Kullanıcı mesaj:Abuk SABUK/2009-2010

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 23:24, 3 Ocak 2009 (UTC)

Şöyle bir geri alma yaptım, sebebini Tartışma sayfasına yazdım. Bir bakarsan sevinirim. Khutuckmsj 23:37, 8 Ocak 2009 (UTC)

Ahanda bakmışsın bile... 23:37, 8 Ocak 2009 (UTC)

Yardım ! ! ![kaynağı değiştir]

Kaynak göstermenin nasıl yapıldığını bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim İyi çalışmalar --christoph20036 21:43, 26 Ocak 2009 (UTC)

  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim sizede iyi çalışmalar

Herhangi fikir birliği yok. Uzlaşmaya da varılmadı. O yüzden değiştirilmeden önceki hali yani Osmanlı Devleti yapılarak tartışmaya devam edilmelidir. Başlık konusuyla doğrudan ilgilenmeyen tarafsız bir hizmetli karar versin. O zamana kadar sil şablon kaldırma. Takabeg ileti 17:51, 6 Şubat 2009 (UTC)

Vandalizm Savaşçısı Yıldızı[kaynağı değiştir]

center
Bu "Vandalizm Savaşçısı Yıldızı", vandalların verdiği hasarı onarmada ve vandallıkların önüne kesmede gösterdiği çabadan ötürü, sevgili Abuk Sabuk'a sunulmuştur.
Vandallığa karşı mücadelesini daha da büyük bir çabayla devam ettirmesi dileğiyle, teşekkür ve tebriklerimle... --DsMuratileti 18:32, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Rica ederim; ben de bunu amaçlamıştım zaten Göz kırpma. Kolaylıklar dilerim... --DsMuratileti 18:40, 15 Şubat 2009 (UTC)
Vikipedi'de tanıdığım en tutarlı kullanıcılardan olan Abuk SABUK'a, yaptığı olumlu katkılardan dolayı gecikmiş bir teşekkür yıldızı kabul etmesi dileğiyle sunulur.  Levent İleti Katkılar   23:17, 2 Mart 2009 (UTC)

Özür Diliyoruz'la ilgili[kaynağı değiştir]

Mrb, burada değişiklik yaparken sayfaya ulaşabildiniz mi? Ben şu an ifadenin yazıda olup-olmadığını belirlemek için girdim fakat sayfaya ulaşamadım. Öyle bir ifade olmasaydı eklemezdim ama emin olmak için girdim ama sayfa yok ortada :) Merak ettiğim şey sizin sayfaya ulaşıp-ulaşmadığınız.--Hedda Gabler 11:03, 13 Mart 2009 (UTC)

Yazıyı kopyalama nezaketi gösterdiğiniz için teşekkürler. Dün ulaşamıyordum (sayfada çalışma var sonra ulaşın gibi bir şeyler çıkıyordu.). Neyse ordaki bir ifadeyi yanlış anlamışım galiba düzelltim. Sağ olun.--Hedda Gabler 10:11, 14 Mart 2009 (UTC)
  • TEşekkür ederim, kişiliği, adına hiç benzemeyen arkadaşım. Sevgili K. Sunal da kişiliği ve azmiyle takdir ettiğim bir sanatçı, Ne yazık ki bütün ölümler gibi zamansız oldu gidişi. Bu tür bir temizliği bilgi adına hepinizle paylaşmaktan gurur duyuyorum. İyi geceler, saygılar.  Levent İleti Katkılar   21:41, 15 Mart 2009 (UTC)

Ödülde adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Bu ödülünüzdeki resim adil kullanım resmi olduğu için kullanıcı sayfalarında yer alamaz. Özgür lisanslı bir resimle değiştirin isterseniz. İyivikiler... ho? ni! 21:49, 15 Mart 2009 (UTC)

Merhaba. Kendimi güzel anları berbat eden tatsız biri gibi hissetsem de bunu yapmak zorundayım. Dosya:Kemal sunal kapıcı.jpg'in kaynak bilgisi eksik, gerekçesi yok ve bir maddede kullanılmıyor. Standart mesajlardan yollamak yerine böyle haber vereyim dedim. Eksikleri 7 gün içinde giderip bir maddede kullanırsanız sorun olmaz. Yalnız her şekilde adil kullanım resimlerini maddeler dışında kullanamıyoruz. Telif hakkı saklı olduğundan, bu tip kullanımlarını haklı bir gerekçeye dayandıramıyoruz çünkü. Rica etsem zarif hediyenize özgür lisanslı bir resim ekleyip onu çıkarabilir misiniz? Şimdiden eşekkürler. --Yabancımsj 21:51, 15 Mart 2009 (UTC)

  • Sevgili dostum; Homonihilis'e dediğim gibi; önemli olan bir sanatçıyı yersiz, gereksiz, durduk yerde anımsayabilmek, saygıyla gülümsemek. Önemli olan bana o duyguyu yaşatmandı. İkincisi için gerçekten zahmet ettin. Ama şu Katmandu'lunun yüzündeki o ışıl ışıl gülümsemeye ne demeli? İşte benzetme: Vikipedi'den yararlanan insanların bize bakışı, yüzlerindeki göremediğimiz ifade. Biliyorum fazlasıyla nikbin oldu ya, neyse :) İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   22:09, 15 Mart 2009 (UTC)

Çevrim içi => Çevrimiçi[kaynağı değiştir]

Çevrim içi sözcük gruplarını çevrimiçi [1] haline getirebilir misin lütfen? Hadi be güzel abim. Devrelerine kuvvet.--Abuk SABUK♫ ♫ 19:13, 12 Mart 2009 (UTC)

Botun kurulu olduğu bilgisayar bozuk :) Tüm Viki'yi içeren taramalar 24 saatten fazla zaman alıyor, bilgisayar 30-40 dakikada bir kilitleniyor :P Ben de botu bıraktım WoW oynuyorum :) Tek sayfadan referanslı bağlar (Sayfaya bağlantılar kısmından görünün kısımlar) dışında pek fazla iş yapamıyorum maalesef. RoboKhutuckmsj 14:44, 28 Mart 2009 (UTC)

Çevrim içi olmak ya da olmamak...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Ötrofikasyon maddesini görünce, ne oluyor ne bitiyor bakayım dedim. Öncelikle elinize sağlık; gayet güzel bir madde olmuş.
    Göz gezdirirken şu mesajınıza rastladım. tdkterim.gov.tr'de yer alan Bilim ve Sanat Terimleri Ana Sözlüğü, eski kitapları taradığı için bu tür şaşırtmacalar olabiliyor. Örneğin Bilişim Terimleri Sözlüğü 1981 basımı. Bu sözlükte "çevrimiçi" sözcüğü yer alırken, Türkçenin şimdiki söz dağarcığının büyük kısmını içeren Güncel Türkçe Sözlük'te "çevrim içi" sözcüğü yer alıyor. Bu yüzden TDK'nin iki sözlüğü arasında, daha güncel olanının dediğini kullanmak gerektiği kanısındayım.
    Birbirinden güzel maddelerinizin devamını dilerim Göz kırpma, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 22:37, 5 Nisan 2009 (UTC)

Dodekahedron[kaynağı değiştir]

Maddeyi yaptım ama taslak oldu. Ödül için de bir "Eyvallah". Ravagesileti619 8 Nisan 2009 14.07 (UTC+3)

İyi toparlamışsınız, elinize sağlık :) -Tembelejderha 15:35, 13 Nisan 2009 (UTC)

Siyonizm maddesini o kadar eski bir sürüme getirmenizin sebebi nedir? Saygılar, --Iggy 22:38, 13 Nisan 2009 (UTC)

small etiketi[kaynağı değiştir]

  • Vikipedi proje kontrolü bunu hata olarak algılıyor. Sanırım aynı sayfada nasıl uygun şekilde konulcağı da belirtilmiştir.--Reality006 18:12, 16 Nisan 2009 (UTC)
  • Bu şablonu kullanmayı ve oluşturabileceği hata konusunda bir fikrim yok. En iyisi projenin yazarı SK'ya danışın.--Reality006 20:58, 16 Nisan 2009 (UTC)

Robotunla veri alışverişi yaptık biraz ama sen uzun zamandır kayıpsın. Umarım herşey yolundadır. Seni yeniden aramızda görmek dileğiyle.--Abuk SABUK♫ ♫ 19:24, 17 Nisan 2009 (UTC)

Robotu bozdum, kendim de geziyorum, şöyle resimler falan çekiyorum :) Bir ara döneceğim de, önce gaza gelmem lazım :) Khutuckmsj 20:12, 17 Nisan 2009 (UTC)

Dijital uçurum[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Bu değişikliğinizi geri aldım çünkü o bağlantıdaki amaç en:Digital divide idi. Bir gün çevrilir diye düşünüyorum. İyivikiler... ho? ni! 23:11, 25 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba. O sayfadan shrek bilgisi çıkması gerekiyordu çünkü haberde "sık sık medyada bu isimle anılır" yaziyordu. Kaynak ise rooney'nin sık sık shrek ismiyle anıldığını belirtmiyordu. ve de aşağılayıcı bir cümle olduğunu düşündüm. Size de iyi çalışmalar.

Selam. Sence Tartışma:Dağlık Karabağ Cumhuriyeti maddesi taraflı mı? Takabeg ileti 20:08, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Kusura bakma ben cevap verene kadar şablon kaldırılmış bile :) Hayır maddenin taraflı olduğunu düşünmüyorum. Bu arada maddede İngilizce cümleler bırakmışsınız. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 22:10, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Mer30. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:14, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba. Öncelikle elinize sağlık, bu gibi değişiklikler vandalizmleri geri almayı zorlaştırıyor gerçekten. Monobookunuza baktım, kullandığınız kullanıcı uyarı şablonları Kullanıcı:Brk/extedit.js'dekiler. Bu nedenle şablonu o sayfaya ekledim. Önbelleğinizi boşaltıp kullanmayı deneyin isterseniz, sorun varsa tekrar bakalım. Bu arada "madem hazırladınız, neden ekleyemiyorsunuz" dememe imkân yok; çünkü ben de sizin monobookunuzu Brk'ninkinden kopyalamıştım ve kodlardan hiç anlamıyorum. Zaten siz kullanamadım ya da sorun var derseniz yine Brk'ye başvuracağım büyük olasılıkla. Teşekkürler. --Yabancımsj 07:39, 8 Mayıs 2009 (UTC)

Ben denedim, Brk halletti. Güle güle kullanın. (hatta kullanalım ) --Yabancımsj 15:54, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba, yanlış birşey yok:) Çakışmış sadece...Yanlış bakmadıysam A.Köroğlu değişikliklerinde kaynak belirtilmesini istemiş ama kaynak istediği bilgiler zaten silinmesi gerekli bilgiler...Bir daha ayrıntılı bakayım...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 19:25, 11 Mayıs 2009 (UTC)

center
Bu "Vandalizm Savaşçısı Yıldızı", vandalların verdiği hasarı onarmada ve vandallıkların önüne kesmede gösterdiği çabadan ötürü, sevgili Abuk Sabuk'a sunulmuştur.
Vandallığa karşı mücadelesini daha da büyük bir çabayla devam ettirmesi dileğiyle, teşekkür ve tebriklerimle...--Umut.Aİleti,Mesaj,Sms,Katkılarım 04:17, 13 Mayıs 2009 (UTC)



  • Merhaba, dış bağlantılar başlığı altında eklediğim "link" tamamen maddenin içeriğine uygundu. Ancak bir şahıs anlamsız bir şekilde bu bağlantıları siliyordu. Üstelik benzer dış bağlantılara dokunmuyordu. Bu şahsa (Nosferatü) mesaj da göndermeme rağmen cevap vermedi ve sürekli olarak benim eklediğim bağlantıyı silmeye devam etti. Ben de bu sebeple kendi sürümümü sürekli olarak geri getirdim. Eklediğim bağlantıların veya metinlerin uygunsuz olmadığını düşünüyorum. Ancak siz de silmişsiniz. Rica etsem nedenini bildirir misiniz. Teşekkürler. Wiki tiki
  • Merhaba. Küresel yön bulma ile ilgili maddelere eklediğiniz bağlantı bir reklamdır ve bu nedenle çıkarılması uygundur. Ayrıca GPS maddesinde birkaç defa neden göstermeksizin sayfayı büyük oranda boşalttığınızı farkettim ki bu vandalizm sayılmaktadır. Değişiklik savaşlarına girmek yerine maddelerin tartışma sayfalarında fikrinizi belirtebilirsiniz ancak bahsi geçen örneklerde değişiklikleriniz yerinde değildir. Saygılar, iyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 16:41, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba, 1-) Reklam olarak nitelendirdiğiniz bağlantıları eklediğim madde sayfalarında başka ticari linkler de var. Ben de kendi şahsi görüşüme göre bu linkleri kaldırırsam wikipedia kullanıcılarının bilgi alma özgürlüğünü kısıtlamış olurum (tam da sizin yaptığınız gibi).

2-) Sayfayı hiçbir zaman boşaltmadım.

Saygılar, Wiki tiki

  • Şurada göreceğiniz üzere sayfayı boşalttınız. Sizin reklamınızı çıkartırken bir tane daha gördüm onu da çıkarttım. Reklam linklerinin bilgi alma özgürlüğü ile bir alakası yoktur, olsa bile yönergelerimize aykırıdır. Reklam vermek istiyorsanız lütfen başka sitelerdeki reklam için tahsis edilmiş alanları kullanınız. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 17:42, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Acil çeviri[kaynağı değiştir]

Şu paragrafı çevirir misiniz?

During the month of March, a music video for "Düm Tek Tek" was shot. Snippets of the "Düm Tek Tek" video were shown during news broadcasts on VRT and Vtm, in Belgium, showing Hadise dancing within flame-like figures. The version of the song featured in the music video differs to the original as it has a new, more lively beat. The music video was edited in several ways, resulting in three different versions of the video being presented to TRT; one of the three was later leaked onto the internet. The selected music video for "Düm Tek Tek" was set to premiere during the TRT news on March 15. However, the video release was postponed as it was said TRT was unable to decide; it was later revealed that TRT decided to send the video which was shot for TRT's New Year's Eve party show. Çok önemli. Maddeye ekleyeceğim. Ben altından kalkamadım. --Maniaqq 19:10, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba. Çankaya, Ankara maddesindeki resimler hakkında bir sorununuz olmuş. Ben zamanımın yarısını burada geçiriyorum ve size bu yerlerin çankayada olduğunu söyleyebilirim. Elbette ki sözümle haraket etmeyeceksiniz (ben olsam ben de etmezdim ki doğru olan bu:)) Bu yüzden size birkaç açıklama yapayım. Madde içerisindeki resimlerin bulunduğu başlıklarda o yerlerin Çankaya'da bulunduğu zaten yazıyor. Sanırım sizin sorununuz görüntüler bölümündeki 8 resim. Bunlardan Kocatepe Camisi ve 100. Yıl mahallesi dışında tüm resimlerin bulunduğu yerler maddede geçiyor. Geriye kalan iki resimden Kocatepe mahallesi zaten meclisin 2 kilometre kadar yakınında. 100. Yıl mahallesinin burada bulunduğuna kaynak da Budur. Eğer gerçekten madde ile ilgili bir eksiklik olduğunu düşünüyorsanız bunu benimle paylaşın lütfen. Her gelen eleştiriyi değerlendirmeye çalışıyorum. Çok teşekkür ederim.--Veritas 11:11, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Icelandic Name[kaynağı değiştir]

Merhaba. İngilizce vikideki w:en:Icelandic name maddesini tercüme edeceğim. Türkçe maddenin adı ne olmalıdır? --Maniaqq 16:30, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Sayfayı açtım. Birlikte başlayalım isterseniz. Ben bu ara pek çeviri yapmadım, bir konu başlığı çevirseniz bile olur. --Maniaqq 16:46, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Aynı şekildeki nazik mesajınız için teşekkürler. Yeni sayılabilecek bir kullanıcı olarak bazen yardıma ihtiyacımın olduğu anlar oluyor. Böyle anlarda sizin gibi nazik ve eski bir kullanıcıdan bilgi almak isterim eğer izin verirseniz. Tekrar teşekkürler.--Veritas 18:52, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Bu arada burada Ankara maddesinin yazımına başladım. Bu maddeyi SM statüsüne getirmeyi planlıyorum:)--Veritas 18:55, 21 Mayıs 2009 (UTC)

İsveç maddesini çeviriyoruz. Yardımcı olur musunuz? --Maniaqq 17:03, 1 Haziran 2009 (UTC)

Merhabalar. Ankara (şehir) nasıl olmuş?--Veritas 15:24, 2 Haziran 2009 (UTC)

Bu arada Çankaya, Ankara maddesinde artık eksik kalmadı gibi. Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Çankaya, Ankara sayfasına maddenin son hali ileilgili yorum yaparsanız gerçekten çok memnun olurum. Teşekkürler.--Veritas 15:33, 2 Haziran 2009 (UTC)
Henüz aday göstermeyeceğim. Şu ÖSS denen şeyden birk urtulayım, maddeyi daha da geliştirip düşüneceğim:) Nüfus bölümünü genişletebildiğim kadar genişletiyorum. Ekonomi bölümünü yazdım; ancak tarımileilgili yeterli kaynak bulup orayı genişleteceğim. Şimdi de etimoloji bölümünü taşıyayım. Görüşleriniz için teşekkürler.--Veritas 17:01, 2 Haziran 2009 (UTC)
Ankara maddesine Fauna başlığı da ekledim. Ayrıca iklim tablosu için yeni bir şablon açtım (saatlerimi aldı, çok zahmetli birişmiş:)) Madde 68 bin bayta ve 96 kaynağa ulaştı. artık SMA olmaya hazır gibi. Ne dersiniz?--Veritas 13:13, 5 Haziran 2009 (UTC)

Ahsoka Tano maddesini çeviriyorum. 30 Haziran'a kadar bitmeli çünkü 1 Temmuz'da VikiTatil'e çıkıyorum. Yardım eder misiniz? --Maniaqq 16:05, 5 Haziran 2009 (UTC)

Ama bu gerçekten acil. Bir konu başlığı bile olur. --Maniaqq 16:49, 5 Haziran 2009 (UTC)

Çokkkkkkkkkkkkkkk acil çeviri[kaynağı değiştir]

Before embarking on his professional wrestling career, he was an police officer in the Punjab state police; he was also a labourer. In WWE, Singh is a one-time World Heavyweight Championship (WWE)

— World Heavyweight Champion (his first championship throughout his wrestling career), and has appeared in the films The Longest Yard (2005) and Get Smart (2008). Under the ring name Giant Singh, Dalip Singh first became a Professional wrestler for All Pro Wrestling (APW) in the United States, making his first appearance in October 2000, when teaming with Tony Jones against the West Side Playaz.

cümlesinin çevirisi acil bana lazım. En kısa zamanda çevirmenizi rica ediyorum. Çok meşgul değilseniz size başka çeviriler gönderebilirim. Hee yarın SBS'ye gireceğim. Bana şans dileyin.TravianTM 6 Haziran 2009 14:55

Tekrar Ankara[kaynağı değiştir]

Bu Jülian Sütunu, Ankara maddesine katkılarınızdan dolayı, benden size bir armağan olsun.--Veritas 14:02, 8 Haziran 2009 (UTC) Ankara maddesine katkılarınızdan ötürü çok teşekkürler. Sizin yaptıklarınıza ek olarak ben de birkaç başlık daha açtım. Gerçekten çok çok güzel oldu. Madde ayrıca Vikipedi'nin en büyük 80 maddesi arasına girdi. Katkılarınızdan dolayı gerçekten çok çok teşekkürler.--Veritas 14:02, 8 Haziran 2009 (UTC)

Teşekkür ederim Abuk. İyiyim, aslında şu sıcaklar olması çok daha iyi olacağım ama idare ediyorum. Umarım o taraflarda problem yoktur. Kolay gelsin .--Gökhan 23:55, 8 Haziran 2009 (UTC)

  • Ankara (şehir) maddesine AOÇ ve Gençlik Parkı başlıklarını da ekledim. Biraz da düzenleme yaptım. Kültür ve Sanat bölümündeki yerleri paragraf olarak düzenledim. Yalnız burada Müzeler bölümünü istisna bıraktım; çünkü bu başlıkta göze batan bir şey olduğunu düşünmüyorum. Siz kötü böyle diyorsanız onu da değiştireyim. İyi çalışmalar. --Veritas 14:50, 9 Haziran 2009 (UTC)
İlk ödülümü de sizden aldım:) Çok teşekkürler gerçekten.--Veritas 07:44, 10 Haziran 2009 (UTC)
Ankara maddesindeki boş başlıkları doldurdum. Sanırım en büyük 50. madde oldu şu anda:) Başka yapılacak iş kaldı mı?--Veritas 08:46, 10 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba Abuk Sabuk, Ankara (şehir) maddesiyle ilgilendiğinizi gördüm. Ocak ayında aktif kullanıcılardan biri Ankara (il) maddesinden belli bir bilgi çıkarmış, ben de nedenini anlayamadığım için, çıkarılan bilgiyi kullanıcı sayfama daha sonra ilgilenmek, nedenini anlayamadığım için sormak üzere yapıştırmıştım. Ancak sonradan ilgilenmeyi unuttum, sormadım (telif sorunu gibi görünmüyordu) ve öylece kaldı. Bilgiyi aynen taşıdığım (6 Ocak 2009)şu sayfaya bir bakarsanız sevinirim. Belki değerlendirilebilir. Sevgiler.--temaileti 21:36, 11 Haziran 2009 (UTC)

Ankara hakkındaki istek ve görüşlerinizi değerlendireceğim. --Veritas 12:02, 12 Haziran 2009 (UTC)
Ankara tarihi hakkında sayın Gökçe Yörük bize yardımcı olacak.
  • Maddeye bir şenlikler başlığı ekledim ve buraya Çankaya maddesinden biraz bilgi aktardım biraz da eklemeler yaptım.
  • Harikalar Diyarı ileilgili kaynak ekledim.
  • Altınpark'taki fuarları anlatıp da çok derine inmek istemiyorum; ancak ısrarınız varsa bu konuda eklerim.
  • Kırmızı bağlantılar pek ilgilendiğim konular değil açıkcası. Sırf madde güzel gözüksün diye bunları açmaktan sa ilgimi çeken konularda daha güzel maddeler açmak isterim. Bunlar içinde Atlı Atatürk ve Mareşal Atatürk Anıtlarını maddeyi SMA göstermeye yakın açarım. Yalnız diğerleri hakkında madde açarsam inanın taslak kriterlerini bile karşılamaz.:) Bu arada sizin açtığınız kırmızı bağlantılar için çok teşekkürler. Ankarapithecus meteai ve Jørgen Haugen Sørensen gerçekten harika görünüyor. --Veritas 13:10, 12 Haziran 2009 (UTC)
  • Merhaba Abuk SABUK. Ankara maddesinde ben yararlı değişiklik yapmamıştım sadece vandalizm yapılan kısmı geri almaya çalışmıştım ama kaynağını bulamadağım için hepsini geri alamadım. sanırım yanlış anlaşılma olmuş. İyi çalışmalar... --Böcürt 17:06, 12 Haziran 2009 (UTC)

Özür dilerim yeni fark ettimde. Çankaya, Ankara KM oylaması sırasında yapmış olduğunuz;

Maddedeki resimlerin bir kısmı Çankaya'ya değil, Ankara'ya ait gibi duruyor; müze, gar vs. Açıkçası emin değilim ama bilen birisi teyit ederse iyi olur. Saygılar.

yoruma bende nezaket sınırları içerisinde

Maddedeki resimlerin hepsi Çankaya'ya aittir. Emin değilseniz araştırabilirsiniz.

şeklinde yanıt vermiştim. Sizde bunun üzerine

Yaptığım yorum maddeyi geliştirmeye yöneliktir. Bu tarz nezaket sınırlarını zorlayan yorumlar gereksizdir

diye cevap vermişiniz. sanırım büyük bir yanlış anlaşılma olmuş. Ben burada nezaket sınırlarını aşan bir yorum yaptığımı düşünmüyorum. siz benim nerede nezaket sınırlarını aştığımı belirtirseniz bende memnuniyetle yaptığım hatayı telafi etmeye çalışırım. Şimdiden teşekkürler... --Böcürt 20:30, 13 Haziran 2009 (UTC)

Selam Abuk Sabuk, manga ile ilgili gönderdiğin mesaj sonrası çeşmeye bir yorum bıraktım. Ben de sizin gibi kaldırılması taraftarıyım gerçi böyle olaylarda çeşmeden pek sonuç alınmıyor inş. bu sefer iyi bir sonuç çıkar. Bu arada şuraya bir yorum bırakmıştım evvel zaman içinde, okudunuz mu bilmiyorum. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 16:46, 14 Haziran 2009 (UTC)

  • Teşekkürler. Diğer yorumunuzu kaçırmışım kusura bakmayın. Binlerce madde izleyince herşeyi takip etmek zor oluyor :) --Abuk SABUK♫ ♫ 18:54, 14 Haziran 2009 (UTC)

Tano considered Master Koon to be among her oldest and dearest friends by 22 BBY and felt a large amount of gratitude to him for discovering her Force sensitivity and ensuring that she would be given a home at the Jedi Temple.

Bu cümleyi çevirir misiniz? --Maniaqq 18:56, 14 Haziran 2009 (UTC)

Madde Star Wars vikisinden çevrilmektedir. --Maniaqq 19:05, 14 Haziran 2009 (UTC)

[2] --Maniaqq 19:41, 14 Haziran 2009 (UTC)

22 BBY yılına gelindiğinde Tano, Master Koon'u en eski ve sıkı dostlarından biri olarak görmeye başlamıştı ve ona hem Force Senitivity'yi keşfettiği için hem de kendisine Jedi Tapınağı'nda kalacak yer sağladığı için minnettarlık duyuyordu.

Yorulmaz Kullanıcı Yıldızı[kaynağı değiştir]

center
Bu Yorulmaz Kullanıcı Yıldızı, yorulmaksızın yaptığı birbirinden değerli katkılar ve pek çok konuda takındığı yapıcı tutumdan ötürü, sevgili Abuk Sabuk'a sunulmuştur.
Zevkle takip ettiğim katkılarının artarak devam etmesi dileklerimle... Sevgiler, saygılar... --DsMuratileti 23:45, 16 Haziran 2009 (UTC)
  • Rica ederim; iyi çalışmalar... --DsMuratileti 00:53, 18 Haziran 2009 (UTC)

Yeni SMA'mız var: Yıldız Savaşları: Bölüm V - İmparator. Oylarınızı heyecanla bekliyoruz. --Maniaqq 15:34, 18 Haziran 2009 (UTC)

Kopyala yapıştır[kaynağı değiştir]

Oysaki kopyala düzenle yapıştır konusunda o kadar da maharetliyimdir :) Dikkatiniz için teşekkürler.--Abuk SABUK♫ ♫ 15:33, 18 Haziran 2009 (UTC)

  • Rica ederim. Bu arada 288 madde açmışsınız, tebrikler... --DsMuratileti 16:17, 18 Haziran 2009 (UTC)

Ankara + Üniversiteler[kaynağı değiştir]

Ankara ili için ne düşünüyorsunuz? Kaliteli ya da Seçkin madde adayı olmaya uygun mudur?--Veritas ileti 15:55, 30 Haziran 2009 (UTC)

Şehir maddesi daha önemli olduğu için başta maddeyi şehir maddesi olarak yazdım. Sonra gelen eleştiriler doğrultusunda maddeyi il maddesine taşıdım. Aslında il maddesine taşımamın başka bir amacı da daha kapsamlı bilgi içerebilmesi. Yani Ankara ili maddesine Ankara şehri maddesine konulabilecek bilgilerin yanında diğerilçelere ait de bilgi eklenebiliyor. Böylece birçok maddenin özetlendiği bir madde elde ediliyor. --Veritas ileti 16:53, 30 Haziran 2009 (UTC)

Türkiye'deki üniversiteler listesi maddesini Seçkin Liste yapma amacındayım. Tek sorun dil bölümüne konacak kaynak. Acaba Türkiye'deki tüm üniversitelerin dillerini liste halinde sıralayan şunun gibi bir kaynak var mıdır? Eğer zamanınız ve ilginiz varsa ilgilenirseniz teşekkür ederim, yoksa da can sağlığı --Veritas ileti 17:06, 30 Haziran 2009 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim gerçekten. Hiç beklemiyordum böyle bir ödül. Asıl size teşekkür etmek lazım. Vandalsavar gibisiniz maşallah. Tekrar çok ama çok teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 19:46, 30 Haziran 2009 (UTC)

Konuyla ilgisiz?[kaynağı değiştir]

Bir maddenin tartışma sayfasında bir kullanıcının kullandığı "hayla" sözcüğüne atfen (yani durup dururken değil), "'Hayla' nedir? Yoksa "hâlâ" mı?" eklememi konuyla ilgisiz bulup silmişsiniz. Silmek yerine altına bunun konuyla ilgili olmadığını yazabilirdiniz. Ben sizin düşündüğünüz gibi düşünmüyorum çünkü; bana göre de konuyla ilgili. Bir kullanıcı tartışma bölümüne yazarken bir yazım yanlışı yapıyor ve ben de doğru yazımın tartışmanın içeriği kadar önemli olduğunu düşünüyorum (siz öyle düşünmeyebilirsiniz, saygı duyarım). Siz altına "Konuyla ilgisiz" gibi bir not düşseydiniz, ben "Hayır, ilgili" diye düşündüğüm için tutup da sizin yazdığınızı silmezdim. İyi çalışmalar ve saygılar... Muhammedcimci 21:14, 30 Haziran 2009 (UTC)

İçerik ve yazım[kaynağı değiştir]

"Bir kullanıcının tartışma sayfasında yaptığı basit bir imla hatasını gündeme getirmek, takdir edersiniz ki konu ile alakasızdır." görüşünüze saygı duyarım. Ama katılmıyorum. Ve gördüğünüz gibi, kullanıcı tartışma sayfama yazdıklarınızı da silmiyorum. Görüşünüzü dile getirmeniz doğal. Doğru yazım ve içerik ansiklopedi maddesinde birbirinden ayrılmaz bileşenlerdir. Sizin mantığınızla hareket edecek olursak, bugün ve daha önce birçok maddenin tartışma sayfasına maddedeki yazım yanlışlarıyla ilgili eleştiriler yazdım. O zaman onları da silelim. "Bir nevi Türkçe eleştirisinden kişiler rahatsız olabilir" çünkü. Yanıtım: Rahatsız olmasınlar. Eleştirim, onlar daha iyi yazsın, diyedir, rahatsız olsunlar diye değil. Üstelik, Tartışma sayfalarının en üstünde yazılı ilkelere de aykırı değil yazdıklarım. Sonuçta her söylediğim daha iyi maddeler yazılması için. İyi çalışmalar dileğiyle, saygılar... Muhammedcimci 21:31, 30 Haziran 2009 (UTC)

Tıp Davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Tıp davetiyesi

Merhaba Abuk SABUK/2009-2010, Tıp ile ilgili maddeleri düzenleyip, geliştiren Tıp Projesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --~~~~

--MightY msj 18:16, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar. Bence Tıp projesi geç kalmış bir proje. Çoktan yapılması gerekliydi. Katılmanız için davet ettim ama siz bilirsiniz tabi =) Ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar...--MightY msj 18:32, 2 Temmuz 2009 (UTC)

  • Bu projelerin gereklerini yerine getirememekten çekiniyorum açıkçası. Yani adımı koyup pek birşey yapmamaktan. Bu arada Vikiproje:Tıp/Katılımcılar sayfasında kişi eklemenin kolay bir yolu bulunamaz mı? kişi ekle + düğmesi vs. gibi. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 18:46, 2 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yok kesinlikle hayır. Proje sadece bir yardımlaşmadır. Yani görüşlerimizle, oylarımızla fikir belirtmektir. Bir fikir belirtmeniz bile projeye katkıda bulunmanız demektir. Örneğin şablon kategorileri şuanda çok düzensiz ve yapılanma bekliyorlar. Bunun için yardımlaşma gerekir. Gerisi zaten basit. Kolay kullanıcı adı ekleme ise hizmetlilere danışılması gerekir. Sizi projeye bekliyorum, iyi çalışmalar...--MightY msj 18:51, 2 Temmuz 2009 (UTC)
  • Tıp projesine'e hoşgeldin, iyi çalışmalar.--MightY msj 19:16, 2 Temmuz 2009 (UTC)
  • Selamlar Abuk SABUK. Tıp Projesi'nde ayın ilk işbirliği belirlendi. Oy kullanıp görüşlerini bildirebilir veya ayın işbirliği için yeni öneriler sunabilirsin. İyi çalışmalar..--MightY msj 11:33, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Çin maddesiyle ne alakam var ki benim? Kaç ay önce bi geri dönüş mü ne yapmıştım----Coollandİletişim 06:35, 15 Temmuz 2009 (UTC)

selahattin eyübi,eyübiler maddesi sizin ısrarınız sayesinde aslının dışında ,,gercegı yansıtmayan bilgiler içermektedir acaba bu ısrarınızın sebebi nedir

  • Merhaba Takabeg, Kullanıcı:Solider'in bir iki değişikliğini geri aldığını farkettim. Bu kullanıcı hakkında ne düşünüyorsun, gizli vandal olabilir mi sence? Şikayet sayfasında birkaç husu belirttim. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 00:13, 25 Temmuz 2009 (UTC)
Selam. Bu değişikliklerin vandalizm sayılıp sayılmadığını bilemiyorum ama gösterilen kaynaklardaki bilgilere aykırı şekilde tabiri caiz ise kafasına göre değiştirdiğini düşünüyorum. Takabeg ileti 01:41, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Selam Bala maddesi niye böyle ? Köylerdeki kopyaları temizledim ama ...Takabeg ileti 10:34, 14 Eylül 2009 (UTC)

çok teşekkürler dediğiniz çok doğru çok teşekkür ederim hemen düzeltiyorum. :D teşekkürlerBu imzasız yazı Fredweasley (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

--Merhaba Abuk SABUK/2009-2010! Arşiv şablonunu geliştirme takımına katılmak isterseniz buraya adınızı ekleyip, buradan geliştirmeye başlayabilir veya şablonu kullanabilirsiniz. Teşekkürler. ----GôkTR001

Merhaba Abuk SABUK,

Monobook.js sayfanı az önce güncelledim, önbelleğini temizlersen (IE ve Chrome için CTRL + F5; Firefox için CTRL + SHIFT + R) çalışması lazım.

Eğer tercihlerim -> küçük araçlar altında herhangi bir betik seçiliyse o seçimleri de kaldırman olası çakışmaları önleyebilir.

Çalışmazsa mutlaka bana haber ver lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 15:51, 15 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhaba. Ne yazık ki monobook gibi teknik bilgi gerektiren konulardan pek anlamıyorum. Monobookunuzu kopyala yapıştırla yapmıştım :) Bu nedenle Vito'dan yardım istedim. Bildiğim konularda elimden geldiğince yardıma hazırım. İyi çalışmalar. --yabancım 15:20, 16 Aralık 2009 (UTC)
  • Sevindim. Size de mutlu yıllar. --yabancım 10:02, 20 Aralık 2009 (UTC)

LaVey fotoğraf[kaynağı değiştir]

Merhaba Abuk. Anton LaVey'in fotoğrafını içeren kapağı taramak güzel fikir ama kitap kapakları telifli olduklarında (ki bu öyle) sadece "düşük çözünürlüklü" olmak üzere kabul ediliyorlar. Ne dersin, bunu daha düşük çözünürlüklü (mesela sayfada göründüğü kadar düşük) kaydedelim mi? iyi çalışmalar, Filanca 15:52, 20 Aralık 2009 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 02:17, 2 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, son değişikliklerde sizi görünce "merhaba" demek istedim. Nasılsınız? --Hedda Gabler 17:10, 29 Temmuz 2010 (UTC)
  • Evet pek girmiyorsunuz, farkındayım. Tadımlık da olsa değişiklik yapmak iyidir. Ferahlık verir :) --Hedda Gabler 17:20, 29 Temmuz 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikiproje:Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Proje 2 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Bu projede kendi alt sayfanızı sorumluyu beklemeden oluşturabilirsiniz. --82 ~145 ileti 18:16, 1 Ağustos 2010 (UTC)