Kullanıcı mesaj:Sabri76/geçmiş18

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Atilla Hülagü hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben daha dün bir hesap oluşturdum ve Atilla Hülagü (boğazı su üstünde yürüyerek geçen yüzbaşı) hakkında bir madde oluşturmaya çalıştım. Fakat 'kayda değer kişi' kriterlerine uygun olmadığı için silmişsiniz. Suyun üstünde yürümüş daha ne yapsın :) Bana bu konuda açıklayıcı bir izahat verirseniz eğer benim de çok yararıma olur ve sağlıklı katkılarda bulunmamı kolaylaştırır. Mesajımı dikkate alırsanız sevinirim. Saygılar. --kılçık (mesaj) 13:17, 25 Ağustos 2013 (UTC)

SAS şablonu[kaynağı değiştir]

Sabri bey Merhaba, açılan maddeyi (Madde 6: Kayda değer olmayan kişi)diye silmişsiniz?? 09:19, 29 Aralık 2012 Sabri76 (Mesaj | Katkılar) Mehmet Ballı sayfasını sildi (Madde 6: Kayda değer olmayan kişi) Madde 6 daki kriter ünlü demiyor değil mi? TC Kültür Bakanlığı tescilli TYB gibi ciddi bir kuruluş üyesi bir şahsiyeti silmek ne kadar hakkaniyetli? Bu şahsiyetin kişisel sitesine girerek inceleme yaptınız mı? Lütfen tekrar gözden geçirmenizi rica ederim. Bilginize saygılarımla...Bu imzasız yazı Ballimehmet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Kayda değerlik politikası herkes için geçerlidir. Her dernek ve kuruluş kayda değer olmadığı gibi her dernek ve kuruluşun da başkanı vikipedi'de yer alacak diye kaide yoktur. VP:KİŞİ sayfasını yeniden gözden geçirmelisiniz. Maddede ise şu anda VP:TELİF politikasına uymayan yani internnetteki bir içeriğin aynen kopyalanma durumu var. Kendi cümlelerinizle yeniden ifade ederek yazmalısınız maddeleri... Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 12:04, 25 Ocak 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
merhaba vikipediye yenı bır uyeyım ve bır katkım olsun ıstıyorum benı yonlendırısenız memnun olurum bu arada neden 76 ? :) Swetear (mesaj) 00:54, 26 Ocak 2013 (UTC)
Merhabalar. Bu kategorideki sayfalardan daha iyi bilgiler edinebilirsiniz. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 16:03, 16 Şubat 2013 (UTC)

Şule Kayan Bekrioğlu sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar geçen seferde vitoya yazmıştım Şule Kayan Bekrioğlu sayfasında yazılanlar bir biyografidir.Biyografide nasıl bir değişiklik yapılırki silinmesin.Bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.Mediasa.com.tr bizim firmamızdır aynı biyografinin ordada yayınlanması son derece olağandır.Lütfen mesajınızı bekliyorum.Bu imzasız yazı İlgin2008 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Her hakkı xxx'e aittir yazısı olduğu sürece o metni aynen kopyalamak telif hakkı ihlalidir.--вяí¢αи76ileti 16:05, 16 Şubat 2013 (UTC)

Merhabalar Şule Kayan Bekrioğlu hakkında bir biyografimiz var.Bu biyografiyi wikipediada yayınlamak istiyoruz.Fakat bunu nasıl yapıcağımızı bilemiyoruz.Konuyla ilgili bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Bu imzasız yazı Basak2008 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Maddede bazı telif sorunları ile kayda değerlik problemi mevcut. Önceki cümlede link verdiğim mavi bağlantılardan ayrıntılı bilgileri alabilirsiniz. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 02:22, 24 Kasım 2013 (UTC)

Bilgi Ricası[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kılıç Ali Paşa Hamamı sosyal medya temsilcisiyim. Vikipedi'ye 13 Şubat 2013 tarihinde Kılıç Ali Paşa Hamamı ile ilgili başlık ekledim. Fakat, sayfa sizin tarafından silinmiş görünüyor. Sayfayı tekrar açmak istiyorum, silinme nedenini öğrenebilirsem konuyu dikkate alıyor olacağım. Bilginize, teşekkürler.Bu imzasız yazı Didemaraci (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İçeriğin büyük kısmı http://kilicalipasahamami.com/tr/hakkimizda/ adresinden aynen aldındığı için silindi. VP:TELİF sayfasından daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Bu tip durumlarda maddeleri kendi cümlelerinizle aynı anlama gelecek şekilde yazmanız daha kolay olur. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 17:49, 20 Şubat 2013 (UTC)

Selamlar Sabri. Şu çok ilginç geldi bana, olsa da oynasak güzel olur :) Bu vesileyle bir selam vereyim dedim. İyi geceler.--RapsarEfendim? 21:19, 14 Nisan 2013 (UTC)

Gerçi sahasının da maşallahı varmış :)--RapsarEfendim? 21:21, 14 Nisan 2013 (UTC)
Selamlar. Valla bence de iyi olur, topunu al gel oynayalım . Selam için teşekkürler. Malum olaylardan ve gittiğim kongreden geldiğimde yazdıklarımın pek ilgi çekmemesi nedeniyle siteden soğudum. Şu an kafama estikçe giriyorum. Ama elbette Vikisözlük'te benden başka aktif hizmetli olmadığından oraya her gün ya da iki günde bir uğrayıp temizlik yapıyorum ve Öztürkçecilik propagandası yapmak amacıyla bir yerlerinden sözcük türetip, forum siteleri dışında pek kullanılmayan bu sözcükleri sözlüğe koymaya çalışan kişi/kişilerle uğraşıyorum. Mücadelem İngilizce Vikipedi otamına bile taştı. Aslında bundan önce vikisözlükte her sözcük açıklamasını ısrarla Kadir Mısıroğlu'nun müridi olan bir kullanıcı değiştirmekteydi. 1923'ten sonra dilimize giren tüm sözcüklere milli benliğimizi yozlaştırıyor diye karşı çıkan bu şahıs, saatlerce sitede çevrimiçi kalıp ortalığı birbiine kattı. Çok uyarmama ve onu kazanmaya çalışmama rağmen işe yaramadı ve engelledim. Şimdi birkaç günde bir aktif olup tek tük maddelerde değişiklik yapıyor. Hayır, bir aklı başında adam da şu vikisözlüğe girmiyor. Bir yanda Osmanlı milliyetçisiyle uğraşırken bir yandan da Öztürkçe hastasıyla uğraşıyorum. Hayır illa Türkçe kullanalım diye forumlarda türetilen sözcükleri hangi akla hizmet siteye girip yaygınlaşmasını bekliyorlar. Halkın benimsemediği sözükleri nasıl dile yerleştirsinler... Diğeri de, Dil Devrimi'ni beğenmese bile artık bu millet "mütemadiyen" değil "sonsuza kadar" ya da "muallim" değil "öğretmen" diyor. Her iki uç tarafa da siz neyin kafasındasınız hacı diyor ve köşeme çekiliyorum . Ha ha selam verdin, borçlu çıktın, bu kadar da içimi döktüm ...
Yarım kalan projelerimi de bu yaz halletmeyi planlıyorum. Hayat yoğunluğum da arttı tabii şu son 9-10 ayda... Bölüm dersleriyle ilgili ya da Gençleribirliği'yle ilgili az da olsa katkıda bulunuyorum şu an... Gayet durgun sayılırım. Vikipedi hevesimi kaybettim. Yeniden kazanmam zor gibi. Ama bu yaz sıkılırsam çokça takılıp projelerimi tamamlayacağım sanırım .. Senden n'aber?--вяí¢αи76ileti 20:00, 17 Nisan 2013 (UTC)
Bir dokunduk bin ah işittik desene :) Vikisözlük'te dahi vandal varmış, hiç haberim yoktu. Uğra(ya)mıyorum gerçi oralara artık :) Resim projen hakkında burada bir konuşma yapmıştım. Bu hafta iş birliği olarak resimlerle ilgili bir proje seçildi. Dediğin olay gerçekleşirse katılım nasıl olur diye bir fikir elde edebiliriz dedim belki. Ben de dahil hiçbir katılımcı -gördüğüm kadarıyla- fotoğraf çekip yüklememiş. Ben yine de umutluyum, dediğin gibi Türkiye'nin çeşitli yerlerinden fotoğraf çekme gibi büyük bir proje olursa katılımcı sayısı olacaktır diye düşünüyorum. Topluluktan bu kadar kolay umudunu kesme, o zamanlar kafalar başka yerlerdeydi :)--RapsarEfendim? 21:30, 17 Nisan 2013 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler Sabri, silinmesi gerek sayfalarla sık sık ilgilenmeye çalışıyorum. Dediğin taktik gerçekten daha kolaymış. :) Tekrar teşekkürler, sevgiler.. --Garbino ileti 20:57, 26 Nisan 2013 (UTC)

Iğdır Tarihi Rus Dönemi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, Iğdır Tarihi hakkındaki görüş, fikir ve bilgilerinizin ne olduğunu bilmiyorum fakat kararlılıkla değiştirmek ve genişletmek istediğim bölümler her defasında engelleniyor ve üstelik düzelttiğim yanlışlıklar tekrar doğrulanmış bir şekilde maddeye sürülüyor.Konu hakkında sizinde yardımlarınızı bekliyorum.Değiştirme ve konuyu genişletme çabalarımda ki doğruluğu ispatlamak için her türlü referans ve kaynağı sunmakla kalmayıp, Iğdır Tarihi üzerine kaynak gösterilen Ali Ekber Tufan'ın Michigan Üniversitesi tarafında bile kayıt altına alınmış tarihi ve anılarını kaynak olarak gösterirken kendisinin yaptıklarının ve tarihinin orada belirtilmesine izin verilmemesi gerçekten üzücüdür.Lütfen bu duruma bir çözüm getirmenizi bekliyorum.Ayrıca yapmış olduğum konu genişletmesinde tarihe not düşmüş emeği geçen kahramanları kabul edilmemesini hala anlamış değiliz.Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.(Kullanıcı:Ramazanoff (mesaj) 11:54, 30 Nisan 2013 (UTC))

Vikikaynak'a yabancı dilde metin eklemek[kaynağı değiştir]

Selâm Sabri76.. Merak ettiğim bi konu var. Vikikaynak'a eklenecek metnin Türkçe olması şartı var mı? Arapça ya da başka bir dilde metni Türkçesi ile birlikte eklersem silinir mi? Arapça bir metnin transkripsiyonunu yüklesem mesela?--SeyitCmesaj 13:48, 26 Mayıs 2013 (UTC)

Selamlar da, "selam"daki o şapkayı çok gereksiz kullanmışsın. Şapkayı sadece belli yerlerde ve anlam karışıklığını gidermek için gerektiğinde kullanıyoruz. Vikikaynak'ta yabancı bir dilde direkt koymak yerine Türkçe çevirisini koyuyoruz. Örnek olarak şu maddeyi inceleyebilirsin, kolay gelsin.--вяí¢αи76ileti 16:35, 4 Haziran 2013 (UTC)

Bilgi için teşekkür ediyorum. Diğer konuda da.. beni öyle davranmaya zorlayan şey: Yabancı birisi Türkçe öğrendiğinde ya da Türkiye'de ailesi başka dili konuşan bir çocuk okulda Türkçe öğrendiğinde, telaffuz farklılıkları yazıda gösterilirse, öğrenmesini hızlandırır fikri. "selam" ve "kulak" kelimelerindeki "la"ların farkını öğrenmek için yazıya bakması yeterli olsun diye, diyakritiklerin zorunlu olması gerektiğini düşünüyorum. Uzun ünlüyle kısa ünlünün, "lâ"yla "la"nın "kâ"yla "ka"nın farkını hep göstermek gerekir. Bu yüzden, eğer Vikipedi'nin bir kuralını ihlâl etmiyorsam ben o yoldan gitmeye devam edeceğim. İyi çalışmalar..--SeyitCmesaj 16:22, 8 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar Sabri. Hazır buralardasın bir fikrini alayım. Nasıl olmuş?--RapsarEfendim? 17:35, 29 Mayıs 2013 (UTC)

Oooo döktürmüşsün. Milliyet arşivinin ve mackolik verilerinin gücü adına demişsin. Takdir ettim. Bir zaman bulup ben de o arşivleri kullanarak Gençlerbirliği'ni SM yapmayı planlıyorum uzak gelecekte --вяí¢αи76ileti 16:35, 4 Haziran 2013 (UTC)
  • Merhaba Sabri. Nasılsın? İyisindir umarım. Şu anda 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları maddesinde revizyonlar yapıyordum da geçmiş birleştir diye etiklediğin şu maddenin başlığının yönlendirme için uygun olduğunu düşünmüyorum. Yaygın bir isim değil ki bu olaylar 31 Mayıs günü başlamadı. Ama bu hususta bana katılmazsan geri alabilirsin ve tartışma sayfasında tartışabiliriz. Sana haber vereyim dedim. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 00:49, 1 Haziran 2013 (UTC)

2013 Taksim Gezi Parkı protestoları[kaynağı değiştir]

Merhaba, 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları sayfasında dün bazı kullanıcılar israrla bazı kaynaklı bilgileri sildiler. Konu hakkında tartısma sayfasında bir tartışma başladı ancak tartışmayı uzatmamak ve geri dönüş savaşlarına girmemek için dün tartışmadam cekildim. Bugün konuyu araştırdığımda eklenen bilgilerin doğrulanabilir kaynaklar olduklarını ve geri getirmemde sakınca olmadığını farkettim. Sizinde konuyla ilgili olduğunuzu düşündüğüm için fikir belirtmenizi rica ediyorum. iyi çalışmalar. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 08:34, 5 Haziran 2013 (UTC)

Tam olarak anlamadım ama Zaman dahil birçok gazetenin kaynak olarak kullanımı bence maddenin güvenirliğini arttıracaktır...--вяí¢αи76ileti 06:18, 6 Haziran 2013 (UTC)
Bazı kullanıcılar TRT, haber7, sabah, zaman kesinlikle kullanılamaz diyor ve ilgili haberleri siliyorlar. Hatta bazısı haberi bırakıp <'ref'> etiketli kısmı sildiler. Bu düşüncenizi diğer kullanıcıların da görmesi açısından tartışmada da belirtebilir misiniz? | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 06:26, 6 Haziran 2013 (UTC)
Bu yaptıkları yanlış ama maddeyle bir süre ilgilendim, birçok işim yarım kaldı. O nedenle uğraşmayı bırakıyorum. Şu ana kadar iyi katkı yaptığımı düşünüyorum. Tartışmada sana kolaylıklar dilerim...--вяí¢αи76ileti 15:58, 7 Haziran 2013 (UTC)

Taksim protestoları değişikliği[kaynağı değiştir]

Şu değişikliğinizde kaynaklı bilgileri çıkarmışsınız. Maddenin tartışma sayfasında gerekçelerinizi söyler misiniz?--Sogeniusmesaj 17:20, 5 Haziran 2013 (UTC)

Özür dilerim maddeye uğraşarak bir şeyler yazınca ortaya çıkan değişiklik çakışmalarından ötürü dalgınlığıma gelmiş...--вяí¢αи76ileti 06:14, 6 Haziran 2013 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti


Selamlar 1 haftadir sizden Fazla Mesai Tiyatro Grubu ile ilgili cevap bekliyorum, mesaj sayfaniza da yazdim ancak geri donus olmadi. (SakirMesaj) 08:03, 16 Nisan 2012 (UTC))

Merhaba ben öyle bir mesaj göremedim mesaj sayfamda. Bu arada imzamdaki "mesaj" simgesine tıklayarak bu sayfaya gelip en aşağıya mesaj bırakabilirsiniz.--вяí¢αи76ileti 19:13, 12 Haziran 2013 (UTC)
  • Ben de oylamayı yeni gördüm. Superyetkin'den sonra bir ODTÜ mezunu hizmetlimiz daha oldu. Seneye mezun olunca ODTÜ mezunu vikipedi hizmetlileri sayısı 3'e yükselecek, lobi mi yapsak ne? --вяí¢αи76ileti 22:25, 12 Haziran 2013 (UTC)
Evet, lobi zaten doğal olarak olur, asıl bir tane daha bulursak kare kurup bir King çevirelim:) Mukaddimeileti 22:31, 12 Haziran 2013 (UTC)
Sonra komplo teorileri çıkar ODTÜ'lüler Vikipedi'yi ele geçirdi diye... Ohoo bizim 4. Yurt TV odasında sabahlatan King, Okey ve Batak'ı bir ben bilirim bir de arkadaşlarım.--вяí¢αи76ileti 22:36, 12 Haziran 2013 (UTC)
  • masayı hazırlayıp haber verin, geleyim. --Mskyrider ileti 05:50, 17 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba.Kendi çektiğim resimlerin lisanlarını yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. BaySou11eSileti 16:24, 5 Temmuz 2013 (UTC)

Sanırım lisans etiketini eklemişsin. Gençlerbirliği taraftarı mısın bu arada?--вяí¢αи76ileti 04:58, 9 Temmuz 2013 (UTC)

Gagauz vikipedi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri76 Ben Hüseyin Gagauzca öğreniyorum ve ara sıra gagauz vikipedisine katkı yapıyorum. Gagauz vikipedide sayfanı gördüm. Gagauz vikipedinin anasayfası Türkçe Azerice ve Gagauzca karışık metinler içeriyor. Anasayfanın Gagauzca yapılması gerekiyor. Ben denedim ama anasayfa korumalı olduğu için değişiklik yapamadım. Örneğin Portal:Tarih türkçe gagauzca portal:istoriya olması gerek.Ayrıca onlarca Türkçe sayfalar var bunların silinmesi gerekiyor ve diğer bazı teknik destek işleri var.Lütfen bunların yapılması için yardımcı ol bu konu çok önemli gagauzca vikipedinin daha iyi bir konuma gelmesi için çabalıyorum seninde yardımına ihtiyacım var.Bunları sen yapabilirmisin ya da yapabilecek kişileri bulabilirmisin.Ayrıca bir veya iki hizmetli lazım. Bu konularda bana yardımcı olmanı diliyorum yanıtını sabırsızlıkla bekliyorum. Türkçe vikipedide başka bir Hüseyin olduğu için Gagauz vikipediden Hüseyin diyorum.Yanıtını sabırsızlıkla bekliyorum Bu imzasız yazı 217.131.208.178 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 17:47, 5 Temmuz 2013‎ (UTC)

Uzun bir aranın ardından[kaynağı değiştir]

Selamlar Sabri nasılsın ? Uzun zaman olmuştu görüşmeyeli. Bakıyorum da sen artık buraların piri olmuşsun. :) Bi selam çakayım dedim. Başarılarının devamını dilerim. Saygılar, iyi çalışmalar... SBM ileti 17:38, 8 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar. Estağfurullah Vaaay, yazışmayalı 2 yıldan fazla olmuş. Benim de son bir yılda aktifliğim oldukça azaldı ama yine de her fırsatta girmeye çalışıyorum. Dersler ve hayat yoğunluğu çok fazla. Sana da selamlar, umarım buraya az da olsa katkı yapabilmek için fırsat bulabilirsin --вяí¢αи76ileti 04:58, 9 Temmuz 2013 (UTC)

Şu maddeyi sana havale ediyorum. Bozdur, tepe tepe harca --вяí¢αи76ileti 03:07, 9 Temmuz 2013 (UTC)

Tamamdır :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 09:19, 9 Temmuz 2013 (UTC)

VikiProje spor iş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikiproje:Spor'da iş birliği projesi olarak kriket, kriket kuralları ve oynanışıyla ilgili temel maddelerin açılması, düzenlenmesi ve geliştirilmesi konusu belirlenmiştir. 15 Temmuz 2013 günü başlayacak olan projeye katılımınız bekleriz.--RapsarEfendim? 14:58, 13 Temmuz 2013 (UTC)

Akdeniz Oyunları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bir maddende Akdeniz Oyunları ve Almanya kavramlarını görünce şaşırıp GER kodunu GRE diye düzelttim. [1] Diğer maddeleri de bir kontrol etsen iyi olabilir. Kolay gelsin--вяí¢αи76ileti 11:44, 20 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar, gecenin ilerleyen saatleri olduğundan muhtemelen klavye sürçmesi olmuş :) Teşekkürler düzeltme için. --Sayginerv-posta 12:47, 20 Temmuz 2013 (UTC)

Kadro şablonu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kullanıcı:Sadrettin'in de büyük yardımlarıyla şöyle bir çalışma yaptım. Bu şablonu direkt olarak kullanınca üstteki dolaşım, şablon adı|1 şeklinde kullanınca alttaki şablon çıkıyor. Bu sayede kulüp ve kadro dolaşım şablonlarını tek bir sayfadan güncelleyeceğiz ve ikisini senkronize hâle getirmiş olacağız :) Sence uygun mudur?--RapsarEfendim? 15:04, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Müthiş, nasıl yaptığını anlamadım ama ellerinize sağlık...--вяí¢αи76ileti 13:19, 16 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Süreç şöyle işliyor: Öncelikle hedef hesap yeni bir ada taşınıyor (Hedef hesap (el kondu) gibi). Ardından, talebi yapan kullanıcının adı Hedef hesap olarak değiştiriliyor. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:05, 27 Temmuz 2013 (UTC)

Teşekkürler, kayıtlara bakınca daha önce 3 kez yaptığımı gördüm ama insan unutuyor işte yapmaya yapmaya --вяí¢αи76ileti 12:53, 16 Ağustos 2013 (UTC)

1896 Yaz Olimpiyatları'nda İsveç[kaynağı değiştir]

Hello Sabri76, I read your username in it:Categoria:Utenti tr-M on my home wiki, and I see that you like football...I'm an active user on it.wiki (it:Utente:Delfort) and I'm here to ask you help :)

Could you please explain me, how many fully professional leagues are in Turkey? I read en:Turkish football league system but I'm not sure if there are 4 professional leagues, or if only "Süper Lig" is totally professional.

I don't speak turkish, and google translate doesn't help me very much! I read this article, this PDF, this one of TFF, but I don't undersdtand...can you please help me with the translation? Reply me here on tr.wiki, I'll read my discussione page :-) Thank you very much!!! --Delfort (mesaj) 08:35, 30 Temmuz 2013 (UTC)

[2]--вяí¢αи76ileti 13:19, 16 Ağustos 2013 (UTC)
Thank you very much, you've been very kind :-) --Delfort (mesaj) 10:25, 27 Ağustos 2013 (UTC)

Bayram kutlaması[kaynağı değiştir]

Mübarek Ramazan Bayramınızı en iyi dileklerimle tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim. Hayırlı Bayramlar..--Eğitmenmahmut msj 18:18, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Teşekkürler. Sizin de, geçmiş bayramınızı kutlarım...--вяí¢αи76ileti 13:19, 16 Ağustos 2013 (UTC)

Merhabalar, Ben bu yıl başlayacak futbol sezonu için daha önce Xbergerin şuradaki sayfasında esinlenerek bir sayfa hazırladım. Sizlerden ricam sayfaları güncel tutarak Türkçe wikipedia nın spor maddelerini biraz daha iyi hale getirmek ve futbol liglerimizin ve takımlarımızın arşivlerini daha iyi hale getirmektir. Şu ana kadar Süper Lig ve 1.Lig takımlarının tamamının sayfaları açılmıştır ve hepsi günceldir. Ben 2.ligtende birkaç takımın daha sayfasını yapacağım. Eğer dilerseniz başka takımların sayfalarını yapmakta da sizlere yardıcı olabilirim. Ayrıca oluşturduğum şablonlarıda farklı bir sayfa da paylaşacağım. Sizlerden bir ricam da cevap verirken benim mesaj sayfama değilde maddenin mesaj sayfasını kullanınız ki herkes düşünceleri ortak bi yerde okuyabilsin. Mesajın gönderildiği kişilerin listesinide sayfada bulabilir ve unutulan kişiler var ise sizlerinde ilgilenebilecek kişileri haberdar etmenizi rica ederim.

2013-14 sezonu spor maddeleri

Saygılar ve Teşekkürlerimle, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:51, 13 Ağustos 2013 (UTC)

VikiProje Breaking Bad davetiyesi[kaynağı değiştir]

Bagratlı hanedanı ya Bagrationi hanedanı?![kaynağı değiştir]

Sayın Sabri76. Şu madde adında ortaya çıkan belirsizliğin aradan kalkması için Tartışmaya lütfen katılabilir misiniz? -- Kullanıcı:M.Salis (mesaj) 14:15, 13 Eylül 2013 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selam Sabri, Vikipedi'de adil kullanım görüntülerinin yasalar gereği kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--i.e.msj 20:12, 15 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar Sabri76. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Şu maddenin bilgi kutusunda Draw: 32S / 24Q / 16D şeklinde bir ifade var. en.wiki'de bunun açılımının ne olduğunu sorduğumda

32 players in the singles draw / 24 players in the qualifying draw / 16 teams in the doubles draw.

şeklinde bir yanıt aldım. Ancak türkçeleştirmekte sıkıntı yaşıyorum. Draw parametresi dahil olmak üzere en uygun türkçeleştirilmiş hali nasıl olabilir ? Açıkçası bu işin içinden çıkamadım. Kura: 32Tekler / 24Elemeler / 16Çiftler karşılar mı mesela ?Beyazmavi ileti 21:17, 6 Ekim 2013 (UTC)

Selamlar. Şu anak kadar hiç tenisle ilgili bir madde girmediğimden terimsel olarak bilmiyorum ama çeviri doğru gibi geliyor.--вяí¢αи76ileti 21:22, 6 Ekim 2013 (UTC)
Sanırım en uygunu bu. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Beyazmavi ileti 21:28, 6 Ekim 2013 (UTC)

NBA oyuncusu ve basketbolcu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri76, Şablon:NBA oyuncusu bilgi kutusu ve Şablon:Basketbolcu bilgi kutusu'nun, basketbolcu bilgi kutusu altında birleşirilmesi ile ilgili olarak Köy çeşmesi'nde bu durumu topuluğun görüşüne sunduk. Sporla ilgili olduğun iççin senin de görüşlerini belirtmen bizim için önemli. Lütfen görüşlerini eksik etme. Teşekkürler, kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 09:23, 12 Ekim 2013 (UTC)

Yeni Düzenleme Modu[kaynağı değiştir]

Öncelikle saygılarımı sunarım Sabri abi yeni düzenleme moduyla ilgili sorunlar yaşıyorum katkı yapmamı engellemekte yıllarca eski sisteme alıştıktan sonra bu biraz zor geldi eski sisteme geri dönmenin bir yolu varmıdır teşekkürler iyi vikilemeler --Lucky Lucianom 20:37, 29 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba demen yeterli . Yeni sisteme ben de alışamadım o nedenle hep "kaynağı değiştir" simgesine tıklayıp öyle değişiklik yapıyorum. Eski sistemin kaldırılıp kaldırılmayacağını bilmiyorum ama şu an her ikisi de birlikte kullanılmakta. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 08:49, 4 Kasım 2013 (UTC)

VP:YTY ihlali[kaynağı değiştir]

Selamlar Sabri76. Bu kullanıcının engellenmesi gerekiyor sanırım. Şurada açık bir şekilde politika ihlali var. Güler Kömürcü maddesi ile ilgili. İyi çalışmalar. Beyazmavi ileti 07:41, 4 Kasım 2013 (UTC)

Selamlar. Hallettim. Haber verdiğin için sağ ol. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 08:45, 4 Kasım 2013 (UTC)

Vikiproje:Spor tartışma daveti[kaynağı değiştir]

Selamlar Sabri76. VikiProje Spor katılımcısı olarak, burada başlatılmış olan tartışmaya katılabilir misiniz? İyi çalışmalar diliyorum. Beyazmavi ileti 17:14, 4 Kasım 2013 (UTC)

Yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Seni böyle hevesli görünce yıllar önce kaybettiğim heves yine geldi. şuraya da bir bakarsan . Köy maddeleri için her maddede gereken bilgileri nasıl bulacaklarına dair bir taslak ve yol yordam gösteren bilgi klavuzu şeklinde kısa bir bölüm de hazırlanmalı. Bir de zahmetli olmaması için o linkleri kullanma süreci de kısa ve öz bir biçimde anlatılmalı. Bunu yapabilirim, sen de orada örnek gösterdiğim maddeyi inceler misin? Bir an önce karar verip başlasak iyi olur diye düşünüyorum...--вяí¢αи76ileti 02:16, 24 Kasım 2013 (UTC)

Selamlar Sabri76. Öncelikle konuyla ilgilendiğin ve değerli yorumların için teşekkür ederim. 2-3 hafta kadar iş yoğunluğu nedeniyle Vikipedi'ye giremeyeceğim. Ancak dönüşte daha aktif olabilirim. Verdiğin köy örneği bence referans olarak alınmalı. Bir de dediğin gibi şimdilik il ve ilçeden ziyade köylere yoğunlaşmamız daha mantıklı olacaktır. Katılımın ve önerilerin için tekrar teşekkür ediyorum. Görüşmek üzere. İyi çalışmalar diliyorum. Beyazmavi ileti 12:57, 25 Kasım 2013 (UTC)
Ben Adıyaman merkez ilçeden başladım Bu arada önceki verdiğim fazla ayrıntılı olmuş. O nedenle yapımı kolay şöyle bir örnek madde 1 2 ortaya çıkardım.--вяí¢αи76ileti 13:58, 22 Aralık 2013 (UTC)

Muhteşem bir otobiyografi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şu karşılaştığım madde beni o kadar duygulandırdı elim o sil tuşuna gitmiyor, aman aman yok yav, ne duygusallığı silmeden önce biri daha okusun da öyle silinsin diye maddeyi okuyup silmeyi sana havale ediyorum.--вяí¢αи76ileti 19:54, 29 Kasım 2013 (UTC)

Merhabalar, ilginç ama okuması zevkliydi kabul etmeli. :) KD'lik kriterleri sağlanamayan otobiyografik madde silindi. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 22:10, 29 Kasım 2013 (UTC)

1974 FIFA Dünya Kupası[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Çevirinin bir kısmında yardım edeli neredeyse 3 yılı geçti ama maalesef henüz maddeyi tamamlayamadım. Aslında son kalan Almanca başlığı saymazsak %95'i bitti. Bazı küçük rötüşler yapıp kırmızılıkları gidermem gerekiyor sadece. Acaba şu son kalan kısmı da çevirip maddeyi tamamen Türkçe haline getirmeme yardım edebilir misin? Merak etme, cümle bozukluğu olursa düzeltirim Face-smile.svg--Sαвяí¢αи76ileti 01:29, 24 Kasım 2013 (UTC)

  • Merhabalar, bir iki haftadır giremiyordum Vikipedi sayfasına, yeni gördüm mesajını, biraz iş yoğunluğum var :) Her ne kadar bugün yarın bitirebilirim diyemesem de, elimden gelen yardımı yine gösteririm, artık bitirelim bu maddeyi yıllar oldu :) DieFohlen (mesaj) 07:24, 2 Aralık 2013 (UTC)
Çok teşekkürler, ben de tekrar başladım çalışmaya en kısa zamanda bekliyorum --вяí¢αи76ileti 23:50, 6 Aralık 2013 (UTC)
  • Selam, iş yoğunluğum nedeniyle ilgili bölümü ancak yapabildim, kusura kalma artık :) umarım olmuştur. DieFohlen (mesaj) 08:09, 17 Ocak 2014 (UTC)
Merhabalar. Zaten istediğim son ve küçük bir kısımdı. Onu da çevirdin ya, bu maddeyi kimse tutamaz artık. Kalan birkaç kırmızı maddeyi de girip maddeyi Seçkin Madde Adayı yapacağım. Bu maddeyi 2008 yılında Striker buz matrix SM yapmak için çalışmaya başlamıştı ama Vikipedi'ye olan ilgisini kaybedince madde giriş kısmı ve stadyumlar kısmıyla öylece kalakalmıştı. Sonra 2009'da maddeyi fark edip SM yapmaya karar vermiştim. 2009 ve 2010 yılı boyunca Almanya'da yaşayan Türklerden Bican, Xberger ve JUSTWIN23 adlı kullanıcılardan çeviri isteğinde bulununca maddenin neredeyse tamamı çevrilmiş oldu. 2011'de ise gerekli düzenlemeleri yaparak maddeyi neredeyse hazır hale getirdim. Ancak çeşitli gerekçelerle maddeyi sürekli erteledim. Sonunda 2014 itibariyle senin de son kalan kısmı çevirmenle madde SM'ye sadece birkaç kırmızı bağlantı kadar uzak. Tekrar teşekkürler. Çok kişinin emeği geçti. Umarım, bir şekilde seçilmesini sağlarım. Gerçek hayatta kolaylıklar dilerim. Sağlıcakla kalın --вяí¢αи76ileti 18:04, 17 Ocak 2014 (UTC)

Şu Cavcav ile olan fotonu kaldır yav, gördükçe ödüm kopuyor. --e.c. 22:27, 6 Aralık 2013 (UTC)

Ödün mü kopuyor ama niye? --вяí¢αи76ileti 23:49, 6 Aralık 2013 (UTC)
--►Cekli829 14:31, 7 Aralık 2013 (UTC)

Selamlar. Şunun gibi Commons'ta dosya taşıyanları beyaz listeye alırsan iyi olur. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:05, 8 Aralık 2013 (UTC)

Beyaz listeye aldım, hatırlatma için teşekkürler.--вяí¢αи76ileti 10:12, 8 Aralık 2013 (UTC)

Gençlerbirliği[kaynağı değiştir]

Selamlar,kuzenim oynamıstı Doll zamanı :) bende bulundum bir ara..sevdiğim bir takımdır :) Teşekkürler.. --BaySou11eSileti 21:38, 29 Aralık 2013 (UTC)

Neye teşekkür ettin anlamadım ama merak edip kullanıcı sayfana baktım. Alparslan Erdem kuzenin sanırım. Eğer öyle yakın bir iletişimin varsa fotoğrafını çekip Vikipedi maddesini zenginleştirebilirsin. Biliyorsun telif problemi yüzünden çoğu madde fotoğrafsız durumda...--вяí¢αи76ileti 21:42, 29 Aralık 2013 (UTC)