Kullanıcı mesaj:Meden agan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz
Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba Meden agan. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

--Duke ϡ»» ileti ^^ 23:21, 20 Şubat 2011 (UTC)

Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiçizer, İzmir Ekonomi Üniversitesi maddesindeki Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği bağlantısı İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümü maddesine yönlendiriliyordu. Bu bağlantıyı kötü yönlendirme gerekçesiyle silmişsiniz. İzmir Ekonomi Üniversitesi maddesinden İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümü maddesine daha doğru yönlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgilendirirseniz sevinirim.Meden agan 12:24, 23 Şubat 2011 (UTC)

  • Merhaba, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği kelimesi ve kavramı yönlendirmenizden daha geniş bir kavramı ifade ettiğinden yönlendirmeniz yanlış kabul edildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi maddesinden İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümü maddesine bağlantıyı üniversite maddesindeki iKtisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölüm listesinden verdim. Buradan nasıl yapıldığını görebilirsiniz. Ayrıca yeni maddenize kategori ekleyerek bir nevi üniversite maddesi ile katalog bağlantısı da kuruldu. Ancak bölüm maddelerinin kayda değerliği konusunda tereddütlerim var, siz yine de maddeyi geliştirmeye devam edin, yardım istemekten çekinmeyin. İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 13:15, 23 Şubat 2011 (UTC)

"Filozof" Maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiçizer. Filozof maddesinin içeriğini bugün gördüm. Fazlasıyla boş ve Vikipedi standartlarının da fazlasıyla dışında. Bilerek hiçbir değişiklik yapmadım.{{düzenle|13 Mart 2011} {{Eksik}şablonlarını koydum. Vikipedi'de de filozof maddesinin gereksiz olduğunu ve diğer dillerde olduğu gibi felsefe başlığı altında farklı birşekilde incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.Ancak senin konuyla ilgili görüşlerini almak istedim. İyi çalışmalar.Meden agan 13:56, 13 Mart 2011 (UTC)

  • Merhaba, görüşünüze katılıyorum, katılmakla kalmayıp işlemi de hallettik. İngilizce'deki gibi filozof felsefe maddesine yönlendirildi. Metin ve resim felsefeye aktarıldı. Katkıda bulunan kullanıcıların geçmiş kaydı felsefe maddesinde birleştirildi. Bu arada filozofa eklediğiniz şablonları felsefe maddesine aktarmadım, yine ihtiyaç olduğunu düşünüyorsanız felsefe maddesine ekleyiniz. Ayrıca maddenin ilgiye muhtaç olduğu açıkça görülüyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 14:53, 13 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Meden agan,

Devriyelik ataması tamamdır

Sevgiler ve başarılar

Vito Genovese 23:47, 17 Mart 2011 (UTC)

Willy Messerschmitt[kaynağı değiştir]

Merhaba, Willy Messerschmitt maddesini İngilizce Wikipedia'daki maddesinden Türkçe olarak çevirdim ve kaynakçayı maddeye ekledim. İlgiliniz ve uyarınız için teşekkür ederim. Totenkopf division 22:54, 18 Mart 2011 (UTC)

Kullanıcı engellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 01:13, 27 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Meden,

Vikipedi'nin içerik lisansı bildiğin gibi Creative Commons BY-SA 3.0 Unported. BY-SA için Atıf - BenzerPaylaşım da diyoruz. Yani içeriği kullananlardan iki koşula uymaları bekleniyor. Kullanım halinde içeriği üretene atıfta bulunulması (BY) ve içeriğin değiştirilmesiyle elde edilen yeni bir eserin/çalışmanın da aynı şekilde lisanslanması (SA). Bu şekilde içerik her zaman özgür kalabiliyor.

İçerik özgür olduğu müddetçe dili de o kadar önem arz etmiyor, daha doğrusu kısıtlama yaratmıyor. Örneğin telif hakkı saklı bir ansiklopedi projesi var İngilizce dilinde. O dilden bire bir çeviri yaparak Türkçe Vikipedi'ye kazandırmak istiyorsun maddeyi. Bu durumda forum sitelerindeki metinleri kopyala-yapıştır yöntemi ile buraya aktarmaktan farklı bir iş yapmış olmuyorsun telif hakları açısından. Zira çevirsen de telifli bir eser sahibinin fikri mülkiyet haklarını ihlal etmiş oluyorsun.

Wikimedia Vakfı projelerinde (gözden kaçabilecek telif problemi olan metinler haricinde) her türlü içerik ilk paragrafta belirttiğim lisansa sahip olduğu için, dolayısıyla bu çalışmaların çevirileri en ufak bir sorun yaratmıyor. Ancak lisans şartlarına da uymamız gerekiyor.

BY, yani Atıf koşuluna uymamızın yegane geçerli şekli, maddelere emeği geçen kullanıcıların bir listesini sunmak ya da bu listeye bağlantı vermek. İnternet üzerindeki kullanımlarda maddelerin "geçmiş" bölümüne verilen bir bağlantı yeterli oluyor. Ancak matbu kullanımlarda maddelerde emeği geçmiş tüm kullanıcıların bir listesinin mutlaka eklenmiş olması gerekiyor.

Biz de burada İngilizce (ya da diğer dildeki bir) Vikipedi'nin özgür içeriğini çevirdiğimiz için, Şablon:Kaynak viki gibi bir şablonla mutlaka detaylı bir kaynak bilgisi vermemiz gerekiyor. Ondan sonrasında hiçbir sıkıntı yok. İngilizce Vikipedi'de telif açısından problemli tek bir metin yok varsayalım. Bir de tüm İngilizce Vikipedi içeriğini makine çevirisi olmadan kusursuz bir şekilde Türkçeye çevirebilecek bir de teknolojimiz olsun. Tüm İngilizce Vikipedi'yi çevirip burada kullanabiliriz. O açıdan diğer Vikipedi dilleri bizim için benzersiz pahada kaynaklar aslında.

Sevgiler

Vito Genovese 05:45, 3 Nisan 2011 (UTC)

Diplomasi / Diplomat[kaynağı değiştir]

Merhaba Meden agan,

Bu denli kısa maddelerin baştan yazılmasının sorun yaratacağını, herhangi bir kullanıcının maddenin geliştirilmesine itiraz edeceğini zannetmiyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 07:17, 11 Nisan 2011 (UTC)

İnterviki bağlantıları[kaynağı değiştir]

Merhaba Meden agan,

İnterviki (ya da orijinal adıyla interwiki, hatta daha bir Türkçeleştirirsek "vikiler arası") olarak adlandırdığımız bu bağlantılar, kullanıldığı sayfayı etkiler yalnızca.

Örneğin şu anda benim yazıyor, senin de okuyor olduğun bu mesaj sayfasına

[[en:User talk:Meden agan]]

ibaresini eklersek, aynı maddelerde olduğu gibi sol tarafta "English" (ya da İnterviki Çevirmeni betiğini kullanıyorsan "İngilizce) ibaresini görebiliriz. Ancak bu yalnızca şu anda bulunduğumuz sayfayı bağlayacaktır. Yani sözün özü; diğer dil vikilerinde Türkçe Vikipedi'ye interviki bağlantısı olmasını istiyorsak, yapmamız gereken o dillerdeki maddelere

[[tr:Uluslararası ilişkilerde güç]]

ibaresini eklemek. Genellikle bu tür işleri interviki botu adı verilen ve sürekli diller arasında dolaşarak interviki bağlantılarını güncelleyen botlar yapar ve bu botların eşleştirmeyi yapabilmesi için onlara tek bir interviki bağlantısı vermek yeterli olur. Örneğin yeni bir madde açıyorsan burada, maddenin İngilizce intervikisini verirsin. Bot kalanları ekler ve tüm diğer dilleri güncelleyerek Türkçe Vikipedi intervikisini onlara da ekler.

Kimi botlar 1-2 saat içinde gerekli güncellemeyi yapacak kadar hızlıyken, kimileri de haftalar, aylar sonra yapar güncellemeyi. Ama bir noktada mutlaka yapılır. Wikimedia aleminin er meydanı İngilizce Vikipedi olduğu için madde açtığında İngilizce Vikipedi'ye gidip bir Türkçe Vikipedi intervikisi eklersen, sanıyorum ki süreci hızlandırmış olursun.

Bilgilerin işine yarayacağını umuyor, iyi çalışmalar diliyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 06:46, 17 Nisan 2011 (UTC)

Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler Şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri76 :) Şablon: Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler üzerinde bir değişiklik yapmıştım ancak tekrar eski sürümüne döndürmüşsünüz. Şablon bu haliyle madde yapılarını bozduğu için değişiklik yapmam gerektiğini düşünmüştüm. Mesela Akdeniz maddesi buna örnek. Bu açıdan daha doğru olarak ne yapılması gerektiğini sormak istemiştim. İyi çalışmalar.. Meden agan 19:58, 20 Haziran 2011 (UTC)

Merhabalar. Aslında bu haliyle de maddede pek bir farklılık olduğunu göremedim ama değişikliğinizi geri getirdim, hatrı kalmasın--вяí¢αи76ileti 20:11, 20 Haziran 2011 (UTC)

İş birliği vakti![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi için katılım çağrısı!

2011'in 27. haftasının projesi olarak Second Ostend Raid maddesinin çevrilmesi ve SM yapılması seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 01:00, 4 Temmuz 2011 (UTC)

Ellerine sağlık Meden, emeğini ve azmini takdir ediyorum. Madde açık: İkinci Ostend Baskını. Yeni bir görev istiyorsan İBP'deki alt sayfanda belirtmen yeterli. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:57, 4 Temmuz 2011 (UTC)
Şu an detaylı olarak incelemiyoruz, herkes görevi bitirince detaylı inceleme yapılacaktır. Tekrar teşekkür ederim, saygılar... --Berm@nyaİleti 18:43, 4 Temmuz 2011 (UTC)
Tekrar selam Meden, şimdi farkettim, maddeye bilgiyi eklemişsin güzel ama kaynaklarını eklememişsin. Kaynakça eklemek, bu metni eklemenin yanında çok daha kolay kalıyor, lütfen kaynakçasını da İngilizce Vikipedi'den aynen alarak ekle, zira İBP'de bu önemle belirtiliyordu. İyi vikilemeler, sevgiler/saygılar... --Berm@nyaİleti 19:08, 4 Temmuz 2011 (UTC)
Teşekkürler, emin adımlarla çalışmada ilerliyoruz . Hürmetler... --Berm@nyaİleti 20:38, 4 Temmuz 2011 (UTC)
Selam Meden, tam oturum açtım mesajın geldi . Katılımcılarımızdan sadece birkaçı görevlerini yaptı, senin anlayış gösterip başka görevler de istemen gerçekten takdir edilecek bir durum. Şablondaki kırmızılıklardan ziyade, maddenin girişini çevirmen mümkün mü? Şu maddeyi bir halledelim, kırmızılıklar kolay. İstediğin şekilde de katkı yapabilirsin unutma. İyi vikilemeler, saygılar... --Berm@nyaİleti 19:11, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Evet, dahil. Yukarıdaki "İstediğin şekilde de katkı yapabilirsin unutma" sözüme dikkatini çekerim . Kolaylıklar dilerim, iyi vikilemeler, saygılar... --Berm@nyaİleti 19:23, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Katkılarınızı editör olarak sürdürebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 01:23, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Gorgo, Sparta Kraliçesi Maddesi - Tebrik[kaynağı değiştir]

Merhaba Ertly. Dün hiç kaynakçası olmadığı için Gorgo, Sparta Kraliçesi maddesine kaynakça eksik şablonu ekledim . Ancak dün hemen müdahale edip, şablonu kaldırıp maddeye kaynakça eklemişsiniz. Hassasiyetiniz ve emeğiniz için sizi tebrik etmek istedim. İyi çalışmalar diliyorum, saygılarımla.. Meden agan mesaj 12:16, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Merhabalar, üzerinde çalıştığım ve izleme listemde olan maddeleri olabildiğince geliştirmeye ve güncellemeye çalışıyorum. Benzer konulardaki başarılı çalışmalarınızı da takip ediyorum. İyi çalışmalar, iyi vikiler...эртлй 13:48, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Düşünen Adam Barnstarı[kaynağı değiştir]

Teşekkürler
Düşünen Adam Yıldızı

27. Hafta İş Birliği Projesi İkinci Ostend Baskını'na yaptığınız katkılardan dolayı teşekkürler. Katkılarınıza layık olmasa da size bu, Düşünen Adam barnstarını hediye ediyorum. Yaptığınız katkıların çağlardan çağlara hiçbir zarar görmeden aktarılması dileğiyle.--Duke ϡ»» ileti ^^ 14:19, 11 Temmuz 2011 (UTC)

Kalıcı Linkler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu tür bir şablonumuz yok, ancak isterseniz oluşturabiliriz. Benim görüşümü soracak olursanız, bu maddelere {{çevrilmiş sayfa}} ya da {{kaynak wiki}} şablonunu kendimiz ekleyelim derim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:57, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Evet, çeviri için hangi sürümün temel alındığını anlamak güç. Bunun için sıkı bir geçmiş çözümleyicisi olmak gerekiyor Bu arada, çevrilmiş sayfa şablonunu tartışma sayfalarında kullanıyoruz. --Superyetkinileti 20:24, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Vikihaber'de hizmetlilik oylaması[kaynağı değiştir]

Bart Gets an F adaylığı - Sokrates'in Savunması[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube 89, Bart Gets an F maddesini yanlışlıkla KM adaylığından kaldırdığımı fark ettim. Siz düzeltmişsiniz. Kusra bakmayın demek istedim. Ayrıca Sokrates'in Savunması maddesini açtığım zamanlarda henüz bazı teknik bilgi eksikliklerim vardı. Madde üzerinde onlardan kaynaklanan küçük hataları da düzeltmişsiniz. Ayrıca teşekkür ederim. İyi çalışmalar, saygılarımla.. Meden agan mesaj 21:47, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Bu fevkalade nazik mesajınız için ben çok teşekkür ederim. Arada hepimiz yapıyoruz yanlışlıkla öyle şeyler :). Madde için de ellerinize sağlık. Ufak birkaç düzeltme yaptım lafı olmaz, esas böyle güzel maddeleri vikimize kattığınız için ben çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık. Henüz içeriği tam olarak okuyamadım ama vakit bulabilirsem bakmayı umut ediyorum. Tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla, iyi vikiler--Merube 89msj 21:52, 13 Temmuz 2011 (UTC)

İşbirliği projesinde 3. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Meden agan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Sansür şablonundaki kırmızılıkların giderilmesi ve maddelerin geliştirilmesi konulu projede 3. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Emperyan-ileti 19:32, 18 Temmuz 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 29. hafta projesi Kemal Sunal maddesi üzerine seçkin madde çalışması olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ----Emperyan-ileti 19:32, 18 Temmuz 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Meden agan,

Oluşturmuş olduğunuz Şablon:Kim adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden ş2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Szoszvmesaj 21:47, 18 Temmuz 2011 (UTC)

İşbirliği projesinde 3. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Meden agan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Sansür şablonu konulu projede 3. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Duke ϡ»» ileti ^^ 17:11, 19 Temmuz 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 32. hafta projesi Afiş aranan filmler kategorisinin temizlenmesi olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ----82 ~145 ileti 20:04, 9 Ağustos 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Sokrates'in Savunması[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, öncelikle kaliteli madde adaylığında Sokrates'in Savunması ile ilgili görüş belirttiğiniz için teşekkür ederim. Bu konuda söylemek istediğim birkaç şey var. Maddenin kalite madde olamadığını az önce gördüm ve bunun verdiğiniz karşı oy sonucunda gerçekleştiği kanaatindeyim. Görüşünüze saygı duyuyorum ancak karşı oyunuzun gerekçeleri ile ilgili bir eleştiride de bulunmak istemekteyim. Öncelikle görüşünüzü Vikipedi de aktif olmadığımı dikkate alarak temellendirmişsiniz. Benden daha tecrübeli bir kullanıcı olarak size şunu sormak istemekteyim: Bu maddeyi benim açmış ya da aday göstermiş olmam, adaylık sürecinde maddenin daha iyi yönde gelişmesi için yapılacak çalışmaları da sadece benim yapacağım ya da yapabileceğim anlamına mı geliyor ? Yaklaşık 4 aydır birçok kullanıcı madde üzerinde çalışıyor. Sizin 3 gün önce belirttiğiniz eksiklikler 1 hafta içerisinde ben ya da birbaşkası tarafından düzeltilebilirdi. Nitekim bayram tatiline girdiğimiz bugünlerde tekrar Viki'de aktif olmayı düşünüyordum ve ilk işim sizin tavsiyenizi dinlemek olacaktı. Tavsiyelerinizi ise bugün gördüm ki kaynaklarda noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakma ve hakkında normal şartlarda çok az şey bilinen suçlayıcılar ile ilgili bilgi verme gibi kısa sürede tamamlanabilecek eksiklikleri elbet ben dahil birilerinin yapabileceğine inanmaktayım. Keşke karşı oy atmadan siz de bu konuda tavsiyelerinizi uygulamaya geçirseydiniz. Sonuç olarak üzüldüğümü de son olarak ekleyip, görüşlerinize de saygı duyduğumu belirterek başka konularda da iyi çalışmalar diliyorum. Saygılarımla, Meden agan mesaj 19:28, 4 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Elbette sizin aday göstermeniz, gerekli değişiklikleri sadece sizin yapmanız gerektiğini belirtmiyor. Öte yandan bu tür adaylıklar kapatılırken kafa sayımı yapılmıyor (en azından görebildiğim kadarıyla). Ancak bazen, adaylıklar kapatılırken bu gözden kaçabiliyor ve karşı şablonu eklenmeyen; fakat eksikliklerin olduğu söylenen maddeye ait adaylıklar olumlu yönde kapatılıyor ve buna gerçekten sinir oluyorum ben. Böyle bir kaza oluşmaması için o şablonu koymak "zorundaydım". İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 19:57, 4 Kasım 2011 (UTC)

Sokrates'in Savunması[kaynağı değiştir]

Merhaba Âkhilleus,

13 Temmuz tarihinden beri kaliteli madde adayı olan Sokrates'in Savunması maddesinin bugün adaylıktan çıkarıldığını gördüm. Bu durumun maddenin hem uzun süre aday kalmasından hem de Rapsar adlı kullanıcının karşı görüş belirtmesinden kaynaklandığını düşünmekteyim. Kendisinin mesaj sayfasından karşı oy ile ilgili görüşlerime ulaşabilirsiniz. Vikipedi'de uzun süredir aktif değilim maalesef . Ancak maddenin aday olduğu günden bu yana birçok olumlu değişikliğe uğradığını süreç içerisinde gözlemledim ve bu beni çok sevindirdi. KM olmaya bu kadar yaklaşmış bir maddenin sadece Rapsar'ın belirttiği sebeplerden dolayı KM olamadığını görmek beni hem üzdü hem de çok şaşırttı. Nedenleri için yine Rapsar'ın mesaj sayfasına bakabilirsiniz. Ayrıca bir karşı oyun gelmesi sonucunda bir maddenin hemen aynı gün içinde aday statüsünden çıkarılması ve önceki yapılmış tüm çalışma ve olumlu görüşlerin dikkate alınmaması beni daha da çok şaşırttı. En azından neden adaylıktan çıkartıldığının "Bu madde, Vikipedi topluluğunca, Kaliteli Madde olmaya uygun görülmemiştir" cümlesinden daha manalı bir cümle ile açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Bu yazdıklarımı bir şikayet ya da saygısızlık olarak kabul etmemenizi temenni ediyor, iyi çalışmalar diliyorum. Saygılarımla, Meden agan mesaj 19:30, 4 Kasım 2011 (UTC)

Öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederim, sayenizde çok güzel bir madde kazandık. Maddenin KM olma potansiyeli olduğunun farkındayım fakat, bu süreç içerisinde sizin aktif olmanız, yapılan eleştirilerle sürekli ilgilenmeniz her şeyden önemli. Ne yazık ki hiçbir kullanıcının maddeyi aday gösteren kullanıcı kadar çabalaması söz konusu değil. Eğer her kullanıcı elinden geleni yapsa aday gösterilen her madde KM haline gelirdi. Adaylığı sadece Rapsar'ın karşı oyunu dikkate alarak arşivlemedim. Guzelonlu, Khutuck, Ahzaryamed'in eleştirilerini de dikkate aldım. Örneğin Khutuck Madde güzel hazırlanmış, ama noktalama ve anlatım biraz zayıf demiş. Siz de Sayın Khutuck, yorumunuz için teşekkür etmekle birlikte el ele vererek noktalama ve anlatım sorununu kısa sürede çözebileceğimizi düşünmekteyim demişsiniz. Ancak Ahzaryamed de Güzelonlu ve Khutuck'un belirttiklerine katılıyorum. Noktalama konusunda düzenleme yapılmalı. Anlatım yalın olmalı. Kulağı tersten tutmayı çağrıştıran çok ifade var, okuyana akıcı bir üslup gerek. demiş. Siz de yorumunuzda Çok yoğun bir süreç içindeyim ve bu sebepten dolayı üzülerek belirtmeliyim ki madde üzerinde çalışamıyorum demişsiniz. Madde üzerinde çalışılmadığı müddetçe anlatım ve noktalama sorunlarının çözülebilmesi mümkün değil. Ayrıca Güzelonlu'nun belirttiği gibi maddeye bir giriş ksımının kazandırılması, kaynaklardan sonra boşluk bırakılması da yerinde olacaktır. Maddeyi yorumları dikkate alarak düzenlemeniz halinde KM olmaya çok daha yakın olacağına inanıyorum. Maddeyi belirtilen şekilde düzenlemenizi ve tekrar aday göstermenizi rica ederim. O zaman daha çok destekleneceğine inanıyorum. Teşekkürler.---- Akhilleus ileti 08:28, 5 Kasım 2011 (UTC)

Kaliteli Madde Adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiçizer, Bir konuda sana danışmak istiyorum. Daha öncede aday olmuş Sokrates'in Savunması maddesini tekrar Kaliteli Madde Adayı olarak göstermek istiyorum. Ancak burada adaylık prosedürlerinin 4.sünde yapılması gereken işlemin nasıl yapılacağını anlayamadım. Yardımcı olabilir misin? İyi çalışmalar. Meden agan mesaj 21:05, 9 Kasım 2011 (UTC)

Sokrates'in Savunması[kaynağı değiştir]

Khutuck merhaba,

Öncelikle Sokrates'in Savunması maddesinin KM olmasından dolayı duyduğum sevinci sizle paylaşmak isterim. Size sormak istediğim bir şey var. Maddeyi buradaki listede Tarih kategorisine yerleştirmişsiniz. Ancak benim görüşüm felsefe literatürünün bu en önemli eserlerinden biri olan Savunma'nın felsefe kategorisinde olması yönündedir. Sizce de bir sorun yoksa değiştirmek istiyorum. Saygılarımla, iyi çalışmalar.. Meden agan mesaj 23:43, 29 Ocak 2012 (UTC)

Ok, uygundur bence. --Khutuckmsj 08:17, 30 Ocak 2012 (UTC)

Davetlisiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

Sizi özledik Meden agan![kaynağı değiştir]

Meden agan, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:27, 19 Aralık 2014 (UTC)