Kullanıcı mesaj:Ahmet Turhan/2018 (Ocak-Şubat)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


VikiProje Siyaset Ocak 2018 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Ocak 2018'in işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Taslak veya Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 14:33, 1 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba ve teşekkür

Ödüller için teşekkür ederim. Zaman çok çabuk geçiyor, bu kadar yetişebildim. Kısmet başka projelere.  Levent İleti Katkılar   22:20, 1 Ocak 2018 (UTC)

4 Şubat tarihine kadar bu proje devam ediyor, katılımlarınızı bekliyorum @Levent :) --Ahmet Turhan (mesaj) 04:28, 2 Ocak 2018 (UTC)

Vikiproje Sinema Ayın İş birliği daveti

Vikiproje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Ahmet Turhan/2018 (Ocak-Şubat)!
Vikiproje Sinema bünyesinde gerçekleştirilen Ocak 2018 iş birliği projesi, 75. Altın Küre Ödülleri maddesindeki kırmızı bağlantılı maddelerinin açılması olarak seçilmiştir.

Proje sonunda, kırmızı bağlantılı 30 maddenin Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*Vikiproje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:52, 6 Ocak 2018 (UTC)

"Sana ne oluyor?" ifadesi

Selamlar. @Pragdon'un topluluğa soru sormak ve görüş almak amacıyla köy çeşmesine yazdığı yazıyı kaldırdınız. Bunu yapmamanız gerektiğini söylediğimde "Bilenim zaten, sana ne oluyor?" ifadesiyle "sen kimsin" edası bir ağızla yorum yaptığınızı görüyorum. Bu dil gerginlik yaratacağa benziyor, o yüzden iletişime geçmenin yararlı olduğunu düşündüm.

Bakın, zaten engelli bir ansiklopedide çok sayılı kullanıcının çok sınırlı iletişim kurma durumu söz konusu. Kullanıcıların hala ansiklopediyi geliştirmek üzere çalıştığına ve buna yönelik soruları sorduğuna şükredelim. Ne demek ki "sana ne oluyor?" Bana bir şey olduğu yok, müdahil oluyorum suç değilse hani. Ve itiraz ediyorum izin varsa. Ha bana bir şey de olabilir yani, sen kipini kullanarak kişisel itham ederek bana bunu yazmak hiç hoş değil. Daha önce de bunu yapmıştınız ve benzer tepkiler de almıştınız. @Seksen iki yüz kırk beş'in tabiriyle yanıtlayalım: "Burada neyin paylaşılabileceğine dair bir kural yok. "Öznel" doğru-yanlışlar üzerinden başkalarının yazdıklarının çıkarılmasının norm haline gelmesi sakıncalı olur." Tekrar ediyorum, zaten çok sınırlı olan madde uğraşları ile ilgili tartışmalara insanları çekmenin ansiklopediye bir zararı mı olacak? Hayır olmayacak, Pragdon gerek görmüş ki bunu köy çeşmesine yazmış, hayır bence gerek yok deyip içerik kaldırmak ileride başka durumlarda alışkanlık haline gelebilir.

Ayrıca lütfen gerginlik içermeyen ifadelerle durumu anlatalım derim. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:43, 8 Ocak 2018 (UTC)

  • Selam herkese, öncelikle üslup konusunda ben de üzüldüm. Altı üstü basit bir tartışmaya davet yazısına bu tarz bir "tepki" beklemiyordum. Ahmet Turhan'ın "... gerek görmüş ki bunu köy çeşmesine yazmış" sözüne katılıyorum. Bu durum benim yazdığımla da alakalı değil. Genel olarak oraya yazılan tüm yazılar ile ilgili. Sonuçta "ilginize" bölümü ile ilgili bir sınırlamamız yok. Ben kişisel olarak çok umursamam bunu. Hiç müdahil de olmayacaktım aslında ama ping gelince yazma zarureti doğdu :) Bu vesileyle orada başlığı açma nedenini de kısaca açıklayayım; şablonu takip eden aktif kullanıcı sayısının az olduğunu düşündüğüm için köy çeşmesinden takip etmeyen kullanıcılara haber verme ihtiyacı duydum. Sadece tartışma bölümüne yazıp "acaba şablonu takip eden var mıdır? Görmüşler midir?" sorularını sorup uzun uzadıya beklemek istemedim. Lüzumsuz bir bekleme olacaktı zira. Fikir ayrılıkları yaratıp uzun uzadıya sürecek bir tartışma da değil sonuçta.
İyi çalışmalar herkese. --Pragdonmesaj 10:03, 8 Ocak 2018 (UTC)
Bence bu konu özelinde değil, genel bir duruma tekabül eden bir şey söz konusu. Çünkü daha önce de "üsttencilik" gibi iddialara nazır oldu Rapsar maalesef. Tartışılsın ki bu durum hep karşımıza çıkmasın, çözüm olsun @Pragdon.--Ahmet Turhan (mesaj) 10:31, 8 Ocak 2018 (UTC)
Merhaba. Senin yazdığına cevaben "bilenim" dedim ve bilenim de zaten. Her tartışmayı duyurmak için köy çeşmesini kullanmıyoruz, öyle olsaydı eğer köy çeşmesi ile tartışma sayfaları arasında bir fark kalmazdı. Bir şablonu, kategoriyi, maddeyi vs ilgilendiren bir tartışma varsa, bunun yeri o sayfanın tartışma sayfası. Yok eğer birden fazla maddeyi, genel bir konuyu ilgilendiren tartışma varsa da bunun yeri köy çeşmesi. Bu farkı bu zamana kadar anlamış olmanızı beklerdim. İkincisi, bir sayfanın tartışma sayfasında bir tartışma başlatılmasının hemen ardından köy çeşmesine yazmak doğru değildir. Yine ilk söylediklerimle açıklanabilecek bir konu. Halihazırda da tartışma ilgi çekmiş zaten. En olmadı sinema Vikiprojesi var, orada dile getirilebilir. O da olmadı, konuyla ilgili olabileceği düşünülen kullanıcılara bildirim gönderilebilir. Oldukça genel tartışmaların döndüğü köy çeşmesinde böyle dar kapsamlı bir konuyu dile getirene kadar birçok yol var. Dilediğin hizmetliye, tecrübeli olduğunu düşündüğün kullanıcıya sorabilirsin bunu, onlar da aynı şeyleri diyecektir. Benim gerginlikle işim olmaz, yalnızca doğru olmayan şeylerin yapıldığını gördüğüm zaman müdahale etme ihtiyacı hissediyorum, hepsi bundan ibaret. Bir de rica edeceğim benim mesaj sayfamı bir tartışma sayfası gibi kullanmayın. İyi günler diliyorum.--RapsarEfendim? 20:48, 8 Ocak 2018 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü

Sakinlik ve madde üzerine yorum

Selamlar. Gözlemim gereği tartışma sayfalarında daha sakin olmanızı ve gerginlik yaratıcı ifadeler kullanmak yerine sessiz kalmayı tercih etmenizi rica edeceğim. Bu tür durumlarda genellikle siz kendinize saldırıldığını söylerken karşı taraf da aynısını iddia eder. O yüzden bu cümleleri yazmak yerine bu tür ifadelere sessiz kalmak, fakat madde ile ilişkili içeriğin gelişmesi üzerine yorum yazmaya devam etmek gerekiyor. Dostane tavsiyemdir. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:45, 11 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba, tartışma sayfasında bir hata yapıldıysa bu ifade edilir. Beni kişisel saldırı ile itham eden kullanıcı bi kaç gün çirkince üslupla saldırdı. Amacım bunu rövanşı değil. Zaten yazdığı çirkin üslubu dikkate alsaydım sansürlerdim. Bu maddede bir oldu bitti yapılmış ve bunu eleştirmiş olmam hakkımdır. O şahsa yönelik herhangi bir ithamım yok. Saygılar.--Nushirevan11 14:57, 11 Ocak 2018 (UTC)

Teşekkür

Selamlar! Bakur tartışma sayfasındaki düzenleme için teşekkür ederim. Yorum yapan kullanıcıların emeğine saygı duymasam alt başlığın tamamını da kaldırırdım ama çarenin bu olmadığını düşünüyorum. Sizin geri almanızın da çare olmadığını üzülerek görüyorum. Niyet temiz olsun gerisi kolay... Kolay gelsin. chanseyMesajYaz 15:06, 11 Ocak 2018 (UTC)

Rica ediyorum Vikipedi:İyi niyet varsayın. Biliyorsunuz bu durum Vikipedi dahil her Wiki'nin temel ilkesidir. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:28, 11 Ocak 2018 (UTC)
Kullanımına nadir rastlıyoruz :) Mazur görün :) chanseyMesajYaz 16:18, 11 Ocak 2018 (UTC)

++

Selamlar Ahmet hocam, buradaki değişikliğinizde "Konu" ve "çekim" başlıklarını ayırsak daha iyi olur sanırım. Çekim kısmı konudan bağımsız "Yapım" ile alakalı. Orada yeniden bir infial yaratmadan önce buradan fikrinizi alayım dedim :) --Pragdonmesaj 16:00, 11 Ocak 2018 (UTC)

Merhabalar. Belgesel "olanı" çektiği için, çekim aşamaları ve konunun birbirinden bağımsız olmadığını düşündüğüm için öyle birşey yaptım aslında. Yani iki yıllık çekimler neticesinde, olanlar aktarılarak bir konu belirlenmiş. O yüzden bence birbirinden bağımsız olmamalı bence. @Pragdon --Ahmet Turhan (mesaj) 16:02, 11 Ocak 2018 (UTC)
Belgesel de olsa yapılan çekimler bir yapım (prodüksiyon) sonucu ortaya çıkıyor. Çekimlerden sonra yapılan kurgu ve yayınlanma da tamamen yapıma dahildir. :) --Pragdonmesaj 16:07, 11 Ocak 2018 (UTC)
Konuda tecrübeli kişi ve uzmansizsiniz, ben sadece görüşümü söyledim :) Katkınızı yapın bakalım sonra üzerine geliştiririz. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:11, 11 Ocak 2018 (UTC)

Vikisözlük

Merhabalar Ahmet Turhan, siyasi terimlerin maddelerini oluşturmak gibi bir projeniz vardı. Dilerseniz bu maddeleri Vikisözlük'te oluşturabilirsiniz. Vikipedi'deki uzun uzun yazmanız gerekmez. Üstelik Vikisözlük çokdilli bir sitedir. Yani eğer Türkçe dışında bildiğiniz kelimeler varsa, oraya ekleyebilirsiniz. Projeye katkı sağlamayı düşünmez misiniz? Turgut46 13:59, 25 Ocak 2018 (UTC)

Selamlar @Turgut46, geç cevap verdiğim için üzgünüm. Evet olur tabi kolektif bir şekilde yapacaksak neden olmasın, ben varım. --Ahmet Turhan (mesaj ) 14:00, 28 Ocak 2018 (UTC)
Peki, orada görüşürüz. --Turgut46 14:03, 28 Ocak 2018 (UTC)

VikiProje Siyaset Şubat 2018 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Şubat 2018'in işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Taslak veya Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 18:37, 4 Şubat 2018 (UTC)

Vikiproje Sinema Ayın İş birliği daveti

Vikiproje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Ahmet Turhan/2018 (Ocak-Şubat)!
Vikiproje Sinema bünyesinde Şubat 2018 iş birliği projesi, 71. İngiliz Akademisi Film Ödülleri maddesindeki kırmızı bağlantılı maddelerin açılması olarak seçilmiştir.

Proje sonunda, kırmızı bağlantılı 50 maddenin Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*Vikiproje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 07:39, 7 Şubat 2018 (UTC)

yardım

Merhaba ahmet bey , ben Kürtçe vikipedi kullanıcısıyım, Türkiye’deki malum yasaktan dolayı vikipedide çalışma yapamıyorum. Bunun için mecburen vpn kullanıyorum ama onlarda da “ip engellenmiş “ uyarısı alıyorum. Yani değişiklik yapamıyorum. Bu konuda yardımınıa ihtiyacım var. Bu ip muafiyeti nasıl oluyor yardımcı olsanız sevinirim zira Kürtçe Vikipedi toplamda sizin yaptığınız kadar maddeye sahip değil, geliştirmemiz lazım . Şimdiden teşekkür ederim Mohajeer (mesaj) 19.55, 18 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Selamlar @Mohajeer, @HakanIST'e bildirim atalım, IP engeli muhafiyet grubuna o bakıyordu sanırım, ona haber verelim. Kürtçe dili konusunda pek iyi olmasam da ben de elimden geldiğince yardım edebilirim size. Oradaki maddelerin Türkçe'ye aktarılması konusunda da bir şeyler yapabiliriz, daha önce Kürtler konulu pek çok madde oluşturdum zira. Şöyle bir listede açılacak maddeler de vardı hatta. --Ahmet Turhan (mesaj) 15.47, 21 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]
İstek yapıldı Yapıldı IP engelleme muafiyetiniz yapıldı sanıyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 17.48, 21 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Madde kategorileri alfabetik sıralaması

Topluluğun uygun bulması durumunda bu işlem botla yapılabilir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17.40, 23 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Evet, o sayfa uygun olacaktır. --Superyetkinileti 17.44, 23 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Seçkin madde adaylığı öncesi inceleme isteği

Selamlar. Daha önce aklıma olan bir seçkin maddeyi Türkçe Vikipedi'ye kazandırmayı istedim. Adaylık öncesinde senin de bir gözden geçirmeni ve fikrini almak isteyeceğim, vaktin varsa. Madde: Sovyetler Birliği'nde 1956-1962 ücret reformu‎. --Ahmet Turhan (mesaj) 17.40, 23 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Selam. Vakit bulabilirsem okuyacağım. İyi günler.--RapsarEfendim? 20.12, 23 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Çalışmanızı son değişikliklerde görünce çok sevinmiştim @Ahmet Turhan :) Elinize sağlık. Bu aralar bayağı yoğunum; ama mutlaka bir okuyup üzerinden geçmeye çalışacağım. Şimdilik pazartesi-salıya kadar bir vakit rica edeyim, o zamana kadarki ilerlememe göre tekrar size haber veririm. Bunun dışında okumayı yaparken notları tartışma sayfasına düşeceğim. Kolay gelsin... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.56, 23 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Maalesef beklediğimin üzerinde bir yoğunluğum var @Ahmet Turhan. Bu önümüzdeki hafta içinde ilgilenmem pek mümkün gözükmüyor. Üzerinde de halen çalışıyorsunuz gördüğüm kadarıyla maddenin. Ben şimdilik geri durayım, çalışma bittiğinde ve ayırabilecek vaktim olduğunda, adaylık aşamasında olsa dahi bir okumasını yaparım. Tekrardan elinize sağlık, iyi çalışmalar :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.13, 27 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]
Sorun yok, ben de bu süreçte açılması gereken yeni maddeler belirliyorum, okumalar yapıyorum içeriği geliştiriyorum. Siz uygun olunca kapıma bir tık diyin yine de :) --Ahmet Turhan (mesaj) 09.10, 28 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü

İş Birliği Projesi ödülü