Formula 1 en hızlı tur sahibi sürücüler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste Formula 1 Grand Prix'lerinde en hızlı tur zamanı yapmış sürücüleri içermektedir. 2010 Abu Dabi Grand Prix sonu itibarıyla 120 farklı isim bu başarıya ulaşmıştır.

Sürücüye göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Tablodaki veriler 14 Kasım 2010 tarihinde güncellenmiştir

Tablo işaretleri
Koyu Halen Formula 1'de yarışan pilot
İtalik Formula 1 Dünya Şampiyonu olmuş pilot
Sıra Ülke Sürücü En hızlı tur sayısı Aktif sezonlar İlk en hızlı tur Son en hızlı tur Notlar
1 Almanya Schumacher, MichaelMichael Schumacher 76 19912006
2010
1992 Belçika Grand Prix 2006 Brezilya Grand Prix [1]
2 Fransa Prost, AlainAlain Prost 41 19801991
1993
1981 Fransa Grand Prix 1993 Japonya Grand Prix [2]
3 Finlandiya Räikkönen, KimiKimi Räikkönen 35 20012009 2002 Avustralya Grand Prix 2008 Singapur Grand Prix [3]
4 Birleşik Krallık Mansell, NigelNigel Mansell 30 19801992
19941995
1983 Avrupa Grand Prix 1992 Japonya Grand Prix [4]
5 Birleşik Krallık Clark, JimJim Clark 28 19601968 1961 Hollanda Grand Prix 1968 Güney Afrika Grand Prix [5]
6 Finlandiya Häkkinen, MikaMika Häkkinen 25 19912001 1997 İtalya Grand Prix 2001 Macaristan Grand Prix [6]
7 Avusturya Lauda, NikiNiki Lauda 24 19711979
19821985
1974 Spanish Grand Prix 1985 Almanya Grand Prix [7]
8 Arjantin Fangio, Juan ManuelJuan Manuel Fangio 23 19501951
19531958
1950 Monako Grand Prix 1958 Arjantin Grand Prix [8]
8 Brezilya Piquet, NelsonNelson Piquet 23 19781991 1979 Birleşik Devletler Grand Prix 1987 Meksika Grand Prix [9]
10 Avusturya Berger, GerhardGerhard Berger 21 19841997 1986 Almanya Grand Prix 1997 Almanya Grand Prix [10]
11 Birleşik Krallık Moss, StirlingStirling Moss 19 19511961 1954 İngiltere Grand Prix 1961 Monako Grand Prix [10]
11 Brezilya Senna, AyrtonAyrton Senna 19 19841994 1984 Monako Grand Prix 1993 Avrupa Grand Prix [11]
11 Birleşik Krallık Hill, DamonDamon Hill 19 19921999 1993 İngiltere Grand Prix 1996 Macaristan Grand Prix [12]
14 Birleşik Krallık Coulthard, DavidDavid Coulthard 18 19942008 1994 Almanya Grand Prix 2002 Fransa Grand Prix [10]
14 İspanya Alonso, FernandoFernando Alonso 18 2001
2003
2003 Kanada Grand Prix 2010 Kore Grand Prix [13]
16 Brezilya Barrichello, RubensRubens Barrichello 17 1993 2000 Avustralya Grand Prix 2009 Spanish Grand Prix [14]
17 Birleşik Krallık Stewart, JackieJackie Stewart 15 19651973 1968 Almanya Grand Prix 1973 İtalya Grand Prix [15]
17 İsviçre Regazzoni, ClayClay Regazzoni 15 19701980 1970 Avusturya Grand Prix 1979 İtalya Grand Prix [10]
19 Belçika Ickx, JackyJacky Ickx 14 19671979 1969 Almanya Grand Prix 1972 İtalya Grand Prix [10]
20 Avustralya Jones, AlanAlan Jones 13 19751981
1983
19851986
1978 Birleşik Devletler Grand Prix West 1981 Hollanda Grand Prix [16]
20 İtalya Patrese, RiccardoRiccardo Patrese 13 19771993 1982 Monako Grand Prix 1992 Almanya Grand Prix [10]
22 İtalya Ascari, AlbertoAlberto Ascari 12 19501955 1952 Belçika Grand Prix 1954 Spanish Grand Prix [17]
22 Avustralya Brabham, JackJack Brabham 12 19551970 1959 Monako Grand Prix 1970 İngiltere Grand Prix [18]
22 Fransa Arnoux, RenéRené Arnoux 12 19781989 1979 Fransa Grand Prix 1984 Hollanda Grand Prix [19]
22 Kolombiya Montoya, Juan PabloJuan Pablo Montoya 12 20012006 2001 Avrupa Grand Prix 2005 Türkiye Grand Prix [10]
22 Brezilya Massa, FelipeFelipe Massa 12 2002
2004
2006 Spanish Grand Prix 2009 Monako Grand Prix [10]
27 Birleşik Krallık Surtees, JohnJohn Surtees 11 19601972 1960 Portekiz Grand Prix 1970 Güney Afrika Grand Prix [20]
28 Birleşik Krallık Hill, GrahamGraham Hill 10 19581975 1960 İngiltere Grand Prix 1967 Birleşik Devletler Grand Prix [21]
28 Amerika Birleşik Devletleri Andretti, MarioMario Andretti 10 19681972
19741982
1971 Güney Afrika Grand Prix 1978 İtalya Grand Prix [22]
30 Yeni Zelanda Hulme, DennyDenny Hulme 9 19651974 1966 Hollanda Grand Prix 1974 Belçika Grand Prix [10]
30 İsveç Peterson, RonnieRonnie Peterson 9 19701978 1973 Spanish Grand Prix 1978 Avusturya Grand Prix [10]
30 Kanada Villeneuve, JacquesJacques Villeneuve 9 19962006 1996 Avustralya Grand Prix 1997 Avusturya Grand Prix [23]
33 Birleşik Krallık Hunt, JamesJames Hunt 8 19731979 1973 İngiltere Grand Prix 1977 İngiltere Grand Prix [24]
33 Kanada Villeneuve, GillesGilles Villeneuve 8 19771982 1978 Arjantin Grand Prix 1981 San Marino Grand Prix [10]
33 Almanya Schumacher, RalfRalf Schumacher 8 19972007 1999 İtalya Grand Prix 2005 Belçika Grand Prix [10]
33 Birleşik Krallık Hamilton, LewisLewis Hamilton 8 2007 2007 Malaysian Grand Prix 2010 Abu Dabi Grand Prix [25]
38 Arjantin González, José FroilánJosé Froilán González 6 1950
19571960
1952 İtalya Grand Prix 1954 İtalya Grand Prix [10]
38 Birleşik Krallık Hawthorn, MikeMike Hawthorn 6 19521958 1954 İngiltere Grand Prix 1958 Portekiz Grand Prix [26]
38 Amerika Birleşik Devletleri Hill, PhilPhil Hill 6 19581964
1966
1958 İtalya Grand Prix 1961 Almanya Grand Prix [27]
38 Amerika Birleşik Devletleri Gurney, DanDan Gurney 6 19591968
1970
1963 Güney Afrika Grand Prix 1967 Almanya Grand Prix [10]
38 Brezilya Fittipaldi, EmersonEmerson Fittipaldi 6 19701980 1973 Arjantin Grand Prix 1975 Birleşik Devletler Grand Prix [28]
38 Arjantin Reutemann, CarlosCarlos Reutemann 6 19721982 1974 Güney Afrika Grand Prix 1981 İtalya Grand Prix [10]
38 Fransa Laffite, JacquesJacques Laffite 6 19741986 1977 Spanish Grand Prix 1985 Avrupa Grand Prix [10]
38 Almanya Frentzen, Heinz-HaraldHeinz-Harald Frentzen 6 19942003 1997 Avustralya Grand Prix 1997 Avrupa Grand Prix [10]
38 Almanya Vettel, SebastianSebastian Vettel 6 2007 2009 İngiltere Grand Prix 2010 Macaristan Grand Prix [10]
38 Avustralya Webber, MarkMark Webber 6 2002 2009 Macaristan Grand Prix 2010 Japonya Grand Prix [10]
47 İtalya Farina, NinoNino Farina 5 19501955 1950 İngiltere Grand Prix 1951 İtalya Grand Prix [29]
47 Brezilya Pace, José CarlosJosé Carlos Pace 5 19721977 1973 Almanya Grand Prix 1975 Güney Afrika Grand Prix [10]
47 Güney Afrika Scheckter, JodyJody Scheckter 5 19721980 1974 Fransa Grand Prix 1977 Japonya Grand Prix [30]
47 Birleşik Krallık Watson, JohnJohn Watson 5 19731983
1985
1977 Güney Afrika Grand Prix 1983 Detroit Grand Prix [10]
47 Fransa Pironi, DidierDidier Pironi 5 19781982 1980 İngiltere Grand Prix 1982 Kanada Grand Prix [10]
47 İtalya Alboreto, MicheleMichele Alboreto 5 19811994 1982 Caesars Palace Grand Prix 1988 İtalya Grand Prix [10]
53 Fransa Beltoise, Jean-PierreJean-Pierre Beltoise 4 19671974 1968 Spanish Grand Prix 1972 Monako Grand Prix [31]
53 İsviçre Siffert, JoJo Siffert 4 19621971 1968 İngiltere Grand Prix 1971 Avusturya Grand Prix [10]
53 Fransa Depailler, PatrickPatrick Depailler 4 1972
19741980
1974 İsveç Grand Prix 1979 Monako Grand Prix [10]
53 Fransa Alesi, JeanJean Alesi 4 19892001 1991 Birleşik Devletler Grand Prix 1996 Monako Grand Prix [10]
57 Amerika Birleşik Devletleri Vukovich, BillBill Vukovich 3 19511955 1952 Indianapolis 500 1955 Indianapolis 500 [10]
57 Birleşik Krallık Brooks, TonyTony Brooks 3 19561961 1957 İtalya Grand Prix 1961 İngiltere Grand Prix [10]
57 Yeni Zelanda McLaren, BruceBruce McLaren 3 19591970 1959 İngiltere Grand Prix 1962 Hollanda Grand Prix [32]
57 Amerika Birleşik Devletleri Ginther, RichieRichie Ginther 3 19601967 1961 Monako Grand Prix 1966 Meksika Grand Prix [33]
57 Yeni Zelanda Amon, ChrisChris Amon 3 19631976 1970 Belçika Grand Prix 1972 Fransa Grand Prix [10]
57 Avusturya Rindt, JochenJochen Rindt 3 19641970 1969 Spanish Grand Prix 1970 Monako Grand Prix [34]
57 Fransa Jarier, Jean-PierreJean-Pierre Jarier 3 1971
19731983
1975 Brezilya Grand Prix 1978 Birleşik Devletler Grand Prix [10]
57 Finlandiya Rosberg, KekeKeke Rosberg 3 19781986 1985 Fransa Grand Prix 1985 Avustralya Grand Prix [35]
57 Birleşik Krallık Button, JensonJenson Button 3 2000 2009 Malaysian Grand Prix 2010 Avrupa Grand Prix [10]
66 Amerika Birleşik Devletleri Rathmann, JimJim Rathmann 2 1950
19521960
1957 Indianapolis 500 1960 Indianapolis 500 [36]
66 İtalya Bandini, LorenzoLorenzo Bandini 2 19611967 1966 Monako Grand Prix 1966 Fransa Grand Prix [10]
66 Fransa Cevert, FrançoisFrançois Cevert 2 19701973 1971 Almanya Grand Prix 1973 Belçika Grand Prix [37]
66 Almanya Mass, JochenJochen Mass 2 19731982 1975 Fransa Grand Prix 1976 Spanish Grand Prix [38]
66 Birleşik Krallık Warwick, DerekDerek Warwick 2 19811990
1993
1982 Hollanda Grand Prix 1984 Detroit Grand Prix [10]
66 Fransa Tambay, PatrickPatrick Tambay 2 19771979
19811986
1983 Kanada Grand Prix 1984 Güney Afrika Grand Prix [10]
66 İtalya Fabi, TeoTeo Fabi 2 1982
19841987
1986 İtalya Grand Prix 1987 San Marino Grand Prix [10]
66 İtalya Nannini, AlessandroAlessandro Nannini 2 19861990 1988 Almanya Grand Prix 1990 San Marino Grand Prix [10]
65 İtalya Fisichella, GiancarloGiancarlo Fisichella 2 19962009 1997 Spanish Grand Prix 2005 Spanish Grand Prix [10]
65 Almanya Rosberg, NicoNico Rosberg 2 2006 2006 Bahrain Grand Prix 2009 Avustralya Grand Prix [10]
66 Finlandiya Kovalainen, HeikkiHeikki Kovalainen 2 2007 2008 Avustralya Grand Prix 2008 Bahrain Grand Prix [10]
66 Almanya Heidfeld, NickNick Heidfeld 2 2000 2008 Malaysian Grand Prix 2008 Almanya Grand Prix [10]
78 Amerika Birleşik Devletleri Parsons, JohnnieJohnnie Parsons 1 19501958 1950 Indianapolis 500 1950 Indianapolis 500 [10]
78 Amerika Birleşik Devletleri Wallard, LeeLee Wallard 1 19501951 1951 Indianapolis 500 1951 Indianapolis 500 [10]
78 İtalya Taruffi, PieroPiero Taruffi 1 19501956 1952 Swiss Grand Prix 1952 Swiss Grand Prix [10]
78 İtalya Villoresi, LuigiLuigi Villoresi 1 19501956 1953 Hollanda Grand Prix 1953 Hollanda Grand Prix [10]
78 Amerika Birleşik Devletleri McGrath, JackJack McGrath 1 19501955 1954 Indianapolis 500 1954 Indianapolis 500 [10]
78 Almanya Herrmann, HansHans Herrmann 1 19531955
19571961
1954 Fransa Grand Prix 1954 Fransa Grand Prix [10]
78 Arjantin Marimon, OnofreOnofre Marimón 1 1951
19531954
1954 İngiltere Grand Prix 1954 İngiltere Grand Prix [10]
78 Fransa Behra, JeanJean Behra 1 19521959 1954 İngiltere Grand Prix 1954 İngiltere Grand Prix [10]
78 Almanya Kling, KarlKarl Kling 1 19541955 1954 Almanya Grand Prix 1954 Almanya Grand Prix [10]
78 Arjantin Mières, RobertoRoberto Mières 1 19531955 1955 Hollanda Grand Prix 1955 Hollanda Grand Prix [10]
78 Amerika Birleşik Devletleri Russo, PaulPaul Russo 1 1950
19531959
1956 Indianapolis 500 1956 Indianapolis 500 [10]
78 İtalya Musso, LuigiLuigi Musso 1 19531958 1957 Fransa Grand Prix 1957 Fransa Grand Prix [10]
78 Amerika Birleşik Devletleri Bettenhausen, TonyTony Bettenhausen 1 19501960 1958 Indianapolis 500 1958 Indianapolis 500 [10]
78 Amerika Birleşik Devletleri Thomson, JohnnyJohnny Thomson 1 19531960 1959 Indianapolis 500 1959 Indianapolis 500 [10]
78 Fransa Trintignant, MauriceMaurice Trintignant 1 19501964 1959 Birleşik Devletler Grand Prix 1959 Birleşik Devletler Grand Prix [10]
78 Birleşik Krallık Ireland, InnesInnes Ireland 1 19591966 1960 Belçika Grand Prix 1960 Belçika Grand Prix [10]
78 İtalya Baghetti, GiancarloGiancarlo Baghetti 1 19611967 1961 İtalya Grand Prix 1961 İtalya Grand Prix [39]
78 İtalya Scarfiotti, LudovicoLudovico Scarfiotti 1 19631968 1966 İtalya Grand Prix 1966 İtalya Grand Prix [40]
78 Birleşik Krallık Attwood, RichardRichard Attwood 1 19641965
19671969
1968 Monako Grand Prix 1968 Monako Grand Prix [10]
78 Meksika Rodríguez, PedroPedro Rodríguez 1 19631971 1968 Fransa Grand Prix 1968 Fransa Grand Prix [10]
78 Birleşik Krallık Oliver, JackieJackie Oliver 1 19681973
1977
1968 İtalya Grand Prix 1968 İtalya Grand Prix [10]
78 Fransa Pescarolo, HenriHenri Pescarolo 1 1968
19701974
1976
1971 İtalya Grand Prix 1971 İtalya Grand Prix [10]
78 Birleşik Krallık Hailwood, MikeMike Hailwood 1 19631965
19711974
1972 Güney Afrika Grand Prix 1972 Güney Afrika Grand Prix [10]
78 İtalya Brambilla, VittorioVittorio Brambilla 1 19741980 1975 Avusturya Grand Prix 1975 Avusturya Grand Prix [10]
78 Japonya Hasemi, MasahiroMasahiro Hasemi 1 1976 1976 Japonya Grand Prix 1976 Japonya Grand Prix [10]
78 İsveç Nilsson, GunnarGunnar Nilsson 1 19761977 1977 Belçika Grand Prix 1977 Belçika Grand Prix [41]
78 İsviçre Surer, MarcMarc Surer 1 19791986 1981 Brezilya Grand Prix 1981 Brezilya Grand Prix [10]
78 Birleşik Krallık Henton, BrianBrian Henton 1 1975, 1977
19811982
1982 İngiltere Grand Prix 1982 İngiltere Grand Prix [10]
78 İtalya de Cesaris, AndreaAndrea de Cesaris 1 19801994 1983 Belçika Grand Prix 1983 Belçika Grand Prix [10]
78 Birleşik Krallık Palmer, JonathanJonathan Palmer 1 19831989 1989 Kanada Grand Prix 1989 Kanada Grand Prix [10]
78 Brezilya Gugelmin, MauricioMaurício Gugelmin 1 19881992 1989 Fransa Grand Prix 1989 Fransa Grand Prix [10]
78 Japonya Nakajima, SatoruSatoru Nakajima 1 19871991 1989 Avustralya Grand Prix 1989 Avustralya Grand Prix [10]
78 Belçika Boutsen, ThierryThierry Boutsen 1 19831993 1990 Almanya Grand Prix 1990 Almanya Grand Prix [10]
78 Belçika Gachot, BertrandBertrand Gachot 1 19891992
19941995
1991 Macaristan Grand Prix 1991 Macaristan Grand Prix [10]
78 Brezilya Moreno, RobertoRoberto Moreno 1 1982, 1987
19891992
1995
1991 Belçika Grand Prix 1991 Belçika Grand Prix [10]
78 Avusturya Wurz, AlexanderAlexander Wurz 1 19972000
2005, 2007
1998 Arjantin Grand Prix 1998 Arjantin Grand Prix [10]
78 Birleşik Krallık Irvine, EddieEddie Irvine 1 19932002 1999 Kanada Grand Prix 1999 Kanada Grand Prix [42]
78 İspanya de la Rosa, PedroPedro de la Rosa 1 19992002
20052006
2010
2005 Bahrain Grand Prix 2005 Bahrain Grand Prix [10]
78 İtalya Trulli, JarnoJarno Trulli 1 1997 2009 Bahrain Grand Prix 2009 Bahrain Grand Prix [10]
78 Almanya Glock, TimoTimo Glock 1 2004
2008
2009 Avrupa Grand Prix 2009 Avrupa Grand Prix [10]
78 Almanya Sutil, AdrianAdrian Sutil 1 2007 2009 İtalya Grand Prix 2009 İtalya Grand Prix [10]
78 Rusya Petrov, VitalyVitaly Petrov 1 2010 2010 Türkiye Grand Prix 2010 Türkiye Grand Prix [10]
78 Polonya Kubica, RobertRobert Kubica 1 2006 2010 Kanada Grand Prix 2010 Kanada Grand Prix [10]

Ülkelere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

En hızlı tur sahibi sürücülerin ülkelerine göre dağılımı.

Tablodaki veriler 14 Kasım 2010 tarihinde güncellenmiştir

Sıra Ülke En hızlı tur sayısı Sürücü(ler)
1  Birleşik Krallık 192 22
2  Almanya 106 11
3  Fransa 87 6
4  Brezilya 84 8
5  Finlandiya 65 4
6  İtalya 51 16
7  Avusturya 49 4
8  Arjantin 37 5
9 Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri 36 12
10  Avustralya 21 3
11  İsviçre 20 3
12  İspanya 19 2
13  Kanada 17 2
14  Yeni Zelanda 15 3
14  Belçika 15 3
16  Kolombiya 12 1
17  İsveç 10 2
18  Güney Afrika 5 1
19  Japonya 2 2
20  Meksika 1 1
20  Polonya 1 1
20  Rusya 1 1

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Michael Schumacher". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150219180120/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/7/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  2. ^ "Alain Prost". Formula 1. 28 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150228204951/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/36/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  3. ^ "Kimi Raikkonen". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150219014826/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/12/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  4. ^ "Nigel Mansell". Formula 1. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150311070430/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/43/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  5. ^ "Jim Clark". Formula 1. 17 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150117214741/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/125/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  6. ^ "Mika Häkkinen". Formula 1. 6 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150306020109/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/40/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  7. ^ "Niki Lauda". Formula 1. 24 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150224131233/http://www.formula1.com/teams_and_drivers/hall_of_fame/221/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  8. ^ "Juan Manuel Fangio". Formula 1. 28 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150228204913/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/268/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  9. ^ "Nelson Piquet". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150219014842/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/181/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  10. 10,00 10,01 10,02 10,03 10,04 10,05 10,06 10,07 10,08 10,09 10,10 10,11 10,12 10,13 10,14 10,15 10,16 10,17 10,18 10,19 10,20 10,21 10,22 10,23 10,24 10,25 10,26 10,27 10,28 10,29 10,30 10,31 10,32 10,33 10,34 10,35 10,36 10,37 10,38 10,39 10,40 10,41 10,42 10,43 10,44 10,45 10,46 10,47 10,48 10,49 10,50 10,51 10,52 10,53 10,54 10,55 10,56 10,57 10,58 10,59 10,60 10,61 10,62 10,63 10,64 10,65 10,66 10,67 10,68 10,69 10,70 10,71 10,72 10,73 10,74 10,75 10,76 10,77 10,78 "Formula one results". Formula 1. 9 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150309073509/http://www.formula1.com:80/results/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  11. ^ "Ayrton Senna". Formula 1. 15 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150215175711/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/45/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  12. ^ "Damon Hill". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150219003130/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/71/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  13. ^ "Fernando Alonso". Formula 1. 11 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150211020158/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/30/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  14. ^ "Formula one results". Formula 1. 9 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150309073509/http://www.formula1.com:80/results/. Erişim tarihi: 17 Ekim 2009. 
  15. ^ "Jackie Stewart". Formula 1. 28 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150228205659/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/127/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  16. ^ "Alan Jones". Formula 1. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122035940/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/207/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  17. ^ "Alberto Ascari". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150219014847/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/265/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  18. ^ "Jack Brabham". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150219014832/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/133/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  19. ^ "Formula One results". Formula 1. 9 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150309073509/http://www.formula1.com:80/results/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  20. ^ "Formula one results". Formula 1. 21 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150121132433/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/129/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  21. ^ "Graham Hill". Formula 1. 15 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150215045339/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/126/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  22. ^ "Mario Andretti". Formula 1. 27 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150227191917/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/242/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  23. ^ "Formula one results". Formula 1. 6 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150306020405/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/5/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  24. ^ "James Hunt". Formula 1. 16 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150216183046/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/326/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  25. ^ "Lewis Hamilton". Formula 1. 10 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150310142448/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/828/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  26. ^ "Mike Hawthorn". Formula 1. 21 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150121014209/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/471/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  27. ^ "Phill Hill". Formula 1. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150223145840/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/493/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  28. ^ "Emerson Fittipaldi". Formula 1. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150219014853/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/282/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  29. ^ "Nino Farina". Formula 1. 16 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150216032055/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/261/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  30. ^ "Jody Scheckter". Formula 1. 28 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150228204926/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/283/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  31. ^ "1972 Monako Grand Prix". Formula 1. 14 May 1972. 7 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141107081653/http://www.formula1.com/results/season/1972/505/. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  32. ^ "Bruce McLaren". International Motorsports Hall of Fame. 28 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131228013758/http://motorsportshalloffame.com/main/03_halloffame.htm. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008. 
  33. ^ "Honda's F1 years". BBC Sport. 5 Aralık 2008. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/7766287.stm. Erişim tarihi: 5 Aralık 2008. 
  34. ^ "Formula one results". Formula 1. 22 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150122035932/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/137/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  35. ^ "Keke Rosberg". Formula 1. 17 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150117160530/http://www.formula1.com:80/teams_and_drivers/hall_of_fame/204/. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2009. 
  36. ^ "1960 Indianapolis 500". Formula One. 30 May 1960. 22 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141222214638/http://www.formula1.com/results/season/1960/646/. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  37. ^ Tremayne. ss. 59. 
  38. ^ "1975 Spanish Grand Prix". Formula 1. 27 Nisan 1975. 2 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140802073001/http://www.formula1.com/results/season/1975/461/. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  39. ^ Tremayne. ss. 57. 
  40. ^ "1966 İtalya Grand Prix". Formula 1. 4 September 1966. 2 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140802072207/http://www.formula1.com/results/season/1966/586/. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  41. ^ "1977 Belçika Grand Prix". Formula 1. 5 June 1977. 17 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141017103307/http://www.formula1.com/results/season/1977/431/. Erişim tarihi: 17 Aralık 2008. 
  42. ^ "Farewell to an F1 playboy". BBC Sport. 23 January 2003. 19 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090519092650/http://news.bbc.co.uk:80/sport1/hi/motorsport/formula_one/2687199.stm. Erişim tarihi: 31 Ekim 2008.