Formula 1 sezonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Formula 1 sezonları listesi, 1950'den beri düzenlenen Formula 1 şampiyonasının sezonlarını ve bu sezonlardaki sürücüler ve markalar şampiyonlarını gösteren liste.

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yarış Sürücüler şampiyonu (Takımı) Markalar şampiyonu
1950 7 İtalya Nino Farina (Alfa Romeo) Ödül verilmedi
1951 8 Arjantin Juan Manuel Fangio (Alfa Romeo)
1952 8 İtalya Alberto Ascari (Ferrari)
1953 9 İtalya Alberto Ascari (Ferrari)
1954 9 Arjantin Juan Manuel Fangio (Maserati/Mercedes)
1955 7 Arjantin Juan Manuel Fangio (Mercedes)
1956 8 Arjantin Juan Manuel Fangio (Ferrari)
1957 8 Arjantin Juan Manuel Fangio (Maserati)
1958 11 Birleşik Krallık Mike Hawthorn (Ferrari) Birleşik Krallık Vanwall
1959 9 Avustralya Jack Brabham (Cooper) Birleşik Krallık Cooper-Climax
1960 10 Avustralya Jack Brabham (Cooper) Birleşik Krallık Cooper-Climax
1961 8 Amerika Birleşik Devletleri Phil Hill (Ferrari) İtalya Ferrari
1962 9 Birleşik Krallık Graham Hill (BRM) Birleşik Krallık BRM
1963 10 Birleşik Krallık Jim Clark (Lotus) Birleşik Krallık Lotus-Climax
1964 10 Birleşik Krallık John Surtees (Ferrari) İtalya Ferrari
1965 10 Birleşik Krallık Jim Clark (Lotus) Birleşik Krallık Lotus-Climax
1966 9 Avustralya Jack Brabham (Brabham) Birleşik Krallık Brabham-Repco
1967 11 Yeni Zelanda Denny Hulme (Brabham) Birleşik Krallık Brabham-Repco
1968 12 Birleşik Krallık Graham Hill (Lotus) Birleşik Krallık Lotus-Ford
1969 11 Birleşik Krallık Jackie Stewart (Matra) Fransa Matra-Ford
1970 13 Avusturya Jochen Rindt (Lotus) Birleşik Krallık Lotus-Ford
1971 11 Birleşik Krallık Jackie Stewart (Tyrrell) Birleşik Krallık Tyrrell-Ford
1972 12 Brezilya Emerson Fittipaldi (Lotus) Birleşik Krallık Lotus-Ford
1973 15 Birleşik Krallık Jackie Stewart (Tyrrell) Birleşik Krallık Lotus-Ford
1974 15 Brezilya Emerson Fittipaldi (McLaren) Birleşik Krallık McLaren-Ford
1975 14 Avusturya Niki Lauda (Ferrari) İtalya Ferrari
1976 16 Birleşik Krallık James Hunt (McLaren) İtalya Ferrari
1977 17 Avusturya Niki Lauda (Ferrari) İtalya Ferrari
1978 16 Amerika Birleşik Devletleri Mario Andretti (Lotus) Birleşik Krallık Lotus-Ford
1979 15 Güney Afrika Cumhuriyeti Jody Scheckter (Ferrari) İtalya Ferrari
1980 14 Avustralya Alan Jones (Williams) Birleşik Krallık Williams-Ford
1981 15 Brezilya Nelson Piquet (Brabham) Birleşik Krallık Williams-Ford
1982 16 Finlandiya Keke Rosberg (Williams) İtalya Ferrari
1983 15 Brezilya Nelson Piquet (Brabham) İtalya Ferrari
1984 16 Avusturya Niki Lauda (McLaren) Birleşik Krallık McLaren-TAG
1985 16 Fransa Alain Prost (McLaren) Birleşik Krallık McLaren-TAG
1986 16 Fransa Alain Prost (McLaren) Birleşik Krallık Williams-Honda
1987 16 Brezilya Nelson Piquet (Williams) Birleşik Krallık Williams-Honda
1988 16 Brezilya Ayrton Senna (McLaren) Birleşik Krallık McLaren-Honda
1989 16 Fransa Alain Prost (McLaren) Birleşik Krallık McLaren-Honda
1990 16 Brezilya Ayrton Senna (McLaren) Birleşik Krallık McLaren-Honda
1991 16 Brezilya Ayrton Senna (McLaren) Birleşik Krallık McLaren-Honda
1992 16 Birleşik Krallık Nigel Mansell (Williams) Birleşik Krallık Williams-Renault
1993 16 Fransa Alain Prost (Williams) Birleşik Krallık Williams-Renault
1994 16 Almanya Michael Schumacher (Benetton) Birleşik Krallık Williams-Renault
1995 17 Almanya Michael Schumacher (Benetton) Birleşik Krallık Benetton-Renault
1996 16 Birleşik Krallık Damon Hill (Williams) Birleşik Krallık Williams-Renault
1997 17 Kanada Jacques Villeneuve (Williams) Birleşik Krallık Williams-Renault
1998 16 Finlandiya Mika Häkkinen (McLaren) Birleşik Krallık McLaren-Mercedes
1999 16 Finlandiya Mika Häkkinen (McLaren) İtalya Ferrari
2000 17 Almanya Michael Schumacher (Ferrari) İtalya Ferrari
2001 17 Almanya Michael Schumacher (Ferrari) İtalya Ferrari
2002 17 Almanya Michael Schumacher (Ferrari) İtalya Ferrari
2003 16 Almanya Michael Schumacher (Ferrari) İtalya Ferrari
2004 18 Almanya Michael Schumacher (Ferrari) İtalya Ferrari
2005 19 İspanya Fernando Alonso (Renault) Fransa Renault
2006 18 İspanya Fernando Alonso (Renault) Fransa Renault
2007 17 Finlandiya Kimi Räikkönen (Ferrari) İtalya Ferrari
2008 18 Birleşik Krallık Lewis Hamilton (McLaren) İtalya Ferrari
2009 17 Birleşik Krallık Jenson Button (Brawn) Birleşik Krallık Brawn-Mercedes
2010 19 Almanya Sebastian Vettel (Red Bull) Avusturya Red Bull-Renault
2011 19 Almanya Sebastian Vettel (Red Bull) Avusturya Red Bull-Renault
2012 20 Almanya Sebastian Vettel (Red Bull) Avusturya Red Bull-Renault
2013 19 Almanya Sebastian Vettel (Red Bull) Avusturya Red Bull-Renault
2014 19 Birleşik Krallık Lewis Hamilton (Mercedes) Almanya Mercedes
2015 19 Birleşik Krallık Lewis Hamilton (Mercedes) Almanya Mercedes
2016 21 Almanya Nico Rosberg (Mercedes) Almanya Mercedes
2017 20 Birleşik Krallık Lewis Hamilton (Mercedes) Almanya Mercedes
2018 21 Birleşik Krallık Lewis Hamilton (Mercedes) Almanya Mercedes
2019 21 Birleşik Krallık Lewis Hamilton (Mercedes) Almanya Mercedes
2020 17 Birleşik Krallık Lewis Hamilton (Mercedes) Almanya Mercedes