. Ben nasil yapiliyor bilmiyorum. Bir bakabilir misin?Brecht 01:07, 10 Şubat 2007 (UTC)

Hatalı silme gerekçeleri[kaynağı değiştir]

Deniz merhaba,

Şu maddelerde hatalı silme gerekçesi kullanmışsın. Bir göz atabilirsen süper olur:

Sevgiler

Vito Genovese 12:40, 10 Şubat 2007 (UTC)

Uyardığın için sağol Vito! Ben sol sütündaki düğmelere basıp çat çat koyuyorum sil şablonunu ama sanırım kontrol etmemişim. "Ansiklopedik değil" derken, M6 değil M8'den bahsediyorum aslında. Onu kendi js dosyamda da düzeltiyorum şimdi. denisutku *:!? 12:46, 10 Şubat 2007


Abi, o 4 maddeden 3'ünü M8'den silmek mümkün değil, Viki kodları barındırıyorlar içlerinde zira. Bunlar ya G9'dan gider (ki onun için de ispat gerekir) ya da SAM'den.

Vito Genovese 12:50, 10 Şubat 2007 (UTC)

Aslında sorun değil, el atıp düzenlerim bu maddeleri hemen. Ama M8'deki tanımı sevmedim. Yani wiki kodu dediğin, bold var sadece o maddelerde (bir de dış bağlantı). M8'deki tanımın "iç bağlantı içermeyen" şeklinde değiştirilmesini öneriyorum. Nasıl yapabilirim? Silme kurallarının tartışma sayfasında mı, yoksa başka bir prosedürü var mı? denisutku *:!? 12:57, 10 Şubat 2007


Seni ve beni de sayarsak, Madde 8 için değişiklik önerisi kabul edildi sanırım (8 destek, 2 köstek). Uzun süredir de yorum yapan yok, değiştirelim mi maddeyi? Ona göre, haftanın işbirliği bekliyor. denisutku *:!? 01:30, 24 Şubat 2007

Toplum bilimi[kaynağı değiştir]

Mergaba. Toplum bilimi maddesinin kategorisi sosyoloji olarak duruyor. Tutarlılık açısından kategoriyi de Toplum bilimi olarak değiştirme niyetindeyim. İçerdiği ciddi miktardaki madde sayısı nedeniyle bu değişikliğin oylamaya açılması gerekiyor mu yoksa ya allah deyip atlayabiliyor muyuz ? - Erhan 13:47, 10 Şubat 2007 (UTC)

Cumhuriyet gazetesi[kaynağı değiştir]

cumhuriyet gazetesi resmine kaynak bilgisi eksik demişsiniz. Gazete sayfası gibi şeyler lisans hakkı dahilinde değerlendiriliyor mu ? Yayınlanması serbest resimler dahilnide olduğunu düşünüyorum. -Ostique- 14:04, 10 Şubat 2007 (UTC)

Ünlü Giritliler[kaynağı değiştir]

Vito, tekkemizden sonra şimdi de ünlülerimizi silmişsin. Ünlü Girit Türkleri, Kırım Türkleri vs. listelerinin ansiklopediye ne ziyanı var? :) cretanforever 15:56, 10 Şubat 2007 (UTC)

Şaka yapıyorum. Tebessüm etmeyi unutmuşum. Kategori var zaten:) Ahmed Resmî Efendi'yi biraz daha geliştirip ana sayfa adayları arasına koyacağım. Lobi yapıyorum. :) cretanforever 13:36, 11 Şubat 2007 (UTC)

Yazili resimler[kaynağı değiştir]

Selam Vito, cektigim resimler arasinda bazi yazilar var; ben telif olarak kisisel resim sablonunu bastim ama ona daha uygun bir telif uyarlanmasi gerekiyor sanirim. Sonucta her ne kadar resim olsada halka acik bir yaziyi sunuyoruz. Bu tur resimler icin ne oneririsin? Ornek resimler: Resim:Ozaygonlum2.jpg, Resim:Aninin sehir plani.jpg, Resim:Ani 2a.jpg, Resim:Ani 2b.jpg Citrat 02:33, 11 Şubat 2007 (UTC)

www.hiphophaber.com sagopa kajmer sayfası dış bağlantılarından acilen silinmesini arz ediyorum. sitenin sagopa kajmerle alakası yoktur. Hiphop sayfasına kaydırmanızı rica ederim. selametle.

İyi Sözlük[kaynağı değiştir]

Burada paylaşım yapıyorum benim sitem birçok dilden Türkçe'ye çeviri sözlüğü hizmeti veriyor. Neden Diğer siteleri dış bağlantılarda kabul edip benimki edilmiyor anlamıyorum. Neyi yanlış yaptığımı söylerseniz çok sevinirim.

Mesajın için teşekkür ederim.[kaynağı değiştir]

Bende onu diyorum arkadaşım , beni birisi banladı onada mesaj yazdım ama bi cevap verdiği yok. Konuyla alakalı attığım son mesaj bu http://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:Jdforrester#iyisozluk.com

Sonucta bu site 13 dilde Türkçe Sözlük Hizmeti veriyor, bende ilgili maddelere ekliyordum. Türkiye Wikiye eklediğim sayfaları zaten biliyorsun.

Diğer vikilerde de "Türkiye" ve "Türkçe" maddelerine ekliyordum bunun ama sanırım bukadar dış bağlantıyı yanlış anladılar.

Eğer yapmam gereken neyse söylersen sevinirim.

Sanada zahmet oluyor ama[kaynağı değiştir]

kusura bakma uğraştırıyorum ama en aydınlatıcı bilgiyi senden aldım şu ana kadar, Son olarak sana sormam gereken bu meta da nereye gidip baş vurmam gerekiyor nereye derdimi anlatayım bildiğin bir link varsa söylermisin ?

Teşekkürler.

Selam Vito, Tam ben bu maddeye SAM sablonu koyarken sen silmissin. Benim de kafam karisti. Acaba bir uyarida yani haber vermede bulunamazmiydin. Bosun ugrastim ben de.. bir de maddeyi telif ihlali diye silmissin ama maddede telif ihlali yoktu aslinda. Asil sorun maddenin bir acik mektup bir basin bildirisi havasinda olmasiydi.--Erkan 13:34, 13 Şubat 2007 (UTC)

Ok durum anlasildi ama olan benim 5 dakika "lan bu madde vardi simdi niye kırmızı?" diye ugrasmama oldu...--Erkan 13:37, 13 Şubat 2007 (UTC)

SOS --- ... ---[kaynağı değiştir]

USS Arizona (BB-39) maddesini yazdım bitti adını değiştirierek yeni madde yaptım ama bölümlerde bir iki değişiklik yapmaya çalıştığım zaman çeviri yaptığım yer olan Kullanıcı:Delamorena/Ceviri sayfasında bölüm değiştirmektesiniz diyor?Delamorenamesaj 14:00, 13 Şubat 2007 (UTC)

huehueuheuh olum daha dur bu neki , zaten ne kadar abidik gubidik sorun varsa beni bulur, dolayısıyla seni bulacak :) saolasın düzelttiğin için (naaptığını da anlamadım alttan bişeyler ekledin sildin ama?)Delamorenamesaj 14:10, 13 Şubat 2007 (UTC)

Urea_cycle_2.png[kaynağı değiştir]

Ure dongusu madddesine eklemis oldugum resim (Urea_cycle_2.png), Ingilizce Wikipedia sayfasindan alinmistir, ve tekrar upload edilmistir. SIK SIK karsilastigim bir probelem, ingilizce sayfadaki resmin dosya adini dogru olarak girmeme ragmen, bir sekilde resim cagrilmiyor. Ben de download edip genelde ayni isimle bir daha upload ediyorum. Eger yanlis bir sey yapiyorsam aciklarsaniz sevinirim. Ingilizce sayfadaki resmin linki: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Urea_cycle_2.png

merhaba vito, Resim:Abrams-Drawings-01.gif resmi için http://www.fprado.com/armorsite/Abrams_Pics/Abrams-Drawings-01.gif gibi bir link koysam yeterli olur mu? saygılarımla --egemen 18:11, 13 Şubat 2007 (UTC)

    • aslına bakarsan ordu için üretildiğinden böyle bir telif maddesi yazmıştım.Peki sence ne yapmalıyım? --egemen 18:17, 13 Şubat 2007 (UTC)
      • resimlere linkleri ekledim. --egemen 18:27, 13 Şubat 2007 (UTC)
        • Selam Vito geri silip maddeden çıkartayım mı? --egemen 16:16, 14 Şubat 2007 (UTC)

Vandalım diye bağırıyor[kaynağı değiştir]

Selam Bay Vito...Buraya, buraya ve bütün katkılarına bakıldığında,ben vandalım diye bağırıyor. Dikkat edilse iyi olur:-)--Atacameñoileti 19:59, 13 Şubat 2007 (UTC)

Telif Kaynağı[kaynağı değiştir]

Aslında o etiketleri aynen alıntı diye yazmam gerekiyor ama kolay olduğu için telif ihlal etiketi ile işaretliyorum. Bundan sonra bu etiketlemeyi alıntı kaynaklarını da belirterek yapacağım. Uyarı için teşekkürler--Nosferatu 10:57, 14 Şubat 2007 (UTC)


Yöneticilik[kaynağı değiştir]

Yönetici olmak için ne yapılması gerekiyo bunları yazarmısın?

Önemli konularda gereksiz ve yanlı değişiklik yapan IP leri banlamamız gerekiyor. Örneğin; ORHAN PAMUK, ATATÜRK gibi konularda değişiklik yapılmaktadır.

Merhaba Metal,

Ne var ne yok, keyifler nasıl diye bir sorayım istedim. Nasılsın?

Vito Genovese 16:38, 14 Şubat 2007 (UTC)

Merhabalar Sevgili Vito, sağolasın. Hayat devam ediyor işte bir şekilde. İnsanoğlu herşeye alışmaya programlanmış galiba. Umarım sen de iyisindir. Tekrar teşekkürler. --Metal Militia 16:47, 14 Şubat 2007 (UTC)

babil kutusu[kaynağı değiştir]

ya pardon ilk defa babil kutusu yapıyorumda nasıl yapacağımı bilemedim sayfayı sildiğin için sağol--uannis 16:50, 14 Şubat 2007 (UTC)

Bu kullanıcı türkmenistan vikisine katkıda bulunuyor.
ya ben bunu nasıl Şablon:Türkmenistan vikipedisine katkıda bulunan vikipedistler olarak kaydedebilirim???--uannis 16:52, 14 Şubat 2007 (UTC)

cok teşekkür ederim fakat nasıl yapılacağını soyleseydin birdaha ihtiyacım olmazdı "bir insana balık vermek yerine balık tutmayı ogretmek" gibi bişi yani buda:) --uannis 16:59, 14 Şubat 2007 (UTC)

IRC cloak request[kaynağı değiştir]

I am Vito-Genovese on freenode and I would like the cloak wikimedia/Vito-Genovese. Thanks. --Vito Genovese 19:47, 14 Şubat 2007 (UTC)

merhaba vito, ekteki resmi Type 96 maddesinde kullanmak istedim.Ama bir türlü resmi madde içerisinde açamadım.Bende bilgisayarıma indirip viki-tr ye upload ettim.Ama lisans etiketini kabul etmedi sistem.NE yapabilirim? Birde wiki-en den bir resmi commos a mı yoksa viki-tr sayfasına koyup mu kullanmam iyi olur? Dünkü resimleri maddeden çıkarttım.Sistemden nasıl silebilirim? saygılarımla --egemen 08:09, 15 Şubat 2007 (UTC) http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:Type_96G.jpg

Şu şablonuda oluşturman mümkünmü acaba Template:Drugbox Bu şablonda Prison Break kategorisinde geçen bir ilaç ismi için lazım oldu. Yazının kırmızı gözükmesini istemiyorum.y.erdem 12:50, 15 Şubat 2007 (UTC)

...için bu akşam uğraşırım.

--Doruk Salancıileti 16:06, 15 Şubat 2007 (UTC)

  • Bitirdiğin zaman haber verirsen iyi olur.y.erdem 16:46, 15 Şubat 2007 (UTC)

Yedikule maddesini inceleye bilirmisin. Yedikule ile ilgili son mahkeme karakları yer almaktadır. Bence bir bakmanızda fayda var. y.erdem 22:07, 15 Şubat 2007 (UTC)

Resim lisansı[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito,

Resim etiketleri sayfasında yer alan Cc-by-2.0 etiketinin şablonu silinmiş. Ben o etiketle bir resim yükledim [3]. Şablonun silinme nedeni nedir, şimdi bu resme hangi lisans yakışır vs. vs. yardımcı olursan sevinirim. (Olmazsan sen bilirsin, gözüme gözükme:)) Görüşürüz, kendine iyi bak.--renegademsj 07:01, 16 Şubat 2007 (UTC)

Sablonu kullanmayacağini biliyorum; ama yine de vermek istedim dostum.

Şablon:Kullanıcı Professional User

You're our wonderwall!

kızılsungur®©iletikatkılar 12:19, 16 Şubat 2007 (UTC)

'cuz all of the stars

are fading away

just try not to worry

you'll see them some day

just take what you need

and be on your way

and stop crying your heart out

kızılsungur®©iletikatkılar 12:31, 16 Şubat 2007 (UTC)

Aslinda en sevdiğim müzik listemi böyle oluşturuyorum. Ama bu parçanın en sevdiğim parçalar listelerime girmesi için defalarca dinlenmesi gerek.

Thismery al atzmech achi.

Lehitraot.

kızılsungur®©iletikatkılar 12:42, 16 Şubat 2007 (UTC)

Tekmil Veriyorum...[kaynağı değiştir]

Vikicommons da buldum. Onu değiştirdim paintte. Onlar da keçili bir lisans atamışlar. Özgür belgeleme lisans gibi bir şey. Her neyse... Bu lisans şablonlarının anlamlarını öğrenebileceğim ana bir adres var mı? Bir de lisans değiştirmek için kullanabileceğim bir link var mı?

Viele Grüße.

kızılsungur®©iletikatkılar 13:44, 16 Şubat 2007 (UTC)

Lt. Col. Gary Harrell: We've got a Blackhawk down, we've got a Blackhawk Down.

Roger that Colonel! I will be more carefull next time.

I think I have got to study my law lessons.

C ya.

kızılsungur®©iletikatkılar 13:54, 16 Şubat 2007 (UTC)

İlmüdürüm...İlmüdürüm...[kaynağı değiştir]

Buldum: zıkla

Şimdi şu telif sorununu halletmeye çalışacağım ilmüdürüm. :D

kızılsungur®©iletikatkılar 14:02, 16 Şubat 2007 (UTC)

Silinen Maddem[kaynağı değiştir]

Tıp Sembolü isimli maddem neden silindi? Telif haklarıyla ilgili bir uyarı gönderilmiş ama bu madde hiç bir yerden alıntı yapılmamıştır.Bu madde benim kendi çalışmamdır, ansiklopedilerden, internetten ve tıp dünyası adlı dergiden özetlenerek hazırlanmıştır. tamamiyle özgün bir çalışmadır.Lütfen bu silinme işlemiyle ilgili açıklama bekliyorum...

Silinen Maddem[kaynağı değiştir]

pardon benim hatam.çalışmamda o belgedende yararlanmıştım, çalışmamın tümünü koymadım siteye bir kısmını almıştım. O kısımlar sanırım o belgede de var. hatam için özür. Enkısa sürede o maddeye özgün içeriğimi ekleyeceğim.

İyi Günler

resim silime nedeni?[kaynağı değiştir]

Selam Vito
Ben ingilizce Wikipedi de bulunan şu resmi Scofieldroute.JPG burayada yükledim hatta oluşturmakta olduğum sayfamda da kullandım resmi dün yüklememe rağmen resim silinmiş. telif etiketini koymuştum aldığım sayfayı belirtmiştim ve ayrıca aldığım sayfasa yani Wikipedi İngilizcede bulunan bu sayfa da ,resmiyükleyen şahıs bu remin kendisi tarafından oluşturulduğunu telif sorunu olamdını belirtmiş ve uzun süredir Michael_Scofield bu sayfada kullanılmakta.Acaba bu remin neden silindiğini öğrenebilirmiyim?y.erdem 11:45, 17 Şubat 2007 (UTC)

  • Açıklama için sağol peki o küçük resmi ordan kaldırsam kullanma ihtimalim varmı?y.erdem 13:19, 17 Şubat 2007 (UTC)
  • Vito, az önce işaretlediğin Resim:Hasan Şadoğlu.jpg resminde kocaman bir imza var. Lisanssız olmasının yanısıra bu imza nedeniyle silinmesi iyi olur ama neye göre sileceğiz? --Mskyrider ileti 14:09, 17 Şubat 2007 (UTC)
  • RM6'dan sildim ama vandalizmde güzel fikir. Kullanıcıyı 24 saat engellemek zorunda kaldım. Ayrıca bir sorum daha var hazır yakalamışken, şu pencerelerden rv yapınca özet kutusuna "geleceğe dönüş! $3 tarafından değiştirilmiş $2 tarihli sürüm geri getirildi." ve yazıyor. eskiden kullanıcı adlarını yazardı. bir yerlerde bir şeyler karıştı herhal. Yardımcı olabilecek misin? --Mskyrider ileti 14:18, 17 Şubat 2007 (UTC)

vito merhaba ; 2 aydır falan viki ye dahşl olamıyordum şimdi biraz bakayım dedim , yaptığım revertler de ..tarihli .. sürümü getirildi yazacağına tanımları yazıyo ($2 tarihli $3 sürümü) nasıl dülzelticez bi yardım reca ediyorum. teşekkürler, iyi çalışmalar euthygenes 16:22, 17 Şubat 2007 (UTC)

Sevgili Vito, sadece merak ettiğimden sormak istedim. Cumhuriyet gazetesinin 14 Şubat tarihli Gezi ekinde bir gezi yazısı var. Yazı Bülent Demirbudak tarafından yazılmış ve yazı ve fotoğraflar Bülent Demirbudak olarak belirtilen yazıda giriş paragrafı Vikipedi'den olduğu gibi alınmış. Fotoğraflar gerçekten kendisinin olsa da giriş paragrafını olduğu gibi Vikipedi'den aldığı için Vikipedi'yi referans olarak vermesi gerekmez mi. Sadece merak ettim. Ben de makas alıyorum yanaklarından:-)--Atacameñoileti 21:51, 17 Şubat 2007 (UTC)

İşin kötüsü e posta adresini vermemiş ama editörün var. Ben de işe 3. bir şahsı karıştırmak istemem doğrusu. Ama kendisine bir mail atmak isterdim aslında. Neyseki yazı ve gezi notları çok güzel, büyük ihtimalle yazının tamamında kaynak olarak (aynen olmasa da) Vikipedi kullanılmış. Ama giriş birebir aynı. Bu da çok güzel bir şey bizim adımıza. Neyse diğer yanaktan da makas:-))--Atacameñoileti 22:02, 17 Şubat 2007 (UTC)


[[Resim:KIZIL.jpg|thumb|55px|right|Normalde sürekli gülümseyen biriyimdir; ama fotoğraf çektirmekten nefret ederim.]]

Recent Changes[kaynağı değiştir]

Dostum,

Bu son değişiklerde

Kullanıcı:KIZILSUNGUR‎; 21:46 . . (+82) . . KIZILSUNGUR (Tartışma | Katkılar) (→BENİM AÇTIĞIM ve ÜZERİNDE BÜYÜK EMEKLERİMİN OLDUĞU KONULAR)

gibisinden bir yazı var. +82 ne anlama geliyor?

İyi çalışmalar.

kızılsungur®©iletikatkılar 21:54, 17 Şubat 2007 (UTC)

Roger that.

kızılsungur®©iletikatkılar 21:57, 17 Şubat 2007 (UTC)

Dostum,

Son olarak şu benim fotoya © işareti koyacaktım; kırmızısından. Ama telif etiketini bulamadım.

kızılsungur®©iletikatkılar 22:01, 17 Şubat 2007 (UTC)

Sevgili Vito bu seferki yardım Viki ile ilgili değil şahsi. Contributions/Erdemsenol sayfasının ekran görüntüsünü almam lazım. Oto hırsızlık masasına verecem de. Adamlar tam saat istiyor. Şimdi bana ekran görüntüsü alan bi program adresi ve nasıl çekildiği lazım--Erdem Şenol 22:18, 17 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba :) bu kullanıcıya şablonları kullanmak (şablon yaratmak) hakkında bilgi verecektim, sayfamda bana soru yöneltmiş. şöyle ki... Ama şablonlar konusunda da sorun çıkarmış gibi görünüyor, yazdıklarımı yinede yollayayım mı? --Gökçe 22:25, 17 Şubat 2007 (UTC)

Teşekkürler Vito. Valla gülecek halim kalmadıda bi deneyim yinede, Şirketin arabası gitti Vito. Adamlar immob falan dinlemiyor.--Erdem Şenol 22:32, 17 Şubat 2007 (UTC)

Sağol Vito, beni şuçlayan yok şuanda, karakaolda ifade verdim ve allahtan ruhsat ve anahtarı üzerime alırım daima. Araç şirketin değil kiralık olduğundan, adamlara kasko için belge lazım. Yarın oto hırsızlık masasına emniyette tekrar ifade verecekmişim de bura Türkiye canım ülkemde heran herşey olabilir, ben hazırlıklı gideyim. Emniyete asla avukatsız girilmez nolur nolmaz. Ha buarada yarın pazar en sevdikleri şey içerde misafir etmek sende şüphelisin derlerde ters bişey olursa çünkü güzel ülkemde pazar günü savcılar iş yapmaz, akşam üzeri Vikide olmazsam bana dua edin:)

Eğer ters bişey olur yardım gerekirse tekrar rahatsız ederim--Erdem Şenol 22:51, 17 Şubat 2007 (UTC)

Pullar Taraması[kaynağı değiştir]

Pullar ile ilgili bir tarama yükledim Viki'ye. Ama bu telif haklarını seçerken çok büyük hatalar görüyorum. Örneğin resim:pullar.jpg resminde eserimin sadece Viki'de ya da kaynak gösterilmesi şartı ile kullanılmasını istiyorum. Fakat resmi yükledikten sonra telif hakkını okuduğum zaman üzerinde değişiklik yapılabilir falan filan... Ben üzerinde değişiklik yapılmasını istemiyorum ve sadece benden izin alınarak başka yerde kullanılmasını istiyorum. Ne yazık ki böyle bir telif hakkı bulamadım?

Bizim resmi yüklerken seçmek zorunda olduğumuz telif etiketlerini kim düzenledi? Bence yanlış düzenlemiş.

Kanıt:

Bu lisansa sahip eseri kopyalabilirsiniz, üzerinde değişiklik yapıp yenisini üretebilirsiniz, ticari amaçla kullanabilirsiniz. Sağlanması gereken tek şart, eserin tüm kopyalarında eserin orijinal sahibinin belirtilmesi.

by simgesi bu anlama geliyor. Ama resmi yüklerken hiç de öyle gözükmüyor.

Neyse...

İşkolik biri olduğunu biliyorum. Çift (normalde "tek" yazılırdı ama :) istediğim kırmızı c'li bir lisans ve beni telif hakları ile ilgili bir yetkiliye bağlaman.

World's still spinning around and we don't why

why why why...

Sevgiler

kızılsungur®©iletikatkılar 03:13, 18 Şubat 2007 (UTC)

sagopa kajmer[kaynağı değiştir]

Lütfen şuanda olanlar hariç diğerlerine eklettirme.. Şuanda mevcut olanlar kalsın. Sürekli başkaları ekleniyor yada bizimki engelleniyor.. Ben onlar değiştirmese değiştirme ihtiyacı duymuyorum.. Teşekkürler sana selametle..s

bazlarla ilgili yazıma telif hakkı uyarısı yollayıp beni engelledin.Halbuki o yazının telif hakkıyla alkası falan yok size iyilik yaramıyor taslak bir maddeyi geliştirdim mi hemen vandallık yeter artık!...bence artık beni daha iyi gözlemleyin katkılarımın neler olacağını göreceksiniz "ve ben bu vikipediyi seviyorum zarar vermek istemem ama her yaptığıma vandallık damgası vurmayın!!!--Graywolf 13:16, 18 Şubat 2007 (UTC)

bide sorma bari dün tabikide.Asdsa adlı kişiye uyarı göndermedinmi bir düşün çok büyük uğraşlarla yarattığım sayfa yüzünden ve o sayfayıda eski haline getirdin yani taslak hale ben daha ne deyim!

ne alakası var[kaynağı değiştir]

telif hakkı saklı olduğunu nerden çıkardığını söylede bende bidaha yapmıyayım ama geçerli bir sebebin yoksa hiç kendini yorma--Graywolf 13:53, 18 Şubat 2007 (UTC)

tarafsız ve evrensel olabilmek[kaynağı değiştir]

çelik kapı adlı güzide çalışmam silindi doğal olarak

))

öğreneceğim öğreniyorum

biliyorum ağır ilerliyorum ama öğrenebilirim tarafsız ve daha evrensel olabilmeyi:)

herkes zaten çok meşgul kabul ve vikipedinin her alanında yeterince bilgi de var

ama bir içerik eklendiğinde hemen ana sorunun ne olduğuna dair bir ileti gönderilse ne emekler zay olur ne zamanımız

kolay gelsin sevgiler~ düşatölyesi 13:57, 18 Şubat 2007 (UTC)

hatırlamıyorum[kaynağı değiştir]

ancak telif hakkının saklı olmadığını üye olurken gördüm üyelere serbestti ve o sitedeki yazıyı birçok forum sitesine de yazmışlar yani alıntı onlar bense esas kaynağından aldım bana güvenin ne gibi katkılarım olcağını göreceksiniz.

hem yazdım, hem oynadım[kaynağı değiştir]

ben tartışmıyorum pek hakim değilim çünkü olaya ama sadece kişisel olarak senin bilmeniistediğimden ben bilgi ve emek konularında hassas biriyim her hangi bir yasa olması gerekmiyor benim bu özenim için. bu materyal benim yazdığım bir şeydi yani telifse o bana ait benim mesleğim bu çeşitli sektörel kurumlara el kitapları ve kılavuzlar hazırlıyorum ama telif hakkı bana ait kalıyor

oradaki esas sorun ve bence de deco olayı ki onu tek bağlantıya düşürebilirdim dim demiyeyim daha aklı başında bir hale getirdiğimde yerleştiririm

bir de kesiiiiin olarak bu iş çok zevkli. her an yeni bişey keşfediyorum ağzımın suyu akarak. dedim ya yolun başında bile değilken böyle bir şey gördüm ve gerçekten şu anlamda çok etkilendiğimi itiraf edeyim

bak çok kısa bir süredir koymuş ve çalışıyordum ya ben üzerinde bu yazının çelik kapı aramalarında sağlam çelik kapı güvenli çelik kapı açılmayan çelik kapı villa kapısı daire kapısı apartman kapısı aramalrında ilk sayfaya çıktı yahuuu

vikipedi acayip bişey

bizler kuralları ıskalayabiliriz lütfen içeriği bi şekilde şüpheli hale getirmemeiz için böyle uyanık olun

ama ben o yazıyı bana ait olduğu için koymuştum aslını sorarsan o resimelri de ben çektim

kolay gele düşatölyesi 14:17, 18 Şubat 2007 (UTC)


Ayakta alkışlıyorum ve diyorum ki;

Vikipedi'nin telif politikasına göre özgür lisanslı olmayan hiç bir kaynaktan içerik aktaramıyoruz. Tek çözüm Deco'nun sitesinin lisansını değiştirmek yani (Kamu malı olabilir, GÖBL olabilir, Creative Commons (sadece by veya by-sa) olabilir, tercihe kalmış).

Vito Genovese 14:21, 18 Şubat 2007 (UTC)

bazı hakları saklıdır:))) ya da eti senin kemiği benim:))[kaynağı değiştir]

))

teşekkürler. ilgileneceğim(!) kolay gelsiin düşatölyesi 14:29, 18 Şubat 2007 (UTC)

Selam sevgili Vito, dolaşım şablonlarındaki renk kodunu bulamadım bir iş için lazım oldu da. Sen biliyor musun? mesela bu şablondaki arka plan mavisinin renk kodunu soruyorum.--Atacameñoileti 15:07, 18 Şubat 2007 (UTC)

Eyvallah, uygulamalı yardım için saol:-)--Atacameñoileti 15:17, 18 Şubat 2007 (UTC)

Sol tablo fonksiyonları ve popup pencereleri[kaynağı değiştir]

Gerek var sağol.Bende zaten şablonların isimlerini aklımda tutmaya çalışmaktan bıkmıştım.--Eddie Guerrero 16:29, 18 Şubat 2007 (UTC)

Eminsin mi?

Bu arada bunlara telifihlal koymana gerek yok eğer birebirse ve geçmişinde temiz sürüm yoksa, direkt sil şablonu koyabilirsin G9'dan.

Vito Genovese 16:27, 18 Şubat 2007 (UTC)

Yanlış link vermişim doğrusu; http://www.turmob.org.tr/mevzuat/bolum02/bolum1.html . G9 sil şablonunda adres nereye yazılıyor yahu. ? --`NeRVaLsevgili nerval; 16:32, 18 Şubat 2007 (UTC)

I'm sorry, but I cant speek türkce very well. So i have to go i think. But it was nice here.--Hermannheine 22:54, 18 Şubat 2007 (UTC)

sis, bu sevda bitmez :)[kaynağı değiştir]

merhabalar Vito, sınavlarım ve internet bağlantımdaki problemler nedeniyle ÇOOOOK uzun süredir Vikipedi'den ayrıyım. Firak ateşiyle kavruldu ciğerim anlıyacağın. :) SİS olayı ne oldu, Metal Militia geri gelmiş gözüküyor. Görevleri yapabilecek mi yoksa ben zaman gelmiş maddeleri konsensus, oluşmuştur, oluşmamıştır, SM-SR olmuştur, reddedilmiştir gibi açıklamalarla SM-SR ilan etmeye başlıyayım mı? Selamlar. --Süleyman Habib 15:29, 19 Şubat 2007 (UTC)

tamamdır Vito. :) ilk fırsatta Metal'e bir mesaj fırlatacağım. Hadi iyi geceler. --Süleyman Habib 22:07, 19 Şubat 2007 (UTC)

Hello Vito,

I was placing interwiki link on a few pages and noticed that the Kategori:Yıllar seems to be redundant with the Kategori:Yüzyıllar, which seems more appropriate to place the century categories. Now, all of them (ex.: Kategori:6. yüzyıl) are in both categories. And since the years articles are usually not placed in that category anymore but in categories of their own (except for some 25 placed in Kategori:Yıllar, maybe a little cleanup would be advisable. I can help in removing the redundancies if you find it advisable, but I sure don't want to make the job twice (undoing it if I'm wrong), because I'm not a bot. Or simply let me know if any decision has ever been made or if any convention taken. Thanks.

Robin des Bois ♘ 19:37, 19 Şubat 2007 (UTC)

P.S. There is also the Kategori:Yüzyıl that only contains articles on centuries AD. I think a merging with Kategori:Yüzyıllar would also be advisable.


Hi Vito,
Thanks for your support. I will therefore remove all pages and categories from Kategori:Yıllar and Kategori:Yüzyıl. Thank God, almost all the years are in subcategories. When I'm done, I'll let you know so you can delete the useless categories. Oh, and by the way, Template:Yüzyıl is not from me. You probably mean Şablon:Kronoloji (M.Ö. doğum), Şablon:Kronoloji (M.Ö. ölüm) and/or Şablon:Kronoloji1 (M.Ö.). Yup, I think they work for all possible cases.
Robin des Bois ♘ 23:23, 19 Şubat 2007 (UTC)


Ok. Done. Faster than a bot. And more tired... I took the liberty of sorting a little bit in the cattegories. You can proceed with the fast deletion of Kategori:Yıllar and Kategori:Yüzyıl. They are empty and all related categories and articles have been relocated in Kategori:Yüzyıllar.
Robin des Bois ♘ 05:06, 20 Şubat 2007 (UTC)

Pullar benim scanner ile tarattığım bir resimdi. Neden çıkartıldı bilmiyorum; ama mutlaka olumlu bir cevabı vardır diye düşünüyorum dostum. Telif hakkını ise halletmiştim halbuki. Yakın zamanda yapıcı bir yanıt bekliyorum.

Sevgiler

kızılsungur®©iletikatkılar 11:30, 20 Şubat 2007 (UTC)

Yok ben o telifleri istemediğimi daha öncede belirtmiştim. Neyse... Benim istediğim kendi eserimin, yani resmimin, değiştirilmeden/türetilmeden sadece eğitim amaçlı başka Vikipedilerde de kullanılabilmesi.

Umarım artık anlatabilmişimdir ne demek istediğimi. Buna en uygun telif hakkı seçeneği de o by idi. Bulamadım uygun kırmızı c telif işaretli simgeyi. İngilizce Viki kırmızı c li yapıyor ve biz kullanamıyoruz onlarınkini. Ama yine de bu taramamı buraya, İngilizceye, Almancaya yüklemiştim. Almanlar sevdi sanırım. Brifemarke maddesinde kullanıyorlar. Düzenlemelerini de yapmışlar ve kendi standartlarına göre yayınlıyorlar. İngilizler ya da İngilizce Vikidekiler hemen silmişler. Beni bunlar pek ilgilendirmiyor aslında; ama neden böyle güzel bir taramanın / resmin kendi Vikimizde kaldırıldığını hâlâ anlamıyorum. Sonuçta kendi pul koleksiyonumdan kendim tarattım ve bu telif hakkı yüzünden kendi emeğim Viki'de sansürleniyor. Hiç de özgürce değil bence. Eğer herhangi bir dava falan olursa bu sizin meseleniz değil. Resmi yükleyen kişinin meselesi ve o da benim.

İyi çalışmalar

kızılsungur®©iletikatkılar 12:14, 20 Şubat 2007 (UTC)

Düzeltme[kaynağı değiştir]

Almanlarınkinde Briefmarke olacak. Oradan bakabilirsin.

Telif Hakları[kaynağı değiştir]

Vito,

Canını sıkmak istemem ama pullara parayı ben veriyorsam benimdir. Sen Audi TT marka bir otomobil alırsan araban Audi'ye mi ait olacak yoksa sana mı?

Ama Almanlar daha zeki. Benim yüklediğim, kendi emeğimle hazırladığım tarama resmini hemen sahiplendiler.

Sen ise sadece engel koyuyorsun önüme.

Tekrar hatırlatıyorum. Buranın özgür bir ansiklopedi olduğu konusunda şüphelerim var. Çünkü Almanlar kaldırmıyor; Türkler kaldırıyor. İronik! Sadece ironik!

kızılsungur®©iletikatkılar 14:24, 20 Şubat 2007 (UTC)


kızılsungur®©iletikatkılar 12:21, 20 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba, sıkça karşımıza çıkan şu mona lisa, alabalık, serbest format yazı vb öğeleri içeren kılavuz hangi maddede? - Erhan 13:07, 20 Şubat 2007 (UTC)

Hasta insani ugrastirmayin kardesim. Sordugum basit, maddelerde deneme yapan arkadaslar bu kaliplari nereden elde ediyorlar ? matematiksel ifade girin, serbest format yazi yaziniz vb kaliplardan soz ediyorum. Bilmiyorsan bilmiyorum de. Utanacak bir sey degil..aaaa..- Erhan 13:16, 20 Şubat 2007 (UTC)
Hey sakin ol dostum, maddeleri mesajları yazdığımız editbox'ın üstündeki gri kutuların eseri onlar, kaynağı da MedyaViki:Monobook.js.
Vito Genovese 13:22, 20 Şubat 2007 (UTC)
hey adamim sen benimle boyle konusamazsin, ayrica federeyiz deyip benim davama el koymak da ne oluyor? Hem biz bu kasabada yabancilari sevmeyiz yabanci...bu arada pazar seni kilisede goremedim Con?- Erhan 13:29, 20 Şubat 2007 (UTC)

Selam Vito başkanım, buradaki ile (21:21, 18 Şubat 2007 den geriye doğru olmak üzere) şuradakiler arasındaki 7 farkı bulursan sana tam 50 bin lira vericem :) Sevgiler. --Metal Militia 13:35, 20 Şubat 2007 (UTC)

Bak Almancam pek yoktur; ama adamlar hemen sahiplenmişler.

Briefmarke

Sözcüğü de düzeltim. die Briefmarke!

Kendileri altına yazı bile eklemişler şu an için anlamasam da.

Şimdi açıklayabilir misin şu paradigmayı: Ben Türk olduğumu sanıyorsam ve kendi alanımda etkinlik gösterebiliyorsam ve buna rağmen yine başka bir Türk tarafından engellenebiliyorsam; Alman Viki'de Türk olmama rağmen resmim silinmiyorsa ( ki kendim yaptım tarayıcı ile) bu durumu ne ile açıklarsın.

1.Pulların telif hakkı bana ait olacak.

Evet. Peki pulları ben üretmedim. Ama kendi paramla kendim aldım. (Aslında ailem aldı ama bana verdiler...)

Yani sonuçta benim olan bir şeyi sanal ortamda nasıl kullanamıyorum?

Özgürlükler nerede başlar; nerede biter?

kızılsungur®©iletikatkılar 14:36, 20 Şubat 2007 (UTC)

Bu böyle çok uzar. Sen o maddeleri kendi kafana göre hazırlamışsın. VikiYargıtay'da buluşalım derim. Tabi öyle bir mahkeme varsa.

Bu arada... Öyle bir mahkeme var mı? :D

Hukuk her zaman üstün olmalı.

kızılsungur®©iletikatkılar 14:42, 20 Şubat 2007 (UTC)

Heh! Eğer böyle bir şey yoksa bil ki Viki'nin oligarşik bir yönetime sahip olduğuna inanmış olacağım.

Her şeyi zaman gösterecek.

İnternet = Yöneticisi ve merkezi olmayan en büyük sosyal sistem.

kızılsungur®©iletikatkılar 14:44, 20 Şubat 2007 (UTC)

???[kaynağı değiştir]

Vito,

Bu pullar meselesi ile seni yormak istemem; ama hâlâ çözümlenmedi. Senin temel aldığın hukuksal maddeler nerede? Telif hakları maddeleri. Ki benim gönderdiğim tarama hangi maddeye göre kaldırıldı?

Yakın zamanda olumlu bir yanıt bekliyorum.

İyi çalışmalar.

kızılsungur®©iletikatkılar 12:58, 21 Şubat 2007 (UTC)

Resim Ekleme[kaynağı değiştir]

Ben resim ekleyemiyorum. Lütfen bi tarif eder misiniz? Bir de ben çok yeniyim. Sayfama bi göz atarsanız memnun olurum. --msjmaderibeyza 15:14, 20 Şubat 2007 (UTC)

Haklısın :) Nasılsın? Özledim vikipediyi:)--Zeynepmsj 15:24, 20 Şubat 2007 (UTC)

Hi Vito,

Good. I was glad I could help with the chronology categories. So it's no problem with me if you need assistance in some multilingual issues. Some categories are hard to link because or the redundancy of the subjects. As a matter of fact, I had a problem with some philosophy categories such as Kategori:Felsefeciler and Kategori:Filozoflar that should be merged as well as Kategori:Yunanlı filozoflar and Kategori:Yunan filozoflar. I don't know that much about the language so I need your opinion on this.

Regards, Robin des Bois ♘ 21:29, 20 Şubat 2007 (UTC)

Well that was a fast response! I thought I'd do it, but you saved me the time. Thanks. One last question: I don't know much about turkish grammar, but why would you name Kategori:Antik Yunan filozofları if its parent is spelled Kategori:Yunan filozoflar?
Robin des Bois ♘ 22:16, 20 Şubat 2007 (UTC)

resim indirme[kaynağı değiştir]

selam vito, [4] linkinden telif hakkını çiğnemeden nasıl resim indirebilirim? telif hakkı saklı bir sayfadan link vererek resim indirebilir miyim? saygılarımla--egemen 22:44, 20 Şubat 2007 (UTC)

Kutupsal koordinat sistemi[kaynağı değiştir]

Mehmet merhaba,

Vikipedi:Seçkin madde adayları/Kutupsal koordinat sistemi sayfasındaki itirazlara bir göz atabilir misin? En son bir kaç şey yazdım, en fazla 2 saatini alacak bir kaç düzeltme.

Sevgiler

Vito Genovese 11:57, 20 Şubat 2007 (UTC)

  • Merhaba dostum,

İlgin için teşekkürler, bugün yazdıklarına göz attım. İlk fırsatta da elden geçirmeye çalışacağım. Görüşmek üzere...--renegademsj 07:08, 21 Şubat 2007 (UTC)


Türkçe sorusu[kaynağı değiştir]

Hey compare (Kıllığına yapıyorum, bilmem farkında mısın?)

Robin Hood bana bir soru sordu, ben de "Bana böyle sorularla gelmeyin, çırağım Karakızan'a git, o halletsin" dedim, iyi dediğimi zaten biliyorum, onaylamana gerek yok, git cevapla derhal, kırmıyım kafanı. Fransız eleman, istersen Fransızca da kasabilirsin. Arkamdan konuştuğunu anlamamalıyım ama, dikkat.

Vito Genovese 07:00, 21 Şubat 2007 (UTC)

Yabancılar ile uluslararası dilimizi kullanırız, kimseden gizlimiz yok. Ancak baktım da sen benim arkamdan konuşmuşsun. Demek "faşist", kırıldım Vito. - Erhan 09:20, 21 Şubat 2007 (UTC)


Kırılma sevdiceğim, bu dünyada senden gayrı yarmola?
Bu arada şu "düşünür" bana pek filozofun muadili gibi gelmedi abi. Felsefeci tamam, yabancı kökenli olmayan ve direkt aynı anlamı veren bir sözcük, ancak düşünürün direkt olarak felsefeyle bir bağı yok tanımlardan gördüğüm kadarıyla. Ne diyorsun bu konuyla ilgili?
Vito Genovese 09:22, 21 Şubat 2007 (UTC)
Ahah abi niye kalayladın Robin'i bu arada? Nerden bilsin adam düşünürü onu bunu, sözlükte yazıyor gayet hepsi de.
Vito Genovese 09:25, 21 Şubat 2007 (UTC)
Kalayım "filozofçulara, portalcılara, projecilere, mesajcılara", Robin yabancı, mazereti var. Asıl içimizdeki yabancılar tehlikeli sayın Vito. Düşünüre gelince, tam karşılamadığı konusunda haklısın, düşünür daha geniş bir kavram. Filozof ise olayı bilim düzeyinde ele alıyor. Bilgisayarcı ile bilgisayar bilimcisi gibi, dolayısı ile kaynağım düşünbilimci demekte haklı. Felsefeye gelince tabii ki Türkçe değildir, ve karşılığı da gayet güzelce düşünbilimdir. Gerçi sembolizm ezoterizm vb kavramların portallarının yer aldığı bir ortamda öyle yazılmasını beklemek düş olur.
Bu arada özdevimli yeni sayfa denetleyicimiz oldukça toparlandı. Ve dün aşağı yukarı 7 saatte toplam 20 civarı deneme saptadı (+1 hatalı saptama ve o da tekrarlanmaması için giderildi). Hâlâ yalnız bırakmıyorum ve takip ediyorum yaptıklarını. Sanırım bu haftasonu 24 saatlik bir deneme sürüşüne başlayacağım. Şimdilik fazla akıllı sayılmaz, hatta hiç akıllı sayılmaz, toplam 15 küsür kuralı var ve ayrık biçimde uygulamaya çalışıyor..tutarsa siliyor. Ağırlık emin olmaktan yana. O yüzden kaçırıyor bayağı denemeyi, ama en azından düzgün maddeleri deneme olarak saptaması çok küçük olasılık.
Tabi asıl derdimiz son değişiklikler sayfası, ve orada durum bayağı farklı. Zira pywikipediada yeni sayfalar için olduğu gibi, onu da doğrudan inceleyip satır satır madde adını, kullanıcı adını, vb bilgileri gönderen arayüzü yok. Dolayısı ile, html den ben çıkartmak zorundayım hepsini...bir diğer deyişle zaman alacak (düzenli ifadeler havada uçuşuyor..). Görüşürüz. - Erhan 09:44, 21 Şubat 2007 (UTC)


Bu arada "düşünbilim" TDK sözlüğünde neden yok? Şaka mı yapıyor yine bu adamlar?

Vito Genovese 10:10, 21 Şubat 2007 (UTC)

bodyguard var :) Adamlarin soczuk aciklamalari bile hata kayniyor be abi. Insani cidden uzuyo TDK nin icine dustugu durum. Puskulluoglu son TDK sozlugunun sadece A harfinde binlerce hata saptamisti. Umarim Dil Dernegi bir an once sozluklerini cevrimici yayiMlarlar. - Erhan 11:07, 21 Şubat 2007 (UTC)

Tarih sayfaları[kaynağı değiştir]

merhaba, tarih sayfalarıyla ilgili mesajınızı aldım... teşekkur ederim... isterseniz bu olayları birleştirme işini üzerime alabilirim... çünkü sadece işyerinde vikipediye girebiliyorum ve bu nedenle onemli bir katkım olmuyor...bu işi işyerinde daha rahat yapabilirim...--loseryan 11:34, 21 Şubat 2007 (UTC)

Teşekkür..[kaynağı değiştir]

Tarif ettiğiniz şekilde Yalvaç, Isparta sayfasına 4 adet resim ekledim. Bence sayfayı zenginleştirme açısından süper oldu. Ama resimler kocaman ve sayfanın yapısına pek uymadı. Biraz uğraştıktan sonra küçültmenin yolunu buldum ama yazılarla yanyana bi bütün halinde gösterimini sağlayamadım. Biraz uğraşsam onu da yaparım ama eğer vaktiniz olursa siz bi el atın. Bi de kendi aklımca telif konusunda 4 resme de bişeyler yazdım. Doğru mudur bi bakın isterseniz. Kolay gele...msj--maderibeyza 14:20, 21 Şubat 2007 (UTC)

Baylan diye bi arkadaş resimleri ve sayfayı çok iyi düzenlemiş. Yine de teşekkürler...msj--maderibeyza 14:48, 21 Şubat 2007 (UTC)

Resimler (yeniden)[kaynağı değiştir]

Su ana kadar okuduklarimdan anladigim kadariyla Ingilizce wikipedi'den indirilen resimler gecerli olmuyor sanirim. Ben ingilizce vikipedideki sayfalara yine de link verdim ama telif sorunu varsa silmen uygun olacaktir. Ingilizce vikipedide olan resmi ve dogrudan telif problemsiz varsayarak boyle bir uygulamaya gitmistim. Ne gerekiyorsa yapacagindan eminim... Brecht 14:19, 22 Şubat 2007 (UTC)


Swimming pool.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Dreamer,

Bu resmin telif hakları serbest bırakılmış, ancak spesifik bir lisans türüyle yayımlanmasına ihtiyacımız var. Senden ricam, site sorumlularına e-posta atıp GÖBL veya Creative Commons (by veya by-sa) lisanslarından biriyle resimlerini yayımlamalarını isteyebilir misin?

Kabul ettiklerine dair bir yazıyı info-tr@wikimedia.org adresine yollarlarsa tüm resimleri kullanabiliriz rahat rahat. Kullanım şartlarında gördüğüm kadarıyla CC by lisansını sorun çıkartmadan kabul etmeleri lazım. Tüm isteklerini karşılıyor söz konusu lisans.

Sevgiler

Vito Genovese 08:14, 21 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba Vito. Site yönetimine gereken e-postayı gönderdim. Fakat e-posta operatörüm (hotmail) sürekli Delivery Status Notification (Failure) hatası veriyor. Gönderdiğim metni, mail@freephoto1.com adresine bir defa da sen gönderebilir misin? Teşekkürler :)

Hello dear administrator.

I'm Wikipedian at Turkish Wikipedia.

We want to use the photos, but we need a license knowledge about your photos to publish them in Turkish Wikipedia. Like GNU http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Free_Documentation_License or Creative Commons http://en.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons.

Can we publish your photos by using one of this two licenses. If you send an e-mail with your answer to info-tr@wikimedia.org we can use all photos in Turkish Wikipedia without any problem.

Thanks

Düşünbilim[kaynağı değiştir]

Bakınız TDK Yöntembilim Terimleri Sözlüğü. --Mskyrider ileti 05:44, 23 Şubat 2007 (UTC)

flickr dan resim ekleme[kaynağı değiştir]

Selam Vito, flickerdan resim eklerken ne gibi bir yontem izliyoruz. Orda public olarak belirlenmis resimleri yuklerken, hangi lisans yolunu kullanıyoruz? Ayrica ordan aldigimizi ve resmin sahibini refer ediyormuyoz?--Erkan 15:35, 22 Şubat 2007 (UTC)

Madde silinmeli[kaynağı değiştir]

Selam Vito; Yahya hamurcu maddesinin silinmesi gerekiyo bence. Gereğini yapacağınızdan eminim. msjmaderibeyza 13:52, 23 Şubat 2007 (UTC)

Tarihte bugün[kaynağı değiştir]

Yardımın için teşekkürler. Hemen hallediyorum--Martianmister 16:17, 23 Şubat 2007 (UTC)

Yunan düşünbilimciler[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Robin'in sayfasında kategori olayını bir karara bağlamaya çalışıyoruz. Şu anda en mantıklı görünen Kategori:Milletlerine göre filozoflar --> Kategori:Yunanistanlı filozoflar --> Kategori:Yunan filozoflar. Destur var mıdır bu yapıya? Yoksa Yunanistanlı kavramını kullanarak ırkçılık yapıyorsunuz suçlamasıyla karşılaşmak üzere miyiz? - Erhan 21:07, 23 Şubat 2007 (UTC)

Tekrar bir açıklamanı rica etsem en güzel yazınla bu kronolojik düzenin arkasında yatan çarpıcı gerçekleri? Anlamadığım bir yerler olmasın.--Vito Genovese 21:52, 23 Şubat 2007 (UTC)
Sorun kategorinin ismi. Şu anda Kategori:Milletlerine göre filozoflar altında Kategori:Yunan filozoflar var. Bunun içerisinde de Kategori:Antik Yunan filozofları ancak her ikisi içerik açısından karışmış durumda. Kesin olan Yunanlı kullanmamamız gerektiği ve bir biçimde 2000 yıl önceki Yunanistan halkı ile bugünkü Yunanistan halkı arasındaki farkı göz ardı etmememiz gerektiği. Kök olarak Yunanistanlıyı ve onun içinde Yunan'ı kullanmayı düşünüyorum ancak tepki çekeceği gayet olası. Bu yüzden danıştım. - Erhan 22:13, 23 Şubat 2007 (UTC)

Yok, bunları anlamıştım zaten, neden Yunanistanlı ve Yunan'ı birini geçmiştekileri abileri, birini de bugünküleri kapsayacak şekilde değerlendirdin onu öğrenmek istedim aslen. Eşleşme neye göre kısacası?--Vito Genovese 22:17, 23 Şubat 2007 (UTC)

Bizden başka adamlara Yunan diyen yok. Biz ve onlar hariç herkes Grek diyor. Yunanlar ise kendilerini Helenler diye kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ne güzel di mi. Yunanistanlı olayı ile ilgili olarak, yakın geçmişte boğaziçili bir tarih hocasının okuduğum kitabına dayanarak yaptım eşleşmeyi. Sakat bu iş. Unut yazdıklarımı. Robin'e de artık ingilizce vikinin yapısını almasını söylerim. - Erhan 22:45, 23 Şubat 2007 (UTC)

Dün sızıverdim kusura bakma.
Yunan'ı sadece bizim kullanmamız bence anormal bir durum değil, dil dinamiğiyle ilgili bir konu. Sonuçta bilgisayar kelimesini kullanan da muhtemelen sadece biziz. Şu an bile yarım yarım bakan gözlerimle fikrim de zikrim de budur.
Vito Genovese 19:29, 24 Şubat 2007 (UTC)
canın sağolsun. Zaten adamlara Grek veya Helen demek gibi bir niyetim yok. Yeni pasaport gelinceye kadar 6 ay uğraştırdılar...şimdilik yüzlerini bile görmek istemiyorum. - Erhan 19:41, 24 Şubat 2007 (UTC)

Yöneticilik oylamam[kaynağı değiştir]

Vito zaman ayırıp detaylı bir analizimi yaptığın, beni anladığın ve oy kullandığın için teşekkür ederim. Aslında yorumlarım olacak tabii, ama oylama bitince yazmayı düşünüyorum onları. Oylama sürerken ikide bir atlamak istemiyorum "cevap hakkı" diye.

Dediğin gibi eğer senin gibi bir yönetici olursam, eski denisutku gibi bir vikifaaliyette bulunamayacağım. Gel gör ki, benim düşündüğüm bu değil. Ben çok basit sebeplerle istiyorum bu yetkileri; karşıma çıkan her İngilizce yazıda veya 3R gördüğümde bir yöneticiye mesaj atmak zorunda kalmamak için. (ki çoğu yöneticinin beni ne kadar sevdiğini/takdir ettiğini de görüyoruz.) Zaten biraz ani oldu aday gösterilme, ama olsun; yılda bir kamu oyu yoklaması iyi oluyor.

PS: oy kullananlara "neden" diye sormasan (hiç değilse oylama sayfasında) daha iyiydi, herkesin yorumsuz kalma hakkı var. O konuda sorun çıkacak muhtemelen. denisutku *:!? 22:14, 23 Şubat 2007


telif hakları ve Belen ilçesi fotoğrafları[kaynağı değiştir]

merhaba. Belen ilçesi, köyleri ve mahallelerini viki'ye eklemeye çalışırken belediye ve kaymakamlık sitelerinden fotoğraf ve resimler kullandım. bunları önce viki'ye yükledim elbet. bu resim ve fotoğraflar kaymakamlığın ve belediyenin malı değil. internette çok yaygın olan ve benim gibi tüm Belenliler'in elinde bi ton olan generic fotolar. bu minvalde ben de onları kullanmıştım. ancak bi uyarı alddım ve sizle iletişime geçmem salık verildi.

şimdi ne yapabilirim?

2007Şubat24 2026hrs

Idikut.

reply 1:

hmm peki anladım. o zaman izin isteme yoluna gitmek istiyorum. bu resimlere ihtiyacım var. bilgilendirir misiniz?

2007Şubat24 2033hrs

Idikut.

reply 2:

tamam. ben buralardayım :)

2007Şubat24 2037hrs

Idikut.

reply 3:

tamam. ancak açık ki bu zaman alacak bi süreç. ben maili göndermelerini sağlayana kadar fotoları silmesseniz sevinirim. kolay gelsin. teşekkürler...

2007Şubat24 2048hrs

Idikut.

düzenle şablonu[kaynağı değiştir]

  1. düzenle şablonu neden 3-4 aydır tam korumada?
  2. korumada olmasa da ben kendim değişiklik yapmak istemiyorum, ama o şablonu en çok gören kişi olarak ufak bazı değişikliklere hakkım olduğunu düşünüyorum.
  3. tartışma sayfasında fcn resmi değiştirmeyi önermiş. bence de ilk öneri () mantıklı. Küçük olması önemli, çünkü 1500 maddede kullanılıyor.
  4. Yazı gereksiz uzunlukta; "...ansiklopedi maddesinin..." yerine sadece "...maddenin..." yazsak?
  5. Hatta "Bu ansiklopedi maddesinin biçim olarak Vikipedi standartlarına ulaşması için elden geçirilmesi gerekmektedir." yazcağımıza "Bu maddenin düzenlenmesi gerekmektedir." yazsak ve Vikipedi:Vikipedi standartları bağlantısını "düzenlenmesi" kelimesine koysak?
  6. Alttaki küçük cümleler arasında boşluk yok. (Işığın Savaşçısının Elkitabı maddesinde görebilirsin)
  7. Aslında alttaki ikinci cümleye de gerek yok. "Düzenleme yapıldıktan sonra bu not silinmelidir." desek ne olur, demesek ne olur? denisutku *:!? 18:28, 24 Şubat 2007

ekran görüntüsü[kaynağı değiştir]

Yeni Ortadoğu Haritası-Armed Forces Journal , Vito bunu senin öğrettiğin şekilde ekran görünyüsü olarak aldım sonrada paint ile düzelttim.--Erdem Şenol 18:31, 24 Şubat 2007 (UTC)

Toklumen resimleri hk.[kaynağı değiştir]

Arabada beş evde onbeş İbrahim Can Şenlik kimdir nedir yenir mi içilir mi, günümüzün sorusu budur. Kullanıcı:Vito Genovese


Adı geçen kişi bir Toklumen vatandaşıdır :)) Geçen irc'de bahsettiğim kişi aynı zamanda bir web site admini toklumene ait. Onunla msn üzerinden irtibata geçmiştim Toklumen resimleri için. Sağolsun o da wikipedia için kendi çektiği bazı resimleri KM olmak koşuluyla verdi. İstediğim 4 tür fotoğrafı daha sonra yollayabileceğini iletti ve mailide o zaman info-tr@wikimedia.org'a gönderttireceğim. Saygılarımla iyi çalışmalar. --Etrüsk 18:52, 24 Şubat 2007 (UTC)


E-postayı göndertene kadar işaretliyim de unutmıyım ben bunları sonradan. Kullanıcı:Vito Genovese

Evet iyi olur işaretlemen dediğim gibi daha resim istedim hazır kendisi çeken birisini bulmuşken; Toklumen'e ait üzüm, şarap fabrikası, balık, koyun resimleri gelmedi daha :))) İyi çalışmalar...--Etrüsk 19:00, 24 Şubat 2007 (UTC)

Vito Atina 2004 Olimpiyat Oyunları maddesini yanlışlıkla Sidney 2000 Olimpiyat Oyunları olarak isimlendirmişim ve sonrada Sidneyi Atina redayrek ettik, neyse yani Sidney 2000 Olimpiyat Oyunları silinmiş oldu geri getirirsen bi zahmet bunca işin arasında sevinecem.--Erdem Şenol 19:46, 24 Şubat 2007 (UTC)

Vito ben Atina yı yanlışlıkla Sidney yapmadan önce bir Sidney daha dorusu 2000 Yaz Olimpiyatları vardı. Şablonda ve maddede değişiklik yaperken, Atinayı Sidney yaptığım için ve isim açıldığından bu mesajı veriyor. Yani silinmesi gerekiyor sanırım.--Erdem Şenol 20:07, 24 Şubat 2007 (UTC)
Temel sorunu atladık, sayfanın geçmişi gitti, asıl sorun bu.--Erdem Şenol 20:12, 24 Şubat 2007 (UTC)


Yahu Vito, biraz önce çok önemli bir yorum yazdım, kaydet'e bastım, ne aslı var, ne orijinali. Ardınadan sana bir mesaj yazdım, o da uçmuş. Şayet eline geçerse bu ikinci mesajım. Ben yazıyorken başkası benim yazdıklarımı okuyup beni engelleyebilir mi? Lütfen--Hasan Sami 21:21, 24 Şubat 2007 (UTC)

  • Bu dördüncü mesajım. "İnsaf be Citrat" yorumum ortada yok, sana yazdığım iki mesajda ortada yok. Bana oyun mu oynanıyor.--Hasan Sami 21:29, 24 Şubat 2007 (UTC)
  • İnşallah dediğim gibidir. Ben o yorumu bir saatte yazmıştım. Ama yine yazacağım. Şimdiye kadar hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Sana inanmak istiyorum. Moralim çok bozuldu.. İyi akşamlar.--Hasan Sami 21:39, 24 Şubat 2007 (UTC)
  • Dedikleri yapacağım bundan sonra.. geri tuşu-ileri tuşu mu kaldı. Yeni laplopu karşı koltuğa fırlattım can sıkıntısından. Yarına kadar gözüme gözükme de, bir de Vito katili olmayayım. "Şimdi bana kaybolan yorumumu verseler" diye sırıttığını görmüyorum mu sanıyorsun. İnşallah hayatın boyunca "yönetici" kalırsın. Amin.--Hasan Sami 21:53, 24 Şubat 2007 (UTC)

Selamlar...

Şu anda ana sayfada duran sembol maddesinin ne kadar az kaynağa dayalı ve daha 2. paragrafında ne kadar da sanki Vikipedi bir "Tradisyonalizm..." ve/veya "Esoterizm Ansiklopedisi" ya da "...Sayfası" imişçesine havalı bir madde olduğu dikkatinizi çekmiyor mu?

"Zaten öğretilerdeki, kutsal denilen metinlerdeki sembolizmin nedenlerinden biri de budur; yani kişiyi fazla yük altında bırakmadan, onun kaldıramayacağı derecede yüksek, kavraması güç karmaşık bilgilerle ezilmesine, yıkılmasına yol açmadan, derece derece, yavaş yavaş, anladığı oranda yükselmesini sağlamaktır. Bu konudaki ünlü bir söz şudur: “Alışık olmayan göze ışık, alıştıra alıştıra verilir.”" gibi ifadeler ne demek oluyor?

Başka biri İslamiyet/Hristiyanlık/Yahudilik/Budizm ve/veya başka ~izm ya da ~izmler hakkında böyle söylemler içeren bir madde yazsa, şimdiye tarafsızlık ilkesi üzerinden kıyametler kopardı. Buna mukabil, bu esoterik konular, "gizlilik" ilkelerinden midir nedir, gözden kaçıyor galiba.

Koy bunları bir kenara, maddenin ne kadar kötü ve yazım kurallarını rezil eder bir şekilde yazıldığına hiç dikkat ettiniz mi?

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 02:13, 25 Şubat 2007 (UTC)

Saint Joseph Fransız Lisesi[kaynağı değiştir]

Merhaba! I recently created an article on the English Wikipedia and noticed that you have contributed to its equivalent article in Turkish: Saint Joseph Fransız Lisesi; and even better -- I see that you have more knowledge of English than I do of Turkish! Should you have the time, I would greatly appreciate it if you might be able to translate some (or all, if you feel so inclined!) of the Turkish article over to the English Wikipedia. Thank you very much for any assistance you might be able to provide! --Thisisbossi 05:20, 25 Şubat 2007 (UTC)

  • Vito, Süleyman Habib bir süredir ortalıkta gözükmüyor. Metal'e Sİ için bir kullanım kılavuzu sözü vermişsin. Bir gönderiversen de maddeleri seçmeye başlayıverse, mart kapıdan baktırıyor da..--Mskyrider ileti 18:43, 25 Şubat 2007 (UTC)

Veto'ya sevgilerle[kaynağı değiştir]

Sevgili vetocu Vito, acaba seçkin maddelere dikkat çekmesi açısından maddenin altında kullanılmak üzere Alamanların yaptığı gibi Şu şablonu yaratsak ve kullansak nasıl olur?--Atacameñoileti 22:40, 25 Şubat 2007 (UTC)

Yok ben o tepedekinden ziyade en altta kullanılan şu maddedeki gibim dikkat çekici bir yıldızı kastetmiştim ama neyse. Çifte yıldız da görmemişin maddesi falan demesinler. Unut gitsin.--Atacameñoileti 22:46, 25 Şubat 2007 (UTC)

Sevgili Vito, biraz önce Baylan için yazdığım yorum da dün Denisutku için yazdığım yorum gibi bir ara kayıtta göründü ve ardından da silindi.. Yapanı biliyorum.. Senin haberin olsun istedim. HASAN SAMİ

Baylan'ın oylama sayfasına yazıyordum.. Kaydettim ve yorumu kayıtlı bir şekilde gördüm. Daha sonra kayboldu. Modemi kapatıp açtım ve sana imzasız yukarıdaki mesajı attım.. İhtimal vermiyorum ama İnşallah elektronik bir hatadır. (Dört yıl yüksek frekans kursu görmüş birine bunu yapanı...)--Hasan Sami 23:06, 25 Şubat 2007 (UTC)

Güzel yorumların için teşekkür ederim. Ben sana Veto diyordum ama haksızlık etmişim. Bu arada bir zamanlar benim için yüklediğin fakat benim kapımdan kovduğum zor ama onurlu fonksiyonlar vardı. Hızlı sil için olanlar hani. Yöneticilk fonksiyonlarında da eğer öyle kenarlarda yazıyorsa zaten sorun olmaz. Zaten biraz gözlemle hallederim herşeyi. Tekrar teşekkürler. --Atacameñoileti 20:29, 26 Şubat 2007 (UTC)

Arcane ways of cybernetics[kaynağı değiştir]

Valla hiç bir fikrim yok, bu akşam bir iki kere refresh yaptım aslında ama neden oyle oluyor bilemiyorum doğrusu. --Mskyrider ileti 21:14, 26 Şubat 2007 (UTC)

sagopa kajmer[kaynağı değiştir]

selam, Hocam bu sagopa kajmer sayfasını bir daha editleme olmasın yaa, Kişiler giriyor var olan şeye bir sürü daha site ekleyip kaydediyorlar.. Bu zamana kadar duranlar Melankolia resmi sitesi ve sagoparap.org hayran sayfasıdır. Bunlardan başka koyulması yada bunların silinmesine imkan vermezsek iyi olur. Bunla başa çıkılmıyor.Artık gün geçtikçe saçma sapan şeyler yazmaya başlanacak.. BİLGİLERİNİZE SUNULUR :) SELAMETLE KİB

Kardeş şu olaya bi çözüm bulalım yaa. Şurayı şimdiki haliyle kilitle.. Önceden kimse yoktu şimdi herkes saçma sapan sunum yazıyor oraya. Sen yazıyorsan bilemem ama sanmıyorum. Bıktık değiştirmekten saçma sapan şeyler ekliyorlar. Sırf bize gıcıklığına.. neyse cevap atarsan berhudar olurum selametle..

  • Vito, Bahar'dan aşağıdaki mesajı aldım, ancak şablonların başına gelenş çözemedim. Bayrak şablonları ile ilgili olabilir mi bilemiyorum. İlgilenebilecek misin? --Mskyrider ileti 19:58, 28 Şubat 2007 (UTC)
* Merhabalar, Futbolcuların maddelerinde farkettiğim bir konu var ki Fenerbahçe Ülker Kadrosu, Beşiktaş JK Kadrosu, Türk Milli Takımı ve Galatasaray SK Kadrosu adı altında kaydedilmiş olan şablonlar kullanıcılarca hatalar yapılmış, uzun süredir de böyle duruyormuş gibi gözüküyor. Nasıl düzeltirim bilemiyorum. Sadece haberiniz olsun istedim. İyi çalışmalar, --Bahar (yine ben!) 19:25, 28 Şubat 2007 (UTC)