Kullanıcı mesaj:RezanTovjin~trwiki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Lütfen mesajlarınızı en alta ekleyiniz.


Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 229 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



-Citrat 12:39, 1 Ekim 2006 (UTC)


Merhaba RezanTovjin, tartisma sayfasina katilimin icin tesekkurler ancak Vikipedi'yi bu tur polemiklerden uzak tutmaya calisiyoruz. Kisiler fikirlerinize saygim var ancak yeri Vikipedi degildir. Direk madde ile ilgili olmayan fikirler icin forum kapsamina girmektedir. Lutfen Vikipedi:Vikipedi ne değildir sayfasina goz atin. Tartismalarin sonuna 4 ~ ile (~~~~) imza atmayi unutmayin. Tesekkurler Citrat 12:39, 1 Ekim 2006 (UTC)


Merhaba Citrat. Katkıların için teşekkür ederim. Teşekkürler. Rêzan Tovjîn

--CnkALTDSmesaj/message 00:26, 18 Şubat 2010 (UTC)

--CnkALTDSmesaj/message 00:26, 18 Şubat 2010 (UTC)

Lütfen 3GD kuralını ihlal etmeyiniz.[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Lütfen diğer kişilerin değişikliklerini hemen geri almaktan kaçının. Devam ederseniz, kimsenin 24 saat içinde bir maddeyi üç defadan fazla eski haline çeviremeyeceğini belirten üç geri dönüş kuralı ihlal etmeniz nedeniyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız engellenebilir.

Not: Buna ayrıca maddenin eski bir halini geri getirmek de dahildir. Teşekkürler, iyi değişiklikler! --kibele 20:43, 8 Eylül 2012 (UTC)


Merhaba Kibele, Siz de Geri Al'dığım şeyi onaylayarak doğru şeyi yaptığımı onayladınız aslında. Ben şahsen Türkçe Wikipedia'da daha fazla katkıda bulunmamaya karar verdim. RezanTovjin


selam, üç geri dönüş kuralı değişiklik savaşlarını önlemek amacıyla var. bariz vandalizmler dışında buna uymak gerekiyor. bu durumlarda sakin olmak, bir hizmetliye başvurmak ve ne olursa olsun kural ihlali yapmamakta yarar var. vikipedi ilkelerine aşina olduğunuz için bunu da anlamanızı bekliyoruz. kolay gelsin. --kibele 21:21, 8 Eylül 2012 (UTC)
Selam kibele, nazik yaklaşımın için teşekkür ederim.

Özellikle Wikipedia'nın Almanca, İngilizce ve başka dillerdeki editörlerin katıldığı etkinliklerde konuştuğumuz bir konudur bu. Türkçe Wikipedia dünyadaki en sorunlu Wikipedia sayfası sayılır. Bunun en önemli nedeni de Türkiye'deki Kürt Sorunu (terörizm, bölücü olarak adlandırmak), Din Sorunu (irticacı, dinci, şeriatçı olarak adlandırmak), Sol Sorunu (komünist, dinsiz, yıkıcı olarak adlandırmak)Wikipedia ilkelerinin gerçek anlamda yerleşmesine engel oluyor. İnsanlar TV kanalları önünde seyrettikleri yorumları Ansiklopedi'ye yazmak istiyor. Buna karşılık editörlerin de kendilerini siyasal yorumlardan veya etkilerinden soyutlayamadıklarını belirtmek gerek. Hâlâ Abdullah Öcalan sayfası, PKK sayfası da dahil, Türk Solu ve Türk Dindarların sayfaları sorunludur ve Wikipedia kurallarına göre değildir. İşte söz ettiğim etkinliklerde bu nedenle gurur duyacağımız şeyler işitmedik. Şahsen 7 yıllık tecrübem var ama insanların bu yaklaşımı nedeniyle "ben de işime bakayım" dürtüsünden kendimi alamıyorum. Rêzan Tovjîn 09:15, 9 Eylül 2012 (UTC)

selam, online olduğum için yazdığınızı gördüm. ama iletmek istediğiniz kişinin mesaj sayfasına gitmenizde yarar var konuşmak için. sözünü ettiğiniz etkinliklerde türkçe vikipedi çalışanları var mıydı acaba? bu dışardan konuşmaların buraya bir faydası olmuyor. türkçe vikipedi'yi düzeltmek isteyenler çalışmalılar. dediğiniz konular önemlidir ama tamamı sorunlu denecek bir durumda değildir. altı yıldan fazladır buradayım ve tarafsızlık açısından gelinen aşamayı son derece önemsiyorum. hele ki 'Türkçe Wikipedia dünyadaki en sorunlu Wikipedia sayfası sayılır.' sözünüz tamamen gerçek dışı. ben birilerinden gurur duyacağımız şeyler işitmek için değil, vikipedi'nin, felsefesine uygun tarafsız, nesnel içerikle dolu bir yer olduğunu görmek için buradayım. 'işime bakayım' dürtüsündense bunun daha yararlı olduğunu düşünüyorum. kolay gelsin. --kibele 09:28, 9 Eylül 2012 (UTC)
bir de böyle genellemeler yerine tek tek maddelerde gördüğünüz konulara işaret eder, etiketler, düzeltirseniz sevinirim. --kibele 09:31, 9 Eylül 2012 (UTC)
Selam, mesajıma cevap olarak diyorsunuz ki laf yerine faaliyet görelim. Oysa dün akşam Abdullah Öcalan sayfasındaki şu satırı düzeltmiştim, siz geri aldınız:

"20 Haziran 1987 Pınarcık katliamında PKK militanları 16 çocuk, 6 kadın, 8 erkek toplam 30 köylüyü öldürdü. Öcalan eylemin ardından "Öldürelim, otorite olalım" açıklamasını yaptı."

Ben açık şekilde, "Öldürelim, otorite olalım" cümlesinin bu katliamdan sonra değil, Tuncay Özkan'ın Operasyon adlı, Öcalan'ın yakalanışını anlatan kitabında geçtiğini yazdım. O halde eylemin ardınan böyle birşey dedi demek abestir. Eğer Öcalan hakkında canımız kötü şeyler söylemek istiyorsa bunun yeri Wikipedia değildir. Ama eğer Ansiklopedik bir bilgi ise, canımız istemiyor diye de çıkaramayız. Dün gece bu nedenle ordaki cümlenin katliam ile alakasının olmadığını ifade ederek çıkardım. Öcalan böyle bir söz söylemiş midir, söylememiş midir hiç beni ilgilendirmez. Kaldı ki otorite kurmak isteyen zaten savaş açar, öldürür, saldırır. Bunu söylemedi, ya da bu hoş bir cümle değil tipi kaygılarla silmedim ki, birileri bana sempatizan desin. Ben zaten Kürdüm ve bu nedenle bölücü, ayrılıkçı, terörist gibi etiketlemeleri hergün işitiyorum. O cümle o katliamla alakalı değildir. Zaten cümleden bir önceki "20 Haziran 1987 Pınarcık katliamında PKK militanları 16 çocuk, 6 kadın, 8 erkek toplam 30 köylüyü öldürdü." cümlesi de abestir. Ansiklopedik birşey ise o halde şöyle katliamlardan 20-50 tane dizelim. Sonra başkası da girsin, şu katliam şu katliama misilleme olarak yapılmıştır desin, tam güveç olsun.

Ben araştırmadan, netleştirmeden harf dahi değiştirmem. Değiştirdim mi de bu konu nereye kadar giderse gitsin haklı çıkarım iddiasını taşıyarak değiştiriyorum, öyle bir netliğim yoksa değiştirmiyorum.

Bir de, eğer Türkçe Wikipedia'da çalışanların katılabilecekleri bir etkinlik isteniyorsa hay hay bunu ayarlayabilirim. Türkiye'de birkaç dilden Wikipedia editörlerin katıldığı bir etkinlik yapmak işten bile değil. Bu konuda editörler e-posta adresime yazarlarsa bu etkinliği Bahar aylarında yapabiliriz. RezanTovjin

'laf yerine faaliyet görelim' demedim ama öyle yorumladıysanız da bunu sizin için değil, uzaktan türkçe vikipedi için genelleyerek laf edenlere söylemişimdir. dün bir değişiklik savaşı vardı ortada, ona müdahale ederken tamamını reddetmişim haklısınız. konuyu tartışma sayfasında yazıp değişikliği gerçekleştirebilirsiniz, sorun olmaz sanırım. biz etkinlikleri vikipedi üzerinde konuşmayı ve organize etmeyi tercih ediyoruz. netleştirmeden değişiklik yapmayan kullanıcılara ihtiyacımız var her zaman. kolay gelsin. --kibele 10:36, 9 Eylül 2012 (UTC)

Rêzan Tovjîn Kimdir?[kaynağı değiştir]

Rêzan Tovjin

Your account will be renamed[kaynağı değiştir]

10:04, 20 Mart 2015 (UTC)

00:21, 23 Nisan 2015 (UTC)