Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Hacettepe Hastanesi sayfasından yönlendirildi)

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri (HÜH); Ankara'da Hacettepe Üniversitesine bağlı olarak hizmet veren üniversite hastaneleri bütünüdür. Bu hastaneler aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde öğrenim gören öğrenciler ve görev yapan akademisyenler için bir uygulama merkezidir. Hacettepe Erişkin Hastanesi, Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi, Hacettepe Onkoloji Hastanesi ve Beytepe Gün Hastanesi olmak üzere dört farklı hastane bulunmaktadır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

HÜH'nin kuruluşu, Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve 150 yataklı Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi'nin 8 Temmuz 1958'de Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından hizmete açılması ile başlamıştır.[1] 1966'da, günümüzde Hacettepe Erişkin Hastanesi haline gelmiş "Tıp Merkezi Hastanesi" hizmete girmiştir.[2] 1993'te ise Hacettepe Onkoloji Hastanesi poliklinik hizmetleri verecek şekilde açılmış, Haziran 2005'te de yataklı servisleri hizmete girmiştir.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi". 8 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2009. 
  2. ^ "Hacettepe Erişkin Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri". 24 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2009. 
  3. ^ "Hacettepe Onkoloji Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri". 5 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]