Kullanıcı mesaj:Theodore Jordan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kullanıcı mesaj:Yusuf Alpay sayfasından yönlendirildi)

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Theodore Jordan!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Garbino ileti 23:00, 21 Aralık 2012 (UTC)

Reality 22:18, 17 Mayıs 2013 (UTC)

Lütfen telif hakkı sahibinin izni ve onayı olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz!
Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler. --i.e.msj 23:02, 17 Mayıs 2013 (UTC)
  • Hocam size bağlantılar ile ilgili bir kaç bilgi vereyim. Ayrıca buraya da göz atabilirsiniz.
    • Eğer maddede var olan başka bir maddeye bağlantı verilecekse örneğin [[Yardım:Bağlantı]] > Yardım:Bağlantı şeklinde gözükür.
    • Eğer var olan maddenin başka bir isimle gözükmesini isterseniz [[Yardım:Bağlantı|Başka bir şeyler]] Başka bir şeyler olarak gözükür.
      • Eğer bir maddenin içerisindeki alt bağlantılara link verecekseniz, o bağlantıya tıklayıp adres satırının sonundakileri yapıştırmalısınız [[Yardım:Bağlantı#B.C3.B6l.C3.BCm_ba.C4.9Flant.C4.B1l.C4.B1_y.C3.B6nlendirmeler]] bağlantısı Yardım:Bağlantı#B.C3.B6l.C3.BCm_ba.C4.9Flant.C4.B1l.C4.B1_y.C3.B6nlendirmeler şeklinde gözükecektir.
      • Dış bağlantılara gelecek olursak; onlarda tek fark [[ ve ]] yerine [ ve ] yani tek köşeli parantez kullanıyoruz. URL'den sonra bir boşluk bırakıyoruz.
        • Örneğin [http://www.google.com.tr Google] bize Google sonucunu verir.

Kolay gelsin. Ha bu arada eklediğiniz resimlere Adil kullanım uyarınca benin sizin eklediğiniz resimlere yaptığım örnek 1 ve Örnek 2 gibi Dosya Telif Etiketi ve gerekçe ekliyoruz. Ayrıca asla ama asla Yaşayan İnsan Biyografileri uyarınca (şayet telif hakları serbest bırakılmış bir resim değilse) yaşayan insanlarda Adil kullanım etiketlerini kullanmıyoruz ve telifli hiçbir şeyi maddelere eklemiyoruz. Dikkatle takip ettiğiniz için de teşekkür ederim. Tekrar kolay gelsin.--i.e.msj 23:29, 17 Mayıs 2013 (UTC)

Lütfen telif hakkı sahibinin izni ve onayı olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz!
Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler. --i.e.msj 08:59, 18 Mayıs 2013 (UTC)


Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınızdan dolayı size yapılan uyarıları önemsememeniz vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. i.e.msj 08:59, 18 Mayıs 2013 (UTC)


Bu kadar uyarmama rağmen hala aldırış etmemenize inanamıyorum. Tekrar ediyorum, şimdi de gerekli düzenlemeyi yaptım ancak, bir dahaki sefere resimlere gerekçe, kaynak ve lisans eklemediğiniz takdirde silinmesi için işaretlemek zorunda kalacağım. --i.e.msj 18:47, 21 Mayıs 2013 (UTC)

Hocam ekliyorum gerekçeleri, kaynakları.Her fotoğrafa ayrı ayrı yazıyorum fotoğrafları nerelerden aldığımı. Anlamadım ki niye hâla telif sıkıntısı oluyor, bizzat fotoğrafın sahibinden alamam ya telif iznini, siteleri açıkça belirtiyorum :). Bu imzasız yazı Yusuf Alpay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Sizi anlıyorum ve inanın yardımcı olmaktan başka hiçbir şey istemiyorum. Ancak örneğin şu resimde sol tarafta bulunan içerik yani resmin gerekçe, lisansı yok. Yalnızca kaynak belirtmişsiniz. Fakat sağ tarafta benim düzenlediğim ve eklediğim içerik var. Yani aradaki fark epey büyük :). Vikipedi'de Adil kullanım resimlerine pek çok kullanıcı iyi gözle bakmıyor. Çünkü Vikipedi'yi Vikipedi yapan şeyin reklamsızlık ve telif haklarına uyum olduğunu düşünüyorlar. Elbette konumuz bu değil ancak, sunucuları ABD'de bulunan Vikipedi'de Adil Kullanım konusunda çok sıkı şartlar var ve adil kullanım yalnızca eğitim amacıyla kabul edilebiliyor. Bu nedenle aynı türdeki örnek dosyaları incelemenizi rica ediyorum. Şimdi sizin eklediğiniz resimleri varolmayan vaktimi harcayarak düzenleme yapacağım. Fakat sizden ricam, diğer ekleyeceğiniz resimlerde katkılarınıza bakarak, değişikliklerimi örnek almanız. Saygılar. Kolay gelsin.--i.e.msj 21:57, 21 Mayıs 2013 (UTC)

Fotoğraf yüklenimi[kaynağı değiştir]

Hocam MustafaSandal.jpg isimli fotoğrafı belirttiğin şartları dikkate alarak yükledim.Umarım bu sefer uygun olmuştur.Bu imzasız yazı Yusuf Alpay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Olmaz hocam. Adil kullanım uyarınca Yaşayan insanların biyografilerinde [[VP:DTE|adil kullanım gerekçe ve lisansları kullanılamaz. Kişinin özgün fotoğrafını bulmalı ve OTRS izni alarak fotoğrafını yüklemelisiniz. Bu fotoğrafta Telif hakkı bulunuyor. Vikipedi'de telif haklarına aşırı önem gösteririz. --i.e.msj 12:38, 26 Mayıs 2013 (UTC)
Peki flickr'dan bulduğum bir fotoğrafı yüklesem o kabul edilir mi? Bu imzasız yazı Yusuf Alpay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Flickr veya diğer başka herhangi bir siteden yüklenebilecek resimler az olmasına rağmen, bunları bulmak kolaydır. Şöyle ki; Commons dosya yükleme uygulamasında, Flickr seçtiğimizde, bize Flickr'da bulunan hangi lisansların Commons'a yüklenebileceğini açık şekilde, basit işaretler ile gösterir. Fakat kırmızı el işareti olan lisansları yükleyemeyiz. Buradaki bölümün sol tarafından görebileceğiniz gibi yalnızca üç tür lisanslı dosyanın Commons'a yüklenmesine izin verilmektedir. Bu lisanslar yalnızca simgesi görülen CC BY 2.0 lisanslı dosyalar, CC BY-SA 2.0 lisanslı dosyalar ve Public Domain yazan Public Domain lisanslı resimlerdir. Zaten bu tür resimleri Commons'a yüklemek, herkese zaman kazandırır. Saygılar.--i.e.msj 10:49, 30 Mayıs 2013 (UTC)

Mustafa Sandal diskografi maddesi[kaynağı değiştir]

Mustafa Sandal maddesinin diksografi bölümünde yaptığım değişikliklerin geri alınmamasını talep ediyorum. Nitekim bu değişiklik sadece ana taslaktaki bir değişikliktir ve albümlerle ilgili detaylı bilgiler zaten "Mustafa Sandal diskografisi" maddesinde fazlasıyla mevcuttur. Yaptığım değişiklikle meydana gelen görünüm pekçok sanatçı için de yapılmış olan düzenlemelerdir. Bu nedenle değişikliklerin onaylanmasında bir sakınca görmüyorum.Bu imzasız yazı Yusuf Alpay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Değişikliğiniz onaylandı. Yoğun içerik çıkartmalarda, değişiklik özetini kullanmak çok çok önemli. Diğer türlü yapılan yalnızca vandalizm olarak algılanmaktadır. Bundan böyle özen göstereceğinizi umuyorum. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 10:52, 26 Ekim 2013 (UTC)

i.e.msj 05:10, 22 Aralık 2013 (UTC)

i.e.msj 05:17, 22 Aralık 2013 (UTC)

i.e.msj 05:17, 22 Aralık 2013 (UTC)

i.e.msj 05:17, 22 Aralık 2013 (UTC)

i.e.msj 05:17, 22 Aralık 2013 (UTC)

i.e.msj 05:19, 22 Aralık 2013 (UTC)

i.e.msj 05:19, 22 Aralık 2013 (UTC)

i.e.msj 05:19, 22 Aralık 2013 (UTC)

i.e.msj 05:19, 22 Aralık 2013 (UTC)

Tesir Altında Kapak Fotoğrafı[kaynağı değiştir]

Mustafa Sandal'ın Tesir Altında adlı single çalışmasının kapak fotoğrafını ilgili maddeye açıklamaları yaparak koydum ama yine silinmiş. Şimdi usulüne uygun olarak yeniden yükleyeceğim ama kabul etmiyor. Ne yapmam gerek?Bu imzasız yazı Yusuf Alpay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, Vikipedi'ye eklenen her türden dosyanın uygun şekilde lisanslandırılması gerekmektedir. Lisanslanmadığı farkedildiğinde yükleyen kullanıcıya mesaj gönderilerek yedi gün içerisinde lisanslanması beklenmekte, yedi gün sonunda halen lisanslanmadıysa ilgili gerekçeyle silinmektedir. Yeni bir dosya yüklemeden önce Bu, bu ve bu sayfaları dikkatlice inceleyiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 13:30, 21 Ocak 2014 (UTC)

Eylül Geldi Sonra adlı madde[kaynağı değiştir]

Emre Aydın albümü Eylül Geldi Sonra adlı maddede güncellemeler yaptım. Değişikliklerin incelenmesini talep ediyorum.Bu imzasız yazı Yusuf Alpay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tamamdır, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 07:02, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Linas Kleiza[kaynağı değiştir]

Linas Kleiza maddesinde yaptığım değişikliklerin onaylanmasını istiyorum.Bu imzasız yazı Yusuf Alpay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Linas Kleiza maddesinin nihai düzenlemesini yaptım. Son kez kontrol edilmesini istiyorum, şimdiden teşekkürler.Bu imzasız yazı Yusuf Alpay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Selamlar. Mesaj atmanıza gerek yok, değişiklikler bir devriye tarafından incelenecektir mutlaka. İyi günler.--RapsarEfendim? 13:47, 25 Eylül 2014 (UTC)

Hoş geldiniz Yusuf Alpay![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:31, 19 Aralık 2014 (UTC)

Madde başlığının değiştirilmesi[kaynağı değiştir]

Corry Higgins adlı maddenin başlığını gerçeğe uygun olarak "Cory Higgins" olarak değiştirilmesini talep ediyorum.

İstek yapıldı Yapıldı, bildirim için teşekkürler. Kolay gelsin. --Uğurkentmesaj 16:38, 9 Şubat 2015 (UTC)

Diyapazon(Mesaj) 23:28, 27 Nisan 2015 (UTC)

Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:15, 9 Temmuz 2015 (UTC)

Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:57, 28 Temmuz 2015 (UTC)

Basketbolcu bilgi kutuları takım rengi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Basketbol oyuncularının bilgi kutularının bulundukları takımlara göre renk almaları nasıl gerçekleşiyor. Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyuncularının bilgi kutusu turuncu, lacivert veya Pınar Karşıyaka oyuncularının bilgi kutusu yeşil, kırmızı rengini alıyor ancak Yeşilgiresun Belediyespor oyuncularına ait maddelerde oyuncuların bilgi kutuları yeşil, beyaz rengini almıyor. Bu konuyla ilgili bilginiz varsa Yeşilgiresun Belediyespor oyuncularınının bilgi kutularının takım rengini almasını sağlayabilir misiniz? --Yusuf Alpay (mesaj) 12:43, 10 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba Yusuf Alpay, basketbolcu bilgi kutuları içine oyuncunun bulunduğu takımı yazınca otomatikman renklerinde değişmesi gerekiyor. Bu mantıkla bahsettiğiniz tuhaflığın Şablon:TBL color, Şablon:TBL color/belge şablonlarında Yeşilgiresun Belediyespor'a uygun değişikliklerle düzelmesi gerekiyordu. Değişiklikleri yaptım ama sanırım hala düzelmedi. Bunlardan bir de siz bakarsanız düzelebilir, gözden kaçırdığım bir şey olmalı...Yine olmazsa daha iyi bir bilen bulalım:)...Vikiçizer (mesaj) 13:35, 10 Ocak 2016 (UTC)
Ben de yapamadım. Daha iyi bilen kim olabilir ki? --Theodore Jordan (mesaj) 16:58, 10 Ocak 2016 (UTC)

Merhabalar. Şablon:TBL color'aa Yeşilgiresun Belediyespor'un renkleri eklendi ancak takımın oyuncularının bilgi kutularının rengi yeşil, beyaz olmadı. İlgilenirseniz sevinirim. --Theodore Jordan (mesaj) 17:00, 10 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Açıkçası bir bilgim yok konuda, anlayamadım ben de :( Bu bilgi kutusundaki renk konusu daha önce konuşulmuştu ve kaldırılmasına karar verilmişti diye aklımda kalmış ama tartışmayı aramadım. Futbolcular için böyle bir uygulama yok, hatta diğer hiçbir sporun sporcuları için böyle bir uygulama yok. Basketbol için istisna uygulamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Konuyla ilgili olarak Vikiproje:Spor/Tartışmalar'da bir tartışma daha başlatıyorum, fikrinizi yazarsanız iyi olur :) İyi günler.--RapsarEfendim? 20:30, 10 Ocak 2016 (UTC)
Basketbol oyuncularının bilgi kutularında renkler gittikten sonra bazı aksaklıklar ortaya çıktı. Örneğin Duşan Cantekin adlı maddede oyuncunun takımını Trabzonspor Medical Park olarak ayarlıyorum ancak bilgi kutusunda görünmüyor. Ayrıca bilgiler arasındaki geçişler belli olmuyor kutunun renksiz olmasından dolayı. Bu duruma bir çözüm bulsak veya renkleri geri getirsek nasıl olur sence? Şu anki durum pek iyi değil çünkü.--Theodore Jordan (mesaj) 11:33, 10 Ağustos 2016 (UTC)

Atınç Nukan maddesi[kaynağı değiştir]

Atınç Nukan maddesindeki değişikliklerim neden geri alındı.--Theodore Jordan (mesaj) 22:49, 17 Ocak 2016 (UTC)

Çok özür. Yanlışlıkla bastım. İyi vikiler.--Teacher0691 (mesaj) 22:51, 17 Ocak 2016 (UTC)
Sorun değil, teşekkürler.--Theodore Jordan (mesaj) 22:52, 17 Ocak 2016 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 06:21, 18 Mayıs 2017 (UTC)